Τουρκία Τι να δείτε και να κάνετε – Οδηγός

Τα πράγματα που πρέπει να δείτε και να επισκεφτείτε στην Τουρκία προσφέρουν μια ταξιδιωτική εμπειρία σε μια χώρα που, σαν μια λεπτή γραμμή, ενώνει τον κόσμο της Ανατολής και της Δύσης, προσφέροντας πολλά πράγματα να κάνετε εδώ. Το επιβλητικό παρελθόν της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας οδήγησε σε ένα παρόν πλούσιο σε παραδόσεις και πολιτισμούς που δίνουν σε αυτή τη χώρα ένα πολύπλευρο πρόσωπο. Από τους Χετταίους μέχρι τους Οθωμανούς, κάθε λαός που έζησε σε αυτή τη γη αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδες κομμάτι του υπέροχου μωσαϊκού της χερσονήσου της Ανατολίας . Με αυτό το άρθρο, ας ανακαλύψουμε μαζί τι να δείτε και να κάνετε στη χώρα, για να απολαύσετε καλύτερα κάθε πτυχή του ταξιδιού σας στην Τουρκία!

Τουρκία , Γιατί να το επισκεφτείτε

Χάρη στην πλούσια ιστορία της Τουρκίας και στους διάφορους πληθυσμούς που διαδέχονται ο ένας τον άλλο σε αυτή τη γη, ένα ταξίδι σε αυτή τη χώρα είναι τέλειο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη. Από τη σύγχρονη Κωνσταντινούπολη μέχρι το μαγευτικό τοπίο της Καππαδοκίας και τις νεράιδες καμινάδες της , ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε στην Τουρκία θα βρούμε ανεκτίμητους και μεγαλοπρεπείς αρχαιολογικούς χώρους, φτάνοντας στη συνέχεια στους υπέροχους όρμους και τη θάλασσα της ακτής του Αιγαίου . Η επίσκεψη στην Τουρκία, μια χώρα που χωρίζεται μεταξύ της Δυτικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης, προσφέρει την ανακάλυψη ενός ποικίλου και συναρπαστικού πολιτισμού . Οι διάφοροι λαοί που διαδέχθηκαν ο ένας τον άλλον σε αυτή τη γη, φέρνοντας τις επιρροές τους εδώ, είναι αυτοί της Αρχαίας Ελλάδας, της Περσίας, της Οθωμανικής, της Βυζαντινής και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε απολύτως κατά την επίσκεψή σας, βρίσκουμε τη συναρπαστική Κωνσταντινούπολη στα στενά του Βοσπόρου , όπως η εμβληματική Αγία Σοφία και ο μνημειώδης τρούλος της, καθώς και οι εσωτερικοί χώροι εμπλουτισμένοι με χριστιανικά ψηφιδωτά. Αλλά και το Μπλε Τζαμί και η αρχαία κατοικία των σουλτάνων, το παλάτι Τοπ Καπί . Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα να κάνετε στην Τουρκία και να δείτε σε αυτή τη συναρπαστική χώρα, οπότε ας τα δούμε αναλυτικά στον ταξιδιωτικό μας οδηγό!

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber!
Διαβάστε επίσης:Καλύτερα Airbnbs στην Κωνσταντινούπολη

3 Μέρες στην Κωνσταντινούπολη: Το τέλειο δρομολόγιο στην Κωνσταντινούπολη
Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών ~ με αυτό τον τρόπο βοηθάτε να παραμείνει το site ζωντανό χωρίς εσείς να βάλετε κάτι από την τσέπη σας!

Top 10 Τουρκία Τι να δείτε

1. Κωνσταντινούπολη

Στην πρώτη θέση στη λίστα με τα 10 πράγματα που πρέπει να δείτε στην Τουρκία , βρίσκεται σίγουρα η Κωνσταντινούπολη. Αυτή η μεγάλη πόλη χωρίζεται σε δύο περιοχές, την ευρωπαϊκή και την ασιατική. Αυτή η αντίθεση αντιπροσωπεύει τέλεια την αμφιθυμία που διακρίνει την αρχαία Κωνσταντινούπολη. Στην πραγματικότητα, θα βρούμε τη συγχρονικότητα μιας μητρόπολης που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις πρωτεύουσές μας. Παράλληλα θα ζήσουμε τις αναμνήσεις της μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας . Εδώ, τα αρχαία τείχη του Βυζαντίου, τα αρχαία νεκροταφεία, τα τζαμιά και τα σπουδαία μνημεία συνυπάρχουν ειρηνικά στο πλαίσιο της σημερινής πόλης. Η Αγία Σοφία δεν πρέπει να λείπει από τις επισκέψεις σας στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, μην παραλείψετε το Μπλε Τζαμί, ή τον Σουλτάνο Αχμέτ Τζαμί, στην ίδια συνοικία με την Αγία Σοφία. Το παλάτι Τοπ Καπί είναι επίσης ένα απρόσμενο μέρος ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε σε αυτή την υπέροχη πόλη της Τουρκίας. Αρχαίο ανακτορικό συγκρότημα που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Τέλος, ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ στην Τουρκία, μην χάσετε την αληθινή ψυχή της Κωνσταντινούπολης, το Μεγάλο Παζάρι. Μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες σκεπαστές αγορές στον κόσμο, που περιλαμβάνει πάνω από 4.000 καταστήματα. Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο, καθώς και το ιδανικό μέρος για τα αναμνηστικά σας από την Τουρκία.

Τι να κάνετε στην Κωνσταντινούπολη :16 δραστηριότητες

2. Καππαδοκία

Η περιοχή της Καππαδοκίας πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζεται σε κάθε ταξιδιωτικό οδηγό ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στην Τουρκία. Οι υπέροχες ρεματιές και οι εμβληματικές Fairy Chimneys θα σας αφήσουν άφωνους. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Καππαδοκία, σας συνιστούμε να μην χάσετε το Goreme με το υπαίθριο μουσείο και τις βραχώδεις εκκλησίες, την κοιλάδα Devrent και το χωριό Uchisar. Χωρίς αμφιβολία, η πτήση με αερόστατο σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε εκπληκτική θέα σε αυτά τα απίστευτα τοπία.

Η φυσική ομορφιά αυτών των τόπων εμπλουτίζεται περαιτέρω από τη χιλιετή ιστορία των πληθυσμών που, για να αμυνθούν από τους εχθρούς, έχτισαν εκπληκτικές υπόγειες πόλεις: προτείνουμε μια επίσκεψη στο Σαράτλι ή στο Καϊμακλί. Για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων, προτείνουμε επίσης μια περιήγηση στην Καππαδοκία, η οποία εγγυάται μια ακόμη πιο άμεση και βαθιά εμπειρία αυτής της υπέροχης περιοχής. Τέλος, ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Τουρκία, μην παραλείψετε μια μαγική πτήση με αερόστατο πάνω από την Καππαδοκία.

3. Παμούκαλε

Ανάμεσα στα 10 πράγματα που πρέπει να δείτε στην Τουρκία, βρίσκουμε σίγουρα το Pamukkale . Στην πραγματικότητα, εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τους αστραφτερούς λευκούς καταρράκτες που δημιουργούν ένα σχεδόν σουρεαλιστικό πλαίσιο: γι’ αυτό το μέρος αυτό ονομάζεται και « Κάστρο του Βαμβακιού ». Με την πάροδο του χρόνου, τα πλούσια σε ασβέστιο νερά που αναβλύζουν από τις ιαματικές πηγές έχουν σμιλέψει αυτές τις μεγάλες βεράντες. Παράλληλα με αυτό το μεγαλειώδες φυσικό έργο, θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε και τον αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης . Εδώ, θα μπορείτε να ανακαλύψετε υπέροχα δείγματα ελληνορωμαϊκής αρχιτεκτονικής στην Τουρκία. Απολύτως ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας!

4. Έφεσος και Ακτή του Αιγαίου

Το ταξίδι ανάμεσα στα 10 πράγματα που πρέπει να δείτε συνεχίζεται με την Έφεσο. Συγκεκριμένα, ο αρχαιολογικός της χώρος σώζει τα πολύτιμα ερείπια της αρχαίας πόλης που χρονολογούνται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ανάμεσα στα σημεία μεγαλύτερου ενδιαφέροντος, βρίσκουμε την υπέροχη Βιβλιοθήκη του Κέλσου , τον ναό του Αδριανού , το θέατρο και τον ναό της Άρτεμης , που θεωρείται ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Το μεγαλείο αυτής της τοποθεσίας λέει για την τεράστια σημασία της Εφέσου ως πολιτιστικού κέντρου της Μεσογείου.

Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση, ιδιαίτερα στο Selçuk, θα βρείτε ενδιαφέρον να επισκεφθείτε το « Οίκο της Μαρίας » όπου λέγεται ότι η Παναγία πέρασε τις τελευταίες της μέρες. Τέλος, αν ενδιαφέρεστε για τους αρχαιολογικούς χώρους της Τουρκίας του Αιγαίου, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα Δίδυμα , τη Μίλητο , την Πριήνη , το Τσανάκκαλε και τη θρυλική πόλη της Τροίας .

5.Άγκυρα

Η Άγκυρα είναι μια άλλη στάση που δεν πρέπει να χάσετε στο ταξίδι σας στην Τουρκία. Σε στρατηγική θέση στο οροπέδιο της Ανατολίας, η Άγκυρα υπήρξε από το παρελθόν σημαντικό σημείο συνάντησης μεταξύ των κύριων εμπορικών οδών. Κατά τη διάρκεια των χιλιετιών, επομένως, η γη του υπήρξε σταυροδρόμι για πολλούς λαούς που έγραψαν ιστορία. Θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη μεγάλη ιστορία της περιοχής επισκεπτόμενοι το ενδιαφέρον Μουσείο των Πολιτισμών της Ανατολίας . Επιπλέον, συνιστούμε να δείτε το υποβλητικό Μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ , ιδρυτή πατέρα της Δημοκρατίας της Τουρκίας που ανακήρυξε την Άγκυρα πρωτεύουσα το 1923 .

Αν έχετε την ευκαιρία, προτείνουμε και μια φωτογραφική στάση στην αλυκή Tuz Gölü που απέχει περίπου μιάμιση ώρα από την πόλη. Τέλος, δεν μπορείτε να χάσετε τον εκτεταμένο και πολύτιμο αρχαιολογικό χώρο της Hattuşa . Εδώ, χτισμένο σε ένα μαγευτικό λοφώδες τοπίο, θα βρεθείτε μπροστά στην αρχαία πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Χετταίων.

6. Αλικαρνασσός και οι ακτές της Τουρκίας

Το Bodrum αξίζει σίγουρα μια θέση ανάμεσα στα 10 πράγματα που πρέπει να δείτε στην Τουρκία . Είναι ένα εξαιρετικό παραθαλάσσιο θέρετρο στην ακτή του Αιγαίου, που προσφέρει δραστηριότητες και αξιοθέατα για όλα τα γούστα. Αφενός, μας μιλά για το ενδιαφέρον παρελθόν του με το Κάστρο του San Pietro με θέα τη θάλασσα και το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού , που συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Από την άλλη, η φύση εμφανίζεται με όλη της την ομορφιά σε όσους αποφασίσουν να πάνε μια εκδρομή με γκιουλέτες , παραδοσιακά τουρκικά σκάφη που θα σας επιτρέψουν να φτάσετε σε απομονωμένους και ήσυχους κολπίσκους . Επιπλέον, στην Αλικαρνασσό θα βρείτε εστιατόρια όπου μπορείτε να γευτείτε τουρκική κουζίνα, κλαμπ και μαγαζιά που θα σας κάνουν να περάσετε ευχάριστες και διασκεδαστικές βραδιές.

Αυτή η νοτιοδυτική πόλη βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική θέση για να φτάσετε σε μερικά ελληνικά νησιά. Σε μισή ώρα με το πλοίο, μπορείτε να επισκεφθείτε την Κω, για παράδειγμα. Αυτή η εγγύτητα, στο παρελθόν, επέτρεπε σε αυτήν την περιοχή της Τουρκίας να αποκτήσει ελληνική επιρροή. Υπάρχουν και άλλα όμορφα μέρη για επίσκεψη στην Τουρκία, όπου μπορείτε να ζήσετε μια χαλαρωτική διαμονή στην παραλία στην Τουρκία. Μεταξύ αυτών, μπορούμε να προτείνουμε ασφαλώς την ακτή της Λυκίας , από την οποία η βυθισμένη πόλη Κέκοβα αξίζει ιδιαίτερης προσοχής . Προτείνουμε επίσης το Marmaris και το Ölüdeniz της υπέροχης Τυρκουάζ Ακτής .

7. Il Monte Nemrut

Σε αυτό το άρθρο για τα 10 πράγματα που πρέπει να δείτε στη χώρα, είναι απαραίτητο να σας μιλήσουμε για το όρος Nemrut. Πρώτα απ ‘όλα, η τοποθεσία βοηθά να γίνει αυτό το μέρος μοναδικό. Θα βρεθείτε στο ψηλότερο σημείο της Βόρειας Μεσοποταμίας , ανάμεσα στις κορυφές του Ανατολικού Ταύρου . Το έργο ολοκληρώνεται με την αίσθηση της επισημότητας και του μεγαλείου που θα παρουσιαστεί μπροστά στα μάτια σας. Εδώ ξεχωρίζει το ιερό αφιερωμένο στον βασιλιά Αντίοχο Α’ της Κομμαγηνής , που βρέθηκε το 1953 . Αυτός ο τάφος αποτελείται από ένα πέτρινο τύμβο σε βάση τριών αναβαθμίδων που σχηματίζουν το ιερό, εμπλουτισμένο με βωμούς και γιγάντια γλυπτά με τα κεφάλια τοποθετημένα μπροστά από το υπόλοιπο σώμα. Είναι ακριβώς η άμεση επαφή με τη φύση και τα ατμοσφαιρικά της φαινόμενα που κάνει αυτή την τοποθεσία ακόμα πιο συναρπαστική.

8. Λίμνη Βαν και όρος Αραράτ

Δεν μπορούμε να μην συμπεριλάβουμε κάποια ρεκόρ στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να δείτε στην Τουρκία. Η λίμνη Βαν και το όρος Αραράτ είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη και υψηλότερη στην Τουρκία αντίστοιχα . Η λίμνη Βαν υπήρξε μάρτυρας της ιστορίας των πιο ισχυρών αυτοκρατοριών που πέρασαν από την τουρκική επικράτεια, όπως η αρμενική του Αραράτ γύρω στο 1000 π.Χ., στη συνέχεια η βυζαντινή και η σελτζουκική. Σε αυτό το μαγευτικό μέρος προτείνουμε να επισκεφθείτε το Κάστρο Βαν και το νησί Akdamar με την Εκκλησία του Αρμενικού Τιμίου Σταυρού που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα.

Στη συνέχεια, προτείνουμε επίσης μια πεζοπορία στο όρος Αραράτ στα σύνορα με την Αρμενία. Αυτό το βουνό, στενά συνδεδεμένο με βιβλικά γεγονότα , περιβάλλεται από μια μυστικιστική ατμόσφαιρα. Η Γένεση φαίνεται να υποδεικνύει ακριβώς εδώ το μέρος όπου σταμάτησε η Κιβωτός του Νώε κατά τη διάρκεια του Κατακλυσμού. Για το λόγο αυτό, πάνω απ’ όλα ο αρμενικός λαός είναι στενά και θρησκευτικά συνδεδεμένος με αυτό το βουνό παρά τα εδαφικά σύνορα. Για όσους αγαπούν την πεζοπορία, προτείνουμε μια πεζοπορία στο όρος Αραράτ , η οποία θα προσφέρει υπέροχη θέα σε μοναδικά και μαγευτικά τοπία.

Η μεγαλειώδης λίμνη Βαν

9. Η Τραπεζούντα και η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

Η Τραπεζούντα βρίσκεται στα βορειοανατολικά, στις τουρκικές ακτές που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα. Η πόλη είχε πάντα σημαντικό ρόλο χάρη στη στρατηγική της θέση κατά μήκος της διαδρομής που συνδέει την Ασία με την Ευρώπη . Δεν είναι τυχαίο ότι ο θρυλικός δρόμος του μεταξιού πέρασε ακριβώς από εδώ. Σας προτείνουμε μια επίσκεψη στην Αγία Σοφία , το μουσείο της πόλης και την κατοικία του Ατατούρκ . Κοντά στην Τραπεζούντα, προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε τη Μονή Σουμελά , ένα αρχαίο κόσμημα φωλιασμένο στα βουνά.

Επιπλέον, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας , μπορούμε να σας υποδείξουμε άλλες αξιόλογες πόλεις. Το πρώτο είναι η Σαμψούντα , ο τόπος των σημαντικών αποφάσεων του Κεμάλ Ατατούρκ που οδήγησαν στη γέννηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Μάλιστα, εδώ χτίστηκε ένα μουσείο προς τιμήν του Τούρκου ιδρυτή . Επιπλέον, συνιστούμε επίσης να κάνετε μια στάση στο Safranbolu : με τα παραδοσιακά σπίτια που θα σας μεταφέρουν πίσω στην κομψότητα του οθωμανικού παρελθόντος, η πόλη έχει κερδίσει μια θέση στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO . Τέλος, έχουμε την Amasya : εδώ θα έχετε την ευκαιρία να μείνετε σε μερικά ιστορικά σπίτια που χρονολογούνται από την εποχή των Οθωμανών σουλτάνων, τώρα ανακαινισμένα και μεταμορφωμένα σε ξενώνες .

Σουμελά, το μοναστήρι χτισμένο στο βράχο

10. Μεσοποταμία

Συμπερασματικά, σε αυτό το άρθρο Τουρκία Τι να επισκεφτείτε , είναι αδύνατο να μην μιλήσουμε για τη Μεσοποταμία . Αυτή η περιοχή της σχολαστικής μνήμης εκτείνεται μεταξύ του Τίγρη και του Ευφράτη και επομένως περιλαμβάνει τη νοτιοανατολική περιοχή, στα σύνορα με τη Συρία . Αυτή η λωρίδα γης έχει δει τη γέννηση των μεγαλύτερων πολιτισμών που επηρέασαν άμεσα τον σημερινό πολιτισμό . Θα είναι λοιπόν αναπόφευκτο να αναπνεύσουμε τη χιλιετή ιστορία επισκεπτόμενοι κάποια μέρη. Αναμφίβολα, αξίζει να φτάσετε στη Σανλιούρφα , μια πόλη εμβληματική για τον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ και τον Χριστιανισμό. Μάλιστα, σε ιερά κείμενα βρίσκουμε πολυάριθμες αναφορές: Οι δεξαμενές ψαριών του Αβραάμ είναι ένα έγκυρο παράδειγμα. Μετά από αυτό, μπορείτε να συνεχίσετε προς Gobekli Tepe .

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η τοποθεσία είναι πιθανώς ο παλαιότερος ναός που έχει βρεθεί ποτέ , που χρονολογείται από το 9500 π.Χ. σχετικά με. Είναι ένα κτίριο που περιβάλλεται από διακοσμημένους μονόλιθους και χτισμένο με τεράστιες κυκλικές πέτρες. Στη συνέχεια, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Mardin , μια πόλη λαξευμένη σε πέτρα που αναπτύσσεται σε ένα λόφο, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η παλιά ακρόπολη. Φτάνοντας στην κορυφή, θα έχετε εξαιρετική θέα στο έδαφος της Μεσοποταμίας. Τέλος, μπορείτε να πάτε μέχρι το Ντιγιαρμπακίρ , μια πόλη-φρούριο χτισμένη στις όχθες του Τίγρη και που περιβάλλεται από τρεις δακτυλίους από μαύρους βασάλτους και ένα υπέροχο ιστορικό κέντρο.

Άποψη της πόλης Sanliurfa

Τουρκία Τι να κάνετε, οι 5 εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε

Αφού περιγράψουμε τι να επισκεφτείτε στην Τουρκία, θέλουμε να σας πούμε για τις μοναδικές και υπέροχες εμπειρίες που πιστεύουμε ότι πρέπει να ζήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Τουρκία. Θα σας μεταφέρουμε σε μεγάλο υψόμετρο με την υπέροχη πτήση με αερόστατο και θα γράψουμε μια ανεξίτηλη ανάμνηση στο μυαλό σας. Εάν, ωστόσο, προτιμάτε να μείνετε με τα πόδια σας στο έδαφος, θα σας προτείνουμε μια περιήγηση στην Κωνσταντινούπολη με την οποία θα ανακαλύψετε την αληθινή ουσία της αρχαίας Κωνσταντινούπολης.

Ας δούμε λοιπόν μαζί ποιες είναι οι 5 αξέχαστες εμπειρίες στην Τουρκία !

1. Η πτήση με αερόστατο

Χωρίς αμφιβολία, μια πτήση με αερόστατο πάνω από την Καππαδοκία είναι απαράδεκτη. Όλες οι λεπτομέρειες που συνθέτουν αυτήν την εμπειρία αθροίζονται για να αφήσουν χωρίς ανάσα κάθε ταξιδιώτη. Από τα απερίγραπτα χρώματα της αυγής που αντανακλούν τις ρεματιές μέχρι την αδρεναλίνη του να βρεθείς σε μεγάλο υψόμετρο. Από το απίστευτο και μαγευτικό τοπίο μέχρι την έκπληξη του να μπορείς να αγγίξεις σχεδόν την τάφρο όταν το αερόστατο κατεβαίνει και εισέρχεται στις στενές κοιλάδες που χαράσσονται από ατμοσφαιρικούς παράγοντες με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτά τα 50 λεπτά πτήσης , θα φαίνεται σαν να σταματάει ο χρόνος στη σιωπή των πρωινών ωρών.

2. Κρουαζιέρα στο ηλιοβασίλεμα στο Βόσπορο

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Τουρκία, σίγουρα θα σας πούμε για την κρουαζιέρα στο Βόσπορο . Πρόκειται για μια εκδρομή που διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα και γίνεται το ηλιοβασίλεμα . Ούτε αυτή η στιγμή της ημέρας επιλέχθηκε τυχαία, γιατί θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τη θέα και στις δύο όχθες του Κόλπου που φωτίζεται από το ροζ φως του ήλιου που δύει . Θα δείτε διάφορα σενάρια να περνούν δίπλα σας που θα επιβεβαιώσουν περαιτέρω την κληρονομιά της πόλης. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε το Yali από τη σκοπιά του νερού , τις τυπικές ξύλινες βίλες στην άκρη του νερού, τις πολυτελείς καλοκαιρινές κατοικίες του σουλτάνου και τα αρχαία βυζαντινά φρούρια .

 

3. Η παράσταση Whirling Dervish

Στη στήλη μας «Τι να κάνουμε στην Τουρκία», σίγουρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την αναπαράσταση του τελετουργικού των Δερβίσηδων που στροβιλίζονται , μιας αδελφότητας Σούφι που ιδρύθηκε από τον Μεβλάνα . Συχνά, αυτή η παράσταση λαμβάνει χώρα σε παλιά καραβανσεράι , αναμφισβήτητα υποβλητικά πλαίσια που τρέφουν την καλυμμένη ανατολίτικη ατμόσφαιρα μιας στιγμής που θα ορίζαμε ως σχεδόν οικεία. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτού του χορού, ο άνθρωπος προσπαθεί να γίνει το σημείο σύζευξης του γήινου με τον θεϊκό κόσμο , συνοδευόμενο από ένα υπνωτικό τραγούδι .

4. Κρουαζιέρα Gulet

Η κρουαζιέρα Gulet είναι μια άλλη αξέχαστη εμπειρία που συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Πιστεύουμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την παρθένα φύση των πανέμορφων τουρκικών ακτών. Θα μπορέσετε να φτάσετε σε κρυμμένες γωνιές που κρατούν κρυστάλλινα νερά , πλούσια και μερικές φορές άγρια ​​βλάστηση. Μπορείτε να χαλαρώσετε βυθισμένοι στο έντονο πράσινο και τιρκουάζ μπλε που συναντιούνται ανάμεσα στη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό.

5. Περιήγηση στην Κωνσταντινούπολη

Τέλος, προτείνουμε μια περιήγηση στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό το είδος εκδρομής θα σας μυήσει στα κύρια σημεία ενδιαφέροντος της πόλης , αλλά θα σας δώσει και την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις πιο κρυφές και αυθεντικές πλευρές μιας συναρπαστικής και πολύπλευρης μητρόπολης. Για παράδειγμα, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις δύο πιο σημαντικές αγορές της Κωνσταντινούπολης, το Μεγάλο Παζάρι και το Παζάρι Μπαχαρικών . Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε αρώματα, χρώματα, φαγητά και αρώματα και θα μπορείτε να αγοράσετε τυπικά τουρκικά αναμνηστικά.

Τουρκία Τι να δείτε, FAQ

Τι να δείτε στην Τουρκία σε 7 ημέρες;

Με μια εβδομάδα στη διάθεσή σας για να ανακαλύψετε την Τουρκία, σας προτείνουμε ένα ταξίδι για να ανακαλύψετε τα πιο σημαντικά μέρη της χερσονήσου της Ανατολίας. Μην χάσετε λοιπόν την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, το Ικόνιο, το Παμούκαλε, την Έφεσο και την Προύσα.

Τι να δείτε στην Τουρκία σε 10 ημέρες;

Σε 10 ημέρες στην Τουρκία, θα μπορείτε όχι μόνο να ανακαλύψετε τα πιο εμβληματικά μέρη της χώρας, αλλά και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας μερικές μέρες στην παραλία στην ακτή του Αιγαίου, στο Bodrum. Ή εξερευνήστε την ιστορία της χώρας με τις πόλεις της Περγάμου και της Τροίας.

Τι να δείτε στην Τουρκία σε 15 ημέρες;

Με 2 εβδομάδες στην Τουρκία, θα μπορείτε να επισκεφθείτε εύκολα τα πιο σημαντικά μέρη της χώρας,
από την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, το Ικόνιο, το Παμούκαλε, την Έφεσο και την Προύσα. Τέλος, θα μπορείτε να απολαύσετε πολυήμερες διακοπές στην παραλία στην Αλικαρνασσό, χαλαρώνοντας στις ακτές του Αιγαίου, ίσως αφού πετάξετε με αερόστατο πάνω από την Καππαδοκία.

Τώρα που σας είπαμε τι να δείτε και να κάνετε σε αυτή την υπέροχη χώρα, μπορείτε να ξεκινήσετε να προγραμματίζετε το ταξίδι σας κατά μήκος της χερσονήσου της Ανατολίας .

Εν κατακλείδι, αφού προσδιορίσετε ποια είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε στην Τουρκία, είστε έτοιμοι να πάτε !

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.