Είναι ασφαλές το Μιλγουόκι;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μιλγουόκι;

Η πόλη του Μιλγουόκι στο Ουισκόνσιν είναι ένα κρυμμένο στολίδι για μια απόδραση στην πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πόλη φιλοξενεί πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες  ετησίως.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το Μιλγουόκι είναι ότι η πόλη είναι ένας κόμβος για τις τέχνες και τον πολιτισμό στα Μεσοδυτικά. Οι επισκέπτες μπορούν να ελέγξουν μουσεία όπως το Μουσείο Τεχνών του Μιλγουόκι ή πιο περίεργες επιλογές όπως το Μουσείο Χάρλεϊ Ντέιβιντσον.

Για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα της τοπικής κουλτούρας, δοκιμάστε μερικές λιχουδιές στη Δημόσια Αγορά του Μιλγουόκι, δοκιμάστε μερικές μπίρες στο Lakefront Brewery ή τραβήξτε μια φωτογραφία με τη Fonzie στο Milwaukee RiverWalk.

Υπάρχουν πολλά να κάνετε σε αυτή την ιστορική πόλη, η οποία διαπρέπει ιδιαίτερα με αξιοθέατα που είναι φιλικά προς την οικογένεια, όπως το Discovery World. Αλλά ενώ είναι όνειρο τουρίστα, είναι ασφαλές να το επισκεφτείτε το Μιλγουόκι; Εδώ είναι η άποψή μας.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μιλγουόκι;

Φωτογραφία κτιρίων στη συνοικία riverwalk της πόλης με διαδρόμους που καλύπτουν το ποτάμι και φανοστάτες με λουλούδια που κρέμονται από αυτά για έναν οδηγό με τίτλο Is Milwaukee Safe to Visit

Ναί. Είναι αλήθεια ότι η πόλη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επειδή η εγκληματικότητα είναι τόσο διαχωρισμένη στην πόλη ανά γειτονιά, οι τουρίστες συνήθως δεν επηρεάζονται από την εγκληματικότητα στην πόλη.

Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις για να είστε ασφαλείς όσο βρίσκεστε στην πόλη. Είναι αλήθεια ότι το Μιλγουόκι έχει πρόβλημα με το έγκλημα.

Σύμφωνα με το US News & World Report, η πόλη έχει συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας 697,1 περιστατικών ανά 100.000 άτομα , που είναι πολύ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στο Μιλγουόκι είναι επίσης πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.

Τα κοινά εγκλήματα στο Μιλγουόκι περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Κλοπή οχήματος
 • Ενοπλη ληστεία
 • Προσβολή
 • Ανθρωποκτονία

Η εγκληματικότητα το 2022 και το 2023 αυξήθηκε σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, με αποτέλεσμα πολλοί ηγέτες να ανησυχούν για το μέλλον του Μιλγουόκι. Αν και θα πρέπει να γνωρίζετε τον κίνδυνο εγκληματικότητας και θα αναλύσουμε περισσότερα για αυτά τα προβλήματα, εσείς, ως επισκέπτης, έχετε στην πραγματικότητα έναν χαμηλό έως μέτριο κίνδυνο να γίνετε θύμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικότητας στο Μιλγουόκι συμβαίνει σε ορισμένα σημεία της πόλης, πολύ μακριά από τις περιοχές στο κέντρο της πόλης όπου βρίσκονται τα περισσότερα αξιοθέατα. Οι τουρίστες είναι καλά απομονωμένοι από την επίδραση του ποσοστού εγκληματικότητας του Μιλγουόκι.

Το να επιβιώσεις στον κρύο καιρό της πόλης μπορεί να είναι πιο δύσκολο από το να επιβιώσεις στους δρόμους της. Οι χειμώνες του Μιλγουόκι είναι τσουχτερά κρύοι, μερικοί από τους ψυχρότερους στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι περισσότεροι οδηγοί δεν συνιστούν την επίσκεψη κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, των μεγάλων όγκων χιονόπτωσης και του υψηλού κινδύνου χιονοθύελλας. Το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Milwaukee έχει έναν οδηγό για την επιβίωση του χειμώνα για φοιτητές εκτός πόλης που είναι επίσης αρκετά χρήσιμος για τους επισκέπτες.

Ο οδηγός έχει πολύτιμες συμβουλές, όπως:

 • Φορέστε πολλές στρώσεις, όπως μακριά εσώρουχα και ένα καλό χειμωνιάτικο παλτό.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας παραμένουν ζεστά. Φορέστε ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες και καλές χειμωνιάτικες μπότες. Οι μπότες σας πρέπει να είναι αδιάβροχες.
 • Φροντίστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι πρέπει επίσης να πίνουν νερό όταν είναι κρύο, όχι μόνο όταν κάνει ζέστη και ιδρώνουν.
 • Το δέρμα σας χρειάζεται επίσης ενυδάτωση. Εφαρμόστε τακτικά λοσιόν και Chapstick για να αποτρέψετε το επώδυνο, ξηρό δέρμα.

Το Μιλγουόκι έχει τη γοητεία του τον χειμώνα, αλλά οι επισκέπτες που είναι ευαίσθητοι στο κρύο μπορεί να θέλουν να το αποφύγουν αυτή την περίοδο.

Έγκλημα στο Μιλγουόκι

Το όμορφο ιστορικό Third Ward που απεικονίζεται στο κέντρο του κέντρου για έναν οδηγό με τίτλο Is Milwaukee Safe to Visit

Το έγκλημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που επηρεάζουν τους ανθρώπους στο Μιλγουόκι. Η πόλη έχει πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Το πιο ανησυχητικό είναι το υψηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας, το οποίο είναι στην πραγματικότητα το 3ο υψηλότερο  ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είχε επίσης το υψηλότερο ποσοστό κλοπής οχημάτων στη χώρα στις αρχές του 2023. Το FBI παρέχει μια ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για το έγκλημα. Τα βίαια εγκλήματα αποτελούν πάνω από το 32% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Μιλγουόκι.

Τα βίαια διαπροσωπικά εγκλήματα, όπως η επίθεση και η ανθρωποκτονία, αποτελούν τα περισσότερα βίαια εγκλήματα που διαπράττονται στην πόλη. Το 2021, σημειώθηκαν 222 ανθρωποκτονίες στην πόλη. Η πιο κοινή κατηγορία εγκλημάτων στο Μιλγουόκι είναι η κλοπή, η οποία αποτελεί σχεδόν το 34% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στην πόλη.

Η κλοπή είναι μια ευρεία κατηγορία εγκλημάτων που περιλαμβάνει διάφορες μορφές κλοπής, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής από οχήματα και της κλοπής καταστημάτων. Άλλοι τύποι εγκλημάτων ιδιοκτησίας είναι επίσης πολύ συνηθισμένοι.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κλοπή οχημάτων, η οποία το 2018 αποτελούσε το 7,5% των συνολικών εγκλημάτων στο Μιλγουόκι που αναφέρθηκαν στο FBI. Από τότε, ο αριθμός αυξήθηκε γρήγορα. Όπως πολλές άλλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μιλγουόκι γνώρισε τεράστια αύξηση στα ποσοστά κλοπής οχημάτων τον περασμένο περίπου χρόνο.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το ποσοστό εγκληματικότητας του Μιλγουόκι είναι τόσο υψηλό. Οι κοινωνικοί παράγοντες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο υψηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας της πόλης.

Είναι μια πόλη με έντονο διαχωρισμό και οι γειτονιές της με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας έχουν επίσης εξαιρετικά υψηλά ποσοστά φτώχειας, πολύ λίγους πόρους σε σύγκριση με την υπόλοιπη πόλη και υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων.

Ορισμένοι υποστηρικτές επισημαίνουν επίσης τον ρόλο που έχει στους ανθρώπους η πιθανή δηλητηρίαση από μόλυβδο σε φτωχές κοινότητες. Φυσικά, δεν χρειάζεται να τα γνωρίζετε όλα αυτά μόνο και μόνο για να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στο Μιλγουόκι.

Ωστόσο, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις πόλεις που επισκέπτεστε ή σκέφτεστε μια πιο μόνιμη μετεγκατάσταση, αυτό είναι ένα καλό πλαίσιο που πρέπει να γνωρίζετε όταν εξετάζετε τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας στην πόλη. Δεν είναι μόνο ότι οι άνθρωποι στο Μιλγουόκι είναι πολύ βίαιοι, αλλά υπάρχουν λόγοι πίσω από το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Αυτοί οι ίδιοι λόγοι εξηγούν γιατί οι τουρίστες σπάνια επηρεάζονται από την εγκληματικότητα στο Μιλγουόκι, παρόλο που η πόλη συνολικά έχει πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Δεδομένου ότι το ποσοστό εγκληματικότητας είναι υψηλό εν μέρει λόγω κοινωνικών παραγόντων, είναι λογικό ότι τα περισσότερα εγκλήματα θα συμβαίνουν σε παραμελημένες γειτονιές όπου αυτοί οι παράγοντες είναι πιο έντονοι – σε γειτονιές πολύ μακριά από όπου θα έπρεπε να τολμήσουν οι τουρίστες.

Θα πρέπει να έχετε κάποια επίγνωση ενώ μετακινείστε στο Μιλγουόκι, αλλά δεν χρειάζεται να ακυρώσετε το ταξίδι σας λόγω του κινδύνου εγκληματικότητας. Τα περισσότερα εγκλήματα επηρεάζουν τους ντόπιους και όχι τους επισκέπτες.

Κλοπή οχήματος

Το πιο κοινό έγκλημα που επηρεάζει τους ανθρώπους στο Μιλγουόκι είναι η κλοπή οχημάτων. Όπως σε πολλά μέρη σε όλη τη χώρα, το ποσοστό κλοπής οχημάτων έχει εκτοξευθεί στα ύψη το 2022 και το 2023.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας σημειώνουν ότι οι περισσότερες κλοπές στοχεύουν αυτοκίνητα από ορισμένους κατασκευαστές, συγκεκριμένα την Kia και τη Hyundai, και οι κλοπές εμπνεύστηκαν από τις ειδήσεις που διαδίδονται στο Διαδίκτυο για το ελάττωμα ενός κατασκευαστή που έκανε τα αυτοκίνητα εύκολο να κλαπούν.

Οι κλοπές διέπρατταν συχνά από νεαρούς, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν «Kiaboyz» και έκλεβαν αυτοκίνητα για να κάνουν τζόι. Αυτή η συνολική αύξηση στην κλοπή οχημάτων έχει επηρεάσει τους ιδιοκτήτες άλλων οχημάτων, όχι μόνο των αυτοκινήτων Kia και Hyundai, εν μέρει επειδή οι αστυνομικοί πόροι είναι τόσο περιορισμένοι τώρα που είναι δύσκολο για αυτούς να επιλύσουν υποθέσεις.

Εάν μπορείτε, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο σπίτι. Δεν το χρειάζεστε για ένα σύντομο ταξίδι στο Μιλγουόκι ούτως ή άλλως επειδή τα κύρια αξιοθέατα είναι κοντά (και δεν θέλετε να οδηγείτε στο Μιλγουόκι κατά τη διάρκεια του χειμώνα).

Εάν πρέπει να πάρετε το αυτοκίνητό σας μαζί σας, λάβετε προφυλάξεις για να το προφυλάξετε από κλοπή, όπως:

 • Στάθμευση σε ασφαλές μέρος, όπως ένα γκαράζ επί πληρωμή κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 • Μην κρατάτε ποτέ τον τίτλο ή την εγγραφή σας στο αυτοκίνητό σας, καθώς αυτό θα δυσκολέψει την επιστροφή του αυτοκινήτου σας.
 • Μην αφήνετε αντικείμενα αξίας ή αντικείμενα στο αυτοκίνητο που μπορεί να κάνουν το όχημά σας περισσότερο στόχο.
 • Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες και να κλείνετε τα παράθυρα και τις ηλιοροφές όταν απομακρύνεστε από το αυτοκίνητο.

Ληστεία

Το έγκλημα για το οποίο οι περισσότεροι επισκέπτες ανησυχούν όταν επισκέπτονται το Μιλγουόκι είναι η ληστεία. Αν και η επίθεση είναι το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα στην πόλη, οι περισσότερες περιπτώσεις επίθεσης συμβαίνουν όπου οι άνθρωποι γνωρίζονται τουλάχιστον κάπως μεταξύ τους.

Ωστόσο, οι ληστείες στοχεύουν συνήθως αγνώστους, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών. Οι περισσότερες ληστείες στο Μιλγουόκι συμβαίνουν τη νύχτα, όπως και στα περισσότερα άλλα μέρη. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μετακινείστε στην πόλη μετά το σκοτάδι.

Μείνετε σε γειτονιές που γνωρίζετε και μέρη της πόλης που είναι καλά φωτισμένα και έχουν πολλούς άλλους ανθρώπους τριγύρω. Μετά το σκοτάδι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάτε περπατώντας σπίτι μόνοι σας για να εξοικονομήσετε χρήματα σε ένα ταξί ή να εξερευνήσετε ένα νέο μέρος της πόλης. Αποφύγετε συμπεριφορές που σας κάνουν στόχο ληστειών.

Πολλοί άνθρωποι ληστεύονται μετά από υπερβολική χρήση τηλεφώνου. Όχι μόνο επιδεικνύετε το ακριβό smartphone σας, αλλά δείχνετε επίσης ότι δεν προσέχετε το περιβάλλον σας. Είναι εντάξει να ελέγχετε το τηλέφωνό σας για να αναζητάτε γρήγορα οδηγίες, αλλά δεν θέλετε να βυθιστείτε τόσο πολύ ώστε να μην παρατηρήσετε τι συμβαίνει γύρω σας.

Εάν είστε θύμα ληστείας, είναι καλύτερα να συμμορφωθείτε. Πολλοί ληστές στο Μιλγουόκι είναι οπλισμένοι και υπήρξαν περιπτώσεις όπου τα θύματα δέχθηκαν επίθεση και ακόμη και σκοτώθηκαν σε ληστείες. Είναι καλύτερα να μην αντεπιτεθείτε και να κινδυνεύσετε να πληγωθείτε.

Αποφυγή κακών περιοχών

Αεροφωτογραφία του υποβαθμισμένου W St Paul Ave που απεικονίζεται σε μια ζοφερή μέρα για έναν οδηγό με τίτλο Is Milwaukee Safe to Visit

Δεδομένου ότι η εγκληματικότητα στο Μιλγουόκι είναι τόσο διαστρωματωμένη ανά γειτονιά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την ασφάλειά σας είναι να γνωρίζετε ποιες γειτονιές είναι καλύτερο να αποφύγετε. Γενικά, η περιοχή δυτικά του ποταμού είναι πιο επικίνδυνη από την ανατολική πλευρά. Το Βόρειο Μιλγουόκι έχει επίσης πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και υψηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας.

Μερικές επικίνδυνες γειτονιές είναι:

 • Βόρεια Μεραρχία
 • Φράνκλιν Χάιτς
 • Πάρκο Metcalfe
 • Πεδίο Borchert

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας – αν δεν αισθάνεστε ασφαλείς σε μια γειτονιά, φύγετε και μετά μάθετε αν είχατε δίκιο αργότερα.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Για έναν οδηγό σχετικά με το εάν το Μιλγουόκι είναι ασφαλές ή όχι, μια νυχτερινή θέα στη Δημόσια Αγορά του Μιλγουόκι φωτίζεται με επιγραφές νέον

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για μια επίσκεψη στο Μιλγουόκι:

 • Το μικρό έγκλημα στο δρόμο τείνει να αυξάνεται όταν υπάρχει πολύς κόσμος στο δρόμο. Δημοφιλή καλοκαιρινά φεστιβάλ, όπως το Summerfest, είναι συχνά hotspots για την προσέλκυση πορτοφολάδων. Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο, το πορτοφόλι και η ταυτότητά σας βρίσκονται σε ασφαλές μέρος και μην αφήνετε την τσάντα σας χωρίς επίβλεψη.
 • Επιλέξτε ταξί όταν ταξιδεύετε μετά το σκοτάδι. Οι εφαρμογές κοινής χρήσης διαδρομής, όπως το Uber ή το Lyft, είναι η καλύτερη επιλογή, επειδή μπορείτε να ελέγξετε ότι το αυτοκίνητο που σας παραλαμβάνει είναι πραγματικά το αυτοκίνητο που χαιρέσατε. Όπου κι αν βρίσκεστε, το να πάρετε ταξί αντί να περπατάτε αργά το βράδυ είναι μια πιο ασφαλής επιλογή.
 • Εξερευνήστε όλα όσα έχει να προσφέρει το Μιλγουόκι. Η πόλη είναι μια ζωντανή μητρόπολη με υποτιμημένη σκηνή τεχνών και πολιτισμού. Εξερευνήστε ορισμένες γειτονιές, όπως το The Third Ward, για να βρείτε τη δόση σας από καφετέριες, έργα τέχνης και πολλά άλλα.

Συχνές Ερωτήσεις

Το Riverwalk στο Milwaukee απεικονίζεται για έναν οδηγό για το εάν η πόλη είναι ασφαλής για επίσκεψη

Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι πριν επισκεφτούν το Μιλγουόκι, στις οποίες μπορεί να θέλετε και εσείς τις απαντήσεις:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Μιλγουόκι τη νύχτα;

Το να περπατάτε τη νύχτα στο Μιλγουόκι είναι ασφαλές μόνο εάν είστε με μια ομάδα και παραμένετε σε καλά φωτισμένες περιοχές με πολλά άλλα άτομα τριγύρω. Διαφορετικά, επιλέξτε ένα ταξί για να επιστρέψετε στο σπίτι αργά το βράδυ.

Είναι το κέντρο του Μιλγουόκι ασφαλές για τους τουρίστες;

Το κέντρο του Μιλγουόκι είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για τους τουρίστες σε ολόκληρη την πόλη. Έχει μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην πόλη. Ωστόσο, μέρη του κέντρου της πόλης μπορεί να ερημώσουν τη νύχτα, οπότε να είστε προσεκτικοί καθώς μετακινείστε.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Μιλγουόκι;

Αν θέλετε ένα ενδιαφέρον διάλειμμα στην πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια ζωντανή πολιτιστική σκηνή και έναν από τους καλύτερους πολιτισμούς μικροζυθοποιίας στη χώρα, αξίζει να επισκεφτείτε το Milwaukee. Έχει κάτι για όλους.

Υπάρχουν ασφαλείς περιοχές στο Μιλγουόκι;

Φυσικά, υπάρχουν ασφαλείς περιοχές στο Μιλγουόκι. Το κέντρο της πόλης είναι ασφαλές. Το ανατολικό Μιλγουόκι είναι το πιο ασφαλές μέρος της πόλης, με χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Είναι το Μιλγουόκι μια πόλη που μπορείς να περπατήσεις;

Το κέντρο της πόλης Milwaukee είναι πολύ περπάτημα, αλλά η υπόλοιπη πόλη είναι λίγο πιο δύσκολο να περπατήσει κανείς.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Μιλγουόκι;

Το Μιλγουόκι είναι μια πόλη που έχει τις προκλήσεις της, όπως το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Αυτό το ποσοστό εγκληματικότητας δεν επηρεάζει συνήθως τους τουρίστες, αλλά θα πρέπει να λαμβάνετε κάποιες προφυλάξεις κατά την επίσκεψή σας, όπως να μην περιπλανηθείτε σε άγνωστα μέρη της πόλης ολομόναχοι τη νύχτα. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να είσαι καλά!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια