Ντουμπάι

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Ντουμπάι το 2023;

Το Ντουμπάι είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Πάνω από 14 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο, ορισμένοι για επαγγελματικούς λόγους, καθώς η πόλη μετατρέπεται σε διεθνές εμπορικό και οικονομικό κέντρο, και πολλοί για αναψυχή.

Το Ντουμπάι είναι ένας προορισμός για διεθνείς ταξιδιώτες πολυτελείας χάρη στα πολλά ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, το εξαιρετικό φαγητό και άλλες πολυτελείς ανέσεις.

Ακόμη και εκείνοι που δεν είναι συνήθως ταξιδιώτες πολυτελείας δεν μπορούν παρά να θαυμάσουν τα μοντέρνα θαύματα της πόλης, όπως το πανύψηλο Burj Khalifa, τα πολλά τεράστια εμπορικά κέντρα και την ανάπτυξη του Palm Jumeirah. Για ίχνη από το παλιό Ντουμπάι και τον πολιτισμό του, επισκεφθείτε την ιστορική γειτονιά Al Fahidi.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε σε αυτή την ιστορική πόλη, καθιστώντας την έναν μοντέρνο προορισμό. Είναι όμως ασφαλές για επίσκεψη το Ντουμπάι; Εδώ είναι η άποψή μας.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης:Ντουμπάι | Ταξιδιωτικός οδηγός

Ντουμπάι

Είναι ασφαλές για επίσκεψη τοτο 2023;

Ναί. Το Ντουμπάι είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη. Αν και υπάρχει κάποιος κίνδυνος απειλών για την ασφάλεια, όπως η τρομοκρατία, το Ντουμπάι είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στη Μέση Ανατολή.

Έχει επίσης πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει να προσέχουν τους αυστηρούς νόμους του Ντουμπάι και να προσέχουν να μην κάνουν οτιδήποτε παραβιάζει τους τοπικούς κανονισμούς. Το Ντουμπάι είναι μέρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μιας ομοσπονδίας ημι-ανεξάρτητων βασιλείων.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γενικά συνιστούν κάποια προσοχή, αλλά λένε ότι είναι γενικά ασφαλές να το επισκεφτείτε. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας  συμβουλεύει τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω της απειλής της τρομοκρατίας και των ένοπλων συγκρούσεων, αλλά λέει ότι είναι ακόμα ασφαλές να επισκεφθούν το Ντουμπάι.

Άλλες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες , συμβουλεύουν επίσης τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτονται το Ντουμπάι και οποιαδήποτε άλλη περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Επικαλούνται τους ίδιους λόγους — τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και των ένοπλων συγκρούσεων.

Το ίδιο το Ντουμπάι δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανένα έθνος, αλλά βρίσκεται σε μια περιοχή με συνεχιζόμενες συγκρούσεις. Υπήρξαν καταστάσεις απόπειρας επιθέσεων στο Ντουμπάι, όπως μια απόπειρα επίθεσης με drone στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2022 που ξεκίνησε από τους Χούτι στην Υεμένη και άλλες μαχητικές ομάδες.

Μαχητές ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να επιτεθούν στο Ντουμπάι λόγω της εμπλοκής του βασιλείου σε περιφερειακές συγκρούσεις. Οι παρατηρητές ανησυχούν επίσης ότι οι περιφερειακές συγκρούσεις, όπως ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς που μαίνεται στη Γάζα, μπορεί να αυξήσουν την απειλή της τρομοκρατίας στο Ντουμπάι.

Ενώ οι αρχές του Ντουμπάι έχουν καταρρίψει  πρόσφατες αναφορές που διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τρομοκράτες που στοχεύουν Ισραηλινούς στο Ντουμπάι, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος μελλοντικών επιθέσεων.

Οι αρχές του Ντουμπάι και των Εμιράτων είναι πολύ σε εγρήγορση για πιθανές απειλές και εργάζονται για να κρατήσουν ασφαλείς τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αν και είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε για ορισμένους κινδύνους, δεν πρέπει να τους αφήσετε να σας αποτρέψουν από την επίσκεψη.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι νόμοι της πόλης είναι πολύ αυστηροί και ότι τουρίστες και ξένοι κάτοικοι έχουν συλληφθεί στο Ντουμπάι στο παρελθόν για φαινομενικά ασήμαντα αδικήματα , όπως λεκτικές διαμάχες ή κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού στο αεροπλάνο για Ντουμπάι.

Η κράτηση στο Ντουμπάι μπορεί να είναι αυθαίρετη και μπορεί να είναι ακριβό ή νομικά αδύνατο να απεγκλωβιστείτε από νομικά προβλήματα. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο νομικών προβλημάτων ενώ βρίσκεστε στο Ντουμπάι, φροντίστε να τηρείτε τους τοπικούς νόμους.

Ντουμπάι

Ορισμένες ταξιδιωτικές συμβουλές, όπως αυτή που εκδόθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο , έχουν μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους κανονισμούς στους οποίους παρασύρονται οι αλλοδαποί. Στο Ντουμπάι, αποφύγετε:

 • Εισαγωγή οτιδήποτε θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως πορνογραφία.
 • Οτιδήποτε σχετίζεται με φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων που είναι νόμιμα αλλού, όπως το CBD.
 • Ποτά έξω από νόμιμα εγκεκριμένους χώρους, όπως ξενοδοχεία.
 • Εμφάνιση μεθυσμένος στο κοινό.
 • Επικρίνοντας την κυβέρνηση στο Διαδίκτυο ή κάνοντας κακόβουλα σχόλια για άλλους.
 • Να ντύνεσαι απρεπώς δημόσια (ειδικά αν είσαι γυναίκα ταξιδιώτης).
 • Δημόσιες εκδηλώσεις στοργής.

Τέλος, προσέξτε τον καιρό στο Ντουμπάι. Το Ντουμπάι είναι ζεστό όλο το χρόνο, με τα καλοκαίρια, ιδιαίτερα, να γίνονται αφόρητα. Το τουριστικό σβούλιο του Ντουμπάι  προσφέρει συμβουλές στους επισκέπτες να παραμείνουν ασφαλείς στη ζέστη, όπως να φορούν αντηλιακό, να πίνουν άφθονο νερό και να μένουν σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής ώρας της ημέρας.

Έγκλημα στο Ντουμπάι

Εν μέρει λόγω της σκληρότητας των νόμων και των νομικών τιμωριών του, το Ντουμπάι έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ντουμπάι, το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι 33,7 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , που είναι πολύ χαμηλό.

Μία από τις πιο κοινές κατηγορίες εγκλημάτων στο Ντουμπάι είναι τα αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, με 8,4 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, ή περίπου το 25% του συνολικού ποσοστού εγκληματικότητας.

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στο Ντουμπάι είναι ακόμη χαμηλότερο από το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας. Τα βίαια εγκλήματα αποτελούν μόνο περίπου το 21% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Ντουμπάι. Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η ληστεία, με ποσοστό εγκληματικότητας 3,1 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Το πιο συνηθισμένο ποινικό αδίκημα στο Ντουμπάι είναι η κλοπή, η οποία έχει ποσοστό εγκληματικότητας 9,9 περιστατικών ανά 100.000 άτομα. Η κλοπή αποτελεί περίπου το 30% του συνολικού ποσοστού εγκληματικότητας στο Ντουμπάι.

Το ποσοστό άλλων εγκλημάτων ιδιοκτησίας, όπως η διάρρηξη και η μεγάλη κλοπή αυτοκινήτων, είναι αρκετά χαμηλό. Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Ντουμπάι είναι πολύ, πολύ χαμηλό. Αν και εξακολουθείτε να είστε θύμα μικρών αδικημάτων, όπως μικροκλοπές ή πορτοφολάδες, ο κίνδυνος αυτών των αδικημάτων είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Όσον αφορά το έγκλημα, το Ντουμπάι είναι ίσως ένας από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Θα πρέπει να εξακολουθήσετε να λαμβάνετε ορισμένες προφυλάξεις όταν μετακινείστε στην πόλη, όπως να μην είστε απρόσεκτοι με τα τιμαλφή σας, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ μήπως πέφτετε θύμα εγκλήματος στο Ντουμπάι.

Ντουμπάι

Πορτοφολάδες

Η κλοπή είναι η πιο κοινή κατηγορία εγκλήματος στο Ντουμπάι. Αυτή η ευρεία κατηγορία εγκλημάτων περιλαμβάνει πορτοφολάδες, που είναι ένα από τα πιο κοινά εγκλήματα στο Ντουμπάι.

Οι πορτοφολάδες μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, αλλά οι κοινοί στόχοι περιλαμβάνουν:

 • Περιοχές γύρω από ΑΤΜ
 • Σταθμοί λεωφορείων, το μετρό του Ντουμπάι και άλλες περιοχές γύρω από τα μέσα μαζικής μεταφοράς
 • Η παραλία
 • Δημοφιλείς τουριστικές περιοχές όπως εμπορικά κέντρα και κλαμπ

Οι πορτοφολάδες χρησιμοποιούν κοινές τακτικές απάτης για να δουλέψουν τα θύματά τους. Οι πορτοφολάδες σκόπιμα θα χτυπήσουν τα θύματά τους και, στη συνέχεια, όταν μαζεύουν ο ένας τον άλλον, ληστεύουν το πορτοφόλι τους.

Άλλοι χρησιμοποιούν την απόσπαση της προσοχής για να κλέψουν από τα θύματα, όπως να σας χυθεί κάτι όπως ο χυμός από μπέτελ και να σας προσφέρουν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, κρατήστε αμέσως τα τιμαλφή σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει σημαντικά αντικείμενα, όπως το τηλέφωνο ή το πορτοφόλι σας, σε ασφαλές μέρος, όπως μια μπροστινή τσέπη. Εάν μεταφέρετε μια τσάντα, βεβαιωθείτε ότι κλείνει με φερμουάρ και ότι την κρατάτε κοντά στο σώμα σας όταν περπατάτε σε πολυσύχναστες περιοχές όπως τα σουκ ή το μετρό.

Εκτός από την καθαρή κλοπή, οι απάτες είναι συνηθισμένες στο Ντουμπάι. Όταν περπατάτε στα παζάρια, να είστε προσεκτικοί με τους επιθετικούς πωλητές και πωλητές, καθώς είναι διαβόητοι για την υπερβολική χρέωση των τουριστών.

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε προϊόντα πολυτελείας, βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε σε αξιόπιστα καταστήματα και κάνετε κάποια έρευνα εκ των προτέρων σχετικά με αξιόπιστους πωλητές για να αποφύγετε την υπερβολική χρέωση για προϊόντα απομίμησης.

Κλοπή από οχήματα

Είναι λογικό ότι ένα από τα πιο κοινά εγκλήματα στο αυτοκινητοκεντρικό Ντουμπάι είναι η κλοπή από οχήματα. Σε ένα μέρος όπου ακόμη και οι τουρίστες βασίζονται σε ενοικιαζόμενα οχήματα για να μετακινηθούν, οι εγκληματίες γνωρίζουν ότι τα αυτοκίνητα παρέχουν πολύτιμους στόχους (ειδικά επειδή οι άνθρωποι εφησυχάζουν λόγω του χαμηλού ποσοστού εγκληματικότητας και ξεχνούν να λαμβάνουν βασικές προφυλάξεις).

Αν και ο κίνδυνος να πέσετε θύμα διάρρηξης οχήματος είναι χαμηλός, εξακολουθεί να είναι δυνατός. Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας αφύλακτα στο αυτοκίνητό σας όταν το παρκάρετε, ειδικά όχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εάν πρέπει να αφήσετε αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας, όπως μια τσάντα, να το βάζετε πάντα κάπου κρυμμένο. Τα μικρότερα αντικείμενα πρέπει να μπαίνουν στο ντουλαπάκι του συνοδηγού (κατά προτίμηση κλειδωμένα), ενώ τα μεγαλύτερα αντικείμενα πρέπει να μπαίνουν στο πορτμπαγκάζ, όπου δεν φαίνονται.

Μην αφήνετε ποτέ το αυτοκίνητό σας ξεκλείδωτο και ιδιαίτερα μην το αφήνετε να λειτουργεί με τα κλειδιά στην ανάφλεξη (αν και αυτό είναι ένα συνηθισμένο κόλπο που κάνουν οι άνθρωποι για viral διαδικτυακά βίντεο για να αποδείξουν ότι το Ντουμπάι είναι ασφαλές, είναι επίσης παράνομο από τη νομοθεσία των Εμιράτων).

Ακόμα κι αν απομακρυνθείτε από το αυτοκίνητό σας για λίγα λεπτά, κλειδώστε τις πόρτες και κλείστε το όχημα καθώς οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που κοιτάζουν γρήγορα μακριά σε μέρη όπως βενζινάδικα. Εκτός από κλοπές από οχήματα, θα πρέπει να ανησυχείτε για κλοπές ορισμένων προσωπικών οχημάτων.

Η κλοπή ποδηλάτων και ηλεκτρικών σκούτερ είναι αρκετά συχνή, με τους κλέφτες να στοχεύουν οχήματα που είναι σταθμευμένα έξω από επιχειρήσεις ή σε σταθμούς του μετρό. Φροντίζετε πάντα να κλειδώνετε προσεκτικά το ποδήλατο ή το σκούτερ σας εάν χρησιμοποιείτε ένα.

Έχεις βρει ξενοδοχείο – διαμέρισμα για το ταξίδι σου? Για δες στο booking.com

Ντουμπάι

Αποφυγή κακών περιοχών

Το Ντουμπάι είναι τόσο ασφαλές που δεν υπάρχουν μέρη που πρέπει να αποφύγετε εντελώς. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που έχουν τη φήμη ότι έχουν υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας, όπως:

 • Sonapur, ένα γκέτο για μετανάστες εργάτες
 • Deira

Το κοντινό εμιράτο Sharjah έχει επίσης ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από το Ντουμπάι.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε το Ντουμπάι:

 • Αποφύγετε δηλώσεις που είναι θετικές για το Κατάρ. Για χρόνια, οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών του Κόλπου έχουν διακοπεί και η εκδήλωση υποστήριξης προς το Κατάρ στο Ντουμπάι είναι παράνομη. Μην φοράτε φανέλες του Κατάρ και μην αναφέρετε υποστηρικτικά σχόλια για τη χώρα.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν κολυμπάτε. Οι παραλίες είναι μερικές φορές βρώμικες, γι’ αυτό ελέγξτε με τους ντόπιους εάν είναι ασφαλείς να κολυμπήσετε. Τηρείτε τις αναρτημένες πινακίδες και τις προειδοποιήσεις σημαιών. Τα μαγιό είναι νόμιμα στην παραλία, αλλά όχι οπουδήποτε αλλού, γι’ αυτό φροντίστε να καλύπτεστε σεμνά όταν φεύγετε από την παραλία.
 • Πολλοί άνθρωποι εξερευνούν την έρημο γύρω από το Ντουμπάι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Είναι πιο ασφαλές να πας με μια αξιόπιστη ομάδα σαφάρι παρά μόνος σου. Πάρτε επιπλέον νερό, δισκία ενυδάτωσης και τροφή και προστατευθείτε από τον ήλιο.
 • Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, φροντίστε να ακολουθείτε τους τοπικούς κανόνες. Ντυθείτε σεμνά δημόσια. Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το φαγητό και το ποτό σε δημόσιους χώρους έξω από τα εστιατόρια είναι αποκρουστικό λόγω της προσβολής του προς αυτούς που νηστεύουν.
 • Αποφύγετε όλα τα ναρκωτικά. Μην παίρνετε ναρκωτικά πριν επισκεφτείτε το Ντουμπάι, καθώς το να έχετε ναρκωτικά στο αίμα σας μετράει ως κατοχή. Οι ποινές είναι πολύ αυστηρές.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την ασφαλή επίσκεψη στο Ντουμπάι:

Είναι ασφαλές να πάτε στο Ντουμπάι για τουρίστες;

Το Ντουμπάι είναι πολύ ασφαλές για τους τουρίστες λόγω του χαμηλού ποσοστού εγκληματικότητας και των χαμηλών κινδύνων ασφαλείας. Ωστόσο, οι τουρίστες πρέπει επίσης να ακολουθούν τους τοπικούς νόμους, οπότε φροντίστε να το κάνετε.

Πόσο ασφαλές είναι το Ντουμπάι για τις γυναίκες ταξιδιώτες;

Το Ντουμπάι είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στη Μέση Ανατολή για τις γυναίκες ταξιδιώτες. Οι περισσότερες γυναίκες που επισκέπτονται την πόλη αναφέρουν ότι αισθάνονται ασφαλείς όταν περπατούν, ακόμη και τη νύχτα.

Είναι το Ντουμπάι ασφαλές για περπάτημα τη νύχτα;

Ναι, το Ντουμπάι είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι το Ντουμπάι δεν είναι μια πολύ βατή πόλη έξω από ορισμένα μέρη, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι επίπεδο απειλής είναι το Ντουμπάι;

Οι περισσότερες χώρες έχουν το Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύμφωνα με ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρίσκονται στην πόλη. Υπάρχει κάποια ανησυχία ότι απειλές για την ασφάλεια από την περιοχή θα μπορούσαν να επηρεάσουν και το Ντουμπάι.

Γιατί η εγκληματικότητα είναι τόσο χαμηλή στο Ντουμπάι;

Οι αυστηροί νόμοι του Ντουμπάι και οι βαριές ποινές για ακόμη και μικρές παραβάσεις πιθανώς ευθύνονται για το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας της πόλης. Η φυλακή χρησιμεύει ως ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας ενάντια στην απειλή του εγκλήματος.

Πρέπει να κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι στο Ντουμπάι;

Το Ντουμπάι είναι ασφαλές για επίσκεψη όσον αφορά την εγκληματικότητα, καθώς έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και είναι κυρίως απρόσβλητο από απειλές για την ασφάλεια σε άλλα μέρη της περιοχής. Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί να ακολουθούν τους τοπικούς νόμους. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια