Πού να μείνετε στη Γροιλανδία: Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Το να μάθετε πού να μείνετε στη Γροιλανδία είναι μόνο μία από τις υλικοτεχνικές ανησυχίες που πρέπει να σκεφτείτε όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε αυτή τη μοναδική περιοχή. Ένα ταξίδι σε αυτόν τον γραφικό προορισμό είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε, αλλά και αυτό που απαιτεί πολύ περισσότερο προγραμματισμό από το τυπικό σας διάλειμμα στην πόλη.

Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για να επισκεφθείτε τη χώρα και να επιλέξετε το σωστό κατάλυμα. Αν και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές ξενοδοχείων στη Γροιλανδία, αυτές που υπάρχουν σίγουρα ξεχωρίζουν. Ετοιμος να αρχίσω? Το ίδιο και εμείς — ας βουτήξουμε!

Διαβάστε επίσης:Aξιοθέατα στην Γροιλανδία

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Γροιλανδία το 2023

Το μεγαλοπρεπές βόρειο σέλας αιωρείται πάνω από μια πόλη τη νύχτα.

Vadim_N/Shutterstock

Δεν υπάρχει μέρος σαν τη Γροιλανδία. Αυτή η περιοχή, η οποία είναι αυτόνομη αλλά τεχνικά παραμένει μέρος της Δανίας, είναι μέρος της πολικής περιοχής γύρω από την Αρκτική.

Οι ανθρώπινοι οικισμοί προσκολλώνται εύθραυστα στη δραματική ακτογραμμή, επιβιώνουν ενάντια στις σκληρές συνθήκες και άλλες προκλήσεις.

Δεν υπάρχει άλλο μέρος στη Γη όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την ανθρώπινη καινοτομία και τη φυσική ομορφιά με τόσο δραματικό τρόπο. Μπορείτε να πιάσετε ακόμη και το Βόρειο Σέλας. Το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο είναι σίγουρα το κύριο πλεονέκτημα της επίσκεψης στη Γροιλανδία.

Οι περιπετειώδεις ταξιδιώτες έρχονται να θαυμάσουν τα παγοκαλύμματα, να περπατήσουν σε πολικά τοπία και να δοκιμάσουν τα όρια του ενστίκτου επιβίωσής τους.

Έμπειροι πεζοπόροι συρρέουν στο μονοπάτι του Arctic Circle Trail, το οποίο καλύπτει εξ ολοκλήρου την περιοχή βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και σας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τη φύση.

Ακόμη λιγότερο ανθεκτικοί ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τα όμορφα, έντονα τοπία που έχει να προσφέρει η Γροιλανδία. Θαυμάστε μερικούς από τους μεγαλύτερους παγετώνες και παγόβουνα του κόσμου σε μια καθοδηγούμενη κρουαζιέρα στον παγετώνα.

Υπάρχουν πιο ήπια μονοπάτια για πεζοπόρους όλων των επιπέδων που θέλουν να εκτιμήσουν το αρκτικό τοπίο. Η επίσκεψη στη χώρα γίνεται ακόμη πιο επείγουσα όταν συνειδητοποιείς ότι το τοπίο αλλάζει κάθε χρόνο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γροιλανδίας αποτελείται από ιθαγενείς Ινουίτ. Η συνάντηση με τους ντόπιους και η μάθηση για τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους είναι μια από τις πιο ικανοποιητικές πτυχές της επίσκεψης.

Επισκεφτείτε ένα από τα τοπικά μουσεία ή κέντρα πολιτιστικής κληρονομιάς ή προσπαθήστε να βρείτε μια ευκαιρία για διαμονή σε σπίτι και ζήστε πραγματικά όπως οι ντόπιοι.

Δεν είναι ο ευκολότερος προορισμός για επίσκεψη λόγω της απομακρυσμένης του τοποθεσίας, του εξαιρετικά κρύου κλίματος (ακόμα και τα καλοκαίρια είναι ελάχιστα πάνω από το μηδέν σε κανονικούς καιρούς) και η σχετική έλλειψη τουριστικής υποδομής.

Για όσους κάνουν το ταξίδι, θα είναι μια στιγμή που θα θυμούνται. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η Γροιλανδία είναι τεράστια. Το ταξίδι από το ένα μέρος του νησιού στο άλλο είναι δύσκολο και συχνά περιλαμβάνει πτήση.

Η παραμονή στο σωστό μέρος μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε κεντρική τοποθεσία για όλα όσα θέλετε να κάνετε. Επιπλέον, το κατάλληλο ξενοδοχείο μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ξεκούραστοι (και ζεστοί) ανεξάρτητα από τις περιπέτειες που κάνατε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για αυτούς τους λόγους, η επιλογή ενός μέρους για διαμονή είναι μια σημαντική απόφαση. Ευτυχώς, αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει με αυτήν την επιλογή.

Τα 4 καλύτερα μέρη της Γροιλανδίας

Οι 4 καλύτερες περιοχές για να μείνετε όταν επισκέπτεστε τη Γροιλανδία περιλαμβάνουν:

 1. Nuuk Centrum: Η καλύτερη περιοχή για ανέσεις, άνεση και μεταφορές εντός και μακριά από τη Γροιλανδία
 2. Nuuk Outskirts: Η καλύτερη περιοχή για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό
 3. Ilulissat: Η καλύτερη περιοχή για εντοπισμό παγετώνων και παγόβουνων
 4. Sisimiut: Η καλύτερη περιοχή για εξερεύνηση της Αρκτικής

Πού να μείνετε στη Γροιλανδία: Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Δεν υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στη Γροιλανδία, αλλά αυτά που υπάρχουν είναι εξαιρετικές επιλογές για τους τουρίστες. Είτε επιλέξετε ένα πιο πολυτελές ξενοδοχείο στο Nuuk είτε ένα οικογενειακό κατάλυμα σε ένα από τα μικρότερα χωριά, είναι σίγουρο ότι θα έχετε μια διαμονή όπως κανένα άλλο.

Ωστόσο, οι επιλογές σας όσον αφορά τα ξενοδοχεία θα διαφέρουν πολύ ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές σας για διαμονή στη Γροιλανδία.

1. Κέντρο Nuuk

Μια λιγότερο κατοικημένη πόλη με εκκλησίες και εγκαταστάσεις που περιβάλλεται από παγωμένα βουνά.

Chris Christophersen/Shutterstock

Το Nuuk είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Γροιλανδίας. Ως εκ τούτου, διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία ξενοδοχείων σε ολόκληρη την επικράτεια, από οικονομικούς ξενώνες μέχρι πιο υψηλού επιπέδου επιλογές.

Έχει επίσης ό,τι πιο κοντινό μπορείτε να φτάσετε στις ανέσεις πλασμάτων στη χώρα, όπως εμπορικά κέντρα. Επιπλέον, η διαμονή στο Nuuk Centrum σημαίνει ότι θα βρίσκεστε κοντά στο αεροδρόμιο Nuuk, τον πιο εύκολο τρόπο για να φτάσετε από και προς τη Γροιλανδία καθώς και να ταξιδέψετε σε άλλα μέρη του τεράστιου νησιού.

Οι περισσότερες ανέσεις και ξενοδοχεία συγκεντρώνονται στο Nuuk Centrum, την κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας. Το Nuuk Centrum έχει επίσης μερικές από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Για ένα μάθημα συντριβής για το τι πρέπει να γνωρίζετε για το νησί, ρίξτε μια ματιά στο Εθνικό Μουσείο της Γροιλανδίας. Το μουσείο ακολουθεί χιλιάδες χρόνια ιστορίας, από αυτόχθονες κατοίκους μέχρι την κυριαρχία των Βίκινγκ.

Το Nuuk διατηρεί το όνομα και τον πολιτισμό του από τους ντόπιους Inuit. Κατά τη διαμονή σας στο Nuuk, θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τους ανθρώπους που αποκαλούν τη Γροιλανδία πατρίδα τους εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Επισκεφτείτε το Πολιτιστικό Κέντρο Katuaq για να μάθετε περισσότερα για την τοπική κληρονομιά και να παρακολουθήσετε μια παράσταση, εάν χρονομετρήσετε σωστά την επίσκεψή σας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε παραδοσιακά αναμνηστικά σε μπουτίκ όπως το Anori Art, που πουλά τοπικά χειροτεχνήματα.

Το Nuuk μπορεί να είναι η πρωτεύουσα, αλλά δεν είστε ποτέ μακριά από τη φύση, ούτε καν στη μεγαλύτερη πόλη της. Μπορείτε να κάνετε πολλές εκδρομές φεύγοντας από το Nuuk Centrum, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο αναχώρησης του φέρι.

Το καλοκαίρι, μια δημοφιλής δραστηριότητα είναι η παρακολούθηση φαλαινών. Θα έχετε λίγες άλλες ευκαιρίες να έρθετε τόσο από κοντά και προσωπικά με αυτά τα μεγαλειώδη πλάσματα.

Το Nuuk δεν μοιάζει με τις περισσότερες παγκόσμιες πρωτεύουσες καθώς είναι ακόμα κοντά στη φύση και είναι πολύ εύκολο να βγεις από την πόλη. Ωστόσο, εάν ελπίζατε για μια πιο σκληρή εμπειρία της Γροιλανδίας, θα πρέπει να μείνετε σε μια από τις μικρότερες πόλεις ή χωριά.

Πραγματα να κανεις

 • Επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο της Γροιλανδίας  για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του νησιού.
 • Μάθετε περισσότερα για τον πολιτισμό των ιθαγενών στο Πολιτιστικό Κέντρο Katuaq .
 • Πηγαίνετε σε μια εκδρομή στο λιμάνι Nuuk, ειδικά παρατήρηση φαλαινών το καλοκαίρι.
 • Αγοράστε τοπικά σουβενίρ στις πολλές μπουτίκ που βρίσκονται κατά μήκος του Nuuk Centrum.

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία στο κέντρο Nuuk

 • Ξενοδοχείο Søma Nuuk . Αυτό το κομψό ξενοδοχείο προσφέρει άνετα δωμάτια, μερικά με θέα στον ωκεανό, πρωινό και επιπλέον υπηρεσίες, όπως μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο.
 • HHE Express . Ιδανικό για μικρότερη διαμονή, αυτό το ξενοδοχείο διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια με δικό τους μπάνιο και γραφεία, κοινόχρηστο χώρο εστιατορίου και μπαρ και δωρεάν πρωινό. Το προσωπικό είναι συνήθως τρίγλωσσο και επαινείται ευρέως για την εξυπηρέτηση και την αποτελεσματικότητά του.

Nuuk Center Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Ξενοδοχείο Aurora . Αυτό το πολύχρωμο ξενοδοχείο προσφέρει άνετα δωμάτια, ένα πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο με Wi-Fi και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από μονόκλινα, δίκλινα και οικογενειακά δωμάτια.
 • Norbo στο Centrum . Αν θέλετε λίγο περισσότερο χώρο, μπορείτε να νοικιάσετε διαμερίσματα σε αυτό το ξενοδοχείο διαμερισμάτων, τα οποία έχουν όλα τους δικούς τους καναπέδες-κρεβάτια, μπάνια και κουζίνες.

Πολυτελή ξενοδοχεία Nuuk Center

 • Nuuk Hotel Apartments by HHE . Αυτό το ξενοδοχείο είναι μια εξαιρετική επιλογή για μακροχρόνια διαμονή, χάρη στα ευρύχωρα διαμερίσματα, το μοντέρνο κτήριο και τον εγγυημένο χώρο στάθμευσης για όλους τους επισκέπτες.
 • Ξενοδοχείο Hans Egede . Το πιο διάσημο ξενοδοχείο του Nuuk κερδίζει τη φήμη που του αξίζει με μοντέρνα, άνετα δωμάτια, ένα εστιατόριο παγκόσμιας κλάσης που σερβίρει μερικά από τα καλύτερα φαγητά της πόλης και μια εξαιρετική κεντρική τοποθεσία.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Γροιλανδία

2. Nuuk Outskirts

Πολλά σπίτια βρίσκονται σε ένα βραχώδες τοπίο δίπλα στην παραλιακή περιοχή όπου φαίνεται ένα ψηλό βουνό.

Vadim_N/Shutterstock

Το Nuuk αποτελείται από περισσότερα από το κέντρο. Κατευθυνθείτε στα περίχωρα και θα μείνετε σε κατοικημένες γειτονιές ή μέρη με ιστορική γοητεία. Επιπλέον, οι άλλες γειτονιές του Nuuk είναι πολύ πιο προσιτές από το Nuuk Centrum.

Η Γροιλανδία μπορεί να είναι πολύ ακριβή λόγω του υψηλού κόστους εισαγωγής των πάντων, οπότε αν ταξιδεύετε με προϋπολογισμό, είναι σημαντικό να κάνετε οικονομία όταν μπορείτε.

Η περιοχή λίγο έξω από το Nuuk Centrum (αν και μερικές φορές ταξινομείται ως μέρος του κέντρου) ονομάζεται Old Nuuk.

Αυτή είναι η περιοχή όπου εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά ο Νουύκ από Λουθηρανούς ιεραπόστολους. Αρκετές σημαντικές τοποθεσίες εξακολουθούν να υπάρχουν στο Old Nuuk, όπως η Εκκλησία του Σωτήρα μας, η πιο σημαντική εκκλησία για τους Λουθηρανούς στο νησί.

Η διαμονή στα περίχωρα του Nuuk σας δίνει επίσης πιο κοντινή πρόσβαση σε μερικά από τα φυσικά θαύματα λίγο έξω από το Nuuk, ειδικά αν οδηγείτε μόνοι σας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τα σκανδιναβικά ερείπια και τα παλιά αγροκτήματα που είναι διάσπαρτα στην ύπαιθρο γύρω από το Nuuk ή να εξερευνήσετε τα εντυπωσιακά φιόρδ που αποτελούν την ακτή γύρω από το Nuuk. Ωστόσο, για ορισμένους ταξιδιώτες, η διαμονή σε άλλες γειτονιές του Nuuk είναι το χειρότερο και των δύο κόσμων.

Δεν είστε τόσο κοντά στις ανέσεις του Nuuk Centrum, αλλά είστε ακόμα στην πόλη και όχι στην κακοτράχαλη ύπαιθρο. Αν αυτό σας περιγράφει, ίσως θέλετε να μείνετε ακόμα πιο έξω.

Πραγματα να κανεις

 • Επισκεφθείτε το Μουσείο Τέχνης Nuuk , το οποίο περιέχει έργα ντόπιων καλλιτεχνών σε διάφορα μέσα.
 • Επισκεφθείτε το Σπίτι Hans Egede , το παλαιότερο εναπομείναν σπίτι στην επικράτεια και το σπίτι του πρώτου ιεραπόστολου.
 • Αγοράστε παραδοσιακά αναμνηστικά σε εργαστήρια χειροτεχνίας όπως το Kittat Economusee , το οποίο κατασκευάζει παραδοσιακά φορέματα της Γροιλανδίας.

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία στα περίχωρα Nuuk

 • Kulukis Downtown Hostel . Οι επισκέπτες αυτού του ξενώνα έχουν τα δικά τους δωμάτια, αλλά μοιράζονται το μπάνιο με τους συναδέλφους τους. Οι εγκαταστάσεις είναι καθαρές και άνετες και κοντά στο Nuuk Centrum.
 • Ξενώνες Inuk . Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη και έχει εκπληκτική θέα και αισθάνεται σαν ένας κόσμος μακριά από το Nuuk. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τα φιλόξενα δωμάτια και το εστιατόριο, το οποίο σερβίρει μερικά από τα καλύτερα πρωινά στο Nuuk.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Nuuk Outskirts

 • Διαμέρισμα Kang . Η ενοικίαση διαμερίσματος είναι μια καλή επιλογή για μια άνετη διαμονή στο Nuuk εξοικονομώντας χρήματα. Αυτό το ξενοδοχείο διαμερισμάτων διαθέτει μονάδες με ιδιωτικές κουζίνες, μπάνια και δωμάτια, καθώς και τις δικές τους βεράντες με εκπληκτική θέα στη θάλασσα.
 • Nuuk Villa Hostel . Αυτό το αυθεντικό ξύλινο κτήριο έχει όμορφη θέα και άνετα δωμάτια, καθώς και σύγχρονες ανέσεις, όπως Wi-Fi.

Πολυτελή ξενοδοχεία στα περίχωρα Nuuk

 • Ξενοδοχείο Nordbo . Αυτό το πολύχρωμο ξενοδοχείο φιλοξενεί επισκέπτες σε ιδιωτικά διαμερίσματα με δική τους κουζίνα, ιδιωτικές εισόδους και μπάνια. Ορισμένα δωμάτια έχουν θέα στα γύρω παγόβουνα.
 • Ξενοδοχείο Nuuk – Διαμέρισμα Nanoq . Νοικιάστε το δικό σας διαμέρισμα και ζήστε σαν ντόπιος, εκτός από το ότι θα απολαύσετε αυτή την ευρύχωρη ιδιωτική βίλα με δύο υπνοδωμάτια και ιδιωτική βεράντα χωρίς να ανησυχείτε για πεζά πράγματα όπως η καθαριότητα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Γροιλανδία

3. Ilulissat

Τα παγόβουνα φαίνονται να επιπλέουν σε στάσιμα νερά, όπου φαίνεται να καπνίζουν από την κρύα θερμοκρασία.

LouieLea/Shutterstock

Η παραλιακή πόλη Ilulissat, στη δυτική ακτή της Γροιλανδίας, μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «παγόβουνο», που σας δίνει μια ιδέα για το ποιο είναι το κύριο αξιοθέατο όταν έρχεστε στην πόλη.

Τα παράκτια νερά στα ανοικτά των ακτών του Ilulissat έχουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά παγόβουνα στον πλανήτη. Στην πραγματικότητα, το Ilulissat Icefjord, το στενό στόμιο του νερού όπου σχηματίζονται τα παγόβουνα, είναι μια περιοχή που προστατεύεται από την UNESCO.

Το να βλέπεις παγόβουνα είναι η πιο δημοφιλής δραστηριότητα στο Ilulissat. Οι τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν κρουαζιέρες σε παγωμένο νερό για να πλησιάσετε όσο πιο κοντά μπορείτε στα παγόβουνα, λαμβάνοντας το εκπληκτικό μέγεθος και την εκπληκτικά δυναμική τους κίνηση.

Οι πιο τολμηροί μπορούν να πάνε στο νερό σε εκδρομές με καγιάκ, πλησιάζοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στα παγόβουνα.

Αν προτιμάτε να μείνετε σε ξηρά, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στους λόφους πάνω από το Ilulissat για να δείτε εντυπωσιακή θέα. Εκτός από τα παγόβουνα, υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο Ilulissat για τους υπαίθριους τυχοδιώκτες.

Τα νερά του κόλπου Ντίσκο είναι πλούσια σε κάτι περισσότερο από παγόβουνα, με τη θαλάσσια άγρια ​​ζωή, ιδιαίτερα τις φάλαινες. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία μόνοι σας, με ξενάγηση ή ακόμα και με τοπικά έλκηθρα.

Το Ilulissat φιλοξενεί κυρίως ντόπιους Inuit και μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο ζωής τους, εγγραφείτε σε μια τοπική συγκέντρωση ή πηγαίνοντας σε ένα σπίτι με χιονοπέδιλα ή snowmobile.

Το Ilulissat είναι ιδανικό για τους λάτρεις του χιονιού και του πάγου, ειδικά για όσους θέλουν να δουν τα παγόβουνα της Γροιλανδίας. Ωστόσο, είναι λίγο μικρό σε ανέσεις πλασμάτων σε σύγκριση με το Nuuk. Στις μικρές πόλεις της Γροιλανδίας, είναι απίθανο να βρείτε πολυτελείς ανέσεις.

Πραγματα να κανεις

 • Κάντε μια κρουαζιέρα στο υπέροχο Ilulissat Icefjord  για να γνωρίσετε από κοντά τα παγόβουνα.
 • Πηγαίνετε σε μια κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Disko  για να εντοπίσετε τα υπέροχα πλάσματα με πτερύγια.
 • Επισκεφτείτε το μοντερνιστικό κέντρο επισκεπτών Ilulissat Icefjord  για να μάθετε περισσότερα για την περιοχή και να παρακολουθήσετε μια τοπική έκθεση ή έκθεση.

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία Ilulissat

 • HOTEL SØMA Ilulissat . Αυτό το πολύχρωμο ξενοδοχείο διαθέτει καθαρά, άνετα δωμάτια, προσωπικό που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες — συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών για τις εκδρομές να κάνετε κράτηση — και ένα μπαλκόνι με θέα στο Icefjord.
 • Διαμέρισμα Ilulissat . Η διαμονή σε σπίτι ή ένα ξενοδοχείο διαμερισμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και αυτή η επιλογή προσφέρει μια κοινόχρηστη κουζίνα, ευρύχωρα διαμερίσματα ή δωμάτια και έναν φιλικό ιδιοκτήτη για να σας βοηθήσει με οτιδήποτε χρειαστείτε.

Ilulissat ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Ξενοδοχείο Nuka . Αυτό το μικρό ξενοδοχείο προσφέρει οικεία εξυπηρέτηση με εξατομικευμένες πινελιές, όπως οργανωμένα λεωφορεία, άνετα δωμάτια και πρωινό σε ένα καφέ απέναντι.
 • Best Western Plus Hotel Ilulissat . Αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει όλες τις ανέσεις που θα περιμένατε από ένα Best Western, όπως ευρύχωρα δωμάτια και ένα κοινόχρηστο γυμναστήριο, με μια από τις καλύτερες απόψεις στον κόσμο του Icefjord.

Πολυτελή ξενοδοχεία Ilulissat

 • Ξενοδοχείο Αρκτική . Αυτό το άνετο ξενοδοχείο διαθέτει καλοσχεδιασμένα δωμάτια με πινελιές, όπως τοπικά έργα τέχνης που ξεχωρίζουν, καθώς και παροχές όπως δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και ένα εξαιρετικό εστιατόριο στις εγκαταστάσεις.
 • Ξενοδοχείο Icefjord . Αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο προσφέρει δωμάτια με καθιστικό και χώρους εργασίας, προσωπικό που βοηθά στην οργάνωση εκδρομών και εγγυημένη θέα στον κόλπο Disko σε κάθε δωμάτιο.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Γροιλανδία

4. Σισιμιούτ

Μια παραθαλάσσια πόλη καλυμμένη με χιόνι και μια βάρκα μπορεί να δει κανείς ελλιμενισμένη στην προβλήτα.

Vadim_N/Shutterstock

Για τους περίεργους πολικούς εξερευνητές, το Sisimiut είναι το καλύτερο μέρος για να πάτε στη Γροιλανδία. Το Sisimiut είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γροιλανδίας και η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Αμερικής πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο.

Δεν μπορείτε να φτάσετε πολύ πιο βόρεια από αυτό χωρίς να τολμήσετε εντελώς στην πίσω χώρα. Η βόρεια τοποθεσία του Sisimiut το καθιστά ιδανικό για όλες τις πολικές δραστηριότητες που θα θέλατε να κάνετε, από το να θαυμάσετε το ράφι πάγου μέχρι την αναζήτηση του Βόρειου Σέλας.

Το Sisimiut έχει τη φήμη του κόμβου ταξιδιών περιπέτειας της Γροιλανδίας, με πολλούς ανθρώπους να εδρεύουν εδώ για να μπορούν να κάνουν σκι αντοχής ή να κάνουν πεζοπορία στην ύπαιθρο.

Η πόλη διοργανώνει φεστιβάλ που γιορτάζουν αυτή την κληρονομιά, όπως ο ετήσιος αγώνας του Αρκτικού Κύκλου. Το Sisimiut είναι επίσης σημαντικό για τον πολιτισμό των Inuit.

Η πόλη είναι η πύλη για την προστατευόμενη περιοχή της UNESCO Aasivissuit-Nipisat, έναν αρχαίο κυνηγότοπο που περιέχει αρχαιολογικά ερείπια χιλιάδων ετών ανάμεσα σε εντυπωσιακά τοπία.

Το Sisimiut, ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γροιλανδίας, διαθέτει μερικές ανέσεις για τα πλάσματα για να σας κρατήσουν χαρούμενους στον κεντρικό δρόμο όταν τελειώσετε την εξερεύνηση στην ύπαιθρο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση στο τοπικό πολιτιστικό κέντρο ή να επισκεφθείτε το Μουσείο Sisimiut, ένα υπαίθριο μουσείο που περιέχει αυθεντικά κτίρια και εκθέματα από τον 18ο και τον 19ο αιώνα.

Το Sisimiut βρίσκεται πάνω στο νερό και προσφέρει παράκτιες δραστηριότητες, όπως καγιάκ και κρουαζιέρες στα τοπικά αξιοθέατα. Ωστόσο, δεν έχει τόσα πολλά παγόβουνα. Εάν βρίσκεστε στη Γροιλανδία για παρατήρηση παγόβουνου, καλύτερα να κατευθυνθείτε στο Ilulissat.

Πραγματα να κανεις

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία Sisimiut

 • Sisimiut Bed & Breakfast . Οι επισκέπτες σε αυτό το άνετο B&B έχουν τα δικά τους άνετα δωμάτια και μοιράζονται το μπάνιο και την κουζίνα με άλλους. Οι φιλικοί ιδιοκτήτες κάνουν την εμπειρία ακόμα καλύτερη.
 • Ξενώνας Isi4u . Οι επισκέπτες σε αυτό το hostel μπορούν να κάνουν κράτηση για ιδιωτικά δωμάτια ή κουκέτες στον κοιτώνα. Μικρές πινελιές, όπως θερμαινόμενο δάπεδο μπάνιου, περιηγήσεις πεζοπορίας με σκύλους και εξαιρετική εξυπηρέτηση, κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Sisimiut ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Διαμερίσματα Isi4u . Διοικείται από τους ίδιους ανθρώπους που διευθύνουν τον οικονομικό ξενώνα στην πόλη, αυτό το κατάλυμα σας επιτρέπει να έχετε ένα ολόκληρο διαμέρισμα για τον εαυτό σας και να συμμετέχετε σε κοινές δραστηριότητες, όπως το έλκηθρο με σκύλους.
 • HOTEL SØMA Sisimiut . Σε αυτό το ξενοδοχείο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα υπαίθριο κέντρο ευεξίας, άνετα δωμάτια, μια κοινή βιβλιοθήκη με βιβλία και εφημερίδες και μια νόστιμη καφετέρια με εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Sisimiut Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Ξενοδοχείο Sisimiut . Αυτό είναι το πιο διάσημο ξενοδοχείο της πόλης, με καλό λόγο. Οι επισκέπτες σε αυτό το ξενοδοχείο απολαμβάνουν άνετα δωμάτια με επιφάνεια εργασίας, βοήθεια για την οργάνωση περιηγήσεων, ακόμη και ένα σπα.
 • Dejlig og et godt hus, Ξενοδοχείο . Η ενοικίαση ενός ολόκληρου σπιτιού είναι μια πολυτελής επιλογή στο Sisimiut και αυτή η επιλογή διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, Wi-Fi, πρόσβαση στην παραλία και εύκολη πρόσβαση σε μια κοντινή σχολή σκι.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Γροιλανδία

Πάνω σε εσάς — Κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

🚂 Περιοχή υψηλής προσβασιμότηταςΚέντρο Nuuk
💲 Το καλύτερο για οικονομικά ταξίδιαΤα περίχωρα Nuuk
🧊 Το καλύτερο για εντοπισμό παγόβουνωνIlulissat
❄️ Το καλύτερο για εξερεύνηση της ΑρκτικήςΣισιμιούτ

Τα ποικίλα, έντονα τοπία της Γροιλανδίας αποτελούν ένα αξέχαστο ταξίδι. Δεν έχει πολλά από τα πολυτελή θέρετρα ή άλλες ανέσεις, αλλά η φυσική ομορφιά είναι απαράμιλλη.

Ένα ταξίδι στη Γροιλανδία απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και υλικοτεχνική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού του τόπου διαμονής σας. Αν κάνετε σωστά τα σχέδια, θα ανταμειφθείτε με το ταξίδι μιας ζωής. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Γροιλανδία

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Γροιλανδία;

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια