Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Ισπανία το 2023;

Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, έρχεται στο #3, για την ακρίβεια. Πάνω από 75 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται  κάθε χρόνο, ελπίζοντας να απολαύσουν τη γοητεία αυτής της εκπληκτικής χώρας.

Οι μεγάλες μητροπόλεις της Ισπανίας Μαδρίτη και Βαρκελώνη προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες. Πολλοί επισκέπτες συρρέουν επίσης στην Ανδαλουσία στη νότια Ισπανία για να γνωρίσουν τον μοναδικό συνδυασμό ισλαμικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Οι μικρές πόλεις της Ισπανίας, όπως η Ronda, παρέχουν μια πιο ήρεμη εικόνα για αιώνες ιστορίας και φυσικά, καμία λίστα με τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Ισπανίας δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να αναφέρουμε τις όμορφες παραλίες.

Δεδομένου ότι εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την Ισπανία κάθε χρόνο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι είναι ως επί το πλείστον μια ασφαλής χώρα – οι περισσότεροι τουρίστες αποφεύγουν τις χώρες που είναι δυνητικά επικίνδυνες.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης: Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη

25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για την Ισπανία

Ωστόσο, ακόμη και μέρη που είναι ως επί το πλείστον ασφαλή μπορεί να είναι επικίνδυνα κατά καιρούς, επομένως είναι έξυπνο να έχετε πάντα υπόψη σας τις προφυλάξεις ασφαλείας.

Είτε έχετε ανησυχίες για την ασφάλεια είτε σχεδιάζετε να πάτε στις ισπανικές διακοπές σας χωρίς καμία φροντίδα στον κόσμο, ο ταξιδιωτικός μας οδηγός θα σας εξοπλίσει με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Ισπανία

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Ισπανία το 2023;

Ναί. Θα χαρείτε να μάθετε ότι η Ισπανία είναι ασφαλής να επισκεφθείτε. Ωστόσο, το ποσοστό μικροεγκληματικότητας σε πολλά τουριστικά αξιοθέατα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, είναι πολύ υψηλό.

Υπάρχει επίσης κίνδυνος για περισσότερα βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας, αλλά αυτοί οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι. Οι περισσότερες ξένες χώρες συμφωνούν ότι η Ισπανία είναι ως επί το πλείστον ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη, αν και συμβουλεύουν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Η Νέα Ζηλανδία  λέει στους πολίτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτονται την Ισπανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν επίσης την Ισπανία σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2 .

Αυτές οι προειδοποιήσεις δεν πρέπει να φοβάστε τίποτα, αλλά είναι καλό να διαβάσετε για πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε στην Ισπανία, ώστε να γνωρίζετε πώς να προετοιμαστείτε. Οι περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ισπανία αναφέρουν μερικές κοινές ανησυχίες για τους ταξιδιώτες στην Ισπανία.

Αυτές οι ανησυχίες περιλαμβάνουν:

  • Εμφύλια αναταραχή
  • Τρομοκρατία
  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Οδικό έγκλημα
  • Απάτη

Μερικοί από αυτούς τους πιθανούς κινδύνους φαίνονται απειλητικοί για τη ζωή, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα βίαια γεγονότα είναι σπάνια στην Ισπανία.

Δεδομένου ότι έχουν συμβεί στο παρελθόν, οι χώρες έχουν την υποχρέωση να προειδοποιούν τους πολίτες τους και να είναι προσεκτικοί. Οι εμφύλιες αναταραχές είναι συνηθισμένες στην Ισπανία, ειδικά σε ορισμένες περιοχές.

Από το 2019 έως το 2021, η ημιαυτόνομη περιοχή της Καταλονίας  στα βορειοανατολικά, ειδικά η πρωτεύουσά της Βαρκελώνη, συγκλονίστηκε από διαμαρτυρίες καθώς πολλοί διαδηλωτές ζήτησαν πλήρη ανεξαρτησία (Οι Καταλανοί μιλούν τη δική τους γλώσσα και πολλοί θεωρούν τους εαυτούς τους διαφορετικούς από την Ισπανία).

Η περιοχή των Βάσκων στη βορειοδυτική ακτή είναι μια άλλη περιοχή που έχει δει εκκλήσεις για ανεξαρτησία.

Η περιοχή των Βάσκων είχε ένα ενεργό αποσχιστικό κίνημα, με επικεφαλής την τρομοκρατική ομάδα ETA, αλλά η ομάδα και η ισπανική κυβέρνηση υπέγραψαν επίσημα κατάπαυση του πυρός το 2011 .

Από τότε, η περιοχή των Βάσκων ήταν ειρηνική και ευημερούσα, αν και μερικές φορές συμβαίνουν μικρές διαδηλώσεις. Είναι ακόμα καλό να γνωρίζετε αυτό το πολιτικό πλαίσιο για να μην προσβάλλετε κανέναν ντόπιο γνωστό όταν βρίσκεστε στην περιοχή.

Όσον αφορά τις φυσικές καταστροφές, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ στην Ισπανία. Εάν επισκεφτείτε ορισμένα μέρη της Ισπανίας, όπως τα Κανάρια Νησιά, θα μπορούσατε να συναντήσετε ηφαιστειακές εκρήξεις .

Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά στην Ισπανία, προκαλώντας συχνά δασικές πυρκαγιές. Καθώς η κλιματική αλλαγή καταστρέφει την Ιβηρική Χερσόνησο, η περίοδος των πυρκαγιών ξεκινά νωρίτερα και νωρίτερα κάθε χρόνο. Μπορείτε να ελέγξετε για τυχόν ενεργές πυρκαγιές σε έναν χάρτη που παρέχεται από τοπικά μέσα.

Να παρακολουθείτε πάντα τα τοπικά νέα πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και να ακολουθείτε τυχόν εντολές εκκένωσης. Υπάρχουν σίγουρα προβλήματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν επισκέπτεστε την Ισπανία, αλλά τίποτα που θα πρέπει να σας αλλάξει γνώμη σχετικά με το ταξίδι εκεί.

Ισπανία

Έγκλημα στην Ισπανία

Το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ισπανία είναι συνολικά χαμηλό, με εξαίρεση τη μικροεγκληματικότητα. Αν και μπορεί να έχετε ακούσει ιστορίες τρόμου για πορτοφολάδες και Ισπανούς εγκληματίες, η πραγματικότητα στο έδαφος είναι πολύ πιο ασφαλής από ό,τι φαντάζεστε.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στην Ισπανία είναι πολύ χαμηλό. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας , το ποσοστό ανθρωποκτονιών στην Ισπανία είναι μόνο 1 περιστατικό ανά 100.000 άτομα. Το ποσοστό άλλων βίαιων εγκλημάτων είναι συγκριτικά χαμηλό.

Συνολικά, το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ισπανία είναι πολύ χαμηλό. Το ποσοστό είναι επίσημα 48,8 περιστατικά  ανά 1.000 κατοίκους. Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη . Για τους περισσότερους επισκέπτες, ένα ταξίδι στην Ισπανία μπορεί να είναι πιο ασφαλές από ένα ταξίδι στη γενέτειρά τους.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ισπανία διαφέρει δραστικά ανά περιοχή και ανά είδος εγκλήματος. Οι περιοχές που δέχονται τους περισσότερους τουρίστες βιώνουν και τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα.

Βαρκελώνη | Ταξιδιωτικός οδηγός(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με 64 εγκλήματα ανά 1.000 άτομα, ακολουθούμενες από την Καταλονία και τη Μαδρίτη. Αν και η ζωή και η σωματική σας ασφάλεια πιθανότατα δεν θα τεθούν σε κίνδυνο στην Ισπανία, το πορτοφόλι σας είναι μια διαφορετική ιστορία.

Αν και η Ισπανία βαθμολογείται συνολικά στον δείκτη εγκληματικότητας, βαθμολογείται με 43,10 στα 100 όταν πρόκειται για εγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως βανδαλισμοί και κλοπές. Αυτό επιβεβαιώνεται από ανέκδοτα στοιχεία.

Πολλά ταξιδιωτικά ιστολόγια αναφέρουν τη Βαρκελώνη ή τη Μαδρίτη ως τις χειρότερες πόλεις στον κόσμο όταν πρόκειται για πορτοφολάδες. Οι αναλυτές (και οι απογοητευμένοι ντόπιοι και οι αξιωματούχοι της πόλης) ξύνουν τα κεφάλια τους εδώ και χρόνια προσπαθώντας να καταλάβουν γιατί οι πορτοφολάδες είναι τόσο συνηθισμένοι στη Βαρκελώνη.

Ορισμένοι επικαλούνται τις χαλαρές τιμωρίες για πορτοφολάδες , ενώ άλλοι επισημαίνουν τη μαζική κλίμακα  τουρισμού που είναι απαράμιλλη σε πολλά άλλα μέρη στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στην Ισπανία.

Εάν πέσετε θύμα εγκλήματος ενώ βρίσκεστε στην Ισπανία, η ισπανική κυβέρνηση σας συμβουλεύει να επικοινωνήσετε αμέσως με την αστυνομία και να υποβάλετε αναφορά. Υπάρχει ακόμη και μια επίσημη εφαρμογή που ονομάζεται AlertCops που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με την επιβολή του νόμου.

Η Ισπανία διαθέτει επίσης μια καθορισμένη υπηρεσία ξένων τουριστών που βοηθά τους ανθρώπους μετά από ένα έγκλημα με βοήθεια στη μητρική τους γλώσσα.

Ενώ η εγκληματικότητα είναι ένα πρόβλημα στην Ισπανία, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο επιλέγοντας προσεκτικά τους προορισμούς σας και να είστε πολύ προσεκτικοί καθώς μετακινείστε.

Ισπανία

Πορτοφολάδες

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που πιθανόν να αντιμετωπίσουν οι τουρίστες όταν επισκέπτονται την Ισπανία είναι οι μικροκλοπές, ειδικά οι πορτοφολάδες. Οι πορτοφολάδες είναι πιο συνηθισμένοι στις μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη, και σε δημοφιλείς παραλίες όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα.

Η καναδική κυβέρνηση απαριθμεί μέρη που είναι δημοφιλή στους πορτοφολάδες στην επίσημη ταξιδιωτική της οδηγία για την Ισπανία. Στη Μαδρίτη, να είστε προσεκτικοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό ή το σιδηροδρομικό σταθμό Atocha, την Puerta del Sol, τη Gran Via, το Paseo del Prado και το πάρκο Retiro.

Στη Βαρκελώνη, να είστε προσεκτικοί στην παραλία στη Barceloneta, τη Las Ramblas, το Park Guell, γύρω από τη Βασιλική Sagrada Familia και γύρω από τα συστήματα τρένων, λεωφορείων και μετρό.

Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί στα λόμπι των μεγάλων αεροδρομίων της Ισπανίας, όπως το El Prat κοντά στη Βαρκελώνη, καθώς οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τα πλήθη για να πάρουν διαβατήρια από τους τουρίστες. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  λέει ότι υπήρξαν περιστατικά σε γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων ή σε παραλαβή αποσκευών.

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν ποικίλες τακτικές για να εκμεταλλευτούν τα θύματα, συχνά στοχεύοντας τουρίστες. Η αυστραλιανή κυβέρνηση απαριθμεί μερικές από αυτές τις κοινές τακτικές, όπως το να ζητάτε οδηγίες ή να σας χύνει κάτι και να σας προσφέρει να το καθαρίσετε.

Οι κλέφτες συχνά εργάζονται σε ομάδες. Στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, θα προκαλέσουν αναστάτωση ή συσσώρευση κοντά στις πόρτες του μετρό ή στην πλατφόρμα, αναγκάζοντας τα θύματα να περάσουν από ένα στενό κενό.

Θα πρέπει να λάβετε ενεργές προφυλάξεις για να βεβαιωθείτε ότι φεύγετε από την Ισπανία με όλα τα τιμαλφή σας ανέπαφα.

Ποτέ μην βάζετε όλα τα τιμαλφή σας σε ένα μέρος – βάλτε λίγα μετρητά στην τσάντα σας και αποθηκεύστε τα υπόλοιπα γύρω από το σώμα σας. Κρατήστε το χέρι σας φυσικά στην τσάντα σας όταν βρίσκεστε μέσα σε πλήθος και επενδύστε σε μια ζώνη χρημάτων ή μια βαλίτσα για να κρατήσετε τα τιμαλφή σας κοντά.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνετε τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη, ακόμη και σε ένα μέρος που αισθάνεστε ασφαλές, όπως ένα λόμπι ξενοδοχείου ή ένα εστιατόριο — αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κρεμάτε τις τσάντες σας από το πίσω μέρος της καρέκλας.

Τρομοκρατία

Πολλές χώρες αναφέρουν τον κίνδυνο της τρομοκρατίας στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για την Ισπανία. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας  αναφέρει ότι η Ισπανία υπήρξε τόπος τρομοκρατικών επιθέσεων στο παρελθόν και ότι διάφορες τρομοκρατικές ομάδες έχουν απειλήσει να πραγματοποιήσουν ενέργειες εδώ στο μέλλον.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφει τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ταξιδιωτική της συμβουλή. Τον Ιανουάριο του 2023, ένα άτομο σκοτώθηκε όταν ένας τρομοκράτης επιτέθηκε σε δύο εκκλησίες στη νότια Ισπανία.

Ένα πολύ πιο θανατηφόρο περιστατικό σημειώθηκε το 2017, όταν τρομοκράτες οδήγησαν οχήματα σε πλήθη στη Βαρκελώνη και στο Cambrils, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Το επίσημο επίπεδο συναγερμού τρομοκρατών της ισπανικής κυβέρνησης εξακολουθεί να έχει οριστεί στο Επίπεδο 4 , το οποίο είναι υψηλό. Αν και είναι θανατηφόρα, τα τρομοκρατικά επεισόδια στην Ισπανία τείνουν να είναι σποραδικά, επομένως είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε κάτι όταν το επισκεφτείτε.

Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε αξιόπιστα την τρομοκρατία. Δεν πρέπει να αφήσετε την απειλή της τρομοκρατίας να σας οδηγήσει να ακυρώσετε τις διακοπές σας.

Ωστόσο, να είστε σε εύλογη εγρήγορση σε δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο και να φύγετε πρώτα, κάντε ερωτήσεις αργότερα εάν συναντήσετε κάτι ύποπτο. Να τηρείτε πάντα τις τοπικές ειδοποιήσεις ή τις οδηγίες από τις αρχές.

Ισπανία

Αποφυγή κακών περιοχών

Μερικές προφυλάξεις βοηθούν πολύ όταν ταξιδεύετε στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των κακών περιοχών. Τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη δεν είναι μέρη που θα έπρεπε (ή ρεαλιστικά θα μπορούσατε) να αποφύγετε σε ένα ταξίδι στην Ισπανία, αλλά θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις εκεί.

Αυτά τα μέρη είναι συχνά hotspot για πορτοφολάδες. Η Ισπανία μερικές φορές παλεύει με την ανισότητα και ορισμένες γειτονιές στις μεγάλες πόλεις της είναι φτωχές και έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Αυτές οι γειτονιές περιλαμβάνουν το La Cañada Real στη Μαδρίτη και το La Mina και το El Raval στη Βαρκελώνη. Αυτές οι γειτονιές είναι συνήθως μακριά από οποιουσδήποτε τουριστικούς προορισμούς, επομένως θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να αποφευχθούν.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επισκέπτεστε την Ισπανία:

  • Οι εγκληματίες μερικές φορές παρουσιάζονται ως αστυνομικοί, ζητώντας να δουν το πορτοφόλι και την ταυτότητα των ανθρώπων και μετά τρέχουν με αυτά τα έγγραφα. Πάντα να ζητάτε να δείτε στοιχεία ταυτότητας εάν κάποιος αξιωματικός σας σταματήσει και να απομνημονεύσετε πώς είναι μια στολή.
  • Εάν οδηγείτε στην Ισπανία, προσέξτε να σας έρθει κάποιος σε ένα βενζινάδικο με μια ιστορία λυγμού ή να δημιουργήσει ένα οδόφραγμα. Αν και είναι πιθανό ότι πρόκειται για οδηγούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι πιο πιθανό να είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να κλέψουν από οχήματα.
  • Αποφύγετε ενέργειες που μπορεί να σας κάνουν να μοιάζετε με τουρίστα, όπως το να λαμβάνετε φλας με ακριβά κοσμήματα, να κρατάτε μια φωτογραφική μηχανή στο λαιμό σας ή να ντύνεστε πολύ χαλαρά όταν δεν είστε στην παραλία.
  • Πολλοί προορισμοί στην Ισπανία γίνονται όλο και πιο απογοητευμένοι με τη συμπεριφορά των τουριστών, ειδικά η Βαρκελώνη. Να σέβεστε και να ακολουθείτε τους τοπικούς κανόνες. Για παράδειγμα, μην μεθάτε και μην ουρείτε δημόσια. Η ισπανική κυβέρνηση συνέταξε ένα χρήσιμο τρίγλωσσο φυλλάδιο  για την τουριστική συμπεριφορά.

Ισπανία

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε πριν πάτε στην Ισπανία:

Είναι ασφαλές για τους τουρίστες στην Ισπανία;

Η Ισπανία είναι κυρίως ασφαλής για τους τουρίστες. Ωστόσο, θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας καθώς ο πορτοφολέας είναι πολύ συνηθισμένος.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από το ταξίδι στην Ισπανία;

Οι περισσότεροι από τους κινδύνους του ταξιδιού στην Ισπανία έχουν να κάνουν με το πορτοφόλι σας. Τα εγκλήματα του δρόμου όπως πορτοφολάδες είναι πολύ συνηθισμένα, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις. Υπάρχει επίσης κάποιος κίνδυνος για περισσότερα βίαια εγκλήματα, ιδίως τρομοκρατία.

Ποια είναι η πιο ασφαλής πόλη στην Ισπανία;

Αν θέλετε να ζήσετε μια πόλη στην Ισπανία χωρίς την αδρεναλίνη να χρειαστεί να κολλήσετε τα πράγματά σας στη Βαρκελώνη ή τη Μαδρίτη, το καλύτερο στοίχημά σας είναι η Βαλένθια. Η Βαλένθια έχει το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη στην Ισπανία.

Είναι η Ισπανία ασφαλής για τις γυναίκες ταξιδιώτες;

Η Ισπανία είναι ως επί το πλείστον ασφαλής για τις γυναίκες ταξιδιώτες, αν και το catcaling είναι συνηθισμένο σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας. Οι γυναίκες μερικές φορές γίνονται στόχος πορτοφολάδων επειδή έχουν πορτοφόλια, οπότε φροντίστε να κρατάτε την τσάντα σας κοντά στο σώμα σας.

Είναι κακό το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ισπανία;

Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας στην Ισπανία δεν είναι κακό. Ωστόσο, όταν κοιτάξετε το ποσοστό μικροεγκληματικότητας, είναι αστρονομικό σε ορισμένες πόλεις, οπότε να είστε προσεκτικοί.

Λοιπόν, είναι η Ισπανία ασφαλής για επίσκεψη;

Η Ισπανία έχει ένα από τα χαμηλότερα συνολικά ποσοστά εγκληματικότητας στην Ευρώπη και είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για επίσκεψη. Ωστόσο, ορισμένες πόλεις έχουν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας στο δρόμο, επομένως θα πρέπει να κρατάτε σταθερά τα τιμαλφή σας.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας στην Ισπανία και ζήστε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η ειδυλλιακή χώρα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια