20 καλύτερα μουσεία στη Φλόριντα για επίσκεψη το 2023

Περιεχόμενα

Όταν επισκέπτεστε τη Φλόριντα, μπορεί να θέλετε μια ή δύο μέρες για να ξεφύγετε από τον καυτό ήλιο και τις απογευματινές καταιγίδες. Εάν το να μείνετε μέσα και να απολαύσετε τον κλιματισμό είναι κάτι που θέλετε να σχεδιάσετε, τότε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να προσθέσετε στο δρομολόγιό σας από μια επίσκεψη σε μερικά από τα καλύτερα μουσεία στη Φλόριντα. Οι τέχνες και οι επιστήμες, η ιστορία, ο στρατός και η γεωργία όλα πληροφορούν το ποικιλόμορφο παρελθόν της Φλόριντα και δίνουν στην πολιτεία ένα ζωντανό μείγμα πολιτισμών και φυσικών θαυμάτων. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ένα εντυπωσιακό μουσείο για τα ενδιαφέροντα σχεδόν οποιουδήποτε.

Γρήγορη απάντηση: Τα καλύτερα μουσεία στη Φλόριντα

  • Καλύτερο Μουσείο Ιστορίας στη Φλόριντα: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα
  • Καλύτερο Μουσείο Επιστημών στη Φλόριντα: Orlando Science Center
  • Καλύτερο Μουσείο Πειρατών στη Φλόριντα: Μουσείο Πειρατών και Θησαυρού του Αγίου Αυγουστίνου
  • Καλύτερο Μουσείο Τέχνης στη Φλόριντα: Μουσείο Τέχνης John and Mable Ringling
  • Καλύτερο στρατιωτικό/πτητικό μουσείο στη Φλόριντα: Μουσείο οπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας
  • Καλύτερο Μουσείο για παιδιά στη Φλόριντα: Great Explorations Children’s Museum

Διαβάστε επίσης:Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Universal Orlando

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Μουσείου Αμερικανικής Τέχνης του Charles Hosmer Morse, Winter Park, FL

1. The Charles Hosmer Morse Museum of American Art – Winter Park

Μην ξεγελιέστε από την ανεπιτήδευτη μπροστινή πόρτα ή τις χαμηλές τιμές εισόδου. το Μουσείο Μορς είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εκπληκτικά μουσεία τέχνης και πολιτισμού στη Φλόριντα και πολύ μεγαλύτερο από ό,τι θα πρότεινε η είσοδός του, με πάνω από 19.000 τετραγωνικά πόδια να φιλοξενούν πολλά έργα πολλών δημιουργών. Ωστόσο, η πραγματική διεκδίκηση της φήμης του ιδρύματος είναι να είναι το μόνιμο σπίτι εκατοντάδων κομματιών που σχεδίασε ο διάσημος υαλουργός Louis Comfort Tiffany. Οι επισκέπτες θα βρεθούν μέσα σε ένα διάδρομο με λάμπες που ρίχνουν καλειδοσκοπικά χρώματα στους τοίχους, ένα δωμάτιο αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη εμπνευσμένη από τους νάρκισσους, ακόμη και στο διάσημο παρεκκλήσι Tiffany που σχεδιάστηκε για την World’s Columbian Exposition του 1893 στο Σικάγο. Αν ψάχνετε για μια καλλιτεχνική εμπειρία που δεν μπορείτε να την έχετε πουθενά αλλού στον κόσμο, αυτό είναι απολύτως το μέρος για να σταματήσετε.

2. IMAG History & Science Center – Fort Myers

Το IMAG θέλει να έρθετε από κοντά, τόσο με το παρελθόν της πολιτείας όσο και με τα οικοσυστήματα και το ανάγλυφο. Σε ένα δωμάτιο, μια τεράστια υδρόγειος διπλασιάζεται ως οθόνη προβολής, επιτρέποντας πλήρεις λεπτομερείς επιδείξεις των καιρικών προτύπων της Γης. Σε ένα άλλο δωμάτιο, ένα sandbox AR δείχνει τοπογραφία και βοηθά στην απεικόνιση των αποχρώσεων των λεκανών απορροής της νοτιοδυτικής Φλόριντα. Με όλα αυτά τα διαδραστικά εκθέματα, το IMAG είναι σίγουρα ένας διεκδικητής για το καλύτερο μουσείο επιστήμης στη Νότια Φλόριντα, αλλά αν αυτό δεν είναι αρκετά πρακτικό, ένα ταξίδι στο Sea-to-See Touch Tank θα σας κάνει να έρθετε κοντά. με τα ίδια κίτρινα στίγματα που ζουν λίγο έξω από τις παραλίες της πολιτείας! Με λεπτομερείς εξηγήσεις που παρέχονται παράλληλα με τις εκθέσεις, αυτό το μουσείο είναι μια τέλεια στάση για όλη την οικογένεια.

Pat McGinley / shutterstock.com

3. Orlando Science Center – Orlando

Όταν μπαίνεις στο κεντρικό κτήριο του Επιστημονικού Κέντρου του Ορλάντο, ή OSC, οι θαμώνες υποδέχονται μια τεράστια σκάλα που τυλίγεται γύρω από μια ζωντανή ανακατασκευή του Florida Everglades, με ψάρια και ακόμη και μια χελώνα που τσιμπάει. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε μια κλιματιζόμενη εκδοχή της άγριας φύσης της Φλόριντα για να μάθουν για τις καταβόθρες, τον υδροφόρο ορίζοντα και πολλά γηγενή άγρια ​​ζώα. Στον επάνω όροφο, το μουσείο περιέχει οστά δεινοσαύρων, προσομοιωτές πτήσης, κινητική άμμο και τόνους πρακτικών εκθεμάτων φυσικής και επιστήμης της γης. Δύο θέατρα πλαισιώνουν το κτίριο, ένα σε ένα πλανητάριο και ένα που έχει δημιουργηθεί για παραστάσεις πηνίου Tesla. Και αν βρίσκεστε εκεί σε μια καθαρή νύχτα μετά το σκοτάδι, κατευθυνθείτε στον τελευταίο όροφο, όπου ένας αστρονόμος θα σας βοηθήσει να κοιτάξετε το απίστευτα ισχυρό τηλεσκόπιο του κέντρου. Φροντίστε να ελέγξετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων καθώς το μουσείο φιλοξενεί επίσης πολλές εκδηλώσεις παράλληλα με την τακτική τους είσοδο, όπως βραδιές μόνο για ενήλικες, συνέδρια επιστήμης και τεχνολογίας, ακόμη και διαγωνισμοί στο σχεδιασμό βιντεοπαιχνιδιών. Είτε αναζητάτε ένα διαφορετικό είδος ραντεβού είτε ένα μέρος για να πάρετε τα παιδιά, το OSC έχει κάτι τέλειο για όλους.

Σχετικά: 10 καλύτερα μουσεία στο Ορλάντο, Φλόριντα

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Μουσείου Πειρατών & Θησαυρού του Αγίου Αυγουστίνου

4. St. Augustine Pirate & Treasure Museum – St. Augustine

Κάντε ένα βήμα πίσω στο χρόνο και βρείτε τον εαυτό σας στο Port Royal του 1600, όπου τα κανόνια χτυπούν στα αυτιά σας και η Χρυσή Εποχή της Πειρατείας είναι ζωντανή και ανθεί σε αυτό το διαδραστικό και καθηλωτικό πειρατικό μουσείο στη Φλόριντα. Δείτε αντικείμενα από βυθισμένα ναυάγια, σταθείτε στο τιμόνι του καπετάνιου στο στιβαρό σκάφος σας, μάθετε να δένετε τους κόμπους των ναυτικών και δείτε ακόμη και μερικά στηρίγματα από τις πιο διάσημες πειρατικές ταινίες του Χόλιγουντ καθώς περνάτε μέσα από τις ζωντανές, πολύχρωμες αίθουσες. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό σχετικά με αυτήν την τοποθεσία είναι ότι είναι γεμάτη αντικείμενα και εκθέματα όσο θα μπορούσε να είναι, με κάθε ίντσα κάθε δωματίου αφιερωμένη σε εμφανίσεις χρώματος, φωτός, ήχου ή πρακτικά στοιχεία. Με την αυθεντική σημαία Jolly Roger, διαδραστικούς ψηφιακούς χάρτες και βιβλία, και πραγματικά και αντίγραφα έγγραφα από κυβερνήσεις και πειρατές.Το μουσείο Πειρατών & Θησαυρού του Αγίου Αυγουστίνου είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει το περιπετειώδες πνεύμα ακόμα και του πιο αλμυρού λιπαντικού!

5. Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας – Τάμπα

Γνωστό με το ακρωνύμιο MOSI, αυτό το μουσείο ενώνει τα καλύτερα και νεότερα στους τομείς STEM, χωρίς συμβιβασμούς στην τέχνη ή το σχέδιο, για να δημιουργήσει μια υπερπληθώρα διαδραστικών εκθεμάτων που εισάγουν τους επισκέπτες σε πολλά διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Με πρακτικά εκθέματα που ασχολούνται με την παλαιοντολογία, τον αποικισμό της σελήνης, την κατασκευή έργων, τη φυσική, την ανθρώπινη ανατομία, ακόμη και την εικονική πραγματικότητα, αυτό το μουσείο είναι συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Το μουσείο διαθέτει επίσης ένα πλανητάριο όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στο σύμπαν που προκαλεί δέος, συνδυάζοντας εκπληκτικά γραφικά με εκπαιδευτική αφήγηση από έναν από τους αστρονόμους του μουσείου. Και αν ψάχνετε για μια ευκαιρία να κινηθείτε πραγματικά, το μάθημα Sky Trail Ropes θα σας κάνει να νιώσετε ότι θα μπορούσατε να αγγίξετε τα σύννεφα ενώ αναλαμβάνετε κάθε δυναμική πρόκληση. Με μια τέτοια εστίαση στη βιωματική μάθηση, 

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Μουσείου Μοντερνισμού

6. Μουσείο Μοντερνισμού – Όρος Ντόρα

Όταν οι επισκέπτες μπαίνουν για πρώτη φορά στο Μουσείο Μοντερνισμού , συχνά βρίσκουν περίεργο ότι ένα ολόκληρο μουσείο μπορεί να είναι αφιερωμένο στα έπιπλα. Ωστόσο, με το ενημερωτικό βίντεο του μουσείου που απεικονίζει το καλλιτεχνικό κίνημα του Μέμφις της δεκαετίας του 1980 και τους εξαιρετικά καταρτισμένους συνοδούς του μουσείου να εξηγούν κάθε κομμάτι λεπτομερώς, τα έργα της γκαλερί γίνονται πιο ελκυστικά. Επίσης, δεν βλάπτει το γεγονός ότι πολλά κομμάτια στη συλλογή του μουσείου ήταν αρχικά μέρος της ιδιωτικής περιουσίας του David Bowie! Και ενώ τα κομμάτια είναι σίγουρα εκλεκτικά και εξαιρετικά αντισυμβατικά, εξακολουθούν να είναι όλα πλήρως λειτουργικά στους προβλεπόμενους ρόλους τους ως ράφια, καρέκλες, νιπτήρες και καροτσάκια σερβιρίσματος. Εάν η υπέρβαση των ορίων και η ανατροπή των προσδοκιών είναι στο δρομάκι σας, αυτό μπορεί να είναι το μουσείο για εσάς.

mariakray / shutterstock.com

7. John and Mable Ringling Museum of Art – Sarasota

Το Ringlingείναι ένα από τα πιο πλούσια πολιτιστικά μουσεία στην πολιτεία και οι χώροι της πανεπιστημιούπολης φιλοξενούν τρία μουσεία σε ένα: το Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο του Τσίρκου και το Ca’ d’Zan. Ο John Ringling, ένας από τους πέντε αδερφούς που ήταν ιδιοκτήτης του Ringling Bros Circus, έχτισε το κτήμα με τη σύζυγό του Mabel τη δεκαετία του 1920. Όσο ζούσαν εκεί, συνέλεξαν έργα τέχνης όλων των ποικιλιών και μεγάλο μέρος της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Τέχνης αποτελείται από τα προσωπικά τους αντικείμενα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μπουν στο Ca’ d’Zan, ή στο House of John, για να δουν τα αυθεντικά χρωματιστά παράθυρα, τα έπιπλα αντίκες και την όμορφη θέα στο νερό. Και μια επίσκεψη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς να κατευθυνθείτε στο Μουσείο του Τσίρκου, όπου πρωτότυπα κοστούμια και βαγόνια τρένων γιορτάζουν την αίγλη του Μεγαλύτερου Σόου στη Γη, και μια σειρά από διαδρόμους και πλατφόρμες προβολής παρουσιάζουν ένα πλήρες μοντέλο ολόκληρου του τσίρκου στην ακμή του, μέχρι κάθε ζώο, καλλιτέχνη και εργαζόμενο. Με δωρεάν είσοδο στους χώρους και στο Μουσείο Τέχνης τις Δευτέρες, καθώς και με εκπτώσεις για φοιτητές, καθηγητές και στρατιωτικούς, το Μουσείο Ringling είναι πολύ προσβάσιμο. Ως ένα από τα καλύτερα μουσεία της Φλόριντα, είναι απολύτως απαραίτητο για όσους ταξιδεύουν κατά μήκος της ακτής του Κόλπου.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Visit Florida

8. Phillip and Patricia Frost Museum of Science – Μαϊάμι

Ένα από τα καλύτερα μουσεία επιστήμης στη Νότια Φλόριντα, το Μουσείο Επιστημών Phillip and Patricia Frostείναι ένα μέρος για να εξερευνήσετε τους ουρανούς και τις θάλασσες. Το πλανητάριο του μουσείου είναι υπερσύγχρονο, με σύστημα ήχου surround για εμβάπτιση και προβαλλόμενη οθόνη 8K 16 εκατομμυρίων χρωμάτων. Πάνω από το πλανητάριο βρίσκεται το χαμηλότερο από τα τρία επίπεδα του ενυδρείου, όπου μπορείτε να μάθετε για το Gulf Stream και τις επιπτώσεις του σε περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο. Κάθε διαδοχικό επίπεδο διαθέτει διαφορετικά εκθέματα που αφορούν την πτήση, τις φυσικές επιστήμες και τα πρακτικά εκθέματα στη φυσική και τη βιολογία. Αυτά τα εκθέματα βρίσκονται δίπλα στα επόμενα επίπεδα του ενυδρείου, τα οποία σχηματίζουν ένα μικροσκοπικό διοράμα των στρωμάτων του ωκεανού. Ένα μουσείο με ό,τι καλύτερο σε μοντέρνο σχεδιασμό και τεχνολογία, το Frost Museum of Science είναι το ιδανικό μέρος για όποιον του αρέσουν τα gadget τους!

Σχετικά: 10 καλύτερα μουσεία στο Μαϊάμι, Φλόριντα

VIAVAL TOURS / shutterstock.com

9. Μουσείο Τέχνης Τάμπα – Τάμπα

Εάν τα ταξίδια σας σας κάνουν να περάσετε κατά μήκος της δυτικής ακτής της Φλόριντα, σκεφτείτε να σταματήσετε από το Μουσείο Τέχνης της Τάμπα. Γνωστό για την ιστορικά σημαντική μόνιμη συλλογή του, το μουσείο φιλοξενεί μια περιστρεφόμενη έκθεση κεραμικής, γλυπτικής και γλυπτικής που χρονολογούνται μεταξύ 600 και 300 π.Χ. Τα αντικείμενα ρωμαϊκής, ελληνικής και αιγυπτιακής προέλευσης παρέχουν στους επισκέπτες μια ματιά στο πώς ζούσαν οι αρχαίοι άνθρωποι. Αυτό το μουσείο τέχνης της Φλόριντα είναι επίσης γνωστό για τις προσωρινές εκθέσεις που φιλοξενεί και ενημερώνει κάθε λίγους μήνες. Πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες έχουν φιλοξενηθεί όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Yayoi Kusama, Robert Indiana, Jean-Michel Basquiat και Manuel Carrillo, όλοι αξιόλογοι και ταλαντούχοι δημιουργοί με διαφορετικά υπόβαθρα και πολύ διαφορετικά στυλ και θεματολογία. Εάν είστε καλλιτεχνικός τύπος και έχετε κάποιους αγαπημένους δημιουργούς, ίσως αξίζει να παρακολουθείτε τις επερχόμενες εκθέσεις του μουσείου που αναφέρονται στον ιστότοπό του.

Felix Mizioznikov / shutterstock.com

10. The James Museum of Western and Wildlife Art – Αγία Πετρούπολη

Ίσως μεγάλωσες βλέποντας τον Roy Rogers and the Lone Ranger ή ίσως να μεγάλωσες παρακολουθώντας το National Geographic και το Animal Planet . Είτε ήταν οι απλούστερες εποχές της Παλιάς Δύσης είτε οι μεγάλες μεταναστεύσεις βίσωνων και πουλιών που αιχμαλώτισαν τη φαντασία σας, μια επίσκεψη στο James Museum of Western and Wildlife Artθα αναζωπυρώσει αυτό το δέος με έναν νέο τρόπο. Οι εκθέσεις φωτογραφίας, γλυπτικής και κοσμημάτων του τιμούν τους πολλούς τρόπους ζωής, ανθρώπινους και ζωικούς, που υπάρχουν στην Αμερικανική Δύση. Επιπλέον, το μουσείο γιορτάζει την άγρια ​​ζωή σε όλο τον κόσμο και μέρος της αποστολής του είναι να παρέχει μια σκηνή για δημογραφικά στοιχεία που δεν αντιπροσωπεύονται συνήθως στην επικρατούσα τέχνη. Με πολλά έργα ιθαγενών αμερικανών καλλιτεχνών που παρουσιάζονται και εστίαση όχι μόνο στη δυτική ζωή και τέχνη του 1800 αλλά και στη σύγχρονη εποχή, η συλλογή τιμά τέλεια την αποστολή του ιδρύματος. Εάν ο πολιτισμός και οι φυσικές επιστήμες είναι η μαρμελάδα σας, τότε αυτό το μουσείο θα σημειώσει όλα τα κουτάκια για μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Zhukova Valentyna / shutterstock.com

11. Διαστημικό Κέντρο Κένεντι – Νήσος Μέριτ

Ένα ταξίδι στο χρόνο και το διάστημα σας περιμένει όταν πατήσετε το πόδι σας στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντιλόγους. Κατά την πρώτη είσοδο, θα δείτε τον εμβληματικό Rocket Garden του κέντρου, όπου τα απομεινάρια των αποστολών Mercury, Gemini και Apollo στέκονται ψηλά και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια περιήγηση ή να εξερευνήσουν μόνοι τους. Εν μέρει σε εσωτερικούς και εν μέρει εξωτερικούς χώρους, αυτό το μουσείο της Φλόριντα με δύο πανεπιστημιουπόλεις βρίσκεται στην ίδια ιδιοκτησία που χρησιμοποιείται για μεγάλο μέρος των εργασιών της NASA στη Φλόριντα και μόλις λίγα λεπτά από τα σημεία εκτόξευσης και τα υπόστεγα που χρησιμοποιούνται για τα διαστημόπλοια. Στην πραγματικότητα, μια περιήγηση με λεωφορείο εξηγεί τις διαφορετικές πλατφόρμες και πόρτες, ενώ οι επισκέπτες περνούν από τις τεράστιες μηχανές και τα κτίρια που στεγάζουν αυτά τα σκάφη και τα εκτοξεύουν στο σύμπαν. Αυτή η περιοδεία φέρνει επίσης θαμώνες στο Apollo/Saturn V Center, μια δεύτερη πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στις αποστολές σε φεγγάρι. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μια παράσταση για να ξαναζήσουν την εκτόξευση του Apollo 8 το 1968 και να περπατήσουν ανάμεσα σε πολλά από τα γιγάντια σκάφη που οδήγησαν την ανθρωπότητα στους ουρανούς.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Visit Florida

12. Μουσείο Όπλων Πολεμικής Αεροπορίας – Αεροπορική Βάση Eglin

Οι ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να μάθουν για στρατιωτικά επιτεύγματα και ιστορία συχνά απογοητεύονται όταν ανακαλύπτουν ότι πολλά από τα καλύτερα στρατιωτικά μουσεία είτε απαιτούν ταυτότητα του Υπουργείου Άμυνας για να αποκτήσουν πρόσβαση είτε έχουν υψηλές τιμές για τους πολίτες για να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους συντήρησης. Ωστόσο, το Μουσείο Όπλων της Πολεμικής Αεροπορίαςστο Florida Panhandle είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό καθημερινά και δεν έχει καμία χρέωση εισόδου, καθιστώντας το εξαιρετικά προσιτό και προσθέτοντας την κατάστασή του ως ένα από τα ιδιαίτερα δροσερά μουσεία στη Φλόριντα. Οι επισκέπτες θα βρουν ενημερωτικά πλακάτ δίπλα στα περισσότερα εκθέματα, με λεπτομερείς εξηγήσεις για όλα τα διάφορα αεροσκάφη και όπλα. Οι αίθουσες φιλοξενούν αεροπλάνα, πυραύλους και αντικείμενα από πολλούς από τους πιο αξέχαστους πολέμους των Ηνωμένων Πολιτειών, μερικοί από τους οποίους χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940 ή πριν. Μην παραλείψετε να χάσετε το θησαυροφυλάκιο όπλων, όπου ένα μακρύ δωμάτιο περιέχει βιτρίνες γεμάτες με όπλα αντίκες και μοντέρνα και αφηγείται λεπτομερώς την ιστορία και τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά κάθε όπλου. Και το μουσείο μεγαλώνει ακόμα, με μια νέα επέκταση που προβλέπεται να ανοίξει την άνοιξη του 2022 αφιερωμένη στα επιτεύγματα της Πολεμικής Αεροπορίας Eglin και γιορτάζοντας τα επιτεύγματα των Αφροαμερικανών στην Πολεμική Αεροπορία. Με διαδραστικές δραστηριότητες, πολλές εκπαιδευτικές ευκαιρίες και πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι στιγμής, αυτό το μουσείο είναι εξαιρετικό τόσο για τους σκληροπυρηνικούς φαν στρατιωτικούς όσο και για όσους ενδιαφέρονται απλώς για μεγάλες, συναρπαστικές μηχανές.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Μουσείου Τέχνης του Ορλάντο

13. Orlando Museum of Art – Orlando

Κάτι που κάνει το Μουσείο Τέχνης του Ορλάντομοναδικό ανάμεσα στα πολλά μουσεία τέχνης στη Φλόριντα είναι ο μεγάλος αριθμός των προσωρινών εκθέσεων, που επιτρέπουν στο μουσείο να παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών και κινημάτων τέχνης. Ωστόσο, αξιοσημείωτες είναι και οι εκτεταμένες και καλά στρογγυλεμένες μόνιμες συλλογές του. Η συλλογή American Art χρονολογείται από την εποχή της αποικίας έως τη δεκαετία του 1960 και αντιπροσωπεύει μια μεγάλη πτυχή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου. Συμπληρώνεται καλά από τη συλλογή Art of the Ancient Americas, η οποία είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες συλλογές για αυτό το θέμα στις ΗΠΑ και η οποία παρουσιάζει πάνω από 900 δημιουργίες από λαούς πολλών πολιτισμών που έζησαν στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική για χιλιάδες χρόνια πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων. Η συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του μουσείου είναι ακόμη μεγαλύτερη, διογκωμένη από τη συμμετοχή και τα ενδιαφέροντα της κοινότητας και από πολλές δωρεές και συνεισφορές.

Junior Braz / shutterstock.com

14. Μουσείο Σαλβαδόρ Νταλί – Αγ. Πετρούπολη

Μουσείο Σαλβαδόρ Νταλί, ή το Dalí, είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το εξωτερικό λόγω της χαρακτηριστικής εμφάνισής του που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Yann Weymouth. Τα παράθυρα με καθρέφτες κάνουν το μουσείο να φαίνεται καλυμμένο με ασημένιες φυσαλίδες, ένα σχέδιο που αποτίει φόρο τιμής στα σουρεαλιστικά έργα του ίδιου του Σαλβαδόρ Νταλί. Ένα βήμα μέσα στο μέρος σίγουρα δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν τόσο τα πιο αξιόλογα έργα του Νταλί όσο και πολλά λιγότερο γνωστά κομμάτια—πάνω από 2.400 από αυτά! Αυτά περιλαμβάνουν φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, σχέδια σε χαρτί, εικονογραφήσεις βιβλίων, ακόμη και γλυπτά αντικείμενα και ρούχα που σχεδίασε ο καλλιτέχνης. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που έχει να προσφέρει αυτό το εκτεταμένο μουσείο τέχνης. Η τοποθεσία φιλοξενεί επίσης πολλά ταξιδιωτικά και προσωρινά εκθέματα, συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς τοπικών μαθητών, που αναγνωρίζουν τα νεαρά δημιουργικά ταλέντα και δίνουν στους εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες την ευκαιρία να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους. Το μουσείο έχει επίσης πρόσφατα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας που δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις τρέχουσες εγκαταστάσεις και να τις δουν με νέο τρόπο. Ως ένα από τα πιο διάσημα μουσεία της πολιτείας, το Νταλί συνεχίζει να βρίσκει τρόπους να αναμειγνύει το παρελθόν με το μέλλον.

Sean Pavone / shutterstock.com

15. St. Augustine Lighthouse & Maritime Museum – St. Augustine 

Ο Φάρος του Αγίου Αυγουστίνουυπήρξε ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της περιοχής από τότε που σημειώθηκε για πρώτη φορά σε έναν χάρτη ως ισπανική σκοπιά το 1589. Αντιπροσωπεύοντας μια βασική πτυχή της ιστορίας της Φλόριντα, ο φάρος σήμερα φιλοξενεί ιστορικά αντικείμενα και προσφέρει απαράμιλλη θέα στην παλιά πόλη και το αλμυρό νερό πέρα ​​από το. Το μουσείο έχει πολλά κτίρια γεμάτα με υπέροχα παλαιά ναυτικά αναμνηστικά και περίπλοκα μοντέλα πλοίων. Ένα από τα πιο όμορφα μέρη είναι τα δωμάτια που είναι διακοσμημένα με προσωπικά αντικείμενα παλαιότερων φαροφυλάκων και των οικογενειών τους, αφήνοντας τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν να έχουν προσκληθεί για δείπνο και ο ίδιος ο φαροφύλακας μπορεί να είναι προ των πυλών. Οι γνώστες και χρήσιμοι οδηγοί εργάζονται σε όλη την πανεπιστημιούπολη για να προσφέρουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τις πολλές οθόνες. είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και ενθουσιασμένοι να διδάξουν στους ανθρώπους την ιστορία της τοποθεσίας. Και αν είστε λάτρης του παραφυσικού, κρατήστε ένα μάτι και ένα αυτί ανοιχτά, καθώς πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο φάρος είναι στοιχειωμένος. Μετά την επίσκεψη, δεν θα έχετε καμία αμφιβολία ότι ο φάρος του Αγίου Αυγουστίνου είναι ένα φανταστικό ιστορικό ίδρυμα.

16. Μουσείο Indian Temple Mound – Παραλία Fort Walton

Οι άνθρωποι ζούσαν στη Φλόριντα για χιλιάδες χρόνια πριν φτάσουν οι Ισπανοί και αρχίσουν να εξερευνούν την περιοχή, και άφησαν πίσω τους χιλιάδες αντικείμενα και υλικά που δείχνουν πώς έζησαν τη ζωή τους. Μουσείο Ινδικού Temple Moundστη Φλόριντα το Panhandle περιέχει αυτά τα αντικείμενα αξίας δώδεκα χιλιάδων ετών, αν και τα περισσότερα χρονολογούνται μεταξύ 1200 και 1500 μ.Χ. Τα τεχνουργήματα, με τη μορφή εργαλείων και διακοσμητικών αγγείων, οστών και κοχυλιών, παρουσιάζουν τη ζωή των ανθρώπων που ζούσαν εκεί. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν τον ίδιο τον τύμβο, μια δομή που εξακολουθεί να στέκεται 12 πόδια ψηλά μετά από διάβρωση κάτω από καταιγίδες και τυφώνες στη Φλόριντα για εκατοντάδες χρόνια, και που χρησίμευσε ως θρησκευτικό μνημείο, βάση για να χτίσουν τα σπίτια τους οι ιθαγενείς πολιτικοί ηγέτες και τόπος ταφής σημαντικών προσώπων της κοινότητας. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να ρίξουν μια ματιά σε αντίγραφα τεχνουργημάτων στο κατάστημα δώρων, τα οποία δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν στους τουρίστες κομμάτια που αντικατοπτρίζουν την ίδια τέχνη και ποιότητα των κομματιών που εκτίθενται, ενώ επιτρέπουν στα αληθινά αντικείμενα να παραμείνουν στα μουσεία για τη δημόσια γνώση.

Kristen Grace / Μουσείο της Φλόριντα

17. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα – Gainesville

Δεν υπάρχει τίποτα σαν την εμπειρία της βόλτας σε ένα δωμάτιο γεμάτο με τεράστια απολιθώματα αφιερωμένα στο να δείξουν πόσο μεγάλη μπορεί να γίνει η ζωή, και αυτή η εμπειρία είναι που προσελκύει πολλούς επισκέπτες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα. Αλλά όταν δεν συγκρίνετε τα σαγόνια των προϊστορικών καρχαριών και τους γιγάντιους νωθρούς για να προσδιορίσετε ποια θα μπορούσαν να σας φάνε σε μια μόνο μπουκιά, υπάρχουν πολλά άλλα συναρπαστικά φυσικά αντικείμενα που φιλοξενούνται εδώ που περιμένουν να σας μάθουν πώς ήταν η Φλόριντα. Μπείτε σε ένα διάδρομο όπου οι εκβολές της Φλόριντα έχουν μεγεθυνθεί για να δείξετε τις λεπτομέρειες μερικών από τις μικρότερες μορφές ζωής ή επισκεφθείτε μια τελετή ιθαγενών Αμερικανών σε ένα κτίριο Calusa του 1500. Το μουσείο φιλοξενεί αντικείμενα και έργα ιθαγενών που χρονολογούνται αιώνες πριν, καθώς και δημιουργίες από ιθαγενείς που ζουν σήμερα στην πολιτεία, και δείχνει πώς οι αρχαίες παραδόσεις και οι τρόποι ζωής τους ήταν συνδεδεμένοι με τους φυσικούς κύκλους ζωής της γης. Με εκθέματα που τιμούν τους προγόνους των ιθαγενών καθώς και τη χλωρίδα και την πανίδα της πολιτείας, αυτό το μουσείο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για επίσκεψη και μάθηση.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Great Explorations Children’s Museum

18. Great Explorations Children’s Museum – Αγία Πετρούπολη

Εάν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, ίσως να ψάχνετε για ένα παιδικό μουσείο στη Φλόριντα που μπορούν να απολαύσουν και οι ενήλικες. Παιδικό Μουσείο The Great Explorationsείναι φτιαγμένο για μικρά χέρια και πρόθυμα, ενεργητικά μυαλά. Τα παιδιά θα εξερευνήσουν και θα μάθουν με πρακτικές εμπειρίες αφιερωμένες στη γεωργία, τη μετεωρολογία, την αρχιτεκτονική, τη διατροφή και πολλά άλλα σε χώρους σχεδιασμένους για καθηλωτικό παιχνίδι. Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πυροσβέστες για μια μέρα, να μάθουν τις λεπτομέρειες του να είναι κτηνίατρος ή να διοργανώσουν τη δική τους πρόγνωση καιρού και θα λατρέψουν την παιδική χαρά, τα σχοινιά και τους χώρους για κίνηση, τρέξιμο, αναρρίχηση και κτίζοντας πράγματα. Το μουσείο συνεργάστηκε ακόμη και με τα Publix Supermarkets για να φτιάξουν μια εκδοχή ενός μπακάλικου σε μέγεθος πίντας, όπου τα παιδιά μπορούν να σπρώξουν ένα μικροσκοπικό καλάθι αγορών και δεν χρειάζεται να αγοράσουν το μπρόκολο, αν δεν το θέλουν. Και αν θέλετε να περάσετε λίγες μέρες σε ένα μέρος, υπάρχουν περισσότερα να κάνετε εδώ πέρα ​​από το μουσείο. οι Sunken Gardens, ένας διάσημος ιστορικός βοτανικός κήπος της Φλόριντα, βρίσκεται στο ίδιο ακίνητο. Με τόσα πολλά να δείτε, να κάνετε και να αγγίξετε, το Great Explorations Children’s Museum είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε τα παιδιά να κινούνται και να μαθαίνουν!

19. Tallahassee Automobile Museum – Tallahassee

Νιώθετε ότι τα περισσότερα μουσεία είναι ίδια και θέλετε να δείτε κάτι λίγο διαφορετικό; Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φτάσετε στο Μουσείο Αυτοκινήτου Tallahassee, όπου εκτίθενται πάνω από 160 σπάνια αυτοκίνητα όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων που μπορούν να οδηγήσουν στο νερό, αυτοκινήτων που κινούνται με ατμό, νεκροφόρα του Αβραάμ Λίνκολν και περισσότερα από ένα Batmobile! Το 1999, αυτό το μουσείο κέρδισε ακόμη και το βραβείο της Antique Automobile Club of America για την πρώτη θέση για τη συντήρηση των αυτοκινήτων αντίκες. Αλλά η συλλογή του μουσείου δεν σταματά μόνο στα αυτοκίνητα. Η τοποθεσία φιλοξενεί συλλογές από μαχαίρια, ιστορικές βάρκες και μηχανές σκαφών, παιχνίδια, μοτοσικλέτες και ακόμη και σπάνια πιάνα Steinway. Με ένα αντίγραφο ενός γενικού καταστήματος σε συνδυασμό με αυθεντικά τεχνουργήματα και τιμές από την εποχή του παρελθόντος, (πέντε σεντ για ένα μπουκάλι Coca-Cola, κανείς;), η ποικίλη γκάμα αναμνηστικών και τεχνολογίας του παρελθόντος αυτού του μουσείου θα κάνει τους ενήλικες να αναπολούν για τα σπίτια των παππούδων τους, ενώ τα παιδιά θαυμάζουν που μια αριθμομηχανή θα μπορούσε ποτέ να ήταν τόσο μεγάλη.

Ami Parikh / shutterstock.com

20. Edison and Ford Winter Estates – Fort Myers

Αν ψάχνετε για ένα μουσείο που να γιορτάζει την καινοτομία και την εφεύρεση, μην ψάξετε πέρα ​​από τα Χειμερινά Κτήματα Edison και Ford. Παράλληλα με την ευκαιρία να δουν τα πολλά σπίτια που αποτελούσαν το σπίτι του Τόμας Έντισον και τα χειμερινά καταλύματα του Χένρι Φορντ, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τους ερευνητικούς κήπους όπου οι εφευρέτες πέρασαν χρόνο κάνοντας καταιγισμό ιδεών και δημιουργώντας. Το πραγματικό αξιοθέατο σε αυτή την τοποθεσία, ωστόσο, είναι το ίδιο το μουσείο, με πάνω από 15.000 τετραγωνικά πόδια αφιερωμένα στις δημιουργίες και τις ζωές του Ford και του Edison. Μάθετε για τη διαδικασία που ακολούθησε ο Έντισον για να εφεύρει τα ηλεκτρικά φώτα και τη λάμπα και μάθετε τι κάνει έναν λαμπτήρα να λειτουργεί και πώς έχουν αλλάξει τα φώτα στα εκατό χρόνια από την πρώτη του επιτυχία. Στη συνέχεια, ανακαλύψτε πώς η Ford έγινε ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην αρχή και πώς καινοτόμησε τη σύγχρονη γραμμή παραγωγής για να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά του ταχύτερα από τον ανταγωνισμό. Και μην ξεχάσετε να πάτε στο Smithsonian Spark!Lab, όπου τα παιδιά και οι ενήλικες μπορούν και οι δύο να εργάζονται και να διοχετεύουν τον εσωτερικό τους εφευρέτη για να δημιουργήσει τα δικά τους gadget. Αυτό το μουσείο είναι πραγματικά μια από τις πιο μοναδικές και συναρπαστικές τοποθεσίες στη Φλόριντα!

Με τόσο πολιτισμό και ιστορία σε ένα μέρος, η Φλόριντα έχει έναν τεράστιο αριθμό απίστευτων μουσείων που περιμένουν την επίσκεψή σας. Στο επόμενο ταξίδι σας στην πολιτεία, αφιερώστε χρόνο για μερικά από αυτά τα μέρη και ανακαλύψτε κάτι νέο!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:πράγματα να κάνετε στο Βερολίνο

3ήμερο Σαββατοκύριακο στην Τάμπα

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.