ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Κωνσταντινούπολη;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη είναι την άνοιξη (μέσα Απριλίου έως αρχές Ιουνίου) ή αρχές φθινοπώρου, με ήπιο καιρό και λιγότερους τουρίστες. Η άνοιξη χαρακτηρίζεται από το Φεστιβάλ τουλίπας και διάφορες πολιτιστικές γιορτές, ενώ το φθινόπωρο προσφέρει μια πλούσια καλλιτεχνική σκηνή με εκδηλώσεις όπως η Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης και φεστιβάλ τζαζ. Αυτές οι περίοδοι είναι ιδανικές για να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης και να εξοικονομήσετε χρήματα στην πτήση και το ξενοδοχείο σας.

Η Κωνσταντινούπολη, η μόνη πόλη στον κόσμο που εκτείνεται σε δύο ηπείρους, είναι ένα από τα πιο μοναδικά μέρη στον κόσμο για επίσκεψη. Οι επισκέπτες της Κωνσταντινούπολης θα έρθουν αντιμέτωποι με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, από τη βυζαντινή κληρονομιά της Αγίας Σοφίας έως τα μεγαλοπρεπή μνημεία των Οθωμανών σουλτάνων, όπως το παλάτι Τοπ Καπί.

Η σύγχρονη πόλη είναι ένα μέρος όπου το παζάρι στο Παζάρι των Μπαχαρικών είναι ουσιαστικά ένα εθνικό σπορ, όπου μπορείτε να βρείτε μοντέρνες γειτονιές όπως το Kadiköy, και όπου το υπέροχο φαγητό βρίσκεται πάντα μόλις ένα βήμα μακριά.

Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στην Κωνσταντινούπολη, που είναι αδύνατο να ανακαλύψετε πραγματικά την πόλη με μια επίσκεψη. Ωστόσο, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας εκεί ρυθμίζοντας σωστά την επίσκεψή σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καλύτερες ώρες για επίσκεψη.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης :Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη το 2024;

Ταξιδιωτικός οδηγός Κωνσταντινούπολης

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Καππαδοκία;

Κωνσταντινούπολη

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη είναι την άνοιξη (μέσα Απριλίου έως αρχές Ιουνίου), όταν ο καιρός είναι όμορφος και η Κωνσταντινούπολη είναι στα καλύτερά της. Οι αρχές του φθινοπώρου είναι επίσης μια ωραία εποχή για επίσκεψη.

Η άνοιξη στην Κωνσταντινούπολη χρειάζεται λίγο χρόνο για να φτάσει (ο καιρός είναι εκπληκτικά ψυχρός), αλλά μόλις έρθει, ο καιρός είναι όμορφος. Οι μέσες ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες τον Απρίλιο είναι περίπου 16,6 βαθμοί Κελσίου (61 βαθμοί Φαρενάιτ), σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου .

Ο Μάιος είναι ακόμη πιο ζεστός, με μέσες ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες γύρω στους 71 βαθμούς. Οι αρχές της άνοιξης μπορεί να είναι βροχερές, αλλά οι βροχές αρχίζουν να επιβραδύνονται από τα μέσα Απριλίου. Μπορείτε να έχετε ηλιόλουστο καιρό τον Απρίλιο, και ο καιρός είναι εντελώς ένδοξος τον Μάιο.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν να κάνετε μια βόλτα στην Κωνσταντινούπολη μια ηλιόλουστη μέρα, θαυμάζοντας τα λουλούδια. Τα λουλούδια είναι τόσο χαρακτηριστικά μιας άνοιξης της Κωνσταντινούπολης—η πόλη διοργανώνει ακόμη και ένα Διεθνές Φεστιβάλ τουλίπας  κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Απριλίου.

Η άνοιξη είναι μια εξαιρετική εποχή για εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που περιλαμβάνουν:

Το φθινόπωρο είναι μια άλλη εξαιρετική εποχή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη, με παρόμοια οφέλη με αυτά που συναντάτε την άνοιξη. Ο καιρός είναι επίσης ήπιος, προσφέροντας μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα από τη ζέστη του καλοκαιριού.

Ενώ ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι ακόμα αρκετά ζεστός, οι θερμοκρασίες του Οκτωβρίου είναι χαμηλότερες, περίπου 20 βαθμούς Κελσίου  (68 βαθμοί Φαρενάιτ). Αυτός είναι υπέροχος καιρός για περπάτημα στην πόλη ή κρουαζιέρες κατά μήκος του Βοσπόρου.

Το φθινόπωρο είναι μια από τις καλύτερες εποχές του χρόνου για να επισκεφτείτε την Κωνσταντινούπολη, αν σας ενδιαφέρει η καλλιτεχνική και πολιτιστική σκηνή της πόλης. Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα, τα εγκαίνια των γκαλερί και οι εκπομπές αρχίζουν και πάλι να επανέρχονται. Κάθε δεύτερο Σεπτέμβριο, η πόλη φιλοξενεί την Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης , η οποία γιορτάζει τη σύγχρονη τέχνη.

Άλλες μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο βλέπουν σταθερούς αριθμούς επισκεπτών, αλλά όχι τόσους όσο κατά τη θερινή περίοδο αιχμής. Οι έμπειροι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν καλές προσφορές ξενοδοχείων ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Κωνσταντινούπολη

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν η χαμηλότερη ζήτηση σημαίνει ότι οι τιμές των μεγάλων ταξιδιωτικών εξόδων είναι χαμηλότερες.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης, οι τιμές των καταλυμάτων τείνουν να είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, μπορείτε να βρείτε κορυφαία ξενοδοχεία που προσφέρουν έως και 45%-50% έκπτωση στις τιμές των δωματίων τους! Εάν ξοδεύετε χρόνο για ψώνια και είστε λίγο ευέλικτοι με τα ραντεβού σας, μπορείτε εύκολα να βρείτε καταλύματα κάτω από τον προϋπολογισμό σας.

Η πρόσβαση στην Κωνσταντινούπολη είναι πάντα εύκολη χάρη στα τρία αεροδρόμια της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, που είναι το έβδομο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο  στον κόσμο.

Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές τοπικές και διεθνείς συνδέσεις, συγκρίνοντας τις τιμές, μπορείτε συνήθως να βρείτε καλές προσφορές πτήσεων.

Οι καλύτερες προσφορές βρίσκονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αν και οι καλές προσφορές για πτήσεις συνεχίζονται και την άνοιξη. Η Turkish Airlines , η κύρια αεροπορική εταιρεία της χώρας, συνήθως προσφέρει ετήσιες εκπτώσεις και για πτήσεις στα μέσα του χειμώνα.

Κωνσταντινούπολη

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν ο ψυχρότερος καιρός αποτρέπει πολλούς τουρίστες να το επισκεφτούν. Πολλοί επισκέπτες εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν ότι η Κωνσταντινούπολη έχει κρύους χειμώνες, παρόλο που βρίσκεται σε αρκετά νότιο γεωγραφικό πλάτος.

Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο είναι μόλις 8,6 βαθμοί Κελσίου (περίπου 48 βαθμοί Φαρενάιτ). Κάνει αρκετό κρύο ώστε η πόλη να έχει μερικές μέρες χιονιού. Πιο ανησυχητικό από το κρύο είναι ο βροχερός, γκρίζος καιρός.

Κατά μέσο όρο, η Κωνσταντινούπολη έχει μόνο τρεις ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα τον Ιανουάριο. Ο χειμώνας είναι η πιο βροχερή περίοδος της πόλης, με τον Δεκέμβριο να είναι ο μήνας με τις περισσότερες βροχοπτώσεις του χρόνου (ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος δεν υστερούν πολύ).

Ακόμη και τις μέρες που δεν βρέχει, η πόλη τείνει να είναι γκρίζα και να καλύπτεται από ομίχλη—κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς προσθέτει μια κυκλοθυμική, μυστικιστική αίσθηση στην πόλη.

Τα μπερδέματα που μπορεί να έχετε σχετικά με τον καιρό πιθανότατα θα εξαφανιστούν μόλις συνειδητοποιήσετε ότι πληρώνετε πολύ λιγότερα για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και καταφέρετε να νικήσετε τα πλήθη στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα.

Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που έχετε τους λιγότερους επισκέπτες, ακόμη και σε δημοφιλή αξιοθέατα όπως το Μεγάλο Παζάρι, κάνοντας όλο το ταξίδι να αισθάνεται πιο χαλαρό. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια μεγάλη μητρόπολη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ένα από τα μέρη που κλείνουν μόνο και μόνο επειδή είναι εκτός εποχής για τους ντόπιους.

Ακόμη και όταν ο καιρός δεν είναι ευχάριστος, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά εσωτερικά αξιοθέατα, όπως μουσεία, χαμάμ  ή παραδοσιακά χαμάμ και πολλά εστιατόρια που σερβίρουν πλούσια γεύματα και ζεστό καφέ, τσάι ή σαλέπι.

Ο χειμώνας είναι μια σημαντική περίοδος για τη μικρή αλλά ιστορική χριστιανική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης. Ο Ιανουάριος είναι η περίοδος των Χριστουγέννων για την Ελληνορθόδοξη και την Αρμενική Ορθόδοξη κοινότητα, ενώ ο Φεβρουάριος είναι όταν λαμβάνει χώρα το αναβιωμένο Καρναβάλι Τατάβλα .

Αν αναζητάτε μια πιο κοσμική εμπειρία που εξακολουθεί να εμπνέει θρησκευτικό πάθος, επισκεφθείτε τον Δεκέμβριο για το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Κωνσταντινούπολης.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη

Δεν υπάρχει κακή στιγμή για να επισκεφτείτε την Κωνσταντινούπολη, αλλά μπορεί να σας φανεί δυσάρεστη μια επίσκεψη το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της μεγάλης πολυκοσμίας. Το καλοκαίρι στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να γίνει αρκετά ζεστό και κολλώδες. Οι μέσες ημερήσιες υψηλές τον Ιούλιο είναι περίπου 82 βαθμοί Φαρενάιτ, αλλά πολλές μέρες γίνονται ακόμα πιο ζεστές.

Η πόλη μπορεί να γίνει αρκετά υγρή το καλοκαίρι, γεγονός που την κάνει να νιώθει ακόμα πιο ζεστή. Δεδομένου ότι πολλές περιοχές της πόλης δεν έχουν πάρκα ή πράσινο, η ζέστη μπορεί να αισθανθεί ακόμα χειρότερη. Η υψηλή θερμότητα μπορεί επίσης να κάνει τη μυρωδιά των σκουπιδιών ακόμα πιο έντονη.

Το καλοκαίρι είναι επίσης η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε την πόλη, καθώς τα σχολεία είναι σε διακοπές στην Τουρκία και σε μεγάλο μέρος του κόσμου.

Αναμένετε πολλές ντόπιες οικογένειες να έρχονται σε ένα ταξίδι, Τούρκους της διασποράς να επιστρέφουν στην πατρίδα τους για μια επίσκεψη και διεθνείς επισκέπτες που θα επωφεληθούν από το ρεπό τους από τη δουλειά. Οι γραμμές σε δημοφιλή αξιοθέατα όπως η Αγία Σοφία είναι μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το καλό με την επίσκεψη το καλοκαίρι είναι ότι υπάρχουν πάντα πολλά να κάνουμε. Η πόλη και οι τοπικές επιχειρήσεις διοργανώνουν πολλές υπαίθριες γιορτές, όπως συναυλίες και εκθέσεις. Οι δημοφιλείς ετήσιες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Τζαζ της Κωνσταντινούπολης  (Ιούλιος) και το Bosporus Cross-Continental Swim  (Αύγουστος).

Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εξερευνήσετε τον μεγάλο Βόσπορο που χωρίζει τον ποταμό. Πηγαίνετε σε μια κρουαζιέρα με σκάφος ή μια περιήγηση στο ποτάμι, εξερευνήστε μερικά από τα κρυμμένα νησιά και ξεφύγετε από τα πλήθη στο κέντρο της πόλης.

Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Οι χειμερινές θερμοκρασίες της Κωνσταντινούπολης κυμαίνονται από 3 έως 8°C (37-46°F). Ο Ιανουάριος είναι ιδανικός για εξερεύνηση ιστορικών τοποθεσιών όπως η Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, για να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στον Βόσπορο παρά την ψύχρα και για να απολαύσετε παραδοσιακό τούρκικο τσάι και αρτοσκευάσματα σε φιλόξενα καφέ.

Φεβρουάριος

Συνεχίζοντας τον κρύο καιρό, ο Φεβρουάριος είναι ιδανικός για να επισκεφτείτε τα μουσεία παγκόσμιας κλάσης της Κωνσταντινούπολης, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, να περιπλανηθείτε στο Μεγάλο Παζάρι για μοναδικά αναμνηστικά και να απολαύσετε την πλούσια τουρκική κουζίνα στα τοπικά εστιατόρια.

Μάρτιος

Καθώς αναδύεται η άνοιξη, οι θερμοκρασίες αυξάνονται ελαφρά στους 4-11°C (39-52°F). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο Gülhane, να εξερευνήσετε τους πολυσύχναστους δρόμους του Γαλατά και να ζήσετε το πολύχρωμο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Hidirellez .

Απρίλιος

Με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 7 έως 16°C (45-61°F), ο Απρίλιος είναι υπέροχος για να απολαύσετε το Φεστιβάλ τουλίπας στο Emirgan Park, να κάνετε μια βόλτα με το φέρι στα Πριγκηπονήσια και να εξερευνήσετε την ιστορική συνοικία Sultanahmet.

Ενδέχεται

Ο Μάιος έχει θερμότερες θερμοκρασίες από 12 έως 21°C (54-70°F). Είναι μια υπέροχη στιγμή για να επισκεφθείτε το παλάτι Dolmabahçe, να απολαύσετε ένα γεύμα στον τελευταίο όροφο με θέα στην πόλη και να εξερευνήσετε τις πολυσύχναστες γειτονιές Beyoğlu και Kadıköy.

Ιούνιος

Το καλοκαίρι φτάνει με θερμοκρασίες μεταξύ 17 και 26°C (63-79°F). Ο Ιούνιος είναι ιδανικός για ηλιοθεραπεία στις παραλίες των Πριγκηπονήσων, για να παρακολουθήσετε το Μουσικό Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης και να εξερευνήσετε την πολυσύχναστη οδό Istiklal.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος φέρνει ζεστό καιρό με θερμοκρασίες από 20 έως 29°C (68-84°F). Απολαύστε τον Βόσπορο το ηλιοβασίλεμα, εξερευνήστε την έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης και παρακολουθήστε το Φεστιβάλ Τζαζ της Κωνσταντινούπολης.

Αύγουστος

Ο Αύγουστος παραμένει ζεστός, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 20 έως 29°C (68-84°F). Είναι ιδανικό για να κάνετε μια νυχτερινή κρουαζιέρα στο Βόσπορο, να εξερευνήσετε τα διάφορα καλοκαιρινά φεστιβάλ της πόλης και να χαλαρώσετε στα διάσημα χαμάμ της Κωνσταντινούπολης.

Σεπτέμβριος

Καθώς αρχίζει το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 17 έως 25°C (63-77°F). Ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικός για να επισκεφθείτε το Τζαμί Ortaköy, να απολαύσετε την Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης και να περπατήσετε στους ιστορικούς δρόμους της Çukurcuma.

Οκτώβριος

Οι θερμοκρασίες τον Οκτώβριο κυμαίνονται από 13 έως 20°C (55-68°F). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε το Παζάρι των Μπαχαρικών, να κάνετε μια γραφική βόλτα στον Κεράτιο Κόλπο και να ζήσετε το Φεστιβάλ Τζαζ Akbank.

Νοέμβριος

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 8 έως 15°C (46-59°F). Ο Νοέμβριος είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε τη γαστρονομική σκηνή της πόλης, να επισκεφθείτε το Μουσείο Rahmi M. Koç και να απολαύσετε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης .

Δεκέμβριος

Ο χειμώνας επιστρέφει με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 5 έως 11°C (41-52°F). Ο Δεκέμβριος είναι μαγικός με εορταστικές διακοσμήσεις, εξερεύνηση των εορταστικών αγορών και απολαμβάνοντας τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς κατά μήκος του Βοσπόρου.

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη:

Ποιος μήνας είναι καλύτερος για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη;

Ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη είναι ο Μάιος, ο οποίος έχει όμορφο, ζεστό καιρό και τη μικρότερη πιθανότητα βροχής. Τα πλήθη είναι επίσης πιο διαχειρίσιμα.

Πόσες μέρες χρειάζεστε στην Κωνσταντινούπολη;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον πέντε ημέρες στην Κωνσταντινούπολη. Η πόλη έχει πολλά αξιοθέατα να δείτε και είναι αρκετά μεγάλη, οπότε θα χρειαστείτε χρόνο για να μετακινηθείτε.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου στην Τουρκία;

Η καλύτερη εποχή του χρόνου στην Τουρκία είναι η άνοιξη ή το φθινόπωρο, που τείνει να έχει πιο ήπιο καιρό σε σύγκριση με τις ακραίες περιόδους του χειμώνα και του καλοκαιριού.

Ποιος είναι ο τουριστικός μήνας αιχμής στην Τουρκία;

Ο τουρισμός σε όλη την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, κορυφώνεται τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αναμένετε μεγάλες ουρές και γεμάτα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Κωνσταντινούπολη είναι πολύ φθηνή;

Λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας, η Κωνσταντινούπολη είναι προσιτή σε πολλούς διεθνείς επισκέπτες, αλλά υπάρχουν και ξενοδοχεία και καταστήματα υψηλής ποιότητας που κοστίζουν πολλά χρήματα.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη;

Η Κωνσταντινούπολη είναι στα καλύτερά της κατά τη διάρκεια της ήπιας άνοιξης και του φθινοπώρου, όταν το πολιτιστικό ημερολόγιο είναι γεμάτο με φεστιβάλ και οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ ζεστές ή πολύ κρύες. Οι οικονομικοί ταξιδιώτες θα προτιμήσουν να ταξιδεύουν το χειμώνα.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και αμέτρητες καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφτείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Κωνσταντινούπολη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης :

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια