Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπόρα Μπόρα;

Για πολλούς ανθρώπους, το Bora Bora είναι ένας σύντομος όρος για πολυτελή, χαλαρωτικά ταξίδια. Αυτό το νησί στη Γαλλική Πολυνησία προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στην πραγματικότητα, τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν που η κυβέρνηση έπρεπε να επιβάλει α όριο ετήσιων επισκεπτών άρα δεν υπερέβαιναν τον πληθυσμό πλήρους απασχόλησης. Οι λίγοι τυχεροί που φτάνουν στη Μπόρα Μπόρα συναντιούνται με παρθένες παραλίες, πολυτελή θέρετρα και όμορφη φύση.

Μπορείτε να κάνετε καγιάκ στη λιμνοθάλασσα, να κάνετε πεζοπορία στο μονοπάτι The Valley of the Kings μέσα από τα εντυπωσιακά βουνά της Bora Bora και σημαντικά σημεία για την πολυνησιακή ιστορία ή απλώς να χαλαρώσετε σε όμορφες παραλίες όπως η παραλία Matira.

Οι διακοπές στη Μπόρα Μπόρα είναι σίγουρα αυτές που θα θυμάστε για μια ζωή.

Πριν ταξιδέψετε στα μισά του κόσμου σε έναν νέο προορισμό, πιθανότατα θέλετε να ελέγξετε την ασφάλεια του προορισμού σας. Κανείς δεν θέλει οι ευχάριστες διακοπές να μετατραπούν σε μια εξαντλητική δοκιμασία.

Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί δημιούργησαν αυτόν τον λεπτομερή οδηγό ασφάλειας για να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε εάν η Μπόρα Μπόρα είναι ο σωστός προορισμός για εσάς. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης : Οι 15 καλύτεροι παραλιακοί προορισμοί στον κόσμο

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπόρα Μπόρα;

Ναι, η Μπόρα Μπόρα είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη. Το νησί έχει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι πρακτικά ανύπαρκτο.

Εφόσον εξασκείτε τη βασική ασφάλεια κατά τις υπαίθριες περιπέτειές σας, θα πρέπει να περνάτε καλά όταν βρίσκεστε εκεί. Η Μπόρα Μπόρα είναι μέρος της Γαλλικής Πολυνησίας, ένα υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας.

Ολόκληρη η περιοχή είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη. ο Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών θέτει μόνο τη Γαλλική Πολυνησία σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 1.

Για πολλούς επισκέπτες, ένα ταξίδι στη Μπόρα Μπόρα θα είναι πιθανώς πιο ασφαλές από ένα ταξίδι στη γειτονιά τους. Ακόμη και μέσα στην ήδη ασφαλή περιοχή της Γαλλικής Πολυνησίας, η Μπόρα Μπόρα είναι μια από τις πιο ασφαλείς τοποθεσίες.AirTickets

Το μικρό νησί έχει μόνο πληθυσμό περίπου 10.000 άτομα και τρία κύρια χωριά. Αυτή η σφιχτή, δεμένη κοινότητα δεν αφήνει πολλές ευκαιρίες για εγκλήματα και επικίνδυνες καταστάσεις.

Τις περισσότερες φορές, η Μπόρα Μπόρα ανταποκρίνεται στο στερεότυπο της ως νησιωτικού παραδείσου. Φυσικά, κάθε μέρος έχει τα προβλήματά του και το έγκλημα μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, ακόμη και με φόντο μια όμορφη τροπική παραλία.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα στο Bora Bora όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Λεκτική παρενόχληση

Όλα αυτά είναι μικροεγκλήματα, και το βίαιο έγκλημα στη Μπόρα Μπόρα είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Ακόμη και τα ποσοστά μικροεγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλά, τόσο πολύ που οι περισσότεροι ντόπιοι αφήνουν τα αυτοκίνητά τους και τις μπροστινές πόρτες τους ξεκλείδωτα.

Όταν επισκέπτεστε τη Μπόρα Μπόρα, θα πρέπει να λαμβάνετε περισσότερες προφυλάξεις όσον αφορά τη φύση από τους συνανθρώπους σας. Πολλοί παρασύρονται από την ομορφιά του νερού και των βουνών που ξεχνούν ότι η φύση, αν και όμορφη, μπορεί να είναι και επικίνδυνη.

Εάν πρόκειται να κάνετε πεζοπορία, φροντίστε να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις για την ασφάλειά σας, όπως να έχετε μαζί σας ένα κιτ πρώτων βοηθειών και αρκετό νερό, να επιλέξετε μόνο διαδρομές που ταιριάζουν με το επίπεδο δεξιοτήτων σας και να λάβετε υπόψη τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης για κάθε περίπτωση.

Τα θαλάσσια σπορ είναι πολύ δημοφιλή στη Μπόρα Μπόρα, αλλά θα πρέπει επίσης να λάβετε κάποιες προφυλάξεις όταν μπαίνετε στο νερό.

Ποτέ μην βουτήξετε στο νερό χωρίς να ελέγξετε πρώτα το βάθος καθώς τουλάχιστον ένα άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά από κατάδυση στα ρηχά. Εάν δοκιμάζετε άλλα αθλήματα, όπως καταδύσεις ή κολύμβηση με αναπνευστήρα, απευθυνθείτε σε έναν αξιόπιστο τουριστικό πράκτορα, εάν δεν είστε σίγουροι για το επίπεδο δεξιοτήτων σας.

Με τις καταδύσεις, προσέξτε τις στροφές. Το κολύμπι στη Μπόρα Μπόρα είναι ως επί το πλείστον ασφαλές καθώς το νησί περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα, η οποία είναι πολύ πιο ήρεμη από τον ανοιχτό ωκεανό.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, η λιμνοθάλασσα μπορεί να γίνει ασταθής εάν υπάρχει μια κακή καταιγίδα στον ανοιχτό ωκεανό. Σε αυτή την περίπτωση, οι αρχές θα απαγορεύσουν το κολύμπι στη λιμνοθάλασσα για λόγους ασφαλείας. Να τηρείτε πάντα τις αναρτημένες προειδοποιήσεις.

Ένας άλλος κίνδυνος της κολύμβησης στη Μπόρα Μπόρα είναι η τοπική άγρια ​​ζωή. Μπορείτε να πατήσετε αχινούς στο κάτω μέρος της λιμνοθάλασσας, γι’ αυτό κάποιοι συνιστούν να φοράτε παπούτσια νερού.

Τα νερά γύρω από τη Μπόρα Μπόρα είναι επίσης πλούσια σε καρχαρίες. Ενώ ως επί το πλείστον δεν είναι επιθετικά είδη, υπήρχαν αρκετά επιθέσεις καρχαριών σε τουρίστες το 2022.

Για να παραμείνετε ασφαλείς, μην προσπαθήσετε ποτέ να ταΐσετε ή να χαϊδέψετε τους καρχαρίες, αποφύγετε να φοράτε έντονα χρώματα ή κοσμήματα στο νερό καθώς αυτό τους τρομάζει και μην πηγαίνετε σε περιοχές όπου αναφέρθηκαν καρχαρίες. Αν δείτε έναν καρχαρία, κολυμπήστε ήρεμα καθώς οι ξαφνικές κινήσεις του θυμίζουν θήραμα.

Αν πάτε σε μια εκστρατεία ταΐσματος καρχαριών, θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ασφάλειας. Τέλος, είναι πάντα καλό να ερευνάτε τις φυσικές καταστροφές πριν κατευθυνθείτε σε ένα νέο μέρος.

Το Bora Bora είναι μονωμένο από τις περισσότερες φυσικές καταστροφές. Έχει μια εποχή βροχών όπως οι περισσότεροι τροπικοί προορισμοί, αλλά σύμφωνα με το επίσημη ιστοσελίδα για τον τουρισμόη περίοδος των βροχών χαρακτηρίζεται από τροπικές βροχές και υγρασία με περιοδική ηλιοφάνεια.

Υπάρχουν λίγες επικίνδυνες καταιγίδες καθώς η Μπόρα Μπόρα βρίσκεται έξω από τη ζώνη του κυκλώνα του Ειρηνικού. Υπήρξαν τσουνάμι στο παρελθόν, αλλά μόνο περίπου 13 τα τελευταία 200 χρόνια.

Παλιρροιακά κύματα συμβαίνουν εάν υπάρχει ισχυρός σεισμός αλλού στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως τα κύματα μετά τον σεισμό της Χιλής του 2010.

Όπως μπορείτε να δείτε, η Μπόρα Μπόρα είναι ένας πολύ ασφαλής προορισμός και οποιοσδήποτε κίνδυνος μπορεί να συναντήσετε θα λάβει χώρα μόνο εάν αγνοήσετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

[tp_widget][/tp_widget]

Έγκλημα στη Μπόρα Μπόρα

Η εξέταση των στατιστικών στοιχείων του εγκλήματος πριν πάτε σε ένα νέο μέρος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβετε εάν είναι ασφαλές ή όχι. Το ίδιο ισχύει και για τη Μπόρα Μπόρα.

Η εύρεση στατιστικών στοιχείων για την εγκληματικότητα για τη Μπόρα Μπόρα είναι λίγο δύσκολη, καθώς το νησί είναι μέρος μιας υπερπόντιας επικράτειας, η οποία από μόνη της δεν είναι ανεξάρτητη χώρα.

Σύμφωνα με τοπική χωροφυλακή, ο γαλλικός όρος για τα τμήματα στρατιωτικής αστυνομίας, το πιο κοινό είδος εγκλήματος στο νησί είναι το μη βίαιο έγκλημα ιδιοκτησίας. Συνήθως, αυτού του είδους τα εγκλήματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% των παραβάσεων στο νησί.

Υπάρχουν βίαια εγκλήματα που συμβαίνουν στη Μπόρα Μπόρα, καθώς είναι πραγματικό μέρος, όχι παράδεισος. Για παράδειγμα, το 2014 έγιναν 5 ανθρωποκτονίες. Ωστόσο, το βίαιο έγκλημα κατά των τουριστών είναι ανήκουστο.

Συνήθως, τα θύματα και ο θύτης είχαν κάποιου είδους σχέση, είτε μέσω ενδοοικογενειακής βίας, είτε με ξεκαθάρισμα λογαριασμών είτε με άλλες διαφορές. Συνολικά, το ποσοστό εγκληματικότητας για τη Γαλλική Πολυνησία είναι πολύ χαμηλό, επομένως είναι λογικό το ποσοστό εγκληματικότητας στη Μπόρα Μπόρα να είναι επίσης χαμηλό.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών για ολόκληρη την υπερπόντια επικράτεια από το 2009, το τελευταίο έτος για το οποίο η Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει στοιχείαείναι 0,38 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

Το έγκλημα δεν είναι καθόλου ανησυχητικό για τους ντόπιους, επομένως δεν θα πρέπει να σας επηρεάσει ούτε ως επισκέπτη, ειδικά αν περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας σε ένα ιδιωτικό θέρετρο. Εξακολουθεί να ωφελεί να χρησιμοποιείτε μερικές βασικές προφυλάξεις, αλλά δεν χρειάζεται να είστε επιφυλακτικοί – επικεντρωθείτε στη χαλάρωση στην παραλία.

Πορτοφολάδες

Όταν το έγκλημα συμβαίνει στη Μπόρα Μπόρα, είναι συνήθως με τη μορφή μικροκλοπής, όπως πορτοφολάδες ή αρπαγές τσάντας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό όταν βρίσκεστε στο θέρετρό σας, αλλά αξίζει να προσέχετε όταν μετακινείστε στα χωριά Anau, Faanui και Vaitape.

Δεν χρειάζεται να είστε απολύτως επιφυλακτικοί όπως θα μπορούσατε σε ορισμένες πόλεις που είναι διαβόητες για τους πορτοφολάδες τους, όπως η Βαρκελώνη, αλλά μερικές βασικές προφυλάξεις δεν θα βλάψουν.

Για παράδειγμα, το αυστραλιανή κυβέρνηση έχει κάποιες συμβουλές στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τη Γαλλική Πολυνησία που περιλαμβάνει επίσης συμβουλές για την πρόληψη του εγκλήματος. Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας αφύλακτα, ακόμη και σε εστιατόριο ή καφέ.

Κρατήστε φωτοτυπίες των εγγράφων σας σε περίπτωση που σας κλέψουν.

Οι πολυσύχναστες περιοχές δεν είναι συνηθισμένες στη Μπόρα Μπόρα, εκτός από τις περιπτώσεις που τα κρουαζιερόπλοια μπαίνουν στην αποβάθρα. Εάν όντως πιαστείτε σε πλήθος, απλώς βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας βρίσκονται σε ασφαλές μέρος, όπως μια μπροστινή τσέπη ή μια τσάντα με φερμουάρ.

Κλοπές δωματίων ξενοδοχείου

Με τα χρόνια, υπήρξαν μερικές αναφορές για κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων στη Μπόρα Μπόρα. Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των θέρετρων είναι πολύ ασφαλή και λαμβάνουν τις απόλυτες προφυλάξεις για να διασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες τους θα έχουν μια καταπληκτική εμπειρία, θα συμβούν κάποια άσχημα περιστατικά.

Η καλύτερη προφύλαξη κατά της κλοπής από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι να χρησιμοποιήσετε το χρηματοκιβώτιο. Τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων στο Bora Bora διαθέτουν θυρίδα ασφαλείας που διαθέτει συνδυασμό κλειδαριάς.

Βάλτε αντικείμενα αξίας όπως διαβατήρια, πιστωτικές κάρτες και ακριβά κοσμήματα στο χρηματοκιβώτιο για να τα προστατέψετε. Μερικοί ταξιδιώτες έχουν βιώσει επίσης κλοπή αποσκευών. Προσπαθήστε να μην αφήνετε τις αποσκευές σας χωρίς επίβλεψη ενώ κάνετε check in.

Εάν χρησιμοποιείτε την επιλογή αποθήκευσης αποσκευών του ξενοδοχείου ενώ περιμένετε για το check-in ή μετά το check-out, αγοράστε μια προσωρινή κλειδαριά για τις αποσκευές σας. Αν και αυτά τα περιστατικά είναι σπάνια, καλό είναι να λαμβάνετε κάποιες προφυλάξεις.

Αποφυγή κακών περιοχών

Aitahiti/Shutterstock

Δεδομένου ότι το ποσοστό εγκληματικότητας είναι τόσο χαμηλό στη Μπόρα Μπόρα, δεν υπάρχουν κακές περιοχές. Το μόνο μέρος όπου ο κίνδυνος εγκληματικότητας είναι ελαφρώς αυξημένος είναι γύρω από το λιμάνι στο Βαϊτάπε, όπου δένουν πορθμεία και μερικές φορές κρουαζιερόπλοια.

Δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι γύρω όταν μπαίνουν πλοία, αυτό δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για πορτοφολάδες. Εφόσον έχετε τα τιμαλφή σας σε ασφαλές μέρος, θα πρέπει να είστε ασφαλείς ακόμα και εδώ.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επισκέπτεστε τη Μπόρα Μπόρα:

  • Να είστε προσεκτικοί όταν κάθεστε κάτω από καρύδες — πραγματικά. Αν και αυτή η προειδοποίηση φαίνεται ανόητη, οι καρύδες πέφτουν χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό εάν πέσουν στο κεφάλι κάποιου. Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν κάθεστε στη σκιά ή όταν στήνετε μια αιώρα και φροντίζετε να μην υπάρχουν καρύδες από πάνω.
  • Διαμαρτυρίες γίνονται μερικές φορές στη Γαλλική Πολυνησία ως απάντηση σε εργασιακά ζητήματα ή τεταμένες καταστάσεις στη γαλλική πολιτική, αλλά αυτές συνήθως περιορίζονται στην Ταϊτή και σπάνια συμβαίνουν στη Μπόρα Μπόρα, καθώς ο πληθυσμός είναι τόσο μικρός.
  • Ο καιρός είναι ζεστός και υγρός στη Μπόρα Μπόρα, επομένως βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις σωστές προφυλάξεις. Πίνετε άφθονο νερό καθώς η αφυδάτωση είναι πραγματικός κίνδυνος. Εφαρμόζετε τακτικά αντηλιακό καθώς ο ήλιος είναι πολύ δυνατός — κατά προτίμηση αντηλιακό ασφαλές για τους υφάλους καθώς το κανονικό αντηλιακό έχει ισχυρές χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για τη θαλάσσια ζωή.
  • Οι δρόμοι στη Μπόρα Μπόρα δεν είναι τρομεροί, αλλά δεν είναι και τα καλύτερα συντηρημένα. Τα καλά νέα είναι ότι το νησί είναι τόσο μικρό που δεν χρειάζεται καν να οδηγείτε για να μετακινηθείτε. Ακολουθήστε το παράδειγμα των περισσότερων ντόπιων και νοικιάστε ένα ποδήλατο.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που έχουν κάνει άλλοι τουρίστες στη Μπόρα Μπόρα:

Πότε δεν πρέπει να πάτε στη Μπόρα Μπόρα;

Η Μπόρα Μπόρα είναι ένας δημοφιλής προορισμός όλο το χρόνο, αλλά πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να πάνε από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Αυτή είναι η εποχή των βροχών και ο ζεστός, υγρός καιρός είναι συχνά άβολος.

Ποιες είναι οι απειλές για τη Μπόρα Μπόρα;

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία απειλή για τη Μπόρα Μπόρα. Η εγκληματικότητα είναι χαμηλή και ακόμη και οι φυσικές καταστροφές είναι σπάνιες επειδή αυτό το τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού απέχει πολύ από τη ζώνη του κυκλώνα.

Είναι το Bora Bora ακριβό ή προσιτό;

Η Μπόρα Μπόρα είναι ένας πολύ ακριβός προορισμός. Οι περισσότερες επιλογές διαμονής στο νησί είναι all-inclusive θέρετρα, τα οποία είναι ακριβά. Επιπλέον, έχετε κατά νου ότι το Bora Bora πρέπει να εισάγει πολλά σημαντικά είδη όπως τρόφιμα, αυξάνοντας το κόστος τους.

Έχει χτυπηθεί ποτέ η Μπόρα Μπόρα από τυφώνα;

Οι τυφώνες στον Ειρηνικό Ωκεανό ονομάζονται κυκλώνες. Το Bora Bora συνήθως βιώνει ένα κάθε λίγα χρόνια, έτσι συμβαίνει, αλλά είναι σπάνιο.

Πόσες μέρες είναι αρκετές στη Μπόρα Μπόρα;

4-7 ημέρες είναι ιδανικές για το Bora Bora. Εάν ξοδεύετε λιγότερο χρόνο, δεν θα έχετε χρόνο να χαλαρώσετε αφού προσαρμοστείτε στη διαφορά ώρας. Το νησί είναι όμορφο, αλλά δεν υπάρχουν πολλά να κάνετε, οπότε περισσότερες από 7 ημέρες μπορεί να σας κουράσουν.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Μπόρα Μπόρα;

Η Μπόρα Μπόρα είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για επίσκεψη στον κόσμο. Έχει χαμηλό κίνδυνο φυσικών καταστροφών, χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και σχεδόν εγγυημένες τέλειες διακοπές. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας στη Μπόρα Μπόρα σήμερα!

[tp_widget][/tp_widget]

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια