Είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο

Είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο; Εξαρτάται από το μέγεθος!

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν 1 προσωπικό αντικείμενο, αλλά το σακίδιο είναι προσωπικό αντικείμενο ή χειραποσκευή; Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος και το αν χωράει κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου. 

Θα εξηγήσουμε πότε ένα σακίδιο πλάτης θεωρείται προσωπικό αντικείμενο και πότε περνά στην περιοχή χειραποσκευής, διαστάσεις προσωπικών αντικειμένων για διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να χρησιμοποιήσετε το σακίδιο σας ως προσωπικό σας αντικείμενο στην επόμενη πτήση σας παρακάτω. 

Διαβάστε επίσης :Πώς να αποκτήσετε το καλύτερο κάθισμα σε αεροπλάνο

Τι είναι ένα προσωπικό αντικείμενο στις πτήσεις;

Εάν η αεροπορική σας εταιρεία επιτρέπει ένα δωρεάν προσωπικό αντικείμενο αλλά όχι μια χειραποσκευή, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά και να κατανοήσετε τι είναι ένα προσωπικό αντικείμενο και πόσο μεγάλο μπορεί να είναι. 

Όταν πετάτε, ένα προσωπικό αντικείμενο είναι μια μικρή τσάντα ή αντικείμενο που κρατάτε μαζί σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Πρέπει να είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας, κάνοντας τις διαστάσεις ενός προσωπικού αντικειμένου μικρότερες από μια χειραποσκευή. 

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διαφορετικούς κανόνες για το πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα προσωπικό αντικείμενο, αλλά οι μετρήσεις περιλαμβάνουν πάντα τις λαβές ή/και τους τροχούς στο αντικείμενο.

Ακολουθεί μια ματιά στις μέγιστες διαστάσεις προσωπικών αντικειμένων για δημοφιλείς  Αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες:

 • 22x14x9 ίντσες: Delta Air Lines
 • 18x14x8 ίντσες: American Airlines, Spirit Airlines, Frontier Airlines
 • 17x13x8 ίντσες: JetBlue Airways
 • 17x10x9 ίντσες: United Airlines
 • 16,25×13,5×8 ίντσες: Southwest Airlines
 • (40x20x25 εκ.) Ryanair

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε πάντα να φέρετε ένα προσωπικό αντικείμενο που είναι μικρότερο από αυτές τις διαστάσεις – απλώς δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο, διαφορετικά δεν θα χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας. 

Η Delta προσφέρει τις πιο ευρύχωρες διαστάσεις προσωπικών αντικειμένων, επιτρέποντας τσάντες τόσο μεγάλες όσο μια τυπική χειραποσκευή. Άλλες αεροπορικές εταιρείες περιορίζουν το μέγεθος προσωπικού αντικειμένου σε 16,25″-18″ ύψος, 10″-14″ σε πλάτος και 8″-9″ σε βάθος.

Οι περιορισμοί μεγέθους στα προσωπικά αντικείμενα οφείλονται στον περιορισμένο χώρο για αυτά τα αντικείμενα στην καμπίνα. Δεδομένου ότι τα προσωπικά αντικείμενα δεν έχουν πάντα εγγυημένο χώρο στον κάδο, πρέπει να αποθηκεύονται κάτω από το κάθισμα μπροστά σας. 

Όλα τα αεροπλάνα έχουν διαφορετικές διαστάσεις αποθήκευσης κάτω από το κάθισμα, επομένως ένα προσωπικό αντικείμενο που ταιριάζει τέλεια κάτω από το κάθισμα σε μια πτήση της Delta ενδέχεται να μην μπορεί να χωρέσει κάτω από το κάθισμα σε μια πτήση Spirit. 

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα όρια μεγέθους προσωπικών αντικειμένων για την αεροπορική εταιρεία με την οποία πετάτε. Μπορείτε να μετρήσετε την τσάντα που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ως προσωπικό σας αντικείμενο και να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει! 

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης :

Είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο;

Τα άδεια καθίσματα αεροπλάνου που δείχνουν την έννοια του είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο με την τσάντα να βρίσκεται κάτω από το κάθισμα

aappp/Shutterstock

Ένα μικρό σακίδιο μπορεί να είναι ένα προσωπικό αντικείμενο σε ένα αεροπλάνο, αλλά εξαρτάται από τις διαστάσεις που επιτρέπει η αεροπορική σας εταιρεία. 

Ορισμένα σακίδια μεσαίου ή μεγαλύτερου μεγέθους δεν χωρούν κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου, κάτι που τα καθιστά εκτός ορίων ως προσωπικά αντικείμενα στις πτήσεις. 

Διαπιστώσαμε ότι τα παιδικά σακίδια, τα εξαιρετικά ελαφριά και λεπτά σακίδια, τα μικρά σακίδια φορητού υπολογιστή και μερικά σακίδια ημέρας και οι μικρές χειραποσκευές ταιριάζουν στις διαστάσεις προσωπικών αντικειμένων για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες. 

Είναι συνήθως ένα ασφαλές στοίχημα να φέρετε ένα παιδικό σακίδιο ως προσωπικό αντικείμενο, με τα περισσότερα παιδικά σακίδια να έχουν διαστάσεις περίπου 16-17″ (Υ) επί 11-12″ (Π) επί 6-7″ (Β). 

Τα μικρά σακίδια ημέρας, τα εξαιρετικά ελαφριά πακέτα και τα πακέτα ταξιδιού είναι συχνά εντός των ορίων μεγέθους για ένα προσωπικό αντικείμενο στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες. Τα περισσότερα έχουν διάμετρο περίπου 15-18″ (Υ) επί 8,5-11″ (Δ) επί 4-7,5″ (Β). 

Τα σακίδια φορητών υπολογιστών δεν είναι πάντα οι σωστές διαστάσεις για να χρησιμοποιηθούν ως προσωπικό αντικείμενο σε ένα αεροπλάνο. Μερικές φορές, είναι πολύ μεγάλα για αεροπορικές εταιρείες εκτός της Delta, η οποία προσφέρει τις μεγαλύτερες διαστάσεις προσωπικών αντικειμένων. 

Βρήκαμε μικρά σακίδια πλάτης για φορητούς υπολογιστές, όπως το Osprey Arcane™ και το Lenovo B210 Laptop Backpack, που θα λειτουργήσουν για Delta, American Airlines, Spirit και Frontier, αλλά όχι για United, Southwest ή JetBlue.

Ακολουθεί μια ματιά σε διαφορετικά παραδείγματα σακιδίων πλάτης σε διάφορα μεγέθη και σε ποιες αεροπορικές εταιρείες μπορούν να εργαστούν ως προσωπικά αντικείμενα:

*Βρείτε τα ανάλογα στην ελληνική αγορά

 • G4Free 10L Hiking Daypack (15,5″x9″x3,5″): Λειτουργεί για όλες τις αεροπορικές εταιρείες
 • KL928 Canvas Sling Bag (16″x10″x7″): Λειτουργεί για όλες τις αεροπορικές εταιρείες
 • Παιδικό σακίδιο πλάτης Jansport Superbreak (16,2″ x 12,5″ x 5,5″): Λειτουργεί για όλες τις αεροπορικές εταιρείες
 • Coowoz Large Travel Backpack (16,5″x12,5″x8″): Λειτουργεί για JetBlue, AA, Spirit, Frontier και Delta
 • Παιδικό σακίδιο πλάτης Adida’s Ready (17″x12″x7″): Λειτουργεί για JetBlue, AA, Spirit, Frontier και Delta
 • Amazon Basics Ultralight Day Pack (17,5″x11,5″x7,5″): Λειτουργεί για AA, Spirit, Frontier και Delta
 • Peak Design Everyday Backpack 15L (17,5″x10,5″x8″): Λειτουργεί για AA, Spirit, Frontier και Delta
 • LLBean Stowaway Ultralight Day Pack  (18″x8,5″x 7″): Λειτουργεί για AA, Spirit, Frontier και Delta
 • Osprey Arcane™ Large Day Pack  (18″x12″x9″): Λειτουργεί για AA, Spirit, Frontier και Delta
 • Σακίδιο πλάτης φορητού υπολογιστή Lenovo B210 (18″x13,5″x6″): Λειτουργεί για AA, Spirit, Frontier και Delta
 • Σακίδιο ταξιδιού Matein Laptop (18″x14″x8″): Λειτουργεί για AA, Spirit, Frontier και Delta
 • Osprey Farpoint® Fairview® Travel Daypack  (18,5″x11″x8″): Λειτουργεί μόνο για Delta
 • Σακίδιο πλάτης φορητού υπολογιστή Amazon Basics (19,5 x 13,5″x7″): Λειτουργεί μόνο για Delta

Δεδομένου ότι οι διαστάσεις των προσωπικών αντικειμένων είναι μικρότερες για τις United, Southwest και JetBlue, είστε πιο περιορισμένοι στην επιλογή του σακιδίου σας με αυτές τις αεροπορικές εταιρείες. Θα πρέπει να ψάξετε για πακέτα με ύψος 16-17″, πλάτος 10-13,5″ και βάθος 8-9″. 

Θα έχετε την καλύτερη τύχη αναζητώντας παιδικά σακίδια πλάτης, εξαιρετικά ελαφριά/λεπτά σακίδια ημέρας ή μικρές τσάντες σφεντόνας εάν πετάτε με United, Southwest ή JetBlue. 

Υπάρχουν μερικές λεπτές τσάντες φορητών υπολογιστών για μικρότερους φορητούς υπολογιστές που μπορούν να λειτουργήσουν σε United, Southwest ή JetBlue, αλλά θα πρέπει να προσέχετε πολύ τις διαστάσεις όταν κάνετε περιήγηση, καθώς πολλοί έχουν ύψος 18+ ίντσες για να φιλοξενήσουν μεγαλύτερους φορητούς υπολογιστές . 

Παραδείγματα προσωπικών αντικειμένων σε πτήσεις

Νεαρός άνδρας περιμένει με διαβατήριο και κάρτες επιβίβασης στο χέρι στην εξέταση αποσκευών για έναν οδηγό ρωτώντας το σακίδιο είναι προσωπικό αντικείμενο;

Jaromir Chalabala/Shutterstock

Τώρα που ξέρετε ότι τα σακίδια πλάτης μπορούν να μεταφερθούν σε μια πτήση ως δωρεάν προσωπικό σας αντικείμενο, περιορίζεστε να φέρετε μόνο σακίδια; Σιγουρα οχι!

Υπάρχει μια σειρά από τσάντες και αντικείμενα που μπορείτε να φέρετε αντί για σακίδιο ως προσωπικό σας αντικείμενο. Παραδείγματα προσωπικών αντικειμένων για πτήσεις περιλαμβάνουν:

 • Τσάντες για laptop
 • Πορτοφόλια
 • Μικρά σακίδια
 • Σακούλες για πάνες
 • Χαρτοφύλακες
 • Ολα
 • Τσάντες κάμερας

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές επιλογές για προσωπικά αντικείμενα όταν ετοιμάζεστε για μια πτήση. Επιλέξτε την πιο ευρύχωρη τσάντα που έχετε που εξακολουθεί να ταιριάζει στις διαστάσεις των προσωπικών αντικειμένων των αεροπορικών εταιρειών. 

Ίσως διαπιστώσετε ότι είναι καλύτερο να φέρετε ένα μικρό σακίδιο πλάτης αντί για πορτοφόλι, για παράδειγμα, επειδή μπορείτε να τοποθετήσετε την τσάντα σας και άλλα αντικείμενα σε αυτό για το ταξίδι. 

Εάν δεν χρειάζεστε πολλά κατά τη διάρκεια της πτήσης σας (όπως σύντομες πτήσεις), είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας ένα μικρό προσωπικό αντικείμενο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε σνακ, ακουστικά, βιβλία, φάρμακα ή φορητούς φορτιστές σε αυτό. 

Η λίστα των επιτρεπόμενων αντικειμένων είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σάς επιτρέπουν να φέρετε τα ακόλουθα αντικείμενα εκτός από το δωρεάν προσωπικό σας αντικείμενο: 

 • Συσκευές κινητικότητας (πατερίτσες, μπαστούνια, αναπηρικά καροτσάκια κ.λπ.)
 • Εγκεκριμένοι από την FAA φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου (POC)
 • Τσάντα πάνας/θήλαστρο/Απαραίτητα είδη παιδικής φροντίδας 
 • Καρότσι/κάθισμα αυτοκινήτου
 • Παλτό/τζάκετ, καπέλο κ.λπ.
 • Ομπρέλα
 • Αναγνωστικό υλικό
 • Σνακ που αγοράστηκαν στο αεροδρόμιο
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ 

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα σας επιτρέψουν να μεταφέρετε αυτά τα αντικείμενα στην πτήση σας εκτός από το δωρεάν προσωπικό σας αντικείμενο. Ποτέ δεν πρέπει να μείνετε χωρίς τα απαραίτητα που χρειάζεστε εσείς, το παιδί σας ή ο σύντροφός σας κατά τη διάρκεια της πτήσης!

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φέρετε ένα μικρό σακίδιο ως προσωπικό σας αντικείμενο μαζί με μια τσάντα πάνας και ένα καρότσι. Ή φέρτε ένα πορτοφόλι ως προσωπικό σας αντικείμενο, καθώς και ένα αναπηρικό καροτσάκι και POC εγκεκριμένο από την FAA. 

Μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως αναπηρικά καροτσάκια και καροτσάκια, μπορεί να χρειαστεί να ελέγχονται κατά τη διάρκεια της πτήσης εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην καμπίνα. Αλλά θα μπορείτε πάντα να έχετε μαζί σας το προσωπικό σας αντικείμενο, επειδή μπορεί να αποθηκευτεί κάτω από το κάθισμα μπροστά σας. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Γυναίκα που αναρωτιέται, είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο; Χρησιμοποιεί το μέγεθος αποσκευών στο αεροδρόμιο για να μάθει αν ταιριάζει

Reshetnikov_art/Shutterstock

Όταν πετάτε στον προορισμό σας για ένα ταξίδι, το να φέρετε ένα σακίδιο πλάτης ως προσωπικό σας αντικείμενο είναι πραγματικά χρήσιμο για να βάζετε όλα τα απαραίτητα μακριά, ενώ τα έχετε κοντά σας. 

Ακολουθούν μερικές συμβουλές αεροπορικών ταξιδιών για να οργανώσετε, να συσκευάσετε και να αποθηκεύσετε τέλεια το προσωπικό σας αντικείμενο!

 • Μετρήστε το σακίδιό σας αφού γεμίσει. Είναι συνηθισμένο λάθος να μετράτε μόνο το άδειο σακίδιο που θα χρησιμοποιείτε ως προσωπικό σας αντικείμενο. Το σακίδιο πλάτης πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις διαστάσεων όταν είναι γεμάτο, γι’ αυτό κάντε μια μέτρηση στο σπίτι αφού ετοιμάσετε την τσάντα σας για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να πληροί τα κριτήρια. 
 • Συμπεριλάβετε τυχόν λαβές, ιμάντες ή τροχούς. Όταν μετράτε το σακίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως προσωπικό σας αντικείμενο, φροντίστε να συμπεριλάβετε τις λαβές, τους ιμάντες ή τους τροχούς στις μετρήσεις σας. Ολόκληρη η τσάντα πρέπει να μπορεί να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας, επομένως εάν οι τροχοί ή οι ιμάντες προεξέχουν από τις άκρες ή προσθέτουν επιπλέον βάθος, πλάτος ή ύψος στη συσκευασία, πρέπει να αντικατοπτρίζεται στις μετρήσεις. 
 • Συσκευάστε τα απαραίτητα στην κορυφή. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να πρέπει να βγάλετε τα πάντα από το σακίδιό σας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης για να φτάσετε σε κάτι σημαντικό! Συσκευάστε τα λιγότερο σημαντικά πράγματα κοντά στο κάτω μέρος, αφήνοντας χώρο στο επάνω μέρος για να γλιστρήσετε μέσα τα αντικείμενα που μπορεί να χρειαστεί να τραβήξετε κατά τη διάρκεια της πτήσης ή μόλις αγγίξετε τον προορισμό σας. 
 • Επενδύστε σε ένα ποιοτικό σακίδιο. Τα σακίδια πλάτης μπορούν να αγοραστούν εξαιρετικά φθηνά αυτές τις μέρες, αλλά αν ταξιδεύετε συχνά, θα θέλετε να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό σακίδιο που θα αντέξει πολλά ταξίδια στο μέλλον. Δεδομένου ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σάς επιτρέπουν να φέρετε ένα δωρεάν προσωπικό αντικείμενο, το να ξοδέψετε λίγο περισσότερα για να επενδύσετε σε ένα υψηλής ποιότητας σακίδιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κάθε πτήση είναι μια καλύτερη συμφωνία από το να χρειάζεται να αγοράσετε πολλά φθηνά πακέτα που καταρρέουν στις ραφές μετά από λίγες χρήσεις. 
 • Εάν κάθεστε στην πρώτη σειρά, χρησιμοποιήστε τον κάδο απορριμμάτων. Δεδομένου ότι τα καθίσματα της πρώτης σειράς ενός αεροπλάνου δεν έχουν θέσεις μπροστά τους, δεν θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα όπως άλλα στο αεροπλάνο. Αντίθετα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον κάδο απορριμμάτων για όσο διάστημα υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Μην τοποθετείτε το αντικείμενο σας κάτω από το δικό σας κάθισμα, που είναι ο χώρος που έχει διατεθεί για το προσωπικό αντικείμενο του επιβάτη πίσω σας. 

Συχνές Ερωτήσεις

Νεαρή γυναίκα που χαμογελά με καπέλο και γυαλιά φοράει ένα σακίδιο καθώς επιβιβάζεται στο αεροπλάνο για μια ενότητα συχνών ερωτήσεων που απαντά είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο;

La Bella Studio/Shutterstock

Το σακίδιο είναι προσωπικό αντικείμενο ή μετράει σαν χειραποσκευή; Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα σακίδιο αν είναι το προσωπικό σας αντικείμενο σε μια πτήση;

Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις παρακάτω, οπότε ρίξτε μια ματιά για να μάθετε περισσότερα! 

Τι μέγεθος σακίδιο είναι ένα προσωπικό αντικείμενο;

Τα μικρά σακίδια μπορούν να φορεθούν ως προσωπικά αντικείμενα στις πτήσεις. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μεγέθη σακιδίων πλάτης 17-18” (Υ) επί 10-14” (Π) επί 8-9” (Δ) για προσωπικά αντικείμενα.

Οι νοτιοδυτικές διαστάσεις είναι μικρότερες (16,25×13,5×8) και οι διαστάσεις Delta είναι μεγαλύτερες (22x14x9). Γενικά, τα μεγέθη σακιδίων πλάτης προσωπικών αντικειμένων πρέπει να είναι αρκετά μικρά ώστε να χωρούν κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου μπροστά σας.

Το σακίδιο πλάτης μετράει ως χειραποσκευή σε ένα αεροπλάνο;

Ένα σακίδιο μπορεί να μετρήσει ως χειραποσκευή ή προσωπικό αντικείμενο σε ένα αεροπλάνο, ανάλογα με το μέγεθος του πακέτου. Τα σακίδια πλάτης που έχουν διαστάσεις έως 22x14x9 ίντσες μπορεί να θεωρούνται χειραποσκευές για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.

Σακίδια πλάτης κάτω από 18x14x9 ίντσες μπορεί να θεωρηθούν προσωπικά αντικείμενα (τα οποία είναι συνήθως δωρεάν να φέρετε).

Τι μέγεθος σακίδιο θα χωρέσει κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου;

Τα μικρά σακίδια πλάτης χωράνε εύκολα κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου, όπως τα παιδικά σακίδια, τα λεπτά σακίδια για φορητούς υπολογιστές, τα εξαιρετικά ελαφριά/λεπτά σακίδια και τα μικρά σακίδια ημέρας.

Ελέγξτε τις διαστάσεις στο σακίδιο σας. εάν είναι μικρότερο από 18″H, 14″W και 9″D, μπορεί να χωρέσει κάτω από ένα κάθισμα αεροπλάνου. Οι διαστάσεις διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, επομένως ελέγξτε τον ιστότοπο της αεροπορικής σας εταιρείας για κανόνες προσωπικών αντικειμένων για να είστε σίγουροι.

Τι θεωρείται προσωπικό αντικείμενο σε μια πτήση;

Τα προσωπικά αντικείμενα σε μια πτήση περιλαμβάνουν μικρά σακίδια, πορτοφόλια, τσάντες φορητού υπολογιστή, τσάντες για πάνες, χαρτοφύλακες, χαρτοφύλακες και τσάντες κάμερας που αποθηκεύονται στην καμπίνα κάτω από το κάθισμα μπροστά σας.

Η διαφορά μεταξύ των χειραποσκευών και των προσωπικών αντικειμένων είναι το μέγεθος και η αποθήκευση. Οι χειραποσκευές μπορεί να είναι μεγαλύτερες επειδή αποθηκεύονται στους κάδους. Τα προσωπικά αντικείμενα πρέπει να είναι μικρότερα επειδή είναι αποθηκευμένα κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου μπροστά σας.

Η TSA θεωρεί ένα σακίδιο πλάτης προσωπικό αντικείμενο;

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) δεν έχει κανόνες για τα μεγέθη προσωπικών αντικειμένων, παρά μόνο το περιεχόμενό τους.

Η αεροπορική σας εταιρεία καθορίζει τους κανόνες για προσωπικά αντικείμενα και τα σακίδια μπορεί να θεωρηθούν προσωπικά αντικείμενα εάν είναι αρκετά μικρά ώστε να χωρούν κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου μπροστά σας.

Λοιπόν, Πότε είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο;

Ένα σακίδιο μετράει ως προσωπικό αντικείμενο όταν είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου μπροστά σας – συνήθως έχει διαστάσεις περίπου 18x14x8 ίντσες ή μικρότερο. 

Υπάρχουν εξαιρέσεις, με τη Delta να επιτρέπει στα σακίδια που χρησιμοποιούνται ως προσωπικά αντικείμενα να είναι τόσο μεγάλα όσο μια χειραποσκευή (22x14x9 ίντσες) και τα JetBlue και United να περιορίζουν το ύψος σε 17″ και το πλάτος σε 10-13″. 

Το Southwest έχει τους αυστηρότερους κανόνες διάστασης για προσωπικά αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένων των σακιδίων) με περιορισμένο χώρο κάτω από το κάθισμα που αφήνει χώρο για σακίδια που δεν είναι μεγαλύτερα από 16,25×13,5×8 ίντσες. 

Εάν το σακίδιό σας πληροί τις απαιτήσεις διαστάσεων προσωπικών αντικειμένων για την αεροπορική εταιρεία με την οποία πετάτε, είναι καλό να το έχετε μαζί σας στην πτήση σας!

Εάν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να μεταφερθεί ως χειραποσκευή, αρκεί να μην είναι μεγαλύτερη από 22x14x9 ίντσες. Ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσετε ένα επιπλέον τέλος εάν η αεροπορική σας εταιρεία δεν περιλαμβάνει δωρεάν χειραποσκευή με την πτήση σας. 

Μπορείτε πάντα να αναζητήσετε ένα μικρότερο σακίδιο, μια τσάντα για φορητό υπολογιστή ή άλλη μικρή τσάντα για χρήση, εάν η δική σας είναι μεγαλύτερη από τις διαστάσεις προσωπικών αντικειμένων που αναφέρονται για την αεροπορική σας εταιρεία και θέλετε να αποφύγετε τις επιπλέον χρεώσεις αποσκευών!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης :63 εθνικά πάρκα των ΗΠΑ κατά δημοτικότητα

Backpacking:Ένα ταξίδι μέσα από αχαρτογράφητα εδάφη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια