Ιταλία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία

Η Ιταλία είναι γνωστή για τις εκπληκτικές παραλίες της, το παγκοσμίου φήμης φαγητό – όπως, ίσως το πιο ποιοτικό; – και εντυπωσιακή μεσαιωνική αρχιτεκτονική.

Αυτό για το οποίο όμως αγαπιέται αρκετά, είναι τα ταπεινά σοκάκια του, τα γραφικά μικροσκοπικά χωριά και η μαγευτική θέα. (Εντάξει, ίσως η θέα να πάρει αρκετή πίστωση).

Σημαντικό είναι ότι είναι μια υπέροχη χώρα για να δείτε με το αυτοκίνητο. Σε περίπου το μέγεθος του Νέου Μεξικού ή της Αριζόνα, είναι αρκετά μεγάλο για να δώσει μια ξεχωριστή αίσθηση της περιοχής, αλλά αρκετά μικρό ώστε να μπορείτε να οδηγείτε από γωνία σε γωνία σε μια εβδομάδα, χωρίς προβλήματα.

Ίσως δεν θέλετε να δείτε ολόκληρη τη χώρα και μένετε σε ένα μέρος. Ωστόσο, μπορεί να είστε περίεργοι για την ευκολία της ενοικίασης αυτοκινήτου στο ταξίδι σας.

Αυτό μπορεί να κάνει όπου κι αν μένετε – από τη Ρώμη μέχρι τη Σικελία, το Cinque Terre έως τη Φλωρεντία – να αισθάνεστε πιο προσιτό, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο για να βγείτε στη χώρα και να απολαύσετε αυτές τις αρχαίες μεσογειακές δονήσεις.

Εδώ μοιραζόμαστε τους λόγους για τους οποίους μπορείτε να σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, πού να το κάνετε, πόσο κοστίζει, πώς να οδηγείτε με ασφάλεια και ορισμένες άλλες σκέψεις και συχνές ερωτήσεις για να κάνετε το ταξίδι σας ασφαλές και χαρούμενο.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ) 

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber!
Διαβάστε επίσης :Οι καλύτερες πόλεις για επίσκεψη στην Ιταλία

Γιατί να νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Ιταλία;

Ιταλία

Αναρωτιέστε αν αξίζει τον κόπο να νοικιάσετε αυτοκίνητο; Εδώ είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι ταξιδιώτες αποφασίζουν να το κάνουν:

 • Ελευθερία: Ο κύριος λόγος για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στην Ιταλία είναι η ελευθερία που παρέχει. Εάν έχετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μπορείτε να προγραμματίσετε εκδρομές σύμφωνα με το δικό σας πρόγραμμα. Αυτό περιλαμβάνει το να ξυπνάς νωρίς, να επιστρέφεις αργά και να οδηγείς μεγάλες αποστάσεις.
 • Εξοικονόμηση κόστους: Όταν νοικιάζετε αυτοκίνητο, δεν χρειάζεται να πληρώνετε δαπανηρά τέλη ταξί για να φτάσετε σε ειδικά μέρη στα οποία δεν πηγαίνουν τρένα ή λεωφορεία. Σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να βγείτε έξω για όσο καιρό θέλετε για να κάνετε πεζοπορία, να φάτε και να δείτε αξιοθέατα χωρίς να ανησυχείτε για το κόστος ενός ταξί σε αναμονή. Με μέσο όρο περίπου 20 $ την ημέρα, αυτό είναι σίγουρα πιο οικονομικό από ένα ταξί – αν και ομολογουμένως λιγότερο οικονομικό από τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
 • Αγροτική προσβασιμότητα: Ορισμένες περιοχές της Ιταλίας είναι όμορφες και αξίζει να τις εξερευνήσετε, αλλά τα λεωφορεία και τα τρένα είναι είτε σπάνια είτε δεν ταξιδεύουν εκεί πολύ συχνά. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να σας πάει εκεί οποιαδήποτε μέρα, οποιαδήποτε στιγμή.
 • Διασκέδαση: Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την οδήγηση. Όχι μόνο μπορείτε να δείτε περισσότερα έξω από το παράθυρο παρά σε ένα λεωφορείο που κολλάει στους κεντρικούς δρόμους, αλλά είναι διασκεδαστικό να κάνετε φερμουάρ στις επαρχιακές λωρίδες.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Γιατί δεν θα νοικιάζατε αυτοκίνητο

Τα παραπάνω μάλλον κάνουν τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων αρκετά ελκυστικές. Αλλά, φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι λόγοι δεν να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Κόστος: Ενώ η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι πιο προσιτή στο πορτοφόλι από την ενοικίαση ταξί ή ιδιωτών οδηγών, είναι σίγουρα λιγότερο φιλική προς τον προϋπολογισμό από το να παίρνετε τρένα και λεωφορεία. Εάν επιμένετε κυρίως στις πόλεις και τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα, δεν είναι καλή χρήση των χρημάτων σας.
 • Ελλειψη αυτοπεποίθησης: Εάν δεν σας αρέσει η οδήγηση ή δεν αισθάνεστε ότι είστε καλοί σε αυτό, τότε η ενοικίαση αυτοκινήτου θα είναι πιθανώς πιο τρομακτική από οτιδήποτε άλλο. Μην νοικιάστε ένα αυτοκίνητο για να «εξασκηθείτε» στην οδήγηση στην Ιταλία, η οποία είναι γνωστή για τους γρήγορους ρυθμούς και τους επιθετικούς οδηγούς της.
 • Εάν πηγαίνετε μόνο σε μεγάλες πόλεις: Όχι μόνο η οδήγηση στην πόλη είναι έντονη και οι δημόσιες συγκοινωνίες καλές, αλλά πολλά μέρη των μεγαλύτερων πόλεων δεν είναι καν προσβάσιμα με αυτοκίνητο. Δεν μπορείτε να φέρετε το αυτοκίνητό σας στο παλιό τμήμα της Φλωρεντίας, για παράδειγμα, και πρέπει να περπατήσετε σε πολλά από τα κύρια αξιοθέατα.

Πού να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στην Ιταλία

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο σε μερικά κύρια μέρη η ευκολά ηλεκτρονικά από την εταιρεία economybookings.com

 • Το αεροδρόμιο: Αυτό είναι το κλασικό μέρος που επιλέγουν πολλοί να νοικιάσουν αυτοκίνητο. Είναι εύκολο, καθώς σας εξοικονομεί το κόστος πληρωμής ενός ταξί από το αεροδρόμιο, το οποίο είναι συχνά αρκετά ακριβό – μεταξύ 35 και 50 $ από Τα κύρια αεροδρόμια της Ρώμης προς το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, ενδέχεται να δείτε μια επιβάρυνση στο αεροδρόμιο. Επίσης, αν θέλετε να περάσετε λίγες μέρες στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο, τότε είναι να πηδήσετε το όπλο.
 • Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων: Αυτά βρίσκονται γύρω από μεγάλες πόλεις, όχι μόνο στο αεροδρόμιο. Εάν παίρνετε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, το καλύτερο στοίχημα είναι να αναζητήσετε το πλησιέστερο γραφείο ενοικίασης από το κατάλυμά σας.
 • Ταξιδιωτικά γραφεία: Μπορείτε να κάνετε τη δουλειά της εύρεσης μιας ενοικίασης αυτοκινήτου ευκολότερη για τον εαυτό σας μεταβαίνοντας σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, είτε στο διαδίκτυο είτε σε μια τοποθεσία από τούβλα και κονίαμα. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να περιμένετε να πληρώσετε μια επιπλέον χρέωση εδώ.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

Πόσο κοστίζει μια ιταλική ενοικίαση αυτοκινήτου;

Ιταλία

Το κόστος μιας ενοικίασης αυτοκινήτου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως από πού το νοικιάζετε, πόσο μεγάλο είναι, τη μάρκα και το μοντέλο, πότε το επισκέπτεστε και το ποσό της ασφάλισης που αγοράζετε.

Ωστόσο, θα πληρώσετε έναν χονδρικό μέσο όρο για αυτοκίνητα ανάλογα με το μέγεθος. Ως εξής:

 • Μίνι: Ένα μικρό αυτοκίνητο πιθανότατα θα κοστίζει μεταξύ $10 και $12 την ημέρα, παρέχοντας αρκετό χώρο για δύο άτομα και τις αποσκευές τους για να ταξιδέψουν αρκετά άνετα ή τέσσερα άτομα για να στριμωχτούν.
 • Πρότυπο: Τα αυτοκίνητα που είναι μικρότερα από το τυπικό σεντάν σας αλλά μεγαλύτερα από τα μίνι συνήθως κοστίζουν περίπου 25 $ την ημέρα.
 • Ασφάλιστρο: Αυτά τα αυτοκίνητα είναι πιο κοντά σε αυτό που εμείς στην Αμερική θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε «τυπικό» μέγεθος, όπως μικρά SUV ή σεντάν. Σχεδιάστε να πληρώσετε περίπου 40 $ την ημέρα.
 • Αγωνιστικό αυτοκίνητο: Θέλετε λοιπόν να οδηγήσετε μια Ferrari ή Lamborghini; Είναι δελεαστικό, αλλά σχεδιάζετε να πληρώνετε περίπου 800 $ την ημέρα.

Εντάξει, εντάξει, κανείς δεν νοικιάζει Ferrari. Αλλά σίγουρα θα ήταν διασκεδαστικό, έτσι δεν είναι;

Θα χρειαστεί επίσης να πληρώσετε για το φυσικό αέριο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το κόστος του φυσικού αερίου σχεδόν 8 δολάρια το γαλόνι στην Ιταλία, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για το κόστος. Ωστόσο, το μικρότερο μέγεθος των ιταλικών αυτοκινήτων σημαίνει ότι ένα ρεζερβουάρ πάει πολύ πιο μακριά, οπότε μην το ιδρώνετε πολύ.

Συνήθως το κόστος των χιλιομέτρων περιλαμβάνεται στην ενοικίαση του αυτοκινήτου σας, αλλά φροντίστε να το ελέγξετε εκ των προτέρων.

ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία

Οι ιταλικοί κανόνες του δρόμου

Οι κανόνες οδήγησης στην Ιταλία είναι αρκετά απλοί:

 • Οδηγήστε στη δεξιά πλευρά
 • Καταλάβετε την πιο δεξιά ελεύθερη λωρίδα
 • Μείνετε έξω από τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης
 • Διατηρήστε απόσταση ασφαλείας από τα άλλα αυτοκίνητα – ακόμα κι αν δεν το κάνουν!
 • Κρατήστε την άδεια σας ανά πάσα στιγμή
 • Μάθετε πού βρίσκονται τα έγγραφα ασφάλισης και εγγραφής στο αυτοκίνητο
 • Υποχώρηση σε οχήματα που έρχονται από δεξιά σε κυκλικούς κόμβους

Επίσης, η Ιταλία έχει συγκεκριμένα όρια ταχύτητας «130 km/h σε αυτοκινητόδρομους, 110 km/h σε κεντρικούς δρόμους, 90 km/h σε δευτερεύοντες και τοπικούς δρόμους, 50 km/h σε κατοικημένες περιοχές».

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ) 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές σκέψεις σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία:

 • Εάν είστε νευρικοί, ξεκινήστε εύκολα. Η Τοσκάνη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για οδήγηση στην Ιταλία, όπως και η Απουλία. Οι οδηγοί είναι ευγενικοί, η εξοχή είναι όμορφη και οι δρόμοι σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, υπάρχει πολύς ανοιχτός χώρος για τους ανυπόμονους οδηγούς να σας προσπεράσουν, αν χρειαστεί.
 • Αποφύγετε την οδήγηση σε πόλεις εάν είστε ανήσυχοι. Αυτό είναι σαν το βάπτισμα στο πυρ και δεν θα κάνει την εισαγωγή σας στην ιταλική οδήγηση πολύ διασκεδαστική. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αποφύγετε την ενοικίαση αυτοκινήτου σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο όπως αυτά της Ρώμης και της Νάπολης.
 • Υπάρχουν διόδια. Το σύστημα διοδίων λειτουργεί ως εξής: πάρτε εισιτήριο κατά την είσοδο, οδήγηση σε διόδια, πληρώστε κατά την έξοδο. Τα μετρητά είναι τα καλύτερα, αλλά η πιστωτική κάρτα λειτουργεί επίσης. (Απλώς προσέξτε αυτές τις χρεώσεις συναλλαγών στο εξωτερικό, φίλε μου!)
 • Οι Ιταλοί οδηγοί είναι λίγο τρομακτικοί: Για άτομα που έχουν συνηθίσει σε πιο ήπιες συνθήκες οδήγησης, θα πρέπει να σκληρύνετε. Οι Ιταλοί οδηγοί περνούν την πόρτα του χώρου αποσκευών, αλλάζουν λωρίδα κυκλοφορίας γρήγορα χωρίς σήμα και χρησιμοποιούν πολλές αγενείς χειρονομίες όταν αισθάνονται ότι τους έχουν αδικήσει. Είναι ένα πράγμα.

Ιταλία

Συχνές Ερωτήσεις

Τα παρακάτω περιλαμβάνουν μερικές πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτων και την οδήγηση στην Ιταλία.

Είναι ακριβή η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία;

Όχι, η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία δεν είναι τόσο ακριβή. Θα πρέπει να σχεδιάζετε να πληρώνετε περίπου 30 $ την ημέρα για ένα μικρό σεντάν που έχει καλή απόσταση σε μίλια αερίου και το κόστος των ίδιων των μιλίων συμπεριλαμβάνεται σχεδόν πάντα. Προσέξτε αν δεν είναι!

Είναι δύσκολο να οδηγείς στην Ιταλία;

Δεν είναι τόσο δύσκολο να οδηγείς στην Ιταλία όσο τρομακτικό αν δεν είσαι επιθετικός οδηγός. Το ιταλικό στυλ οδήγησης είναι γρήγορο και απαιτητικό, επομένως μην περιμένετε μεγάλη ευγενική απόσταση μεταξύ των αυτοκινήτων – ή ευγενικές ανταλλαγές με άλλους οδηγούς.

Μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο στα νησιά;

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο σε πολλά από τα μεγαλύτερα νησιά της Ιταλίας, όπως η Σικελία ή η Έλβα. Ωστόσο, σε μερικά από αυτά απαγορεύονται τα αυτοκίνητα, ενώ άλλα είναι τόσο μικρά που δεν πειράζει. Ο κύριος λόγος που μπορεί να θέλετε ένα αυτοκίνητο σε ένα νησί είναι να οδηγήσετε την εξωτερική περίμετρο της Σικελίας, κάτι που είναι μια υπέροχη εμπειρία.

Χρειάζομαι ειδική άδεια ή τεκμηρίωση;

Όχι, δεν χρειάζεστε κάποια ειδική τεκμηρίωση για να νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Ιταλία. Η άδεια οδήγησης και το διαβατήριό σας αρκούν για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, καθώς και μια πιστωτική κάρτα που η εταιρεία ενοικίασης θα κρατήσει στο αρχείο μέχρι να την επιστρέψετε.

Ενώ μπορείτε να πληρώσετε για ένα αυτοκίνητο σε μετρητά, η εταιρεία θα εξακολουθεί να θέλει έναν αριθμό πιστωτικής κάρτας για να σας τον αποδεσμεύσει, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει μια κάρτα που δεν χρεώνει υψηλές χρεώσεις συναλλαγών στο εξωτερικό.

Πρέπει να νοικιάσω το αυτοκίνητο πριν φτάσω στην Ιταλία;

Μπορείτε να νοικιάσετε το αυτοκίνητο νωρίτερα, αλλά συνήθως η εξοικονόμηση κόστους δεν είναι τόσο μεγάλη. Με τόσες πολλές επιλογές, μπορείτε εύκολα να πάρετε το αυτοκίνητο όταν φτάσετε.

Andiamo!

Τώρα που ξέρετε τα πάντα για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία, το μόνο που μένει είναι να σας ευχηθούμε. Όπως θα έλεγαν και οι Ιταλοί, buon viaggio!

Aκολουθήστε μας στο facebook

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια