Ταξιδεύοντας στη Σρι Λάνκα

Είναι ένας σχετικά νέος τουριστικός προορισμός, αλλά με μεγάλη γοητεία. Αν ψάχνετε για ένα μέρος όπου μπορείτε να εξερευνήσετε τη φύση, με ευχάριστο και τροπικό κλίμα, η Σρι Λάνκα θα πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός σας . Έχει μεγάλη βιοποικιλότητα, όμορφους θρησκευτικούς ναούς, όμορφες παραλίες και πολύ φιλικούς ανθρώπους. Αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στη Σρι Λάνκα τον Αύγουστο εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Αεροπορικά για Μπόρα Μπόρα

Σρι Λάνκα τον Αύγουστο

Αυτή η εποχή του χρόνου ανήκει στην εποχή των βροχών σε αυτή τη χώρα, επομένως θα έχετε καλύτερες τιμές όταν κάνετε κράτηση διαμονής και πτήσεων . Πρέπει να έχετε κατά νου ότι μια από τις ακτές της βρίσκεται στην εποχή των μουσώνων, επομένως πρέπει να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας για να αποφύγετε να πάτε σε αυτήν την περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να ξέρετε ότι σε αυτό το όμορφο νησί θα βρείτε πάντα ένα μέρος για να επισκεφτείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου , καθώς και μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για να κάνετε, όπως αναρρίχηση στην κορυφή του Adam, να δείτε ελέφαντες, να παρακολουθήσετε το μπλε φάλαινες ή ένα φλιτζάνι τσάι Κεϋλάνης που προέρχεται από τη Σρι Λάνκα και θεωρείται το καλύτερο μαύρο τσάι στον κόσμο.

Ιορδανία με αυτοκίνητο, λεωφορείο και με τα πόδια

Ο καιρός στη Σρι Λάνκα τον Αύγουστο

Η Σρι Λάνκα έχει ένα τροπικό κλίμα των μουσώνων, που σημαίνει ότι η θερμοκρασία είναι ευχάριστη όλο το χρόνο και υπάρχουν μόνο δύο εποχές, η βροχερή και η ξηρή . Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 27°C, γι’ αυτό είναι ένας πολύ ευχάριστος προορισμός όλο το χρόνο . Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι η Σρι Λάνκα έχει δύο μουσώνες το χρόνο, ο ένας λαμβάνει χώρα στην ανατολική ακτή μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαΐου και ο άλλος στη δυτική ακτή μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Ο μήνας Αύγουστος είναι μέσα στην εποχή των μουσώνων στη δυτική ακτή , οπότε μπορείτε να βρείτε κατά διαστήματα βροχές αν επισκεφτείτε τη συγκεκριμένη περιοχή της χώρας, στο ανατολικό τμήμα ο καιρός θα είναι ξηρός και με λίγες βροχές. Πρέπει να λάβετε υπόψη αυτές τις πληροφορίες για να μπορέσετε να προγραμματίσετε την περιήγησή σας πολύ καλά, λαμβάνοντας υπόψη τους μουσώνες και την περιοχή στην οποία έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση.

Είναι πιο ακριβό να ταξιδέψετε στη Σρι Λάνκα τον Αύγουστο;

Η υψηλή περίοδος είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, η οποία συμπίπτει με την ξηρή περίοδο. Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο η Σρι Λάνκα βρίσκεται σε χαμηλή περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια καλή περίοδος για να επισκεφτείτε το νησί και να βρείτε καλές προσφορές για διαμονή, αεροπορικά εισιτήρια και αξιοθέατα ή ξεναγήσεις.

Ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα τον Αύγουστο

Η Σρι Λάνκα διαθέτει μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων, οπότε θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές διαμονής . Μπορείτε να βρείτε δωμάτιο ξενοδοχείου με υπηρεσίες όπως κλιματισμό με περίπου 20 ευρώ τη βραδιά.

Αεροπορικά εισιτήρια απο εδω sky scanner 

Πτήσεις στη Σρι Λάνκα τον Αύγουστο

Μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας με περίπου 800 ευρώ μετ’ επιστροφής . Πρέπει να θυμάστε ότι μπορείτε να βρείτε πολλές προσφορές και εκπτώσεις εάν κάνετε κράτηση αρκετές εβδομάδες πριν από το ταξίδι σας.

Είναι σκόπιμο να ταξιδέψετε στη Σρι Λάνκα τον Αύγουστο;

Φυσικά, η Σρι Λάνκα τον Αύγουστο είναι στη χαμηλή περίοδο, οπότε θα έχετε καλύτερες τιμές από ό,τι κατά την υψηλή περίοδο . Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν οργανώσετε το ταξίδι σας είναι ποια περιοχή επηρεάζεται από τον μουσώνα και να έχετε κατά νου ότι ο καιρός θα εξαρτηθεί από την περιοχή που θα αποφασίσετε να επισκεφτείτε.

Αν και η Σρι Λάνκα έχει τροπικό κλίμα και η θερμοκρασία της είναι πολύ ευχάριστη όλο το χρόνο, πρέπει να λάβετε υπόψη τις δύο εποχές των μουσώνων του έτους και τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο για να επιλέξετε την περιήγησή σας και να απολαύσετε αυτόν τον παραδεισένιο προορισμό.

Είναι ασφαλής η Σρι Λάνκα

σέρφινγκ στη Σρι Λάνκα

Ταξιδέψτε στη Μάλτα

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια