Blog

Ταξιδιωτικός οδηγός: Πώς να εξερευνήσετε τη Γρανάδα με περιορισμένο προϋπολογισμό

Ταξιδιωτικός οδηγός: Πώς να εξερευνήσετε τη Γρανάδα

Η Γρανάδα είναι ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός κόμβος της Ισπανίας Γνωστός για την αρχαία αρχιτεκτονική. Υπήρξε ιστορικός μάρτυρας των μαυριτανικών και ρωμαϊκών χρόνων. ιστορικά υπήρξε πόλη πολιτιστικής πολυμορφίας λόγω της θέσης της μεταξύ της Βόρειας Αφρικής και των ευρωπαϊκών χωρών. Ένας περίεργος συνδυασμός πολιτισμού και τρόπου ζωής μπορεί να φανεί λόγω της επιρροής που άφησε η ιστορία του.

Η πόλη είναι ένας εξαιρετικός ταξιδιωτικός κόμβος για πεζοπόρους, λάτρεις των μουσείων, λάτρεις της ιστορίας και λάτρεις της αρχιτεκτονικής. Εάν είστε κάποιος από τα παραπάνω, θα περάσετε μια διασκεδαστική περιήγηση στη Γρανάδα. Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ισπανία, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό προϋπολογισμού που μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε τα οικονομικά σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Ταξιδιωτικός οδηγός: Πώς να εξερευνήσετε τη Γρανάδα

Εσύ για να βρεις φθηνά αεροπορικά εισητήρια και ξενοδοχεία μια είναι η επιλογή ticketswe.gr. Continue reading

Skyscanner: 9 μυθολογικοί θησαυροί για επίσκεψη στην Ελλάδα

Skyscanner: 9 μυθολογικοί θησαυροί για επίσκεψη στην Ελλάδα

Εννέα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα, ανάμεσά τους οι Δελφοί, η Δήλος, το Ιδαίον Άντρον, κ.ο.κ., τα οποία συνδέονται άμεσα με την ελληνική μυθολογία, προτείνει το Skyscanner να επισκεφθεί όποιος ταξιδέψει εφέτος στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο, αυτά τα αξιοθέατα είναι:
-Οι Δελφοί, μια πόλη στο όρος Παρνασσός στα νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας.-Το νησί της Δήλου κοντά στη Μύκονο, η γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης.-Ο Λαβύρινθος της Κρήτης. Μπορεί η ακριβής τοποθεσία του να είναι άγνωστη, αλλά υπάρχουν δύο σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το ένα είναι ο Κομμός, που ήταν κάποτε το βασίλειο του Μίνωα και το άλλο η Γόρτυνα, η οποία είναι λίγο πιο μακριά, μπορεί όμως να έχει εμπνεύσει την ιστορία του Θησέα και του Μινώταυρου.-Όρος Ίδα (Ψηλορείτης), Κρήτη. Σύμφωνα με τον θρύλο ο Δίας γεννήθηκε στο σπήλαιο Ιδαίον Άντρον στις πλαγιές του, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι γεννήθηκε στο σπήλαιο του Ψυχρού, στο Οροπέδιο του Λασιθίου.-Ο ποταμός Αχέροντας, στην περιοχή της Ηπείρου στη βορειοδυτική Ελλάδα. Στην αρχαία μυθολογία, ο Αχέροντας ήταν γνωστός ως ο “ποταμός της λύπης”, ένας από τους πέντε ποταμούς του ελληνικού “κάτω κόσμου”.-Το νησί της Αίγινας στον Σαρωνικό κόλπο, 27 μίλια από την Αθήνα. Η Αίγινα ήταν η μητέρα του Αιακού, που γεννήθηκε στο νησί και έγινε ο πρώτος βασιλιάς του.-Το βουνό Όλυμπος, κοντά στον Θερμαϊκό κόλπο, περίπου 50 μίλια νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, υπήρξε το σπίτι των 12 Ελλήνων θεών.-Κέρκυρα (Κέρκυρα), ένα νησί στα βορειοδυτικά παράλια της Ελλάδας, στο Ιόνιο Πέλαγος. Εκεί ο Ηρακλής συνέλαβε τον γιο του, τον Ύλλο, τον μελλοντικό ηγέτη των Ηρακλειδών. Στην Ομηρική Οδύσσεια, η Κέρκυρα είναι το νησί των Φαιάκων, όπου ο Οδυσσέας συναντά τη Ναυσικά. Το νησί φιλοξενεί επίσης το Αχίλλειο Παλάτι, που πήρε το όνομά του από τον Αχιλλέα.-Θήβα, μια πόλη στη Βοιωτία, στην κεντρική Ελλάδα, όπου οι ιστορίες του Κάδμου, του Οιδίποδα, του Διονύσου, του Ηρακλή και άλλων, έπαιξαν εξέχοντα ρόλο στην ελληνική μυθολογία.-Το νησί της Ιθάκης στο Ιόνιο Πέλαγος, στα βορειοανατολικά παράλια της Κεφαλονιάς, ταυτίζεται με το σπίτι του Οδυσσέα στην Ιθάκη του Ομήρου.

 

Source: money-tourism.gr

Original article: Skyscanner: 9 μυθολογικοί θησαυροί για επίσκεψη στην Ελλάδα.

Σε φωτοβολταϊκά 16ΜW επενδύει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Σε φωτοβολταϊκά 16ΜW επενδύει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Του Χάρη Ντιγριντάκη
Mε στόχο την πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μέσω ΑΠΕ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) εξασφάλισε βεβαίωση παραγωγού για 16ΜW.
Το πρώτο αεροδρόμιο της χώρας «Ελ. Βενιζέλος» έχει υιοθετήσει ένα φιλόδοξο πλάνο σε σχέση την ενέργεια, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και άλλες κρίσιμες παραμέτρους της λειτουργίας του.
Στο πλαίσιο αυτό, εξασφάλισε από τη ΡΑΕ βεβαίωση παραγωγού για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 16,008 MW.
Η σχετική αίτηση είχε υποβληθεί στη Ρυθμιστική Αρχή στις 4 Δεκεμβρίου 2020, με την έγκριση, σύμφωνα με πληροφορίες, να δόθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 8 MWp
Υπενθυμίζεται ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2011 λειτουργεί στον ΔΑΑ φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 8 MWp, που αναπτύχθηκε σε έκταση 160 στρεμμάτων και σηματοδότησε την ένταξη των ΑΠΕ στο αεροδρόμιο.
Το συγκεκριμένο πάρκο είχε στοιχίσει 20 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε μέσα σε έξι μήνες και ήταν εκείνη την εποχή η μεγαλύτερη ενιαία φωτοβολταϊκή εγκατάσταση σε αεροδρόμιο παγκοσμίως, καλύπτοντας το 9% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στο «Ελ. Βενιζέλος».
Τον Δεκέμβριο του 2019, το αεροδρόμιο της Αθήνας ανακοίνωσε το σχέδιο “Route 2025”, με το οποίο δεσμεύεται για την επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2025.
Παραγωγή καθαρής ενέργειας εντός του αεροδρομίου
Προς αυτή την κατεύθυνση, υλοποιεί Οδικό Χάρτη Δράσεων για την παραγωγή καθαρής ενέργειας εντός του αεροδρομίου μέσω φωτοβολταϊκών για αυτοκατανάλωση.Με σκοπό την κάλυψη του 100% των αναγκών της εταιρείας σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία αντιστοιχεί στο 91% του τρέχοντος αποτυπώματος της.Καθώς και παράλληλου Οδικού Χάρτη για την εκμηδένιση του υπόλοιπου 9% του αποτυπώματος άνθρακα που αντιστοιχεί στις άμεσες εκπομπές λόγω κατανάλωσης καυσίμων (μέσω πρωτοβουλιών όπως η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, τα βιοκαύσιμα, οι αντλίες θερμότητας κ.α.).
Στόχος του ΔΑΑ να γίνει το πρώτο “πράσινο” αεροδρόμιο στην Ευρώπη
Ο ΔΑΑ έχει ως στόχο να γίνει ο πρώτος διαχειριστής αεροδρομίου στην Ευρώπη που θα καλύπτει σε ποσοστό 100% τις ανάγκες του για ηλεκτρική ενέργεια με παραγωγή εντός αεροδρομίου μέσω ΑΠΕ και θα μηδενίσει τις άμεσες εκπομπές του από την κατανάλωση καυσίμων.
Η εταιρεία σκοπεύει να προκηρύξει διαγωνισμό σχετικά με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του φωτοβολταϊκού πάρκου του ΔΑΑ.
Για αυτό και πριν την προκήρυξη προχώρησε σε μια προκαταρκτική διαβούλευση, κοινοποιώντας τις βασικές πτυχές του project προς πιθανούς συμμετέχοντες στην αγορά που έχουν εμπειρία σε παρόμοια έργα.

Source: tourismtoday.gr

Original article: Σε φωτοβολταϊκά 16ΜW επενδύει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

2ο Greek Meetings Industry Open Web Forum: Νέα πρωτοβουλία HAPCO – ACVB – TCB

Νέα πρωτοβουλία HAPCO – ACVB – TCB

Το 2ο Greek Meetings Industry Open Web Forum με τίτλο: «Insights into the Future», διοργανώθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου από το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) και το Γραφείο Συνεδρίων της Θεσσαλονίκης (TCB).
Σε μία περίοδο που ο συνεδριακός κλάδος αντιμετωπίζει τις σκληρές επιπτώσεις της πανδημίας, η νέα αυτή πρωτοβουλία των τριών φορέων αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την ουσιαστική ανάγκη για συνεργασίες και εξωστρεφείς δράσεις.

Έλληνες και ξένοι ομιλητές με ειδικές γνώσεις στον τουρισμό και στον κλάδο των συναντήσεων μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους και τόνισαν τη σημασία της επανεκκίνησης του κλάδου των συναντήσεων, μέσα στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στους άξονες της βιώσιμης ανάπτυξης, της μετάβασης από τις διαδικτυακές στις υβριδικές οργανώσεις στη μετά-Covid εποχή, καθώς και στη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τόσο για τους προορισμούς όσο και για τους διοργανωτές. Continue reading

Μικρή Χαμολιά: Μια από τις ομορφότερες κρυφές παραλίες στην Αττική

Μια από τις ομορφότερες κρυφές παραλίες στην Αττική

Παραλία Χαμολιά

Λίγο πριν την έλευση και επίσημα του καλοκαιριού μπορείτε να επισκεφθείτε «ίσως την ομορφότερη κρυφή παραλία» της Αττικής, την «Μικρή Χαμολιά».

Απολαύστε την εναέρια πτήση πάνω από την παραλία Μικρή Χαμολιά στο Πόρτο Ράφτη:

Η παραλία που θα σας παρουσιάσουμε δεν βρίσκεται και πολύ μακριά από την Αττική! Μόλις σε 40 λεπτά μπορείτε να φτάσετε εκεί! Ο “κρυμμένος” παράδεισος για πολλούς δεν είναι γνωστός! Αν πάτε εκεί αμέσως θα γαληνέψει η ψυχή σας! Ένας σωστός ταξιδιώτης δεν πρέπει να πηγαίνει μόνο εκεί που πάνε όλοι αλλά εκεί που θέλει εκείνος! Οι παραλίες του θα σας μαγέψουν! Continue reading

Νέα δυσφήμιση της Ελλάδας για τις ουρές στον Προμαχώνα

Νέα δυσφήμιση της Ελλάδας για τις ουρές στον Προμαχώνα

Το σύνολο των βουλγαρικών ΜΜΕ κάνουν αναφορά στις μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και στις πολύωρες καθυστερήσεις των Βουλγάρων τουριστών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στον Προμαχώνα.
Η Δευτέρα 24 Μαΐου είναι επίσημη αργία στη Βουλγαρία, «και πλήθος Βουλγάρων έσπευσαν να περάσουν το τριήμερό τους στις ελληνικές θάλασσες», σημειώνουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ. Continue reading

«Βουτιά» 86,1% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το α’ τρίμηνο

«Βουτιά» 86,1% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το α’ τρίμηνο

Με πτώση πάνω από 85% κινήθηκαν η ταξιδιωτική κίνηση αλλά και οι εισπράξεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζύγιο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2021, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 19 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 201 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Μείωση κατά 511 εκατ. ευρώ (-86,1%) παρουσίασαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 83 εκατ. ευρώ, ενώ πτώση κατά 329 εκατ. ευρώ (-83,8%) παρατηρήθηκε και στις ταξιδιωτικές πληρωμές, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 64 εκατ. ευρώ.

Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην πτώση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 85,2%, καθώς και στη μείωση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 5,6%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 0,4% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 2,4% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο το Μάρτιο του 2021 εμφάνισε πλεόνασμα 9 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 33 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Continue reading

Οι καλύτερες παραλίες με άμμο στην Αττική: Τέσσερις προτάσεις

Οι καλύτερες παραλίες με άμμο στην Αττική

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα μπορείς να βρεις καθαρές παραλίες με άμμο οργανωμένες και μη που θα λατρέψεις αφού στόχος σου είναι να βρίσκεσαι στα μαλακά, να απολαύσεις την ηλιοθεραπεία σου και να παίξεις δίπλα στο νερό. Οι παραλίες με άμμο είναι ιδανικές για οικογένειες κυρίως με μικρά παιδιά που θέλουν να χαρούν τη θάλασσα. Εκεί τα κάστρα έχουν την τιμητική τους και δεν είναι απίθανο οι μεγάλοι να παίξουν περισσότερο από τους μικρούς.
Μονοήμερη εκδρομή: Ντούνη, ο μυστικός παράδεισος της Αττικής
Σχοινιάς: Μία από τις πιο διάσημες παραλίες με άμμο της Αττικής

Η παραλία του Σχοινιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Αθηναίους. Είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες με άμμο και βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, στην παράκτια ζώνη. Φτάνοντας στον Σχοινιά θα παρατηρείς πόσο αρμονικά μπορούν να συνδυαστούν η χρυσή αμμουδιά με ένα μοναδικό οικοσύστημα και πευκοδάσος κουκουναριάς και να δημιουργήσουν το «Εθνικό Πάρκο Σχοινιά».
Η παραλία του Σχοινιά είναι οργανωμένη σε αρκετά σημεία αλλά εάν περάσεις τα σαμαράκια του κεντρικού δρόμου και βρεθείς πίσω από το δάσος της περιοχής θα δεις μια τελείως διαφορετική εικόνα. Απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας δηλαδή σε περίπου μία ώρα μπορείς να την επισκεφτείς.
Παραλίες με άμμο: Τα Λεγρενά με τα κρυστάλλινα νερά Continue reading

Ο Τάσος Δούσης προτείνει ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο στη Ρόδο χτισμένο σε μια παραδεισένια τοποθεσία

Ο Τάσος Δούσης προτείνει ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο στη Ρόδο

Η Ρόδος, το νησί των Ιπποτών, είναι ένας υπέροχος προορισμός για διακοπές! Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει: υπέροχες παραλίες, γραφικά χωριά, εκπληκτική φύση και μια Παλιά Πόλη σαν παραμύθι! Το νησί έχει πολλά μέρη με μικρούς κολπίσκους με καταγάλανα νερά και μια υπέροχη φύση! Ο Τάσος Δούσης σας προτείνει ένα μαγευτικό ξενοδοχείο στη Ρόδο χτισμένο μέσα σε έναν αληθινό παράδεισο!

Μπορεί να σας αρέσει και το Ρόδος: Δυο εκλεκτά εστιατόρια που θα φας αυθεντικό φαγητό

Το μαγευτικό Eco Beach and Magic Garden Hotel

Το Eco Beach And Magic Garden βρίσκεται στο παραθαλάσσιο χωριό Γεννάδι, στη νοτιοανατολική πλευρά της Ρόδου και προσφέρει κήπο με μπάρμπεκιου και αιώρα. Επίσης παρέχει δωρεάν Wi-Fi. Continue reading

ΕΤΑΔ: Πρόσκληση για την αξιοποίηση ακινήτου “φιλέτου” στα Λιοντάρια Ηρακλείου | Χρήση και ως ξενοδοχείο

Πρόσκληση για την αξιοποίηση ακινήτου “φιλέτου” στα Λιοντάρια Ηρακλείου

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων αξιοποίησης για ακίνητο ιδιοκτησίας της στην περιοχή Λιοντάρια, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.
Πρόθεση της ΕΤΑΔ Α.Ε. είναι η βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου μέσα από τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, δημιουργώντας οφέλη για την τοπική κοινωνία και το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα δίνεται στην εγκατάσταση δραστηριοτήτων που θα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους του Ηρακλείου και τους επισκέπτες του Κέντρου της πόλης.

Περιγραφή και ιστορικό ακινήτου

Το ακίνητο αποτελείται από δύο αυτοτελή οροφοκτίσματα άνω του ισογείου, εκατέρωθεν της οδού Ταγματάρχου Τζουλάκη, συνολικής κτισμένης επιφάνειας περί των 1.300τμ. Παλιότερα το ιστορικό ακίνητο αποτελούσε τμήμα του συγκροτήματος των κρατικών σιταποθηκών που κατασκεύασαν οι Ενετοί στο τέλος του 16ου αιώνα, σε συνέχεια της κεντρικής πύλης και επί του βυζαντινού τείχους της πόλης. Η ακεραιότητα του συγκροτήματος διαταράχτηκε και από τους βομβαρδισμούς κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μεταπολεμικά η αποκατάσταση του ακινήτου και η τμηματική ανοικοδόμησή του έγινε με σκοπό την στέγαση της Αστυνομίας που παρέμεινε στο ακίνητο μέχρι και το 2009.
Στόχος της ΕΤΑΔ είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου ως έχει, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες χρήσεις και με την υποχρέωση του μισθωτή να αναλάβει τις δαπάνες για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του. Με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιηθεί ένα σημαντικό ακίνητο σε κεντρικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου:
Ενδεικτικά επιτρέπονται οι εξής χρήσεις:

Κατοικία
Ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις
Εμπορικά καταστήματα
Γραφεία, τράπεζες, ασφάλειες, κοινωφελείς οργανισμοί,
Διοίκηση
Εστιατόρια
Αναψυκτήρια / Κέντρα διασκέδασης αναψυχής
Χώροι συνάθροισης κοινού
Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις
Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας

adv
Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος– δικαιολογητικά Continue reading