Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Υεμένη;

Η Υεμένη είναι ένας παράξενος τουριστικός προορισμός στη Μέση Ανατολή που προσφέρει μια ικανοποιητική ματιά στη μοναδική φύση, τον πολιτισμό και την ιστορία σε όσους έρχονται εδώ.

Οι λάτρεις της φυσικής ομορφιάς θα πρέπει να κατευθυνθούν στο νησί Σοκότρα, ένα μέρος έξω από τις ακτές της Υεμένης με τοπίο, χλωρίδα και πανίδα όπως πουθενά αλλού στον κόσμο.

Οι λάτρεις της ιστορίας θα απολαύσουν τα προστατευόμενα από την UNESCO ιστορικά κτίρια της Παλιάς Σανάα και το φρούριο Al-Qahira. Δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την κουζίνα και τον καφέ της Υεμένης — πολλοί ιστορικοί πιστεύουν στην Υεμένη ως το μέρος όπου εφευρέθηκε ο καφές, όπως ξέρουμε.

Ωστόσο, προτού επισκεφθείτε οποιαδήποτε νέα χώρα, πιθανότατα θέλετε να μάθετε για τυχόν προβλήματα ασφάλειας που μπορεί να βρείτε εκεί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Υεμένη, την οποία όσοι γνωρίζουν τα τρέχοντα γεγονότα είναι πιθανώς επιφυλακτικοί σχετικά με την επίσκεψη — δικαιολογημένα.

Είναι η Υεμένη ασφαλής για επίσκεψη ή είναι καλύτερα να σταματήσετε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας προς το παρόν; Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεστε για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν πρέπει να πάτε ή όχι. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης :Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Συρία;

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Νιγηρία ;

Yemen

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Υεμένη το 2023;

Δυστυχώς, η Υεμένη δεν είναι ασφαλής για επίσκεψη αυτή τη στιγμή. Η χώρα έχει εμπλακεί σε έναν βίαιο εμφύλιο πόλεμο για σχεδόν μια δεκαετία, ο οποίος έχει οδηγήσει σε εμφύλια αστάθεια, οικονομική κατάρρευση και λιμό.

Ο εμφύλιος πόλεμος σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση που ελέγχει μεγάλο μέρος της Υεμένης, δημιουργώντας το τέλειο περιβάλλον για την άνθηση του εγκλήματος και της ανομίας.

Όλες οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά ενωμένες στο μήνυμά τους — μην ταξιδεύετε στην Υεμένη.

Η ινδική πρεσβεία λέει στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Υεμένη σε καμία περίπτωση και με οποιοδήποτε τρόπο μεταφοράς, ενώ απειλεί ακόμη και τους πολίτες με κατάσχεση διαβατηρίου εάν αγνοήσουν αυτούς τους κανονισμούς.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών λέει επίσης στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Υεμένη, θέτοντας τη χώρα υπό μια ταξιδιωτική οδηγία στο Επίπεδο Τέσσερα . Ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να ταξιδέψετε στην Υεμένη είναι ο συνεχιζόμενος βάναυσος εμφύλιος πόλεμος.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων παρέχει βοηθητικά ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα του εμφυλίου πολέμου. Ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014 ως μια σύγκρουση μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούτι και της κεντρικής κυβέρνησης της Σουνιτικής πλειοψηφίας.

Από τότε, υπάρχει ένας συνεχής αγώνας μεταξύ των ανταρτών Χούτι και των υποστηρικτών του πρώην (τώρα σκοτωμένου) προέδρου, που επιδεινώνεται από την εισροή ξένων όπλων και βοήθειας, καθώς οι περιφερειακές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν αντιμετωπίζουν την Υεμένη ως σύγκρουση αντιπροσώπων.

Σχεδόν δέκα χρόνια βάναυσου εμφυλίου πολέμου έχουν βαρύνει την κοινωνία της Υεμένης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, σχεδόν το 60% των ανθρώπων που σκοτώνονται (ή αναμένεται να πεθάνουν εάν η σύγκρουση δεν τελειώσει σύντομα) θα πεθάνουν από παράπλευρες αιτίες όπως η πείνα.

Εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από πείνα και εστίες ασθενειών όπως η χολέρα.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αστάθειας, είναι σχεδόν αδύνατο να εγγυηθούμε ότι ένας ξένος επισκέπτης θα είναι ασφαλής στην Υεμένη. Οι τοπικές αρχές και οι άνθρωποι απλώς δεν έχουν τα μέσα να φροντίσουν έναν αλλοδαπό όταν δεν μπορούν να φροντίσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Ενώ ορισμένοι τουρίστες περιπέτειας εξακολουθούν να ταξιδεύουν στην Υεμένη, πολλοί ντόπιοι είναι θυμωμένοι με τους ανθρώπους που συνεχίζουν να επισκέπτονται και να αφαιρούν πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η βαθιά ασταθής κατάσταση επιτρέπει επίσης την άνθηση του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων:

  • Τρομοκρατία
  • Απαγωγή
  • Ένοπλος κλοπή αυτοκινήτων
  • Κλοπή
  • Ενοπλη ληστεία
  • Σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση

Οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι για να δικαιολογήσουν τη μετάβαση στην Υεμένη αυτή τη στιγμή. Είναι καλύτερα να μάθετε περισσότερα για τη χώρα και να ελπίζετε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα, όχι μόνο για τα δικά σας ταξιδιωτικά σχέδια, αλλά για την ευημερία των φτωχών ανθρώπων που ζουν στη χώρα.

Yemen

Έγκλημα στην Υεμένη

Με έναν συνεχιζόμενο βάναυσο εμφύλιο πόλεμο, το έγκλημα είναι ίσως το λιγότερο από τις ανησυχίες σας όταν επισκέπτεστε την Υεμένη. Ωστόσο, η εγκληματικότητα είναι πανταχού παρούσα στη χώρα, οπότε καλό είναι να το γνωρίζουμε.

Η σύγκρουση οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας, επειδή υπάρχει μια κατάρρευση της εξουσίας, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για να λειτουργήσουν άσχημοι παράγοντες όπως οι ληστές. Επιπλέον, με έναν συνεχιζόμενο πόλεμο, είναι ευκολότερο για οποιονδήποτε να πάρει στα χέρια του ένα όπλο, συμπεριλαμβανομένων των εγκληματιών.

Είναι δύσκολο να ληφθούν ακριβή, πρόσφατα στατιστικά στοιχεία εγκλήματος για την Υεμένη. Λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου, δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να έχει τον έλεγχο της επικράτειας, πόσο μάλλον μια αρχή που μπορεί να διώξει με ακρίβεια τα εγκλήματα – η συλλογή δεδομένων είναι, σε αυτό το σημείο, μια μακρινή σκέψη.

Τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία ανθρωποκτονιών που διαθέτει η Παγκόσμια Τράπεζα προέρχονται από το 2013, όταν η Υεμένη είχε 7 περιστατικά ανθρωποκτονιών ανά 100.000 ανθρώπους.

Αυτό το ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν ήδη υψηλό σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο και οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ποσοστό εγκληματικότητας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της άναρχης ατμόσφαιρας της Υεμένης. Οι πολίτες της Υεμένης πέφτουν συχνά θύματα εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται και από τις δύο πλευρές στη σύγκρουση.

Το Παγκόσμιο Κέντρο για την Ευθύνη Προστασίας απαριθμεί κοινά εγκλήματα πολέμου  για τα οποία υπάρχουν στοιχεία στην Υεμένη, όπως αεροπορικές επιδρομές με στόχο αμάχους, βασανιστήρια κρατουμένων, σεξουαλικές επιθέσεις, ακόμη και επιθέσεις σε παιδιά.

Η παράνομη φύση της κυβέρνησης της Υεμένης αυτή τη στιγμή δημιουργεί επίσης το τέλειο περιβάλλον για τις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος , συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων και διεθνών παραγόντων, να ευδοκιμήσουν.

Αυτές οι ομάδες βρίσκονται πίσω από εγκλήματα όπως η πώληση οργάνων, το εμπόριο όπλων, το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Σε απομακρυσμένες περιοχές, ένοπλες φυλές επιβάλλουν τους δικούς τους «νόμους» και αναλαμβάνουν εγκληματικές δραστηριότητες όπως απαγωγές, ληστείες και λαθρεμπόριο. Πολλοί ηγέτες των Χούτι συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο πόλεμος δημιούργησε επίσης τις ιδανικές συνθήκες για να ανθίσει η μαύρη αγορά. Εκτός από το οργανωμένο έγκλημα, οι συνθήκες στην Υεμένη είναι τέτοιες που ωθούν πολλούς απλούς ανθρώπους στην εγκληματικότητα.

Για έναν Υεμένη του οποίου η οικογένεια βρίσκεται στα πρόθυρα της πείνας, το χοντρό πορτοφόλι ενός ξένου, το διαβατήριο με τη δυνατότητα ταξιδιού χωρίς βίζα ή το smartphone που κοστίζει περισσότερο από έναν ετήσιο μισθό στη χώρα είναι μια δελεαστική προοπτική.

Αν και δεν υπάρχουν δεδομένα λόγω της δυσκολίας συγκέντρωσης καλών στατιστικών για την εγκληματικότητα, η μικροεγκληματικότητα έχει επίσης αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου.

Απαγωγή

Για τους ξένους επισκέπτες στην Υεμένη, η απαγωγή είναι μια πραγματική, παρούσα απειλή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν για αυτήν την απειλή στην ταξιδιωτική τους συμβουλή .

Κάθε είδους ηθοποιοί εμπλέκονται σε απαγωγές, από τρομοκρατικούς πυρήνες μέχρι ληστές και φυλετικές ομάδες. Μεμονωμένοι εγκληματίες και φυλετικές ομάδες μερικές φορές αιχμαλωτίζουν ομήρους και στη συνέχεια τους πουλούν σε τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες είτε θα τους χρησιμοποιήσουν για να διαπραγματευτούν για λύτρα είτε για να αποδείξουν κάτι.

Ομάδες ανταρτών και άτομα με εξουσία συχνά κρατούν αυθαίρετα αλλοδαπούς, μια πρακτική που δεν διαφέρει λειτουργικά από την απαγωγή.

Δυτικοί με εξέχουσες θέσεις εργασίας, όπως δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια, έχουν γίνει στόχος στο παρελθόν, αλλά όλοι οι ξένοι πολίτες είναι πιθανοί στόχοι. Οι τρομοκρατικές ομάδες ήταν γνωστό ότι σκοτώνουν ομήρους στο παρελθόν για να αποδείξουν κάτι τέτοιο.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες παγκόσμιες κυβερνήσεις έχουν μια πολιτική να μην διαπραγματεύονται με τους ομήρους και λίγες διατηρούν διπλωματική παρουσία στην Υεμένη, η πιθανότητα κάποιος να εργαστεί για να σας σώσει εάν σας απαγάγουν είναι, δυστυχώς, χαμηλή εκτός εάν εσείς ή η οικογένειά σας έχετε ανεξάρτητη πόροι.

Υπάρχουν ορισμένες περιοχές της Υεμένης όπου ο κίνδυνος απαγωγής είναι αυξημένος. Η καναδική κυβέρνηση απαριθμεί μερικές τοποθεσίες με υψηλότερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοδρόμων μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Υεμένης, Σαναά, Ταΐζ και Άντεν.

Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε πραγματικά τον κίνδυνο απαγωγής στην Υεμένη, εκτός από το να ταξιδέψετε με στοιχεία ασφαλείας — και να μην επισκεφθείτε τη χώρα.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρώμη το 2023;

Τρομοκρατία

Ο πολυετής εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη έχει αποδυναμώσει κάθε μορφή κεντρικής εξουσίας και οδήγησε σε εισροή όπλων και δυσαρεστημένους νέους με λίγες ευκαιρίες.

Αυτό δημιουργεί την τέλεια ευκαιρία για τρομοκρατικές ομάδες να ευδοκιμήσουν. Για να επιδεινωθεί το χάος της κατάστασης ασφαλείας της Υεμένης, οι τρομοκρατικές ομάδες ανθίζουν μαζί με ομάδες ανταρτών και μαχητές συμμάχους της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαριθμεί ορισμένες από τις τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Υεμένη. Το πιο σημαντικό είναι η Αραβική Χερσόνησος της Αλ Κάιντα, ή AQAP.

Στις προηγούμενες επιχειρήσεις του, το AQAP στόχευσε κυρίως δυνάμεις των Χούθι και επίσημες κυβερνητικές εγκαταστάσεις, αλλά η προπαγάνδα του ανακοινώνει επίσης τις προθέσεις του να στοχεύσει δυτικές επιρροές στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών ανθρώπων.

Στους στόχους στο παρελθόν περιλαμβάνονται κυβερνητικά κτίρια, σημεία ελέγχου, τόποι λατρείας, αεροδρόμια και μέρη όπου συχνάζουν ξένοι, όπως ξενοδοχεία. Οι τρομοκράτες έχουν επίσης βάλει στο στόχαστρο τις πετρελαϊκές υποδομές και τους ξένους εργαζόμενους στην πετρελαϊκή βιομηχανία.

Οι επιθέσεις είναι πιθανό να αυξηθούν γύρω από τις θρησκευτικές γιορτές και τις πολιτικές εξελίξεις. Χρησιμοποιούν μια ποικιλία μεθόδων, συμπεριλαμβανομένων των ένοπλων επιθέσεων, των IED και των βομβαρδισμών.

Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε να πέσετε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στην Υεμένη, καθώς ο κίνδυνος είναι διαδεδομένος.

Είναι υψηλότερο σε ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές, όπως η Shabwah, αλλά υπάρχει παντού στη χώρα. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε τον κίνδυνο, καθώς το ταξίδι με μια λεπτομέρεια ασφαλείας, όπως συχνά συνιστάται, σας επισημαίνει ως πιθανό στόχο τρομοκρατών.

Αποφυγή κακών περιοχών

Δεν υπάρχουν «κακές περιοχές» στην Υεμένη γιατί όλα τα μέρη της χώρας είναι εξίσου επικίνδυνα. Ο εμφύλιος πόλεμος έχει επηρεάσει όλες τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του απομακρυσμένου νησιού Σοκότρα, επομένως δεν είναι ασφαλές να ταξιδέψετε οπουδήποτε.

Ορισμένες περιοχές της Υεμένης αποτελούν υψηλότερο κίνδυνο για εξερεύνηση λόγω της επικράτησης ναρκών ξηράς.

Αυτό περιλαμβάνει τα κεντρικά υψίπεδα, τη νότια περιοχή και την ανατολική γύρω από το Άντεν. Οι γυναίκες δεν πρέπει να ταξιδεύουν σε περιοχές υπό τον έλεγχο των Χούτι, καθώς υπόκεινται σε επιπλέον παρενόχληση και μπορεί να μην τους επιτρέπεται να ταξιδεύουν χωρίς έναν άνδρα συνοδό.

Περιοχές όπως το Ma’rib, το Shabwah, το Hadramawt και το Al-Bayda είναι hotspot της Αλ Κάιντα και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για την επίσκεψη στην Υεμένη:

  • Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η επίσκεψη στο νησί Socotra είναι ασφαλής, αλλά δεν είναι. Προσοχή στους τουριστικούς πράκτορες που πωλούν εκδρομές εκεί, καθώς κάποιοι πουλάνε ψεύτικες βίζες που θα σας φέρουν σε βαθιά προβλήματα με την κυβέρνηση της Υεμένης.
  • Η ένοπλη κλοπή αυτοκινήτων είναι ένα κοινό βίαιο έγκλημα, καθώς υπάρχουν πολλά όπλα στη χώρα. Οδηγείτε πάντα με τις πόρτες κλειδωμένες και τα παράθυρα τυλιγμένα. Ταξιδέψτε με συνοδεία ασφαλείας εάν είναι δυνατόν.
  • Οι ιατρικές εγκαταστάσεις είναι αραιές και ανεπαρκώς εξοπλισμένες και επιδημικές ασθένειες όπως η χολέρα, το COVID-19 και ο κορωνοϊός του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής είναι συχνές. Προσπαθήστε να φέρετε τις δικές σας ιατρικές προμήθειες εάν είναι δυνατόν.
  • Η κουλτούρα και το νομικό σύστημα στην Υεμένη είναι συντηρητικά και έχουν τις ρίζες τους στον ισλαμικό νόμο της Σαρία, επομένως να είστε προσεκτικοί με πράγματα όπως η μοιχεία, οι ΛΟΑΤ ταυτότητες και η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, καθώς μπορεί να υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις γι’ αυτά.

Συχνές Ερωτήσεις

Μικρά μηχανοκίνητα σκάφη επιπλέουν στο νερό στο λιμάνι του Άντεν για ένα κομμάτι με τίτλο Is Yemen Safe to Visit

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που είχαν άλλοι επισκέπτες σχετικά με την Υεμένη:

Η Υεμένη έχει τουρίστες;

Η Υεμένη συνήθιζε να έχει τουρίστες και μάλιστα εμφανιζόταν σε περίοπτη θέση σε πολλά ιστορικά αρχεία ταξιδιών που χρονολογούνται αιώνες πίσω. Ωστόσο, η Υεμένη δεν έχει πλέον τουρίστες, παρά το γεγονός ότι λίγοι άνθρωποι προσελκύονται από τα «σκοτεινά ταξίδια». Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη για τον τουρισμό τώρα.

Υπάρχουν ασφαλή μέρη στην Υεμένη;

Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν ασφαλή μέρη στην Υεμένη. Τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορεί να προσπαθήσουν να σας πουλήσουν σε ταξίδια σε «ασφαλέστερα» μέρη όπως το νησί Σοκότρα ή τις επαρχίες κατά μήκος των συνόρων του Ομάν, αλλά αυτά τα μέρη εξακολουθούν να μην είναι αρκετά ασφαλή για διεθνή ταξίδια.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κίεβο το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορούν οι πολίτες των ΗΠΑ να πάνε στην Υεμένη;

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Υεμένης, οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να πάνε στην Υεμένη. Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει στους πολίτες της να μην πάνε στην Υεμένη σε καμία περίπτωση λόγω του κινδύνου. Επιπλέον, οι πολίτες των ΗΠΑ γίνονται συχνά στόχος εγκλημάτων που κυμαίνονται από ληστεία έως απαγωγή για λύτρα.

Γιατί απαγορεύονται τα ταξίδια στην Υεμένη;

Ενώ οι περισσότερες χώρες συμβουλεύουν σθεναρά να μην ταξιδεύουν στην Υεμένη, η Ινδία απαγόρευσε οριστικά τα ταξίδια στην Υεμένη για τους κατόχους διαβατηρίων της. Μετά τη σύλληψη ενός Ινδού ιερέα από πειρατές κοντά στο Άντεν, η ινδική κυβέρνηση απαγόρευσε τα ταξίδια στην Υεμένη λόγω ανησυχίας για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών της.

Ποιος μπορεί να εισέλθει στην Υεμένη;

Τεχνικά, όποιος έχει έγκυρη βίζα μπορεί να εισέλθει στην Υεμένη. Ωστόσο, η επιμελητεία για τη λήψη βίζας είναι πολύ δύσκολη καθώς η κυβέρνηση της Υεμένης δεν έχει τον έλεγχο σε πολλές ζωτικής σημασίας υπηρεσίες.

Λοιπόν, είναι η Υεμένη ασφαλής για επίσκεψη;

Είναι καλύτερα να περιμένετε να τελειώσει ο πόλεμος πριν ταξιδέψετε στην Υεμένη. Ο κίνδυνος ένοπλων μαχών, τρομοκρατίας, απαγωγών και βίαιου εγκλήματος είναι πολύ υψηλός.

Ακόμα κι αν είστε πρόθυμοι να αποφύγετε τον κίνδυνο, το να ταξιδέψετε στην Υεμένη είναι ανήθικο. Σκεφτείτε τις επιπτώσεις που θα είχε το ταξίδι σας στον τοπικό πληθυσμό και πώς θα λαμβάνατε δυνητικά σπάνιους πόρους. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια