Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο το 2023;

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου  και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τον ύφαλο κάθε χρόνο, ελπίζοντας να πάρουν μια γεύση από αυτό το ιδιαίτερο αξιοθέατο.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ιδιαίτερος γιατί δεν είναι απλώς ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο, αλλά είναι και η μεγαλύτερη δομή που φτιάχνεται από ζωντανούς οργανισμούς.

Μικροσκοπικό κοράλλι χτισμένο πάνω από 133.000 τετραγωνικά μίλια υφάλου, μια δομή που είναι ορατή ακόμη και από το διάστημα. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις περίτεχνες, λεπτές κοραλλιογενείς δομές και τη γεμάτη ζωή ψαριών σε εκδρομές με αναπνευστήρα, καταδύσεις και εκδρομές με βάρκα.

Για πολλούς ανθρώπους, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ένας προορισμός με λίστα κουβάδων. Ωστόσο, πριν κάνετε το όνειρό σας να επισκεφθείτε αυτό το φυσικό θαύμα πραγματικότητα, είναι σημαντικό να εξετάσετε πρακτικά ζητήματα, όπως η ασφάλεια.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς συγκεντρώνοντας όλα όσα χρειάζεστε για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς να ταξιδέψετε στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο με ασφάλεια. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

H καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο το 2024

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Great Barrier Reef το 2023;

Είναι ασφαλές ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος;

Η επίσκεψη στο Great Barrier Reef είναι μια ασφαλής εμπειρία. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι κάθε φορά που βγαίνετε στη φύση, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης στον ύφαλο, βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο από απρόβλεπτα στοιχεία.

Φροντίστε να λαμβάνετε καλές προφυλάξεις όταν επισκέπτεστε την περιοχή. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο με στόχο να ασχοληθούν με θαλάσσια σπορ όπως κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις.

Κάθε φορά που πηγαίνετε στο νερό, λάβετε προφυλάξεις που θα κάνατε όταν κολυμπάτε οπουδήποτε αλλού. Έχετε υπόψη σας τα όριά σας και μην τολμήσετε πολύ μακριά ή πολύ βαθιά αν δεν είστε δυνατός κολυμβητής.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία για να προστατευτείτε από τις ακτίνες UV. Υπάρχουν κάποιοι εγγενείς κίνδυνοι στην κολύμβηση στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Ορισμένες παραλίες γύρω από τον ύφαλο δεν έχουν ναυαγοσώστες , οπότε ασκήστε την καλύτερη κρίση σας.

Εάν υπάρχουν ναυαγοσώστες σε υπηρεσία, κολυμπήστε μόνο ανάμεσα στην κόκκινη και κίτρινη σημαία και ακολουθήστε τις αναρτημένες οδηγίες. Σε πολλούς επισκέπτες αρέσει να συμμετέχουν σε άλλους τύπους θαλάσσιων δραστηριοτήτων στο Great Barrier Reef, όπως καταδύσεις.

Αν θέλετε να κάνετε βαθύτερες καταδύσεις, θα χρειαστείτε πιστοποίηση. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες παθήσεις υγείας μπορεί να σας εμποδίσουν να συμμετάσχετε στην κατάδυση. Οι τουριστικοί πράκτορες θα σας ρωτήσουν για τις προϋπάρχουσες συνθήκες και θα σας αξιολογήσουν για την καταδυτική φυσική κατάσταση.

Μετά την κατάδυση, να προσέχετε την ασθένεια αποσυμπίεσης. Μην πετάτε την επόμενη μέρα της κατάδυσης καθώς η αλλαγή της πίεσης είναι επικίνδυνη. Μην ανεβείτε πολύ γρήγορα όταν επιστρέφετε από τον πυθμένα της θάλασσας.

Ο Great Barrier Reef φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία ζώων. Αυτή η άγρια ​​ζωή είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα για τους ανθρώπους που επισκέπτονται τον ύφαλο, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο.

Στις ρηχές περιοχές του υφάλου κοντά στην ακτή, οι κροκόδειλοι συχνά ελλοχεύουν. Ακολουθήστε τυχόν προειδοποιητικά σημάδια κροκόδειλου – εάν υπάρχει μια πινακίδα που αναφέρει πρόσφατη εμφάνιση κροκόδειλου, αποφύγετε το νερό με κάθε κόστος.

Τα νερά του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου φιλοξενούν όμορφα τροπικά ψάρια, αλλά και μέδουσες, ακτίνες τσιμπήματος και καρχαρίες. Μερικά είδη κοραλλιών τσιμπούν επίσης. Εάν βγείτε στο νερό, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε προφυλάξεις για να προστατευθείτε.

Οι περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν στολές κεντρί για να σας προστατεύσουν κατά την κολύμβηση με αναπνευστήρα. Αποφύγετε τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, που είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο , καθώς τότε βγαίνουν περισσότερες μέδουσες.

Τα ψάρια γύρω από τον Great Barrier Reef είναι μερικές φορές επιθετικά. Η κυβέρνηση της Πολιτείας Κουίνσλαντ συμβουλεύει τους επισκέπτες του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Ύφαλου να μην ταΐζουν τα ψάρια καθώς αυτό υποκινεί την επιθετική συμπεριφορά σε ορισμένα είδη.

Τα ψάρια ξέρουν ότι ο ύφαλος προσελκύει τουρίστες και θα συρρέουν βάρκες αναζητώντας τροφή. Επιπλέον, η τροφή που οι τουρίστες ταΐζουν ψάρια είναι συχνά κακή για αυτούς. Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος προσελκύει πληθυσμό καρχαριών.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση δημιούργησε μια σελίδα αφιερωμένη στην προστασία των επισκεπτών από επιθέσεις καρχαρία που ονομάζεται SharkSmart . Φροντίστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές εκεί, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης μόνο σε παραλίες με περιπολίες και ποτέ να μην κολυμπήσετε μόνοι.

Αποφύγετε ώρες και τοποθεσίες που προσελκύουν καρχαρίες όπως η αυγή και το σούρουπο ή κοντά σε σμήνη ψαριών που είναι θήραμα του καρχαρία. Μην κολυμπάτε σε καθορισμένες περιοχές ψαρέματος του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Ύφαλου, καθώς οι καρχαρίες συχνά ακολουθούν αλιευτικά σκάφη αναζητώντας υπολείμματα.

Εκτός από το να σκέφτεστε την ασφάλειά σας όταν επισκέπτεστε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, σκεφτείτε και την ασφάλεια του προορισμού σας. Ο ύφαλος είναι τεράστιος αλλά εύθραυστος και πεθαίνει καθημερινά λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης.

Το συμβούλιο τουρισμού της Αυστραλίας  έχει συμβουλές για βιώσιμα ταξίδια στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, συμπεριλαμβανομένου του να μην αγγίζετε τα κοράλλια με τα πτερύγια σας ενώ κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα, να μην παίρνετε κανένα κοράλλι και να υποστηρίζετε τις τοπικές επιχειρήσεις που επενδύουν στη βιωσιμότητα.

Έγκλημα στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο

Είναι ασφαλές ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος;

Κερνς, Κουίνσλαντ, Αυστραλία – Οκτώβριος 2022: Ο περίπατος και η ακτή στην άμπωτη κατά μήκος του πάρκου Cairns Esplanade με τον τροχό του λούνα παρκ Reef Eye στο βάθος/Paulharding00/Shutterstock

Το έγκλημα στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Τελικά, τι μπορεί να κάνει κανείς όταν επιπλέετε σε ένα σκάφος εκατοντάδες πόδια μακριά από την ακτή, περιτριγυρισμένοι μόνο από τους συντρόφους σας; Οι καρχαρίες είναι μια πολύ μεγαλύτερη ανησυχία.

Ωστόσο, όλες οι περιηγήσεις στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου και οι περισσότερες φεύγουν από την αυστραλιανή πόλη Κερνς.

Το Κερνς είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός που έχει το παρατσούκλι «Η πύλη προς τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο» επειδή οι περισσότερες εκδρομές με σκάφος το χρησιμοποιούν ως σημείο αναχώρησης.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει πιθανώς να εξετάσετε την ασφάλειά του, καθώς και την ασφάλεια οποιωνδήποτε πόλεων μπορεί να επισκεφτείτε στην πορεία. Το Κερνς είναι μια πόλη με αρκετά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας στην ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με τις τοπικές ειδήσεις, ένα τεράστιο 25% των κατοικιών στην περιοχή του Κερνς επηρεάστηκαν από διαρρήξεις ή άλλα εγκλήματα ιδιοκτησίας το 2020. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες διαρρήξεις επικεντρώνονται στα προάστια του Κερνς, όπου οι τουρίστες σπάνια τολμούν.

Επιπλέον, αν και το ποσοστό των διαρρήξεων εξακολουθεί να είναι υψηλό, το ποσοστό εγκληματικότητας μειώνεται. Συνολικά, η εγκληματικότητα ανέφερε μια ελαφρά αύξηση στο Cairns το 2022 .

Ωστόσο, αυτή η αύξηση της εγκληματικότητας μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στο τέλος των αυστηρών περιορισμών COVID-19 της Αυστραλίας, που έπαιξαν ρόλο στον περιορισμό της εγκληματικότητας το 2020 και το 2021. Το πιο συνηθισμένο έγκλημα ήταν η κλοπή.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να ανησυχείτε για την προσωπική σας ασφάλεια στο Cairns. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας του Κουίνσλαντ για τον Άπω Βορρά, η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που συμβαίνουν εδώ είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Όπως και αλλού στην Αυστραλία, το ποσοστό βίαιων εγκλημάτων στην περιοχή γύρω από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο είναι πολύ χαμηλό.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Αρούμπα το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια

Πορτοφολάδες

Όπως με οποιονδήποτε τουριστικό προορισμό, μπορεί να συναντήσετε πορτοφολάδες στο Κερνς ή σε άλλες πόλεις κατά μήκος της ακτής που χρησιμεύουν ως αφετηρία για εκδρομές στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Η μικροκλοπή δεν είναι εκτεταμένη, επομένως δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς σε επιφυλακή, αλλά είναι ακόμα καλό να παρακολουθείτε πιθανά προβλήματα.

Οι ίδιες βασικές προφυλάξεις που θα χρησιμοποιούσατε οπουδήποτε αλλού θα σας εξυπηρετήσουν καλά στο Άπω Βορρά του Κουίνσλαντ (η περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο).

Δεδομένου ότι οι περισσότερες κλοπές εδώ είναι εγκλήματα ευκαιριών, μην κάνετε τίποτα που σας ξεχωρίζει ως πιθανή ευκαιρία. Πάντα να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας και να μην αφήνετε ποτέ τις τσάντες χωρίς επίβλεψη.

Πολλοί άνθρωποι παρασύρονται από το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας στην Αυστραλία και τη χαλαρή ατμόσφαιρα του Κερνς και άλλων παράκτιων πόλεων και χαλαρώνουν στην προσωπική τους ασφάλεια. Προσπαθήστε να μην κρεμάτε τσάντες από το πίσω μέρος των καρεκλών στα εστιατόρια ή να τις αφήνετε μακριά από τα μάτια σας.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ανάμειξη με τους ντόπιους, καθώς το Κερνς είναι μια τουριστική πόλη και οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει τους επισκέπτες. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην ξεκολλάτε πολύ από το πλήθος φορώντας ακριβά κοσμήματα ή λάμποντας πολλά μετρητά.

Διαρρήξεις

Η πόλη του Κερνς και τα προάστια της έχουν πάνω από το μέσο ποσοστό διαρρήξεων. Ενώ αυτές οι διαρρήξεις επηρεάζουν κυρίως κατοικίες που ανήκουν σε ντόπιους, οι κλέφτες μπορεί να στοχεύουν δωμάτια ξενοδοχείων, ξενώνες ή AirBnbs.

Είναι καλό να λαμβάνετε κάποιες προφυλάξεις για κάθε ενδεχόμενο. Εάν μένετε σε ξενοδοχείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει όλα τα τιμαλφή σε ένα χρηματοκιβώτιο δωματίου. Εάν δεν υπάρχει χρηματοκιβώτιο δωματίου, βάλτε ακριβά αντικείμενα σε ένα χρηματοκιβώτιο στο λόμπι και ζητήστε απόδειξη.

Μην αφήνετε ποτέ τιμαλφή στο δωμάτιό σας ανοιχτά. Λάβετε προφυλάξεις για να ασφαλίσετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας.

Μην αφήνετε ποτέ ανοιχτά τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες όταν δεν είστε στο δωμάτιο ή κοιμάστε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει καλά το δωμάτιό σας. Εάν μένετε σε ξενώνα ή AirBnb, ρωτήστε τον οικοδεσπότη σας ποιες προφυλάξεις ασφαλείας έχει λάβει.

Τα ασφαλή σπίτια διαθέτουν στιβαρές πόρτες, παράθυρα, κάμερες ασφαλείας, ακόμη και σύστημα συναγερμού. Ρωτήστε επίσης αν η γειτονιά είναι επιρρεπής σε διαρρήξεις και κάντε τη δική σας έρευνα.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπόρα Μπόρα το 2023;

Αποφυγή κακών περιοχών

Δεν υπάρχουν απαραιτήτως κακές περιοχές στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Αποφύγετε το κολύμπι σε καθορισμένες περιοχές ψαρέματος, καθώς αυτές προσελκύουν τους καρχαρίες.

Αποφύγετε το κολύμπι χωρίς προστασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς είναι όταν ο μεγαλύτερος αριθμός μεδουσών κατακλύζεται από τον ύφαλο. Ακολουθείτε πάντα τις δημοσιευμένες προειδοποιήσεις σχετικά με το κολύμπι και τις καταδύσεις.

Στην πόλη του Κερνς, ορισμένα από τα προάστια έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας. Τα νότια προάστια του Κερνς τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Γιατί το να ταξιδεύεις μόνος μπορεί να είναι η καλύτερη απόφαση που έχεις πάρει ποτέ

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας που θα προστατεύσουν τόσο εσάς όσο και το τοπικό περιβάλλον όταν ταξιδεύετε στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο:

  • Ποτέ μα ποτέ μην σταθείτε στον ύφαλο. Οι δύτες και οι αναπνευστήρες προσπαθούν μερικές φορές να σταθούν στον ύφαλο για να κερδίσουν τον προσανατολισμό τους, κάτι που είναι τεράστιο λάθος. Το να στέκεστε στον ύφαλο ή να τον χτυπάτε με τα πτερύγια σας προκαλεί ζημιά σε ένα πολύ εύθραυστο οικοσύστημα. Επιπλέον, το κοράλλι είναι αιχμηρό και μπορεί να σας κόψει, ενώ ορισμένα είδη κοραλλιών έχουν ακόμη και αιχμηρά τσιμπήματα. Δεν θέλετε να έρθετε σε επαφή μαζί του αν μπορείτε να το βοηθήσετε.
  • Προστατευτείτε από τον ήλιο — αλλά χωρίς αντηλιακό. Τα περισσότερα αντηλιακά περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που ξεπλένονται όταν μπαίνεις στο νερό. Αυτές οι χημικές ουσίες προκαλούν λεύκανση των κοραλλιών και άλλες μορφές μη αναστρέψιμης βλάβης στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Μια καλύτερη επιλογή είναι να φορέσετε μια προστατευτική στολή για τσιμπήματα με υπεριώδη ακτινοβολία ή ένα φυσικό, ασφαλές για τους υφάλους αντηλιακό.
  • Οι ακτίνες είναι ένας λιγότερο γνωστός κίνδυνος. Μην τα αγγίζετε ποτέ γιατί έχουν δυνατό τσίμπημα. Όταν πηγαίνετε για κολύμπι στις παραλίες κοντά στον ύφαλο, ανακατέψτε τα πόδια σας καθώς μπαίνετε στο νερό για να επιτρέψετε στις ακτίνες που ακουμπούν στο βυθό να φύγουν.
  • Ακούστε τον τουριστικό πράκτορά σας. Οι τουριστικοί πράκτορες που πραγματοποιούν εκδρομές στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο είναι επαγγελματίες που γνωρίζουν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς. Να υπακούετε πάντα τις προειδοποιήσεις τους. Μιλήστε μαζί τους για τυχόν ανησυχίες, όπως χρόνιες παθήσεις υγείας που μπορεί να σας εμποδίσουν να πάτε σε μια καταδυτική εκδρομή ή έλλειψη εμπιστοσύνης στην κολυμβητική σας ικανότητα. Μπορούν να σας καθησυχάσουν ή να σας προσφέρουν καταλύματα που σας επιτρέπουν να απολαύσετε τον ύφαλο.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Great Basin το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντήσετε πριν κατευθυνθείτε στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο:

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο;

Η μεγαλύτερη απειλή για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο είναι η κλιματική αλλαγή. Η άνοδος της θερμοκρασίας του αέρα και του νερού δημιουργεί ένα κακό περιβάλλον για τα κοράλλια, οδηγώντας σε λεύκανση των κοραλλιών και άλλα προβλήματα που απειλούν την επιβίωση του υφάλου.

Αξίζει ακόμα να επισκεφτείτε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο;

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι σίγουρα σε κίνδυνο, αλλά δεν έχει πεθάνει ακόμα. Η συντριπτική πλειοψηφία του υφάλου είναι ακόμα ζωντανή και ακμάζουσα. Αν μη τι άλλο, η επίσκεψη στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο τώρα είναι ζωτικής σημασίας για να εμπνεύσει τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και να διατηρήσουν μια τόσο όμορφη τοποθεσία.

Πότε δεν πρέπει να πάτε στο Great Barrier Reef;

Νοέμβριος έως Μάιος, ή καλοκαίρι και φθινόπωρο στην Αυστραλία, είναι η εκτός εποχής για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Το ζεστό νερό προσελκύει μέδουσες και άλλα τσιμπήματα, ειδικά θανατηφόρα είδη όπως οι μέδουσες κουτιού.

Πώς μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς στο Great Barrier Reef;

Μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς όταν επισκέπτεστε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο σεβόμενοι τη φύση και κρατώντας υγιεινές αποστάσεις. Μην αγγίζετε το κοράλλι και μην προσπαθείτε να ταΐσετε ή να χαϊδέψετε τα ψάρια.

Τι θα συμβεί αν αγγίξετε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο;

Εάν αγγίξετε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, θα βλάψετε ή ακόμη και θα σκοτώσετε τους κοραλλιογενείς οργανισμούς που αποτελούν τον ύφαλο. Επιπλέον, το να αγγίζετε τα κοράλλια είναι επικίνδυνο για εσάς, καθώς μπορείτε να κόψετε τον εαυτό σας.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο;

Εφόσον αλληλεπιδράτε με τον ύφαλο και το οικοσύστημά του με σεβασμό και ακολουθείτε τις οδηγίες από ναυαγοσώστες και ξεναγούς, θα έχετε μια ασφαλή στιγμή να επισκεφθείτε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια