Βουλγαρική κουζίνα- Τυπικά βουλγαρικά πιάτα και βουλγαρικό φαγητό

Η βουλγαρική κουζίνα , το φαγητό και τα τυπικά πιάτα της, αντιπροσωπεύουν μια εμπειρία στις γεύσεις, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της χώρας, γνωρίζοντας τι να φάτε στη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Οι παραδοσιακές βουλγαρικές συνταγές περιλαμβάνουν απλά πιάτα, επηρεασμένα από τις πρώτες ύλες που υπάρχουν στην ποικίλη περιοχή και από τις πολιτιστικές επιρροές που έχουν φτάσει εδώ μέσα στους αιώνες. Ανάμεσα στα κύρια συστατικά βρίσκουμε λαχανικά και μπαχαρικά , καθώς και στοιχεία που υπάρχουν στη βαλκανική κουζίνα . Οι σαλάτες, οι ζεστές και κρύες σούπες, τα φρούτα και τα ψητά κρέατα δεν λείπουν ποτέ, όπως και τα γαλακτοκομικά. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τα καλύτερα τυπικά πιάτα και βουλγαρικά φαγητά, κάνοντας έτσι το ταξίδι σας στη Βουλγαρία ολοκληρωμένο και μοναδικό!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber!  

Διαβάστε επίσης :Τι να αγοράσετε στη Βουλγαρία; – Βουλγαρικά αναμνηστικά

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Τι να δείτε και να κάνετε

Βουλγαρική κουζίνα

Αν αναρωτιέστε τι τρώνε οι Βούλγαροι, είστε στο σωστό μέρος. Η ιστορία της Βουλγαρίας και οι πολιτιστικές επιρροές που ήρθαν εδώ δημιούργησαν τη σημερινή βουλγαρική κουζίνα, ενώνοντας την παράδοση της θρακικής, της σλαβικής και της πρωτοβουλγαρικής κουζίνας επί Βουλγαρικού Κράτους. Η ιστορία της βουλγαρικής κουζίνας, τα τυπικά φαγητά και τα πιάτα της επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, όπως το κλίμα και η ποικιλία τοπίων . Οι πολυάριθμες εθνότητες που υπάρχουν στην περιοχή, με τις δικές τους παραδόσεις, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη τυπικών βουλγαρικών πιάτων. Οι ιστορικοί αναφέρουν ότι τα συστατικά της αρχαίας τοπικής κουζίνας περιελάμβαναν κυρίως λαχανικά , χοιρινό κρέας , πουλερικά και πρόβατα, καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά .

Από τον 17ο αιώνα εισήχθησαν συστατικά από τον Νέο Κόσμο , όπως πιπεριές και ντομάτες, ενώ ρύζι και μπαχαρικά έφτασαν από την Ανατολή . Τον 19ο αιώνα , με την απελευθέρωση της Βουλγαρίας, ήρθαν οι ευρωπαϊκές επιρροές , ενσωματώνοντας μεθόδους μαγειρέματος και υλικά. Μετά το 1965 , πολλά βασικά συστατικά εξαφανίστηκαν από την αγορά και αντικαταστάθηκαν , όπως το βούτυρο από το λαρδί και οι ελιές από τα αγγούρια. Αντί για αυγοτάραχο, έρχεται ζελέ κορν: το βραστό κρέας του Ρουσ . Με το κομμουνιστικό καθεστώς , πλέον εμβληματικές μάρκες εμφανίζονται και στην εθνική κουζίνα, όπως η σαλάτα ovcharska, απομακρύνοντας την παραδοσιακή κουζίνα και δημιουργώντας τα σημερινά βουλγαρικά φαγητά που μπορούμε να βρούμε ανάμεσα στα πράγματα να φάμε στο ταξίδι μας στη Βουλγαρία.

Τι να φάτε στη Βουλγαρία και πού, τυπικά βουλγαρικά πιάτα

1. Insalata Shopska

Παραδοσιακά, η βουλγαρική κουζίνα και τα φαγητά της χαρακτηρίζονται από σαλάτες με λαχανικά εποχής, φρέσκες ή κονσέρβες. Βρίσκουμε αγγούρια, πιπεριές, κρεμμύδια, γογγύλια, ντομάτες και πατάτες, καθώς και πολλά μπαχαρικά , συμπεριλαμβανομένου του άνηθου και του μαϊντανού. Η Shopska είναι από τις πιο εμβληματικές σαλάτες μεταξύ των τυπικών βουλγαρικών πιάτων, που συχνά σερβίρεται με τουρσιά, turshiya , ειδικά τον χειμώνα, καθώς και διάφορες σάλτσες, όπως η ljutenica , που θα δούμε αργότερα. Στην περιοχή των Βαλκανίων, και όχι μόνο στη Βουλγαρία, οι σαλάτες δεν είναι μόνο ορεκτικά, αλλά και συνοδευτικά στο κυρίως πιάτο, που μπορεί να είναι ζεστό ή κρύο, συνοδευτικά με κρέας ή ψητά .

Το Shopska εμφανίστηκε από τη δεκαετία του 1950 , παίρνοντας το όνομά του από την περιοχή μεταξύ Σόφιας και Βόρειας Μακεδονίας . Μέσα βρίσκουμε κρεμμύδια, πράσινες πιπεριές, ντομάτες, αγγούρια και το τυπικό τυρί Sirene. Τα λαχανικά σερβίρονται κομμένα σε μικρούς κύβους και καρυκεύονται με σπορέλαιο, ξύδι και αλάτι. Στο εστιατόριο, τα καρυκεύματα σερβίρονται ξεχωριστά. Τα λαχανικά, από την άλλη, καλύπτονται με μια γενναιόδωρη στρώση τριμμένου ή κομμένου τυριού, sirene . Παραδοσιακά αυτή η σαλάτα συνοδεύεται από ένα ποτήρι ρακιά .

2. Tarator

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή πιάτα της παραδοσιακής βουλγαρικής κουζίνας και σε πράγματα που πρέπει να φάτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Βουλγαρία, βρίσκουμε κρύες και ζεστές σούπες . Η πιο αγαπημένη είναι αναμφίβολα η ταρατόριο, μια κρύα σούπα με βάση το γιαούρτι με ψιλοκομμένο αγγούρι , λάδι, αλάτι, καρύδια, σκόρδο και άνηθο. Τυπικό βουλγαρικό πιάτο διαδεδομένο ιδιαίτερα το καλοκαίρι, είναι επίσης ευρέως διαδεδομένο στη Μακεδονία και την Αλβανία, την Τουρκία, την Κύπρο με το όνομα τταλαττούρι και την Αρμενία. Το γιαούρτι είναι πολύ διαδεδομένο στη Βουλγαρία, υπάρχει σε πολλές συνταγές και στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν πολλές μάρκες και είδη γιαουρτιού.

Επιπλέον, το βουλγαρικό γιαούρτι που υπάρχει σε αυτή τη σούπα και σε αυτό που παράγεται στη χώρα είναι το μόνο που χρησιμοποιεί τον μικροοργανισμό Lactobacillus bulgaricus στη διαδικασία παραγωγής . Επιπλέον, αυτή η σούπα, ανάλογα με το πάχος με το οποίο παρασκευάζεται, χρησιμοποιείται συχνά και ως συνοδευτική σάλτσα . Το γιαούρτι στην πραγματικότητα αραιώνεται με νερό, προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο αναλογικά με βάση το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε.

Tarator, μια κρύα σούπα

3. Τατάρσκο

Μια απλή συνταγή, αλλά πολύ αγαπητή στην τοπική κουζίνα, βρίσκουμε τατάρσκο, πλακέ ψητά κεφτεδάκια φτιαγμένα με μπαχαρικά. Από πλευράς προετοιμασίας και γεύσης, είναι ένα τυπικό βουλγαρικό πιάτο που μοιάζει πολύ με το Kebapche , τα ψητά λουκάνικα, που μαζί συνθέτουν την παραδοσιακή ανάμεικτη ψησταριά , που ονομάζεται meshana skara . Επιπλέον, υπάρχει και μια παραλλαγή αυτών των γεμιστών κεφτέδων με λιωμένο τυρί , που ονομάζεται Tatarsko Kyufte.

Ονομάζεται επίσης κιούφτε , αυτοί οι κεφτέδες είναι απολύτως από τα πράγματα που συνιστούμε να τρώτε στη Βουλγαρία, εκτιμώνται πάνω από όλα για την απαλότητα και τη γεύση τους. Η συνταγή θέλει χοιρινό κιμά και σπάνια βοδινό, αρωματισμένο με σκόρδο, μαύρο πιπέρι και κύμινο. Τα κεφτεδάκια που σχηματίζονται με αυτό το μείγμα ψήνονται στο φούρνο ή στη σχάρα . Συνοδεύουμε με συνοδευτική σαλάτα ή σάλτσα με βάση το γιαούρτι. Ακόμη, ο όρος Kofta αναφέρεται σε όλα τα πιάτα με βάση τα κεφτεδάκια ή τα κεφτεδάκια στην κουζίνα των Βαλκανίων, αλλά και της Κεντρικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου.

Τατάρσκο στη μικτή σχάρα

4. sirene

Ονομάζεται επίσης bjalo salamureno sirene , το τυρί sirene είναι ένα λευκό τυρί, χαρακτηριστικό της βουλγαρικής κουζίνας και από τα πιο αγαπημένα τυπικά πιάτα. Σε πολλές συνταγές, αυτό το τυρί παρασκευάζεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή με πρόβειο γάλα . Αρχικά, παρασκευαζόταν τον 19ο αιώνα μόνο για προσωπική χρήση από όσους παρασκεύαζαν τυρί ή γάλα και στη συνέχεια πωλούνταν σε βιομηχανική κλίμακα και με αγελαδινό γάλα μετά την αύξηση της ζήτησης. Παρόμοια με την ελληνική φέτα ή το τουρκικό beyaz peynir , είναι από τα πιο διάσημα τυριά πεκορίνο στον κόσμο.

Σκληρά ζυμαρικά , δεν έχει κρούστα ή μεγάλες τρύπες και η σύστασή του δεν πρέπει να είναι ούτε σκληρή ούτε πολύ μαλακή. Για την παρασκευή του τοποθετείται σε παραλληλεπίπεδα διαφόρων μεγεθών, σε λευκή άλμη, με οσμή και γεύση που τείνει προς το οξύ. Στην πραγματικότητα, το sirene έχει μια ξινή και αλμυρή γεύση . Επιπλέον, η μάζα του πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 50% λίπος και μέγιστο 6% αλάτι. Οι πρώτες εταιρείες παραγωγής αυτού του τυριού γεννήθηκαν στη Βουλγαρία τον 20ο αιώνα , φτάνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του τυριού που παράγεται στη χώρα το 1974.

Τυρί γοργόνα

5.Καβάρμα

Τυπικό βουλγαρικό φαγητό που αξίζει να φας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, αν αγαπάς το κρέας, που υπάρχει στα μενού όλων των παραδοσιακών εστιατορίων, είναι το Kavarma. Ένα χοιρινό στιφάδο , τις περισσότερες φορές, που μπορεί να έχει πολλές παραλλαγές από τη μια περιοχή στην άλλη. Μάλιστα, μπορεί να παρασκευαστεί με κοτόπουλο, αρνί, μανιτάρια, αυγά, πιπεριές, πράσο, κρεμμύδι και πολλά άλλα υλικά. Επιπλέον, για το μαγείρεμα του, χρησιμοποιείται μια τυπική κατσαρόλα από τερακότα, το Gyuveche , για αργή προετοιμασία .

Εάν δεν έχετε αυτό το τηγάνι, ωστόσο, ένα κανονικό ατσάλινο τηγάνι ή μια αργή κουζίνα θα λειτουργήσει επίσης. Χάρη στα συστατικά που υπάρχουν μέσα, αυτό το αργό μαγειρεμένο στιφάδο έχει πολύ μαλακό κρέας και το μείγμα λαχανικών του δίνει μοναδικές γεύσεις. Η εκδοχή με πιπεριές και ντομάτες θεωρείται καλοκαιρινή. Αντίθετα, τον χειμώνα, οι πιπεριές αντικαθίστανται με μανιτάρια και οι ντομάτες με πελτέ ντομάτας . Επιπλέον, με βάση τις προτιμήσεις, παρασκευάζεται και με κοτόπουλο ή αρνί .

Καβάρμα στιφάδο

6. Banitsa

Τι να φάτε στη Βουλγαρία που είναι νόστιμο και που ικανοποιεί τα γούστα των γλυκών και των αλμυρών εραστών; Μα φυσικά η μπανίτσα! Τυπικό βουλγαρικό πιάτο ευρέως διαδεδομένο και στα Βαλκάνια, γνωστό με διαφορετικά ονόματα ανάλογα με την περιοχή που το βρίσκουμε, όπως η μιλίνα αν παρασκευάζεται στην Ουκρανία από Βούλγαρους μετανάστες. Ετοιμάζεται με χτυπημένα αυγά, γοργόνες, ζύμη με φύλλο και στη συνέχεια ψήνεται στο φούρνο . Παραδοσιακά η γέμισή του αποτελείται από λευκό τυρί, αυγά και φέτα, καθώς και μερικές φορές γιαούρτι και διττανθρακικό νάτριο για να επιτρέψει τη σωστή διόγκωση και να κάνει τη ζύμη πιο απαλή. Επιπλέον, υπάρχει επίσης μια ποικιλία αυτού του βουλγαρικού φαγητού με γέμιση από σέσκουλο, οξαλίδα, σπανάκι, τσουκνίδα, πράσο, ξινολάχανο ή λάχανο, με το όνομα zelnik , δηλαδή πράσινο .

Με το πράσο λέγεται πράζνικ και με το κρεμμύδι λουτσνίκ . Επιπλέον, σε ορισμένες περιοχές μπορούμε να βρούμε αυτό το βουλγαρικό φαγητό με γέμιση από ρύζι , κιμά, κρεμμύδια και μανιτάρια. Τέλος, για όσους έχουν γλυκό δόντι, υπάρχει μια εκδοχή γλυκιάς μπανίτσας, παρόμοια με το στρούντελ , με γέμιση από μήλα ή κολοκύθα, κανέλα και καρύδια. Με τα μήλα λέγεται στρουντέλ , ενώ με την κολοκύθα τικβενίκ . Σήμερα, οι Βούλγαροι προετοιμάζουν αυτή τη συνταγή στα σπίτια τους βουτώντας απευθείας τη ζύμη φιλο σε αυγά, βανίλια και ζάχαρη για ένα νόστιμο και γρήγορο επιδόρπιο που σερβίρεται επίσης σε ειδικές περιστάσεις. Επιπλέον, την Πρωτοχρονιά τοποθετούνται γούρια , όπως νομίσματα, σύμβολα ή ευχετήριες κάρτες μέσα στη μπανίτσα.

7. Σκέμπε

Για τους λάτρεις του πέμπτου τριμήνου , ανάμεσα στα παραδοσιακά βουλγαρικά φαγητά που πρέπει να φάνε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Βουλγαρία, το shkembe chorba δεν μπορεί να λείπει. Ανάμεσα στα τυπικά βουλγαρικά χειμωνιάτικα πιάτα , είναι μια σούπα πατσά που συνοδεύεται παραδοσιακά με φρέσκο ​​ψωμί και θεωρείται εξαιρετικό φάρμακο για το hangover . Η παρασκευή του γίνεται βράζοντας για αρκετή ώρα τον πατσά κομμένο σε μικρά κομμάτια. Προστίθενται αλάτι, γάλα και πάπρικα, μαγειρεύονται για αρκετή ώρα και μετά σερβίρονται σε ατομικά μπολ. Ένα πολύ δημοφιλές πιάτο και στην Τουρκία, όπου παίρνει το όνομα işkembe çorbası , δηλαδή σούπα πατσά.

Στη βουλγαρική κουζίνα, αυτό το πιάτο παρασκευάζεται με αρνί, μοσχαρίσιο ή χοιρινό πατσά βρασμένο για πολλές ώρες σε νερό και μετά σε ζωμό, καρυκευμένο με γλυκιά πάπρικα και στη συνέχεια τηγανισμένο με βούτυρο και γάλα . Στο τραπέζι, η σούπα σερβίρεται με σάλτσα από ξύδι, σκόρδο και κόκκινη πιπεριά τσίλι. Επιπλέον, μια παραλλαγή του πιάτου παρασκευάζεται με έντερα και ήταν ένα πολύ δημοφιλές πιάτο στην εργατική τάξη μέχρι τη δεκαετία του 1980 . Μάλιστα, υπήρχαν πολλές τρατορίες που σέρβιραν μόνο αυτό το πιάτο, που πλέον έχει γίνει κοινό και διαδεδομένο σε όλη τη χώρα.

Zuppa di trippa shkembe

8. Kebapche

Ένα άλλο νόστιμο πιάτο με βάση το κρέας από τη βουλγαρική κουζίνα που δεν πρέπει να χάσετε σε ένα ταξίδι στη Βουλγαρία είναι το kebapche. Με καρυκευμένο κιμά , το κεμπάπτσε προέρχεται από το τούρκικο κεμπάπ . Σύμφωνα με την παράδοση, το κρέας που χρησιμοποιείται είναι ένα μείγμα από μοσχαρίσιο και κιμά χοιρινού, αλλά υπάρχει και μια παραλλαγή με μόνο χοιρινό. Μετά τον κιμά και το καρύκευμα, το κρέας πλάθεται σε σχήμα κυλίνδρου .

Επιπλέον, από πάνω βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο για να αρωματιστεί περισσότερο και το κρέας στη συνέχεια ψήνεται στη σχάρα . Στη συνέχεια σερβίρονται με τηγανητές πατάτες, σειρήνες ή σάλτσα ljutenic. Πολύ παρόμοια με τα βαλκανικά cevapcici , αυτοί οι Βούλγαροι ωστόσο είναι συνήθως μεγαλύτεροι. Θεωρείται το βουλγαρικό χοτ ντογκ , είναι ένα εξαιρετικό ελαφρύ και καλοκαιρινό γεύμα, που συχνά σερβίρεται και με μια νόστιμη συνοδευτική σαλάτα. Αν αυτό το μείγμα κιμά διαμορφωθεί σε σχήμα μπάλας, αντ ‘αυτού μαγειρεύεται ένα κιούφτε .

9. Lutenica

Ανάμεσα στις τυπικές γεύσεις της βουλγαρικής κουζίνας και που σίγουρα δεν θα λείπουν σε πολλά τυπικά πιάτα που θα φάτε στο ταξίδι σας στη Βουλγαρία, η ljutenica δεν μπορεί να λείπει. Καρύκευμα με βάση τα λαχανικά επίσης δημοφιλές στη σερβική και τη μακεδονική κουζίνα, η ρίζα του ονόματός του, luto , σημαίνει πικάντικο, αλλά δεν είναι πάντα με πιπεριά τσίλι. Μέσα μπορούμε να βρούμε καρότα, μελιτζάνες, πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπέρι, ζάχαρη, ντομάτες και αλάτι και υπάρχουν πολλές παραλλαγές . Η συνοχή του μπορεί επίσης να είναι χοντρή ή αναμεμειγμένη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Οι Βούλγαροι λατρεύουν να το αλείφουν στο ψωμί και στα σούπερ μάρκετ θα βρούμε ολόκληρα ράφια πολλών τύπων και μάρκες ljutenica.

Σερβίρεται επίσης αντί για σάλτσες για να συνοδεύσει πατατάκια, κρέας και να γεμίσει σάντουιτς. Επιπλέον, είναι πολύ οικονομικό , κοστίζει περίπου 1 ευρώ το βάζο, και το λατρεύουν για τη γεύση του. Θα είναι πραγματικά δύσκολο να βρείτε την ίδια συνταγή για αυτό το πιάτο που επαναλαμβάνεται δύο φορές στη Βουλγαρία με τον ίδιο τρόπο, καθώς είναι μια συνταγή παραδοσιακής βουλγαρικής κουζίνας και κάθε οικογένεια ή μέρος έχει αναπτύξει τη δική της. Η πιο δημοφιλής εκδοχή αυτού του τυπικού βουλγαρικού φαγητού είναι αυτή που ανακατεύεται ελαφρά, αφήνοντας ακόμα μικρά κομμάτια λαχανικών.

10. Pecheni yabalki

Τέλος, ας κλείσουμε το ταξίδι μας στη βουλγαρική κουζίνα με μια γλυκιά νότα . Για να ευχαριστήσουμε όλους όσοι αναρωτιούνται τι επιδόρπιο να φάνε σε ένα ταξίδι στη Βουλγαρία, βρίσκουμε το νόστιμο pecheni yabalki. Τα βουλγαρικά επιδόρπια διαφέρουν πολύ από τα μεσογειακά, καθώς συνδέονται περισσότερο με την παραδοσιακή σπιτική κουζίνα . Από τα πιο αγαπημένα είναι το pecheni yabalki, ψητά μήλα γεμιστά με πολλούς τρόπους, κατάλληλα για κάθε εποχή του χρόνου.

Επιπλέον, τα μήλα είναι ένα πολύ παρόν συστατικό σε επιδόρπια και βουλγαρικά φαγητά. Για την παρασκευή του, το μήλο ψήνεται για περίπου 1 ώρα, σκεπάζοντάς το με ένα γλάσο από ακατέργαστη ζάχαρη, βούτυρο και κανέλα. Πρώτα όμως παρασκευάζεται αφαιρώντας τον πυρήνα, ανοίγοντας το κέντρο και γεμίζοντας με γλάσο, ξηρούς καρπούς και ανάλογα με τη γεύση. Μια απλή παραδοσιακή γεύση και μια υπέροχη μυρωδιά που θυμίζει παιδική ηλικία!

Επισκεφθείτε τη Βουλγαρία κατά μήκος του Ways of Taste

Οι συμβουλές μας για την κουζίνα και τα τυπικά πιάτα της Βουλγαρίας τελείωσαν, με τα βουλγαρικά φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ένα πράγμα που δεν μπορεί να λείπει από τα πράγματα που πρέπει να φάτε στη Βουλγαρία είναι τα νόστιμα επιδόρπια της, όπως το pechena tikva . Μια ψητή κολοκύθα με αμύγδαλα, ή μπανίτζα , γεμισμένη με μήλα ή κολοκύθα. Τέλος, για συνοδεία τσαγιού ή καφέ βρίσκουμε μπισκότα lokumki . Για ένα σνακ, δοκιμάστε τα νόστιμα αλμυρά μπισκότα βουτύρου με τυρί . Τέλος, στο τέλος του γεύματος δεν μπορείτε να παραλείψετε ένα ποτήρι από την τυπική ρακιά , το εθνικό απόσταγμα. Ανάμεσα στα τυπικά παραδοσιακά ποτά βρίσκουμε επίσης τα Tarator και Airian , και τα δύο με βάση το γιαούρτι .

Εάν το άρθρο μας Τι να φάτε στη Βουλγαρία σας έχει ξυπνήσει την όρεξη, είναι η τέλεια στιγμή να σκεφτείτε ένα ταξίδι στη Βουλγαρία. Μια φανταστική εμπειρία ανάμεσα σε υπέροχα τοπία, πολιτισμό και γεύση σας περιμένει.

Αλλά είναι καλύτερο ένα ταξίδι μόνος σου ή ένα οργανωμένο ταξίδι στη Βουλγαρία ;

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.