Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Νάπολη της Φλόριντα;

Η Νάπολη, στη Φλόριντα, μπορεί να μην είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην πολιτεία, αλλά γίνεται γρήγορα μια μοντέρνα τοποθεσία για επίσκεψη και μετεγκατάσταση. Σύμφωνα με το τοπικό τουριστικό συμβούλιο, η Νάπολη δέχεται περίπου 265.000 επισκέπτες το μήνα .

Το κύριο αξιοθέατο της Νάπολης είναι η όμορφη αμμώδης ακτή της, ακριβώς πάνω στα υπέροχα γαλάζια νερά του Κόλπου του Μεξικού. Μπορείτε να χαλαρώσετε στην παραλία, να βγείτε στο νερό και να ελπίζετε να εντοπίσετε δελφίνια ή να περπατήσετε στη διάσημη προβλήτα της Νάπολης. Για τους ταξιδιώτες πολυτελείας, η Νάπολη έχει επίσης πολλές ευκαιρίες για αγορές και γήπεδα γκολφ υψηλής τεχνολογίας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο μοντέρνος προορισμός με περισσότερες μικροζυθοποιίες.

Η Νάπολη της Φλόριντα είναι επίσης μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε μερικά από τα άλλα αξιοθέατα της Φλόριντα, όπως τα Νησιά Δέκα Χιλιάδες και το Πάρκο Everglades, δείχνοντάς σας γιατί αυτό το τμήμα της ακτής ονομάζεται μερικές φορές Paradise Coast. Ωστόσο, είναι πραγματικά όλος ο παράδεισος στην πόλη;

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν η πραγματικότητα στη Νάπολη της Φλόριντα ταιριάζει με τον παράδεισο στις φωτογραφίες. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια στην πόλη.

Είναι η Νάπολη της Φλόριντα, ασφαλής για επίσκεψη ;

Ναί. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Νάπολη είναι τόσο δημοφιλής ως προορισμός, ειδικά μεταξύ των συνταξιούχων, είναι ότι είναι τόσο ασφαλής να την επισκεφτείτε! Η μικρή πόλη έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, τόσο από τη Φλόριντα όσο και από τα εθνικά πρότυπα.

Φυσικά, αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με άλλες περιοχές της Φλόριντα, από πολιτικά προβλήματα έως τυφώνες, αλλά είναι γενικά ασφαλές να το επισκεφτείτε. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Νάπολη της Φλόριντα είναι ασφαλής για επίσκεψη είναι το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με το US News & World Report, η Νάπολη έχει ποσοστό εγκληματικότητας 108,1 περιστατικών ανά 100.000 άτομα . Αυτό την τοποθετεί στο 90ο εκατοστημόριο σε εθνικό επίπεδο όσον αφορά την ασφάλεια, καθιστώντας την μια από τις ασφαλέστερες πόλεις του μεγέθους της στη χώρα.

Το ποσοστό της βίαιης εγκληματικότητας είναι επίσης πολύ χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Κάποια εγκλήματα συμβαίνουν στη Νάπολη της Φλόριντα. Ωστόσο, τα περισσότερα περιστατικά που καταγράφονται είναι ασήμαντα περιστατικά.

Τα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν:

 • Κλεψιά από κατάστημα
 • Κλοπή
 • Κλοπή από οχήματα
 • Προσβολή

Οπουδήποτε στη Φλόριντα, θα πρέπει να προσέχετε τους τυφώνες. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της πόλης της Νάπολης , η εποχή των τυφώνων στην πόλη διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, αλλά κορυφώνεται από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Οκτωβρίου. Η Νάπολη έχει πληγεί από καταστροφικές καταιγίδες στο παρελθόν.

Το πιο ασφαλές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε τη Νάπολη κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων (στην πραγματικότητα, αυτό κάνουν πολλά «χιονοπουλάκια», ή συνταξιούχοι που περνούν το χειμώνα στη Νάπολη και το καλοκαίρι σε ψυχρότερα κλίματα). Εάν επισκέπτεστε την εποχή των τυφώνων, ακολουθήστε τις τοπικές ειδοποιήσεις καιρού ή τον επίσημο ιστότοπο της πόλης για να δείτε εάν υπάρχει προειδοποίηση τυφώνα.

Σε περίπτωση τυφώνα:

 • Ετοιμάστε ένα σχέδιο εκκένωσης.
 • Εκκενώστε εκ των προτέρων εάν είναι απαραίτητο.
 • Αποθηκεύστε τρόφιμα, πόσιμο νερό (οι πλημμύρες τείνουν να επηρεάσουν την παροχή νερού) και μπαταρίες.

 Η Νάπολη είναι ένας δημοφιλής προορισμός λόγω της παραλίας της, αλλά φροντίστε να ακολουθείτε τις σωστές προφυλάξεις ασφαλείας όταν πηγαίνετε για κολύμπι. Επικίνδυνη άγρια ​​ζωή, όπως οι μέδουσες, έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν στις ακτές της Νάπολης, καθώς και ρύποι όπως άνθη φυκιών και βακτήρια. Το νερό ελέγχεται τακτικά και ενημερώνονται οι προειδοποιήσεις ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε όλες τις αναρτημένες προειδοποιήσεις πριν πάτε για κολύμπι.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί η πολιτική κατάσταση όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Νάπολη της Φλόριντα. Η Νάπολη βρίσκεται στη Φλόριντα, μια πολιτεία που έχει αρκετούς συντηρητικούς νόμους που επηρεάζουν τα LGBT άτομα, τους μετανάστες και άλλους. Ορισμένες αμερικανικές ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων, όπως η ACLU , έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές συμβουλές για τη Φλόριντα. Ορισμένες ξένες κυβερνήσεις, όπως η Αυστραλία , προειδοποιούν τους πολίτες τους ότι ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι τόσο ανεκτικές όσο η χώρα καταγωγής τους προς τα LGBT άτομα (αυτή η προειδοποίηση περιλαμβάνει τη Φλόριντα).

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Νάπολη είναι πολύ φιλικοί και πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα σε μια σύντομη επίσκεψη. Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε στη Νάπολη της Φλόριντα, η τοπική πολιτική μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην απόφασή σας.

Έγκλημα στη Νάπολη της Φλόριντα

Το έγκλημα είναι ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέχετε όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε ένα νέο μέρος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε πώς είναι η κατάσταση του εγκλήματος όταν σχεδιάζετε μια μακροπρόθεσμη επίσκεψη ή ακόμα και μια μετεγκατάσταση, όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι στη Νάπολη της Φλόριντα, αφού συνταξιοδοτηθούν.

Έχουμε ήδη μοιραστεί ότι η Νάπολη έχει ποσοστό εγκληματικότητας κάτω του μέσου όρου. Με όποιον τρόπο εξετάζετε το ποσοστό εγκληματικότητας, είναι χαμηλότερο τόσο από τον εθνικό μέσο όρο όσο και από τον μέσο όρο για πόλεις του μεγέθους της Νάπολης. Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας, το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας και το ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας είναι όλα πολύ χαμηλότερα από τον εθνικό και κρατικό μέσο όρο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Σερίφη της Κομητείας Collier,  στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται και η Νάπολη, η κομητεία Collier είναι η μητροπολιτική κομητεία με το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στη Φλόριντα! Αυτό σημαίνει ότι οι μόνες κομητείες που είναι πιο ασφαλείς στην πολιτεία είναι πολύ μικρότερα μέρη χωρίς μεγαλύτερες πόλεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την πόλη της Νάπολης.

Τα δεδομένα του FBI  δείχνουν πόσο ασφαλής είναι η Νάπολη. Το 2019, η Νάπολη γνώρισε μόνο 11 συνολικά περιστατικά βίαιου εγκλήματος! Το βίαιο έγκλημα αποτελεί μόλις το 3% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Νάπολη της Φλόριντα.

Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για το ποιο βίαιο έγκλημα είναι το πιο συνηθισμένο, δεδομένου του πόσο χαμηλό είναι το συνολικό σύνολο, αλλά το πιο κοινό ήταν η επίθεση, από τα οποία υπήρξαν επτά περιστατικά. Όταν συμβαίνουν βίαια εγκλήματα στη Νάπολη της Φλόριντα, τείνουν να γίνονται πρωτοσέλιδα επειδή είναι τόσο σπάνια. Είναι επίσης συνήθως αποτέλεσμα διαφωνιών ή μακροχρόνιων διαφωνιών μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζονται μεταξύ τους. Οι τυχαίες επιθέσεις είναι πολύ σπάνιες.

Τα εγκλήματα ιδιοκτησίας είναι πιο συνηθισμένα από τα βίαια εγκλήματα στη Νάπολη, αλλά ακόμη και αυτοί οι αριθμοί είναι αρκετά ήμεροι. Το πιο κοινό έγκλημα ιδιοκτησίας είναι η κλοπή-κλοπή, που αποτελεί το 82% του συνολικού ποσοστού εγκληματικότητας. Αυτή η κατηγορία εγκλημάτων περιλαμβάνει επίσης εγκλήματα που είναι εξαιρετικά απίθανο να επηρεάσουν τους επισκέπτες, όπως οι κλοπές καταστημάτων.

Οι διαρρήξεις είναι κάπως συνηθισμένες στη Νάπολη της Φλόριντα, αποτελώντας το 8,6% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στη Νάπολη. Πολλές περιπτώσεις κλοπής ή ληστείας στη Νάπολη συμβαίνουν ως αποτέλεσμα των ανθρώπων να είναι λίγο απρόσεκτοι με το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, όπως να ξεχάσουν να κλειδώσουν τις πόρτες τους. Αυτό το έγκλημα είναι επίσης απίθανο να επηρεάσει επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη μόνο για λίγο.

Είναι πολύ σαφές ότι η Νάπολη της Φλόριντα είναι μια πολύ ασφαλής πόλη (σε αντίθεση με τη συνονόματή της). Κάθε επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει όσο βρίσκεται στην πόλη και να εξερευνήσει με ασφάλεια την πόλη. Φυσικά, δεν θέλετε να είστε εντελώς χαλαροί αφού η ανεμελιά μπορεί να οδηγήσει σε έγκλημα οπουδήποτε, αλλά μπορείτε να είστε όσο χαλαροί είστε στο σπίτι (ή ίσως και πιο χαλαροί).

Κλοπή από οχήματα

Εάν είστε, από κάποια άτυχη περίσταση, θύμα ενός εγκλήματος στη Νάπολη της Φλόριντα, πιθανότατα θα πρόκειται για μια ασήμαντη μορφή κλοπής. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι κλοπής που μπορούν να συμβούν στη Νάπολη, αλλά τα εγκλήματα που σχετίζονται με οχήματα, όπως η κλοπή καρμπυρατέρ αυτοκινήτων, οι κλοπές οχημάτων και οι διαρρήξεις είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα.

Η Νάπολη είναι ένα μέρος που επικεντρώνεται στο αυτοκίνητο, επομένως τα αυτοκίνητα αποτελούν κοινούς στόχους για πιθανούς κλέφτες. Εάν βρίσκεστε στην πόλη μόνο για μικρό χρονικό διάστημα και δεν έχετε αυτοκίνητο μαζί σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, εάν οδηγήσατε στη Νάπολη ή σκέφτεστε να μετακομίσετε και να φέρετε το αυτοκίνητό σας μαζί σας, θα πρέπει να λάβετε βασικές προφυλάξεις για να είστε ασφαλείς.

Η ασφάλεια της Νάπολης συχνά νανουρίζει τους ανθρώπους σε εφησυχασμό, έτσι πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διαρρήξεις οχημάτων είναι εκείνοι που ξεχνούν τις βασικές προφυλάξεις, όπως το κλείδωμα των θυρών του αυτοκινήτου τους. Βεβαιωθείτε ότι κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας, τυλίγετε τα παράθυρα και κλείνετε τυχόν ηλιοροφές όταν απομακρύνεστε. Θα εκπλαγείτε με το πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό στην αναβολή της κλοπής.

Μια άλλη γρήγορη συμβουλή είναι να αποφύγετε να αφήνετε τα τιμαλφή σας σε κοινή θέα στο αυτοκίνητό σας. Πάρτε μαζί σας το πορτοφόλι ή το πορτοφόλι σας, ακόμα και όταν βγαίνετε για να πληρώσετε το βενζίνη.

Αφού πάτε για ψώνια, επιστρέψτε κατευθείαν στα καταλύματά σας για να αφήσετε τις βαλίτσες σας. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, βάλτε τα στο πορτμπαγκάζ και φροντίστε να καλύψετε τις σακούλες από το οπτικό πεδίο. Δεδομένου ότι η Νάπολη είναι ένας δημοφιλής προορισμός πολυτελών αγορών, πολλοί κλέφτες στοχεύουν ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα εμπορικά κέντρα ή εκείνους που έχουν επώνυμα τσάντες στα αυτοκίνητά τους.

Διάρρηξη

Η διάρρηξη δεν είναι πολύ συνηθισμένη στη Νάπολη, αλλά συμβαίνει. Θα πρέπει να γνωρίζετε αυτό το έγκλημα εάν σχεδιάζετε να μετακομίσετε εποχιακά στη Νάπολη, όπως είναι πολλοί συνταξιούχοι. Οι διαρρήκτες μερικές φορές στοχεύουν σε άδειες κατοικίες όταν γνωρίζουν ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού λείπουν για την εποχή.

Και πάλι, οι βασικές προφυλάξεις είναι υπεραρκετές για να αποτρέψουν τους κλέφτες. Το να κλειδώνετε απλώς τις πόρτες σας και να κλείνετε τα παράθυρα όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι βοηθάει πολύ στην αποτροπή των διαρρηκτών.

Εάν λείπετε για την εποχή, φροντίστε να μην διαφημίσετε το γεγονός ότι το σπίτι είναι άδειο. Διακόψτε προσωρινά την υπηρεσία αλληλογραφίας ή ζητήστε από έναν γείτονα να κάνει check in στο σπίτι κάθε τόσο. Οι διαρρήξεις είναι αρκετά σπάνιες ώστε πιθανότατα να μην χρειάζεστε ένα σύστημα ασφαλείας, αλλά μπορείτε να επενδύσετε σε ένα για να είστε ήσυχοι εάν το θέλετε πραγματικά.

Αποφυγή κακών περιοχών

Η Νάπολη της Φλόριντα είναι τόσο ασφαλής που πραγματικά δεν υπάρχουν κακές περιοχές γύρω από την πόλη. Ακόμα και τη νύχτα, η πόλη είναι πολύ ασφαλής. Η περιοχή στο κέντρο της πόλης παραμένει ζωντανή μέχρι το σκοτάδι και οι επισκέπτες αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς περπατώντας τριγύρω.

Το Sun Terrace και το Bear’s Paw έχουν ελαφρώς υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από την υπόλοιπη πόλη, αλλά δεν θεωρούνται επικίνδυνα.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Όχι ότι θα τα χρειαστείτε αφού η πόλη είναι τόσο ασφαλής, αλλά εδώ είναι μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε τη Νάπολη της Φλόριντα.

 • Προσοχή στην τοπική άγρια ​​ζωή. Η Φλόριντα φημίζεται για τα άγρια ​​ζώα της και πλάσματα όπως πάνθηρες και κροκόδειλοι περιπλανώνται περιστασιακά στην ίδια τη Νάπολη! Αποφύγετε να περπατάτε σε απομακρυσμένες περιοχές της φύσης ή να βγαίνετε από το μονοπάτι σε πάρκα, ώστε να μην ενοχλείτε την τοπική άγρια ​​ζωή. Εάν δείτε ένα ζώο, φροντίστε να μείνετε σε μεγάλη απόσταση.
 • Μην πίνετε στην παραλία. Η κατανάλωση αλκοόλ στην παραλία είναι παράνομη στην κομητεία Collier και η αστυνομία περιπολεί τακτικά την περιοχή για να εκδώσει εισιτήρια. Οι περιπολίες αυξάνονται γύρω από δημοφιλείς γιορτές όπως η Ημέρα Μνήμης ή η Τέταρτη Ιουλίου. Είναι καλύτερα να πάρετε μια μπύρα σε ένα μπαρ μετά την παραλία παρά να ρισκάρετε να βγάλετε εισιτήριο.
 • Κρατήστε μαζί σας την ταυτότητά σας. Χρειάζεστε ταυτότητα ανά πάσα στιγμή στη Νάπολη, σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς, ακόμη και στην παραλία.
 • Για ορισμένες δραστηριότητες απαιτείται άδεια. Πολλές δραστηριότητες που βασίζονται στο νερό, όπως η βαρκάδα ή το ψάρεμα, απαιτούν άδεια ή άδεια.

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ είναι μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι για τη Νάπολη στο παρελθόν.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Νάπολη της Φλόριντα αυτή τη στιγμή;

Ναι, αυτή τη στιγμή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επισκεφθείτε τη Νάπολη της Φλόριντα. Η πόλη είναι απόλυτα ασφαλής όλο το χρόνο και είναι εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι ασφαλές να περπατάς στη Νάπολη;

Είναι ασφαλές να περπατάτε στη Νάπολη κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, χάρη στο πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Ωστόσο, ορισμένα σημεία της πόλης δεν είναι πολύ προσβάσιμα με τα πόδια.

Αξίζει να επισκεφτείτε τη Νάπολη, Φλόριντα;

Η απάντηση εξαρτάται από το είδος του επισκέπτη που είστε. Εάν είστε ταξιδιώτης που αναζητάτε έναν ήρεμο, ασφαλή προορισμό με υπέροχες παραλίες αλλά και μια ζωντανή πολιτιστική σκηνή, τότε η Νάπολη είναι η κατάλληλη για εσάς. Αν θέλετε να δείτε μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Φλόριντα, θα πρέπει να μείνετε αλλού.

Είναι ασφαλές το κέντρο της Νάπολης στη Φλόριντα;

Ναι, η περιοχή στο κέντρο της πόλης είναι πολύ ασφαλής. Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Έχει αναρρώσει η Νάπολη από τον Ίαν;

Η Νάπολη επλήγη αρκετά σκληρά από τον τυφώνα Ian το 2022. Ενώ μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να ανοικοδομούν, οι τουρίστες δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις ζημιές τώρα.

Λοιπόν, είναι η Νάπολη της Φλόριντα, ασφαλής για επίσκεψη;

Η Νάπολη της Φλόριντα είναι ίσως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εφόσον αποφεύγετε τόσο τους τυφώνες όσο και τους αλιγάτορες, θα πρέπει να έχετε μια ασφαλή επίσκεψη!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια