Πώς να ταξιδέψετε με μια γάτα

Πώς να ταξιδέψετε με μια γάτα (Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε το 2023)

Είναι ένα πουλί, είναι ένα αεροπλάνο… είναι μια γάτα σε ένα κουτί! Αλλά σοβαρά, μερικές φορές και οι γάτες πρέπει να βρίσκουν θέσεις, και είναι ένα πραγματικό που ξέρεις για σχεδόν κάθε ιδιοκτήτη.

Οι γάτες και τα ταξίδια δεν είναι και οι καλύτεροι φιλοι , όπου έρχεται ο παρακάτω εύχρηστος οδηγός.

Σήμερα, θα συζητήσουμε πώς να μεταφέρετε γάτες μέσω διαφόρων οχημάτων, ποιοι κανόνες ισχύουν όταν μεταφέρετε μια γάτα σε άλλη χώρα, τους καλύτερους μεταφορείς, πώς να ηρεμήσετε τα ανήσυχα γατάκια εν κινήσει και προμήθειες καθαρισμού.

Θα απαντήσουμε επίσης σε μερικές από τις κύριες συχνές ερωτήσεις που έχουν οι γονείς της γάτας σχετικά με τα ταξίδια. Είστε έτοιμοι να απομυθοποιήσετε τη διαδικασία του ταξιδιού της γάτας; Συνέχισε να διαβάζεις.

Μια γάτα και ένας σκύλος φορώντας γυαλιά ηλίου ενώ οδηγούσαν ένα μηχανοκίνητο παιχνίδι αυτοκίνητο.

Shutterstock

Πρώτον, πώς θα μεταφέρεις τη γάτα σου από εδώ ως εκεί; Υπάρχουν τέσσερις βασικές επιλογές: αυτοκίνητο, αεροπλάνο, λεωφορείο και τρένο. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο

Το να πάτε με το αυτοκίνητο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε το γατάκι σας οπουδήποτε. Πιθανότατα θα αισθάνονται λιγότερο νευρικοί αφού ήδη ταξιδεύουν με το όχημά σας στον κτηνίατρο (αν και για να είμαστε δίκαιοι, ούτε αυτή είναι η αγαπημένη τους δραστηριότητα.)

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για όλες τις απαιτήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς και των αεροπλάνων. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν έντυπα, εισιτήρια, ιατρικούς φακέλους και περιορισμούς ηλικίας. Όταν μπαίνεις στο δικό σου αμάξι, γεια σου πρόστο! Είσαι στο δρόμο σου ακριβώς έτσι.

Όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, ωστόσο, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει όλες τις σωστές προμήθειες. Δείτε τις παρακάτω ενότητες για τους φορείς, την αντιμετώπιση του άγχους και τον καθαρισμό.

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο

Όταν το γατάκι σας πρέπει να πετάξει, υπάρχουν μεγαλύτερες σκέψεις στο παιχνίδι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει όλες τις απαιτήσεις της αεροπορικής εταιρείας πολύ νωρίτερα.

Ενώ οι κανόνες διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, σχεδόν πάντα χρειάζεται να αγοράσετε ένα εισιτήριο και να παρέχετε τις σωστές φόρμες κτηνιάτρου – συνήθως ένας έλεγχος που πραγματοποιείται εντός 7 έως 10 ημερών πριν από το ταξίδι.

Όπου είναι δυνατόν, φέρτε τη γάτα σας στην καμπίνα αντί να τη βάλετε στο αμπάρι. Αν και η περιοχή του κατοικίδιου είναι υπό πίεση και θερμαίνεται, εξακολουθεί να είναι τρομακτικό για το ζώο να είναι μόνο του.

Ευτυχώς, λέει το PetTravel.com“Οι περισσότερες από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να δέχονται ένα κατοικίδιο ανά επιβάτη με μέσο κόστος 125,00 $ ανά διαδρομή σε πτήσεις εσωτερικού.”

Συνήθως επιτρέπεται να βγάλετε τη γάτα σας έξω μόλις φτάσετε σε υψόμετρο κρουαζιέρας. Είναι καλή ιδέα να φέρετε μαζί σας λίγο Claritin σε περίπτωση που κάποιος συνεπιβάτης έχει αλλεργία και είναι απροετοίμαστος για τον γούνινο φίλο σας.

Φέρτε προμήθειες καθαρισμού χωρίς άρωμα για ακαταστασία, καθώς οι άλλοι επιβάτες μπορεί να εκνευριστούν εάν έχετε ισχυρά καθαριστικά. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Λεωφορεία και τρένα

Άλλα δημόσια οχήματα, όπως λεωφορεία και τρένα, έχουν τους δικούς τους κανονισμούς και τιμές όσον αφορά τα ζώα. Είναι σημαντικό να ελέγχετε κάθε γραμμή εκ των προτέρων, ώστε εσείς και ο γούνινος φίλος σας να μην αντιμετωπίσετε εκπλήξεις την ημέρα του ταξιδιού.

Ως επί το πλείστον, όμως, οι κανονισμοί είναι παρόμοιοι με τα αεροπλάνα. Η γάτα σας θα χρειαστεί μεταφορέα και λουρί, προμήθειες καθαρισμού και τεκμηρίωση από τον κτηνίατρό σας. Μπορεί να έχουν διαφορετικούς περιορισμούς βάρους από τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά αυτό ισχύει περισσότερο για τους κυνόδοντες παρά για τα αιλουροειδή.

Παίρνοντας τη γάτα σας σε άλλη χώρα

Μια γάτα που κοιτάζει έξω από ένα παράθυρο αεροπλάνου.

Νέα Αφρική/Shutterstock

Το να ταξιδεύεις με τη γάτα σου διεθνώς είναι κάτι σαν αρκούδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει όλους τους ισχύοντες παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του εάν:

  • Η αεροπορική εταιρεία επιτρέπει στα κατοικίδια να ταξιδεύουν διεθνώς
  • Η χώρα στην οποία πετάτε επιτρέπει την είσοδο στα κατοικίδια
  • Αυτή η χώρα έχει κανόνες σχετικά με τα κατοικίδια που πετούν στην καμπίνα έναντι του φορτίου
  • Οι κανόνες διαφέρουν για την αποστολή γατών σε μια πτήση στην οποία δεν βρίσκεστε επίσης
  • Υπάρχουν επιπλέον τεκμηρίωση και απαιτήσεις κτηνιάτρου (που πιθανότατα θα υπάρχουν)

Εάν κάνετε jet-setting μόνο για διασκέδαση, είναι πιθανώς πιο εύκολο να αφήσετε τη γάτα σας στο σπίτι. Από την άλλη πλευρά, εάν οδηγείτε σε μια χώρα (συνήθως Καναδά ή Μεξικό για πολίτες των ΗΠΑ), επικοινωνήστε με τη χώρα σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου με αυτοκίνητο.

Οι καλύτεροι μεταφορείς για γάτες που ταξιδεύουν

Οι ανάγκες του μεταφορέα σας όταν ταξιδεύετε σε μεγάλες αποστάσεις με μια γάτα είναι διαφορετικές από ό,τι όταν τη μεταφέρετε από και προς το κτηνιατρείο.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το ζώο σας διαθέτει φορέα με κλείσιμο από πάνω για εύκολη αφαίρεση, καθώς θα πρέπει να το βγάλετε όταν περάσετε από τον έλεγχο TSA. Τα μπροστινά ανοίγματα διευκολύνουν τις γάτες να σκάβουν και να αντιστέκονται στην αφαίρεσή τους.

Θα πρέπει επίσης να έχουν λουρί και λουρί, ώστε να μην μπορούν να ξεφύγουν αν φοβηθούν. Δεύτερον, εάν υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να βάλετε το πορτ μπαγκάζ σας εκεί που έχει χιόνι, παγωμένο ή βρεγμένο, βεβαιωθείτε ότι το πορτ μπαγκάζ σας έχει αδιάβροχο πάτο.

Αυτό θα κρατήσει τη γάτα σας άνετη και στεγνή. Θα αποτρέψει επίσης τη διαρροή από τυχόν ατυχήματα στο πάτωμα του αεροπλάνου, του λεωφορείου, του τρένου ή των σαλονιών, κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό.

Τέλος, επιλέξτε ένα μαλακό φορέα. Ίσως χρειαστεί να το σφίξετε κάτω από ένα κάθισμα κατά την απογείωση και την προσγείωση και οι σκληροί φορείς μπορούν να το αποτρέψουν.

Συμβουλές για ανήσυχα γατάκια

Μια πορτοκαλί γάτα που κάθεται μέσα σε μια αποσκευή με ρούχα και πετσέτα.

Okssi/Shutterstock

Οι περισσότερες γάτες είναι νευρικές για τα ταξίδια. Δείτε πώς να τους κρατήσετε ήρεμες:

  • Φέρτε αντικείμενα άνεσης: Κουβέρτες, παιχνίδια και πουκάμισα που μυρίζουν σαν εσάς θα σας βοηθήσουν.
  • Έχετε νερό στο χέρι: Κανείς δεν αισθάνεται ευτυχισμένος όταν πεθαίνει από τη δίψα. Φέρτε ένα μικρό πιάτο με νερό – και ένα επιπλέον μπουκάλι νερό για γέμισμα μετά την ασφάλεια.
  • Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τα φάρμακα: Μερικές γάτες χρειάζονται καταστολή για να μην ουρλιάζουν. Δοκιμάστε το εκ των προτέρων.
  • Αφήστε το φορέα ανοιχτό όταν χρειάζεται: Όπου μπορείτε, ανοίξτε το μεταφορέα σας και περάστε χρόνο με τη γάτα σας. Αυτό επιτρέπεται συνήθως κατά τη μεταφορά.
  • Μην ταΐζετε γάτες σε κίνηση: …εκτός και αν θέλετε να σας ξεσηκώσουν.

Είδη καθαρισμού FTW

Όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, απλά παρτε μαζί σας την άμμο της γάτας σας στο αυτοκίνητό σας. Εάν έχετε ένα κλουβί σκύλου ξαπλωμένο, μπορείτε να το βάλετε στο πίσω μέρος και μια μαλακή κουβέρτα μπροστά.

Αυτό είναι πιο άνετο για τη γάτα. Προφανώς, αυτό δεν θα λειτουργήσει για τη μαζική μεταφορά. Σε αυτή την περίπτωση, πάρτε μια βαθιά ανάσα και αποδεχτείτε ότι το κατοικίδιό σας προορίζεται να πάει στο Go on the Go.

Εάν πηγαίνετε με δημόσια μέσα μεταφοράς ή αεροπλάνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαντηλάκια για να καθαρίσετε τα βρωμιά και τσάντες για να τοποθετήσετε τα μαντηλάκια όταν τελειώσετε.

Αυτό κάνει τα πάντα πολύ πιο εύκολα, ειδικά αν έχετε ένα συμπαγές ρολό από τσάντες που δεν πιάνει πολύ χώρο αν και κυκλοφορούν μόνο χύμα.

Είναι ευγενικό να χρησιμοποιείτε καθαριστικά και μαντηλάκια χωρίς άρωμα, καθώς πολλοί ταξιδιώτες έχουν αλλεργίες. Εάν βρίσκεστε σε έναν περιορισμένο χώρο με άλλους ανθρώπους για ώρες, δεν θέλετε να τους εκθέσετε σε μυρωδιές που θα τους αρρωστήσουν.

Στο αυτοκίνητο, μπορείτε να πάρετε ένα πιο φιλελεύθερο απόθεμα προμηθειών, όπως χαρτοπετσέτες, απολυμαντικό σπρέι, μαντηλάκια, σφουγγάρια, σακούλες σκουπιδιών ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι.

Συχνές Ερωτήσεις

Μια γάτα μέσα σε ένα κλουβί έτοιμη να πετάξει σε ένα ταξίδι.

Monika Wisniewska/Shutterstock

Εδώ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που λαμβάνουμε σχετικά με το ταξίδι με γάτες:

Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς επιτρέπουν τις γάτες;

Ως επί το πλείστον, όλες οι μετακινήσεις επιτρέπουν τις γάτες, υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε τους κανόνες.

Είναι ακριβό να ταξιδέψεις με γάτα;

Δεν είναι τόσο δαπανηρό να παίρνετε τη γάτα σας μαζί σας σε περιπέτειες. Τα αεροπορικά εισιτήρια για την καμπίνα είναι περίπου 125 $, ενώ ποικίλλουν ανάλογα με το φορτίο. Συνήθως είναι λιγότερο για λεωφορεία και τρένα.

Τι πρέπει να φέρετε μαζί με τη γάτα σας;

Κουβέρτες, παιχνίδια, προμήθειες καθαρισμού, τροφή και νερό, κουβέρτες και λουριά είναι όλα κρίσιμα για τις γάτες που ταξιδεύουν.

Πώς μπορείτε να κρατήσετε τις γάτες ήρεμες;

Οι καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε τα γατάκια ήρεμα είναι να φέρετε αντικείμενα άνεσης, να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας για ηρεμιστικά, να μιλάτε πάντα χαλαρά, να διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερη επαφή και να περιμένετε να ταΐσετε τις γάτες μέχρι να μην είστε σε κίνηση.

Έχετε γάτα, θα ταξιδέψετε

Εντάξει, τώρα ξέρετε! Μπορείτε να φέρετε με σιγουριά το γατάκι σας οπουδήποτε θα ταξιδέψει ένας άνθρωπος, αρκεί να έχετε κάνει την έρευνά σας, έχετε κάνει τις προετοιμασίες σας και έχετε μιλήσει σοβαρά με τη γάτα σας σχετικά με τις προσδοκίες συμπεριφοράς κατά τη μεταφορά.

Ή, ξέρετε… δύο από τα τρία. Σε σένα και τον γούνινο φίλο σου λέμε Καλό ταξίδι!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικά εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Μπορείτε να φέρετε σνακ στο αεροπλάνο;

Πώς να αποκτήσετε το καλύτερο κάθισμα σε αεροπλάνο

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια