Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Οι προτιμήσεις για πόλεις είναι αρκετά προσωπικές. Ο θησαυρός ενός ατόμου είναι η επιστροφή ενός άλλου. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχουν πόλεις που απλά το έχουν .

Αυτές οι αστέρες πόλεις έχουν αιχμαλωτίσει τη ρομαντική φαντασία των ανθρώπων για δεκαετίες, αν όχι αιώνες. Τραγούδια έχουν γραφτεί προς τιμήν τους, η ποίηση έχει εμπνευστεί από την ομορφιά τους και οι ταινίες προσπάθησαν να αποτυπώσουν τη μαγεία.

Αυτή η λίστα, που βασίζεται στην έκθεση της Resonance Consultancy για τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2021, επισημαίνει τις πόλεις που προτιμούν περισσότερο οι ντόπιοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες ταξιδιώτες, σε αντίθεση με την απλή εξέταση της βιωσιμότητας ή της ελκυστικότητας του τουρισμού. Για να αναφέρω την Τίνα Τέρνερ, αυτές οι 30 πόλεις «είναι απλώς οι καλύτερες, καλύτερες από όλες τις υπόλοιπες».

30. Μελβούρνη, Αυστραλία

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  4,629 εκατομμύρια

Η Μελβούρνη συχνά παραβλέπεται για άλλα πιο λαμπερά μέρη της Αυστραλίας (σε κοιτάμε, Σίδνεϊ). Αλλά εμπιστευτείτε μας όταν λέμε ότι αυτή είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε.

Αυτό που μας αρέσει περισσότερο σε αυτό είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει τι σκεφτόμαστε. Η απόμακρη πόλη είναι δροσερή απλώς και μόνο επειδή είναι στη φύση της και δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσει. Ένα ευρύ δίκτυο από σοκάκια κρύβει ανεξάρτητα καφέ, μπουτίκ και μικρές γκαλερί. Η τέχνη του δρόμου φέρνει χρώμα στις κενές προσόψεις και οι ανερχόμενοι τοπικοί καλλιτέχνες τραβούν την δέουσα προσοχή στο Gertrude Contemporary.

Η πόλη είναι επίσης διεθνής, με μετανάστες από όλο τον κόσμο να συναναστρέφονται με ντόπιους και διεθνείς τουρίστες.

*Σημείωση: Με βάση την έκθεση της Resonance Consultancy « 2021 οι καλύτερες πόλεις του κόσμου », αυτή η κατάταξη πόλεων μετρήθηκε σύμφωνα με 14 περιοχές που ομαδοποιούνται σε έξι βασικές κατηγορίες και οι πληθυσμοί που αναφέρονται είναι περιοχών του μετρό.

29. Χονγκ Κονγκ

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  7,398 εκατομμύρια

Η περίπλοκη ιστορία του Χονγκ Κονγκ του έχει δώσει μια εξίσου περίπλοκη προσωπικότητα που καθιστά δύσκολο τον ορισμό του. Η πόλη-σχεδόν-κράτος απέκτησε τελικά την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1997, αλλά τώρα παλεύει για να ανακτήσει την αυτοδιακυβέρνηση από την Κίνα. Ως αποτέλεσμα, η περιοχή δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στην Ανατολική Ασία και πιστεύουμε ότι αυτό είναι καλό.

Ένα από τα κύρια πράγματα που πρέπει να κάνετε εδώ είναι απλά να φάτε. Θα βρείτε πολλά εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό, αλλά πιστεύουμε ότι το καλύτερο φαγητό στην πόλη είναι στην πραγματικότητα στη νυχτερινή αγορά Temple Street. Οι άτυποι πάγκοι που καταλαμβάνουν το δρόμο προσφέρουν μια σειρά από τοπικά και διεθνή πιάτα.

Ένα άλλο πράγμα που δεν πρέπει να χάσετε είναι το Μουσείο Ιστορίας του Χονγκ Κονγκ. Μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, θα μάθετε για την ιστορία της πόλης, για να περπατήσετε κυριολεκτικά στα διάφορα στάδια της. Θα πρέπει επίσης να περάσετε λίγο χρόνο περπατώντας στον παραλιακό δρόμο του. Το να ανεβείτε στην κορυφή Victoria Peak είναι απαραίτητο – ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι το προσαρτημένο εμπορικό κέντρο είναι μια τυρώδης τουριστική παγίδα – έστω και μόνο για την εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης.

 

28. Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  3,316 εκατομμύρια

Το μόνο σφάλμα του Σαν Ντιέγκο είναι ότι βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Αν δεν υπήρχε η σκιά των δύο αυτών πόλεων, το Σαν Ντιέγκο θα ήταν πολύ πιο διάσημο.

Δεν θα πούμε ότι οι δύο κύριες πόλεις της Καλιφόρνια δεν αξίζουν τον κόπο, αλλά αν θέλετε χαμηλότερη τιμή και ψυχρότερη ατμόσφαιρα, το Σαν Ντιέγκο είναι εκεί που βρίσκεται. Η πόλη έχει περισσότερες από 20 παραλίες, οπότε σίγουρα θα μπορέσετε να ζήσετε τα όνειρά σας για σέρφερ εδώ. Η ζεστασιά και ο ήλιος όλο το χρόνο κάνουν αυτή την πόλη ειδυλλιακή για να την επισκεφτείτε οποιαδήποτε εποχή και ακόμα πιο ειδυλλιακή για να ζήσετε. το σύνορο.

27. Μιλάνο, Ιταλία

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  4,994 εκατομμύρια

Το Μιλάνο είναι η ιταλική απάντηση στο Παρίσι. Η πόλη είναι εκλεπτυσμένη, κομψή και σίγουρα ασχολείται με τις εμφανίσεις. Αυτή η αφοσίωση στη μόδα και το ντιζάιν είναι εμφανής παντού, από τις περίπλοκες λεπτομέρειες της βασιλικής της πόλης μέχρι τις συμμετρικές καμάρες του εμπορικού κέντρου Galleria Vittorio Emanuele II έως την εκλεπτυσμένη εμφάνιση σχεδόν κάθε ανθρώπου στο δρόμο (εκτός από μερικούς από τους τουρίστες).

Αυτή η ιταλική πόλη κερδίζει επίσης όνομα στη βιομηχανία βιώσιμου σχεδιασμού. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι το Bosco Verticale , ή «Κάθετο Δάσος», ένα πράσινο κτίριο που διακρίνεται για τη χρήση των τειχών με πυκνά δάση.

Σίγουρα συμφωνούμε με την προσγείωση του Μιλάνου στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις, τόσο για ταξίδι όσο και για διαβίωση.

26. Πράγα, Τσεχία

Πληθυσμός:  1,164 εκατομμύρια

Η υπέροχη Πράγα είναι μια πόλη αντιφάσεων και αντιπαραθέσεων. Η παλιά του πόλη είναι βγαλμένη από παραμύθι, με μεσαιωνικά πλακόστρωτα δρομάκια, έναν Αστρονομικό Πύργο Ρολογιού και μια γέφυρα διάσημη για την ομορφιά της. Το κομμάτι-ντε-αντίσταση αυτής της πλευράς της πόλης είναι το Κάστρο του Καρόλου, το οποίο είναι σκαρφαλωμένο σε ένα λόφο και κοιτάζει πάνω από τον ποταμό Μολδάβα. Αυτό είναι το μέρος της Πράγας στο οποίο οι περισσότεροι τουρίστες συγκεντρώνουν τον χρόνο τους και για καλό λόγο.

Αλλά αν τολμήσετε να απομακρυνθείτε από το παραμύθι, θα σας υποδεχτεί μια διαφορετική —αν και όχι κατώτερη— πλευρά της πόλης. Αυτός που κρατά τα σημάδια του εξαναγκασμού στη Σοβιετική Ένωση. Απλά, γκρίζα κτίρια έρχονται σε αντίθεση με τις τερακότα και τις πράσινες στέγες στην παλιά πόλη. Σίγουρα, σίγουρα δεν είναι τόσο ελκυστικά οπτικά, αλλά έχουν την υπόγεια, αβίαστη, δροσερή αίσθηση πολλών μετασοβιετικών πόλεων.

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η πλευρά που ευθύνεται για την εκπληκτική νυχτερινή ζωή της Πράγας, η οποία κατατάσσεται εδώ ως η τέταρτη καλύτερη στον κόσμο, πίσω από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Βαρκελώνη.

25. Πεκίνο, Κίνα

Πληθυσμός:  19,437 εκατομμύρια

Η κινεζική πρωτεύουσα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις που θα επισκεφτείς ποτέ. Εάν πιστεύετε ότι η Νέα Υόρκη είναι απασχολημένη, περιμένετε μέχρι να πετάξετε στο Πεκίνο και προσπαθήστε να βρείτε το δρόμο σας για οπουδήποτε θέλετε να πάτε. Ο τεράστιος αριθμός των ανθρώπων που ζουν στην πόλη μπορεί να είναι συντριπτικός, αλλά μην αποθαρρύνεστε από αυτό! Το να μάθετε πώς να πλοηγείστε στο Πεκίνο είναι μια περιπέτεια που προσφέρει πολλές ανταμοιβές.

Δύο βασικοί παράγοντες βοήθησαν το Πεκίνο να καταταχθεί ψηλά όσον αφορά τη βιωσιμότητα: Έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών παγκοσμίως 500 και είναι μία από τις πέντε πρώτες πόλεις με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας. Ωστόσο, δεν θα συνιστούσαμε τη διαμονή στο Πεκίνο απλώς και μόνο λόγω του υψηλού επιπέδου ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία συνδέεται με μια σειρά ζητημάτων υγείας .

Τούτου λεχθέντος, πιστεύουμε απολύτως ότι όλοι πρέπει να το επισκεφτούν. Η Απαγορευμένη Πόλη της Δυναστείας Μινγκ αξίζει μια θέση στη λίστα με τα κουβάρια κάθε ταξιδιώτη, όπως και το Σινικό Τείχος της Κίνας.

24. Βιέννη, Αυστρία

Πληθυσμός:  1,843 εκατομμύρια

Με την πρώτη ματιά, η Βιέννη είναι η πεμπτουσία πόλη της Κεντρικής Ευρώπης, με μεσαιωνικό πυρήνα, αμέτρητα καφέ και ένα ποτάμι που την κόβει στα δύο. Και ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε πρωτεύουσα της περιοχής, δεν υπάρχει πόλη σαν τη Βιέννη.

Αρχικά, η αυστριακή πρωτεύουσα ήταν επίσης το κέντρο της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και, για πολλές περιόδους, της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων. Ο τελευταίος άφησε δύο παλάτια που μπορούν ακόμα να επισκεφτούν, το Schonbrunn και τα ανάκτορα Hofburg. Αυτά είναι δύο από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης, μαζί με την Stephansplatz και την Κρατική Όπερα της Βιέννης.

Η πόλη είναι επίσης ξεχωριστή στη σημασία των καφενείων της. Όχι μόνο η κουλτούρα του καφέ εφευρέθηκε πρακτικά εδώ, αλλά σημαντικά πνευματικά κινήματα όπως ο μοντερνισμός δημιουργήθηκαν στα καφενεία της πόλης, μια κουλτούρα τόσο σημαντική που αναγνωρίζεται από την UNESCO ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Για να μην πιστεύετε ότι η πόλη είναι υπέροχη μόνο για επίσκεψη, ας είμαστε οι πρώτοι που θα δηλώσουμε ότι είναι επίσης η πιο βιώσιμη πόλη στον κόσμο . Η ισότητα υψηλού εισοδήματος, το εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, οι πολυάριθμοι χώροι πρασίνου μέσα και γύρω από αυτό, η ασφάλεια, η χαμηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και η αποτελεσματική δημόσια συγκοινωνία συνδυάζονται για να το κάνουν ένα καταπληκτικό μέρος για να τακτοποιήσετε.

23. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Πληθυσμός:  15,311 εκατομμύρια

Η Κωνσταντινούπολη μπορεί να μην είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, αλλά πέρασε χιλιάδες χρόνια ως πρωτεύουσα πολλών αυτοκρατοριών, δηλαδή της Ρωμαϊκής/Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Λατινικής Αυτοκρατορίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μια αλλαγή ονόματος και θέσης απλά δεν μπορεί να αναιρέσει την πλούσια ιστορία της πόλης που την έχει τοποθετήσει ως τόπο συναντήσεων.

Στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, θα βρείτε τη συνάντηση της Ευρώπης και της Ασίας καθώς και της ιστορίας και της νεωτερικότητας. Θα δείτε μια σειρά από όμορφα τζαμιά, τα πιο γνωστά από τα οποία είναι η Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί. Αλλά στρίψτε μια γωνία και θα βρείτε καταστήματα για επωνυμίες υψηλής μόδας που επιδεικνύουν αφειδώς πλούτο. Περπατήστε λίγο περισσότερο και μπορεί να βρεθείτε στον λαβύρινθο του Μεγάλου Παζαριού, όπου οι πωλητές θα φωνάζουν με προσφορές για τα πάντα, από χαλιά μέχρι μπαχαρικά και αναμνηστικά κλισέ.

Όπως και άλλες μεγάλες πόλεις, η Κωνσταντινούπολη είναι χαοτική, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό διακοπών. Όσο για το να ζεις εκεί, εξαρτάται από την προσωπικότητά σου. Αλλά αν αγαπάτε μια πόλη που έχει ιστορία, ψυχή και εκπλήξεις σε κάθε γωνιά, πιθανότατα θα λατρέψετε μια μακρά παραμονή εδώ.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

22. Ουάσιγκτον, DC

Πληθυσμός:  6,197 εκατομμύρια

Αν ποτέ ένα έθνος σχεδίασε την πρωτεύουσά του ως γράμμα αγάπης για τον εαυτό του, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερο από μια πόλη, η Ουάσιγκτον, DC, είναι ένα μεγάλο μουσείο που χειροκροτεί τη χώρα σε κάθε γωνιά. Όχι, σοβαρά, δεν θα μπορέσετε να περπατήσετε χωρίς να συναντήσετε ένα μνημείο αφιερωμένο σε έναν από τους προέδρους.

Όμως, παρά τον κάπως ναρκισσιστικό χαρακτήρα της, πρέπει να παραδεχτούμε ότι αγαπάμε την DC Η πόλη είναι καλά σχεδιασμένη και είναι πολύ όμορφη. Μεγάλο μέρος του είναι πολύ προσβάσιμο για περπάτημα, υπάρχουν πολλά πάρκα και το μετρό είναι γρήγορο και αποτελεσματικό — αυτά είναι τρία πράγματα που σίγουρα δεν έχουν οι περισσότερες πόλεις στις ΗΠΑ.

Εξάλλου, τα μουσεία Smithsonian είναι όλα δωρεάν! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πάτε σε μερικά από τα καλύτερα μουσεία στις ΗΠΑ χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα. Και ένας μεγάλος πληθυσμός μεταναστών και διπλωματών σημαίνει ότι υπάρχει διαφορετικότητα τόσο στην πόλη όσο και στα προάστια της. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται για να κάνουν την DC μια υπέροχη πόλη για να ζήσετε και να επισκεφθείτε.

21. Λας Βέγκας, Νεβάδα

Πληθυσμός:  2,182 εκατομμύρια

Η Νεβάδα κατέχει τη θέση της σε αυτήν την καλύτερη κατάταξη πόλεων λόγω δύο βασικών παραγόντων: των επιλογών ψυχαγωγίας και του ευνοϊκού καιρού. Η πόλη είναι ένα σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης, γνωστή για τη συμπεριφορά της και τα υπέροχα αξιοθέατα της. Τα καζίνο, τα ξενοδοχεία και τα νυχτερινά σόου είναι αυτά για τα οποία οι άνθρωποι έρχονται εδώ και η πόλη σίγουρα δεν απογοητεύει. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το φαγητό είναι επίσης ποικίλο και πολύ νόστιμο.

Αν είστε λίγο κουρασμένοι από τα φώτα της πόλης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγείτε απευθείας από αυτή την ανθρωπογενή όαση και στην έρημο. Μόλις μια ώρα έξω από την πόλη, θα βρεθείτε στο απόκοσμο Valley of Fire State Parks, ένα από τα πιο υποτιμημένα κρατικά πάρκα της χώρας .

Αν θέλετε διασκεδαστικές πολυτελείς διακοπές, το Λας Βέγκας είναι σίγουρα το μέρος που πρέπει να πάτε. Ωστόσο, οι περισσότερες θέσεις εργασίας περιστρέφονται γύρω από τις βιομηχανίες του τουρισμού και των υπηρεσιών, και η πόλη είναι θορυβώδης και γεμάτη με μεθυσμένους τουρίστες. Είναι υπέροχο για ένα σύντομο ταξίδι, αλλά θα μέναμε εδώ; Με τίποτα.

 

20. Βερολίνο, Γερμανία

Πληθυσμός:  4,026 εκατομμύρια

Το μόνο λάθος του Βερολίνου είναι ότι είναι πολύ αβίαστα cool. Είναι σαν έναν φίλο που είναι βασικά τέλειος και που θέλεις να αντιπαθείς, αλλά δεν μπορείς γιατί είναι επίσης πολύ ωραίος. Πρέπει να επισκεφτείτε το Βερολίνο; Όσες φορές γίνεται. Πρέπει να ζεις εκεί; Σίγουρα άδραξε την ευκαιρία.

Αυτό που προσφέρει η πόλη είναι μια βαθιά (αλλά οδυνηρή) ιστορία, η οποία είναι ακόμα ζωντανή σε μνημεία όπως το Τείχος του Βερολίνου, η Πύλη του Βρανδεμβούργου και τα πολλά μουσεία και μνημεία που θα βρείτε διάσπαρτα παντού. Το Εβραϊκό Μουσείο είναι μέρος της αποτίμησης της πόλης με το σκοτεινό παρελθόν της και θα ήταν κρίμα, όσο δύσκολο κι αν είναι να το ξεπεράσεις. Τα άλλα μεγάλα μουσεία της πόλης συγκεντρώνονται ως επί το πλείστον στο Νησί των Μουσείων της UNESCO και αποτελούνται από το Μουσείο Altes, το Μουσείο Neues, το Alte Nationalgalerie, το Bode-Museum και το Pergamonmuseum.

Μετά από μια μέρα πολιτισμού και ιστορίας, το Βερολίνο μεταμορφώνεται σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σκληρών πάρτι. Η πόλη φημίζεται για τα γιγάντια νυχτερινά κέντρα που μερικές φορές δεν κλείνουν για δύο ολόκληρες μέρες. (Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να μείνετε για όλη την ώρα.) Είναι επίσης φιλικό προς το ποδήλατο, προσιτό, έχει καλές συγκοινωνίες και περισσότερες γκαλερί τέχνης από όσες θα μπορούσατε ποτέ να ελπίζετε να επισκεφτείτε.

Ω, υπάρχει ένα άλλο σφάλμα, η σκηνή του φαγητού δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο άλλες πόλεις. Αλλά δεδομένης της σχεδόν τελειότητάς του, θα το αφήσουμε να ξεφύγει.

 

βρείτε ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή

19. Σίδνεϊ, Αυστραλία

Πληθυσμός:  4,645 εκατομμύρια

Ως η πιο διάσημη πόλη της Ωκεανίας, το Σίδνεϊ κρατά τη δική του θέση απέναντι σε άλλα κοσμοπολίτικα κέντρα. Ο καλός καιρός, οι όμορφες παραλίες, η χαλαρή του συμπεριφορά και η ποικιλομορφία το καθιστούν ένα καταπληκτικό μέρος, είτε για βραχυπρόθεσμες είτε για μακροχρόνιες διαμονές.

Το Σίδνεϊ διαθέτει επίσης παγκοσμίου φήμης πολιτιστικά ιδρύματα, όπως η Όπερα του Σίδνεϊ, η οποία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα στον πλανήτη. Ως το κεράσι πάνω από μια ήδη γλυκιά προσφορά, η πόλη έχει αρκετό αστικό πράσινο χώρο και βρίσκεται κοντά σε τέσσερα εθνικά πάρκα.

18. Τορόντο, Καναδάς

Πληθυσμός:  6,985 εκατομμύρια

Το Τορόντο είναι σαν τη μικρότερη, πιο καθαρή, πιο ωραία αδερφή της Νέας Υόρκης. Η πόλη έχει υπέροχα πανεπιστήμια, έναν πολύ μεγάλο πληθυσμό μεταναστών, πολλά πάρκα, μια όμορφη προκυμαία και μια πραγματικά εκπληκτική σκηνή για φαγητό. Η γαστρονομική πτυχή της οφείλεται κυρίως στην απίστευτη ποικιλομορφία της, η οποία την κάνει επίσης μια πολύ ανεκτική πόλη.

Εξάλλου, το Τορόντο ονομάστηκε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή στη Βόρεια Αμερική , γεγονός που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών που ρίχνουν χρήματα σε αυτό. Κατά τη γνώμη μας, η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά είναι καλύτερα να ζεις παρά να την επισκεφτείς. Όχι ότι είναι κακός τουριστικός προορισμός. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε. Αλλά είναι μια πόλη που πρέπει να περάσετε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε και να απολαύσετε πραγματικά.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

17. Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Πληθυσμός:  5,207 εκατομμύρια

Αν και μπορεί να έχει χάσει τον τίτλο της ως πρωτεύουσα της Ρωσίας, η Αγία Πετρούπολη θα είναι για πάντα η αυτοκρατορική πρωτεύουσα, έναν τίτλο που κράτησε για 200 χρόνια. Εκτός από αυτόν τον τίτλο, η πόλη είναι γνωστή για τα πολυάριθμα νησιά και τις περισσότερες από 300 γέφυρες. Υπάρχει ένας ρομαντισμός σε αυτό, που παρέχεται από τα όμορφα μουσεία, τα παλάτια και τις εκκλησίες του.

Ως τουρίστας, υπάρχουν πολλά πράγματα που απλά δεν μπορείτε να παραλείψετε. Το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ, που βρίσκεται στα πρώην Χειμερινά Ανάκτορα, είναι ένα. Το παλάτι της Αικατερίνης, το υδάτινο θέατρο Mariinsky και η Εκκλησία του Σωτήρα στο Χυμένο Αίμα είναι άλλα. Αυτή η εκκλησία, με τους πολύχρωμους μιναρέδες της είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες της χώρας.

Η Αγία Πετρούπολη υπερηφανεύεται επίσης για τον πιο μορφωμένο πληθυσμό σε αυτήν τη λίστα — γεγονός που είναι αναμφίβολα πηγή υπερηφάνειας.

16. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Πληθυσμός:  1,157 εκατομμύρια

Το Άμστερνταμ εργάζεται σκληρά για να επαναπροσδιορίσει την εικόνα του. Για πολλά χρόνια, η πόλη προσέλκυε τουρίστες που ενδιαφέρονταν για τη νομιμοποιημένη κάνναβη , την περιοχή Red Light και την έντονη νυχτερινή ζωή. Και ενώ αγκάλιασε για πρώτη φορά αυτή την ταυτότητα, η ολλανδική πρωτεύουσα απλώς την είχε αρκετή. Τώρα, θέλει να γίνει κέντρο για τον παγκόσμιο πολιτισμό και το κεφάλαιο. Με όλες τις μετρήσεις, η αποστολή επαναπροσδιορισμού του ήταν επιτυχής.

Νέες γκαλερί τέχνης και μουσεία έχουν ανοίξει, συμπεριλαμβανομένου του Moco, ενώ άλλα καθιερωμένα ιδρύματα όπως το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Rijksmuseum και το Μουσείο Stedelijk του Άμστερνταμ συνεχίζουν να προσελκύουν επισκέπτες.

Η πόλη έχει επίσης μια κουλτούρα καφέ που είναι ευχάριστη και χαλαρή. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι οι πολυάριθμες λωρίδες ποδηλασίας που καθιστούν ασφαλές και εύκολο για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εγκαταλείψει τα αυτοκίνητα και να παραμείνει ενεργό.

15. Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  4,701 εκατομμύρια

Κοίτα, θα είμαστε οι πρώτοι που θα παραδεχτούμε ότι το Σαν Φρανσίσκο δεν είναι για όλους. Αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή το υψηλό κόστος διαβίωσης δυσκολεύει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να τα βγάλει πέρα.

Ωστόσο, η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο της κουλτούρας των start-up και φιλοξενεί πολλές από τις εταιρείες που έχουν αναδιαμορφώσει τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια. Και τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι εταιρείες φέρνουν θέσεις εργασίας με υψηλή αμοιβή σε έναν τομέα που σίγουρα το χρειάζεται.

Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να ζήσετε εδώ, σας συνιστούμε να το επισκεφτείτε. Η πόλη είναι μια από τις ωραιότερες στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια από τις λίγες που θα μπορείτε να εξερευνήσετε με τελεφερίκ. Η ανοιχτότητα και η ανεκτικότητα είναι αναμενόμενα και δεν θα είστε ποτέ μακριά από τη φύση. Η πόλη έχει πολλά όμορφα αστικά πάρκα και είναι επίσης αρκετά κοντά σε πολλά από τα φυσικά τοπία που κάνουν την Καλιφόρνια την πιο όμορφη πολιτεία στις ΗΠΑ

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

14. Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πληθυσμός:  2,022 εκατομμύρια

Εάν είστε περίεργοι για τα ΗΑΕ, αλλά δεν σας ενδιαφέρει πολύ η εμμονή του Ντουμπάι με όλα τα πράγματα που λάμπουν, μπορείτε να σκεφτείτε το Άμπου Ντάμπι. Η πόλη διαφοροποιείται από το Ντουμπάι εστιάζοντας στον πολιτισμό περισσότερο από την υπερβολή.

Η πρωτεύουσα έχει το μεγαλύτερο —και αναμφισβήτητα το ομορφότερο— τζαμί της χώρας και πρόσφατα άνοιξε το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι, το οποίο περιλαμβάνει έργα δασκάλων όπως ο ντα Βίντσι. Άλλα σημαντικά μουσεία βρίσκονται υπό κατασκευή, όπως το Guggenheim Abu Dhabi και το Zayed National Museum.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε τη λάμψη και τη διασκέδαση του Ντουμπάι, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που ταιριάζουν στο λογαριασμό. Μπορείτε να πάτε στο Warner Bros. World Abu Dhabi ή στο Ferrari World Abu Dhabi, για παράδειγμα.

13. Σικάγο, Ιλινόις

Πληθυσμός:  9,059 εκατομμύρια

Θα είμαστε εκ των προτέρων σχετικά με αυτό: Είμαστε εντελώς και αμετάκλητα ερωτευμένοι με το Σικάγο. Αν δεν ήταν για τους φρικτά σκληρούς χειμώνες της, θα μπορούσαμε να τη θεωρήσουμε ακόμη και την καλύτερη πόλη στις ΗΠΑ. Είναι σίγουρα η καλύτερα σχεδιασμένη, χάρη στο στυλ των αρχιτεκτόνων της Σχολής του Σικάγο καθώς και σε άλλα ενδιαφέροντα μοντερνιστικά και μεταμοντέρνα πειράματα.

Τόσο για τη διαβίωση όσο και για τον τουρισμό, το Σικάγο προσφέρει περισσότερα πράγματα από όσα θα μπορούσατε να κάνετε ποτέ. Υπάρχει το Millennium Park, το οποίο έχει μια προκυμαία, το περίφημο γλυπτό “Bean” και το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, μεταξύ πολλών άλλων αξιοθέατων. Στη συνέχεια, υπάρχει ο Πύργος Willis, όπου μπορείτε να δείτε κυριολεκτικά την πόλη στα πόδια σας, καθώς και παραλίες στη γιγάντια λίμνη Μίσιγκαν.

Αλλά αυτό που αγαπάμε περισσότερο στο Σικάγο είναι ότι είναι πολλές πόλεις μέσα σε μια πόλη. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε γειτονιά της έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Το φαγητό, η αρχιτεκτονική και τα καταστήματα που θα βρείτε θα είναι διαφορετικά σε κάθε γειτονιά, επομένως είναι πολύ απίθανο να ξεμείνετε ποτέ από πράγματα για εξερεύνηση.

12. Ντόχα, Κατάρ

Πληθυσμός:  1,52 εκατομμύρια

Μια άλλη υπερσύγχρονη πολυτελής πόλη στη Μέση Ανατολή, η Ντόχα κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει τη θέση του Ντουμπάι ως τουριστικό hotspot. Αν και δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί, στοιχηματίζουμε ότι θα το πετύχει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Γιατί; Γιατί απλά είναι μια πιο ενδιαφέρουσα πόλη.

Πρώτα απ ‘όλα, η Ντόχα κατέλαβε την πρώτη θέση στην ευημερία στη μελέτη Resonance Consultancy, με χαμηλό ποσοστό ανεργίας και υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. Δεύτερον, το Κατάρ έχει επανεπενδύσει αυτόν τον πλούτο στην εκπαίδευση, τις υποδομές και τα πολιτιστικά ιδρύματα. Για παράδειγμα, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης σχεδιάστηκε από τον IM Pei (το ίδιο πρόσωπο που σχεδίασε την πυραμίδα μπροστά από το Λούβρο). Πρόσφατα άνοιξε επίσης το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, το οποίο ήδη κερδίζει τον έπαινο από εθνικούς και διεθνείς επισκέπτες.

Μας αρέσει που η Ντόχα παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και ενδιαφέρεται περισσότερο να χτιστεί παρά να εντυπωσιάσει τους άλλους.

11. Ρώμη, Ιταλία

Πληθυσμός:  3,207 εκατομμύρια

Όποιος έχει πει ποτέ κάτι κακό για τη Ρώμη είναι κάποιος που δεν πρέπει να εμπιστεύεστε. Εντάξει, υπερβάλλουμε. Καμία πόλη δεν είναι τέλεια, αλλά σίγουρα η Ρώμη πλησιάζει. Ως η καρδιά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η ιστορική της σημασία ανάγεται χιλιάδες χρόνια πίσω. Σε μια επίσκεψη στη Ρώμη, θα δείτε ορόσημα όπως το Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Πάνθεον και τη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Επιπλέον, παρόλο που είναι τεχνικά ξεχωριστή χώρα, μπορείτε να επισκεφτείτε τα πάντα στην Αγία Έδρα, κοινώς γνωστό ως Βατικανό. Αυτό περιλαμβάνει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το Παλάτι του Βατικανού, όπου θα δείτε την Καπέλα Σιξτίνα.

Όσοι έχουν την τύχη να ζήσουν στη Ρώμη απολαμβάνουν επίσης πολλά πράγματα. Είναι απλώς απόλαυση να υπάρχεις στα όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια ή να πιάνεις ένα ποτό με φίλους σε μια από τις πολλές πλατείες. Μετά, υπάρχει το φαγητό. Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι η Ιταλία είναι το όνειρο ενός καλοφαγά και ότι το φαγητό στη Ρώμη είναι τόσο καλό που θα σας κάνει να θέλετε να κλάψετε. Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο κάποιος δεν θα ήθελε να ζήσει ή να επισκεφθεί τη Ρώμη; Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ούτε ένα.

10. Μαδρίτη, Ισπανία

Πληθυσμός:  6,006 εκατομμύρια

Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ισπανίας είναι μια πόλη στην οποία μπορείτε να επιστρέφετε ξανά και ξανά χωρίς να την κουράζετε. Οι μεγάλες λεωφόροι που χωρίζονται σε μικρούς δρόμους, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και η όμορφη αρχιτεκτονική κάνουν το να χαθείς εδώ μια απόλαυση.

Όπως και η Ρώμη, το φαγητό είναι επίσης εκπληκτικό. Τάπας, churros με ζεστή σοκολάτα, παέγια και ζαμπόν Serrano είναι μερικά μόνο από αυτά που θα λαχταράτε συνεχώς. Δεν βλάπτει ότι το τοπικό κρασί είναι υψηλής ποιότητας αλλά εξαιρετικά φθηνό.

Ένα άλλο πράγμα που αγαπάμε στη Μαδρίτη είναι το πόσο επενδύει η πόλη στις πολιτιστικές της προσφορές. Το Paseo del Prado, το οποίο ανήκει στον κατάλογο της UNESCO, συνδέει τα κύρια μουσεία της πόλης, το Μουσείο Πράδο, το Εθνικό Μουσείο Thyssen-Bornemisza και το Κέντρο Τέχνης Reina Sofía. Αυτά τα τρία μουσεία είναι από τα καλύτερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το εκτεταμένο πάρκο Retiro, όπου μπορείτε να περάσετε ώρες περπατώντας ανάμεσα σε μονοπάτια με τρεις γραμμές ή κωπηλατώντας μια βάρκα σε ένα τεράστιο σιντριβάνι.

Να είστε προετοιμασμένοι για αργά τα βράδια που μετατρέπονται σε πρωινά, καθώς οι Ισπανοί φημίζονται για την τάση τους να γιορτάζουν τη ζωή και να βγαίνουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

9. Βαρκελώνη, Ισπανία

Πληθυσμός:  3.735

Όσο καταπληκτική κι αν είναι η Μαδρίτη, πρέπει να πούμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη. Η πόλη κερδίζει χάρη στον εκπληκτικό σχεδιασμό της, με ένα σύστημα που μοιάζει με πλέγμα, πολλούς δρόμους μόνο για πεζούς και εκπληκτικά αστικά πάρκα.

Προσθέστε σε αυτήν την αρχιτεκτονική που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο, χάρη στον Antoni Gaudi, ο οποίος σχεδίασε μερικά από τα πιο διάσημα ορόσημα της πόλης, όπως το Park Guell και τη Sagrada Familia. Επιπλέον, η Βαρκελώνη έχει ένα ακόμη πράγμα στη Μαδρίτη: παραλίες. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις μια παραλιακή πόλη, ειδικά αυτή που έχει επίσης κοντινά βουνά. Επιπλέον, η πρωτεύουσα της Καταλονίας κατέχει επίσης την τρίτη θέση στον κόσμο για τη νυχτερινή ζωή, οπότε αν αγαπάτε ένα καλό πάρτι, η πόλη ουσιαστικά το εγγυάται.

8. Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Πληθυσμός:  13,25 εκατομμύρια

Το Λος Άντζελες παίρνει μια κακή ραπ χάρη στην κίνηση, την υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και την επιφανειακή κουλτούρα του. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να κρατήσει τους ανθρώπους μακριά.

Η πόλη είναι κυριολεκτικά γεμάτη αστέρια και αστερίες, έχει καταπληκτικό καιρό, υπέροχη νυχτερινή ζωή και μια σκηνή φαγητού που δεν φοβάται να σπάσει φραγμούς και συμβάσεις. Διαθέτει επίσης παραλίες και πλήθος λούνα παρκ, συμπεριλαμβανομένων των αυθεντικών Disneyland, Universal Studios και Six Flags. Θεωρούμε το Λος Άντζελες έναν άξιο τουριστικό προορισμό.

Όσο για τη βιωσιμότητα, αυτό εξαρτάται από το είδος του τρόπου ζωής που θέλετε. Είναι σίγουρα ένα υπέροχο μέρος για να είσαι νέος. Είτε αυτό είτε εξαιρετικά πλούσιος. Αν θέλετε λάμψη και αίγλη στην παραλία περισσότερο από άνεση και προσιτές τιμές, εγγυόμαστε ότι δεν θα βαρεθείτε ποτέ σε αυτήν την πόλη.

7. Σιγκαπούρη

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  5,745 εκατομμύρια

Η πόλη-κράτος της Σιγκαπούρης είναι ειλικρινά συγκλονιστική με έναν απροσδόκητο τρόπο. Η χώρα είναι τόσο μικρή που θα μπορούσε εύκολα να αγνοηθεί ως τουριστικός προορισμός. Όμως, πιστέψτε μας, αυτή είναι μια πόλη που σίγουρα θέλετε να επισκεφτείτε. Και αν είστε αρκετά τυχεροί που έχετε την ευκαιρία, θα σας λέγαμε να πάτε να ζήσετε εκεί με έναν καρδιακό παλμό.

Αρχικά, η Σιγκαπούρη είναι η πόλη του μέλλοντος. Ο σχεδιασμός του ενσωματώνει απρόσκοπτα τη βιωσιμότητα με την αισθητική και την τεχνολογία. Αυτό φαίνεται πιο προφανώς στους περίφημους Gardens by the Bay, όπου γιγάντια μεταλλικά δέντρα συλλέγουν το νερό της βροχής και την ηλιακή ενέργεια για γειτονικά κτίρια. Το αεροδρόμιο είναι επίσης το πιο cool στον κόσμο, με τον μεγαλύτερο εσωτερικό καταρράκτη στον πλανήτη. Επιπλέον, η πόλη είναι πεντακάθαρη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι οικονομικά και οργανωμένα.

Αλλά για να μην πιστεύετε ότι στη Σιγκαπούρη λείπει η προσωπικότητα, το καλύτερο είναι ότι οι γειτονιές της είναι σαν μικρές χώρες από μόνες τους. Ένα τμήμα της πόλης είναι μια μικρή εκδοχή της Κίνας, όπου βρίσκονται πολλοί από τους διάσημους πάγκους gawker. Ένα άλλο θα σας μεταφέρει στην Ινδία, με πολύχρωμα κτίρια και μυρωδάτες αγορές μπαχαρικών. Στη συνέχεια, υπάρχει το Kampong Glam, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός της πόλης συγκεντρώνεται γύρω από λευκά κτίρια και τζαμιά με όμορφους στρογγυλούς μιναρέδες. Η Σιγκαπούρη είναι πραγματικά το δικό της αυτόνομο σύμπαν, και είμαστε απόλυτα θαυμαστές της.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

6. Τόκιο, Ιαπωνία

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  39,105 εκατομμύρια

Το να πούμε ότι το Τόκιο είναι μια πολυσύχναστη πόλη είναι υποτιμητικό. Με περίπου 39 εκατομμύρια κατοίκους στην περιοχή του μετρό, αυτή είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο.

Καθώς περπατάτε γύρω του, σίγουρα θα το νιώσετε αυτό, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές όπου η κίνηση με τα πόδια είναι συναρπαστική και συντριπτική. Αλλά όσο εύκολα μπορείς να χαθείς σε μια λαοθάλασσα, μπορείς να βρεις μέρη μοναξιάς και ησυχίας. Η πόλη είναι διάσπαρτη με ναούς και όμορφες κατοικημένες γειτονιές που αισθάνονται έναν κόσμο μακριά από τη φουτουριστική και υπερπλήρη Shibuya.

Ίσως το πιο σημαντικό, η Resonance Consultancy κατατάσσει το Τόκιο Νο. 1 για εστιατόρια, προς έκπληξη κανενός. Υπάρχουν 226 εντυπωσιακά εστιατόρια με αστέρια Michelin στην ιαπωνική πρωτεύουσα, τα περισσότερα σε οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο. Αλλά ακόμα κι αν θέλετε να κάνετε casual δείπνο, θα δυσκολευτείτε να βρείτε κακό φαγητό εδώ.

5. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  6,595 εκατομμύρια

Την τελευταία δεκαετία, το Ντουμπάι έχει μετατραπεί από μια παραμελημένη πόλη σε παγκόσμιο σύμβολο πολυτέλειας και αίγλης. Η πόλη αναπτύχθηκε έχοντας κατά νου ένα πλούσιο πλήθος, όπως αντικατοπτρίζεται από τον μεγάλο αριθμό αξιοθέατων που διαθέτουν έναν εξαιρετικό τίτλο.

Το πιο διάσημο από αυτά τα αξιοθέατα είναι, φυσικά, το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Αυτό είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, καθώς προσφέρει ασυναγώνιστη θέα στην πόλη. Υπάρχει επίσης η πλουσιότερη ιπποδρομία και τα ψηλότερα χορογραφημένα σιντριβάνια, όπως αναφέρει η έκθεση «2021 Best Cities». Σύντομα, ένα νέο κτίριο στην πόλη θα έχει τον τίτλο του ψηλότερου, ενώ θα ανοίξει και η ψηλότερη ρόδα του λούνα παρκ.

Το Ντουμπάι είναι επίσης η πιο ασφαλής πόλη σε ολόκληρη τη λίστα, κάτι που το κάνει σίγουρα ελκυστικό. Αν και, αν είμαστε ειλικρινείς, αυτή δεν είναι μια πόλη που θα συνιστούσαμε να ζήσετε, δεδομένης της έμφασης στην εμφάνιση και των επιδεικτικών επιδείξεων πλούτου. Αλλά αν θέλετε διακοπές υψηλών προδιαγραφών που σας κάνουν να νιώθετε βασιλιάδες, λίγα μέρη μπορούν να τις ανταγωνιστούν.

4. Μόσχα, Ρωσία

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  17,693 εκατομμύρια

Η έκθεση κατέταξε τη ρωσική πρωτεύουσα στο Νο. 1 όσον αφορά τα μουσεία. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μουσεία του περιλαμβάνουν μια ποικιλία από συλλογές τέχνης, ιστορικές εκθέσεις και ορόσημα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Κρεμλίνο, η Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ και το Παλάτι Τσαριτσίνο.

Μπορεί οι αγγλόφωνοι να μην κυκλοφορούν τόσο εύκολα, αλλά αυτή η μικρή ταλαιπωρία αξίζει τον κόπο για να μπορέσετε να λάβετε όλα όσα έχει να προσφέρει η Μόσχα. Εκτός από πολλά ορόσημα και αξιοθέατα, η πόλη είναι επίσης πλούσια σε δραστηριότητες νυχτερινής διασκέδασης. Πηγαίνετε να δείτε το ρωσικό μπαλέτο για μια κλασική εμπειρία ή να χαιρετήσετε το πρωί σε ένα underground χορευτικό κλαμπ. Εάν επισκέπτεστε τους κρύους μήνες (βασικά κάθε μήνα), κάντε όπως κάνουν οι ντόπιοι και ζεσταθείτε σε ένα μικρό μπαρ.

Αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα ενώ περιηγείστε, σας προτείνουμε να ξεκουραστείτε στο Zaryadye, το νεότερο μεγάλο πάρκο της πόλης. Βρίσκεται δίπλα στο Κρεμλίνο και φέρνει μια πράσινη βουτιά σε αυτή την ασπροκόκκινη πόλη.

3. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  19,294 εκατομμύρια

Δεν υπάρχει τρόπος γύρω από αυτό: Η Νέα Υόρκη είναι ακατάστατη. Η πόλη είναι θορυβώδης, βρώμικη και συνεχώς απασχολημένη. Αλλά ακριβώς όπως το μπαρ της γειτονιάς σας, κατά κάποιο τρόπο η γκρίνια προσθέτει μόνο στη γοητεία του. Η αλήθεια του θέματος είναι ότι δεν υπάρχει πόλη στις ΗΠΑ όπως η Νέα Υόρκη.

Το Big Apple είναι ένα μέρος όπου συμβαίνουν πράγματα. Συλλογικότητες τέχνης, δημιουργοί ντοκιμαντέρ και άνθρωποι που κάνουν δουλειές που δεν ήξερες ότι υπήρχαν συγκεντρώνονται εδώ για να σχηματίσουν μια χαοτικά δροσερή συλλογικότητα. Η πόλη έχει πολλούς χώρους πρασίνου και αρκετά αξιοπρεπείς παραλίες κοντά της. Είναι επίσης απίστευτα ποικιλόμορφο, με οποιαδήποτε γειτονιά συγκεντρώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Δεν θα πούμε ότι η Νέα Υόρκη είναι τέλεια αλλά μάλλον ότι οι ατέλειές της της δίνουν χαρακτήρα. Με απλά λόγια, μας αρέσει αυτή η πόλη, τόσο για να επισκεφτούμε όσο και για να ζήσουμε.

2. Παρίσι, Γαλλία

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός:  11,027 εκατομμύρια

Το Παρίσι είναι αναμφίβολα μια απίστευτη πόλη για επίσκεψη. Υπάρχουν ατελείωτες επιλογές από ορόσημα για να δείτε, μουσεία για επίσκεψη, πάρκα για να διαβάσετε και αρτοσκευάσματα για φαγητό. Δεν βλάπτει που η αισθητική της πόλης είναι απολύτως μοναδική, με ένα γοητευτικό αρχιτεκτονικό στυλ και έναν αλάνθαστο ορίζοντα.

Αλλά θα σας αφήσουμε ένα ελάχιστα γνωστό μυστικό: το Παρίσι είναι μια ακόμη καλύτερη πόλη για να ζήσετε. Σίγουρα, τα μετρό είναι απασχολημένα και το ενοίκιο είναι πολύ υψηλό, αλλά οι κάτοικοι έχουν επίσης εύκολη πρόσβαση σε χώρους πρασίνου και έναν κυριολεκτικά άπειρο αριθμό εκδηλώσεις και εκθέσεις για να παρακολουθήσετε. Η πόλη είναι προσβάσιμη με τα πόδια, το φαγητό είναι υπέροχο και είναι πρακτικά αδύνατο να μην θεωρήσετε τις Κυριακές ως ημέρα ανάπαυσης όταν μεγάλο μέρος της πόλης κλείνει.

Το Παρίσι κατατάχθηκε επίσης ως το Νο. 2 αυτής της λίστας λόγω των θετικών αλλαγών που εφαρμόζει η τοπική κυβέρνηση. Δηλαδή, η πόλη γίνεται πιο βατή και σαφώς πιο πράσινη. Οι κήποι στον τελευταίο όροφο πρόκειται σύντομα να συμπληρωθούν από κήπους εδάφους που διαχειρίζονται διαφορετικές συλλογικότητες. Περισσότερα από 30 μίλια ποδηλατόδρομων έχουν προστεθεί και η ενοικίαση ποδηλάτου οπουδήποτε στην πόλη είναι εύκολη και φθηνή. Με τον ρυθμό που πάει, η πόλη θα γίνει πιο όμορφη.

1. Λονδίνο, Αγγλία

Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου
Οι 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πληθυσμός: 11,12 εκατομμύρια

Το Λονδίνο είναι ακριβό, ναι. Αλλά εκτός από αυτό το ένα σφάλμα, είναι δύσκολο να βρεις κάτι άλλο που να μην σου αρέσει στην πόλη. Ακόμη και ο περιβόητος ομιχλώδης καιρός του λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο με τον χαρακτήρα του, ο οποίος είναι κάπως μυστηριώδης, που πάντα ξεφεύγει από τον ορισμό.

Η πόλη είναι τόσο μοντέρνα όσο και βαθιά παραδοσιακή. Θα βρείτε εστιατόρια που υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, μουσεία που απολαμβάνουν παγκόσμια φήμη και, φυσικά, τα βασιλικά ανάκτορα. Αλλά ακριβώς δίπλα σε αυτά τα μέρη, θα βρείτε επίσης τις ανεξάρτητες γκαλερί τέχνης που οδηγούν σε νέα καλλιτεχνικά κινήματα, εστιατόρια Michelin που πειραματίζονται με τον ορισμό του εκλεκτού φαγητού και καταστήματα που είναι βασικά ιερά της ροκ και της πανκ μουσικής.

Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με τα πανεπιστήμια της πόλης, την ποικιλομορφία και μια ατελείωτη σειρά από πράγματα που πρέπει να κάνετε, της χαρίζουν τον τίτλο της «καλύτερης πόλης στον κόσμο» για έκτη συνεχή χρονιά.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.