Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Kilauea

Η Χαβάη έχει τόσα πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες που είναι δύσκολο να την περιορίσεις στο σημείο που πρέπει να πας. Οι ταξιδιώτες πολυτελείας τείνουν να πάνε στο Maui ή στο Oahu, όπου μπορούν να χαλαρώσουν στην παραλία, αλλά η Χαβάη, γνωστή και ως Big Island, έχει ένα τραχύ τοπίο που προσελκύει περισσότερους τολμηρούς ταξιδιώτες.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στις ακτές του είναι το ηφαίστειο Kilauea. Το ηφαίστειο Kilauea είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Μεγάλο Νησί και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί.

Περίπου 1,58 εκατομμύρια άνθρωποι επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Volcanoes, το πάρκο όπου βρίσκεται το Kilauea, κάθε χρόνο. Αυτό το αξιόπιστα ενεργό ασπίδα ηφαίστειο είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στη Γη για να έρθετε και να δείτε μια ηφαιστειακή έκρηξη (από ασφαλή απόσταση, φυσικά).

Το Crater Rim Drive σάς επιτρέπει να οδηγείτε μέχρι το ηφαίστειο και να απολαμβάνετε την εκπληκτική θέα. Υπάρχουν και άλλες απόψεις από τις οποίες μπορείτε να δείτε αυτό το κατόρθωμα της φύσης, όπως το περίφημο Kilauea Overlook.

Το Kilauea εκρήγνυται συνεχώς από το 1983 και κάθε μέρα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν ροές λάβας να ξεχύνονται πάνω από το τοπίο, δημιουργώντας νέα χαρακτηριστικά στο Big Island μπροστά στα μάτια τους. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να γνωρίσουν μοναδικά χαρακτηριστικά του ηφαιστείου, όπως τη λίμνη λάβας που αναβράζει συνεχώς.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εξερευνήσετε το Kilauea, όπως να δείτε το τοπίο γύρω από το ηφαίστειο που σχημάτισε τον κρατήρα του. Το Εθνικό Πάρκο Volcanoes έχει πάνω από 150 μίλια θεαματικών μονοπατιών από τα οποία μπορείτε να εξερευνήσετε τα εκπληκτικά τοπία που προσφέρει η περιοχή και ακόμη και να απολαύσετε μια ασυνήθιστη θέα της Kilauea.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Kilauea

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κιλαουέα το 2023

Maridav/Shutterstock

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κιλαουέα είναι την αυγή ή το σούρουπο στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτό το χρονοδιάγραμμα σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας στην Κιλαουέα βλέποντας τη ροή της λάβας με το καλύτερο φως και έχοντας τον καλύτερο καιρό για το ταξίδι σας.

Τα τέλη του καλοκαιριού, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, γενικά συνιστάται ως η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης και το υπόλοιπο Μεγάλο Νησί.

Ο εθνικός δρυμός βρίσκεται στην α εύκρατο κλίμα, που έχει συνεχώς ζεστές, υγρές συνθήκες. Ωστόσο, το υψόμετρο πολλών δημοφιλών περιοχών στο πάρκο, συμπεριλαμβανομένου του Kilauea, σημαίνει ότι η καλοκαιρινή ζέστη δεν γίνεται τόσο ζεστή όσο εξερευνάτε.

Το Big Island της Χαβάης είναι πολύ βροχερό, ειδικά αυτό το τμήμα της ακτής γύρω από το Εθνικό Πάρκο Volcanoes. Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε, μπορείτε να περιμένετε άφθονη βροχή, οπότε φροντίστε να πακετάρετε τα αδιάβροχα μπουφάν σας.

Κατά τα τέλη του καλοκαιριού, έχετε τη μεγαλύτερη πιθανότητα να συμπίπτετε με μια ηλιόλουστη ημέρα η επίσκεψή σας. Το φθινόπωρο συχνά φέρνει ισχυρή βροχή, που η Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου προειδοποιεί μπορεί να πλημμυρίσει το πάρκο.

Λάβετε υπόψη ότι το καλοκαίρι είναι μια από τις εποχές αιχμής όσον αφορά τις αφίξεις επισκεπτών στο Εθνικό Πάρκο Volcanoes (οι χειμερινοί μήνες είναι επίσης δημοφιλείς).

Το να έρθετε στα τέλη του καλοκαιριού, όπως τα τέλη Αυγούστου ή τον Σεπτέμβριο, σας επιτρέπει να αποφύγετε τα περισσότερα πλήθη, καθώς αρχίζουν να αραιώνουν καθώς τελειώνουν οι σχολικές καλοκαιρινές διακοπές σε όλη τη χώρα και οι οργανωμένες εκδρομές τελειώνουν την περίοδο αιχμής τους.

Μια άλλη συμβουλή για να ξεπεράσετε τα πλήθη είναι να επισκεφθείτε την Kilauea την αυγή ή το ηλιοβασίλεμα. Αν και τα κέντρα επισκεπτών έχουν αυστηρό ωράριο λειτουργίας, το ίδιο το πάρκο είναι στην πραγματικότητα ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα.

ο Η ίδια η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου συνιστά στους επισκέπτες να φτάνουν την αυγή ή το σούρουπο, ειδικά κατά την περίοδο αιχμής, όπως το καλοκαίρι, για να ξεπεράσουν τα πλήθη. Υπάρχουν και άλλα οφέλη από το να φτάσετε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, εκτός από το να έχετε το Kilauea μόνο για τον εαυτό σας.

Πολύ νωρίς το πρωί, οι εμπορικοί άνεμοι είναι οι πιο ήρεμοι, επομένως η θέα στην Κιλαουέα και από την κορυφή του ηφαιστείου είναι η πιο καθαρή. Η αυγή είναι επίσης η ώρα αιχμής για παρατήρηση πουλιών κατά μήκος των μονοπατιών γύρω από την Kilauea.

Το σούρουπο είναι μια άλλη υπέροχη στιγμή της ημέρας για να επισκεφθείτε την Kilauea. Καθώς ο ήλιος δύει, τα χρώματα κατά μήκος του ηφαιστείου γίνονται θεαματικά. Οι ροές λάβας ξεχωρίζουν επίσης ιδιαίτερα τη νύχτα. Καθώς επιστρέφετε στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε να δείτε τα αστέρια πάνω από τη λάβα, ένα θέαμα που δεν μοιάζει πραγματικά με κανένα άλλο.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε την Kilauea

Alexandre.Rosa/Shutterstock

Ο λιγότερο δαπανηρός χρόνος για να επισκεφθείτε την Kilauea είναι κατά τις εποχές του ώμου, που διαρκούν από τον Απρίλιο έως τον Μάιο και από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο. Αυτά τα κενά μεταξύ των τουριστικών περιόδων βλέπουν επίσης μια πτώση στις τιμές των δωματίων του ξενοδοχείου στο Volcano, την πόλη που βρίσκεται πιο κοντά στην Kilauea.

Ένα από τα προβλήματα με ένα ταξίδι στην Κιλαουέα είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, όπως η επίσκεψη σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Χαβάης. Ο σωστός χρόνος της επίσκεψής σας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του χρηματικού ποσού που ξοδεύετε για την επίσκεψή σας.

Το πρόβλημα με την επίσκεψη στην Κιλαουέα είναι ότι έχει δύο τουριστικές περιόδους αιχμής. Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών έρχεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, αναζητώντας ζεστό καιρό που δεν μπορούν να βρουν στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πιο πολυσύχναστος μήνας για το Εθνικό Πάρκο Volcanoes είναι στην πραγματικότητα ο Δεκέμβριος. Το καλοκαίρι έχει επίσης πολλούς επισκέπτες καθώς οι άνθρωποι επωφελούνται από τα σχολικά διαλείμματα και τις καλύτερες προσφορές πακέτων για να επισκεφθούν το Μεγάλο Νησί. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή της επίσκεψης στην Kilauea είναι λίγο υψηλότερη αυτή τη στιγμή.

Τα παράθυρα χρόνου μεταξύ των δύο τουριστικών περιόδων αιχμής είναι, επομένως, τα πιο προσιτά. Δεν είναι τόσο πολλοί που επισκέπτονται τον Απρίλιο και τον Μάιο ή μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία διατηρούν τις τιμές των δωματίων τους χαμηλότερες.

Γενικά, τα δωμάτια ξενοδοχείων στο Big Island είναι πιο προσιτά από ό,τι σε άλλα μέρη της Χαβάης. Υπάρχουν μερικές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν των ώμων που οι τιμές τείνουν να ανεβαίνουν, κάτι που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Αποφύγετε τα τέλη Μαΐου, ειδικά γύρω από το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης, καθώς οι τιμές τείνουν να εκτινάσσονται ως απάντηση στο ότι οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο για να ταξιδέψουν. Τον Οκτώβριο, προσέξτε να μην χρονομετρήσετε το ταξίδι σας για να συμπέσει με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman αγώνας.

Αυτός ο αγώνας έχει παγκόσμιους θαυμαστές και χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν στο νησί για να διαγωνιστούν και να παρακολουθήσουν. Οι τιμές των δωματίων του ξενοδοχείου τείνουν να αυξάνονται ανάλογα, επομένως ελέγξτε ποια ημερομηνία έχει προγραμματιστεί για το έτος που επισκέπτεστε και αποφύγετε να έρθετε στην Κιλαουέα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Kilauea

Alexandra.rosa/Shutterstock

Ο λιγότερο πολυάσχολος χρόνος για να επισκεφθείτε την Kilauea είναι επίσης κατά τη διάρκεια των εποχών του ώμου τον Απρίλιο και τον Μάιο και στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο. Η επίσκεψη εκτός των τουριστικών ωρών αιχμής διασφαλίζει ότι θα μπορείτε να συλλογιστείτε τη μεγαλοπρέπεια της έκρηξης του Kilauea με την άποψη αποκλειστικά για τον εαυτό σας.

Έχει πολύ κόσμο κατά τις περιόδους αιχμής, μερικές φορές ακόμη και καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση στο ίδιο το ηφαίστειο.

Η επίσκεψη κατά τη διάρκεια της σεζόν των ώμων διασφαλίζει ότι θα έχετε ευκολότερο χρόνο να εξερευνήσετε την Κιλαουέα. Η ώρα της ημέρας έχει επίσης σημασία όταν υπολογίζετε τη λιγότερο πολυάσχολη ώρα για να επισκεφθείτε την Kilauea. Η λιγότερο απασχολημένη ώρα είναι νωρίς το πρωί.

Λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να τολμήσουν μια ώρα αφύπνισης πριν από την αυγή για να επισκεφτούν το ηφαίστειο, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι το κάνουν ανταμείβονται με εξαιρετική θέα και μια άποψη που μπορούν να έχουν όλα για τον εαυτό τους.

Σε πολλά άλλα μέρη, η επίσκεψη κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής συνήθως συνεπάγεται κάποιου είδους συμβιβασμό όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες ή τις κακές συνθήκες.

Ο καιρός είναι σταθερά ζεστός και υγρός γύρω από την Kilauea όλο το χρόνο, οπότε αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε κατά τις εποχές του ώμου (απλώς να είστε προσεκτικοί γιατί ο Νοέμβριος είναι πολύ βροχερός).

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Kilauea

Yvonne Baur/Shutterstock

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Κιλαουέα είναι κατά την τουριστική περίοδο αιχμής, που είναι ο χειμώνας. Μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, το εθνικό πάρκο Hawaii Volcanoes είναι γεμάτο.

Πολλοί από τους επισκέπτες ενδιαφέρονται ακριβώς να δουν τον εντυπωσιακό κρατήρα της Kilauea, οπότε αναμένετε ότι η περιοχή θα είναι η πιο πολυσύχναστη. ο Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου Η ίδια προειδοποιεί τους επισκέπτες ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για μεγάλο πλήθος κατά τη διάρκεια της αιχμής της χειμερινής περιόδου, που είναι ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος.

Οι επισκέπτες συχνά περιμένουν για ώρες μόνο για να μπουν στο ίδιο το πάρκο, εκατοστά κατά μήκος της κυκλοφορίας στο Crater Rim Drive, και δεν μπορούν καν να παρκάρουν δίπλα στο Kilauea για να βγουν για να δουν τη λάβα επειδή οι χώροι στάθμευσης είναι γεμάτοι.

Μερικές φορές, η υπηρεσία του πάρκου πρέπει ακόμη και να κλείσει τελείως τα δημοφιλή σημεία θέασης της Kilauea, επειδή τα πλήθη γίνονται ανασφαλή. Εάν επισκεφθείτε την Κιλαουέα κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, μπορεί να επιστρέψετε στο σπίτι απογοητευμένοι επειδή δεν μπορείτε να δείτε πραγματικά το ηφαίστειο λόγω του πλήθους.

Εάν η μόνη φορά που μπορείτε να επισκεφτείτε την Κιλαουέα είναι την περίοδο αιχμής, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τα πλήθη. Ελάτε πολύ νωρίς το πρωί και μπορείτε ακόμα να έχετε δημοφιλείς απόψεις για το Kilauea.

Υπάρχουν επίσης λιγότερο δημοφιλή μονοπάτια που εξακολουθούν να σας επιτρέπουν να έχετε θέα στο ηφαίστειο. Μια άλλη κακή στιγμή για να επισκεφθείτε την Κιλαουέα είναι όταν η ηφαιστειακή έκρηξη είναι επικίνδυνη για τους επισκέπτες.

Η υπηρεσία του πάρκου συνήθως αποκλείει τους δρόμους μόλις πληροφορηθεί ότι οι συνθήκες είναι επικίνδυνες, αλλά δεν θέλετε να κάνετε το ταξίδι απλώς για να επιστρέψετε στο σπίτι απογοητευμένοι. Ελέγξτε εάν υπάρχουν ειδοποιήσεις εκ των προτέρων στη Χαβάη Ιστοσελίδα του Εθνικού Πάρκου Volcanoes ή το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ δικτυακός τόπος.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Alan Budman/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πότε θα είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κιλαουέα:

  • Προετοιμαστείτε για τα πλήθη. Εάν επισκέπτεστε τις ώρες αιχμής, προετοιμαστείτε για μεγάλες αναμονές και ενδεχομένως να μην έχετε τη θέα της Kilauea που θέλετε. Ο μεγαλύτερος παράγοντας όταν αποφασίζετε πότε θα επισκεφθείτε την Κιλαουέα θα πρέπει να είναι η αποφυγή του πλήθους.
  • Οι τιμές του πάρκου είναι ίδιες όλο το χρόνο. Πληρώνετε 30 $ για εισιτήριο εισόδου 7 ημερών. Οι τιμές των ξενοδοχείων ποικίλλουν ανάλογα με την τουριστική περίοδο.
  • Φέρτε αδιάβροχο εξοπλισμό. Βρέχει πολύ όλο το χρόνο γύρω από την Κιλαουέα. Βρέχει περισσότερο στα τέλη του φθινοπώρου, ειδικά τον Νοέμβριο.
  • Ελέγχετε πάντα τις συνθήκες του ηφαιστείου πριν το επισκεφτείτε. Μερικές φορές, το πάρκο πρέπει να κλείσει προσωρινά τις περιοχές γύρω από την κορυφή του Κιλαουέα, εάν μια έκρηξη είναι δυνητικά επικίνδυνη για τους επισκέπτες.

Συχνές Ερωτήσεις

Kilauea, Kauai 21 Ιουνίου 2023 Αγάλματα παιδιών και ζώων γύρω από έναν ογκόλιθο που ονομάζεται Κάνοντας Χαρούμενο Θόρυβο στους Βοτανικούς Κήπους και το Πάρκο Γλυπτικής Na Aina Kai σε Kilauea, Kauai, Χαβάη, Ηνωμένες Πολιτείες

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στην Κιλαουέα που μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας:

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του Kilauea;

Το Kilauea μπορεί να είναι ως επί το πλείστον ασφαλές για τους επισκέπτες, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα ενεργό ηφαίστειο. Το πιο επικίνδυνο μέρος οποιασδήποτε έκρηξης είναι το «vog» ή η ηφαιστειακή ομίχλη. Αυτή η πυκνή ομίχλη περιέχει επικίνδυνα σωματίδια όπως σκόνη και χημικές ουσίες. Άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, έγκυες γυναίκες και παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν το Kilauea κατά τη διάρκεια των βαρέων ημερών.

Εκρήγνυται η Κιλαουέα το 2023;

Η Kilauea δραστηριοποιείται συνεχώς εδώ και δεκαετίες. Η περίοδος δραστηριότητας συνεχίζεται το 2023, με αργή λάβα να χαιρετίζει τους επισκέπτες.

Είναι πιθανό να εκραγεί το Κιλαουέα;

Ενώ η Kilauea στάζει λάβα από τη δεκαετία του 1980, η πιθανότητα μιας πτητικής έκρηξης είναι χαμηλή. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ενημερώσεις για την ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν από την επίσκεψη, καθώς αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το ηφαίστειο στη Χαβάη;

Όλο το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης, συμπεριλαμβανομένου του Κιλαουέα, είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου έχει τοποθετήσει ξεκάθαρα πινακίδες που ενημερώνουν τους επισκέπτες πού να πάνε και τυχόν τραυματισμοί συνήθως συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι αγνοούν αυτές τις πινακίδες.

Πόσο συχνά εκρήγνυται το Kilauea;

Το Kilauea τείνει να εκρήγνυται κάθε λίγα χρόνια. Οι εκρήξεις του διαρκούν πολύ, γι’ αυτό και είναι τόσο δημοφιλές στους επισκέπτες.

Λοιπόν, Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κιλαουέα;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κιλαουέα είναι στα τέλη Αυγούστου έως τον Σεπτέμβριο. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τον σχετικά ξηρότερο καλοκαιρινό καιρό, αποφεύγοντας παράλληλα την αιχμή του πλήθους. Για πιο προσιτές και λιγότερο πολυσύχναστες επισκέψεις, πηγαίνετε αργότερα το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain

Ταξιδιωτικός οδηγός Χαβάης

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια