Ουγγαρία | Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε

Πεινάτε για ένα αξέχαστο ταξίδι; Μάθετε την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία με συμβουλές για να πάτε κατά τη συνολική καλύτερη, φθηνότερη και λιγότερο πολυάσχολη εποχή του χρόνου. 

Θα σας δείξουμε επίσης τη χειρότερη εποχή του χρόνου με συμβουλές και συχνές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ουγγρική σας περιπέτεια!

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Ουγγαρία

Εάν η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική με ιστορικές καταβολές, εντυπωσιακά τοπία και παγκοσμίου φήμης ιαματικά λουτρά, ιαματικά λουτρά και ιαματικές πηγές προσελκύουν την προσοχή σας, η Ουγγαρία είναι εκεί που πρέπει να πάτε.

Αυτή η μεσόγεια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης φιλοξενεί εμβληματικά αξιοθέατα, έντονη νυχτερινή ζωή και εκπληκτικές εμπειρίες για ταξιδιώτες του κόσμου που αναζητούν κάτι διαφορετικό.

Το ηπειρωτικό κλίμα εδώ είναι ζεστό και ευχάριστο την άνοιξη, το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου με χαμηλή υγρασία και τακτικές βροχοπτώσεις που δροσίζουν τα πράγματα.

Στα τέλη του φθινοπώρου και το χειμώνα, κάνει κρύο (ειδικά στη Βόρεια Ουγγαρία) και χιονίζει με πολλές εκδηλώσεις και εορτασμούς με θέμα τις διακοπές και το χειμώνα. 

Κάντε μια βόλτα στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη με χιλιάδες χρόνια κελτικής και ρωμαϊκής ιστορίας για να ιντριγκάρετε κάθε επισκέπτη. Ή κατευθυνθείτε στην ουγγρική ύπαιθρο αναζητώντας παραμυθένιο τοπίο!

Στην πρωτεύουσα, θα δείτε ιστορικά ρωμαϊκά ερείπια και ισλαμικά κτίρια με τρούλους κρεμμυδιού, παράλληλα με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και τις υποδομές που σας φέρνουν πίσω στον σημερινό κόσμο. 

Αεροπορικά εισιτήρια για Πράγα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Περπατήστε ή με ποδήλατο διασχίζοντας τη Γέφυρα των Αλυσίδων Szechenyi διασχίζοντας τον μαγευτικό ποταμό Δούναβη στη Βουδαπέστη. Ή κάντε μια περιήγηση με σκάφος για να δείτε την πρωτεύουσα από το νερό κάτω για μια πραγματικά μοναδική άποψη! 

Έξω από την πρωτεύουσα, η περιοχή κρασιού της Ουγγαρίας στα δυτικά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για επίσκεψη (τα ουγγρικά κρασιά είναι ιδιαίτερα περιζήτητα, ακόμη και από βασιλιάδες του παρελθόντος). 

Αρχαία κάστρα και παλάτια, μια ποικιλία από σπηλιές με μοναδικές ομορφιές, υπαίθριες γιορτές και εκδηλώσεις και πολλά αξιοσέβαστα μουσεία και γκαλερί σας περιμένουν στην Ουγγαρία.

Άλλο ένα καλό νέο αν σκέφτεστε να προγραμματίσετε μια επίσκεψη: Η Ουγγαρία θεωρείται μια ασφαλής χώρα με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και μια παγκόσμια κατάταξη ως η 13η ασφαλέστερη χώρα παγκοσμίως. 

Εάν ακούγεται ότι η Ουγγαρία είναι το κατάλληλο μέρος για να επισκεφτείτε, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για την καλύτερη στιγμή για να πάτε!

Οι καλύτερες χειμερινές διακοπές στην Ευρώπη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία;

Pecold/Shutterstock

  • Συνολικά καλύτερη εποχή για επίσκεψη: Απρίλιος-Ιούνιος
  • Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης: Ιανουάριος-Φεβρουάριος
  • Λιγότερος χρόνος για επίσκεψη: Σεπτέμβριος-Οκτώβριος
  • Χειρότερη εποχή για επίσκεψη: Δεκέμβριος-Φεβρουάριος

Η αξιοποίηση στο έπακρο της επίσκεψής σας στην Ουγγαρία ξεκινά με τη γνώση της καλύτερης ώρας για επίσκεψη. Η σωστή ώρα για να πάτε εξαρτάται από τους στόχους σας για το ταξίδι! 

Εάν είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, η γενικά καλύτερη εποχή για να πάτε είναι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Αυτή είναι η αρχή της πολυάσχολης σεζόν και δεν μπορείτε να νικήσετε τον ζεστό καιρό για περιηγήσεις στα αξιοθέατα. 

Για ένα πιο οικονομικό ταξίδι, η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία είναι από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο. Έχει κρύο και χιόνι, αλλά δεν θα βρείτε καλύτερες τιμές στα δωμάτια του ξενοδοχείου από αυτήν την περίοδο. 

Κατευθυνθείτε στην Ουγγαρία από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο για να νικήσετε τα πλήθη, ενώ απολαμβάνετε ακόμα ζεστές θερμοκρασίες στην περιοχή 60F-70F με λίγες βροχοπτώσεις. 

Προσπαθήστε να αποφύγετε τη μετάβαση από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, εκτός εάν οι φθηνές τιμές είναι η κύρια προτεραιότητά σας. Μπορεί να κάνει πολύ κρύο και χιόνι, κάνοντας άβολα τα αξιοθέατα και το περπάτημα στις πόλεις. 

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία παρακάτω, από την καλύτερη και φθηνότερη έως τη λιγότερο πολυάσχολη και τη χειρότερη εποχή για να πάτε. 

Σκοπεύετε να συνεχίσετε την επίσκεψή σας μόνο στην πρωτεύουσα; Ρίξτε μια ματιά στην καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βουδαπέστη!

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία

Szechenyi Baths στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία ως το μεγαλύτερο συγκρότημα λουτρών στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2016/Ungvari Attila/Shutterstock

Οι ευχάριστοι μήνες Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος είναι γενικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία για ήπιο καιρό και πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Οι τουρίστες συρρέουν στην Ουγγαρία από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, την περίοδο αιχμής εδώ, επειδή ο καιρός είναι πιο ζεστός και ευνοεί περισσότερο τα αξιοθέατα και τις υπαίθριες δραστηριότητες όπως τα ιαματικά λουτρά. 

Όμως, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, θα απολαύσετε ό,τι καλύτερο και από τους δύο κόσμους με ζεστές θερμοκρασίες που δεν είναι ακόμα καυτές (είναι οι πιο ζεστές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) και πολλές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη χώρα. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες τον Απρίλιο κυμαίνονται από 59F έως 62F, ζεσταίνονται στους 68F έως 71F τον Μάιο και φθάνουν σε υψηλά από 74F έως 77F τον Ιούνιο. Μιλάμε για ευχάριστο καιρό!

Υπάρχει μια αύξηση των βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου άνοιξης-αρχών καλοκαιριού, αλλά θα εξακολουθείτε να βλέπετε καθαρούς ουρανούς πολλές φορές και να αντιμετωπίζετε βροχοπτώσεις όχι περισσότερες από 9 βροχερές ημέρες περίπου από τον πιο βροχερό μήνα (Ιούνιος). 

Βρήκαμε δωμάτια που κυμαίνονται από περίπου $70/διανυκτέρευση έως περίπου $150/διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αιχμής του τουρισμού, κάτι που πραγματικά δεν είναι κακό σε σύγκριση με άλλους προορισμούς στην Ευρώπη. 

Δείτε το Hollókő Easter Festival (Πάσχα), το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της Βουδαπέστης (τέλη Απριλίου-Μάιο), το Tihany Lavender Field & Festival (μέσα-τέλη Ιουνίου).

Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε να πάτε στο Hortobágy Equestrian Days, στο Sopron Early Music Days και στο Miskolc Opera Festiva στα τέλη Ιουνίου!

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία

Calin Stan/Shutterstock

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία είναι γενικά από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο, αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου των διακοπών και πριν αρχίσουν να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. 

Λιγότεροι τουρίστες έρχονται στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια αυτής της ψυχρής, χιονισμένης εποχής του χρόνου, επειδή οι συνθήκες δεν είναι καλές για πολλές από τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τις οποίες είναι γνωστή η Ουγγαρία. 

Η περιήγηση στα αξιοθέατα είναι πολύ λιγότερο διασκεδαστική όταν χιονίζει ασταμάτητα και τα ψηλά υψόμετρα δυσκολεύονται να ανέβουν πάνω από 25 F (Ιανουάριος) έως 40 F (Φεβρουάριος) σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αλλά αν μπορείτε να διαχειριστείτε τις θερμοκρασίες και τις παγερές βροχοπτώσεις, θα καρπωθείτε τα οφέλη με ένα πολύ φθηνότερο ταξίδι σε αυτή τη συναρπαστική, ιστορική χώρα! 

Βρήκαμε δωμάτια που κυμαίνονται από περίπου $50/διανυκτέρευση έως λίγο πάνω από $100/διανυκτέρευση στη Βουδαπέστη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη συμφωνία!

Μπορείτε πάντα να επωφεληθείτε από τις εξαιρετικές εσωτερικές δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της Ουγγαρίας, όπως μουσεία, γκαλερί, καταστήματα και εστιατόρια, για να ξεφύγετε από το κρύο αυτή την εποχή του χρόνου. 

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία

Σταυρίδα/Shutterstock

Ο Σεπτέμβριος έως τον Οκτώβριο είναι η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία και εξακολουθεί να προσφέρει ευχάριστες θερμοκρασίες και λιγότερες βροχοπτώσεις από τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Αν δεν είστε λάτρης του μεγάλου πλήθους και των μεγαλύτερων ουρών, της περιορισμένης διαθεσιμότητας δωματίων και εστιατορίων και των υψηλότερων τιμών που συνοδεύουν, επισκεφθείτε την Ουγγαρία αυτή την εποχή του χρόνου. 

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, η Ουγγαρία βιώνει μια βουτιά στον τουρισμό καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες αιχμής υποχωρούν και δίνουν τη θέση τους στην πτώση. 

Θα απολαύσετε θερμοκρασίες που είναι ακόμα ζεστές και ευχάριστες – περίπου 70 F τον Σεπτέμβριο και 60 F τον Οκτώβριο – με ελάχιστες βροχοπτώσεις που ανέρχονται σε μόλις 1,4″ έως 1,9″ το μήνα. 

Η περιοχή του κρασιού ζωντανεύει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με το Φεστιβάλ Κρασιού της Βουδαπέστης (αρχές Σεπτεμβρίου) και το  Φεστιβάλ Συγκομιδής στο Tokaj που πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο γεμάτα με ευκαιρίες να δοκιμάσετε τοπικό κρασί, μαρμελάδα και καφέ.

Υπάρχουν αμέτρητες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τον Σεπτέμβριο και μερικές τον Οκτώβριο, καθώς οι Ούγγροι γιορτάζουν την εποχή της συγκομιδής και ένα τελευταίο υπαίθριο βουητό πριν αρχίσει η χειμερινή ψύχρα.

Αν σας αρέσει να παρακολουθείτε εκδηλώσεις ενώ ταξιδεύετε για να γνωρίσετε την τοπική κουλτούρα, αυτές είναι υπέροχες εκδηλώσεις για να βάλετε στο δρομολόγιό σας.

Αλλά αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία και να απολαύσετε μια χαλαρή διαμονή, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε την περιοχή του κρασιού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου και να παραμείνετε στη Βουδαπέστη και την ύπαιθρο μακριά από τα βορειοανατολικά. 

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία

Botond Horvath/Shutterstock

Ο Δεκέμβριος έως τον Φεβρουάριο είναι η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία, καθώς είναι η πιο κρύα και χιονισμένη περίοδος του χρόνου εδώ. Δεν συμβαίνουν πολλά εκτός των εορτασμών.

Θα δείτε υψηλές τιμές στην περιοχή 35F-37F κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου, με χιονοπτώσεις που κυμαίνονται από 1,5″ έως 3,4″ ανά μήνα. Είναι η πιο χιονισμένη εποχή του χρόνου στην Ουγγαρία, ειδικά στα βόρεια. 

Αυτό κάνει τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα και το περπάτημα στις πόλεις και την ύπαιθρο –ο κύριος λόγος για πολλούς επισκέπτες για να πάνε– λιγότερο ευχάριστο ή εντελώς αδύνατο. 

Η Ουγγαρία έχει μερικές απίστευτες γιορτές τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο με χριστουγεννιάτικες και χειμερινές εκθέσεις και φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα σε δημόσιες πλατείες, πάρκα και μπροστά από βασιλικές. 

Η περίοδος από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο περιλαμβάνει μερικούς από τους φθηνότερους μήνες για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία (Ιανουάριος και Φεβρουάριος), έτσι ώστε να είναι ένα μπόνους εάν σχεδιάζετε ένα οικονομικό ταξίδι.

Αλλά οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα διαπιστώσουν ότι η εξοικονόμηση κόστους δεν αξίζει τον ανταγωνισμό με τον κρύο καιρό και τις κακές συνθήκες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και να περάσουν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

berni0004/Shutterstock

Τώρα που είδατε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Ουγγαρία, ίσως σκεφτείτε σοβαρά να σχεδιάσετε ένα ταξίδι σε αυτή την ιστορική ευρωπαϊκή χώρα. 

Εδώ είναι τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε!

  • Μάθετε πού να μείνετε όσο είστε εδώ. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα θέλουν να μείνουν στη Βουδαπέστη (δείτε τον οδηγό μας για τα καλύτερα μέρη για διαμονή στη Βουδαπέστη) για να είναι κοντά στη δράση, τα ορόσημα και τις περισσότερες επιλογές φαγητού και αγορών. Αν σας ενδιαφέρει να βγείτε έξω από την πρωτεύουσα, άλλες δημοφιλείς περιοχές για να μείνετε περιλαμβάνουν το Szeged (η τρίτη μεγαλύτερη πόλη), το Eger (σπίτι στο Κάστρο Eger) και το Gyor (με μια γοητευτική παλιά πόλη που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα. ). 
  • Κάντε μια ημερήσια εκδρομή ή πολλές. Αν μείνετε στη Βουδαπέστη, θα έχετε πολλά αξιοθέατα και εξερευνήσεις να κάνετε στην πόλη. Μην χάσετε όμως την ευκαιρία να κάνετε ολιγοήμερες εκδρομές! Το Κάστρο Eger απέχει περίπου 1,5 ώρα, η επαρχιακή πόλη Szentendre είναι περίπου 40 λεπτά βόρεια και το Βασιλικό Παλάτι Gödöllő είναι περίπου 40 λεπτά ανατολικά. Άλλες προσεγμένες περιοχές που πρέπει να επισκεφτείτε είναι η τεράστια βασιλική με τρούλο και το κοντινό μουσείο του Esztergom και η λίμνη Balaton (η μεγαλύτερη στην Ευρώπη) περίπου 1,5 ώρα νοτιοδυτικά.
  • Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθείτε. Η Ουγγαρία είναι γνωστή για την εξαιρετική δημόσια συγκοινωνία με τρένα, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και πολλά άλλα για να σας μεταφέρουν εύκολα στις διάφορες περιοχές. Από το να φτάσετε στη Βουδαπέστη από το αεροδρόμιο μέχρι να κάνετε ημερήσιες εκδρομές σε διάφορες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, θα βρείτε πολλά απευθείας δρομολόγια τρένων και λεωφορείων που σας συνδέουν οπουδήποτε θέλετε να πάτε.
  • Μάθετε μερικές ουγγρικές φράσεις. Περίπου το 98% των Ούγγρων μιλάει ουγγρικά , αλλά οι εκτιμήσεις λένε ότι περίπου το 20% μιλάει αγγλικά. Είναι καλή ιδέα να μάθετε μερικές φράσεις κλειδιά προτού το επισκεφτείτε για την πιο εύκολη εμπειρία επικοινωνίας εδώ. Οι νεαροί Ούγγροι μπορεί να είναι οι πιο πιθανό να μιλούν αγγλικά, επομένως μπορεί να έχετε την καλύτερη τύχη στην επικοινωνία με νέους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα. 
  • Χρησιμοποιήστε το ουγγρικό νόμισμα φιορίνι. Ορισμένα μέρη μπορεί να δέχονται ευρώ, δολάρια ή άλλο νόμισμα, αλλά είναι γνωστά ότι δεν προσφέρουν τις σωστές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Για να επεκτείνετε τα χρήματά σας όσο το δυνατόν περισσότερο και να διασφαλίσετε δίκαιες πρακτικές πληρωμής, χρησιμοποιήστε το τοπικό ουγγρικό φιορίνι ανταλλάσσοντας το νόμισμά σας σε τράπεζα ή ανταλλακτήριο κατά την άφιξη. 

Συχνές Ερωτήσεις

StockLite/Shutterstock

Το να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία είναι ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε καθώς προετοιμάζεστε για ένα ταξίδι, αλλά μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις πιο συχνές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα! 

 

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία;

Ο Απρίλιος μπορεί να είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία για περιηγήσεις στα αξιοθέατα με ευχάριστες θερμοκρασίες γύρω στους 60 F και καθαρότερους ουρανούς με λιγότερες βροχοπτώσεις από τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για φεστιβάλ και εκδηλώσεις, ο Αύγουστος μπορεί να είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία. Τόσες πολλές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια αυτού του ζεστού, στο τέλος του καλοκαιριού μήνα, όταν οι τουρίστες εξακολουθούν να φτάνουν σωρηδόν.

Πόσες μέρες είναι αρκετές για την Ουγγαρία;

Προσπαθήστε να περάσετε τουλάχιστον 5-7 ημέρες στην Ουγγαρία για να ζήσετε πραγματικά όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η χώρα. Θα χρειαστείτε 3-4 ημέρες μόνο στη Βουδαπέστη, καθώς και χρόνο για να κατευθυνθείτε στη δυτική οινοπαραγωγική περιοχή, τα κάστρα, τα παλάτια και τις θολωτές βασιλικές σε όλη τη χώρα.

Είναι η Ουγγαρία ένα φτηνό μέρος για επίσκεψη;

Η Ουγγαρία είναι μια από τις φθηνότερες χώρες για επίσκεψη στην Ευρώπη, με χαμηλότερες τιμές για οτιδήποτε, από δωμάτια ξενοδοχείων και μεταφορές μέχρι τρόφιμα και είδη λιανικής.

Τα χρήματά σας θα πάνε περισσότερο στην Ουγγαρία από ό,τι, για παράδειγμα, στο Παρίσι ή τη Βαρκελώνη. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Βουδαπέστη μπορεί να κοστίζει $50-$200/διανυκτέρευση, ενώ ένα παρόμοιο δωμάτιο στο Παρίσι ξεκινά συνήθως από $200/διανυκτέρευση.

Πρέπει να περάσω περισσότερο χρόνο στην Πράγα ή στη Βουδαπέστη;

Η Βουδαπέστη απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο για να δει και να βιώσει πλήρως, καθώς είναι μεγαλύτερη από την Πράγα. Με ιαματικά λουτρά, εκπληκτική αρχιτεκτονική και ορόσημα, καθώς και πολλές επιλογές για φαγητό, η Βουδαπέστη αξίζει όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε.

Ποια πόλη είναι πιο όμορφη, η Πράγα ή η Βουδαπέστη;

Η Πράγα και η Βουδαπέστη είναι και οι δύο γνωστές για τις πανέμορφες πόλεις γεμάτες με εντυπωσιακά κτίρια και ιστορικά ορόσημα. Αλλά στη Βουδαπέστη, τα αξιοθέατα βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους και δεν έχουν τον ίδιο οπτικό αντίκτυπο όπως στην Πράγα, όπου όλα είναι πολύ πιο κοντά μεταξύ τους.

Αεροπορικά εισιτήρια για Βουδαπέστη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία;

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ουγγαρία είναι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Αυτή η ήπια, ευχάριστα ζεστή περίοδος είναι όταν οι τουρίστες αρχίζουν να φτάνουν σε μεγαλύτερους αριθμούς καθώς αρχίζει η περίοδος αιχμής. 

Από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο, οι θερμοκρασίες και ο αριθμός των επισκεπτών είναι στο χαμηλότερο επίπεδο στην Ουγγαρία. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερες τιμές σε όλα, από ξενοδοχεία μέχρι αξιοθέατα, γι’ αυτό οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό να το λαμβάνουν υπόψη! 

Επισκεφτείτε το από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο για να αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη τουριστών και να βεβαιωθείτε ότι δεν περιμένετε σε μεγάλες ουρές ή αντιμετωπίζετε περιορισμένη διαθεσιμότητα δωματίων ξενοδοχείου. 

Προσπαθήστε να αποφύγετε να πάτε κατά τη διάρκεια της πιο ψυχρής, χιονισμένης περιόδου – Δεκέμβριος έως Φεβρουάριος – που εμποδίζει τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα και τις ευκαιρίες να περπατήσετε στην ιστορική πόλη της Βουδαπέστης. 

Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να πάτε, αλλά να ξέρετε ότι όποτε είναι οι ημερομηνίες του ταξιδιού σας, υπάρχει πάντα κάτι να σας εκπλήξει στη χώρα της Ουγγαρίας.

Από τα αρχιτεκτονικά θαύματα των περασμένων αιώνων μέχρι το υπέροχο φαγητό και τη νυχτερινή ζωή, θα διαπιστώσετε ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε την Ουγγαρία είναι μια καλή στιγμή! 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια