Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Συρία το 2023;

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Συρία το 2023;

Είναι μια όμορφη χώρα με διαφορετικά τοπία, αρχαίες πόλεις, καταπληκτικά ορόσημα και πλούσιο πολιτισμό. Είναι όμως ασφαλής η επίσκεψη στη Συρία;

Θα εξηγήσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια της Συρίας σε αυτόν τον πλήρη οδηγό. 

Πλούσια σε ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα και θεωρείται το λίκνο του πολιτισμού , η Συρία είναι ένα συναρπαστικό μέρος για επίσκεψη και στη λίστα με πολλούς ταξιδιώτες του κόσμου. 

Η τέχνη, η αρχιτεκτονική, ο πολιτισμός, οι ξεχωριστές γεύσεις και η κουζίνα και η μακρόχρονη, σκληρή ιστορία κάνουν τη Συρία πραγματικά καθηλωτική για τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες. 

Τοποθετημένο στη Μεσόγειο Θάλασσα, τα εύφορα εδάφη της Συρίας είναι εκεί όπου μπορούν να βρεθούν μερικοί από τους παλαιότερους συνεχώς κατοικούμενους οικισμούς και αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, όπως στη Δαμασκό και στο Χαλέπι.

Εκπληκτικά διατηρημένα ερείπια διακοσμούν το τοπίο ανάμεσα σε ένα όμορφο τοπίο που εκτείνεται από βουνά και πεδιάδες έως παρθένες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. 

Η επίσκεψη στη Συρία μπορεί να περιλαμβάνει περιπλάνηση στα παζάρια (αγορές) για ψώνια χειροποίητων αγαθών, μούσκεμα σε χαμάμ (λουτρά), βόλτα στα αρχαία ερείπια και χωριά και επίσκεψη σε εντυπωσιακές μεσαιωνικές ακροπόλεις, κάστρα, εκκλησίες και τζαμιά.

Αξιοσημείωτα αξιοθέατα είναι η μεσαιωνική ακρόπολη της Δαμασκού στην Παλιά Πόλη και το κάστρο Krak des Chevaliers, το Bab Tuma, τα τζαμιά Umayyad και Al-Omari, η τεράστια αγορά Al-Madina μήκους 8,1 μιλίων και τα όρθια ερείπια των νεκρών πόλεων. 

Όταν έχετε ανοίξει την όρεξη αφού εξερευνήσετε τα πολλά αξιοθέατα και τα θαύματα που έχει να προσφέρει η Συρία, θα σας καλωσορίσουν με νόστιμες επιλογές της Μέσης Ανατολής, όπως χαλούμι και φέτα μελιτζάνας (πλακέ ψωμί), φαλάφελ, baba ghanoush και ψητά κεμπάπ. 

Είναι αλήθεια ότι αυτή η χώρα προσφέρει πολλά όσον αφορά τη φυσική ομορφιά και τα διαφορετικά τοπία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα. Αλλά ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος εδώ μπορεί να σας αφήσει να αναρωτιέστε – είναι η Συρία ασφαλής για επίσκεψη;

Ας ρίξουμε μια ματιά στα ζητήματα ασφαλείας και τις συστάσεις για να επισκεφθείτε τη Συρία αυτή τη στιγμή. 

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Συρία;

Το τζαμί των Ομαγιάντ στη Συρία εμφανίζεται το σούρουπο με πουλιά εν πτήσει για ένα τμήμα που απαντά είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Συρία;

mahmod 5cy/Shutterstock

Ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος της Συρίας με ένοπλες συγκρούσεις (συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών, βομβαρδισμών και χημικών όπλων) και η απότομη αύξηση της εγκληματικότητας έχει καταστήσει επικίνδυνη την επίσκεψη προς το παρόν. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 για τη Συρία , δηλώνοντας «Μην ταξιδεύετε στη Συρία λόγω τρομοκρατίας, εμφύλιων ταραχών, απαγωγών, ένοπλων συγκρούσεων και κινδύνου άδικης κράτησης».

Ο χαοτικός και βίαιος εμφύλιος πόλεμος της Συρίας οδήγησε την Πρεσβεία των ΗΠΑ να αναστείλει τις εργασίες του τον Φεβρουάριο του 2012, καθιστώντας την πιθανότητα επίσκεψης ακόμη πιο επικίνδυνη για τους πολίτες των ΗΠΑ χωρίς να παρέχονται υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από τότε.

Οι περισσότερες περιοχές της Συρίας επηρεάζονται από τη βία και τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δηλώνει ότι «Κανένα μέρος της Συρίας δεν είναι ασφαλές από τη βία».

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η επίσκεψη στη Συρία μπορεί να θέσει τους ταξιδιώτες σε σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού ή θανάτου – απλώς δεν είναι ασφαλές να το κάνετε αυτή τη στιγμή. 

Τρομοκράτες και ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής στη χώρα είναι γνωστό ότι στοχεύουν πολίτες των ΗΠΑ, Δυτικούς, ανηλίκους, ηλικιωμένους, ταξιδιώτες με σωματική ή διανοητική αναπηρία, δημοσιογράφους, εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και περιοχές δημοφιλείς στους τουρίστες. 

Η Συρία θεωρείται μη ασφαλής για επίσκεψη αυτή τη στιγμή λόγω του αυξημένου κινδύνου των εξής:

 • Τρομοκρατικές ενέργειες
 • Αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί
 • Απαγωγή από ένοπλες ομάδες και πολιτοφυλακές
 • Άδικες κρατήσεις και συλλήψεις
 • Χημικός πόλεμος εναντίον αμάχων
 • Καταστροφή υποδομών (νερό, ρεύμα κ.λπ.).
 • Βασανιστήρια και «εξωδικαστικές δολοφονίες»
 • Δολοφονίες

Είναι πολύ πιθανό οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Συρία από τις ΗΠΑ ή άλλες δυτικές χώρες να γίνουν στόχος τρομοκρατικών ή ένοπλων ομάδων στη χώρα και να συλληφθούν ή να συλληφθούν άδικα, να απαχθούν, να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν. 

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι πάνω από 500.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ενώ πολλές χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν, απήχθησαν ή κρατήθηκαν. 

Τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα είναι γνωστό ότι δρουν στη Συρία. Το σημερινό αυταρχικό καθεστώς, η Συριακή Αραβική Δημοκρατία και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ, συνεχίζουν να εμπλέκονται σε ένοπλες συγκρούσεις με τα κόμματα της συριακής αντιπολίτευσης. 

Έγκλημα στη Συρία

Αστικό τοπίο του Χαλεπίου από εναέρια άποψη με τρούλο τζαμιού για ένα κομμάτι που απαντά εάν η Συρία είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ζάγκρεμπ/Shutterstock

Είναι δύσκολο να δούμε με ακρίβεια το ποσοστό εγκληματικότητας και τα εγκληματικά στατιστικά στη Συρία σήμερα, επειδή η Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της στη χώρα από το 2012. 

Ωστόσο, είναι σαφές ότι το έγκλημα εκτοξεύεται στη Συρία εν μέσω της σύγκρουσης του εμφυλίου πολέμου. Στατιστικά στοιχεία από το Τμήμα Εγκληματικής Ασφάλειας στη Δαμασκό  δείχνουν 7.500+ εγκλήματα σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς της χώρας σε διάστημα 9 μηνών, συμπεριλαμβανομένων 366 δολοφονιών και 3.663 ληστειών. 

Στατιστικά στοιχεία από το CSD στη Δαμασκό έδειξαν ότι έγιναν περισσότερες από 4.270 συλλήψεις εγκληματιών στην πρωτεύουσα της Συρίας το 2018. Η συναίνεση είναι ότι αυτοί οι αριθμοί είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότεροι και αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα των πραγματικών συλλήψεων και κρατήσεων. 

Σημειώστε ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν καλύπτουν τις περιοχές που ελέγχονται από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες ή πολιτοφυλακές, οι οποίες είναι κυρίως οι περιοχές όπου διαπράττονται τα πιο βίαια εγκλήματα.

Εκτεταμένη ένοπλη σύγκρουση

Κοχύλια αρμάτων μάχης, RPG, χειροβομβίδες , μικρά και μεσαία πυροβόλα όπλα, χημικά όπλα (συμπεριλαμβανομένου του αερίου μουστάρδας και του αερίου χλωρίου), εξελιγμένες βόμβες, IED και άλλα έχουν χρησιμοποιηθεί στα βίαια εγκλήματα της Συρίας. 

Τα τελευταία χρόνια, η Συρία έχει γίνει μόνο πιο επικίνδυνη και τώρα κατατάσσεται ως η 3η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο με βαθμολογία Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης 3.356 – μόνο η Υεμένη και το Αφγανιστάν θεωρούνται πιο επικίνδυνα. 

Η Δαμασκός, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, είναι όπου συμβαίνουν πολλά βίαια εγκλήματα. Έχει ονομαστεί μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στη Μέση Ανατολή , μαζί με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι.

Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πότε θα συμβεί ή θα ενταθεί το βίαιο έγκλημα στη Συρία, καθώς τείνει να ακολουθήσει διεθνής επέμβαση στην εμφύλια σύγκρουση, τις συνοριακές συγκρούσεις και άλλα σημαντικά γεγονότα στην περιοχή. 

Έννοια της συριακής σύγκρουσης με σφαίρες τοποθετημένες σε χάρτη της χώρας για ένα άρθρο που διερευνά είναι η Συρία ασφαλής για επίσκεψη;

Szymon Kaczmarczyk/Shutterstock

Στοχευμένοι πολίτες των ΗΠΑ και της Δύσης

Πολλοί πολίτες, κυβερνητικές και ένοπλες ομάδες κινδυνεύουν από βία στη Συρία ανά πάσα στιγμή, αλλά ο κίνδυνος μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος για τους πολίτες των ΗΠΑ και τους Δυτικούς.

Το τρέχον καθεστώς και οι ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες φαίνεται να έχουν αντιδυτικές και αντιαμερικανικές πεποιθήσεις που μπορεί να τροφοδοτήσουν τη βία κατά των ταξιδιωτών από αυτές τις περιοχές. 

Απαγωγές, άδικη κράτηση, βασανιστήρια, τρομοκρατικές ενέργειες σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν Αμερικανοί και δυτικοί τουρίστες, δολοφονίες και αποτροπή πρόσβασης στις υγειονομικές συνθήκες κατά την κράτηση είναι όλες οι δυνατότητες για τους Δυτικούς που ταξιδεύουν στη Συρία. 

Χημικός πόλεμος

Ακόμη και ο χημικός πόλεμος που χρησιμοποιεί νευρικό αέριο, αέριο χλωρίου και αέριο μουστάρδας έχει τεκμηριωθεί στη Συρία  καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεχιζόμενης εμφυλίου πολέμου. 

Ένας Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας αποκάλυψε για πρώτη φορά την κατοχή χημικών όπλων της χώρας το 2012, για τα οποία οι ΗΠΑ σύντομα επιβεβαίωσαν ότι ήταν απόθεμα νευρικού αερίου και αερίου μουστάρδας. 

Μέχρι το τέλος του 2012, είχε καταγραφεί η πρώτη χρήση χημικών όπλων – ο πράκτορας 15 – στη συριακή σύγκρουση με 7 νεκρούς στη Χομς. 

Σήμερα, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά σημειώθηκαν στη Δαμασκό. 

Απαγωγή και άδικη κράτηση

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις απαγωγών και άδικων κρατήσεων από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου. Άμαχοι, άνθρωποι που πιστεύεται ότι συνεργάζονται και με τις δύο πλευρές της σύγκρουσης, Αμερικανοί και δυτικοί πολίτες, δημοσιογράφοι και ανθρωπιστές γίνονται συχνά στόχος.

Με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να αγνοούνται από τη Συρία από το 2011, είναι σαφές ότι αυτά τα εγκλήματα διαπράττονται συχνά και μερικές φορές σε εκδηλώσεις μαζικών απαγωγών ή κράτησης. 

Υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα, όπως ο συγγραφέας Peter Theo Curtis, ο οποίος απήχθη  από μια ομάδα παραφυάδων της Αλ Κάιντα και τελικά ελευθερώθηκε μετά από 2 χρόνια στη Συρία.

Αλλά πολλές από τις ιστορίες είναι στοιχειωτικές, όπως ο απαχθέντος πεζοναύτης βετεράνος μάχης και ανεξάρτητος δημοσιογράφος από το Τέξας, Austin Tice. Εξακολουθεί να αγνοείται και η συριακή κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνισή του. 

Αποφυγή κακών περιοχών

Η καταστροφή κτιρίων στη Χομς της Συρίας εμφανίζεται σε έναν άδειο δρόμο για να υποδείξει τις επισφαλείς περιοχές που πρέπει να αποφύγετε στη Συρία

Fly_and_Dive/Shutterstock

Εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε να επισκεφτείτε τη Συρία και θέλετε να μάθετε τις χειρότερες περιοχές για εγκληματικότητα (και ποιες περιοχές να αποφύγετε), θα πρέπει να καταλάβετε ότι κανένα μέρος της Συρίας δεν είναι πραγματικά ασφαλές αυτή τη στιγμή. 

Κάθε μέρος της χώρας έχει αυξημένο κίνδυνο εγκληματικότητας και τρομοκρατίας λόγω της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης. Ωστόσο, αν ψάχνετε για τις χειρότερες περιοχές στη χώρα, υπάρχουν ορισμένες περιοχές με υψηλότερη εγκληματικότητα που ξεχωρίζουν. 

 • Δαμάσκο
 • Ιντλίμπ
 • Χαλέπι
 • Hamah
 • Καλός
 • Χομς
 • Dayr al-Zawr
 • Χερσαία σύνορα και κοντινές πόλεις
 • Αλ Τζαζίρα 
 • Περιοχές της Βόρειας Συρίας
 • Περιοχές της Νότιας Συρίας 

Αυτές οι περιοχές, πόλεις και περιοχές τείνουν να είναι πιο επικίνδυνες για επίσκεψη λόγω του αυξημένου εγκλήματος και των τρομοκρατικών επεισοδίων. Για παράδειγμα, τα σύνορα της Συρίας γίνονται συχνά στόχος αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών, οδηγώντας σε ανταποδοτικά πυρά και ένοπλες συγκρούσεις. 

Η βόρεια Συρία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης και είναι συχνά τόπος βομβαρδισμών, δολοφονιών ελεύθερων σκοπευτών, αεροπορικών επιδρομών και επιθέσεων. Η Νότια Συρία, ενώ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, γίνεται στόχος της αντιπολίτευσης συχνά και πολύ ανασφαλής. 

Χημικός πόλεμος, βομβαρδισμοί, μαζικές απαγωγές και δολοφονίες έχουν συμβεί σε αυτές τις επικίνδυνες περιοχές της Συρίας. Για να επαναλάβω τα λόγια του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, κανένα μέρος της Συρίας δεν είναι ασφαλές αυτή τη στιγμή. 

Οι πόλεις και οι περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση διατρέχουν επίσης πολύ υψηλότερο κίνδυνο επιθέσεων και βίαιου εγκλήματος. Είτε πρόκειται για τη συριακή κυβέρνηση είτε για τις ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο και εξίσου επικίνδυνο για τους πολίτες των ΗΠΑ και τους Δυτικούς. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Κάστρο Marqab κοντά στη Λατάκεια στη Συρία με όμορφο καταπράσινο τοπίο για ένα άρθρο που ρωτά είναι η Συρία ασφαλής για επίσκεψη;

mohammad alzain/Shutterstock

Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε στη Συρία στο μέλλον, το κάνετε με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που κοινοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για ταξιδιώτες που πρέπει να εισέλθουν στη Συρία κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου. 

 • Εξετάστε το ενδεχόμενο αναβολής ή ακύρωσης. Εάν ταξιδεύετε στη Συρία για εργασία ή ανθρωπιστικές προσπάθειες, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβολής ή ακύρωσης του ταξιδιού σας έως ότου οι συνθήκες είναι πιο ασφαλείς. Με τόσο αυξημένο κίνδυνο εγκληματικότητας και βίας εδώ, δεν είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε για κανένα λόγο αυτή τη στιγμή. 
 • Ενημερώστε κάποιον για το πλήρες δρομολόγιό σας. Η Συρία δεν είναι το μέρος για να κάνετε ένα μεμονωμένο ταξίδι όπου μπαίνετε και δεν έρθετε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας – θα χρειαστεί να μοιραστείτε το πλήρες δρομολόγιό σας και να προγραμματίσετε καθορισμένες ώρες για να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους στο σπίτι για να τους ενημερώνετε για το πού βρίσκεστε και ασφάλεια. 
 • Τακτοποιήστε τις υποθέσεις σας. Είναι επώδυνο να το σκέφτεσαι, αλλά η διαθήκη που συντάσσεται και έχει συνταχθεί μαζί με άλλα έγγραφα, όπως η ανάθεση πληρεξουσίου και δικαιούχων ασφάλισης, είναι απαραίτητη εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε μια επικίνδυνη χώρα όπως η Συρία. 
 • Εγγραφείτε στο STEP. Το Πρόγραμμα Εγγραφής Έξυπνων Ταξιδιωτών (STEP) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ θα σας κρατά σε εγρήγορση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή αυξημένων κινδύνων. Επιτρέπει επίσης στην κυβέρνηση να σας εντοπίσει γρήγορα εάν κάτι πάει στραβά ενώ βρίσκεστε εκεί.
 • Καθιερώστε πολλαπλούς τρόπους επικοινωνίας. Το κινητό σας τηλέφωνο, ένα δορυφορικό τηλέφωνο ή συσκευή ανταλλαγής μηνυμάτων, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και οι συσκευές SOS είναι έξυπνες ιδέες επικοινωνίας κάθε φορά που σκοπεύετε να επισκεφτείτε μια χώρα που δεν είναι ασφαλής. Βεβαιωθείτε ότι οι επαφές σας στο σπίτι γνωρίζουν πώς να επικοινωνούν μαζί σας με περισσότερες από μία μεθόδους και ότι έχετε αποθηκεύσει και γράψει όλους τους σημαντικούς αριθμούς σε ασφαλές μέρος. 

Συχνές Ερωτήσεις

Το όρος Χέρμαν εμφανίζεται στα Υψίπεδα του Γκολάν στα σύνορα με τον Λίβανο για ένα κομμάτι που απαντά είναι η Συρία ασφαλής για επίσκεψη;

John Theodor/Shutterstock

Έχετε μερικές ακόμη ερωτήσεις σχετικά με το εάν η Συρία είναι ασφαλής για επίσκεψη; Δείτε τις Συχνές Ερωτήσεις παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες της Συρίας και τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια της χώρας. 

Μπορούν οι Αμερικανοί πολίτες να επισκεφθούν τη Συρία;

Ενώ υπάρχουν αναφορές για τους πολίτες των ΗΠΑ που εκδίδονται βίζα κατά την άφιξη (VOAs) στη Συρία όταν κάνουν κράτηση μέσω μιας ομάδας περιηγήσεων ή μιας εταιρείας, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει σθεναρά να μην επισκέπτονται τη Συρία αυτή τη στιγμή.

Οι ένοπλες συγκρούσεις, η τρομοκρατία, οι απαγωγές και οι δολοφονίες είναι όλα καταστροφικά κοινά με τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Οι πολίτες των ΗΠΑ γίνονται συχνά στόχος σε αυτές τις επιθέσεις, γεγονός που καθιστά πολύ επικίνδυνη την επίσκεψη στη χώρα.

Η Συρία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο;

Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας συνεχίζεται ακόμη και εντείνεται συνεχώς από τις διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης του 2011. Οι εκτιμήσεις δείχνουν κάπου μεταξύ 470.000-610.000 θάνατοι στον πόλεμο μέχρι στιγμής, καθιστώντας τον τον 2ο πιο θανατηφόρο πόλεμο στον 21ο αιώνα.

Ενώ η συριακή κυβέρνηση έχει ανακτήσει τον έλεγχο ορισμένων περιοχών της χώρας, αυτές οι περιοχές εξακολουθούν να δέχονται τακτικές επιθέσεις από ομάδες της αντιπολίτευσης και οι ζώνες που ελέγχονται από την αντιπολίτευση είναι γεμάτες βία.

Γιατί να επισκεφτώ τη Συρία;

Η Συρία, όταν δεν βρίσκεται σε βίαιο εμφύλιο πόλεμο, είναι μια όμορφη χώρα με πλούσια ιστορία που εκτείνεται από την αρχαιότητα. Είναι γνωστό ως το λίκνο του πολιτισμού και μερικοί από τους παλαιότερους οικισμούς του κόσμου βρίσκονται εδώ.

Εντυπωσιακά κάστρα, φρούρια, καθεδρικοί ναοί, τζαμιά και ερείπια στέκονται περήφανα στη Συρία ανάμεσα στο πανέμορφο ορεινό τοπίο με πεδιάδες και παραλίες. Το φαγητό της Μέσης Ανατολής είναι επίσης απίστευτο!

Πώς είναι η Συρία το 2023;

Το 2023, η συριακή σύγκρουση έχει αποδυναμωθεί καθώς η επίσημη κυβέρνηση έχει ανακτήσει τον έλεγχο πολλών περιοχών της χώρας.

Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να επιτίθενται σε αυτές τις περιοχές και συνεχίζουν να κυβερνούν περιοχές στο Βορρά, στο Νότο και στην Ανατολή.

Πόσοι Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στη Συρία 2023;

Υπάρχουν τουλάχιστον 900 Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία ανά πάσα στιγμή. Τα στρατεύματα βρίσκονται εκεί για να πολεμήσουν ενάντια στον έλεγχο του ISIS στις περιοχές της Συρίας και πρόσθετοι αριθμοί ειδικών δυνάμεων ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό.

Λοιπόν, είναι η Συρία ασφαλής για επίσκεψη ή όχι;

Δυστυχώς, η Συρία δεν είναι ασφαλής για επίσκεψη αυτή τη στιγμή. Ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος με ένοπλες συγκρούσεις, αυξημένη βίαιη εγκληματικότητα και τρομοκρατία καθιστά αυτό το μέρος ένα πολύ επικίνδυνο μέρος για να ταξιδέψουν οι άνθρωποι. 

Είναι κρίμα, γιατί η εκπληκτική ιστορία της Συρίας ως κοιτίδα του πολιτισμού και μιας από τις παλαιότερες χώρες στον κόσμο είναι πολύ πιο επιδραστική όταν βλέπεις τα ερείπια, τα τζαμιά, τους καθεδρικούς ναούς, τα κάστρα και τα χωριά. 

Έχοντας υπόψη λεπτομέρειες και στατιστικά στοιχεία για τα τρέχοντα επίπεδα βίας και εγκληματικότητας στη Συρία, σίγουρα θα θέλετε να αναβάλετε το ταξίδι σας σε αυτήν την αρχαία και όμορφη χώρα επ’ αόριστον.

Αλλά αν έχετε την ευκαιρία να πάτε μια μέρα όταν οι συνθήκες είναι πιο ασφαλείς, αυτό είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε! 

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση

Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο

Είναι ασφαλής η Υεμένη;

Είναι ασφαλές το Κίεβο;

Είναι ασφαλής η Ρωσία;

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια