αγορά Dong Ba

Επίσκεψη στην αγορά Dong Ba στο Hue, Βιετνάμ (+Φωτογραφίες)

Εάν υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε εντελώς βυθισμένοι στην κουλτούρα και την καθημερινή ζωή μιας νέας χώρας, θα ήταν μια αγορά. Κάθε χώρα έχει τη δική της ισοδυναμία και η κάθε χώρα είναι εντελώς μοναδική μεταξύ τους. Όχι μόνο η επίσκεψη σε μια αγορά σάς επιτρέπει να γευτείτε προϊόντα που μπορεί να σας είναι ξένα, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος να απορροφήσετε και να ζήσετε την καθημερινή ζωή σε μια νέα χώρα.

Ενώ η αγορά Dong Ba είναι πολλά πράγματα, το χαλαρό δεν είναι ένα από αυτά. Θα χρειαστεί να έρθετε με υψηλή ενέργεια για να ταιριάξετε με τη σφοδρή ατμόσφαιρα, για να μην αναφέρουμε ένα ζευγάρι άνετα (κατά προτίμηση κλειστά) παπούτσια.

Αγορά Dong Ba

Αυτή η αγορά μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ιστορία τόσο πολύχρωμη όσο οι πάγκοι της. Ξαναχτίστηκε το 1887 στη θέση μιας αγοράς που κάηκε προηγουμένως στη Μάχη της Αυτοκρατορικής Πόλης Hue. Με εντολή του βασιλιά Dong Khanh, η αγορά ήταν κάποτε μια βασιλική αγορά που εξυπηρετούσε αποκλειστικά την αυτοκρατορική αυλή. Σήμερα, το Dong Ba έχει εξελιχθεί σε ένα πολύπλευρο δημόσιο εμπορικό κέντρο για τρόφιμα, υλικά και ρούχα.

Τα τρία τμήματα της αγοράς

Αγορά Dong Ba

Το τριώροφο κτίριο της αγοράς χωρίζεται σε τρία τμήματα. Το ισόγειο, ή τμήμα τροφίμων, πουλάει τα πάντα, από έτοιμα φαγητά του δρόμου και γεύματα σε πακέτο μέχρι μπαχαρικά, αποξηραμένα ψάρια, ζυμαρικά και φρέσκα προϊόντα.

Τα προϊόντα ξεχύνονται στο δρόμο, όπου πολλοί πάγκοι φρέσκων τροφίμων σκιάζονται από μεγάλες ομπρέλες. Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη αυτής της αγοράς ήταν το τμήμα σκευών, που βρίσκεται κάτω από μια κυματοειδές σιδερένια οροφή και γεμάτη μέχρι το χείλος με κινέζικα σετ τσαγιού, πλαστικά σερβίτσια και άλλα συναρπαστικά σκεύη κουζίνας που ποτέ δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι.

Αγορά Dong Ba
Αγορά Dong Ba

Ο χώρος της βιοτεχνίας βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Έκανα βόλτα σε ατελείωτους πάγκους με αναμνηστικά, τοπικά χειροτεχνήματα, εντυπωσιακά κοσμήματα, παραδοσιακά καπέλα από κώνους και έργα τέχνης στοιβαγμένα από το πάτωμα μέχρι την οροφή. Δεδομένου ότι αυτό είναι συνήθως το πιο τουριστικό μέρος της αγοράς, θα θελήσετε να ερευνήσετε πώς να διαπραγματευτείτε σε μια λογική τιμή εδώ με σεβασμό.

Ο τελευταίος όροφος της αγοράς είναι αφιερωμένος σε όλα τα είδη ένδυσης. Δεδομένου ότι αυτή ήταν η πρώτη αγορά που επισκέφτηκα με μια τεράστια ποικιλία από τοπικά ρούχα, κοσμήματα και υφάσματα, αυτό ξεχώρισε εύκολα ως το αγαπημένο μου τμήμα. Έκανα μια βόλτα σε στενά περάσματα που έμοιαζαν ατελείωτα, επενδεδυμένα με πολύχρωμα κρεμαστά υφάσματα, διπλωμένα ρούχα και στοιβαγμένα παπούτσια. Πραγματικά υπήρχαν περισσότερα να δω εδώ από όσα μπορούσαν να απορροφήσουν τα μάτια μου.

Ολοκλήρωσα την επίσκεψή μου με ένα παραδοσιακό Bun Bo Hue (Hue Noodle Soup with Beef) από την αίθουσα φαγητού, το οποίο κόστιζε το ισοδύναμο των $2 για ένα τόσο μεγάλο γεύμα που δυσκολεύτηκα να τελειώσω. Όπως πολλά καφέ του δρόμου στη χώρα, τα καθίσματα είναι κοινόχρηστα και σε μικρά παιδικά τραπέζια και καρέκλες, κάτι που αγάπησα κατά τη διάρκεια της διαμονής μου στο Βιετνάμ.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν την επίσκεψη

Αγορά Dong Ba

Αυτή η αγορά ήταν σαν ένας λαβύρινθος από σοκάκια, που εκτείνονταν σε 16 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα κατά μήκος του ποταμού Άρωμα. Είναι σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τη γέφυρα Truong Tien και την Αυτοκρατορική Πόλη και είναι εξαιρετικά εύκολο να το επισκεφθείτε με το αυτοκίνητο ή σε μια περιήγηση στο Perfume River.

Πήγα με πλήρη τουριστική κίνηση και έπιασα έναν κυκλικό κύκλο από το κέντρο της πόλης. Τα Cyclo είναι βασικά ποδηλατικά rickshaw που συνήθως είναι πολύπλοκα βαμμένα με παραδοσιακή τέχνη.

Αγορά Dong Ba

Η αγορά Dong Ba είναι ανοιχτή από τις 6 π.μ. και γεμάτη δραστηριότητα μέχρι τις 6 μ.μ. Αν σκοπεύετε να διαπραγματευτείτε την αγορά, επισκεφθείτε το μετά τις 3 μ.μ., όταν οι πωλητές αρχίζουν να μειώνουν τις τιμές τους πριν από το κλείσιμο. Δεδομένου ότι η αγορά βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να κάνει πολύ ζέστη, γι’ αυτό συνιστώ ανεπιφύλακτα να αποφύγετε μια μεσημεριανή επίσκεψη.

Σας συμβουλεύω να προϋπολογίσετε περίπου 100 χιλιάδες VND για ορισμένα κοσμήματα και μεταξύ 20 χιλιάδες και 100 χιλιάδες VND για μια ποικιλία σνακ. Πρέπει να πω ότι λυπάμαι που δεν αγόρασα ένα Ao Dai (παραδοσιακό βιετναμέζικο φόρεμα), το οποίο μπορεί να κόστιζε περίπου 400 χιλιάδες VND.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια