Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μαϊάμι το 2023; (Η γνώμη μας)

Το Μαϊάμι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά για όσους αναζητούν χαλαρωτικές διακοπές στην παραλία. Η πόλη υποδέχθηκε πάνω από 26,5 εκατομμύρια επισκέπτες  το 2022 και αυτοί οι αριθμοί πρόκειται να αυξηθούν μόνο στο μέλλον.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται ελπίζοντας να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στις διάσημες παραλίες, είτε στη South Beach είτε στο Miami Beach. Αν ψάχνετε για μια μικρή πνευματική απόδραση για να διακόψετε το μαύρισμα σας, το Μαϊάμι έχει πολλά μουσεία παγκόσμιας κλάσης, όπως το Vizcaya Museum & Gardens.

Αξίζει να εξερευνήσετε τις γειτονιές του Μαϊάμι, από τη Μικρή Αβάνα με το νόστιμο κουβανέζικο φαγητό μέχρι την όμορφη ιστορική συνοικία Art Deco. Όμως, ενώ είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό και εκπληκτικό φαγητό, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Μαϊάμι; Εδώ είναι η άποψή μας.

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Μαϊάμι

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μαϊάμι το 2023;

Γραφική φωτογραφία μιας πολύχρωμης γαλαζοπράσινης και κίτρινης καλύβας φρουράς κάτω από έναν γαλάζιο ουρανό και δίπλα σε ήσυχο νερό για έναν οδηγό με τίτλο Is Miami Safe to Visit

S.Borisov/Shutterstock

Ναί. Το Μαϊάμι είναι μια από τις πιο ασφαλείς μεγάλες πόλεις για να επισκεφθείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει αρκετά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και το ποσοστό είναι ακόμη χαμηλότερο στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Εφόσον είστε έξυπνοι σχετικά με το πού επισκέπτεστε την πόλη και λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις όταν περπατάτε στην πόλη, θα πρέπει να έχετε μια ασφαλή επίσκεψη.

Υπάρχουν όμως αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό εγκληματικότητας. Η εγκληματικότητα στο Μαϊάμι είναι συνολικά η χαμηλότερη από σαράντα χρόνια , ειδικά στις πιο πλούσιες περιοχές της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ασφαλές από ποτέ να το επισκεφτείτε.

Ωστόσο, ορισμένα μέρη του Μαϊάμι έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Μια έκπληξη είναι η παραλία του Μαϊάμι, η οποία ονομάστηκε η τρίτη πιο επικίνδυνη πόλη στη Φλόριντα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές επιφυλάξεις σε αυτά τα δεδομένα.

Συντάχθηκε από μια ιδιωτική εταιρεία και δεν μοιράζονται εξίσου όλοι οι δήμοι στη Φλόριντα τα στοιχεία εγκληματικότητας τους. Επιπλέον, πολλοί θύτες και θύματα στο Μαϊάμι Μπιτς είναι από έξω από την πόλη, γεγονός που παραμορφώνει την αναλογία ανά 100.000 κατοίκους.

Αυτό που σας δείχνουν αυτά τα δεδομένα είναι ότι το έγκλημα μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο Μαϊάμι, αν και τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας συγκεντρώνονται σε ορισμένες γειτονιές. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε τις έξυπνες ικανότητές σας στη μεγάλη πόλη ενώ βρίσκεστε στην πόλη για να αποφύγετε να πέσετε θύμα εγκλήματος, αλλά δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς σε επιφυλακή.

Μερικά κοινά εγκλήματα που συμβαίνουν στο Μαϊάμι περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Κλοπή οχήματος
 • Προσβολή
 • Ενοπλη ληστεία
 • Διαρρήξεις

Εκτός από το έγκλημα, μια σημαντική απειλή για την ασφάλειά σας που πρέπει να γνωρίζετε πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας στο Μαϊάμι είναι οι τυφώνες. Το Μαϊάμι είναι μια από τις πόλεις με τον υψηλότερο κίνδυνο τυφώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάθε χρόνο από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, αλλά κορυφώνονται στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο, καταστροφικοί τυφώνες σαρώνουν την Καραϊβική και τον νότιο Ατλαντικό.

Υπήρξαν καταστροφικοί τυφώνες στο Μαϊάμι στο παρελθόν, όπως ο τυφώνας Andrew το 1992. Η πόλη βρίσκεται στην ακτή και έχει πολύ μικρή υποδομή για την πρόληψη ζημιών από τυφώνα , επομένως ο κίνδυνος μιας καταστροφικής καταιγίδας είναι υψηλός.

Εκτός και αν πρέπει να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αποφύγετε να επισκεφθείτε το Μαϊάμι κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των τυφώνων. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει καταστροφική καταιγίδα, συχνά υπάρχει έντονη βροχόπτωση, υψηλή υγρασία και ακόμη και πλημμύρες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ταξίδι σας.

Έγκλημα στο Μαϊάμι

Άνθρωποι που απολαμβάνουν τα ιστορικά και αρ ντεκό ξενοδοχεία στο Ocean Drive στο Μαϊάμι

ΜΙΑΜΙ, ΗΠΑ – 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014: οι άνθρωποι απολαμβάνουν φοίνικες και ξενοδοχεία αρ ντεκό στο Ocean Drive τη νύχτα. Ο δρόμος είναι η κύρια οδός μέσω της South Beach στο Μαϊάμι, ΗΠΑ/Travelview/Shutterstock

Οι περισσότεροι πιθανοί επισκέπτες στο Μαϊάμι ανησυχούν πρωτίστως για την εγκληματικότητα όταν σκέφτονται τυχόν προβλήματα ασφάλειας που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Άλλωστε, αυτή είναι η πόλη που ενέπνευσε το τηλεοπτικό σόου Miami Vice !

Ωστόσο, η πραγματικότητα στο έδαφος είναι πολύ πιο ήπια από ό,τι μπορεί να υποδείξει η τηλεόραση. Η εγκληματικότητα στο Μαϊάμι είναι μέτρια —και μάλιστα χαμηλή— σε σύγκριση με κάποιες άλλες πόλεις παρόμοιου μεγέθους.

Σύμφωνα με το US News & World Report,  το ποσοστό εγκληματικότητας του Μαϊάμι των 207,4 περιστατικών ανά 100.000 άτομα είναι πολύ χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Αυτό την καθιστά μια από τις ασφαλέστερες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η κομητεία Miami-Dade  έχει μια λεπτομερή ανάλυση των εγκλημάτων ανά τύπο. Το πιο κοινό έγκλημα στο Μαϊάμι είναι η κλοπή, που αποτελεί περίπου το 57% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Μαϊάμι. Η κλοπή είναι μια ευρεία κατηγορία που περιλαμβάνει επίσης εγκλήματα κατά επιχειρήσεων καθώς και κλοπές από ιδιώτες.

Το αστυνομικό τμήμα του Miami-Dade προσφέρει μια περαιτέρω ανάλυση της κατηγορίας κλοπής σε μια αναφορά εγκλήματος που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας, η πιο συνηθισμένη μορφή κλοπής είναι οι διάφορες κλοπές ακολουθούμενες από κλοπές από μηχανοκίνητο όχημα και στη συνέχεια κλοπή καταστημάτων.

Το έγκλημα του δρόμου, όπως πορτοφολάδες, συμβαίνει αλλά είναι αρκετά σπάνιο. Τα άλλα πιο συνηθισμένα εγκλήματα είναι επίσης ασήμαντα μη βίαια αδικήματα. Οι κλοπές ακολουθούν οι κλοπές μηχανοκίνητων οχημάτων, που αποτελούν περίπου το 10,5% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.

Τα ποσοστά κλοπής μηχανοκίνητων οχημάτων παρέμειναν σταθερά στο Μαϊάμι σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που διαφέρει από τις εθνικές τάσεις, όπου σημειώθηκε αύξηση στα ποσοστά κλοπής μηχανοκίνητων οχημάτων.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επιθετική επίθεση, η οποία αποτελεί περίπου το 7% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ. Συνολικά, τα βίαια εγκλήματα (επίθεση, κακοποίηση, ανθρωποκτονία και σεξουαλική επίθεση) αποτελούν περίπου το 17,5% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ.

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για το Μαϊάμι είναι ότι η πόλη είναι αρκετά διαχωρισμένη. Η εισοδηματική ανισότητα μεταξύ των γειτονιών είναι πολύ υψηλή.

Ορισμένες γειτονιές έχουν πολλούς κοινωνικούς παράγοντες που συχνά επηρεάζουν τα ποσοστά εγκληματικότητας, όπως η φτώχεια, ο εθισμός και η ανεργία, ενώ άλλες είναι εξαιρετικά πλούσιες και διαθέτουν τοπικά αστυνομικά τμήματα με επαρκείς πόρους και ακόμη και ιδιωτική ασφάλεια.

Οι περισσότεροι τουρίστες τείνουν να περνούν χρόνο σε γειτονιές του τελευταίου είδους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά απομονωμένοι από το χειρότερο έγκλημα του Μαϊάμι. Αν και θα πρέπει να λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις όσο βρίσκεστε εκεί, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για το έγκλημα, ειδικά όχι εάν επιμένετε στις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές.

Κλοπή από Οχήματα

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα στο Μαϊάμι είναι η κλοπή από οχήματα. Ενώ αυτό το έγκλημα επηρεάζει κυρίως τους ντόπιους, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να έχουν αυτοκίνητα στην πόλη, μπορεί επίσης να επηρεάσει τους τουρίστες.

Μερικοί κλέφτες στοχεύουν ακόμη και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ή πινακίδες κυκλοφορίας εκτός πολιτείας, επειδή υποθέτουν ότι οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να κρατήσουν τα τιμαλφή τους στα αυτοκίνητά τους. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε αυτό το είδος εγκλήματος είναι να μην αφήνετε τίποτα στο αυτοκίνητό σας για να δελεάζετε πιθανούς κλέφτες.

Σίγουρα, μην αφήνετε ποτέ την τσάντα, το σακίδιο ή άλλα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη. Ακόμα κι αν απλά βγαίνετε έξω για να τρέξετε στο κατάστημα, να πληρώσετε γρήγορα τη στάθμευση ή να γεμίσετε βενζίνη, πάρτε μαζί σας οτιδήποτε θα είχατε καταστρέψει αν είχατε κλέψει.

Θα εκπλαγείτε με το ποια μικροαντικείμενα μπορούν να παρακινήσουν πιθανούς κλέφτες. Κάτι όπως οι φορτιστές τηλεφώνου, η χαλαρή αλλαγή ή τα USB μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για κλοπή.

Πριν φύγετε από το αυτοκίνητό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει όλα αυτά τα αντικείμενα σε ένα μέρος όπου δεν φαίνονται, όπως ένα ντουλάπι συνοδηγού. Ο λόγος που οι κλέφτες στοχεύουν μερικές φορές πινακίδες εκτός πόλης ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι επειδή γνωρίζουν ότι οι τουρίστες είναι πιο πιθανό να έχουν τις τσάντες τους στα αυτοκίνητά τους.

Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να κάνετε check-in το συντομότερο δυνατό, αφήστε τις αποσκευές σας και, στη συνέχεια, πηγαίνετε για εξερεύνηση. Εάν πρέπει να έχετε τη βαλίτσα ή τις τσάντες για ψώνια στο αυτοκίνητό σας ενώ παρκάρετε σε δημόσιο χώρο, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά καλυμμένες στο πορτμπαγκάζ σας, ώστε να μην μπορεί κανείς να τις δει έξω από το αυτοκίνητό σας.

Τέλος, φροντίστε να παρκάρετε σε ασφαλές μέρος, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν γκαράζ για τους επισκέπτες τους (αν και μερικές φορές με επιπλέον χρέωση). Εάν το κατάλυμά σας δεν διαθέτει γκαράζ, προσπαθήστε να βρείτε ένα δημόσιο γκαράζ με κάμερες ασφαλείας σε κοντινή απόσταση για να παρκάρετε τη νύχτα.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε να φέρετε το αυτοκίνητό σας στο Μαϊάμι (που θα σας γλιτώσει επίσης από την ταλαιπωρία να βρείτε χώρο στάθμευσης). Αν και δεν είναι η πιο βατή πόλη, τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται στο αρκετά συμπαγές Downtown.

Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι πιο λογικό να πληρώσετε για ταξί για να δείτε άλλα πράγματα που θέλετε να δείτε αντί να φέρετε το αυτοκίνητό σας και να το εκθέσετε σε πιθανή κλοπή.

Προσβολή

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα στο Μαϊάμι είναι η επίθεση. Παρόλο που οι τουρίστες σπάνια πέφτουν θύματα αυτού του εγκλήματος (τείνει να συμβαίνει μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζονται), μερικές φορές συμβαίνει, επομένως εδώ είναι μερικές προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε.

Τα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας είναι υψηλότερα σε ορισμένες γειτονιές. Αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές, ειδικά τη νύχτα, καθώς μπορεί να γίνετε στόχος εγκλήματος.

Αν κάποιος προσπαθήσει να σε ληστέψει, παράδωσε τα τιμαλφή σου και μην αντισταθείς. Υπήρξαν περιπτώσεις ληστών που επιτέθηκαν στα θύματα που προσπάθησαν να αντεπιτεθούν στο παρελθόν, μερικές φορές με όπλο.

Η νυχτερινή ζωή του Μαϊάμι είναι παγκοσμίως γνωστή, αλλά τα διάσημα νυχτερινά κέντρα τείνουν να προσελκύουν το έγκλημα. Να είστε προσεκτικοί όταν εξερευνάτε τη σκηνή της νυχτερινής ζωής, ειδικά αν είστε γυναίκα. Πάντα να παρακολουθείτε στενά τα ποτά σας, καθώς η αιχμή ποτών και η σεξουαλική επίθεση συμβαίνουν αρκετά συχνά.

Οι μεθυσμένες διαφωνίες μερικές φορές κλιμακώνονται σε επίθεση, οπότε μείνετε σε εγρήγορση και φύγετε από εκεί εάν παρατηρήσετε ότι μια κατάσταση δεν φαίνεται ασφαλής. Όσο και αν θέλετε να διασκεδάσετε στις διακοπές, προσπαθήστε να προσέχετε την κατανάλωση αλκοόλ.

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία από μερικά ερειπωμένα κτίρια στο Overtown του Μαϊάμι για έναν οδηγό για το εάν η πόλη είναι ασφαλής για επίσκεψη

Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ – 5 Μαρτίου 2022: Πυροβολισμός στο δρόμο Μαϊάμι Overtown/Felix Mizioznikov/Shutterstock

Υπάρχουν μερικά μέρη του Μαϊάμι που είναι καλύτερα να αποφεύγονται επειδή έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Αυτές οι γειτονιές περιλαμβάνουν:

 • Πάνω από την πόλη
 • πόλη της ελευθερίας
 • South Coconut Grove
 • Γύρω από το κοινοτικό κέντρο του Νότιου Μαϊάμι

Τμήματα της Μικρής Αϊτής και της Μικρής Αβάνας μπορεί επίσης να γίνουν πρόχειρα, οπότε αποθηκεύστε τις εξερευνήσεις σας για το φως της ημέρας. Θέλετε επίσης να προσέχετε τις υπερβάσεις των αυτοκινητοδρόμων, καθώς τείνουν να είναι έρημες και να προσελκύουν παραγκούλες.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Κατάμεστη South Beach στο Μαϊάμι, όπως φαίνεται από τον αέρα από το κανάλι εισόδου του λιμανιού

bartuchna/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε το Μαϊάμι:

 • Ορισμένες περιόδους του έτους έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας. Οι κλοπές αυξάνονται κατά τη διάρκεια των γιορτών και η εγκληματικότητα αυξάνεται συνολικά κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων διακοπών λόγω των θορυβωδών επισκεπτών. Αν θέλετε ένα πιο ήσυχο ταξίδι, αποφύγετε να έρθετε στο Μαϊάμι εκείνες τις στιγμές.
 • Προσοχή στους πορτοφολάδες στο κέντρο της πόλης. Αν και οι πορτοφολάδες δεν είναι πολύ συνηθισμένοι στο Μαϊάμι, εξακολουθεί να μπορεί να συμβεί, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες. Βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας βρίσκονται σε ασφαλές μέρος.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν κολυμπάτε. Να τηρείτε πάντα τις αναρτημένες προειδοποιήσεις και σημαίες. Οι κόκκινες σημαίες σημαίνουν απαγόρευση κολύμβησης, οι κίτρινες σημαίες σηματοδοτούν επικίνδυνες συνθήκες, ενώ οι μωβ σημαίες σημαίνουν ότι έχουν εντοπιστεί επικίνδυνα πλάσματα όπως οι μέδουσες.
 • Προετοιμαστείτε για τη ζέστη του Μαϊάμι. Πίνετε άφθονο νερό και εφαρμόστε αντηλιακό. Τα καλοκαίρια μπορεί να είναι πολύ υγρά, οπότε φροντίστε να ενυδατώνεστε και να μείνετε μακριά από τη ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακριβά ψαροκάικα στην South Beach Street στο Μαϊάμι

Songquan Deng/Shutterstock

Εδώ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι επισκέπτες στο Μαϊάμι στο παρελθόν:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο κέντρο του Μαϊάμι;

Ναι, είναι ασφαλές να περπατάτε στο κέντρο του Μαϊάμι, αν και ορισμένα σημεία μπορεί να αισθάνονται πρόχειρα τη νύχτα. Αυτό είναι επίσης ένα από τα πιο βατά σημεία της πόλης.

Είναι ασφαλές να περπατάς στην παραλία του Μαϊάμι τη νύχτα;

Η παραλία του Μαϊάμι τη νύχτα είναι ασφαλής αν παραμείνετε σε πεζόδρομους και άλλες περιοχές που είναι δημοφιλείς στους ανθρώπους. Αποφύγετε πιο ερημικά μέρη, όπως απομονωμένα τμήματα παραλίας, καθώς θα μπορούσατε να γίνετε θύμα εγκλήματος.

Είναι το Μαϊάμι πιο ασφαλές από το Λος Άντζελες;

Το Λος Άντζελες έχει χαμηλότερο συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας από το Μαϊάμι. Ωστόσο, το Μαϊάμι αισθάνεται πιο ασφαλές για τους ανθρώπους επειδή είναι μικρότερο και οι γειτονιές όπου οι τουρίστες τείνουν να τολμήσουν έχουν χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Είναι το Μαϊάμι ασφαλές για ένα ταξίδι κοριτσιών;

Το Μαϊάμι είναι ασφαλές και πολύ δημοφιλής προορισμός για ταξίδια κοριτσιών. Ωστόσο, ομάδες γυναικών θα πρέπει να λάβουν πρόσθετες προφυλάξεις, όπως να είναι προσεκτικές όταν δέχονται ποτά σε κλαμπ για να αποφύγουν την αιχμή του ποτού.

Είναι το Μαϊάμι φθηνό ή ακριβό;

Το Μαϊάμι είναι σχετικά ακριβό για να ζεις ή να το επισκεφτείς. Το κόστος ζωής είναι πάνω από τον εθνικό μέσο όρο, οπότε φροντίστε να το συνυπολογίσετε στον προϋπολογισμό σας όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε το Μαϊάμι;

Το Μαϊάμι είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε και είναι δυνατό να το επισκεφθείτε με ασφάλεια. Ωστόσο, υπάρχει κάποια εγκληματικότητα στην πόλη και τείνει να αυξάνεται σε δημοφιλείς εποχές για τους τουρίστες, όπως οι ανοιξιάτικες διακοπές. Φροντίστε να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας (και τα ποτά σας) και αποφύγετε τις επικίνδυνες γειτονιές.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και ένα σχετικά ασφαλές περιβάλλον, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Μαϊάμι. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Φλόριντα

Τα 8 καλύτερα μέρη για διακοπές στην Ανατολική Ακτή

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια