Πληρωμή για ταξίδια με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Καθώς τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα, όλο και περισσότεροι καταναλωτές επενδύουν σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, το Dogecoin και το Ethereum για να πληρώσουν για ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών. Μεταξύ των βιομηχανιών που αποδέχονται όλο και περισσότερο τα κρυπτονομίσματα ως τρόπο πληρωμής είναι οι ταξιδιωτικές εταιρείες. Αν και η πληρωμή με κρυπτονομίσματα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, όλο και περισσότεροι καταναλωτές δείχνουν πρόθυμοι να ξοδέψουν την κρυπτογράφηση τους σε αεροπορικά εισιτήρια και δωμάτια ξενοδοχείων.

Τα καλυτερα σαιτ για αεροπορικα εισιτήρια

Ποιες εταιρείες δέχονται κρυπτονομίσματα;

Αρκετά διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων των Travala, Destinia, CheapAir, BTCtrip, Abitsky και Berkley Travel, δέχονται το Bitcoin και άλλες μορφές κρυπτονομισμάτων. Μέσω αυτών των πρακτορείων, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων και δωματίων ξενοδοχείων. Αν προτιμάτε να κάνετε κράτηση για τις πτήσεις σας απευθείας μέσω της αεροπορικής εταιρείας, είστε τυχεροί. Η AirBaltic έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που δέχτηκε κρυπτογράφηση το 2014, ακολουθούμενη από την LOT Polish Airlines και τη Virgin Galactic.

Το 2021, το παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών γνωστό ως Universal Air Travel Plan (UATP) ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν να δέχονται πληρωμές σε 10 δημοφιλή κρυπτονομίσματα. Χιλιάδες ταξιδιωτικοί έμποροι, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεγάλων αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών πρακτορείων, δέχονται το UATP. Η μάρκα πολυτελών ξενοδοχείων Kessler Collection ανακοίνωσε επίσης την αποδοχή των Bitcoin, Dogecoin και Ether ως έγκυρων μεθόδων πληρωμής.

Ενοικίαση μοτοσυκλέτας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Καθώς ο αριθμός των καταναλωτών που θέλουν να πληρώσουν για ταξίδια με κρυπτογράφηση αυξάνεται, είναι πιθανό να δούμε όλο και περισσότερες εταιρείες να αποδέχονται το ψηφιακό νόμισμα στο μέλλον. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Travala.com, το 22 τοις εκατό των Αμερικανών ταξιδιωτών σκοπεύουν να πληρώσουν μέρος του επερχόμενου ταξιδιού τους με κρυπτονομίσματα.

Καλύτερο VPN για ταξίδια | 6 Υπέροχες Επιλογές & Χρήσιμος Οδηγός(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να κλείσετε το επόμενο ταξίδι σας με κρυπτονομίσματα

Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση για το επόμενο ταξίδι σας με κρυπτογράφηση, αλλά δεν έχετε αγοράσει ακόμη, υπάρχουν πολλά διαδικτυακά ανταλλακτήρια όπου μπορείτε να το κάνετε γρήγορα και εύκολα. Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό σε έναν αξιόπιστο ιστότοπο ανταλλαγής, όπως το Binance, το Coinbase ή το Gemini και να μεταφέρουν πραγματικά χρήματα για να προσθέσουν κρυπτονομίσματα σε ένα διαδικτυακό πορτοφόλι. Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε μια αγορά μέσω ενός έγκυρου πρακτορείου ή αεροπορικής εταιρείας, επιλέξτε το crypto ως επιλογή πληρωμής και θα ανακατευθυνθείτε σε έναν από τους προαναφερθέντες ιστότοπους. Το PayPal επιτρέπει επίσης στους πελάτες να αγοράζουν απευθείας ψηφιακό νόμισμα.

Κανόνες ταξιδιού που δεν πρέπει να ακολουθείτε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της κράτησης ταξιδιού με κρυπτονομίσματα;

Η online κράτηση πτήσεων και δωματίων ξενοδοχείων με κρυπτονομίσματα είναι μια αρκετά απλή διαδικασία παρόμοια με την πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Πολλοί καταναλωτές προσελκύονται επίσης από την ασφάλεια που προσφέρει τα κρυπτονομίσματα, τα οποία διαχειρίζονται μέσω μιας αποκεντρωμένης τεχνολογίας γνωστής ως blockchain. Δεδομένου ότι τα αγαθά και οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τα ταξίδια είναι αγορές σχετικά υψηλής αξίας, οι ασφαλείς και αξιόπιστες συναλλαγές είναι ιδιαίτερα επιθυμητές.

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για να εξοικονομήσουν χρήματα αποφεύγοντας υψηλές χρεώσεις συναλλάγματος. Τα ΑΤΜ Bitcoin μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετατροπή του τοπικού σας νομίσματος σε BTC, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να μετατραπεί σε διαφορετικό εθνικό νόμισμα με πολύ μικρή ή ανύπαρκτη χρέωση. Εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα όπου το νόμισμα είναι ιδιαίτερα ασταθές, το να πληρώνετε με κρυπτογράφηση αντί να μετατρέπετε τα χρήματά σας στο τοπικό νόμισμα μπορεί επίσης να σας γλυτώσει από πονοκέφαλο.

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα προγράμματα επιβράβευσης αφοσίωσης μπορεί να είναι πολύ προσοδοφόρα για επαναλαμβανόμενους πελάτες, ειδικά στον ταξιδιωτικό χώρο. Ευτυχώς, εάν επιλέξετε να κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας με κρυπτονομίσματα, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να λαμβάνετε αυτές τις ανταμοιβές, οι οποίες θα θεωρούνται ως ψηφιακό νόμισμα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της κράτησης ταξιδιού με κρυπτονομίσματα;

Δυστυχώς, τα κρυπτονομίσματα είναι γνωστό ότι τα ίδια είναι αρκετά ασταθή. Έτσι, ανάλογα με το πού ταξιδεύετε, η κρυπτογράφηση μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε από πιθανή αστάθεια.

Αν και ορισμένοι ταξιδιώτες προτιμούν την ασφάλεια που προσφέρουν οι συναλλαγές κρυπτογράφησης, άλλοι μένουν με τις πιστωτικές τους κάρτες. Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών επιτρέπουν στους πελάτες τους να αμφισβητούν πιθανές δόλιες χρεώσεις στο πλαίσιο του Fair Credit Billing Actένα όφελος που δεν παρέχεται στους κατόχους κρυπτογράφησης.

Ίσως τα πιο αξιοσημείωτα μειονεκτήματα στην πληρωμή με κρυπτονομίσματα είναι οι περιορισμοί του. Ενώ έχει γίνει όλο και πιο σύνηθες για τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία και άλλες εταιρείες να δέχονται πληρωμές με κρυπτογράφηση, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παίκτες που δεν έχουν ακολουθήσει ακόμη το παράδειγμά τους. Εάν ο αγαπημένος σας ιστότοπος δεν δέχεται κρυπτονομίσματα ή προτιμάτε να αναζητάτε την καλύτερη τιμή, ενδέχεται να μην μπορείτε να εξαργυρώσετε το Bitcoin σας.

Υπάρχουν επίσης πολλές χώρες που έχουν απαγορεύσει τη χρήση κρυπτογράφησης για αγορές, όπως η Αλγερία, η Βολιβία, η Κίνα, η Αίγυπτος, το Νεπάλ και το Βιετνάμ, και δεν θα βρείτε επιχειρήσεις στη Ρωσία ή το Πακιστάν να δέχονται το ψηφιακό νόμισμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κρυπτονόμισμα έχει γίνει μια ολοένα και πιο δημοφιλής μέθοδος πληρωμής σε όλους τους κλάδους και ο χώρος των ταξιδιών δεν αποτελεί εξαίρεση. Το αν τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τη φύση του ταξιδιού σας.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια