Άγιος Θωμάς | Είναι ασφαλής η επίσκεψη το 2023;

Το St. Thomas είναι μέρος των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων, μια επικράτεια των ΗΠΑ και ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών στην Καραϊβική. Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ υποδέχονται πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες  κάθε χρόνο, με πολλούς από αυτούς τους επισκέπτες να περνούν τουλάχιστον λίγο χρόνο στον Άγιο Θωμά.

Όταν επισκέπτεστε τον Άγιο Θωμά, η φυσική ομορφιά είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού.

Εκτός από δεκάδες όμορφες παραλίες, όπως οι παρθένες ακτές του Εθνικού Καταφυγίου Άγριας Ζωής του Little Buck Island και η πολυσύχναστη παραλία Sapphire, υπάρχουν επίσης τα μοναδικά τοπία της μαρίνας Mangrove Lagoon και η όμορφη θέα από την κορυφή του βουνού.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε εξαιρετικό φαγητό και ψώνια στην κύρια πόλη, τη Charlotte Amalie, και να μάθετε για την ιστορία των πειρατών στο Havensheight.

Το St. Thomas είναι ένα δημοφιλές λιμάνι ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, αλλά πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να μείνουν περισσότερες μέρες για να εξερευνήσουν όλα όσα έχει να προσφέρει το νησί.

Εάν θέλετε να κάνετε τον Άγιο Θωμά τη βάση σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Καραϊβική, αξίζει να μάθετε περισσότερα για το νησί, όπως τυχόν ανησυχίες για την ασφάλεια που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Αυτός ο λεπτομερής ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την ασφαλή επίσκεψη του Αγίου Θωμά, συμπεριλαμβανομένων των στατιστικών για το έγκλημα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να προετοιμαστείτε για τις επερχόμενες διακοπές σας!

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφτείτε τον Άγιο Μαρίνο

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Άγιο Θωμά το 2023;

Sasha Buzko/Shutterstock

Ναί. Ο Άγιος Θωμάς είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη, γι’ αυτό και δέχεται τόσους πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο! Όταν ερευνάτε το νησί, μπορεί να συναντήσετε πληροφορίες που να αναφέρουν ότι έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικότητας στο νησί επηρεάζει τους ντόπιους και όχι τους επισκέπτες. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα για την ασφάλεια του Αγίου Θωμά είναι να ερευνήσετε την ασφάλεια των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ στο σύνολό τους.

Προβλήματα που επηρεάζουν ολόκληρη την επικράτεια είναι πιθανό να επηρεάσουν και τον Άγιο Θωμά. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες χώρες κρίνουν ότι οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ είναι ασφαλείς για επίσκεψη.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας δεν εκδίδει καν ειδική ταξιδιωτική οδηγία για τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ!

Εάν δεν χρειάζονται ειδικές συμβουλές, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι μια κυβέρνηση κρίνει ότι ένα νησί είναι ασφαλές για επίσκεψη. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή ένα μέρος είναι ασφαλές για επίσκεψη δεν σημαίνει ότι δεν έχει προβλήματα. Ο Άγιος Θωμάς έχει όντως αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας.

Τα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν:

  • Μικροκλοπή
  • Ληστεία
  • Βία συμμοριών

Ο λόγος για τον οποίο οι χώρες εξακολουθούν να εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές χαμηλού επιπέδου για τον Άγιο Θωμά παρά την παρουσία αυτών των ζητημάτων είναι ότι αυτά τα προβλήματα δεν επηρεάζουν συχνά τους επισκέπτες.

Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε αυτά τα θέματα, ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε για αυτά πριν από το ταξίδι σας. Πολλοί επισκέπτες έρχονται στον Άγιο Θωμά για να συμμετάσχουν σε θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες περιπέτειας, όπως καγιάκ, κολύμβηση με αναπνευστήρα ή ακόμα και ζιπλίνινγκ.

Πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα, είναι καλή ιδέα να λάβετε τις σωστές προφυλάξεις ασφαλείας. Εάν κάνετε κράτηση με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, ερευνήστε τον πράκτορα εκ των προτέρων για να δείτε εάν λαμβάνει τις σωστές προφυλάξεις για να προστατεύσει τους επισκέπτες του.

Τα παρθένα νερά του Αγίου Θωμά είναι τέλεια για κολύμπι, αλλά μην αφήσετε την ήρεμη επιφάνεια να σας ξεγελάσει. Τα νερά της Καραϊβικής Θάλασσας μπορεί να κρύβουν επικίνδυνα ρεύματα ή ρεύματα.

Ακολουθείτε πάντα τυχόν αναρτημένες πινακίδες ή τοπικές συμβουλές σχετικά με το πότε είναι ασφαλές να κολυμπήσετε ή όχι. Ο Άγιος Θωμάς, όπως πολλά νησιά της Καραϊβικής, βιώνει τυφώνες.

Η ιρλανδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ  μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, που είναι η εποχή των τυφώνων. Αποφύγετε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ιδιαίτερα καθώς είναι όταν κορυφώνεται η εποχή των τυφώνων.

Εάν αποφασίσετε να το ρισκάρετε και να ταξιδέψετε κατά την περίοδο των τυφώνων (που είναι η φθηνότερη διαμονή) φροντίστε να λάβετε προφυλάξεις για να προστατευθείτε.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τον καιρό και τις προβλέψεις τυφώνων σε αξιόπιστους ιστότοπους όπως το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων . Εάν προβλέπεται τυφώνας, ακολουθήστε τις κυβερνητικές συμβουλές και προσπαθήστε να απομακρυνθείτε αν μπορείτε – μόλις χτυπήσει μια καταιγίδα, όλες οι πτήσεις θα ακυρωθούν.

Έγκλημα στον Άγιο Θωμά

Charlotte Amalie, Παρθένοι Νήσοι ΗΠΑ-20 Μαΐου 2017: Ιστορικό κέντρο και εμπορική περιοχή Charlotte Amalie/eskystudio/Shutterstock

Το έγκλημα είναι το κύριο μέλημα των επισκεπτών του Αγίου Θωμά. Είναι αλήθεια ότι ο Άγιος Θωμάς, όπως και η επικράτεια των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων στο σύνολό της, έχει αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας. Ωστόσο, η εγκληματικότητα είναι πρωτίστως ένα πρόβλημα που επηρεάζει τον τοπικό πληθυσμό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την πραγματικότητα του τι συμβαίνει σε έναν προορισμό που επισκέπτεστε, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε προφυλάξεις για να προστατευτείτε και να γνωρίζετε τι αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι, χωρίς να το αφήνετε να προκαλεί φόβο ή πανικό στο μυαλό σας.

Το FBI προσφέρει μια ανάλυση του εγκλήματος στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ και διαχωρίζει τα δεδομένα για τον Άγιο Θωμά. Λάβετε υπόψη ότι το γραφείο του FBI για τον Άγιο Θωμά καλύπτει επίσης μερικά γύρω νησιά, όπως το St. John.

Αν και ο Άγιος Θωμάς είναι μακράν το πολυπληθέστερο από αυτά τα νησιά και έχει τη συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που αναφέρονται στο γραφείο του FBI, μερικά από αυτά τα εγκλήματα έχουν συμβεί σε άλλα νησιά.

Σύμφωνα με στοιχεία του FBI, ένα τεράστιο 36% των εγκλημάτων που συνέβησαν στον Άγιο Θωμά ήταν βίαιης φύσης. Το πιο συνηθισμένο έγκλημα είναι η βαριά επίθεση, η οποία αποτελεί περίπου το 26% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στον Άγιο Θωμά.

Το επόμενο πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα (και αυτό που είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τους τουρίστες) είναι η ληστεία. Το υπόλοιπο 74% των εγκλημάτων που αναφέρθηκαν στον Άγιο Θωμά ήταν εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα ιδιοκτησίας είναι η κλοπή, που αποτελεί το 37% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στο νησί και ακολουθεί η διάρρηξη. Αν και αυτά τα δεδομένα του FBI προέρχονται από μερικά χρόνια πριν, τα εγκλήματα στον Άγιο Θωμά έχουν παραμείνει παρόμοια από τότε.

Το ποσοστό εγκληματικότητας εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλό και το ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλό. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί ένας παρθένος προορισμός διακοπών μπορεί να έχει τόσο άσχημο κάτω μέρος της κοιλιάς.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το ποσοστό εγκληματικότητας είναι τόσο υψηλό στο St. Thomas. Το ένα είναι ότι υπάρχουν πολλές συμμορίες στους δρόμους σε πόλεις όπως η Charlotte Amalie που οδηγούν τη βία.

Τα περισσότερα βίαια περιστατικά συμβαίνουν σε περιπτώσεις όπου τα θύματα και οι θύτες γνωρίζονταν μεταξύ τους, όπως περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή καυγάδες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών. Ένα άλλο είναι ότι η πανδημία έπληξε τον Άγιο Θωμά .

Το νησί βασίζεται στον τουρισμό και το κλείσιμο των ταξιδιών αύξησε τη φτώχεια και την ανεργία. Αυτοί είναι και οι δύο κοινωνικοί παράγοντες που τείνουν να συμβάλλουν σε υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Είναι αλήθεια ότι ο Άγιος Θωμάς έχει αρκετά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας. Ωστόσο, οι περισσότεροι τουρίστες είναι αρκετά απομονωμένοι από αυτά τα προβλήματα, ειδικά εάν λαμβάνουν τις σωστές προφυλάξεις για να προστατευτούν.

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που θα συναντήσετε στον Άγιο Θωμά είναι η μικροκλοπή. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για αυτό το έγκλημα στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ στο σύνολό της.

Προειδοποιεί ότι πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών μπορεί να συμβούν γύρω από περιοχές δημοφιλείς στους τουρίστες, όπως ο Άγιος Θωμάς, και ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Μία από τις πιο κοινές μορφές κλοπής στον Άγιο Θωμά είναι η κλοπή αντικειμένων χωρίς επίβλεψη.

Οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τους τουρίστες που κολυμπούν στην παραλία και περνούν τις τσάντες τους ενώ βρίσκονται στο νερό.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε αυτή τη μορφή κλοπής είναι να αφήσετε τα τιμαλφή σας στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας (και αναντικατάστατα κοσμήματα και ρολόγια στο σπίτι). Εάν δεν έχετε τίποτα να κλέψετε, οι κλέφτες θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους.

Πορτοφολάδες και αρπαγές τσάντας μπορεί να συμβούν στην κύρια πόλη του St. Thomas, Charlotte Amalie. Οι κλέφτες εκμεταλλεύονται το πλήθος, ειδικά όταν ελλιμενίζονται κρουαζιερόπλοια, για να ανακουφίσουν τους επισκέπτες από τα τιμαλφή τους.

Ευτυχώς, οι βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να αποτρέψουν τους πορτοφολάδες στον Άγιο Θωμά. Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε αντικείμενα χωρίς επίβλεψη όταν βρίσκεστε στην πόλη.

Μην τοποθετείτε αντικείμενα εκεί που θα είναι εύκολο να τα αρπάξετε γρήγορα, όπως στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας ή να κρέμονται από την πλάτη της καρέκλας σας. Μερικοί επισκέπτες επιλέγουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο για να εξερευνήσουν τον Άγιο Θωμά.

Ωστόσο, αυτό σας εκθέτει σε ένα άλλο πιθανό έγκλημα, που είναι η κλοπή από οχήματα.

Εάν ταξιδεύετε στο νησί, αποφύγετε να αφήσετε τιμαλφή στο αυτοκίνητό σας, ακόμα κι αν βγαίνετε έξω για λίγα λεπτά. Οι κλέφτες λειτουργούν σε βενζινάδικα, σε παρκινγκ στην παραλία και σε μονοπάτια που γνωρίζουν ότι είναι δημοφιλή στους τουρίστες.

Ληστεία

Το υψηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας σπάνια επηρεάζει τους επισκέπτες του St. Thomas. Ωστόσο, οι ληστείες αποτελούν εξαίρεση. Υπήρξαν περιπτώσεις κλοπής ή ληστείας στον Άγιο Θωμά στο παρελθόν.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες ληστείες συμβαίνουν τη νύχτα, το να προσέχετε τις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι είναι μία από τις πρώτες προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε για να αποτρέψετε τις ληστείες.

Μπορείτε να περπατήσετε τη νύχτα, αλλά να αποφύγετε απομονωμένες περιοχές όπου θα είναι δύσκολο να καλέσετε για βοήθεια, όπως απομακρυσμένες παραλίες ή μη φωτισμένους παράδρομους της Charlotte Amalie. Αποφύγετε ενέργειες που μπορεί να σας ξεχωρίσουν ως στόχο.

Οι ληστές στοχεύουν συχνά σε μεθυσμένους επισκέπτες, γι’ αυτό φροντίστε να μην το παρακάνετε και στη συνέχεια να εξασθενήσει η κρίση σας.

Μην αναβοσβήνεις τιμαλφή, όπως ακριβά ρολόγια και πολλά μετρητά που σε ξεχωρίζουν ως επικερδές θύμα. Πριν κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας, ρωτήστε το ξενοδοχείο ή τον ενοικιαζόμενο οικοδεσπότη σχετικά με τις προφυλάξεις ασφαλείας. Τα κορυφαία ξενοδοχεία στο St. Thomas διαθέτουν συναγερμούς, καλά φωτισμένους εξωτερικούς χώρους και ιδιωτική ασφάλεια που αποτρέπει τους ληστές από το να στοχοποιήσουν επισκέπτες γύρω από το ξενοδοχείο.

Αν σε ληστέψουν, μην αντισταθείς. Υπήρξαν περιπτώσεις επίθεσης θυμάτων ληστείας. Είναι ασφαλέστερο να παραδώσετε τα τιμαλφή σας και να επικεντρωθείτε στο να φύγετε και να καλέσετε την αστυνομία.

Αποφυγή κακών περιοχών

byvalet/Shutterstock

Οι μεγάλες πόλεις του St. Thomas έχουν μερικές περιοχές που πρέπει να αποφύγετε, ειδικά μετά το σκοτάδι. Στη Charlotte Amalie, αποφύγετε τους δρόμους και τα σοκάκια, ειδικά τη νύχτα.

Περιοχές όπως το Frenchman’s Hill και η Savan Street έχουν τη φήμη ότι δεν είναι ασφαλείς. Αποφύγετε τις γειτονιές που έχουν “Estate” στο όνομα, καθώς πρόκειται για στεγαστικά έργα που τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Αποφύγετε τις παραλίες τη νύχτα εκτός από τις ιδιωτικές παραλίες του θερέτρου. Οι παραλίες, ειδικά η παραλία Coki, τείνουν να είναι hotspots για παράνομη δραστηριότητα μετά το σκοτάδι.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Yuvrajfotos/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς στο St. Thomas.

  • Φοράτε εντομοαπωθητικό. Υπάρχουν πολλά κουνούπια στον Άγιο Θωμά και μεταφέρουν ασθένειες όπως ο δάγγειος πυρετός.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή ταξιδιωτική ασφάλιση. Το σύστημα υγείας στον Άγιο Θωμά είναι αξιοπρεπές, αλλά μπορεί να χρειαστεί να εκκενωθείτε ιατρικά εάν συμβεί κάτι πιο σοβαρό, κάτι που είναι σοβαρό κόστος εάν δεν είστε ασφαλισμένοι.
  • Σεβαστείτε τα τοπικά έθιμα. Φροντίστε να χαιρετάτε τους ανθρώπους όταν μπαίνετε στον χώρο της επιχείρησής τους ή όταν τους συναντάτε στο δρόμο, καθώς το να μην λέτε «Καλημέρα» θεωρείται εξαιρετικά αγενές. Ένα άλλο παράπτωμα είναι να φοράτε μαγιό όταν δεν είστε στην παραλία — φροντίστε να καλύπτεστε έξω από την παραλία ή το θέρετρό σας.
  • Οι άνθρωποι οδηγούν στα αριστερά. Δώστε προσοχή στη διαφορά από τις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες όταν διασχίζετε το δρόμο ή οδηγείτε.

Συχνές Ερωτήσεις

Andrewi Medvedev/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν πριν επισκεφτείτε τον Άγιο Θωμά.

Είναι ασφαλές να περπατάς γύρω από τον Άγιο Θωμά τη νύχτα;

Μόνο ορισμένα μέρη του Αγίου Θωμά είναι ασφαλή να περπατήσετε τη νύχτα. Αποφύγετε τους κακοφωτισμένους δρόμους μεγάλων πόλεων και τις ερημικές παραλίες (μπορεί να μην είναι τόσο έρημοι όσο νομίζετε).

Ποιο Παρθένο Νησί είναι το πιο ασφαλές;

Αν θέλετε να επισκεφτείτε τις Παρθένες Νήσους αλλά ανησυχείτε για την ασφάλεια, το St. John είναι το καλύτερο μέρος για να πάτε. Το μικροσκοπικό νησί έχει το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας επειδή έχει και τον χαμηλότερο πληθυσμό.

Τι πρέπει να ξέρω πριν πάω στον Άγιο Θωμά;

Είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε τις βασικές διαφορές μεταξύ του St. Thomas και της ηπειρωτικής χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών πριν πάτε. Οδηγούν σε διαφορετική πλευρά του δρόμου για παράδειγμα.

Είναι ο Άγιος Θωμάς ασφαλής για τους τουρίστες το 2023;

Ναι, ο Άγιος Θωμάς είναι ασφαλής για τους τουρίστες. Παρά το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, είναι ασφαλές επειδή η εγκληματικότητα επηρεάζει κυρίως τους ντόπιους.

Είναι ακριβός ο Άγιος Θωμάς;

Είναι αρκετά ακριβό να επισκεφθείτε το St. Thomas. Το κόστος διαμονής είναι υψηλό και το κόστος ζωής είναι αρκετά υψηλό γενικά.

Λοιπόν, είναι ο Άγιος Θωμάς ασφαλής για επίσκεψη;

Ο Άγιος Θωμάς είναι ασφαλής για επίσκεψη! Θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις για να προστατευθείτε από το έγκλημα, καθώς το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας στο νησί επηρεάζει μερικές φορές τους επισκέπτες, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που το επισκέπτονται περνούν υπέροχα χωρίς αρνητικά περιστατικά.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Άγιο Βικέντιο

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το St. John

απομακρυσμένα μοναστήρια στη γη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια