Πελοπόννησος: 10 γραφικοί οικισμοί για ωραίες φθινοπωρινές εκδρομές

Η Πελοπόννησος είναι μια πανέμορφη περιοχή της Ελλάδας με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προορισμών για κάθε γούστο και ενδιαφέρον, από παραθαλάσσια θέρετρα μέχρι γραφικά ορεινά χωριά.

Εδώ είναι 10 γραφικοί οικισμοί στην Πελοπόννησο που είναι ιδανικοί για μια φθινοπωρινή εκδρομή:

 • Δημητσάνα: Ένα από τα πιο διάσημα και όμορφα χωριά της Πελοποννήσου, η Δημητσάνα βρίσκεται στην Αρκαδία, χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Μαινάλου. Το χωριό είναι γνωστό για τα παραδοσιακά σπίτια του, τα γραφικά καλντερίμια του, τους μπαρουτόμυλους και το πλούσιο πολιτιστικό του παρελθόν.
  Δημητσάνα Πελοπόννησος
 • Στεμνίτσα: Ένα άλλο πανέμορφο ορεινό χωριό της Αρκαδίας, η Στεμνίτσα είναι γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα σπίτια της και την γραφική πλατεία της. Το χωριό βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και προσφέρει υπέροχη θέα στα γύρω βουνά.
  Στεμνίτσα Πελοπόννησος
 • Καστανιά: Ένα μικρό χωριό στην Κορινθία, η Καστανιά είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, στις παρυφές του όρους Κυλλήνης. Το χωριό είναι γνωστό για τα γραφικά του σοκάκια, τα παραδοσιακά σπίτια του και την πλούσια φυσική ομορφιά της περιοχής.
  Καστανιά Πελοπόννησος
 • Καρύταινα: Ένα ιστορικό χωριό στην Αρκαδία, η Καρύταινα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 600 μέτρων, στις παρυφές του όρους Λύρκειο. Το χωριό είναι γνωστό για τα μεσαιωνικά κάστρα του, τα πέτρινα σπίτια του και την πλούσια ιστορία του.
  Καρύταινα Πελοπόννησος
 • Λαύκα: Ένα γραφικό χωριό στην Αργολίδα, η Λαύκα είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Αρτεμισό, σε μια κατάφυτη περιοχή με έλατα και πλατάνια. Το χωριό είναι γνωστό για τα πετρόχτιστα σπίτια του, τα γραφικά σοκάκια του και την όμορφη θέα που προσφέρει.
  Λαύκα Πελοπόννησος
 • Μυστράς: Ένας ερειπωμένος βυζαντινός οικισμός στην Λακωνία, ο Μυστράς είναι γνωστός για την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε υψόμετρο 600 μέτρων και προσφέρει εκπληκτική θέα στην γύρω περιοχή.
  Μυστράς Πελοπόννησος
 • Νυμφαίο: Ένα παραδοσιακό χωριό στη Φλώρινα, το Νυμφαίο είναι γνωστό για την φυσική ομορφιά του, τα πέτρινα σπίτια του και τα παραδοσιακά του προϊόντα. Το χωριό βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 μέτρων και περιβάλλεται από δάση οξιάς.
  Νυμφαίο Πελοπόννησος
 • Παλαιοχώρι: Ένα γραφικό χωριό στην Αρκαδία, το Παλαιοχώρι είναι γνωστό για τα πέτρινα σπίτια του, τα γραφικά σοκάκια του και την πλούσια ιστορία του. Το χωριό βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και προσφέρει υπέροχη θέα στα γύρω βουνά.
  Παλαιοχώρι Πελοπόννησος
 • Κρυονέρι: Ένα μικρό χωριό στην Αρκαδία, το Κρυονέρι είναι γνωστό για την φυσική ομορφιά του, τα γραφικά σπίτια του και την παραδοσιακή του κουζίνα. Το χωριό βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων και περιβάλλεται από δάση οξιάς.
  Κρυονέρι Πελοπόννησος

Είτε ψάχνετε για μια χαλαρωτική απόδραση στη φύση είτε για μια συναρπαστική ιστορική αναδρομη η Πελοπονησος εχει τα παντα.

Γραφικά χωριά της Ελλάδας

Οι ξεχασμένες πόλεις-φαντάσματα της Ελλάδας

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια