Τι να κάνετε στο Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Σουηδίας, το Γκέτεμποργκ, έχει ένα ιστορικό θαλάσσιο παρελθόν. Ωστόσο, είναι η σύγχρονη μεταμόρφωση της πόλης από την παλιά σχολή σε αιχμή που την έχει προσγειώσει στον παροιμιώδη χάρτη.

Γνωστό ως η δεύτερη πόλη, το Γκέτεμποργκ συνεχίζει να κινείται πέρα ​​από τη σκιά της Στοκχόλμης. Η ζωντανή Παλιά Πόλη του είναι μια πύλη σε έναν παλαιότερο κόσμο. Αλλά μόνο αν θέλετε να μπείτε. Όπως αυτά τα ίδια πλακόστρωτα δρομάκια που διηγούνται αρχαίες ιστορίες, εμποτίζονται επίσης με τα αρώματα των εστιατορίων με αστέρι Michelin και τα αποτελέσματα του πρωινού ψαρέματος. Πέρα από τα νόστιμα γεύματα περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή από γκαλερί και μουσεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Volvo.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Σουηδία | Είναι ασφαλής η επίσκεψη?

Εκτός από αυτά τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Γκέτεμποργκ, υπάρχουν και πολλές υπαίθριες περιπέτειες με βοτανικούς κήπους και μια σειρά από όμορφα νησιά για εξερεύνηση. Όποια κατεύθυνση κι αν πάτε, ολοκληρώνεται από μια αναδυόμενη νυχτερινή ζωή.

16. Φρούριο Alvsborg

Αναμφισβήτητα η καλύτερα διατηρημένη οχύρωση της Σουηδίας, το φρούριο Alvsborg υπόσχεται να είναι η τέλεια μέρα έξω. Για να το δείτε καλύτερα, περιμένετε να λάμψει ο ήλιος κατά μήκος του Göta Älv και πηδήξτε σε μια βάρκα.

Με Σουηδούς και Άγγλους αφηγητές, μπορείτε να ενημερωθείτε για την τοπική ιστορία πριν πέσετε στην ξηρά. Από εκεί, θα ξεκινήσετε μια δραματική ξενάγηση που θα σας ταξιδέψει στον 17ο αιώνα. Κατά την άφιξή σας, θα συναντήσετε τον βασιλιά της Δανίας, Christian IV, και τον ναύαρχο Tordenskiöld, ο οποίος θα σας πει τα πάντα για τον πόλεμο με τους Δανούς.

Εκτός από την ιστορία, το φρούριο του νησιού προσφέρει συναρπαστική θέα στο Γκέτεμποργκ μαζί με εστιατόρια και καφέ που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τον αρχαίο χώρο.

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

15. Μουσείο Πόλης

Το 1700, η ​​Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών εγκαταστάθηκε σε αυτό το κτίριο στις όχθες του Stora HamnKanalen. Τώρα, το κτίριο έχει μεταμορφωθεί για να παρουσιάσει μια απίστευτη ιστορία 12.000 ετών. Το Μουσείο της Πόλης του Γκέτεμποργκ είναι μια πύλη στο παρελθόν, που ξεφλουδίζει τα στρώματα της προϊστορικής, νεολιθικής και μεσαιωνικής ζωής.

Προσωρινές και μόνιμες εκθέσεις συνδυάζονται για να εξερευνήσουν την ανθρώπινη εμπειρία εδώ στο Γκέτεμποργκ σε διάφορες εποχές. Αντικείμενα και ανθρώπινα λείψανα παρουσιάζουν μια παγκόσμια σκέψη που χάθηκε καθώς μαθαίνετε για τη ζωή στη Δυτική Σουηδία πριν από χιλιάδες χρόνια. Καθώς πηδάτε μέσα στους αιώνες, θα δείτε πώς εξελίχθηκε η ζωή εδώ.

Αυτό είναι ιδιαίτερα οδυνηρό στη δεκαετία του 1600, καθώς το Γκέτεμποργκ έκανε το δρόμο του στον χάρτη. Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική του 17ου αιώνα και να ζήσετε τη ζωή των πρώτων κατοίκων της πόλης.

14. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Η ιστορία, οι συγκρούσεις και η παλιά αρχιτεκτονική αποτελούν βασικά μέρη της εμπειρίας του Γκέτεμποργκ. Τι γίνεται όμως με τη φύση και τις ιστορίες που κρατούν; Λοιπόν, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, μπορείτε να εξερευνήσετε αυτήν την πλευρά της Σουηδίας και του κόσμου γενικότερα. Αλλά τα καλύτερα νέα; Είναι δωρεάν!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι εξαιρετικό για την οικογένεια που ταξιδεύει. Από Τρίτη έως Κυριακή, μπορείτε να κατευθυνθείτε μέσα και να δείτε μια μεγάλη ποικιλία εκθέσεων για την άγρια ​​ζωή και τη χλωρίδα από όλο τον κόσμο. Η μοναδική έφιππη μπλε φάλαινα στον κόσμο υπόσχεται να είναι ένα αποκορύφωμα και η ιστορία πίσω από αυτήν είναι εξίσου αξέχαστη. Η φάλαινα εκτίθεται μαζί με τους σκελετούς άλλης μεγάλης θαλάσσιας ζωής.

Φροντίστε να εξοικονομήσετε χρόνο για να εξερευνήσετε την τεράστια Γκαλερί Θηλαστικών που σας μεταφέρει σε μια περιπέτεια από την αφρικανική σαβάνα στα σκληρά περιβάλλοντα της Σκανδιναβίας.

13. Aeroseum

Ένα κρυμμένο στολίδι στο Γκέτεμποργκ, το Aeroseum προσκαλεί τους λάτρεις της αεροπορίας και τα περίεργα μυαλά.


Όταν λέμε κρυφό, το εννοούμε πραγματικά. Το Aeroseum βρίσκεται στην πραγματικότητα σε ένα υπόγειο υπόστεγο αεροσκαφών της πρώην αεροπορικής βάσης Säve Depå. Αυτή ήταν κάποτε μια από τις πιο άκρως απόρρητες αμυντικές εγκαταστάσεις στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, που παρέμενε εγκαταλελειμμένη έως ότου εγκαταστάθηκε το Aeroseum, το 2008.


Αφού εξερευνήσετε τις εγκαταστάσεις του Ψυχρού Πολέμου, φροντίστε να ελέγξετε τα μαχητικά αεροπλάνα όπως το Draken και το Viggen. Εκτός από τα αεροπλάνα, το Aeroseum μπορεί να υπερηφανεύεται για μια έκθεση με περισσότερα από 20 διαφορετικά ελικόπτερα.

12. The Crown House

Χαθείτε στο χρόνο στο παλαιότερο κτίριο στο Γκέτεμποργκ! Το Kronhuset χρονολογείται από τα μέσα του 1600, μόλις 21 χρόνια μετά την ίδρυση της ίδιας της πόλης του Γκέτεμποργκ. Αρχικά προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αποθήκευσης στρατιωτικού εξοπλισμού, το αιωνόβιο κτίριο σήμερα στεγάζει μια αίθουσα συναυλιών και ένα ζωντανό κέντρο χειροτεχνίας.


Η σειρά από υπόστεγα που περιβάλλουν το κτίριο στεγάζει μικρά καταστήματα όπου μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε, από χειροτεχνίες μέχρι σουηδικές σοκολάτες και δερμάτινα είδη. Μετά από μερικές ώρες εξερεύνησης, κάντε ένα διάλειμμα και τσιμπήστε να φάτε σε ένα από τα πολλά τοπικά καφέ, όπως το Cafe Kronhuset, και απολαύστε την ομορφιά των ιστορικών κτιρίων.

11. Little Boom


Ένας ζωντανός κόμβος στην καρδιά του Γκέτεμποργκ, η Lilla Bommen είναι όπου η ιστορία και ο νεωτερισμός συμπλέκονται άψογα. Το «Lilla Bommen» που μεταφράζεται σε «Little Boom» πήρε το όνομά του από τον βραχίονα που κατέβηκε κατά μήκος του καναλιού για να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην πλωτή οδό όταν ήταν ένα πολυσύχναστο εμπορικό λιμάνι.

Τώρα που εξυπηρετεί περισσότερα επιβατηγά πλοία και περιηγήσεις στα αξιοθέατα, αυτό είναι το τέλειο μέρος για να βγείτε στο νερό και να δείτε μερικά από τα αρχιτεκτονικά διαμάντια του Γκέτεμποργκ. Ένα από αυτά τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε είναι το Lipstick Building, τοπικά γνωστό για το εντυπωσιακό κόκκινο εξωτερικό του. Δίπλα βρίσκεται το Skanskaskrapan, το οποίο διαθέτει πιο παραδοσιακό σχεδιασμό, παρέχοντας μια μοναδική αντίθεση στον ορίζοντα.


Καθώς περπατάτε στον παραλιακό δρόμο, μπορείτε να απολαύσετε κλασικά σουηδικά πιάτα ή να πάτε στην Όπερα του Γκέτεμποργκ, η οποία διαθέτει κομψό ντιζάιν σε μια όμορφη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα.

10. Ναυτικός


Ετοιμαστείτε για ένα απίστευτο ταξίδι στη ναυτική ιστορία! Επιβιβαστείτε στο μαγευτικό πλωτό μουσείο Maritiman και ετοιμαστείτε να σαλπάρετε για το παρελθόν.


Ξεκινήστε την περιπέτειά σας πηγαίνοντας κάτω από την επιφάνεια του HMS Nordkaparen. Αυτή η έκθεση βουτά βαθιά στο πώς ήταν η ζωή κάτω από τη θάλασσα σε ένα υποβρύχιο.


Επόμενο άλμα στο Jagaren Småland, περισσότερο γνωστό ως το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό στη Σκανδιναβία. Σας προτείνουμε μια ξενάγηση, η οποία αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες ιστορίες για τη ζωή στη θάλασσα και τον ρόλο του σκάφους σε προηγούμενες συγκρούσεις.

Πριν συνεχίσετε το ταξίδι σας, ανεφοδιάστε με καύσιμα στο Café Matrosen. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικές βάφλες σουηδικού τύπου με σαντιγί και μαρμελάδα ή να επιλέξετε πιο χορταστικές βάφλες με νόστιμες γεμίσεις οστρακοειδών.

Εάν τα παιδιά θα έρθουν μαζί σας, πηγαίνετε να πείτε γεια στις μασκότ Virvelina και Tim που έρχονται προετοιμασμένες με κυνήγι θησαυρού και πρακτικές δραστηριότητες.

9. Skansen Kronan

Χτισμένο το 1641, το φρούριο Skansen Krona είναι τόσο επιβλητικό τώρα όσο ήταν όταν χτίστηκε για να εκφοβίσει τους Δανούς. Στην κορυφή του λόφου Risåsberget, το φρούριο διαθέτει το δικό του στολίδι πύργου «κορώνα», γνωστό και ως στέμμα, που κυριαρχεί στον ορίζοντα της πόλης.


Μπείτε στο Skansen Kronan και βυθιστείτε στο ιστορικό παρελθόν του. Μάθετε για το ρόλο της ως ζωτικής αμυντικής δομής και πώς κατά την ολοκλήρωσή της οπλίστηκε με 23 κανόνια. Ευτυχώς, το φρούριο δεν δέχτηκε ποτέ επιθέσεις.


Συνιστούμε να ξεκινήσετε νωρίς. Μετά από μια απότομη αλλά σύντομη ανάβαση, θα απολαύσετε πανοραμική θέα στο Γκέτεμποργκ. Με την εγγύτητά της στη συνοικία Haga, μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ και μια πιο χαλαρή βόλτα στη συνέχεια.

8. Μουσείο Καλών Τεχνών

Ένα από τα παλαιότερα και πιο εκτεταμένα μουσεία τέχνης στη Σκανδιναβία, το Μουσείο Καλών Τεχνών, είναι απαραίτητο για τους λάτρεις της τέχνης. Θα θέλετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας νωρίς για μια ήρεμη εμπειρία με τη μόνιμη συλλογή του μουσείου. Αυτή η συλλογή είναι μια απόδειξη της σκανδιναβικής καλλιτεχνικής σκηνής, με έργα διάσημων ζωγράφων όπως ο Carl Larsson και ο Anders Zorn.


Για να εξισορροπήσετε την εμπειρία σας, εξερευνήστε το εκτεταμένο τμήμα ευρωπαϊκής τέχνης του μουσείου. Εδώ, θα θαυμάσετε έργα διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Ρέμπραντ, ο Ρούμπενς και ο Πικάσο.


Εάν μπορείτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων, ελέγξτε πότε φιλοξενούνται ειδικές εκθέσεις. Αυτές οι εκθέσεις παρουσιάζουν μερικά από τα καλύτερα έργα τέχνης από όλο τον κόσμο και συχνά παρουσιάζουν πρόσφατα έργα και κομμάτια που έχουν δει σπάνια.

7. Μουσείο Volvo

Σας αρέσουν τα αυτοκίνητά σας; Περάστε την ημέρα εξερευνώντας την ιστορία και την καινοτομία του αυτοκινήτου στο Μουσείο Volvo. Εδώ μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν της Volvo, από το ταπεινό ξεκίνημά της ως μικρής αυτοκινητοβιομηχανίας στις αρχές του 1900 έως τη σημερινή της θέση ως ηγέτης της παγκόσμιας βιομηχανίας.


Το μουσείο χωρίζεται σε τμήματα που σας επιτρέπουν να δείτε ιστορικά αυτοκίνητα από τις δεκαετίες του 1940 και του 1950. Για να μην αναφέρουμε αυτοκίνητα ράλι, κινητήρες θαλάσσης, λεωφορεία και πρωτότυπα οχήματα. Θα δείτε ότι η Volvo είναι πολύ περισσότερα από παλιά, απλά βαγόνια.


Το Μουσείο Volvo προσφέρει επίσης μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως διαλέξεις από ειδικούς του κλάδου και ξεναγήσεις. Μόλις τελειώσετε, περάστε από το κατάστημα με σουβενίρ και πάρτε στο σπίτι ένα ιδιαίτερο ενθύμιο του ταξιδιού σας.

6. Φλοιός φέσουας

Οι λάτρεις των θαλασσινών θα βρουν το δέος της περίφημης Feskekôrka στο Γκέτεμποργκ. Η Feskekôrka, που μεταφράζεται ως «Εκκλησία των Ψαριών» στα σουηδικά, είναι η εμβληματική αίθουσα ψαραγοράς του Γκέτεμποργκ, περισσότερο γνωστή για την εντυπωσιακή της ομοιότητα με καθεδρικό ναό.


Αυτή η εσωτερική αγορά είναι ένας παράδεισος θαλασσινών, που προσφέρει μια ποικιλία από φρέσκα αλιεύματα, που προέρχονται καθημερινά από τη θάλασσα Kattegat. Καθώς διασχίζετε την αγορά, θα βρείτε την επιλογή εντυπωσιακή και την ατμόσφαιρα εξίσου. Σύντομα θα δημιουργήσετε όρεξη, που είναι η τέλεια στιγμή για να δείτε τα έτοιμα πιάτα με καπνιστό σολομό, γαρίδες και κέικ ψαριών.

Είτε αποφασίσετε να φάτε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της αγοράς, είτε πάρετε φρέσκο ​​ψάρι στο σπίτι για να ετοιμάσετε, είτε πιείτε μια ελαφριά μπουκιά για να φάτε καθώς περπατάτε στην όχθη του ποταμού, θα έχετε μια πραγματικά μοναδική και γευστική εμπειρία. 5. Λούνα Παρκ Liseberg

Κάντε την καρδιά σας να χτυπά δυνατά στο κορυφαίο λούνα παρκ της Σκανδιναβίας, το Liseberg. Από τα εγκαίνιά του το 1923, στην 300ή επέτειο του Γκέτεμποργκ, το Liseberg έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα ψυχαγωγίας της σκανδιναβικής περιοχής.


Όσοι αναζητούν συγκίνηση θα θελήσουν να δουν το εμβληματικό ξύλινο τρενάκι του λούνα παρκ Balder, το AtmosFear, που είναι ο ψηλότερος πύργος ελεύθερης πτώσης στην Ευρώπη. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, τότε μπορείτε να οδηγήσετε το Valkyria, το τρενάκι με τη μεγαλύτερη κατάδυση στην Ευρώπη, με τρομακτική κατακόρυφη πτώση.


Το Liseberg, ωστόσο, διατηρεί την ελκυστικότητά του για την οικογένεια. Θα βρείτε καρουζέλ, μαγευτικά κάστρα, υπαίθρια πίστα χορού, παιδικές χαρές περιπέτειας και μια σειρά από ζωντανές παραστάσεις και συναυλίες. Εάν βρίσκεστε στο Γκέτεμποργκ γύρω από τις διακοπές των Χριστουγέννων, φροντίστε να προσθέσετε μια επίσκεψη στη λίστα σας, καθώς το πάρκο είναι φωτισμένο με εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

4. Βοτανικός Κήπος

Είτε αναζητάτε έναν ρομαντικό περίπατο είτε ένα χαλαρωτικό διάλειμμα από τη φασαρία της πόλης, οι βοτανικοί κήποι του Γκέτεμποργκ δεν θα σας απογοητεύσουν. Αυτός ο τεράστιος κήπος φιλοξενεί πάνω από 10.000 είδη φυτών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων και απειλούμενων ειδών.


Εξερευνήστε τα ελικοειδή μονοπάτια και ανακαλύψτε τη μεγάλη ποικιλία φυτών με τον δικό σας ρυθμό ή μέσω μιας ξενάγησης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Botaniska. Μετά από μια μεγάλη βόλτα, χαλαρώστε στον γαλήνιο ιαπωνικό κήπο. Σκεφτείτε να προγραμματίσετε ένα πικνίκ ή απλά να χαλαρώσετε με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ. Θαυμάζοντας τα ζωντανά χρώματα, ίσως ελπίζετε να αναδημιουργήσετε αυτή την ομορφιά στον δικό σας κήπο. Ευτυχώς, το κατάστημα του Βοτανικού Κήπου προσφέρει την ευκαιρία να φέρετε ένα κομμάτι κήπου στο σπίτι με τη συλλογή σπόρων προς αγορά.

3. Αρχιπέλαγος Γκέτεμποργκ

Πιστεύετε ότι έχετε επιλέξει λάθος προορισμό για να πάτε στο νησί hopping; Σκεφτείτε ξανά με μια επίσκεψη στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ.


Το αρχιπέλαγος αποτελείται από περισσότερα από 20 νησιά, χωρισμένα σε βόρεια και νότια τμήματα, το καθένα με τη δική του μοναδική γοητεία. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εξερευνήσετε το Vrångö, το Donso, το Brännö και το Styrsö, τα μεγαλύτερα και πιο προσβάσιμα νησιά του νότιου αρχιπελάγους μέσω φέρι. Τα συνιστούμε για την εγγύτητά τους και το περιβάλλον χωρίς αυτοκίνητο, δημιουργώντας μια ήρεμη απόδραση.


Ξεκινήστε μια περιήγηση με σκάφος για να ανακαλύψετε τα νησιά ή να περάσετε την ημέρα ψαρεύοντας. Για τους τολμηρούς, δοκιμάστε καγιάκ ή ιστιοπλοΐα. Επιπλέον, απολαύστε πολλές ευκαιρίες για κολύμπι, πεζοπορία και ποδηλασία. Καθώς ο ήλιος δύει τη μέρα σας στο αρχιπέλαγος, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε άφθονα φρέσκα πιάτα με θαλασσινά ή τοπικές σπεσιαλιτέ απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα.

2. Universeum


Ανάψτε το πάθος σας για την επιστήμη και την εξερεύνηση στο Universeum. Στην καρδιά της πόλης, το Universeum είναι ένα επιστημονικό κέντρο και μουσείο που φιλοξενεί μια ποικιλία από διαδραστικά εκθέματα και δραστηριότητες.


Θα νιώσετε σαν να έχετε μπει σε μια υποθαλάσσια χώρα των θαυμάτων στο Ενυδρείο, με περισσότερα από 1500 είδη ψαριών, ερπετών και αμφιβίων από όλο τον κόσμο. Διασκεδαστικό γεγονός, με πάνω από τρία εκατομμύρια λίτρα νερού, το ενυδρείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη σκανδιναβική περιοχή.


Από την Ωκεάνια Ζώνη, κατευθυνθείτε προς το Τροπικό Τροπικό Δάσος. Το σπίτι σε μια μεγάλη ποικιλία από εξωτικά φυτά και ζώα από τη Νότια Αμερική, μπορείτε να επιλέξετε να περιπλανηθείτε στα αξιοθέατα μόνοι σας ή να βουτήξετε βαθύτερα με μια ξενάγηση.

Ολοκληρώστε τη μέρα σας παρακολουθώντας μια μαγευτική παράσταση στο πλανητάριο. Βυθιστείτε στα θαύματα του σύμπαντος μέσα από μαγευτικά γραφικά και αφηγήσεις για το διάστημα, τα αστέρια και το σύμπαν.

1. Προς την Περιφέρεια

Μια απόδειξη της ιστορικής γοητείας και της ζωντανής ατμόσφαιρας της πόλης είναι η περιοχή Haga. Χρονολογείται από το 1648 και καλεί τους ταξιδιώτες ως το παλαιότερο προάστιο του Γκέτεμποργκ.


Ξεκινήστε το πρωί σας στο Haga Nygata, χάνοντας ανάμεσα στα λιθόστρωτα δρομάκια και τα ξύλινα σπίτια, γεμάτα με μικρές μπουτίκ και καταστήματα. Με τη μυρωδιά του καφέ να διαπερνά τον αέρα σε κάθε στροφή, θα ξέρετε ότι ήρθε η ώρα για τον Φίκα! Αν δεν έχετε ξανακούσει αυτόν τον όρο, είναι μια λατρεμένη πολιτιστική παράδοση που ενσαρκώνει την πράξη του να κάνετε ένα διάλειμμα για καφέ. Συνοδεύεται συνήθως από γλυκό ζαχαροπλαστείο ή ψητή λιχουδιά. Σας προτείνουμε το περίφημο Hagabullen.


Αφού φτιάξετε το Fika σας, κάντε μια μικρή βόλτα σε κοντινά αξιοθέατα όπως το φρούριο Skansen Kronan. Ανεβείτε για να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης (να προσέχετε τα απότομα σκαλοπάτια!). Εναλλακτικά, χαλαρώστε στο Hagabadet, το ιστορικό σπα στη Haga.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Γκέτεμποργκ

Μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου θεωρείται γενικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Γκέτεμποργκ. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 16 έως 20°C (61-68°F), ο ήλιος λάμπει και τα αμέτρητα πάρκα και τα κανάλια του φαίνονται πιο όμορφα.

Καθώς οι μέρες φαίνονται σχεδόν ατελείωτες, πραγματοποιούνται πολλές εξαιρετικά δημοφιλείς εκδηλώσεις όπως το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ και το μουσικό φεστιβάλ Way Out West. Αυτή είναι η τέλεια περίοδος για να περιπλανηθείτε στο κέντρο της, να κολυμπήσετε στη θάλασσα και να κάνετε εκδρομές στο αρχιπέλαγος της.

Ο Απρίλιος μπορεί επίσης να είναι μια ωραία εποχή για επίσκεψη λόγω των ανθισμένων λουλουδιών. Παρόλο που είναι μόνο 9°C (48°F) έξω, οι αυλές των καφέ και οι μπυραρία αρχίζουν ήδη να ανοίγουν ξανά μετά το χειμώνα.
Ενώ ο Οκτώβριος είναι δύο βαθμούς πιο ζεστός, η αυξημένη βροχή και ο απρόβλεπτος καιρός σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να ετοιμάσετε μια ομπρέλα. Οι αστραφτερές χρυσές αποχρώσεις των δέντρων του φαίνονται πολύ όμορφες όμως.

Σε σύγκριση με την υπόλοιπη Σουηδία, το Γκέτεμποργκ έχει σχετικά ήπιους χειμώνες με χιόνι που δεν πέφτει πάντα. Γύρω στο Δεκέμβριο, το κέντρο του είναι όμορφα διακοσμημένο με χριστουγεννιάτικες αγορές και παγοδρόμια να ξεπροβάλλουν εδώ κι εκεί. Οι τιμές είναι πιο ακριβές αλλά και πάλι φθηνότερες από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πού να μείνετε στο Γκέτεμποργκ

Οι διαφορετικές γειτονιές καλύπτουν διαφορετικές προτιμήσεις, εξασφαλίζοντας ιδανική διαμονή για κάθε επισκέπτη. Για όσους αναζητούν ζωντανό περιβάλλον και ιστορική γοητεία, το Centrum αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Φωλιασμένο ανάμεσα σε πολλά ιστορικά μνημεία και πολυσύχναστους δρόμους, συνοψίζει την ουσία του Γκέτεμποργκ.

Το Scandic Goteborg Central 
βρίσκεται στην καρδιά του Γκέτεμποργκ . Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη ζωντανή λεωφόρο Avenyn, που φημίζεται για τα μοντέρνα καταστήματα, τα καφέ και τα πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος. Η γειτνίασή του με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Γκέτεμποργκ καθιστά εύκολη την πρόσβαση σε ορόσημα όπως το πάρκο ψυχαγωγίας Liseberg και τη γραφική συνοικία Haga. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια σειρά από εγκαταστάσεις, όπως internet υψηλής ταχύτητας, κλιματισμό, εστιατόρια στις εγκαταστάσεις και γυμναστήριο.


Για μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία, επισκεφθείτε το Hotel Royal . Με τις ρίζες του να χρονολογούνται από τις αρχές του 18ου αιώνα, ήταν ένα από τα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με καλόγουστη επίπλωση, βελούδινα κλινοσκεπάσματα και κομψή διακόσμηση που αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά του ξενοδοχείου, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια άνετη διαμονή.

Πώς να πάτε εκεί

Ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, το Γκέτεμποργκ προσφέρει μια σειρά από ταξιδιωτικές επιλογές για τους επισκέπτες που φτάνουν.


Βρίσκεται στη δυτική ακτή και είναι εύκολα προσβάσιμο με αεροπλάνο. Η πόλη εξυπηρετείται από δύο διεθνή αεροδρόμια, το Landvetter και το αεροδρόμιο της πόλης του Γκέτεμποργκ, με πτήσεις από πολλές μεγάλες πόλεις σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.


Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επιλέξουν μια βόλτα με τρένο ή λεωφορείο από τις κύριες σουηδικές πόλεις, απολαμβάνοντας γραφικά τοπία καθ’ οδόν προς τον κεντρικό σταθμό του Γκέτεμποργκ, σε βολική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης. Η πλοήγηση στην πόλη είναι αβίαστη με ένα εκτεταμένο δίκτυο τραμ ή μέσω των πολλών πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων.Διαβάστε επίσης:θα ταξιδέψετε στη Σουηδία; εδώ ειναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Αξέχαστες Περιπέτειες σε όλη τη Νορβηγία και τη Σουηδία

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια