The Best Time to Visit Badlands National Park in 2024

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands;

Οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands είναι η άνοιξη και οι αρχές του φθινοπώρου, προσφέροντας ήπιος καιρός και λιγότερα πλήθη για δραστηριότητες όπως πεζοπορία και κάμπινγκ. Ονομάστηκε για το απαιτητικό του έδαφος, το πάρκο αντιμετωπίζει λιγότερο έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών, με αποτέλεσμα την άνεση και την ασφάλεια των επισκεπτών. Αυτοί οι μήνες περιλαμβάνουν επίσης προγράμματα υπό την καθοδήγηση των δασοφυλάκων και ευκαιρίες για να δείτε την τοπική άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας συλλογής βίσονων.

Το τραχύ τοπίο του Εθνικού Πάρκου Badlands στη Νότια Ντακότα των Η.Π.Α., είναι απαραίτητο για όποιον θέλει να εξερευνήσει την τυπική αμερικανική Δύση. Τα εκπληκτικά φυσικά τοπία, συμπεριλαμβανομένων των πολύχρωμων φαραγγιών και των απότομων κωδωνογραμμών, είναι αρκετός λόγος για να επισκεφθείτε.

Στα εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια της γης στο πάρκο, μπορείτε επίσης να δείτε ζώα ζωντανά και νεκρά – σύγχρονα είδη όπως πρόβατα μεγαλόκερως και απολιθώματα ζώων, συμπεριλαμβανομένων γατών με δόντια σπαθιού.

Ένα ταξίδι στο Εθνικό Πάρκο Badlands είναι απαραίτητο όσο βρίσκεστε στη Νότια Ντακότα. Συνεχίστε να διαβάζετε για συμβουλές σχετικά με το πότε να το επισκεφτείτε, πότε να το επισκεφτείτε για να εξοικονομήσετε χρήματα και πολλά άλλα.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Διαβάστε επίσης :Τα 8 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands είναι την άνοιξη (Απρίλιος-Μάιος) ή νωρίς το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος έως αρχές Οκτωβρίου), όταν έχετε τον καλύτερο συνδυασμό καλού καιρού και λιγότερα πλήθη.

Το Εθνικό Πάρκο Badlands πήρε το όνομά του από τις τοπικές φυλές των ιθαγενών της Αμερικής (οι λαοί Lakota το αποκαλούσαν Mako Sika ή «κακές χώρες») χάρη στο σκληρό έδαφος και τις ακραίες θερμοκρασίες.

Τα καλοκαίρια είναι εξαιρετικά ζεστά, ενώ οι χειμώνες μπορεί να είναι τυφλά κρύοι. Η επίσκεψη την άνοιξη ή το φθινόπωρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγετε από τις χειρότερες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου , οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες τον Απρίλιο είναι 62 βαθμούς Φαρενάιτ, πριν ανέβουν στους 72 βαθμούς Φαρενάιτ τον Μάιο.

Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος έχουν παρόμοιο ήπιο καιρό. Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο είναι περίπου 81 βαθμοί Φαρενάιτ, ενώ η μέση ημερήσια υψηλή θερμοκρασία τον Οκτώβριο είναι 68 βαθμούς Φαρενάιτ.

εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανότητες για καταιγίδες, φρικτές ανέμους και δραστικές αλλαγές θερμοκρασίας, απλώς είναι λιγότερο συχνές από ό,τι το χειμώνα ή το καλοκαίρι. Πάντα να ελέγχετε τον επίσημο ιστότοπο του πάρκου ή την τοπική πρόγνωση καιρού  πριν βγείτε έξω για να δείτε αν προβλέπονται καταιγίδες ή επικίνδυνες συνθήκες.

Ο καιρός είναι ιδανικός για υπαίθριες περιπέτειες και για όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων, όπως:

  • Οδηγώντας τις γραφικές διαδρομές
  • Backpacking
  • Κατασκήνωση
  • Ιππασία
  • Ποδηλασία

Εκτός από τα εκπληκτικά τοπία, την άνοιξη και το φθινόπωρο μπορείτε να εντοπίσετε μερικά από τα είδη λιβαδιών που αποκαλούν το Εθνικό Πάρκο Badlands σπίτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης, μπορείτε να δείτε είδη όπως σκυλιά λιβάδι και πρόβατα μεγαλόκερως, συνήθως από τυπικά σημεία επιφυλακής .

Το φθινόπωρο, μπορείτε να δείτε τη διάσημη συλλογή βίσονων Badlands , όταν οι δασοφύλακες συλλέγουν και επισημαίνουν τους βίσωνες για να παρακολουθούν τον τοπικό πληθυσμό. Προγράμματα Ranger και άλλες εκδηλώσεις με οδηγό είναι συνήθως διαθέσιμα στο πάρκο από τον Απρίλιο ή τον Μάιο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Μάθετε περισσότερα για το πάρκο κάνοντας μια βόλτα με οδηγό γεωλογίας, παρακολουθώντας ένα βραδινό πρόγραμμα ή διανυκτερεύοντας για το πρόγραμμα νυχτερινού ουρανού. Τα περισσότερα κέντρα επισκεπτών είναι επίσης ανοιχτά αυτή την περίοδο και έχουν περισσότερες ώρες από ό,τι το χειμώνα.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από τον Νοέμβριο έως τις αρχές Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχετε λιγότερες επιλογές διαμονής μέσα στο ίδιο το πάρκο.

Το Cedar Pass Lodge , το μοναδικό κατάλυμα μέσα στο ίδιο το πάρκο, είναι ανοιχτό μόνο από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο, το Sage Creek Campground  είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και δωρεάν για τους επισκέπτες, αν και θα χρειαστείτε καλό εξοπλισμό για το κρύο εάν θέλετε να κατασκηνώσετε εδώ το χειμώνα.

Αν θέλετε να μείνετε κοντά στο πάρκο, αλλά όχι μέσα στο πάρκο, τότε ο χειμώνας είναι σίγουρα η λιγότερο δαπανηρή εποχή για να επισκεφθείτε. Οι περισσότεροι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Badlands μένουν στο Rapid City, το οποίο απέχει περίπου μία ώρα.

Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι οι χαμηλότερες το χειμώνα και τα περισσότερα μέρη προσφέρουν έκπτωση τουλάχιστον 20% σε σύγκριση με τις τιμές της περιόδου αιχμής από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Το Rapid City διαθέτει επίσης ένα περιφερειακό αεροδρόμιο το οποίο οι επισκέπτες που έρχονται από πιο μακριά μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να φτάσουν στο Εθνικό Πάρκο Badlands. Το περιφερειακό αεροδρόμιο Rapid City έχει συνήθως τις χαμηλότερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων τον Ιανουάριο.

Το πλησιέστερο μεγάλο αεροδρόμιο είναι το Billings, το οποίο έχει επίσης τις χαμηλότερες τιμές το χειμώνα. Το ταξίδι στο δρόμο είναι πάντα μια επιλογή και το κόστος οδήγησης του δικού σας αυτοκινήτου θα είναι το ίδιο όλο το χρόνο.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands είναι το χειμώνα. Από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, το πάρκο δέχεται πολύ λιγότερους επισκέπτες από ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο.

Οι πιθανοί επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Badlands συνήθως φοβούνται από τις σκληρές συνθήκες το χειμώνα. Οι μέσες ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο είναι λίγο πάνω από το μηδέν, αλλά μετά το βράδυ, οι μέσες θερμοκρασίες είναι μόλις 11 βαθμοί Φαρενάιτ .

Τα συχνά χιόνια και οι καταιγίδες αποκλείουν μονοπάτια και γραφικές διαδρομές, ενώ οι δυνατοί άνεμοι το κάνουν να νιώθεις ακόμα πιο κρύο. Υπάρχουν επίσης λιγότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ορισμένα κέντρα επισκεπτών, όπως το White River Visitor Center , κλείνουν για την εποχή και προγραμματίζονται λιγότερες δραστηριότητες δασοφυλάκων. Για τον ανεξάρτητο επισκέπτη, τίποτα από αυτά δεν αποτελεί πρόβλημα. Αρκεί η χαρά των μονοπατιών με λίγο κόσμο και το αραιό τοπίο χιονισμένο.

Εφόσον διαθέτετε ανθεκτικό εξοπλισμό για το κρύο, όπως μπαστούνια πεζοπορίας, ζεστά στρώματα και παπούτσια με καλό κράτημα, θα μπορείτε να απολαύσετε όμορφα χιονισμένα τοπία, παγωμένους καταρράκτες και άλλα υπέροχα τοπία.

Πολλά από τα είδη στο Εθνικό Πάρκο Badlands είναι χτισμένα για τον κρύο καιρό, επομένως μόνο και μόνο επειδή το επισκέπτεστε το χειμώνα δεν σημαίνει ότι δεν θα εντοπίσετε την άγρια ​​ζωή.

Θα έχετε πραγματικά πιο οικεία εμπειρίες με κοπάδια προβάτων και βίσωνας, όταν δεν υπάρχουν πλήθη άλλων ανθρώπων που τρομάζουν τα ζώα ή προκαλούν μποτιλιαρίσματα γύρω από δημοφιλή σημεία θέασης.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands είναι το καλοκαίρι (Ιούνιος-Αύγουστος), που έχει πολύ ζεστό καιρό και πολλά πλήθη.

Το Εθνικό Πάρκο Badlands έχει ακραίες καιρικές συνθήκες όχι μόνο το χειμώνα. Τα καλοκαίρια τείνουν να είναι πολύ ζεστά. Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούλιο εκτινάσσονται στους 92 βαθμούς Φαρενάιτ και υπάρχουν πολλές μέρες που οι υψηλές θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ.

Δεν υπάρχουν πηγές νερού έξω από τα κέντρα επισκεπτών, επομένως ο κίνδυνος αφυδάτωσης τις ζεστές μέρες είναι υψηλός. Το καλοκαίρι είναι επίσης η πιο βροχερή εποχή, ειδικά ο μήνας Ιούνιος, ο οποίος δέχεται πάνω από 3 ίντσες βροχής κατά μέσο όρο.

Οι ξαφνικές βροχοπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες . Το αργιλώδες έδαφος των Badlands μετατρέπεται εύκολα σε λάσπη, γεγονός που κάνει τη δυσάρεστη πεζοπορία ακόμα κι αν δεν υπάρχει βροχή.

Πολλοί άνθρωποι πακετάρουν το αντηλιακό, το νερό και τα παιδιά τους και έρχονται στο Badlands το καλοκαίρι ούτως ή άλλως. Αναμένετε κίνηση σε δημοφιλείς γραφικές διαδρομές, μεγάλες ουρές για να μπείτε σε χώρους στάθμευσης και πολλά πλήθη σε δημοφιλή σημεία επιφυλακής όπου μπορείτε να δείτε την άγρια ​​ζωή.

Ακόμα και το να φτάσετε στο Εθνικό Πάρκο Badlands μπορεί να είναι οδυνηρό, καθώς δημοφιλείς καλοκαιρινές εκδηλώσεις όπως το Sturgis Motorcycle Rally  σημαίνει ότι οι δρόμοι γεμίζουν με επισκέπτες και τα ξενοδοχεία αυξάνουν τις τιμές τους.

Το καλοκαίρι είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα παιδιά, και όχι μόνο επειδή αυτή είναι η εποχή που είναι πιο πιθανό να έχουν ελεύθερο χρόνο από το σχολείο.

Το καλοκαίρι έχει τη μεγαλύτερη επιλογή όσον αφορά τις εκδηλώσεις και άλλα διασκεδαστικά πράγματα για τα παιδιά, όπως το Πρόγραμμα Junior Ranger . Οι ερασιτέχνες αστρολόγοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να το επισκεφτούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αστρονομίας Badlands  τον Ιούλιο.

Εθνικό πάρκο Badlands ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος στο Εθνικό Πάρκο Badlands είναι κρύος και συχνά χιονισμένος, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -12 έως -1°C (10-30°F). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για χειμερινή φωτογράφιση, αποτύπωση της απίστευτης ομορφιάς του τοπίου και εντοπισμό της άγριας ζωής σαν πρόβατα με μεγάλα κέρατα ενάντια στο χιόνι.

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος συνεχίζεται με κρύο καιρό, ιδανικό για σκι αντοχής και χιονοπέδιλα στα μονοπάτια του πάρκου, απόλαυση της μοναξιάς της χειμερινής περιόδου και παρακολούθηση προγραμμάτων από δασοφύλακες στο Ben Reifel Visitor Center.

Μάρτιος

Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, οι θερμοκρασίες στο Εθνικό Πάρκο Badlands κυμαίνονται από -6 έως 7°C (21-45°F). Ο Μάρτιος είναι εξαιρετικός για να δείτε την αρχή της απόψυξης, να κάνετε πεζοπορία σε μονοπάτια όπως το Notch Trail και να παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια της άγριας ζωής που αναδύονται από τον χειμώνα.

Απρίλιος

Ο Απρίλιος φέρνει πιο ήπιο καιρό, με θερμοκρασίες περίπου 1 έως 14°C (34-57°F). Απολαύστε τα ανθισμένα αγριολούλουδα, εξερευνήστε τον δρόμο Badlands Loop για γραφική θέα και παρακολουθήστε τους εορτασμούς της Ημέρας της Γης στο πάρκο.

Ενδέχεται

Ο Μάιος έχει θερμότερες θερμοκρασίες από 7 έως 21°C (45-70°F). Είναι μια εξαιρετική εποχή για παρατήρηση πουλιών, καθώς τα αποδημητικά πουλιά επιστρέφουν, για πεζοπορία σε περιοχές όπως η περιοχή άγριας φύσης Sage Creek και απολαμβάνοντας τα πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα.

Ιούνιος

Ο Ιούνιος φέρνει ζεστό καιρό, με θερμοκρασίες μεταξύ 14 και 27°C (57-81°F). Εξερευνήστε τα μονοπάτια του πάρκου, απολαύστε την παρατήρηση των άστρων κάτω από τον καθαρό νυχτερινό ουρανό και επισκεφθείτε το μονοπάτι Fossil Exhibit Trail για να μάθετε για το αρχαίο παρελθόν της περιοχής.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος είναι ζεστός στο Εθνικό Πάρκο Badlands, με θερμοκρασίες από 18 έως 32°C (64-90°F). Οι πεζοπορίες νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ είναι καλύτερες, όπως το Castle Trail, για να αποφύγετε τη ζέστη της ημέρας και να παρακολουθήσετε τα νυχτερινά προγράμματα αστρονομίας του πάρκου.

Αύγουστος

Ο Αύγουστος συνεχίζεται με ζεστό καιρό, προσφέροντας θερμοκρασίες από 17 έως 31°C (63-88°F). Απολαύστε την θέαση της άγριας ζωής, ιδιαίτερα των βίσονων και των σκύλων λιβάδι, κάντε μια γραφική οδήγηση στην είσοδο Pinnacles για εκπληκτικά τοπία και εξερευνήστε τα κέντρα επισκεπτών του πάρκου.

Σεπτέμβριος

Καθώς αρχίζει το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες στο Εθνικό Πάρκο Badlands κυμαίνονται από 11 έως 26°C (52-79°F). Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για πεζοπορία και εξερεύνηση μονοπατιών με λιγότερο κόσμο, φωτογραφίζοντας τα μεταβαλλόμενα χρώματα του τοπίου και για να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ Αστρονομίας Badlands.

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες από 3 έως 18°C ​​(37-64°F). Απολαύστε τον καθαρό αέρα του φθινοπώρου σε μονοπάτια όπως το Door Trail, παρακολουθήστε την άγρια ​​ζωή που προετοιμάζεται για το χειμώνα και εξερευνήστε τους πλούσιους γεωλογικούς σχηματισμούς του πάρκου με λιγότερη θερμότητα.

Νοέμβριος

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες τον Νοέμβριο κυμαίνονται από -3 έως 10°C (27-50°F). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για ήσυχη εξερεύνηση του πάρκου, φωτογραφίζοντας τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς χωρίς πολύ κόσμο και για να απολαύσετε το γαλήνιο τοπίο που θυμίζει χειμώνα.

Δεκέμβριος

Ο χειμώνας φέρνει ψυχρότερες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -9 έως 2°C (16-36°F). Ο Δεκέμβριος προσφέρει μια γαλήνια εμπειρία πάρκου, με ευκαιρίες για χειμερινή φωτογραφία, εντοπισμό χειμερινών άγριων ζώων και απόλαυση της έντονης ομορφιάς των Badlands κάτω από μια κουβέρτα χιονιού.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές μόνο επιπλέον ερωτήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στο Badlands:

Πόσες μέρες χρειάζεστε στο Εθνικό Πάρκο Badlands;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον δύο ημέρες στο Εθνικό Πάρκο Badlands. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα όμορφα τοπία και ελπίζουμε να δείτε τον νυχτερινό ουρανό.

Αξίζει να πάτε στο Εθνικό Πάρκο Badlands;

Αξίζει οπωσδήποτε να πάτε στο Εθνικό Πάρκο Badlands. Οι πολύχρωμοι, τραχείς βραχώδεις σχηματισμοί είναι δύσκολο να βρεθούν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Πόσο γεμάτο είναι το Εθνικό Πάρκο Badlands τον Ιούλιο;

Ο Ιούλιος είναι ο πιο πολυσύχναστος μήνας στο Εθνικό Πάρκο Badlands. Περιμένετε μεγάλες ουρές στα κέντρα επισκεπτών, αλλά επειδή το πάρκο είναι τεράστιο, μπορείτε να κερδίσετε τα πλήθη κατευθυνόμενοι σε ένα λιγότερο γνωστό μονοπάτι.

Πόσο καιρό χρειάζεστε για να διασχίσετε το Εθνικό Πάρκο Badlands;

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να διασχίσετε το Εθνικό Πάρκο Badlands εξαρτάται από τη διαδρομή που ακολουθείτε. Ο πιο δημοφιλής δρόμος, ο δρόμος Badlands Loop, διαρκεί περίπου μία ώρα.

Το Badlands κοστίζει χρήματα;

Το Εθνικό Πάρκο Badlands χρεώνει μια τυπική είσοδο, όπως τα περισσότερα άλλα Εθνικά Πάρκα. Τα οχήματα πρέπει να πληρώνουν $30, ενώ τα άτομα πληρώνουν $15.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Badlands είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο, όταν ο καιρός είναι ήπιος και τα πλήθη είναι πιο διαχειρίσιμα. Ο χειμώνας είναι για πιο σκληρούς επισκέπτες, αλλά μια εξαιρετική εποχή για να τον επισκεφτείτε για να ξεπεράσετε τα πλήθη και τις τιμές αιχμής στα ξενοδοχεία.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφθείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Εθνικό Πάρκο Badlands. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Διαβάστε επίσης :

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια