Λουιζιάνα

Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφτείτε τη Λουιζιάνα

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Λουιζιάνα;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο, όταν ο καιρός είναι ζεστός και είναι η κορυφαία περίοδος του φεστιβάλ, με το Mardi Gras. Αυτή η περίοδος, γνωστή για τον ήπιο καιρό και τις λιγότερες βροχερές μέρες, είναι ιδανική για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε εκδηλώσεις όπως το Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Τενεσί Ουίλιαμς και της Νέας Ορλεάνης και το Φεστιβάλ Γαλλικής Συνοικίας.

Η πολιτεία της Λουιζιάνα είναι ένα μικρό κομμάτι της γαλλικής επιρροής στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιστώντας την έναν μοναδικό πολιτιστικό προορισμό στη χώρα. Φυσικά, οι περισσότεροι επισκέπτες στη Λουιζιάνα κατευθύνονται στη Νέα Ορλεάνη, διάσημη για τις πολιτιστικές επιρροές της Cajun, τη ζωντανή μουσική στην Bourbon Street και τα υπέροχα πάρτι.

Το κράτος έχει να προσφέρει περισσότερα στους επισκέπτες, όπως φυσικά καταφύγια που προστατεύουν τους μοναδικούς υγροτόπους και φυτείες που μνημονεύουν τη φρίκη της σκλαβιάς και τον προπολεμικό νότο.

Η Λουιζιάνα αισθάνεται σαν ένας κόσμος μακριά, ακόμη και για πολλούς Αμερικανούς. Για να έχετε την καλύτερη εμπειρία σε αυτόν τον μοναδικό προορισμό, πρέπει να ξέρετε πότε να το επισκεφτείτε. θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης : Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Ορλεάνη;

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα είναι στα τέλη του χειμώνα έως την άνοιξη (Φεβρουάριος-Μάιος), η οποία έχει τις πιο δημοφιλείς γιορτές της πολιτείας και τον καλύτερο καιρό.

Η τοποθεσία της Λουιζιάνα στον Κόλπο του Μεξικού σημαίνει ότι έχει ένα υγρό υποτροπικό κλίμα , διαφορετικό από το μεγαλύτερο μέρος των υπόλοιπων Ηνωμένων Πολιτειών. Ο καιρός είναι κυρίως ζεστός όλο το χρόνο. Οι μήνες με θερμότερο καιρό γίνονται αφόρητα ζεστοί και συνήθως έχουν πολλές βροχές.

Ο Φεβρουάριος έως τον Μάιο είναι το γλυκό σημείο όσον αφορά τον καιρό, όταν πρόκειται για Λουιζιάνα. Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ζεστές για να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους μόνο με ένα ελαφρύ μπουφάν.

Οι μέσες ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες στη Νέα Ορλεάνη τον Φεβρουάριο είναι ήπιοι 65 βαθμοί Φαρενάιτ . Ο Μάιος είναι πολύ θερμότερος, αλλά όχι πολύ ζεστός, με μέσες ημερήσιες υψηλές 85 βαθμούς Φαρενάιτ.

Ακόμη πιο σημαντικό, αυτή είναι η ξηρή περίοδος της Λουιζιάνα. Φεβρουάριος έως Μάιος έχουν μόνο περίπου επτά ή οκτώ ημέρες βροχής το μήνα κατά μέσο όρο.

Ο σχετικά ξηρός καιρός είναι μια σημαντική προϋπόθεση εάν ήλπιζα να εξερευνήσετε μερικές από τις μοναδικές εξοχές της Λουιζιάνα, όπως το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Jean Lafitte και το Preserve , που έχει το μοναδικό τοπίο του Δέλτα του ποταμού Μισισιπή.

Η επίσκεψη τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο σάς επιτρέπει να απολαύσετε το καλύτερο πάρτι της χρονιάς στη Λουιζιάνα, και κάποιοι θα διαφωνούσαν σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες — το Mardi Gras. Η ακριβής ημερομηνία αυτού του φεστιβάλ αλλάζει κάθε χρόνο, ανάλογα με το Καθολικό ημερολόγιο.

Η ημέρα πριν από την Τετάρτη της Τέφρας φέρνει θορυβώδεις παρελάσεις, χορευτές με κοστούμια και μπέρμπον που ρέει ελεύθερα. Η πιο διάσημη γιορτή είναι στη Νέα Ορλεάνη, η οποία έχει μαζικές, κουστουμαρισμένες παρελάσεις και πάρτι για δύο εβδομάδες.

Άλλες πόλεις, όπως το Baton Rouge, έχουν επίσης τις δικές τους γιορτές Mardi Gras. Για μια λιγότερο εμπορική εμπειρία, επισκεφθείτε μια από τις μικρές πόλεις της Ακαδίας, όπως το Church Point  για παραδοσιακές γιορτές, όπως κοστούμια τρεξίματος, διαγωνισμούς κυνηγιού κοτόπουλου και κοινόχρηστο μαγείρεμα gumbo.

Louisiana

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα είναι στις αρχές του χειμώνα, από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ο καιρός είναι λίγο πιο ήπιος, αλλά η τουριστική ζήτηση εξακολουθεί να είναι χαμηλή.

Οι χειμώνες της Λουιζιάνα δεν είναι καθόλου κρύοι, αλλά υπάρχει μια ξεχωριστή τσίμπημα στον αέρα. Οι μέσες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας τον Ιανουάριο στο Μπατόν Ρουζ είναι 62 βαθμοί Φαρενάιτ , ενώ τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει στους 40 βαθμούς.

Μπορείτε ακόμα να περπατάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς πολλά στρώματα. Η ψύχρα έχει απλώς ως αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης και τη μείωση των τιμών με τη σειρά της. Ο χειμώνας είναι όταν μπορείτε να βρείτε αξιοπρεπείς προσφορές για ξενοδοχεία ακόμα και στην πιο ακριβή πόλη της Λουιζιάνα, τη Νέα Ορλεάνη.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προσφορές, με ορισμένα ξενοδοχεία να προσφέρουν ακόμη και εκπτώσεις άνω του 40%. Εάν οδηγείτε στη Λουιζιάνα, τότε το κόστος θα είναι το ίδιο ανεξάρτητα από το πότε θα το επισκεφτείτε.

Για πτήσεις, μπορείτε να βρείτε καλές προσφορές τον Ιανουάριο και τις αρχές Φεβρουαρίου, μόλις τελειώσει η βιασύνη των διακοπών των Χριστουγέννων. Υπάρχουν επίσης καλές προσφορές το φθινόπωρο, από τον Σεπτέμβριο έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Λουιζιάνα

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα είναι το χειμώνα, αλλά μπορείτε επίσης να κερδίσετε τα πλήθη φτάνοντας νωρίτερα το φθινόπωρο (από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο). Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο χειμώνας τείνει να είναι αρκετά ήσυχος στη Λουιζιάνα πριν ξεκινήσει το Mardi Gras.

Περιμένετε λιγότερους επισκέπτες, αλλά και λιγότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ή φεστιβάλ. Η επίσκεψη νωρίτερα μέσα στο χρόνο, από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, σας επιτρέπει να φτάσετε σε αυτό το γλυκό σημείο όταν υπάρχουν πολλά να κάνετε, αλλά όχι τόσοι πολλοί επισκέπτες.

Ο καιρός είναι επίσης πιο ζεστός από ό,τι το χειμώνα — αλλά πολύ πιο βροχερός. Πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας, έχετε κατά νου ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της εποχής των τυφώνων κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού.

Ένα από τα καλύτερα μέρη της επίσκεψης το φθινόπωρο είναι η αφθονία των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα, όλοι, από αθλητικές ομάδες μέχρι γκαλερί τέχνης, επιστρέφουν στη δουλειά. Υπάρχουν πολλά νέα εγκαίνια, εγκαίνια σεζόν, ζωντανές εμφανίσεις και πολλά άλλα.

Οι φίλοι των σπορ θα θέλουν να πάνε στο Μπατόν Ρουζ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όταν το LSU ξεκινά την ποδοσφαιρική σεζόν  στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το κολεγιακό ποδόσφαιρο είναι βασιλιάς σε μεγάλο μέρος της Λουιζιάνα, γι’ αυτό περιμένετε πάρτι στο πίσω μέρος και μεγάλη προσέλευση στους αγώνες, τέλεια αν σας αρέσει η ατμόσφαιρα του αθλήματος.

Αν είστε περισσότερο λάτρης της μουσικής και του πολιτισμού, τότε έχετε πολλά να κάνετε ακόμα το φθινόπωρο. Τα δημοφιλή φεστιβάλ στη Νέα Ορλεάνη περιλαμβάνουν το Crescent City BBQ & Blues Festival  (Οκτώβριος) και το Voodoo Music + Arts Experience .

Αυτά τα φεστιβάλ είναι πολύ διασκεδαστικά, αλλά έχουν λιγότερους τουρίστες από αυτά που γίνονται την άνοιξη. Αυτή είναι επίσης η καλύτερη εποχή για επίσκεψη για τους λάτρεις της γαστρονομίας, καθώς η Νέα Ορλεάνη έχει πολλά φεστιβάλ αφιερωμένα στην κουζίνα της.

Επισκεφθείτε τον Νοέμβριο για το Beignet Fest  ή το Oak Street Po-Boy Festival . Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε τόσο πολύ για να μπείτε στα διάσημα εστιατόρια της πόλης χάρη σε λιγότερα πλήθη.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών της πολιτείας, από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, όταν ο καιρός είναι ανυπόφορος και υπάρχει υψηλός κίνδυνος τυφώνων.

Η επίσκεψη στη Λουιζιάνα το καλοκαίρι δεν είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά καυτές και η υψηλή υγρασία το κάνει να αισθάνεται ακόμα πιο ζεστό.

Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες στη Νέα Ορλεάνη τον Ιούλιο είναι περίπου 91 βαθμοί , γεγονός που καθιστά πολύ δυσάρεστο το περπάτημα. Το καλοκαίρι είναι επίσης πολύ βροχερό. Το φθινόπωρο φέρνει ανακούφιση από τη ζέστη, αλλά όχι από τη βροχή.

Οι πιο βροχεροί μήνες του χρόνου στη Νέα Ορλεάνη και σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Λουιζιάνα είναι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, με τον Οκτώβριο να φέρει επίσης το μερίδιο των ντους. Μεγάλο μέρος της Λουιζιάνα είναι χαμηλά και κοντά στον ποταμό Μισισιπή, επομένως οι έντονες βροχοπτώσεις προκαλούν επίσης πλημμύρες.

Η πιο ανησυχητική πτυχή της επίσκεψης από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο είναι ότι αυτή είναι η εποχή των τυφώνων στον Κόλπο του Μεξικού. Η Λουιζιάνα καταστρέφεται συχνά από τυφώνες.

Ο πιο διάσημος είναι πιθανώς ο τυφώνας Κατρίνα το 2005, ο οποίος κατέστρεψε τη Νέα Ορλεάνη τόσο εκτεταμένα που μεγάλο μέρος της πόλης εξακολουθεί να ανακάμπτει. Έκτοτε σημειώνονται τακτικά ισχυρές καταιγίδες, όπως ο τυφώνας Ida  το 2021, ο οποίος σκότωσε αρκετούς ανθρώπους.

Εάν είστε πρόθυμοι να στοιχηματίσετε με τον καιρό, η επίσκεψη από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο αποφέρει μερικά από τα λιγότερα πλήθη και τις χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων σε όλη τη Λουιζιάνα. Υπάρχουν πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως το Pride στη Νέα Ορλεάνη και το Baton Rouge, και υπαίθριες συναυλίες.

Louisiana

Λουιζιάνα ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη Λουιζιάνα; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Οι χειμερινές θερμοκρασίες στη Λουιζιάνα κυμαίνονται από 5 έως 18°C ​​(41-64°F). Ο Ιανουάριος είναι μια εξαιρετική εποχή για πολιτιστικές εμπειρίες στη Νέα Ορλεάνη, για εξερεύνηση της ιστορικής Γαλλικής Συνοικίας και για παρακολούθηση εκδηλώσεων όπως το Allstate Sugar Bowl .

Φεβρουάριος

Παρόμοια με τον Ιανουάριο, ο Φεβρουάριος διατηρεί δροσερές θερμοκρασίες. Ζήστε τους ζωντανούς εορτασμούς του Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη, εξερευνήστε τις ιστορικές φυτείες κατά μήκος του River Road και απολαύστε τις ζωντανές παρελάσεις και τις γιορτές.

Μάρτιος

Καθώς η άνοιξη ξεκινά τον Μάρτιο, οι θερμοκρασίες στη Λουιζιάνα κυμαίνονται από 10 έως 23°C (50-73°F). Ο Μάρτιος είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε τους κόλπους και τους βάλτους, να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ Γαλλικής Συνοικίας στη Νέα Ορλεάνη και να κάνετε μια γραφική διαδρομή κατά μήκος του Great River Road.

Απρίλιος

Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες τον Απρίλιο κυμαίνονται από 15 έως 26°C (59-79°F). Είναι η ιδανική στιγμή για υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Kisatchie, συμμετοχή στο Jazz Fest στη Νέα Ορλεάνη και εξερεύνηση των προκαταρκτικών κατοικιών στο Natchitoches.

Ενδέχεται

Ο Μάιος έχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 19 έως 29°C (66-84°F). Εξερευνήστε τις ιστορικές τοποθεσίες στο Baton Rouge, επισκεφθείτε το Tabasco Factory στο νησί Avery και απολαύστε υπαίθρια μουσικά φεστιβάλ σε όλη την πολιτεία.

Ιούνιος

Το καλοκαίρι φτάνει με θερμοκρασίες μεταξύ 23 και 32°C (73-90°F). Ο Ιούνιος προσφέρει ευκαιρίες για υπαίθριες περιπέτειες στη λεκάνη του Atchafalaya, εξερευνώντας το μονοπάτι της φύσης του Creole και απολαμβάνοντας τις παραλίες κατά μήκος της ακτής του Κόλπου.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος διατηρεί θερμές θερμοκρασίες από 25 έως 33°C (77-91°F). Είναι ένας δημοφιλής μήνας για θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως ψάρεμα και βαρκάδα, συμμετοχή στο Essence Festival στη Νέα Ορλεάνη και εξερεύνηση στο Acadian Cultural Center στη Λαφαγιέτ.

Αύγουστος

Οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο κυμαίνονται από 25 έως 33°C (77-91°F). Είναι μια εξαιρετική στιγμή για μια περιήγηση στο βάλτο στο Honey Island Swamp, για επίσκεψη στο Audubon Nature Institute στη Νέα Ορλεάνη και για απολαύσεις Cajun και Creole κουζίνα.

Σεπτέμβριος

Καθώς αρχίζει το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 23 έως 32°C (73-90°F). Ο Σεπτέμβριος προσφέρει μια ευχάριστη μετάβαση, με ευκαιρίες για να εξερευνήσετε την ιστορική πόλη Natchitoches, να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ Θαλασσινών της Λουιζιάνας και να επισκεφθείτε το Μουσείο Βετεράνων USS Kidd στο Baton Rouge.

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος έχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 17 έως 28°C (63-82°F). Είναι ένας υπέροχος μήνας για να εξερευνήσετε τις ιστορικές τοποθεσίες στο Shreveport, να παρακολουθήσετε το Louisiana Cotton Festival στη Ville Platte και να απολαύσετε το φθινοπωρινό φύλλωμα στο Εθνικό Δάσος Kisatchie.

Νοέμβριος

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 11 έως 23°C (52-73°F). Ο Νοέμβριος είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε τα γραφικά παράδρομα όπως το Creole Nature Trail, να παρακολουθήσετε το Bayou Classic στη Νέα Ορλεάνη και να κάνετε μια κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Μισισιπή.

Δεκέμβριος

Τον Δεκέμβριο, ο χειμώνας επιστρέφει στη Λουιζιάνα με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 7 έως 18°C ​​(45-64°F). Ο Δεκέμβριος προσφέρει ευκαιρίες για γιορτές στο Μπατόν Ρουζ και τη Νέα Ορλεάνη, εξερευνώντας την ιστορική συνοικία στο Σεντ Φράνσισβιλ και απολαμβάνοντας εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την πολιτεία.

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στη Λουιζιάνα:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στη Νέα Ορλεάνη;

Ο καλύτερος μήνας για να πάτε στη Νέα Ορλεάνη είναι ο Φεβρουάριος αν σας ενδιαφέρει το Mardi Gras και ο Απρίλιος εάν προτιμάτε μια πιο ήσυχη περίοδο για να το επισκεφτείτε.

Ποιος είναι ο πιο καυτός μήνας στη Λουιζιάνα;

Ο πιο ζεστός μήνας στη Λουιζιάνα είναι ο Ιούλιος, ακολουθούμενος από τον Αύγουστο. Πολλές πόλεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας που φτάνουν μέχρι τη δεκαετία του ’90.

Είναι ο Οκτώβριος μια καλή περίοδος για να πάτε στη Λουιζιάνα;

Ο Οκτώβριος είναι μια επικίνδυνη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα, επειδή υπάρχει ακόμα κάποιος κίνδυνος τυφώνων, αλλά το χειρότερο από τη βροχή έχει περάσει. Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και λίγο πιο δροσερός καιρός.

Ποιοι μήνες είναι ο χειμώνας στη Λουιζιάνα;

Οι χειμερινοί μήνες στη Λουιζιάνα είναι ο Νοέμβριος, ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος. Ωστόσο, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι ήπιες.

Ποιους μήνες είναι η εποχή των τυφώνων στη Λουιζιάνα;

Η εποχή των τυφώνων στη Λουιζιάνα διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Οι χειρότεροι μήνες για τυφώνες είναι ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λουιζιάνα είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο, η οποία έχει τον καλύτερο καιρό. Οι λάτρεις των πάρτι πρέπει να επισκεφθούν τον Φεβρουάριο για το Mardi Gras, ενώ όσοι θέλουν ένα πιο ήσυχο ταξίδι θα πρέπει να έρθουν αργότερα την άνοιξη.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και αμέτρητες καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφτείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Λουιζιάνα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια