3 Ημέρες στη Μαδρίτη

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας έχει σχεδόν όλα όσα θα μπορούσατε να θέλετε σε εκπληκτικές διακοπές. Από την αρχιτεκτονική που μοιάζει σαν να βγαίνει από παραμύθι μέχρι μια ποικιλία από μοναδικές γειτονιές για εξερεύνηση, δεν πρέπει ποτέ να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε αυτή την εκπληκτική πόλη. Η ενέργεια είναι μεταδοτική, οι άνθρωποι είναι φιλικοί και τα αξιοθέατα είναι εκπληκτικά. Αν και μερικοί άνθρωποι μπορεί να περάσουν μια ή δύο εβδομάδες εδώ, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ζήσετε τα καλύτερα της Μαδρίτης σε 3 ημέρες. Σε αυτό το δρομολόγιο της Μαδρίτης θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επωφεληθείτε από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η Μαδρίτη.

Τι θα βρείτε σε αυτό το άρθρο

  1. Πώς να φτάσετε από το αεροδρόμιο στην πόλη
  2. Πότε να επισκεφτείτε τη Μαδρίτη
  3. Πού να μείνετε στη Μαδρίτη
  4. Το τέλειο 3ήμερο δρομολόγιο στη Μαδρίτη

Πώς να φτάσετε από το αεροδρόμιο στην πόλη

Η περιπέτειά σας θα ξεκινήσει (πιθανότατα) στο αεροδρόμιο Adolfo Suárez Madrid–Barajas, εκτός και αν πάρετε το τρένο, τότε θα φτάσετε στο Atocha στο κέντρο της πόλης. Γνωστό και ως Μαδρίτη-Μπαράχας, το αεροδρόμιο απέχει περίπου 7,5 μίλια (ή 12 χιλιόμετρα) έξω από το κέντρο της πόλης και είναι εξαιρετικά καλά συνδεδεμένο με την πόλη.

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης, είναι απλώς θέμα προτίμησής σας. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το Madrid-Barajas είναι τεράστιο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια (ανά περιοχή) στην Ευρώπη, περίπου όσο το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι.

Υπάρχουν τέσσερις τερματικοί σταθμοί, και με βάση τον τερματικό σταθμό στον οποίο φτάσετε, αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που επιλέγετε να μπείτε στην πόλη, τουλάχιστον όταν ζούσα εκεί. Τα τερματικά ένα, δύο και τρία είναι συνδεδεμένα, αλλά ο τερματικός σταθμός τέσσερα βρίσκεται σε ξεχωριστό κτίριο.

Τα ταξί είναι συνήθως πιο βολικά εάν οι αποσκευές σας είναι βαριές ή έχετε πολλές αποσκευές, αλλά εάν έχετε μόνο ένα σακίδιο ταξιδιού ή χειραποσκευή, τότε ίσως θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να πάτε με μία από τις επιλογές της δημόσιας συγκοινωνίας.

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

1. Ταξί

Το ταξί είναι ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Θα πληρώσετε ένα πάγιο ποσό 30 € για να φτάσετε από το αεροδρόμιο σε οποιοδήποτε σημείο στο κέντρο της πόλης και η ώρα θα εξαρτηθεί από την κίνηση.

Ανεξάρτητα από τον τερματικό σταθμό που θα φτάσετε, θα πρέπει να υπάρχει μια σειρά ταξί που θα περιμένει έξω από την πόρτα. Οι περισσότεροι οδηγοί ταξί δέχονται μετρητά και πίστωση, αλλά αν δεν έχετε ευρώ, φροντίστε να ρωτήσετε τον οδηγό σας αν δέχεται πιστωτικές κάρτες πριν μπείτε μέσα.

Τα ταξί είναι όλα αυτοκίνητα που χωράνε τέσσερα άτομα. Εάν ταξιδεύετε με μια ομάδα ή έχετε πολλές αποσκευές, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε ξεχωριστά ταξί.

Αυτό το δρομολόγιο στη Μαδρίτη μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα πόδια ή με το μετρό, αλλά αν δεν είστε μεγάλος λάτρης της πεζοπορίας ή των μέσων μαζικής μεταφοράς, σας συνιστώ να κατεβάσετε την εφαρμογή MyTaxi, ώστε να μπορείτε να παραγγείλετε γρήγορα ένα ταξί όποτε θέλετε.

2. Μετρό

Από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 8 του μετρό μέχρι το τέλος της γραμμής (τη στάση Nuevos Ministryios). Από εκεί μπορείτε να συνδεθείτε στις γραμμές 6 ή 10 του μετρό ή σε μία από τις γραμμές του τρένου και μπορείτε να πάτε σχεδόν οπουδήποτε θέλετε στην πόλη.

Το μετρό λειτουργεί καθημερινά από τις 6:05 π.μ. έως τις 2:00 π.μ.

Η διαδρομή με το μετρό από το αεροδρόμιο προς το Nuevos Ministerios διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον τερματικό σταθμό που θα προσγειωθείτε (το Nuevos Ministerios απέχει πέντε στάσεις από τον Τ1 – Τ3 και επτά στάσεις από τον Τ4). Η βόλτα από τον τερματικό σταθμό ένα στο μετρό είναι λίγο μεγάλη, απλά να είστε προετοιμασμένοι 🙂

Δυστυχώς, η τιμολόγηση μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη, αλλά εν συντομία, υπάρχει ένα συμπλήρωμα αεροδρομίου 3 €. Όλες οι διαδρομές με το μετρό εντός πόλης (ζώνη Α) θα κυμαίνονται από 1,50€ – 2€ ανάλογα με τον αριθμό των στάσεων. Για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στην πόλη με το μετρό, θα πληρώσετε μεταξύ €4,50 – €5.

Υπάρχουν πολλά μηχανήματα που θα σας βοηθήσουν να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας και συνήθως υπάρχουν υπάλληλοι στη στάση του μετρό του αεροδρομίου, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα Ισπανικά, κάντε κλικ στη σημαία στο κάτω μέρος της οθόνης και επιλέξτε τη γλώσσα που προτιμάτε. Επιλέξτε τον τελικό προορισμό σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή πιστωτική κάρτα (ορισμένα μηχανήματα δέχονται μόνο πιστωτικές κάρτες και άλλα δέχονται μόνο μετρητά).

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να αγοράσετε ένα εισιτήριο 10 ταξιδιών για 12,20 € που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μετρό, τραμ και λεωφορεία EMT (με εξαίρεση το λεωφορείο express του αεροδρομίου). Το εισιτήριο 10 ταξιδιών δεν περιλαμβάνει το επιπλέον κόστος αεροδρομίου.

3. Τρένο

Το τρένο (ή «cercanías») σταματά μόνο στον τερματικό σταθμό 4 και όχι στον τερματικό σταθμό 1 έως 3. Εάν προσγειωθείτε μεταξύ 6:00 π.μ. και 11:00 μ.μ., το τρένο μπορεί να είναι ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Τείνει να είναι πιο άνετο και λιγότερο γεμάτο.

Το τρένο σας συνδέει απευθείας με σημαντικούς σταθμούς όπως οι Atocha, Mendez Alvaro και Prince Pio.

Το εισιτήριο τρένου απλής μετάβασης είναι 2,60 € (πρέπει να χρησιμοποιήσετε το εισιτήριο εντός δύο ωρών από την αγορά του) και το εισιτήριο μετ’ επιστροφής είναι 5,20 €. Τα μηχανήματα συνήθως λαμβάνουν μετρητά ή πίστωση. Λάβετε υπόψη ότι τα εισιτήρια του τρένου (Renfe) και του μετρό δεν είναι εναλλάξιμα.

4. Λεωφορείο

Υπάρχουν μερικά λεωφορεία που σταματούν στο αεροδρόμιο, αλλά συνήθως η μόνη φορά που το λεωφορείο είναι πιο βολικό είναι όταν προσγειώνεστε αφού το μετρό σταματήσει να λειτουργεί για τη νύχτα.

Το γρήγορο λεωφορείο για το αεροδρόμιο λειτουργεί όλο το 24ωρο. Το μόνο αλίευμα είναι ότι πρέπει να πληρώσετε μετρητά και κοστίζει 5€ για ένα εισιτήριο απλής μετάβασης. Το 24ωρο λεωφορείο express για το αεροδρόμιο θα κάνει στάση κοντά στη στάση O’Donnell του μετρό (γραμμή 6), στην Plaza de Cibeles και δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό Atocha.

Τα λεωφορεία EMT 200 (αφίξεις T1 – T4 προς Avenida de América) και 101 (T1 – T3 αφίξεις προς Canillejas) κάνουν επίσης στάση στο αεροδρόμιο, αλλά δεν εκτελούν δρομολόγια όλο το 24ωρο. Τα απλά εισιτήρια για αυτά τα λεωφορεία είναι 1,50 €. Για τα λεωφορεία, θα δώσετε στον οδηγό μετρητά όταν επιβιβαστείτε (προσπαθήστε να έχετε τις μικρότερες δυνατές σημειώσεις για να βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε τα σωστά ρέστα).

Πότε να επισκεφτείτε τη Μαδρίτη

Εκτός και αν δεν σας πειράζει η υπερβολική ζέστη, μάλλον θα πρότεινα να αποφύγετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ακόμη και κάποιοι Μαδριλένιο φεύγουν από τη Μαδρίτη τους αφόρητους καλοκαιρινούς μήνες. Συνήθως, την ώρα που πλησιάζει ο Ιούνιος, οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι θα υποστήριζαν ότι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Μαδρίτη είναι συνήθως ο Μάιος ή ο Σεπτέμβριος.

Ακόμη και το χειμώνα, η Μαδρίτη δεν έχει τρομερό κρύο, οπότε αν δεν έχετε κανένα πρόβλημα να φέρετε μαζί σας μερικά χειμωνιάτικα ρούχα, τότε πιθανότατα θα εξοικονομήσετε χρήματα επειδή δεν θα υπάρχουν τόσοι πολλοί τουρίστες και τα πράγματα μπορεί να είναι φθηνότερα. Το μόνο πράγμα για τον χειμώνα είναι ότι ο ήλιος δύει πολύ νωρίτερα. Αν το επισκεφτείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ήλιος δεν δύει γύρω στις 10:00 μ.μ.

Πού να μείνετε στη Μαδρίτη

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καταλυμάτων στη Μαδρίτη, που κυμαίνονται από καταπληκτικούς ξενώνες μέχρι μοναδικά boutique ξενοδοχεία. Επειδή περνάτε μόνο τρεις ημέρες στη Μαδρίτη, η τοποθεσία είναι απαραίτητη. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στη Μαδρίτη.

  • Only YOU Hotel Atocha : Μόλις 500 πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό Atocha, αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο προσφέρει δύο εστιατόρια/μπαρ, ένα αρτοποιείο και ένα 24ωρο γυμναστήριο. Ορισμένα αναβαθμισμένα δωμάτια προσφέρουν ακόμη και μπαλκόνια και θέα στον ορίζοντα.
  • B&B Hotel Puerta del Sol : Μόλις ένα λεπτό με τα πόδια από το σταθμό του μετρό Sol, αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται σε έναν πεζόδρομο που περιβάλλεται από όλα τα είδη καταστημάτων και εστιατορίων. Αυτό το κομψό ξενοδοχείο προσφέρει ακόμη και ένα υπέροχο σαλόνι όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να πιείτε καφέ και τσάι 24/7.
  • Way Hostel : Ένα λεπτό με τα πόδια από το σταθμό του μετρό Tirso de Molina, το Way Hostel προσφέρει πολύχρωμους κοιτώνες καθώς και ιδιωτικά δωμάτια. Η γειτονιά είναι ήσυχη, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να κοιμηθείτε καλά ενώ εξακολουθείτε να βρίσκεστε πολύ κοντά σε μέρη όπως η La Latina και η Plaza Mayor. Εάν μπορείτε να περάσετε περισσότερες από 3 ημέρες στη Μαδρίτη, μπορείτε να δείτε τις διάσημες δωρεάν περιηγήσεις τους για να μάθετε περισσότερα για την πόλη.
  • Cats Party Hostel Madrid : Γνωστός ως ο καλύτερος ξενώνας για πάρτι της Μαδρίτης, θα βρίσκεστε ακριβώς κοντά στην Puerta del Sol και στη γειτονιά La Latina. Υπάρχει ένα μπαρ στον κάτω όροφο, καθώς και μια παμπ κάθε βράδυ της εβδομάδας. Έχουν διαφορετικές περιηγήσεις/δραστηριότητες όλη την εβδομάδα, αλλά τα πάρτι παέγια του Σαββατοκύριακου είναι τα πιο δημοφιλή.

[tp_widget][/tp_widget]

Το τέλειο 3ήμερο δρομολόγιο στη Μαδρίτη

Με τόσα πολλά που συμβαίνουν, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβεις τι να κάνεις στη Μαδρίτη σε 3 ημέρες. Αλλά μην ανησυχείς. Έχουμε ενσωματώσει μουσεία παγκόσμιας κλάσης, εκπληκτικά πάρκα, ιστορικές πλατείες και πολλά άλλα, για να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος σας στη Μαδρίτη είναι όσο το δυνατόν καλύτερος.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο δρομολόγιό μας στη Μαδρίτη, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση μόνο για περίπου 10 $ την εβδομάδα, καθιστώντας την αδιανόητη. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω:

Το SafetyWing, φυσικά, δεν είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Δύο άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές είναι το World Nomads και το Heymondo.

Τώρα με αυτό το πρόβλημα, ας φτάσουμε ήδη σε αυτό το δρομολόγιο στη Μαδρίτη!

1η μέρα στη Μαδρίτη

Σήμερα θα απολαύσετε ένα από τα παγκόσμιας κλάσης μουσεία της Μαδρίτης, θα αφιερώσετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε σε ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα της πόλης και στη συνέχεια θα ολοκληρώσετε τη νύχτα σας με ένα διασκεδαστικό σόου φλαμένκο.

Μουσείο Reina Sofia

Όταν πρόκειται για τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Μαδρίτη σε 3 ημέρες, δεν υπάρχει περίπτωση το Μουσείο Reina Sofía να μην μπει στη λίστα. Με έμφαση από την Guernica του Πικάσο, το Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía είναι το εθνικό μουσείο τέχνης του 20ου αιώνα της Μαδρίτης. Το μουσείο είναι τεράστιο και έχει περίπου 20.000 έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων έργων των Salvador Dalí, Juan Gris και Joan Miró.

Πιθανότατα θα περάσετε περίπου τρεις ώρες σε αυτό το μουσείο, αλλά δεν θα μπορείτε να δείτε τα πάντα. Εάν προτιμάτε να ξεναγηθείτε στο μουσείο, κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ και ένας δίγλωσσος οδηγός θα φροντίσει να ζήσετε τα καλύτερα του Μουσείου Reina Sofía.

Το μουσείο ανοίγει στις 10:00 κάθε μέρα (εκτός Τρίτης) και κλείνει στις 19:00 τις Κυριακές και στις 21:00 κάθε δεύτερη μέρα. Εάν αγοράσετε τα εισιτήριά σας από τον ιστότοπό τους, θα κοστίζουν 8,90 € και εάν τα αγοράσετε επιτόπου στο ταμείο θα πληρώσετε 10 €.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τα μουσεία στη Μαδρίτη είναι οι δωρεάν μέρες που προσφέρουν. Δευτέρα και Τετάρτη έως Σάββατο είναι δωρεάν από τις 19:00 έως τις 21:00. Οι Κυριακές είναι δωρεάν από τις 13:30 έως τις 19:00.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι στιγμές είναι που τα πλήθη είναι τα μεγαλύτερα και ορισμένες εκθέσεις ενδέχεται να κλείσουν. Υπάρχουν πολλές πρόσθετες δωρεάν ημέρες καθώς και κλειστές ημέρες κατά τη διάρκεια του έτους, επομένως φροντίστε να ελέγξετε τις ημερομηνίες σας σε σχέση με τις ημερομηνίες στον ιστότοπο προτού επισκεφθείτε.

Takashi Images/shutterstock.com

Retreat Park

Σε απόσταση 15-20 λεπτών με τα πόδια ή πέντε λεπτών οδικώς από το Μουσείο Reina Sofía βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Μαδρίτης, το Parque del Buen Retiro. Χτισμένο ως βασιλικό πάρκο, μπορείτε να το απολαύσετε μέχρι τα μεσάνυχτα Απριλίου – Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 22:00 από τον Οκτώβριο – Μάρτιο.

Θα δείτε ανθρώπους να διαβάζουν, να κάνουν τζόκινγκ, να ακούνε μουσική, να τρώνε κ.λπ. καθώς περπατάτε σε αυτό το όμορφο πάρκο. Μπορείτε να δείτε όλους τους τύπους πανέμορφων μνημείων και κτιρίων, από το γυάλινο Crystal Palace μέχρι το Μνημείο έως τον Alfonso XII.

Μπορείτε ακόμη και να νοικιάσετε μια βάρκα για κρουαζιέρα στη λίμνη. Τα σκάφη είναι συνήθως περίπου 6 € την εβδομάδα και 8 € τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Μπορείτε να μείνετε εδώ για 30 λεπτά ή για 3 ώρες, ό,τι θέλει η καρδιά σας. Εάν ταξιδεύετε με σακίδιο στην Ευρώπη ή την Ισπανία και κάνετε τη Μαδρίτη σε 3 ημέρες, το Retiro θα είναι το τέλειο μέρος για να πάρετε λίγο καθαρό αέρα και να ξεκουραστείτε για λίγο.

κόσκινο / shutterstock.com

Έκθεση Flamenco

Αν και ξεκίνησε στη νότια ισπανική περιοχή της Ανδαλουσίας, αν έχετε πεθάνει για να δείτε μια παράσταση φλαμένκο, τότε η Μαδρίτη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρεθείτε. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις φλαμένκο σε όλη την πόλη, αλλά δεν είναι όλα ίσα δημιουργημένα, όλα εξαρτώνται από την ποιότητα των καλλιτεχνών.

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις γίνεται στο Las Carboneras και μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας εδώ . Έχουν νυχτερινές παραστάσεις και αν επιλέξετε αυτόν τον χώρο, είναι περίπου 15-20 λεπτά από το πάρκο Retiro. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τη γραμμή 2 του μετρό τέσσερις στάσεις από το Retiro προς την Opera και, στη συνέχεια, να περπατήσετε λίγα λεπτά μέχρι το χώρο.

Jack.Q / shutterstock.com

2η μέρα στη Μαδρίτη

Σήμερα θα εξερευνήσετε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ιστορικές τοποθεσίες στη Μαδρίτη και στη συνέχεια θα ολοκληρώσετε τη βραδιά σας σε έναν από τους πιο διάσημους δρόμους της πόλης.

Ναός του Debod

Αυτός ο αυθεντικός, αρχαίος αιγυπτιακός ναός μεταφέρθηκε στην πραγματικότητα στη μεγάλη πόλη της Μαδρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτίστηκε γύρω στο 200 π.Χ., αυτός ο ναός ήταν αφιερωμένος στον θεό Amun του Debod και της Isis και δόθηκε στην Ισπανία το 1968 ως ευχαριστία που βοήθησε να σωθούν οι ναοί του Abu Simbel.

Συνήθως είναι ανοιχτό από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ., φροντίστε να ελέγξετε ξανά τις ώρες πριν πάτε γιατί όταν επισκέφτηκα, το μουσείο ήταν κλειστό λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Αφού ολοκληρώσετε την περιήγηση στο Templo de Debod, φροντίστε να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες από τη γύρω θέα. Θα έχετε εκπληκτικές φωτογραφίες γύρω από την ανατολή του ηλίου, αλλά αν δεν είστε νωρίς, η θέα στο ηλιοβασίλεμα είναι επίσης υπέροχη.

dimbar76 / shutterstock.com

Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

Περίπου 15 λεπτά με τα πόδια κάτω από το δρόμο θα βρείτε το μεγαλύτερο βασιλικό παλάτι στη Δυτική Ευρώπη και το μεγαλύτερο κτήριο της πόλης, το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης. Μέσα στα 135.000 τετραγωνικά μέτρα του βρίσκονται 3.418 δωμάτια.

Προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο για κρατικές τελετές, μπορείτε να επισκεφτείτε το παλάτι από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. κατά τη διάρκεια του χειμώνα και από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το τι θέλετε να δείτε και εάν λαμβάνετε ή όχι έναν ηχητικό οδηγό, αλλά η είσοδος είναι δωρεάν από τις 18:00 έως τις 20:00 μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου και από τις 16:00 έως τις 6:00 μ.μ. μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε τίποτα, θα συνιστούσα να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση 90 λεπτών , αλλά αν προτιμάτε να μην κάνετε μια περιήγηση, πιθανότατα θα αφιερώσετε μεταξύ δύο και τριών ωρών εξερεύνησης με τον δικό σας ρυθμό. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια skip-the-line για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης εδώ .

Υπάρχει ακόμη και μια τελετή αλλαγής φρουράς κάθε Τετάρτη και Σάββατο, αν ο καιρός το επιτρέπει. Μετά από μια επίσκεψη, σίγουρα συμφωνείτε ότι το Βασιλικό Παλάτι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε στη Μαδρίτη σε 3 ημέρες.

Fotoeventis / shutterstock.com

Κεντρική πλατεία

Σε λιγότερο από 10 λεπτά με τα πόδια από το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης βρίσκεται μια ιστορική πλατεία με περισσότερα από 400 χρόνια ιστορίας.

Είναι πάντα γεμάτο με τουρίστες και ζωντανούς ερμηνευτές, καθώς και η αρχιτεκτονική είναι δροσερή για να θαυμάσετε και υπάρχουν πολλά μέρη για να φάτε κάτι. Στο κέντρο της πλατείας θα δείτε ένα άγαλμα του 17ου αιώνα του βασιλιά Φιλίππου Γ’ της Ισπανίας. Μπορείτε να περάσετε μερικά λεπτά εδώ ή μερικές ώρες.

SF / shutterstock.com

Πύλη Ήλιου

Λιγότερο από πέντε λεπτά με τα πόδια μέχρι το Calle Mayor είναι η πιο διάσημη κεντρική πλατεία της Μαδρίτης. Αυτή είναι η καρδιά της πόλης και χρησιμεύει ως σημείο μέτρησης για όλους τους κύριους ακτινωτούς δρόμους της Ισπανίας.

Θα είστε περιτριγυρισμένοι από όλα τα είδη εστιατορίων και καταστημάτων, και σχεδόν τα πάντα στην πόλη είναι εύκολα προσβάσιμα από εδώ, καθώς υπάρχουν τρεις γραμμές του μετρό που διασχίζουν το Sol.

Πριν φύγετε από αυτήν την πλατεία, πρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία με το διάσημο άγαλμα El Oso y El Madroño, γνωστό και ως το Άγαλμα της Αρκούδας και το Δέντρο της Φράουλας , το οποίο βρίσκεται σχεδόν σε κάθε καρτ ποστάλ της Μαδρίτης.

Καμίλα / shutterstock.com

Gran Via

Άλλος ένας πέντε λεπτά με τα πόδια θα σας φέρει στη διάσημη Gran Vía, και ο κόσμος είναι πλέον το στρείδι σας.

Η ενέργεια του Gran Vía είναι μεταδοτική και μπορείτε να κάνετε τα πάντα, από τη συμμετοχή σε μια παράσταση όπως το El Rey León (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών) μέχρι να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα σε ένα μπαρ στον τελευταίο όροφο και μετά να κατευθυνθείτε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς δρόμους της Μαδρίτης, οπότε προετοιμαστείτε για να είναι γεμάτος κόσμο, αλλά αφιερώστε λίγο χρόνο για να θαυμάσετε τις προσόψεις και την αρχιτεκτονική.

SF / shutterstock.com

3η μέρα στη Μαδρίτη

Την τελευταία σας μέρα στη Μαδρίτη, ενθουσιαστείτε για εκπληκτική τέχνη και εντυπωσιακή αθλητική ιστορία πριν παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα πάνω από την πόλη.

The Trail / La Latina

Το El Rastro de Madrid είναι μια τεράστια υπαίθρια αγορά στη γειτονιά La Latina που είναι ανοιχτή κάθε Κυριακή και τις αργίες από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Αν περάσετε το Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη, τότε αυτή η αγορά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Υπάρχουν εκατοντάδες περίπτερα όπου μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα, από ρούχα και κοσμήματα μέχρι πίνακες ζωγραφικής και σπάνια βιβλία.

Αν δεν πρόκειται να βρεθείτε στη Μαδρίτη Κυριακή ή αργία, η γειτονιά La Latina εξακολουθεί να αξίζει μια επίσκεψη. Αλλά αντί να ξεκινάτε τη μέρα σας εδώ, μάλλον θα ήταν καλύτερα να τελειώσετε τη μέρα σας εδώ.

Αυτή η ιστορική γειτονιά είναι μια από τις πιο αυθεντικές που θα βρείτε, και είναι γεμάτη με τα πάντα, από τάπας μπαρ μέχρι εκκλησάκια, φιλοξενεί ακόμη και μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Μαδρίτης, την El Mercado de la Cebada.

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

rararorro / shutterstock.com

Μουσείο Πράδο

Θα σας πάρει πιθανώς περίπου 20-25 λεπτά (μπορείτε να περπατήσετε ή μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 1 του μετρό δύο στάσεις από το Tirso de Molina στην Atocha, αν θέλετε να μειώσετε το περπάτημα σας) για να φτάσετε στο Μουσείο Prado και αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη συλλογή της ευρωπαϊκής τέχνης στον κόσμο. Έργα των Francisco Goya, El Greco και Diego Velázquez είναι τα κυριότερα σημεία εδώ και ολόκληρη η συλλογή περιλαμβάνει περίπου 8.200 σχέδια, 7.600 πίνακες, 4.800 εκτυπώσεις και 1.000 γλυπτά.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή μουσεία της πόλης, είναι συνετό να κλείσετε τα εισιτήριά σας από πριν, ώστε να μην σπαταλάτε όλη σας την ημέρα στην ουρά. Εάν είστε περισσότερο άτομο με ξεναγήσεις, τότε κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ για να μεταβείτε σε αυτό το εντυπωσιακό μουσείο από έναν δίγλωσσο ξεναγό.

Το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00 Δευτέρα έως Σάββατο και από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 τις Κυριακές και τις αργίες. Υπάρχουν ορισμένες ημέρες που το μουσείο είναι κλειστό ή έχει μειωμένο ωράριο, οπότε φροντίστε να ελέγξετε ξανά τις ώρες λειτουργίας για την ημέρα που θέλετε να πάτε.

Η είσοδος στο μουσείο είναι 15 €, αλλά αν θέλετε να αλλάξετε το δρομολόγιό σας στη Μαδρίτη, το μουσείο είναι δωρεάν για τις δύο τελευταίες ώρες λειτουργίας του κάθε μέρα.

Anibal Trejo / shutterstock.com

Στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου

Από το Μουσείο Πράδο, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο 27 (15 στάσεις – περίπου 25 λεπτά) ή να κάνετε μια βόλτα με ταξί 10-15 λεπτών σε ένα από τα πιο διάσημα γήπεδα ποδοσφαίρου στον κόσμο και στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης Football Club .

Η περιήγηση στο στάδιο περιλαμβάνει τα πάντα, από το γήπεδο μέχρι τα αποδυτήρια και διαρκεί περίπου 90 λεπτά.

Τα εισιτήρια ενηλίκων για μια ξενάγηση είναι 32 €, τα εισιτήρια για ενήλικες για μια διαδραστική ξενάγηση ήχου είναι 23 € και τα εισιτήρια για μη ξεναγό ενηλίκων είναι 18 €. Η διαδρομή είναι ίδια είτε επιλέγετε ξενάγηση είτε χωρίς ξενάγηση.

Μπορείτε να εισέλθετε μέχρι τις 19:00 Δευτέρα – Σάββατο και μέχρι τις 18:30 τις Κυριακές και τις αργίες. Ειδικά αν επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν, να έχετε υπόψη σας εάν η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ή όχι αγώνα εκείνη την ημέρα. Εάν επισκεφθείτε μια ημέρα αγώνα, μπορείτε να περιηγηθείτε στο γήπεδο μέχρι 5 ώρες πριν την ώρα του αγώνα, αλλά δεν θα μπορείτε να δείτε τα αποδυτήρια.

Γιούρι Τούρκοφ / shutterstock.com

Τελεφερίκ της Μαδρίτης

Αν πάρετε τη γραμμή 10 με το μετρό έξι στάσεις από το Σαντιάγο Μπερναμπέου προς το Πρίνσιπε Πίο, θα είστε 10-15 λεπτά με τα πόδια από το Teleférico de Madrid ή το τελεφερίκ της Μαδρίτης. Η διαδρομή με το τελεφερίκ θα σας μεταφέρει σε απόσταση 2.457 μέτρων από το Parque del Oeste πάνω από μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα της Μαδρίτης στο Casa de Campo σε περίπου 11 λεπτά. Το Casa de Campo είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τραβήξετε φωτογραφίες, να απολαύσετε το πάρκο και να πάρετε ένα σνακ.

Οι ώρες λειτουργίας του τελεφερίκ αλλάζουν κάθε μήνα, επομένως αυτό είναι ένα άλλο αξιοθέατο όπου θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους ή να ελέγξετε τον ιστότοπο πριν το επισκεφτείτε. Το εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 4,50 €, ενώ το εισιτήριο μετ’ επιστροφής είναι 6 € (θα πρέπει να μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή πίστωση).

Η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό είναι το ηλιοβασίλεμα, καθώς θα έχετε υπέροχη προοπτική της πόλης, καθώς και θέα στον ποταμό και το πάρκο Casa de Campo.

shotarobkk / shutterstock.com

Γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να επισκεφθείτε όλη τη Μαδρίτη σε τρεις ημέρες, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το δρομολόγιο σας επιτρέπει να πάρετε μια αξέχαστη γεύση από τα καλύτερα αυτής της πόλης. Έχετε περισσότερες από 3 ημέρες στη Μαδρίτη; Σκεφτείτε να κάνετε ένα ταξίδι έξω από την πόλη, υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη που περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές στη Μαδρίτη για να ξεκινήσετε.

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια