Βιετνάμ

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Βιετνάμ;

Το Βιετνάμ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χώρες για ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Νοτιοανατολική Ασία. Το 2019, το Βιετνάμ δέχτηκε πάνω από 18 εκατομμύρια  διεθνείς επισκέπτες.

Οι επισκέπτες συρρέουν στο Βιετνάμ για να δουν την εκπληκτική φυσική ομορφιά του, όπως τα παρθένα νερά του κόλπου Ha Long ή τα τεράστια συστήματα σπηλαίων του Εθνικού Πάρκου Phong Nha-Ke Bang.

Οι πόλεις του Βιετνάμ, από την τεράστια πόλη Χο Τσι Μινχ έως το ιστορικό Ανόι, προσελκύουν επίσης πολλούς επισκέπτες. Φυσικά, κανένα ταξίδι στο Βιετνάμ δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια γεύση από την εκπληκτική γαστρονομία της χώρας.

Η κύλιση σε μερικές φωτογραφίες του Βιετνάμ είναι αρκετή για να σας κάνει να θέλετε να προσθέσετε το έθνος στη λίστα ταξιδιωτικών κουβάδων σας, αλλά πριν πάτε οπουδήποτε, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε τις πρακτικές ανησυχίες. Για παράδειγμα, είναι καλή ιδέα να διαβάσετε για την ασφάλεια πριν κατευθυνθείτε σε οποιονδήποτε νέο προορισμό.

Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έφτιαξαν αυτόν τον λεπτομερή ταξιδιωτικό οδηγό που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν το ταξίδι στο Βιετνάμ είναι για εσάς ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για πληροφορίες σχετικά με τυχόν προβλήματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη στην κεντρική αγορά Hoi An, Βιετνάμ

DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας.

Βιετνάμ
pixabuy

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Βιετνάμ το 2023;

Ναί. Το Βιετνάμ είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για επίσκεψη και οι περισσότεροι επισκέπτες περνούν καταπληκτικά. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μικροεγκλημάτων, όπως πορτοφολάδες και απάτες σε βάρος επισκεπτών, αλλά με ορισμένες βασικές προφυλάξεις, μπορείτε ακόμα να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι.

Άλλες προκλήσεις ασφαλείας είναι σχεδόν ανύπαρκτες στο Βιετνάμ. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε κατά την έρευνα για την ασφάλεια ενός νέου προορισμού είναι τυχόν ταξιδιωτικές συμβουλές που υπάρχουν.

Οι περισσότερες χώρες συμφωνούν ότι το Βιετνάμ είναι ως επί το πλείστον ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη. Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς λένε στους πολίτες τους να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις στο Βιετνάμ και έχουν τη χώρα υπό  ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 1.

Άλλες χώρες έχουν πιο σοβαρά επίπεδα συναγερμού. Για παράδειγμα, η Νέα Ζηλανδία έχει το Βιετνάμ σύμφωνα με ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2  και λέει στους πολίτες της να προσέχουν το αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας.

Το Βιετνάμ υποφέρει από συχνό έγκλημα. Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα είναι:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Τουριστικές απάτες
  • Σεξουαλική παρενόχληση
  • Σεξουαλική επίθεση
  • Πιείτε αιχμηρό

Τα περισσότερα από τα εγκλήματα είναι μικρού χαρακτήρα, όπως μπορείτε να δείτε, αλλά υπάρχουν επίσης συχνά περιστατικά παρενόχλησης και βίας λόγω φύλου.

Δυστυχώς, το Βιετνάμ εξακολουθεί να είναι μια πατριαρχική κοινωνία και αυτή η νοοτροπία επηρεάζει τους τουρίστες καθώς και τις ντόπιες γυναίκες. Εκτός από το έγκλημα, έχετε και άλλες ανησυχίες για την ασφάλεια που πρέπει να έχετε κατά νου.

Η επίσημη Εθνική Διοίκηση Τουρισμού του Βιετνάμ έχει έναν ιστότοπο με κοινές ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας. Πολλοί ταξιδιώτες ανησυχούν για τροφιμογενείς ασθένειες και άλλες ασθένειες όταν έρχονται στο Βιετνάμ.

Από Ανόι: Ha Long Bay Ολοήμερη ξενάγηση με γεύμα

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ προσφέρει χρήσιμες συμβουλές, όπως να ετοιμάζετε ένα ιατρικό κιτ πριν πάτε, να φοράτε μάσκα στις πόλεις εάν έχετε αναπνευστικές παθήσεις που μπορεί να ερεθίζονται από τη ρύπανση και να μην πίνετε νερό βρύσης ή πάγο.

Το Βιετνάμ ευτυχώς δεν είναι επιρρεπές σε φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, όπως και οι περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, βιώνει μια περίοδο βροχών και μια περίοδο ξηρασίας.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών , που διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, η χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει μουσώνες, τυφώνες και πλημμύρες, ιδιαίτερα γύρω από το Δέλτα του Μεκόνγκ.

Να ελέγχετε πάντα τα δελτία καιρού εκ των προτέρων ή όταν το ταξίδι σας συμπίπτει με την ξηρή περίοδο.

Βιετνάμ

Έγκλημα στο Βιετνάμ

Η πιο κοινή ανησυχία για τους επισκέπτες στο Βιετνάμ είναι η εγκληματικότητα. Ανέκδοτα στοιχεία και στατιστικές λένε ότι το Βιετνάμ έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και οι τουρίστες είναι συχνά θύματα αυτών των εγκλημάτων.

Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα εγκλήματα στο Βιετνάμ είναι μικρού χαρακτήρα, όπως πορτοφολάδες, απάτες και κατάχρηση ναρκωτικών. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό και σχεδόν ποτέ δεν επηρεάζει τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό ανθρωποκτονιών από πρόθεση στο Βιετνάμ κυμαίνεται γύρω στα 2 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , που είναι πολύ χαμηλό ποσοστό και πολύ χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Η κλοπή και άλλες μορφές εγκλήματος ιδιοκτησίας είναι ένα διαφορετικό θέμα.

Σύμφωνα με το Numbeo , το οποίο αντλεί πληροφορίες για το έγκλημα από ανθρώπους που ζουν σε ένα μέρος, το Βιετνάμ βαθμολογείται με 42,77 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι μέτρια τιμή.

Οι ερωτηθέντες ανέφεραν αυξημένα ποσοστά εγκλημάτων όπως διαρρήξεις, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις οχημάτων, κατάχρηση ναρκωτικών και κλοπές. Ορισμένες περιοχές του Βιετνάμ έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από άλλες.

Για παράδειγμα, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βιετνάμ προειδοποιεί τους επισκέπτες ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας στο δρόμο είναι υψηλά στις πόλεις Ανόι και Χο Τσι Μινχ.

Τα περισσότερα εγκλήματα είναι εγκλήματα ευκαιρίας — και οι μπερδεμένοι αλλοδαποί τείνουν να παρέχουν την καλύτερη ευκαιρία. Αυτές είναι οι δύο πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στο Βιετνάμ, επομένως είναι λογικό να έχουν και το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στο δρόμο.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το έγκλημα του δρόμου είναι τόσο διαδεδομένο στο Βιετνάμ. Το ένα είναι το μεγάλο εισοδηματικό χάσμα μεταξύ των περισσότερων τουριστών και των ντόπιων.

Οι ξένοι επισκέπτες, ακόμα και οι ταξιδιώτες με σακίδιο που ταξιδεύουν με χαμηλό προϋπολογισμό, τείνουν να είναι πολύ πιο εύποροι από τους Βιετναμέζους ντόπιους. Οι απατεώνες μπορεί να μην θεωρούν τους εαυτούς τους εγκληματίες, απλώς άτομα που παίρνουν την τιμητική τους από έναν πολύ πιο πλούσιο τουρίστα.

Παρόλο που το αντιδυτικό αίσθημα έχει υποχωρήσει στο Βιετνάμ μετά την αύξηση του τουρισμού, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αισθάνονται επιφυλακτικοί με τους δυτικούς τουρίστες λόγω της ιστορίας της εισβολής των ΗΠΑ και της γαλλικής αποικιακής κατοχής πριν από τότε.

Μερικοί Βιετναμέζοι θεωρούν την απάτη δυτικών τουριστών ως ανταπόδοση για τις ζημιές που έκαναν οι δυτικές χώρες στη χώρα τους. Ένας άλλος, πιο απαίσιος παράγοντας πίσω από το έγκλημα στο Βιετνάμ είναι η επικράτηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Το Βιετνάμ βαθμολογείται με 6,28 στον Παγκόσμιο Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος, καθιστώντας το #29 στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με πρόβλημα εγκληματικότητας.

Συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος και ομάδες τύπου μαφίας βρίσκονται πίσω από εγκλήματα όπως η πορνεία, η διακίνηση ναρκωτικών και η εμπορία ανθρώπων. Από τότε που το Βιετνάμ απελευθέρωσε το οικονομικό του σύστημα, γνώρισε αύξηση του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένου του οργανωμένου εγκλήματος.

Βιετνάμ

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που βιώνουν οι τουρίστες στο Βιετνάμ είναι η μικροκλοπή σε όλες τις μορφές της. Μερικοί κλέφτες είναι πορτοφολάδες, άλλοι αρπάζουν τσάντες από το πίσω μέρος των μοτοποδηλάτων, ενώ άλλοι προτιμούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους αντί να τους επιτεθούν απευθείας.

Το έγκλημα στο δρόμο είναι πιο διαδεδομένο στις μεγάλες πόλεις του Ανόι και του Χο Τσι Μινχ, αλλά θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή όπου κι αν πάτε στο Βιετνάμ. Οι κλέφτες στοχεύουν σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως τερματικούς σταθμούς λεωφορείων και τρένων, αγορές και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σε πολυάσχολες περιόδους, όπως το Βιετναμέζικο φεστιβάλ Πρωτοχρονιάς, το Tet, οι κλοπές αυξάνονται καθώς οι κλέφτες γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι γύρω και ότι θα έχουν περισσότερα μετρητά στο πρόσωπό τους για δώρα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί επίσης για την επικράτηση της κλοπής από το πίσω μέρος των μοτοσικλετών και των μοτοποδηλάτων. Οι μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι Βιετναμέζοι κυκλοφορούν και διασχίζουν την πολυσύχναστη κίνηση των πόλεων τους.

Αλλά μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα εύκολα κινούμενα οχήματα για πιο άθλιους σκοπούς – κλέβοντας αντικείμενα από ανυποψίαστους πεζούς. Να έχετε πάντα τσάντες και τιμαλφή στο πλάι του σώματός σας που είναι πιο μακριά από την κυκλοφορία για να αποτρέψετε αυτές τις κλοπές.

Εάν κάποιος αρπάξει την τσάντα σας από το πίσω μέρος μιας μοτοσικλέτας, μην αντεπιτεθείτε, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σύροντας πίσω από ένα όχημα.

Εκτός από την καθαρή κλοπή, πολλοί εγκληματίες βγάζουν τα χρήματά τους εξαπατώντας τουρίστες. Συνήθεις απάτες συμβαίνουν κατά την αγορά αντικειμένων, όπως σνακ στο δρόμο, καθώς οι πωλητές θα υπερχρεώσουν τους αλλοδαπούς ή θα επιστρέψουν σκόπιμα εσφαλμένα ρέστα.

Οι οδηγοί ταξί είναι επίσης κοινοί απατεώνες. Πάρτε μόνο εξουσιοδοτημένα ταξί καθώς τα μη εξουσιοδοτημένα ταξί υπερχρεώνουν τους επισκέπτες ή ακόμα χειρότερα τους επιτίθενται και τους ληστεύουν.

Να είστε προσεκτικοί όταν ένα ταξί σας λέει ότι το ξενοδοχείο σας ή άλλος προορισμός δεν λειτουργεί πλέον και σας προτείνει να σας μεταφέρει αλλού — αυτό είναι ένα συνηθισμένο κόλπο που χρησιμοποιούν για να οδηγούν τους τουρίστες σε ξενοδοχεία που τους δίνουν προμήθεια.

Εκτός από αυτές τις μικροαπάτες που ενοχλούν τους τουρίστες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν και πιο σοβαρές απάτες που κοστίζουν στους τουρίστες χιλιάδες δολάρια. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της για την επικράτηση των απατών με τυχερά παιχνίδια στο Βιετνάμ.

Προσοχή στις νέες γνωριμίες που σας προσκαλούν στα σπίτια τους και μετά ξεκινούν ένα φιλικό στοίχημα. Αυτές οι απάτες μερικές φορές κοστίζουν στα θύματα χιλιάδες δολάρια.

Οι βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να σας προστατεύσουν από τους περισσότερους πορτοφολάδες, κλέφτες τσαντών και απατεώνες. Μην αναβοσβήνεις τα τιμαλφή σου και μην τραβάς την προσοχή πάνω σου.

Πάντα να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή και τα υπάρχοντά σας. Εξασκηθείτε στο να λέτε σταθερά «όχι ευχαριστώ» σε διαδηλωτές και σε άλλους που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σας στο δρόμο και μετράτε πάντα προσεκτικά την αλλαγή σας.

Η πρόταση μας

Σεξουαλική επίθεση

Αν και το βίαιο έγκλημα κατά τουριστών είναι σπάνιο, δυστυχώς μια μορφή βίαιου εγκλήματος συμβαίνει με κάποια κανονικότητα και αυτή είναι η σεξουαλική επίθεση.

Οι γυναίκες ταξιδιώτες στο Βιετνάμ συχνά αναφέρουν δυσάρεστες εμπειρίες, όπως το catcaling και το ακατάλληλο άγγιγμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα περιστατικά έχουν κλιμακωθεί σε σεξουαλική επίθεση.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί τους πολίτες της ότι ταξιδιώτες έχουν αναφέρει σεξουαλική επίθεση και βιασμό στο Βιετνάμ στο παρελθόν. Οι εγκληματίες συχνά στοχεύουν επισκέπτες σε δημοφιλείς τουριστικές πόλεις ή περιοχές εκπατρισμένων, όπως οι διάσημες παραθαλάσσιες πόλεις του Βιετνάμ.

Δυστυχώς, οι αρχές του Βιετνάμ δεν είναι γνωστές για το ότι βοηθούν τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης να αναζητήσουν δικαιοσύνη και συχνά υπάρχει ευθύνη για τα θύματα, ειδικά αν εμπλέκεται αλκοόλ.

Υπήρξαν καταστάσεις με αιχμηρό ποτό, ειδικά σε μέρη όπου συχνάζουν τουρίστες. Αν και δεν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς αυτόν τον κίνδυνο, μπορείτε να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο.

Όταν βγαίνετε έξω για να πιείτε, πηγαίνετε μόνο με άτομα που εμπιστεύεστε και δίνετε μεγάλη προσοχή στα ποτά σας ανά πάσα στιγμή. Ντυθείτε σεμνά για να προσπαθήσετε να ταιριάξετε με τις ντόπιες γυναίκες. Ποτέ μην ταξιδεύετε μόνοι σας τη νύχτα και χρησιμοποιήστε μόνο αξιόπιστα μέσα μεταφοράς, όπως ταξί με μετρητή.

Βιετνάμ

Αποφυγή κακών περιοχών

Το Βιετνάμ δεν έχει πολλές απαγορευμένες περιοχές. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι πόλεις Ανόι και Χο Τσι Μινχ έχουν τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στο δρόμο. Θα πρέπει ακόμα να τα επισκεφτείτε, αλλά να είστε πιο προσεκτικοί καθώς μετακινείστε.

Οι κληρονομιές του βάναυσου πολέμου του Βιετνάμ εξακολουθούν να επηρεάζουν τη χώρα, και δεκαετίες αργότερα υπάρχουν ακόμα αμέτρητα διατήματα και νάρκες ξηράς που δεν έχουν εκραγεί.

Να είστε προσεκτικοί στις αγροτικές περιοχές του Βόρειου και Κεντρικού Βιετνάμ, κοντά στα σύνορα του Λάος και στην επαρχία Κουάνγκ Τρι. Μείνετε σε σηματοδοτημένα μονοπάτια και μην περπατάτε μέσα από έρημο χωράφια.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Εδώ είναι μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ταξιδεύετε στο Βιετνάμ:

  • Το Βιετνάμ έχει το 3ο υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ασία. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν ταξιδεύετε. Εάν επιλέξετε να ανεβείτε σε μια από τις δημοφιλείς μοτοσυκλέτες, να φοράτε πάντα κράνος.
  • Οι οργανωμένες εκδρομές είναι άλλες κοινές απάτες, επομένως οι ερευνητικές περιηγήσεις έγκαιρα και προσέξτε τις προσφορές που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές, καθώς συχνά δεν υπάρχει τρόπος να επιστραφεί η κατάθεσή σας εάν μια περιοδεία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της που υποσχέθηκε.
  • Τα ναρκωτικά είναι παράνομα στο Βιετνάμ και οι έμποροι συχνά συνεργάζονται με την αστυνομία για να παγιδεύσουν τους αγοραστές. Μην συμμετέχετε σε καμία ουσία, όσο δελεαστική κι αν είναι, καθώς οι κυρώσεις είναι πολύ αυστηρές.
  • Σεβαστείτε τον καιρό του Βιετνάμ. Κάνει ζέστη και υγρασία το καλοκαίρι, γι’ αυτό να φοράτε αντηλιακό και να ενυδατώνεστε τακτικά.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν κοινές ερωτήσεις στις οποίες ήθελαν να μάθουν τις απαντήσεις άλλοι επισκέπτες στο Βιετνάμ:

Είναι το Βιετνάμ ασφαλές για τους τουρίστες τώρα;

Ναι, το Βιετνάμ είναι πλέον ασφαλές για τους τουρίστες. Το ποσοστό εγκληματικότητας μειώνεται και οι απάτες είναι λιγότερο διαδεδομένες από ό,τι πριν από μια δεκαετία, καθώς οι άνθρωποι συνηθίζουν τους τουρίστες.

Είναι το Βιετνάμ πιο ασφαλές από την Ταϊλάνδη;

Το Βιετνάμ είναι πιο ασφαλές από την Ταϊλάνδη, καθώς έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας και χαμηλότερο κίνδυνο εμφύλιων αναταραχών. Ωστόσο, και οι δύο χώρες είναι ως επί το πλείστον ασφαλείς, αν και θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά τα τιμαλφή σας.

Είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα στο Βιετνάμ;

Σε πιο ασφαλείς πόλεις, όπως το Hue, είναι ασφαλές να περπατάτε τη νύχτα στο Βιετνάμ. Ωστόσο, μην πηγαίνετε σε περιβόητες περιοχές με κόκκινα φανάρια, μην περπατάτε σε ερημικούς παράδρομους ή σε γειτονιές με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Είναι το Χο Τσι Μινχ ασφαλές για τους τουρίστες;

Η πόλη Χο Τσι Μινχ είναι ως επί το πλείστον ασφαλής για τους τουρίστες. Ωστόσο, έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στο δρόμο στο Βιετνάμ (πράγμα λογικό, αφού είναι η μεγαλύτερη πόλη). Επιπλέον, πολλοί τουρίστες βρίσκουν το μέγεθος και τα πλήθη της πόλης τρομακτικά.

Είναι φθηνό το Βιετνάμ για επίσκεψη;

Ναι, το Βιετνάμ είναι φθηνό για επίσκεψη. Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και άλλων ειδών είναι πολύ προσιτά όταν βρίσκεστε στην πόλη.

Λοιπόν, είναι το Βιετνάμ ασφαλές για επίσκεψη;

Μπορείτε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας για το ταξίδι σας στο Βιετνάμ χωρίς να σας απασχολεί όλος ο κόσμος γιατί το Βιετνάμ είναι ως επί το πλείστον ασφαλές για επίσκεψη! Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ετοιμάσει μια ζώνη χρημάτων, μια ασφαλή τσάντα και αντίγραφα της ταυτότητάς σας ως προφύλαξη κατά της κλοπής, επειδή τα ποσοστά μικροεγκληματικότητας είναι υψηλά.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια