Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Κοπεγχάγη;

Η Κοπεγχάγη, η πρωτεύουσα της Δανίας, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στην Ευρώπη με τουρίστες. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται την πρωτεύουσα κάθε χρόνο, πρόθυμοι να δουν την όμορφη αρχιτεκτονική, την πλούσια ιστορία και τη ζωντανή σύγχρονη κουλτούρα.

Τα δημοφιλή ορόσημα της Κοπεγχάγης περιλαμβάνουν την πολύχρωμη γειτονιά του λιμανιού Nyhavn, το επιβλητικό Amalienborg ή Queens’ Residence (ακόμη το σπίτι της βασιλικής οικογένειας της Δανίας) και το ιστορικό Κάστρο Rosenborg.

Τα παιδιά και τα παιδιά θα απολαύσουν το παγκοσμίου φήμης λούνα παρκ Tivoli Gardens και το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας.

Οι νέοι επισκέπτονται την Κοπεγχάγη για το παγκοσμίου φήμης ντιζάιν, τα ψώνια, τη νυχτερινή ζωή και τις μποέμ περιοχές όπως η Christiania. Η Κοπεγχάγη μερικές φορές αισθάνεται σαν μια παραμυθένια πόλη χάρη στις όμορφες προσόψεις της.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια πραγματική πόλη με τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών κινδύνων για την ασφάλεια. Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Εάν θέλετε να επισκεφθείτε την Κοπεγχάγη αλλά ανησυχείτε για το ταξίδι σε μια νέα πόλη, συνεχίστε να διαβάζετε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε σχετικά με τις προφυλάξεις ασφαλείας που μπορείτε να λάβετε για να είστε ασφαλείς.

Διαβάστε επίσης : Σκανδιναβικο ταξίδι -Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Ελσίνκι

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Κοπεγχάγη το 2023;

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016: Άποψη του παλιού λιμανιού Nyhavn στην κεντρική Κοπεγχάγη, Δανία/Trabantos/Shutterstock

Ναί. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας όταν επισκέπτεστε την Κοπεγχάγη γιατί είναι στην πραγματικότητα μια από τις ασφαλέστερες πόλεις στην Ευρώπη!

Είναι καθαρό, καλοδιατηρημένο και εξαιρετικά ευχάριστο για τους επισκέπτες και τους ντόπιους. Αν και υπάρχει κάποια εγκληματικότητα, τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι χαμηλά και τα εγκλήματα είναι ως επί το πλείστον μικρού χαρακτήρα.

Η Κοπεγχάγη δεν είναι απλώς μια από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης, αλλά είναι μια από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Σύμφωνα με το Safe Cities Index του The Economist  (που δημοσιεύτηκε το 2021), η Κοπεγχάγη είναι στην πραγματικότητα η πιο ασφαλής πόλη στον κόσμο!

Η κατάταξη χρησιμοποίησε μερικούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως η ψηφιακή ασφάλεια, η υποδομή, η προσωπική ασφάλεια, η δημόσια υγεία και η περιβαλλοντική υγεία για την κατάταξη των πόλεων.

Η Κοπεγχάγη σημείωσε εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία σε όλους τους παράγοντες, καθιστώντας την επάξια μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη για να ζεις στον κόσμο. Φυσικά, ακόμη και η πιο ασφαλής πόλη στον κόσμο έχει κάποιες προκλήσεις.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί για τον κίνδυνο κάποιου εγκλήματος στην Κοπεγχάγη στην ταξιδιωτική της συμβουλή  για βρετανούς πολίτες που ταξιδεύουν στη Δανία. Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά τα εγκλήματα είναι μικρού χαρακτήρα και δεν θα επηρεάσουν τη φυσική σας ασφάλεια, μόνο την περηφάνια και το πορτοφόλι σας.

Τα πιο κοινά εγκλήματα που επηρεάζουν τους επισκέπτες στην Κοπεγχάγη περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή αφύλακτων αντικειμένων
  • Απάτες
  • Κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών

Εφόσον ασκείτε βασικές προφυλάξεις όταν περπατάτε στην Κοπεγχάγη, ειδικά σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κλοπές, θα πρέπει να περάσετε υπέροχα στην πόλη. Ωστόσο, υπήρξαν ακόμη ορισμένες τρομοκρατικές ενέργειες και μαζική βία.

Το 2015, δύο τρομοκρατικές επιθέσεις είχαν στόχο αμφιλεγόμενους καλλιτέχνες και έναν ηγέτη της εβραϊκής κοινότητας. Τον Ιούλιο του 2022 , η πόλη συγκλονίστηκε από μαζικούς πυροβολισμούς σε δημοφιλές εμπορικό κέντρο, όταν ένας Δανός ένοπλος σκότωσε πολλούς ανθρώπους.

Αυτές οι πράξεις μπορεί να επαναληφθούν και μπορείτε να λάβετε προφυλάξεις όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστες περιοχές ή μέρη που είναι πιθανοί στόχοι, προσέχοντας τις εξόδους και εμπιστευόμενοι το ένστικτό σας σχετικά με ύποπτη συμπεριφορά.

Ωστόσο, τέτοια περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια στην Κοπεγχάγη, γι’ αυτό και συγκλόνισαν τόσο πολύ το δανικό κοινό όταν συνέβησαν.

Οι φυσικές καταστροφές είναι σπάνιες στην Κοπεγχάγη. Η πόλη έχει πέσει θύμα πλημμυρών στο παρελθόν, για παράδειγμα το 2011 , αλλά δεν είναι πολύ συχνές. Οι χειμώνες κάνουν πολύ κρύο, οπότε προετοιμαστείτε ανάλογα!

Έγκλημα στην Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη. Δανία. 25 Ιουλίου 2019. Διάφορα όμορφα street food cafe. Το Reffen είναι μια πλατεία της πόλης και μια αγορά street food/Vatolstikoff/Shutterstock

Το έγκλημα είναι πιθανώς το κύριο μέλημά σας όταν επισκέπτεστε την Κοπεγχάγη. Αν και το ποσοστό εγκληματικότητας δεν είναι πολύ υψηλό, εξακολουθεί να υπάρχει. Πιθανότατα δεν θα πέσετε θύμα βίαιου εγκλήματος, αλλά το έγκλημα μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές σας.

Το 2021, η ευρύτερη περιοχή του μετρό της Κοπεγχάγης ανέφερε 75.575 συνολικά ποινικά αδικήματα . Ο συνολικός πληθυσμός ήταν 1.359.000 εκείνο το έτος. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας ήταν 5.561 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, ένα χαμηλό έως μέτριο ποσοστό για μια μεγάλη πόλη.

Το ποσοστό εγκληματικότητας έχει αυξηθεί ελαφρώς στην Κοπεγχάγη από το 2021. Ωστόσο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περιορισμοί για τον COVID-19 καταργήθηκαν το 2021, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για εγκληματικότητα. Η εγκληματικότητα εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από ό,τι ήταν κατά την κορύφωση του 2016.

Οι περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες της Κοπεγχάγης αισθάνονται ασφαλείς στην πόλη. Σύμφωνα με το Numbeo, η πόλη βαθμολογείται με 26,18 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι χαμηλή τιμή.

Αν και το 55% των ερωτηθέντων στην έρευνα αναφέρει ανησυχία ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να αναφέρουν χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας για τα περισσότερα αδικήματα.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς περπατώντας στην Κοπεγχάγη κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Τα περισσότερα αδικήματα στην Κοπεγχάγη είναι μικρού χαρακτήρα.

Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα για τα οποία ανησυχούν οι άνθρωποι είναι μικροαδικήματα όπως η κατάχρηση ναρκωτικών, ο βανδαλισμός και η μη βίαιη κλοπή. Αυτά είναι επίσης τα εγκλήματα που είναι πιο πιθανό να γίνετε μάρτυρες ή να βιώσετε κατά την επίσκεψή σας.

Η Κοπεγχάγη βιώνει κάποιο βίαιο έγκλημα. Για παράδειγμα, το ποσοστό θανάτων από όπλα στην πόλη είναι 1,28 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους .

Αν και συμβαίνουν βίαια περιστατικά, είναι αρκετά σπάνια, ειδικά για μια πρωτεύουσα αυτού του μεγέθους. Τα περισσότερα βίαια εγκλήματα συνδέονται με ομαδική βία ή διαπροσωπικές διαμάχες και όχι με τυχαίες πράξεις βίας.

Τείνουν επίσης να εμφανίζονται σε γειτονιές όπου οι τουρίστες σπάνια τολμούν, πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότητα να γίνετε μάρτυρες ή να βιώσετε βίαιο έγκλημα είναι πολύ χαμηλή.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα, αν και η Κοπεγχάγη βιώνει κάποιο έγκλημα, δεν είναι καθόλου επικίνδυνη πόλη. Εφόσον παίρνετε κάποιες προφυλάξεις, θα πρέπει να περάσετε πολύ ασφαλή στην πόλη.

Μικροκλοπή

Όπως συμβαίνει με κάθε άλλη πόλη στον κόσμο, η πόλη της Κοπεγχάγης βιώνει πολλές μικροκλοπές. Τα περισσότερα περιστατικά κλοπής είναι μη βίαιες μορφές κλοπής πορτοφολιών και αρπαγής πορτοφολιών.

Οι κλέφτες εκμεταλλεύονται την ασφάλεια που νιώθουν οι άνθρωποι στη διάσημη ασφαλή Κοπεγχάγη, κάτι που τους κάνει να απογοητεύονται. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει τον κίνδυνο μικροκλοπής στην Κοπεγχάγη στην επίσημη ταξιδιωτική της συμβουλή για τη Δανία.

Είναι πρακτικά αναπόφευκτο κάθε μεγάλη πόλη που βιώνει πολύ τουρισμό να έχει κάποια περιστατικά μικροκλοπών. Αν και η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορούσε για να περιορίσει την κλοπή, δεν μπορεί να εξαλείψει εντελώς το πρόβλημα.

Ορισμένα μέρη της Κοπεγχάγης είναι πιο επιρρεπή σε κλοπές από άλλα. Τα hotspot για κλοπές περιλαμβάνουν τον κεντρικό σταθμό Norreport και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς τα πλήθη παρέχουν καλή κάλυψη για τους κλέφτες.

Να είστε προσεκτικοί σε μέρη που δέχονται πολλούς τουρίστες, όπως το αεροδρόμιο Kastrup, τουριστικά αξιοθέατα όπως η Christiania και το Nyhavn και επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τουρίστες, όπως τα λόμπι ξενοδοχείων.

Οι περισσότεροι κλέφτες της Κοπεγχάγης δύσκολα είναι κύριοι του εγκλήματος. Αντίθετα, βασίζονται στην απόσπαση της προσοχής των ανθρώπων για να κάνουν τη μισή δουλειά για αυτούς. Οι βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να αποτρέψουν τους περισσότερους από τους κλέφτες της πόλης.

Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε σταθερά τα τιμαλφή σας όπου κι αν πάτε στην Κοπεγχάγη, ειδικά εάν βρίσκεστε σε μια πολυσύχναστη περιοχή, όπως η επιβίβαση και η αποβίβαση του τρένου.

Τοποθετήστε σημαντικά αντικείμενα όπως το πορτοφόλι και το τηλέφωνό σας σε ένα μέρος που δεν μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση ο κλέφτης, όπως μια θήκη της τσάντας σας με φερμουάρ ή την εσωτερική τσέπη του μπουφάν. Αν και δεν χρειάζεστε ζώνη χρημάτων, βεβαιωθείτε ότι η τσάντα σας είναι ασφαλής έναντι κλοπής.

Αν και οι Δανοί τείνουν να είναι ευγενικοί και ανοιχτοί, να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που φαίνονται πολύ πρόθυμοι να αλληλεπιδράσουν μαζί σας και να τραβήξουν την προσοχή σας. Οι κλέφτες συχνά εργάζονται σε ομάδες και χρησιμοποιούν τακτικές απόσπασης της προσοχής για να επιτεθούν στα σημάδια τους.

Η κλοπή αποσκευών μπορεί να συμβεί στο αεροδρόμιο, στα τρένα και στον κεντρικό σταθμό. Μην αφήνετε ποτέ τις αποσκευές σας χωρίς επίβλεψη. Εάν τοποθετείτε τα πράγματά σας σε μια σχάρα αποσκευών, βεβαιωθείτε ότι οι τσάντες σας είναι ακόμα ορατές.

Κλοπή ποδηλάτου

Η Κοπεγχάγη είναι μια από τις πόλεις με τις καλύτερες υποδομές ποδηλασίας στον κόσμο. Ακόμα και η βασιλική οικογένεια πηγαίνει με το ποδήλατο στο σχολείο στη μέση του χειμώνα! Εάν επισκέπτεστε την Κοπεγχάγη, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείτε την πόλη είναι να νοικιάσετε ένα ποδήλατο.

Εάν μένετε περισσότερο, πιθανότατα θα θέλετε να επενδύσετε σε ένα δικό σας ποδήλατο. Ωστόσο, το να έχεις ποδήλατο σε κάνει ευάλωτο σε μία από τις πιο κοινές μορφές κλοπής στην Κοπεγχάγη και αυτή είναι η κλοπή ποδηλάτου.

Το πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό DIS  στην πραγματικότητα προειδοποιεί τους διεθνείς φοιτητές του για κλοπή ποδηλάτου στην Κοπεγχάγη στο πακέτο πληροφοριών ασφαλείας του.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την κλοπή ποδηλάτου είναι να κλειδώνετε πάντα με ασφάλεια το ποδήλατό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ασφαλή κλειδαριά ποδηλάτου και κλειδώνετε πάντα το ποδήλατό σας σε ένα στιβαρό, ακίνητο αντικείμενο, ακόμα κι αν το αφήνετε για λίγα λεπτά.

Μην χρησιμοποιείτε μόνο μια κλειδαριά τροχού, καθώς είναι αρκετά εύκολο για τους κλέφτες να το αφαιρέσουν. Εάν αφήνετε το ποδήλατό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βεβαιωθείτε ότι το έχετε κλειδώσει σε ασφαλές σημείο.

Αποφύγετε πολυσύχναστες περιοχές που είναι κόμβοι κλοπής ποδηλάτων, όπως οι κύριοι σταθμοί τρένων και λεωφορείων. Η Κοπεγχάγη διαθέτει μερικούς ασφαλείς χώρους στάθμευσης ποδηλάτων που μπορείτε να επιλέξετε ως επιλογή.

Αποφυγή κακών περιοχών

Κοπεγχάγη, Δανία – 12 Ιουλίου 2019: Επιδρομή της αστυνομίας στην ελεύθερη πόλη Christiania/Konstantin Tronin/Shutterstock

Όπως κάθε μεγάλη πόλη, η Κοπεγχάγη έχει μερικές περιοχές που δεν είναι ασφαλείς.

Η αναρχική αυτόνομη κοινότητα της Christiania είναι ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο χάρη στο μποέμ πνεύμα και την ελεύθερη κουλτούρα της.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, η περιοχή είχε πρόβλημα με συμμορίες  που αναλάμβαναν το εμπόριο μαριχουάνας και προκαλούσαν βίαια εγκλήματα. Είναι ακόμα ασφαλές για τους επισκέπτες, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε την επίσκεψη αργά το βράδυ.

Η Christiania έχει επίσης αυστηρούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι επισκέπτες, όπως η μη φωτογράφηση. Φροντίστε να τηρείτε αυτούς τους κανόνες, καθώς οι άνθρωποι έχουν δεχθεί επίθεση από θυμωμένους ντόπιους στο παρελθόν. Είναι αναρτημένα στην είσοδο της συνοικίας.

Η γειτονιά του Norrebro/Nordvest  έχει δει πολλή βία από συμμορίες τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, η αστυνομία της Κοπεγχάγης το έθεσε σε ειδική ζώνη επισκέψεων. Οι επισκέπτες θα πρέπει να αποφεύγουν αυτή την περιοχή, ειδικά τη νύχτα.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στην Κοπεγχάγη:

  • Κράτα ανοιχτό μυαλό. Οι τοπικές συμπεριφορές είναι αρκετά ανοιχτές για πράγματα όπως το δημόσιο ποτό. Μπορεί να δείτε πράγματα που δεν έχετε συνηθίσει να βλέπετε στο σπίτι, ειδικά αν επισκέπτεστε την Christiania, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι επικίνδυνοι, απλώς ζουν τη ζωή τους.
  • Αποφύγετε περιοχές γύρω από κεντρικούς σταθμούς. Οι περιοχές γύρω από μεγάλους κόμβους δημόσιων συγκοινωνιών τείνουν να είναι πρόχειρες, ειδικά τη νύχτα. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πού να αποφύγετε στο κέντρο της Κοπεγχάγης, αυτή είναι μια καλή οδηγία που πρέπει να ακολουθήσετε.
  • Τα ταξί είναι συνήθως ασφαλή. Τα ταξί στην Κοπεγχάγη είναι πολύ ειλικρινή και οι οδηγοί θα σβήσουν ακόμη και το μετρητή αν χαθούν για να αποφύγουν την υπερφόρτιση. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ταξινομημένο ταξί, με αριθμούς στην οθόνη.
  • Τηρείτε τους κανόνες ποδηλασίας (ακόμα κι αν δεν είστε ποδηλάτης). Οι Δανοί παίρνουν το ποδήλατο πολύ σοβαρά και εκνευρίζονται με τους επισκέπτες που επιβραδύνουν τις μετακινήσεις τους. Μείνετε έξω από τους ποδηλατόδρομους εάν περπατάτε. Εάν κάνετε ποδήλατο, χρησιμοποιήστε τα σήματα των χεριών για να επικοινωνήσετε με συναδέλφους ποδηλάτες.

Συχνές Ερωτήσεις

Arnold.Peterson/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις που είχαν οι συνταξιδιώτες σχετικά με την Κοπεγχάγη:

Είναι ασφαλές να περπατάς στην Κοπεγχάγη τη νύχτα;

Η Κοπεγχάγη είναι σχεδόν εξίσου ασφαλής τη νύχτα όσο και την ημέρα. Μπορείτε να περπατήσετε με ασφάλεια τη νύχτα! Απλώς φροντίστε να αποφύγετε ορισμένες γειτονιές όπως το Nordvest.

Υπάρχουν περιοχές που πρέπει να αποφύγετε στην Κοπεγχάγη;

Η Κοπεγχάγη έχει περιοχές που πρέπει να αποφύγετε όπως κάθε μεγάλη πόλη. Το Norrebro είναι ίσως η πιο επικίνδυνη γειτονιά της πόλης. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε μερικά από τα προάστια όπως το Albertslund.

Είναι πάρα πολλές τέσσερις μέρες στην Κοπεγχάγη;

Τέσσερις μέρες στην Κοπεγχάγη δεν είναι πολλές, αν οργανώσετε σωστά την επίσκεψή σας. Μπορεί να μην έχετε τόσα πολλά περισσότερα αξιοθέατα για να δείτε, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρόνο σας για να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή ή να κάνετε μια χαλαρή βόλτα.

Είναι η Κοπεγχάγη καλύτερη από τη Στοκχόλμη;

Τόσο η Κοπεγχάγη όσο και η Στοκχόλμη είναι όμορφες, πολύ ασφαλείς πόλεις. Ωστόσο, η Κοπεγχάγη είναι πιο δημοφιλής στους νεότερους επισκέπτες χάρη στην εναλλακτική κουλτούρα και το σχεδιασμό της.

Είναι πολύ ακριβή η Κοπεγχάγη;

Η Κοπεγχάγη είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις για επίσκεψη στην Ευρώπη. Μπορείτε να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα τρώγοντας σε φθηνότερα εστιατόρια και όχι ψώνια, αλλά θα χρειαστεί να διαθέσετε πολλά χρήματα για να ταξιδέψετε εκεί.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στην Κοπεγχάγη;

Η Κοπεγχάγη είναι το τέλειο μέρος για να επισκεφθείτε, ακόμα κι αν ανησυχείτε για την ασφάλεια. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό και το χειρότερο που θα συναντήσετε είναι πιθανότατα πορτοφολάδες.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον στις περισσότερες περιοχές της πόλης, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας στην Κοπεγχάγη και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η υπέροχη πόλη!

Διαβάστε επίσης : 

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Δανία το 2023;

Είναι το Big Island ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια