Είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο

Είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο; Εξαρτάται από το μέγεθος!

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν 1 προσωπικό αντικείμενο, αλλά το σακίδιο είναι προσωπικό αντικείμενο ή χειραποσκευή; Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος και το αν χωράει κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου. 

Θα εξηγήσουμε πότε ένα σακίδιο πλάτης θεωρείται προσωπικό αντικείμενο και πότε περνά στην περιοχή χειραποσκευής, διαστάσεις προσωπικών αντικειμένων για διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να χρησιμοποιήσετε το σακίδιο σας ως προσωπικό σας αντικείμενο στην επόμενη πτήση σας παρακάτω. 

Τι είναι ένα προσωπικό αντικείμενο στις πτήσεις;

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Διαβάστε επίσης :Μπορείτε να φέρετε σνακ στο αεροπλάνο;

Πακετάρισμα βαλίτσας (& αντικείμενα που πρέπει να έχετε)

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας.

Ένα “προσωπικό αντικείμενο” στις πτήσεις είναι ένα μικρό αντικείμενο που μπορείς να πάρεις μαζί σου στην καμπίνα του αεροπλάνου, εκτός από τη χειραποσκευή σου. Συνήθως, πρόκειται για αντικείμενα όπως τσάντες χειρός, σακίδια, τσάντες για λάπτοπ, ή ακόμα και μικρές τσάντες αγορών.

Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τους δικούς της κανόνες και περιορισμούς για τα προσωπικά αντικείμενα, οι οποίοι συχνά εξαρτώνται από το μέγεθος, το βάρος και τον τύπο του εισιτηρίου σου. Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες που πετούν στην Ελλάδα και οι γενικές τους πολιτικές για τα προσωπικά αντικείμενα:

 1. Aegean Airlines: Στους περισσότερους ναύλους, μπορείς να φέρεις ένα προσωπικό αντικείμενο μαζί με τη χειραποσκευή σου. Συνήθως, το προσωπικό αντικείμενο πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμά σου και να είναι μικρότερο από τη χειραποσκευή.
 2. Ryanair: Στα βασικά εισιτήρια, επιτρέπεται μόνο ένα προσωπικό αντικείμενο, όπως μια μικρή τσάντα ή ένα σακίδιο, που μπορεί να χωρέσει κάτω από το κάθισμά σου. Εάν θες να πάρεις και χειραποσκευή, συνήθως πρέπει να αγοράσεις προτεραιότητα ή να πληρώσεις επιπλέον.
 3. easyJet: Επιτρέπεται μόνο μία χειραποσκευή χωρίς επιπλέον χρέωση, η οποία μπορεί να είναι και προσωπικό αντικείμενο, εφόσον πληροί τα καθορισμένα μεγέθη. Εάν χρειάζεσαι επιπλέον χώρο, μπορείς να πληρώσεις για τοποθέτηση της χειραποσκευής στην καμπίνα ή στο χώρο αποσκευών.
 4. Olympic Air: Οι κανόνες είναι παρόμοιοι με αυτούς της Aegean Airlines, δεδομένου ότι η Olympic Air ανήκει στον ίδιο όμιλο. Μπορείς να πάρεις ένα προσωπικό αντικείμενο που να χωράει κάτω από το κάθισμά σου.
 5. Sky Express: Συνήθως επιτρέπεται μία χειραποσκευή μαζί με ένα μικρό προσωπικό αντικείμενο, όπως μια τσάντα ή ένα σακίδιο. Βεβαιώσου ότι το προσωπικό αντικείμενο είναι μικρότερο από τη χειραποσκευή και μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμά σου.

Πριν πετάξεις, βεβαιώσου ότι έχεις ελέγξει την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας σου, καθώς οι κανόνες και οι περιορισμοί μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Είναι επίσης καλή ιδέα να διαβάσεις τους όρους του εισιτηρίου σου για να αποφύγεις τυχόν απρόοπτες χρεώσεις στο αεροδρόμιο.

backpack

Είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο;

Ένα σακίδιο πλάτης μπορεί να θεωρηθεί προσωπικό αντικείμενο, αλλά αυτό εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία με την οποία πετάς και από το μέγεθος του σακιδίου. Σε γενικές γραμμές, ένα προσωπικό αντικείμενο είναι κάτι που μπορεί να χωρέσει κάτω από το κάθισμα μπροστά σου, όπως μια μικρή τσάντα, μια τσάντα για λάπτοπ, μια τσάντα χειρός ή ένα σακίδιο πλάτης μικρού έως μεσαίου μεγέθους.

Πριν πετάξεις, είναι σημαντικό να ελέγξεις τους συγκεκριμένους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας για τα προσωπικά αντικείμενα. Μερικές εταιρείες έχουν αυστηρές προδιαγραφές σχετικά με το μέγεθος και το βάρος, ενώ άλλες μπορεί να είναι πιο ευέλικτες.

Για παράδειγμα:

 • Ryanair: Επιτρέπει ένα προσωπικό αντικείμενο που χωράει κάτω από το κάθισμα, με διαστάσεις που συνήθως δεν υπερβαίνουν τα 40x20x25 εκ. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μικρό σακίδιο θα μπορούσε να θεωρηθεί προσωπικό αντικείμενο, ενώ ένα μεγαλύτερο μπορεί να χρειαστεί να τοποθετηθεί στον χώρο αποσκευών ή να πληρώσεις επιπλέον για προτεραιότητα.
 • Aegean Airlines: Επιτρέπει ένα προσωπικό αντικείμενο μαζί με τη χειραποσκευή. Εφόσον το σακίδιο χωράει κάτω από το κάθισμα και δεν υπερβαίνει το καθορισμένο μέγεθος, μπορεί να θεωρηθεί προσωπικό αντικείμενο.

Εάν το σακίδιο σου είναι μεγάλο ή γεμάτο και φαίνεται περισσότερο ως χειραποσκευή παρά ως προσωπικό αντικείμενο, μπορεί να ζητηθεί να το βάλεις στο χώρο αποσκευών ή να πληρώσεις πρόσθετες χρεώσεις.

Για να αποφύγεις απρόοπτες καταστάσεις, βεβαιώσου ότι γνωρίζεις τις διαστάσεις και τους κανονισμούς για τα προσωπικά αντικείμενα της αεροπορικής εταιρείας πριν την πτήση σου. Εάν έχεις αμφιβολίες, μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις με την εταιρεία για διευκρινίσεις.

backpack

Παραδείγματα προσωπικών αντικειμένων σε πτήσεις

Τώρα που ξέρετε ότι τα σακίδια πλάτης μπορούν να μεταφερθούν σε μια πτήση ως δωρεάν προσωπικό σας αντικείμενο, περιορίζεστε να φέρετε μόνο σακίδια; Σιγουρα οχι!

Υπάρχει μια σειρά από τσάντες και αντικείμενα που μπορείτε να φέρετε αντί για σακίδιο ως προσωπικό σας αντικείμενο. Παραδείγματα προσωπικών αντικειμένων για πτήσεις περιλαμβάνουν:

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές επιλογές για προσωπικά αντικείμενα όταν ετοιμάζεστε για μια πτήση. Επιλέξτε την πιο ευρύχωρη τσάντα που έχετε που εξακολουθεί να ταιριάζει στις διαστάσεις των προσωπικών αντικειμένων των αεροπορικών εταιρειών. 

Ίσως διαπιστώσετε ότι είναι καλύτερο να φέρετε ένα μικρό σακίδιο πλάτης αντί για πορτοφόλι, για παράδειγμα, επειδή μπορείτε να τοποθετήσετε την τσάντα σας και άλλα αντικείμενα σε αυτό για το ταξίδι. 

Εάν δεν χρειάζεστε πολλά κατά τη διάρκεια της πτήσης σας (όπως σύντομες πτήσεις), είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας ένα μικρό προσωπικό αντικείμενο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε σνακ, ακουστικά, βιβλία, φάρμακα ή φορητούς φορτιστές σε αυτό. 

Η λίστα των επιτρεπόμενων αντικειμένων είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σάς επιτρέπουν να φέρετε τα ακόλουθα αντικείμενα εκτός από το δωρεάν προσωπικό σας αντικείμενο: 

 • Συσκευές κινητικότητας (πατερίτσες, μπαστούνια, αναπηρικά καροτσάκια κ.λπ.)
 • Εγκεκριμένοι από την FAA φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου (POC)
 • Τσάντα πάνας/θήλαστρο/Απαραίτητα είδη παιδικής φροντίδας 
 • Καρότσι/κάθισμα αυτοκινήτου
 • Παλτό/τζάκετ, καπέλο κ.λπ.
 • Ομπρέλα
 • Αναγνωστικό υλικό
 • Σνακ που αγοράστηκαν στο αεροδρόμιο
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ 

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα σας επιτρέψουν να μεταφέρετε αυτά τα αντικείμενα στην πτήση σας εκτός από το δωρεάν προσωπικό σας αντικείμενο. Ποτέ δεν πρέπει να μείνετε χωρίς τα απαραίτητα που χρειάζεστε εσείς, το παιδί σας ή ο σύντροφός σας κατά τη διάρκεια της πτήσης!

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φέρετε ένα μικρό σακίδιο ως προσωπικό σας αντικείμενο μαζί με μια τσάντα πάνας και ένα καρότσι. Ή φέρτε ένα πορτοφόλι ως προσωπικό σας αντικείμενο, καθώς και ένα αναπηρικό καροτσάκι και POC εγκεκριμένο από την FAA. 

Μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως αναπηρικά καροτσάκια και καροτσάκια, μπορεί να χρειαστεί να ελέγχονται κατά τη διάρκεια της πτήσης εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην καμπίνα. Αλλά θα μπορείτε πάντα να έχετε μαζί σας το προσωπικό σας αντικείμενο, επειδή μπορεί να αποθηκευτεί κάτω από το κάθισμα μπροστά σας. 

backpack

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Όταν πετάτε στον προορισμό σας για ένα ταξίδι, το να φέρετε ένα σακίδιο πλάτης ως προσωπικό σας αντικείμενο είναι πραγματικά χρήσιμο για να βάζετε όλα τα απαραίτητα μακριά, ενώ τα έχετε κοντά σας. 

Ακολουθούν μερικές συμβουλές αεροπορικών ταξιδιών για να οργανώσετε, να συσκευάσετε και να αποθηκεύσετε τέλεια το προσωπικό σας αντικείμενο!

 • Μετρήστε το σακίδιό σας αφού γεμίσει. Είναι συνηθισμένο λάθος να μετράτε μόνο το άδειο σακίδιο που θα χρησιμοποιείτε ως προσωπικό σας αντικείμενο. Το σακίδιο πλάτης πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις διαστάσεων όταν είναι γεμάτο, γι’ αυτό κάντε μια μέτρηση στο σπίτι αφού ετοιμάσετε την τσάντα σας για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να πληροί τα κριτήρια. 
 • Συμπεριλάβετε τυχόν λαβές, ιμάντες ή τροχούς. Όταν μετράτε το σακίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως προσωπικό σας αντικείμενο, φροντίστε να συμπεριλάβετε τις λαβές, τους ιμάντες ή τους τροχούς στις μετρήσεις σας. Ολόκληρη η τσάντα πρέπει να μπορεί να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας, επομένως εάν οι τροχοί ή οι ιμάντες προεξέχουν από τις άκρες ή προσθέτουν επιπλέον βάθος, πλάτος ή ύψος στη συσκευασία, πρέπει να αντικατοπτρίζεται στις μετρήσεις. 
 • Συσκευάστε τα απαραίτητα στην κορυφή. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να πρέπει να βγάλετε τα πάντα από το σακίδιό σας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης για να φτάσετε σε κάτι σημαντικό! Συσκευάστε τα λιγότερο σημαντικά πράγματα κοντά στο κάτω μέρος, αφήνοντας χώρο στο επάνω μέρος για να γλιστρήσετε μέσα τα αντικείμενα που μπορεί να χρειαστεί να τραβήξετε κατά τη διάρκεια της πτήσης ή μόλις αγγίξετε τον προορισμό σας. 
 • Επενδύστε σε ένα ποιοτικό σακίδιο. Τα σακίδια πλάτης μπορούν να αγοραστούν εξαιρετικά φθηνά αυτές τις μέρες, αλλά αν ταξιδεύετε συχνά, θα θέλετε να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό σακίδιο που θα αντέξει πολλά ταξίδια στο μέλλον. Δεδομένου ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σάς επιτρέπουν να φέρετε ένα δωρεάν προσωπικό αντικείμενο, το να ξοδέψετε λίγο περισσότερα για να επενδύσετε σε ένα υψηλής ποιότητας σακίδιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κάθε πτήση είναι μια καλύτερη συμφωνία από το να χρειάζεται να αγοράσετε πολλά φθηνά πακέτα που καταρρέουν στις ραφές μετά από λίγες χρήσεις. 
 • Εάν κάθεστε στην πρώτη σειρά, χρησιμοποιήστε τον κάδο απορριμμάτων. Δεδομένου ότι τα καθίσματα της πρώτης σειράς ενός αεροπλάνου δεν έχουν θέσεις μπροστά τους, δεν θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα όπως άλλα στο αεροπλάνο. Αντίθετα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον κάδο απορριμμάτων για όσο διάστημα υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Μην τοποθετείτε το αντικείμενο σας κάτω από το δικό σας κάθισμα, που είναι ο χώρος που έχει διατεθεί για το προσωπικό αντικείμενο του επιβάτη πίσω σας. 

Συχνές Ερωτήσεις

Το σακίδιο είναι προσωπικό αντικείμενο ή μετράει σαν χειραποσκευή; Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα σακίδιο αν είναι το προσωπικό σας αντικείμενο σε μια πτήση;

Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις παρακάτω, οπότε ρίξτε μια ματιά για να μάθετε περισσότερα! 

Το σακίδιο πλάτης μετράει ως χειραποσκευή σε ένα αεροπλάνο;

Ένα σακίδιο μπορεί να μετρήσει ως χειραποσκευή ή προσωπικό αντικείμενο σε ένα αεροπλάνο, ανάλογα με το μέγεθος του πακέτου. Τα σακίδια πλάτης που έχουν διαστάσεις έως 22x14x9 ίντσες μπορεί να θεωρούνται χειραποσκευές για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.

Σακίδια πλάτης κάτω από 18x14x9 ίντσες μπορεί να θεωρηθούν προσωπικά αντικείμενα (τα οποία είναι συνήθως δωρεάν να φέρετε).

Τι μέγεθος σακίδιο θα χωρέσει κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου;

Τα μικρά σακίδια πλάτης χωράνε εύκολα κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου, όπως τα παιδικά σακίδια, τα λεπτά σακίδια για φορητούς υπολογιστές, τα εξαιρετικά ελαφριά/λεπτά σακίδια και τα μικρά σακίδια ημέρας.

Ελέγξτε τις διαστάσεις στο σακίδιο σας. εάν είναι μικρότερο από 18″H, 14″W και 9″D, μπορεί να χωρέσει κάτω από ένα κάθισμα αεροπλάνου. Οι διαστάσεις διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, επομένως ελέγξτε τον ιστότοπο της αεροπορικής σας εταιρείας για κανόνες προσωπικών αντικειμένων για να είστε σίγουροι.

Τι θεωρείται προσωπικό αντικείμενο σε μια πτήση;

Τα προσωπικά αντικείμενα σε μια πτήση περιλαμβάνουν μικρά σακίδια, πορτοφόλια, τσάντες φορητού υπολογιστή, τσάντες για πάνες, χαρτοφύλακες, χαρτοφύλακες και τσάντες κάμερας που αποθηκεύονται στην καμπίνα κάτω από το κάθισμα μπροστά σας.

Η διαφορά μεταξύ των χειραποσκευών και των προσωπικών αντικειμένων είναι το μέγεθος και η αποθήκευση. Οι χειραποσκευές μπορεί να είναι μεγαλύτερες επειδή αποθηκεύονται στους κάδους. Τα προσωπικά αντικείμενα πρέπει να είναι μικρότερα επειδή είναι αποθηκευμένα κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου μπροστά σας.

Η TSA θεωρεί ένα σακίδιο πλάτης προσωπικό αντικείμενο;

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) δεν έχει κανόνες για τα μεγέθη προσωπικών αντικειμένων, παρά μόνο το περιεχόμενό τους.

Η αεροπορική σας εταιρεία καθορίζει τους κανόνες για προσωπικά αντικείμενα και τα σακίδια μπορεί να θεωρηθούν προσωπικά αντικείμενα εάν είναι αρκετά μικρά ώστε να χωρούν κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου μπροστά σας.

backpack

Λοιπόν, Πότε είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο;

Ένα σακίδιο μετράει ως προσωπικό αντικείμενο όταν είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου μπροστά σας – συνήθως έχει διαστάσεις περίπου 18x14x8 ίντσες ή μικρότερο. 

Υπάρχουν εξαιρέσεις, με τη Delta να επιτρέπει στα σακίδια που χρησιμοποιούνται ως προσωπικά αντικείμενα να είναι τόσο μεγάλα όσο μια χειραποσκευή (22x14x9 ίντσες) και τα JetBlue και United να περιορίζουν το ύψος σε 17″ και το πλάτος σε 10-13″. 

Το Southwest έχει τους αυστηρότερους κανόνες διάστασης για προσωπικά αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένων των σακιδίων) με περιορισμένο χώρο κάτω από το κάθισμα που αφήνει χώρο για σακίδια που δεν είναι μεγαλύτερα από 16,25×13,5×8 ίντσες. 

Εάν το σακίδιό σας πληροί τις απαιτήσεις διαστάσεων προσωπικών αντικειμένων για την αεροπορική εταιρεία με την οποία πετάτε, είναι καλό να το έχετε μαζί σας στην πτήση σας!

Εάν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να μεταφερθεί ως χειραποσκευή, αρκεί να μην είναι μεγαλύτερη από 22x14x9 ίντσες. Ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσετε ένα επιπλέον τέλος εάν η αεροπορική σας εταιρεία δεν περιλαμβάνει δωρεάν χειραποσκευή με την πτήση σας. 

Μπορείτε πάντα να αναζητήσετε ένα μικρότερο σακίδιο, μια τσάντα για φορητό υπολογιστή ή άλλη μικρή τσάντα για χρήση, εάν η δική σας είναι μεγαλύτερη από τις διαστάσεις προσωπικών αντικειμένων που αναφέρονται για την αεροπορική σας εταιρεία και θέλετε να αποφύγετε τις επιπλέον χρεώσεις αποσκευών!

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια