Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο νησί του Πάσχα

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο νησί του Πάσχα

Οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε για το Νησί του Πάσχα στο δημοτικό σχολείο. Τα γιγάντια κεφάλια – λαξευμένα από ηφαιστειακό βράχο και κινούμενα με μυστηριώδη μέσα – είναι τα πιο συναρπαστικά από όλα, αλλά το νησί έχει μια μαγεία που εκτείνεται πέρα ​​από αυτό.

Οι ζεστές θερμοκρασίες, το δροσερό αεράκι και ο καιρός των διακοπών όλο το χρόνο το καθιστούν έναν καταπληκτικό προορισμό για σόλο, ζευγάρια και οικογένειες. Μέρος αυτού που κάνει αυτόν τον λαιμό του δάσους τόσο μυστικιστικό –και τόσο τραγικό– είναι η σχετικά σύντομη διάρκεια της κατοίκησής του.

Οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού έζησαν εκεί ανενόχλητοι για λίγο περισσότερο από 1.000 χρόνια, καθώς τους είχαν πάρει μαζικά ως σκλάβους το 1800.

«Μεταξύ 600 και 800 μ.Χ., μια ομάδα αποίκων από μια άγνωστη τοποθεσία στην Ανατολική Πολυνησία εγκαταστάθηκε στο Νησί του Πάσχα αφού έπλεε προς νοτιοανατολική κατεύθυνση για πολλές εβδομάδες», εξηγεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης .

“Το όνομα Νησί του Πάσχα προήλθε από τον Ευρωπαίο εξερευνητή Jacob Roggeveen, ο οποίος είδε για πρώτη φορά το νησί την Κυριακή του Πάσχα, 1722.”

Ενώ πιστεύεται ευρέως ότι οι ιθαγενείς Rapa Nui εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς à la οι Μάγια, αυτό δεν συμβαίνει.

Διαβάστε επίσης: Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το νησί του Πάσχα

Όπως γράφει ο Αμερικανός Επιστήμονας, «Νέες ασθένειες, σύγκρουση με Ευρωπαίους εισβολείς και υποδούλωση ακολούθησαν τον επόμενο ενάμιση αιώνα, και αυτές ήταν οι κύριες αιτίες της κατάρρευσης». Στα τέλη του 1800, «το νησί προσαρτήθηκε από τη Χιλή. Παραμένει μέρος αυτής της χώρας σήμερα».

Αν και δεν μπορούμε να αναιρέσουμε τα λάθη του παρελθόντος, μπορείτε να συνεισφέρετε στους ανθρώπους και τα φυσικά θαύματα του νησιού του Πάσχα μέσω του σεβασμού του τουρισμού.

Είναι η κύρια βιομηχανία στο νησί και όσο περισσότερα χρήματα φέρνουν, τόσο περισσότεροι αυτόχθονες λαοί μπορούν να υποστηρίξουν την αποκατάσταση της πατρίδας τους και του πολιτισμού της. Είναι, επομένως, ένας πολύ καλός τρόπος για να ξοδέψετε τα χρήματά σας καθώς και μια μαγική εβδομάδα.

Αν θέλετε να περάσετε χρόνο στο Νησί του Πάσχα, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε σχετικά με την πληρωμή του ταξιδιού σας, να ξοδεύετε τον χρόνο σας με σύνεση και να αξιοποιείτε στο έπακρο.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Διαβάστε επίσης :Τι κοστίζει ένα ταξίδι στις Μπαχάμες | Μέσες Τιμές

Μέσο κόστος ταξιδιού στο νησί του Πάσχα

Ένα μέσο ταξίδι μιας εβδομάδας στο Νησί του Πάσχα για δύο άτομα θα κοστίσει περίπου $5.600:

  • Μέσο κόστος διαμονής: $150 ανά διανυκτέρευση
  • Μέσο κόστος πτήσης: 1.200 $ ανά άτομο (Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ)
  • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 125 $ ανά άτομο, ανά ημέρα
  • Μεταφορικά: $400 συνολικά
  • Συνολικό κόστος: $5.600

Δεν θα νικήσουμε γύρω από τον θάμνο: το νησί του Πάσχα είναι δαπανηρό. Οπουδήποτε είναι απομακρυσμένο και λεπτό πρέπει απαραίτητα να εισάγει πολλά από τα αγαθά του.

Η μικρή έκταση (λιγότερο από 70 τετραγωνικά μίλια) και ο πληθυσμός (λιγότερο από 9.000 άτομα) δεν μπορούν να υποστηρίξουν τους 100.000 χιλιάδες τουρίστες ετησίως που επισκέπτονται, επομένως πληρώνουν πολλά σε εισαγωγές… και αυτό μεταβιβάζεται σε εσάς.

Αν και το νησί του Πάσχα δεν είναι ο φθηνότερος προορισμός στον κόσμο, η επίσκεψη αξίζει τον κόπο για τις δονήσεις του υποτροπικού παραδείσου. Αξίζει επίσης τον κόπο γιατί βοηθάτε έναν μικρό πληθυσμό να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει σε μια νέα εποχή.

Τα τουριστικά δολάρια μπορούν να διατεθούν όχι μόνο για τη διατήρηση της γης και την αντιμετώπιση των ζητημάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για τις πράσινες τεχνολογίες, όπως τα ηλιακά πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό, γίνεται μελέτη περίπτωσης στον τομέα της βιωσιμότητας .

Εάν έχετε λίγο περισσότερα να ξοδέψετε, σκεφτείτε μια οικολογική περιήγηση στη χώρα, όπου ένας ξεναγός θα σας μεταφέρει στις καλύτερες τοποθεσίες για ένα εφάπαξ ποσό, καθώς και καταλύματα, πτήσεις, φαγητό και μεταφορά.

Αυτό διευκολύνει τον προϋπολογισμό και μπορείτε να αισθάνεστε καλά με τα πράσινα ταξίδια, αλλά σίγουρα θα κοστίσει περισσότερο – περίπου 4.000 $ ανά άτομο ή περισσότερο. Αν είστε ταξιδιώτης με προϋπολογισμό, ωστόσο, σας έχουμε καλύψει. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ξοδέψετε πολύ λιγότερα σε ένα ταξίδι για δύο, γι’ αυτό διαβάστε!

Κόστος ταξιδιού στο νησί του Πάσχα: Μέσος όρος ανά είδος

Αυτό κάνει τον προϋπολογισμό στο Νησί του Πάσχα πολύ σημαντικό. Οι ακόλουθες κατηγορίες προϋπολογισμού – καταλύματα, πτήσεις, δραστηριότητες, φαγητό και ποτό και μεταφορές – θα σας δώσουν μια βασική ιδέα για το τι μπορείτε να ξοδέψετε όσο βρίσκεστε στο νησί.

Είναι αδύνατο να υπολογίσεις τι θα ξοδέψει ένα άτομο ή ζευγάρι σε ένα ταξίδι, καθώς εξαρτάται από το χρόνο, την εποχή, τις δραστηριότητες και το στυλ ταξιδιού που έχεις συνηθίσει. Ωστόσο, αυτό θα σας δώσει ένα σημείο εκκίνησης!

Κόστος διαμονής

Τα ξενοδοχεία του Νησιού του Πάσχα είναι διαβόητα δαπανηρά. Εάν ψωνίζετε τιμές και περιμένετε προσφορές, μπορεί να μπορέσετε να πάρετε ένα δωμάτιο με 125 $ ανά διανυκτέρευση.

Ωστόσο, θα πρέπει να σχεδιάσετε να ξοδέψετε περισσότερα από 150 $ ή 175 $ για ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό και WiFi. Τα μόνα ξενοδοχεία βρίσκονται στο αστικό κέντρο του νησιού, το Hanga Roa.

Κόστος πτήσης

Τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής από το Λος Άντζελες προς το Νησί του Πάσχα είναι περίπου 1.300 $ και περίπου το ίδιο από τη Νέα Υόρκη. Προσθέστε εκατό περίπου αν δεν μένετε κοντά σε ένα σημαντικό κόμβο και θα πρέπει να πετάξετε σε ένα.

Όταν ψάχνετε για διεθνείς πτήσεις, κρατήστε πάντα πολύ νωρίτερα (6 μήνες ή περισσότερους, αν μπορείτε) για να αποφύγετε εκπλήξεις.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε μίλια. Τα χιλιομετρικά σημεία υπόκεινται συχνά σε περιορισμούς και διακοπές ρεύματος και δεν θέλετε να καταστραφεί το ταξίδι σας επειδή δεν είχατε προγραμματίσει εκ των προτέρων.

Σημειώστε ότι ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής από τις ΗΠΑ στο Νησί του Πάσχα δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος τρόπος για να πάτε, όσον αφορά την τιμή. Το νησί του Πάσχα είναι νομικά μέρος της Χιλής, επομένως είναι ένας εύκολος συνδυασμός.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε πολλά δροσερά σημεία σε ένα ταξίδι, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε αυτούς τους ναύλους πτήσεων με χαμηλό προϋπολογισμό. Ας δούμε πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει. Η πτήση προς το Σαντιάγο της Χιλής κοστίζει περίπου 700 $ μετ’ επιστροφής.

Η πτήση από εκεί προς το μοναδικό αεροδρόμιο του Νησιού του Πάσχα – το Διεθνές Αεροδρόμιο Mataveri ή το αεροδρόμιο Isla de Pascua, το πιο απομακρυσμένο στον κόσμο – κοστίζει περίπου 400 $ μετ’ επιστροφής.

Είναι λογικό ότι δεν θα κόστιζε πολύ, παρά τον χρόνο πτήσης των 6 ωρών, αφού τεχνικά πρόκειται για πτήση εσωτερικού. Όπως μπορείτε να δείτε, η πτήση πρώτα στην ηπειρωτική χώρα της Χιλής και μετά στο νησί είναι μια φθηνότερη διαδρομή – κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Εάν έχετε μόνο μια εβδομάδα για το Νησί του Πάσχα, μάλλον θα θέλετε να τα περάσετε όλα σε ένα μέρος. Ωστόσο, εάν έχετε λίγες μέρες στη διάθεσή σας, γιατί να μην ελέγξετε και τη Χιλή;

Στη συνέχεια, όταν αγοράζετε ένα εισιτήριο εσωτερικού εντός της χώρας, θα πληρώσετε λιγότερα για αυτό. Συνολικά, σχεδιάστε να ξοδέψετε κατά μέσο όρο περίπου 1.200 $ ανά άτομο, ανά εισιτήριο, μετ’ επιστροφής.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Αλιευτικά σκάφη ελλιμενισμένα σε μια προβλήτα κοντά σε μια αγορά.

Hanga Roa, Νησί του Πάσχα, Ραπανούι. Χιλή. Φεβρουάριος, 2019. σκάφη και σχολές καταδύσεων/Aitor Gonzalez Frias/Shutterstock

Το νησί του Πάσχα είναι μικρό . Είναι περίπου 63 τετραγωνικά μίλια  – συγκρίνετε με την πόλη του Λος Άντζελες, η οποία είναι 502 τετραγωνικά μίλια! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε το νησί σε μια εβδομάδα (ή λιγότερο), συμπεριλαμβανομένων όλων των καλύτερων μνημείων.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας στο νησί με περιηγήσεις. Μια ιδιωτική μονοήμερη περιήγηση στα κύρια αξιοθέατα θα σας κοστίσει 100 $ ανά άτομο και θα σας δώσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των αρχαιολογικών χώρων.

Φεύγει από το Hanga Roa, το μοναδικό αστικό κέντρο του νησιού, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σβησμένα ηφαίστεια: το Terevaka και το Rano Kau. Στο Hanga Roa Otai – επίσης στο κεντρικό αστικό κέντρο – θα βρείτε πολλές από τις μη αρχαιολογικές δραστηριότητες στο νησί: καφετέριες και εστιατόρια, τουριστικά καταστήματα και κέντρα καταδύσεων.

Ένα ταξίδι κατάδυσης με οδηγό για αρχάριους θα κοστίσει περίπου 55 $ ανά άτομο και το ψάρεμα βαθέων υδάτων κοστίζει περίπου 250 $ ανά σκάφος, ανά ημέρα (με χωρητικότητα τριών ατόμων). Ετοιμαστείτε να πληρώσετε πολλά για φαγητό και ποτό επίσης.

Ένα μέτριο μεσημεριανό γεύμα – δύο σάντουιτς και δύο ποτά – θα κοστίσει περίπου $40 συνολικά, ενώ ένα ωραίο δείπνο με θαλασσινά θα μπορούσε να κοστίσει περίπου $100 ανά ζευγάρι. Αν και ακριβό, όμως, το φαγητό είναι εκπληκτικό…  τα τοπικά φαγητά περιλαμβάνουν αστακό, τόνο, χέλια, μπανάνες, καρύδα, γλυκοπατάτα και ανανάδες. μμ!

Συνδυάζοντας φαγητό και δραστηριότητες, εάν κάνετε μόνο μερικά από τα τελευταία και πηγαίνετε φθηνά με τα πρώτα, θα πρέπει να περιμένετε να ξοδεύετε περίπου 125 $ ανά άτομο, ανά ημέρα.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Το νησί του Πάσχα δεν είναι το φθηνότερο μέρος για να μετακινηθείτε, για τους ίδιους λόγους που τα τρόφιμα και τα καταλύματα είναι ακριβά: η εισαγωγή κοστίζει χρήματα.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου θα σας κοστίσει περίπου 60 $ την ημέρα – συγκρίνετε το με 20 $ ή 25 $ στις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ευρώπη – ώστε να μπορεί να αθροιστεί.

Επιπλέον, η ενοικίαση αυτοκινήτου έχει και άλλα μειονεκτήματα: πολλές από τις καλύτερες τοποθεσίες δεν είναι ούτως ή άλλως προσβάσιμες με αυτοκίνητο, και οι δρόμοι συχνά ξεβράζονται, οπότε ορισμένοι τουρίστες μπορεί να το βρουν τρομακτικό.

Ένας από τους λιγότερο δαπανηρούς τρόπους για να μετακινηθείτε είναι με το ποδήλατο, που είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εξερευνήσετε την ύπαιθρο. Εάν είστε σκληραγωγημένος ποδηλάτης, μπορείτε να δείτε ολόκληρο το νησί με αυτόν τον τρόπο μέσα σε μια εβδομάδα. Με μόνο 15 $ την ημέρα, το μετοχικό κεφάλαιο του ιδρώτα θα σας εξοικονομήσει σημαντική ζύμη.

Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να μετακινηθείτε. Εκτός από το να πληρώσετε 100 $ για μεταφορά σε όλο το νησί, θα λάβετε έναν έμπειρο οδηγό.

Αυτές οι εκδρομές συχνά περιλαμβάνουν αρχαιολογικές βαθιές καταδύσεις καθώς και πεζοπορίες στο ηφαίστειο που καίγονται από μόσχους με εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό. Συνολικά, σκοπεύετε να ξοδέψετε περίπου 400 $ για τη μεταφορά. Αυτό καλύπτει το κόστος μιας ή δύο περιηγήσεων, πολλών ενοικιάσεων ποδηλάτων και ενός ταξί από το αεροδρόμιο.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Άγρια άλογα φαίνονται να απολαμβάνουν τη βραχώδη ακτή όπου φαίνεται ένα γαλήνιο τοπίο στο βάθος.

Ivonne Wierink/Shutterstock

Ακολουθούν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στο Νησί του Πάσχα:

  • Τώρα είναι η ώρα να επισκεφτείτε το νησί του Πάσχα. Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας  θέτουν σε κίνδυνο τις ακτές του νησιού καθώς και πολλούς από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους του. Ο χρόνος θα δείξει πώς θα ανταποκριθεί ο πληθυσμός της στην κρίση και αν η χρηματοδότηση από τη Χιλή ή την UNESCO (είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς) μπορεί να τον βοηθήσει. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι εγγυημένο, οπότε πηγαίνετε τώρα αν μπορείτε!
  • Τα δολάρια ΗΠΑ είναι ευρέως αποδεκτά στο Νησί του Πάσχα , αλλά δεν αποτελούν εγγύηση. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρητά για να χειριστείτε κάθε κατάσταση (και θα έπρεπε), κρατήστε και τα πέσο Χιλής και τα δολάρια στη διάθεσή σας. Περίπου 100 $ και 90.000 πέσος (περίπου ισοδύναμα με 100 $) θα πρέπει να το κάνουν.
  • Η υψηλή περίοδος του Νησιού του Πάσχα είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο. Αν και ο καιρός είναι υπέροχος αυτή την εποχή του χρόνου, είναι όταν οι περισσότεροι τουρίστες κάνουν το ταξίδι, έτσι τα πράγματα είναι πιο ακριβά και τα πλήθη είναι μεγαλύτερα. Αν θέλετε να τα αποφύγετε, προτιμήστε τα ανοιξιάτικα ή φθινοπωρινά ταξίδια.
  • Συσκευασία σε στρώσεις. Το υποτροπικό κλίμα σημαίνει ότι θα θέλετε σορτς και φανελάκια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με φούτερ και παντελόνια τις δροσερές νύχτες.

Συχνές Ερωτήσεις

Μια γυναίκα με λευκό καπέλο φαίνεται να κοιτάζει τα ανθρωποειδή αγάλματα από απόσταση.

lovelypeace/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να προϋπολογιστείτε το κόστος του ταξιδιού σας στο Νησί του Πάσχα:

Είναι ακριβό το νησί του Πάσχα;

Ναι, το νησί του Πάσχα είναι αρκετά δαπανηρό. Πολλά από τα αγαθά στο νησί πρέπει να εισάγονται, δεδομένου του μικρού μεγέθους και του πληθυσμού του, για να υποστηρίξουν το συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό πλήθος. Αυτό αυξάνει το κόστος των αγαθών, επομένως αυτή δεν είναι η φθηνότερη άδεια που θα κάνετε.

Πόσο μεγάλο είναι το νησί του Πάσχα;

Το νησί του Πάσχα είναι μικρό! Μόλις 63 τετραγωνικά μίλια περίπου, αυτός είναι ένας από τους πιο αξιόλογους και γεμάτους δράση μικρούς δήμους στον πλανήτη.

Πώς φτάνει κανείς στο Νησί του Πάσχα;

Για να φτάσετε στο Νησί του Πάσχα, θα πάρετε μια πτήση 6 ωρών (ή έτσι) από το Σαντιάγο της Χιλής. Μπορείτε είτε να κλείσετε το εισιτήριό σας από τις ΗΠΑ μέχρι το Διεθνές Αεροδρόμιο Mataveri ή το αεροδρόμιο Isla de Pascua (το πιο απομακρυσμένο αεροδρόμιο στον κόσμο!) είτε μπορείτε να κλείσετε την πτήση σας για Σαντιάγο και μετά να αγοράσετε ένα εισιτήριο εσωτερικού εκεί.

Που πρέπει να πάω?

Με μια λέξη, παντού! Συνδυάζοντας βάρκες, ποδήλατα και λεωφορεία, μπορείτε να δείτε όλο το νησί του Πάσχα σε 7 ημέρες ή λιγότερο. Υπάρχει μόνο μία πόλη. Αυτό, μαζί με τους πολλούς θαυμαστούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλο το νησί, αξίζει να δείτε σε μια εβδομάδα.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Νησί του Πάσχα;

Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου (φθινόπωρο στο νότιο ημισφαίριο) και Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου (καλοκαίρι) είναι οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε το νησί. Είναι ζεστό και ήπιο, αλλά τα πλήθη είναι πιο ελαφριά.

Είναι ασφαλές το νησί του Πάσχα;

Το νησί του Πάσχα είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για επίσκεψη στον κόσμο – μπορείτε ακόμη και να περπατήσετε μόνοι σας τη νύχτα!

Λοιπόν, ποιο είναι το μέσο κόστος για ένα ταξίδι στο νησί του Πάσχα;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$150 ανά διανυκτέρευση
✈️ Μέσο κόστος πτήσης$1.200 ανά άτομο
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες$125 ανά άτομο, ανά ημέρα
🚕 Μεταφορές$400 συνολικά
💲 Συνολικό κόστος$5,600

Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού μιας εβδομάδας στο Νησί του Πάσχα είναι περίπου 5.600 $ για δύο άτομα. Αν και δαπανηρή, αξίζει το κόστος για μια μοναδική απόδραση σε έναν πανέμορφο υποτροπικό προορισμό με υπέροχα φαγητά, αύρες του ωκεανού και αρχαιολογικές εμπειρίες της UNESCO.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και τη δυνατότητα να επισκεφτείτε αυτόν τον πανέμορφο προορισμό με οικονομικό προϋπολογισμό, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το νησί του Πάσχα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Λονδίνο

Πώς να εξερευνήσετε τη Γρανάδα

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Γροιλανδία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια