10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Χόι Αν του Βιετνάμ

Το Χόι Αν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Βιετνάμ και δικαίως. Αυτή η μικρή πόλη στην κεντρική ακτή της χώρας δεν είναι μόνο ένα όμορφο μέρος για επίσκεψη, αλλά είναι εμποτισμένη με πολιτισμό και ιστορία. Περνώντας μερικές μέρες στο Χόι Αν, θα είστε απασχολημένοι με όλα τα υπέροχα πράγματα να κάνετε εκεί και όλα τα φαγητά που μπορείτε να δοκιμάσετε. Αλλά αργά ή γρήγορα θα αρχίσετε να σκέφτεστε τι άλλο έχει να προσφέρει αυτή η περιοχή του Βιετνάμ.

Επιτρέποντας μόνο μία ή δύο επιπλέον ημέρες, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε περαιτέρω τη χώρα. Πολλά από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη από το Χόι Αν σας δείχνουν πλευρές του Βιετνάμ αρκετά διαφορετικές από αυτές που θα βρείτε στην ιστορική πόλη. Από αρχαία ερείπια, μέχρι πανέμορφα φυσικά καταφύγια, εδώ είναι οι καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Χόι Αν.

Σημείωση του συντάκτη: Συνιστούμε ξεναγήσεις για πολλές από τις ημερήσιες εκδρομές παρακάτω. Εάν, ωστόσο, θέλετε να το κάνετε DIY στα μέσα μαζικής μεταφοράς, φροντίστε να το κάνετε ελέγξτε το Bookaway για να συγκρίνετε εύκολα και να κάνετε κράτηση εισιτηρίων λεωφορείου ή τρένου από και προς το Χόι Αν.

Σπήλαιο Huyen Khong με τα ιερά, μαρμάρινα βουνά, Βιετνάμ
amadeustx / shutterstock.com

1. Μαρμάρινα Βουνά

Τα Marble Mountains είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα ημερήσια ταξίδια Hoi An. Αυτή η συλλογή από πέντε ασβεστόλιθους και μαρμάρινα βουνά υψώνεται από μια απίστευτη έκταση της υπαίθρου όχι μακριά από την ακτή. Ξεκινήστε με το όρος Thuy, ένα από τα λίγα που μπορείτε να ανεβείτε, ακολουθώντας υπέροχες μακριές σκάλες. Περιστασιακά η διαδρομή σας διακόπτεται από ιερά και παγόδες όπως η παγόδα Non Nuoc, πριν φτάσετε στα απίστευτα ατμοσφαιρικά βουδιστικά ιερά μέσα στο σπήλαιο Huyen Khong. Αν συνεχίσετε να ανεβαίνετε σε μία από τις κορυφές του όρους Thuy, θα απολαύσετε υπέροχη θέα στα άλλα Μαρμάρινα Όρη, καθώς και στην ακτή μεταξύ Χόι Αν και Ντα Νανγκ.

Φτάνοντας εκεί: Τα Marble Mountains είναι ένα σύντομο ταξίδι από το Hoi An. Συχνά λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από το Χόι Αν προς το Ντα Νανγκ και κάνουν στάση στην τοποθεσία. Ωστόσο, εάν θέλετε να σας δείξουν και να μάθετε περισσότερα για τον ιστότοπο, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα ξενάγηση.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στα Μαρμάρινα Όρη

Γέφυρα Δράκου στο Ντα Νανγκ, Βιετνάμ
Tang Trung Kien / shutterstock.com

2. Ντα Νανγκ

Παρά το πόσο κοντινές είναι οι πόλεις, το Ντα Νανγκ και το Χόι Αν είναι απίστευτα διαφορετικά μέρη. Αλλά αυτή η αντίθεση είναι που κάνει μια επίσκεψη στο Ντα Νανγκ ένα από τα καλύτερα παράπλευρα ταξίδια από το Χόι Αν. Ξεκινήστε με μια από τις πιο πολύχρωμες εκκλησίες που θα δείτε ποτέ, τον ωχρο ροζ Καθεδρικό Ναό Da Nang. Μπορεί να φαίνεται αρκετά μοντέρνο, αλλά το Da Nang διατηρεί συνδέσεις με το παρελθόν του χάρη σε ορόσημα όπως η παγόδα Phap Lam και το Μουσείο Γλυπτικής Cham. Επιστροφή στον σύγχρονο κόσμο, υπάρχει η γέφυρα του Δράκου μήκους 666 μέτρων που μοιάζει με δράκο που απλώνεται στον ποταμό Χαν. Εάν μπορείτε, επισκεφθείτε τη γέφυρα ένα βράδυ του Σαββατοκύριακου όταν είναι φωτισμένη. Περάστε το υπόλοιπο της ημέρας σας χαλαρώνοντας στις παραλίες της πόλης. Οι παραλίες μου Khe Non Nuoc θεωρούνται οι καλύτερες του Da Nang.

Φτάνοντας εκεί: Τα συχνά λεωφορεία κάνουν τη διαδρομή 1 ½ ώρας προς το Ντα Νανγκ, καθιστώντας το ένα από τα λίγα πραγματικά εύκολα ταξίδια με λεωφορείο από το Χόι Αν. Εξαιτίας του πόσο κοντά είναι οι δύο πόλεις, δεν αποκλείεται να νοικιάσετε ταξί ή Grab.

Υπολείμματα ινδουιστικών πύργων-ναών στο My Son Sanctuary, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στο Βιετνάμ
dinosmichail / shutterstock.com

3. My Son Sanctuary

Για μια ματιά στη μακρινή ιστορία της περιοχής, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να επισκεφτείτε από το My Son Sanctuary. Μια από τις πιο δημοφιλείς ημερήσιες εκδρομές από το Χόι Αν, τα αρχαία ερείπια του Γιου μου ανήκουν στο βασίλειο Champa που κυβέρνησε την περιοχή του Βιετνάμ από τον 4ο έως τον 14ο αιώνα. Παρόλο που έχει εγκαταλειφθεί για αιώνες, υπάρχουν ακόμη πάνω από 70 ινδουιστικοί ναοί και τάφοι σε αυτήν την κοιλάδα που δικαίως έχουν κερδίσει το My Son στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ο γιος μου ήταν ένα τελετουργικό μέρος για τους βασιλιάδες των Τσαμ, και ενώ τα ερείπια είναι κατάφυτα και λίγο χειρότερα για χρήση, μπορείτε ακόμα να διακρίνετε μερικά σκαλίσματα και ινδουιστικές φιγούρες.

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Φτάνοντας εκεί: Δύσκολο στην πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και πιο ουσιαστικό όταν έχετε κάποιον να σας εξηγήσει την ιστορία της τοποθεσίας, το My Son Sanctuary είναι καλύτερο να επισκεφθείτε με ξενάγηση.

Book Tour to My Son

Πέρασμα Hai Van στο Βιετνάμ
Ngoc trans / shutterstock.com

4. Πέρασμα Χάι Βαν

Αν θέλετε να αποδράσετε στην ύπαιθρο για λίγο, δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερο μέρος για να απολαύσετε το τοπίο του Βιετνάμ από το Hai Van Pass. Το παράκτιο ορεινό πέρασμα και ο ελικοειδής γραφικός δρόμος του είναι ευρέως αποδεκτό ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Βιετνάμ, που αναδεικνύεται μετά το καστ του Top Gear καβάλησε πάνω τους Ειδικό Βιετνάμ. Παρόλο που κατασκευάστηκε μια σύγχρονη σήραγγα για να παρακάμψει το πέρασμα του βουνού, πολλοί μοτοσικλετιστές επιλέγουν να οδηγήσουν πάνω από το πέρασμα ούτως ή άλλως για τη θέα στα βουνά και τη θάλασσα. Αυτός δεν είναι εύκολος δρόμος, καθώς υπάρχουν πολλές έντονες στροφές και ανατροπές.

10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Όσλο της Νορβηγίας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Φτάνοντας εκεί: Ενώ θα μπορούσατε να νοικιάσετε μια μοτοσικλέτα μόνοι σας (φροντίζοντας να έχετε την κατάλληλη άδεια και ασφάλεια), μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε ένα περιήγηση με μοτοσικλέτα και ζητήστε από έναν οδηγό να σας δώσει ένα ποδήλατο και να σας δείξει το δρόμο.

Κάντε κράτηση για περιήγηση με μοτοσικλέτα πάνω από το πέρασμα Hai Van

Η εναέρια άποψη της Χρυσής Γέφυρας σηκώνεται από δύο γιγάντια χέρια στο τουριστικό θέρετρο στο λόφο Ba Na στο Ντα Νανγκ, Βιετνάμ
Hien Phung Thu / shutterstock.com

5. Not Of The Hills

Ένα από τα νεότερα πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Βιετνάμ έξω από το Χόι Αν είναι το θέρετρο του σταθμού λόφων στους λόφους Ba Na. Αρχικά χτισμένο ως θέρετρο από τους Γάλλους στις αρχές του 20ου αιώνα, το Ba Na Hills γνώρισε πρόσφατα μια έκρηξη δημοτικότητας. Μια επίσκεψη εκεί ξεκινά με μια πολύ μεγάλη βόλτα με τελεφερίκ πάνω από το λοφώδες τοπίο, στην πραγματικότητα είναι μια από τις μεγαλύτερες τέτοιες βόλτες στον κόσμο. Στην κορυφή σας υποδέχεται η εικόνα των γαλλικών κτιρίων των Άλπεων που μπορεί να σας κάνει να αναρωτιέστε αν βρίσκεστε ακόμα στο Βιετνάμ. Όλα τα είδη διασκέδασης σας περιμένουν εκεί ψηλά, αλλά το πιο δημοφιλές αξιοθέατο είναι η ολοκαίνουργια Golden Bridge του θερέτρου. Αυτή η πεζογέφυρα έγινε γρήγορα γνωστή στο Instagram όταν άνοιξε το 2018, χάρη στα δύο γιγάντια χέρια που την κρατούν ψηλά.

3 ημέρες στο Χόι Αν: Το τέλειο δρομολόγιο στο Χόι Αν(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Φτάνοντας εκεί: Θα περάσετε πάνω από 3 ώρες μόνο για να φτάσετε στον κάτω σταθμό του τελεφερίκ των λόφων Ba Na Hills που προέρχονται από το Χόι Αν με το λεωφορείο. Μια πολύ πιο εύκολη επιλογή είναι να επισκεφθείτε ως μέρος του a ξενάγησημειώνοντας δραστικά τον χρόνο ταξιδιού σας από εκεί και πίσω.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Ba Na Hills

Αμμώδης παραλία στο νησί Cham, κεντρικό Βιετνάμ, κοντά στην αρχαία πόλη Hoi An
vivanvu / shutterstock.com

6. Νησιά Τσαμ

Δεδομένου ότι το Χόι Αν είναι ένας παραθαλάσσιος προορισμός, γιατί να μην κοιτάξετε τη θάλασσα για την έμπνευση του ημερήσιου ταξιδιού σας; Τα νησιά Τσαμ είναι ένα σύμπλεγμα οκτώ μικρών νησιών στα ανοικτά των ακτών του Χόι Αν που έχουν όλα όσα θα περίμενε κανείς από μια απόδραση σε νησί. Στη στεριά θα βρείτε μικρά ψαροχώρια και όμορφες παραλίες με άμμο. Η πραγματική έλξη των νησιών Τσαμ όμως βρίσκεται στο νερό, καθώς τα νησιά φημίζονται για την κολύμβηση με αναπνευστήρα και τις καταδύσεις τους. Με τον κοραλλιογενή ύφαλο και την ποικιλόμορφη θαλάσσια ζωή τους, τα νησιά αποτελούν μέρος του θαλάσσιου πάρκου Cu Lao Cham, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο καταφύγιο βιόσφαιρας της UNESCO. Δεδομένου ότι κάθε νησί έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει, είναι καλύτερο να κάνετε λίγο island hopping.

Φτάνοντας εκεί: Δεδομένου ότι θα χρειαστεί να οργανώσετε ένα σκάφος για να φτάσετε από και προς τα νησιά Τσαμ, είναι λογικό να πάρετε ένα οργανωμένη ξενάγηση από το Hoi An που θα σας επιτρέψει επίσης να δείτε περισσότερα από ένα νησιά.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στα νησιά Τσαμ

Άνθρωποι με παραδοσιακές φορεσιές περπατούν κάτω από μια αψίδα στην αυτοκρατορική πόλη Hue, Βιετνάμ.
Chris Howey / shutterstock.com

7. Απόχρωση

Όπως το Χόι Αν, η Χουέ είναι μια μεγάλη βιετναμέζικη πόλη γεμάτη ιστορία. Έτσι, αν έχετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε έστω και για μία μέρα, αξίζει τον κόπο. Ξεκινήστε την επίσκεψή σας με την Αυτοκρατορική Πόλη, μια ακρόπολη από την οποία κυβερνούσε η Βιετναμέζικη Αυτοκρατορία μεταξύ 1802 και 1945. Μέσα στα τείχη και τις τάφρους της θα βρείτε πολλές πύλες, ένα παλάτι και πολλούς ναούς. Συνεχίζοντας κατά μήκος της προκυμαίας του ποταμού Perfume θα φτάσετε στους γαλήνιους βουδιστικούς κήπους της παγόδας Thien Mu, του συμβόλου της πόλης. Πέρα από το κέντρο της πόλης, το Hue περιβάλλεται από πολλούς αυτοκρατορικούς τάφους αυτοκρατόρων που κυβέρνησαν εκεί. Τα πιο δημοφιλή για επίσκεψη είναι ο Τάφος του Khải Định, ο Τάφος του Minh Mang και ο Τάφος του Tu Duc, το καθένα εντυπωσιακό με τον δικό του τρόπο.

Φτάνοντας εκεί: Τα λεωφορεία από το Hoi An στο Hue διαρκούν έως και 4 ώρες, επομένως η καλύτερη επιλογή σας για μια ημερήσια εκδρομή είναι να επισκεφθείτε οργανωμένη ξενάγηση. Με αυτόν τον τρόπο περνάτε λιγότερο χρόνο στο δρόμο και περισσότερο χρόνο στα αξιοθέατα.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Hue

Καταρράκτης Ngu Ho στο εθνικό πάρκο Bach Ma, Βιετνάμ
TBone Lee / shutterstock.com

8. Εθνικό Πάρκο Bach Ma

Για να δείτε ακόμη μια συναρπαστική εμφάνιση των πανέμορφων τοπίων του Βιετνάμ, κατευθυνθείτε προς το Εθνικό Πάρκο Bạch Mã. Εκτείνεται από την ακτογραμμή κοντά στο πέρασμα Hai Van στα βουνά Annamite, αυτό το εθνικό πάρκο και το δροσερό κλίμα του είναι μια δημοφιλής απόδραση το καλοκαίρι. Γεμάτο καταπράσινη ζούγκλα, βουνά, καταρράκτες και απίστευτη βιοποικιλότητα, το Bach Ma είναι ένα εξαιρετικό μέρος για πεζοπορία. Καθώς προχωράτε κατά μήκος των πολλών μονοπατιών που διασχίζουν το Bach Ma, μπορεί να συναντήσετε ακόμη και τον παλιό σταθμό των γαλλικών αποικιακών λόφων και τις πολλές βίλες που άφησαν εγκαταλελειμμένες. Ένα σημείο που δεν θα θέλετε να χάσετε είναι ο καταρράκτης Do Quyen και η εκπληκτική θέα που έχετε από την κορυφή καθώς πέφτει μακριά.

Φτάνοντας εκεί: Χωρίς διαθέσιμα δημόσια μέσα μεταφοράς και λίγες περιηγήσεις που λειτουργούν, ο μόνος πραγματικός τρόπος για να φτάσετε στο Εθνικό Πάρκο Bach Ma από το Χόι Αν είναι με τους δικούς σας τροχούς ή ιδιωτικός οδηγός.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο Bach Ma

Σκούτερ στο κοινοτικό καλλιτεχνικό χωριό Tam Thanh, Βιετνάμ
Ovu0ng / shutterstock.com

9. Τοιχογραφικό χωριό Tam Thanh

Οι ταξιδιώτες που αγαπούν την τέχνη του δρόμου και την παραλία θα βρεθούν στον παράδεισο όταν δουν το Tam Thanh Mural Village. Τοποθετημένο νότια κατά μήκος της ακτής από το Χόι Αν, αυτό το ταπεινό ψαροχώρι υπέστη μια μαγική μεταμόρφωση χάρη σε μια ομάδα καλλιτεχνών το 2016. Σε μια κοινή Βιετναμικο-Κορεάτικη συνεργασία, η ομάδα των καλλιτεχνών ζωγράφισε περίπου 100 τοιχογραφίες στα σπίτια του χωριού. Καθώς περιπλανηθείτε στους δρόμους του χωριού, θα εντοπίσετε αμέτρητα δημιουργικά κομμάτια που αντικατοπτρίζουν τη ζωή στο χωριό, συχνά με ντόπιους ζωγραφισμένους στις σκηνές. Είναι αναμφισβήτητα μια συγκινητική εμπειρία να βλέπεις τόση δημιουργική έκφραση. Μόλις τελειώσετε το περπάτημα, κατευθυνθείτε προς την υπέροχη παραλία για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε.

10 Καλύτεροι Ξενώνες στο Χόι Αν, Βιετνάμ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Φτάνοντας εκεί: Δεν υπάρχουν εύλογες διαθέσιμες επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας, επομένως το καλύτερο στοίχημά σας για να επισκεφτείτε το Tam Thanh Mural Village από το Χόι Αν είναι να οδηγήσετε ή να οδηγήσετε μόνοι σας.

Οι τουρίστες επισκέπτονται το υδάτινο δάσος καρύδας στο Χόι Αν του Βιετνάμ
Big Pearl / shutterstock.com

10. Φοινικόδασος Bay Mau Nipa

Μπορεί να απέχει μόνο λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Χόι Αν, αλλά το να κάνετε ένα ταξίδι στο Φοινικόδασος του Μπέι Μάου Νίπα, αισθάνεστε κόσμο μακριά. Συχνά παρομοιάζεται με το δικό του «Δέλτα του Μεκόνγκ» του Χόι Αν, το Bay Mau διαθέτει φοίνικες που περιστοιχίζουν τις στενές πλωτές οδούς αυτού του τμήματος του κόλπου Cua Dai. Για να εξερευνήσουν τις πλωτές οδούς με φοίνικες, οι επισκέπτες επιπλέουν κατά μήκος του νερού σε στρογγυλές βάρκες με καλάθι. Καθώς περνάτε μέσα από αυτές τις φυτείες φοινίκων, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να δείτε πτυχές της καθημερινής ζωής και πώς ζουν οι ντόπιοι εδώ έξω. Αν δεν μπορείτε να κατεβείτε στο Δέλτα του Μεκόνγκ στο ταξίδι σας ή αναζητάτε μια εύκολη μέρα, τότε το Φοινικόδασος Bay Mau Nipa ταιριάζει απόλυτα.

Φτάνοντας εκεί: Δεδομένου ότι η βόλτα με καλάθι με βάρκα είναι θεμελιώδης για να δείτε το φοινικόδασος Bay Mau Nipa, η μόνη σας πραγματική επιλογή είναι να κάνετε κράτηση ημερήσια εκδρομή.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο φοινικόδασος Bay Mau Nipa

Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές σας για ενδιαφέρουσες και διαχειρίσιμες ημερήσιες εκδρομές από το Χόι Αν. Για περισσότερες ιδέες σχετικά με το τι να κάνετε στο Βιετνάμ πέρα ​​από το Χόι Αν, φροντίστε να συμβουλευτείτε το λεπτομερές δρομολόγιό μας δύο εβδομάδων στο Βιετνάμ.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια