Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ

Περιεχόμενα

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το Παρίσι, αναμφίβολα σκέφτονται τον Πύργο του Άιφελ, ένα από τα πιο αγαπημένα ορόσημα της πόλης. Επομένως, είναι φυσικό οι επισκέπτες στο Παρίσι να θέλουν να συμπεριλάβουν ένα ταξίδι στον Πύργο του Άιφελ στο δρομολόγιό τους στο Παρίσι. Επειδή όμως ο πύργος είναι τόσο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας και να κανονίσετε τα εισιτήριά σας για τον Πύργο του Άιφελ εκ των προτέρων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να περάσετε χρόνο χωρίς άγχος θαυμάζοντας αυτό το εικονίδιο του Παρισιού.

Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ: Αν δεν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα είτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας για τον Πύργο του Άιφελ εκ των προτέρων ή να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στον Πύργο του Άιφελ .

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : 15 καλύτερα Airbnbs στο Παρίσι, Γαλλία 

  • 36 ώρες στο Παρίσι: Το τέλειο δρομολόγιο στο Παρίσι
  • Τι να κάνετε στη Γαλλία

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ

Δεδομένου του πόσο δημοφιλής είναι ο Πύργος του Άιφελ στους επισκέπτες του Παρισιού, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αγοράσετε εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ. Το να αποφασίσετε με ποιον τρόπο θα τα πάρετε θα εξαρτηθεί από το πόσο οργανωμένοι είστε, πώς θέλετε να δείτε τον πύργο και τι άλλο έχετε σχεδιάσει για το χρόνο σας στο Παρίσι. Παρακάτω καλύπτουμε κάθε μία από τις επιλογές σας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο, το να στέκεστε στην ουρά για εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ είναι σπάνια ο καλύτερος τρόπος για να τα αποκτήσετε. Οι ουρές για τα εισιτήρια στον Πύργο του Άιφελ είναι διαβόητα μεγάλες, με μια αναμονή μιας έως δύο ωρών αρκετά συνηθισμένη και ακόμη χειρότερα χρόνους αναμονής όταν τα πράγματα είναι πραγματικά απασχολημένα. Δεν θέλετε να περάσετε έτσι τον πολύτιμο χρόνο σας στην Πόλη των Φώτων.

Το μόνο σενάριο στο οποίο είναι μια καλή ιδέα να παραλάβετε προσωπικά εισιτήρια είναι όταν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, καθώς υπάρχει πάντα ένα μικρό απόθεμα εισιτηρίων στο εκδοτήριο εισιτηρίων που μπορείτε να αγοράσετε για άμεση είσοδο. Εάν χρειάζεται να αγοράσετε εισιτήρια αυτοπροσώπως, προσπαθήστε να φτάσετε εκεί το πρώτο πράγμα το πρωί λίγο πριν ανοίξει ο πύργος για να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο που χρειάζεται να περιμένετε.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Μια πολύ καλύτερη λύση που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και άγχος είναι να αγοράσετε ηλεκτρονικά εισιτήρια skip-the-line για τον Πύργο του Άιφελ. Η κράτηση αυτών των εισιτηρίων εκ των προτέρων θα σας προσφέρει ήσυχο ότι δεν πρόκειται να χάσετε να δείτε αυτό το απίστευτο αξιοθέατο του Παρισιού.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων έως και δύο μήνες νωρίτερα. Δεδομένου ότι τα εισιτήρια για την κορυφή του Πύργου του Άιφελ είναι πάντα τα πιο περιζήτητα, είναι πραγματικά καλύτερο να τα κάνετε κράτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα. Οι τουρίστες μπορούν να κλείσουν τα εισιτήριά τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Πύργου του Άιφελ . Ωστόσο, αυτά τα εισιτήρια δεν μπορούν να αντικατασταθούν, να τροποποιηθούν ή να επιστραφούν χρήματα.

Εάν προτιμάτε κάποια ευελιξία σε περίπτωση που αλλάξουν τα σχέδιά σας, τότε είναι καλύτερα να προμηθευτείτε αυτό το εισιτήριο για τον δεύτερο όροφο ή αυτό το εισιτήριο για την κορυφή . Αν και πιο ακριβές, αυτές οι επιλογές σάς επιτρέπουν να ακυρώσετε έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Τα σχέδια αλλάζουν όταν ταξιδεύετε και το να γνωρίζετε ότι έχετε αυτή την ευελιξία μπορεί να είναι ανεκτίμητο.

Ακόμα κι αν αγοράσετε εισιτήρια skip-the-line, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σύντομους χρόνους αναμονής για τους ανελκυστήρες του πύργου, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Αναζητάτε κάτι περισσότερο από την εμπειρία σας στον Πύργο του Άιφελ; Τότε γιατί να μην σκεφτείτε μια ξενάγηση στον Πύργο του Άιφελ. Με μια περιήγηση στον Πύργο του Άιφελ, όχι μόνο μπορείτε να δείτε την απίστευτη θέα που προσφέρει ο πύργος και να απολαύσετε τη ρομαντική του ατμόσφαιρα, μπορείτε επίσης να μάθετε την ιστορία του Πύργου του Άιφελ και να σας προβάλουν. Αν θέλετε μια πιο αναλυτική επίσκεψη και δεν θέλετε την ταλαιπωρία να βρείτε τον δικό σας δρόμο, τότε σας προτείνουμε να κάνετε κράτηση για αυτήν την ξενάγηση με εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ .

4. Κάντε μια συνδυασμένη περιήγηση στο Παρίσι

Ένας δημοφιλής συνδυασμός για τους επισκέπτες του Παρισιού που θέλουν να δουν την πόλη στα καλύτερά της είναι να κάνουν μια κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα αφού απολαύσουν τα αξιοθέατα του Πύργου του Άιφελ σε μια ξενάγηση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνεχίσετε να βλέπετε την πόλη από τον ουρανό βλέποντάς την να σας προσπερνά καθώς επιπλέετε απαλά κατά μήκος του ποταμού. Εάν αυτό ακούγεται σαν κάτι που χρειάζονται οι διακοπές σας στο Παρίσι, προτείνουμε αυτήν την βολική συνδυαστική περιήγηση .

5. Αγοράστε ένα πάσο του Παρισιού

Εάν σχεδιάζετε να κάνετε πολλά αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο Παρίσι, τότε ίσως θελήσετε να ψάξετε στο Paris Pass. Αυτό το πάσο πόλης μοιάζει με πολλά που βρίσκετε σε όλο τον κόσμο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα όταν επισκέπτεστε πολλά αξιοθέατα.

Με το Paris Pass, έχετε δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 75 αξιοθέατα σε όλη την πόλη, ένα από τα οποία είναι ο Πύργος του Άιφελ. Το Pass παρέχει δωρεάν είσοδο στον δεύτερο όροφο του πύργου από τις σκάλες, αλλά δυστυχώς δεν περιλαμβάνει πρόσβαση στο κατάστρωμα παρατήρησης στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ.

Άλλα ορόσημα και μουσεία του Παρισιού που καλύπτονται από το Paris Pass περιλαμβάνουν το Μουσείο του Λούβρου, την Αψίδα του Θριάμβου, το Musée d’Orsay και το Παλάτι των Βερσαλλιών. Καλύπτει επίσης εμπειρίες όπως η γευσιγνωσία γαλλικού κρασιού στο Les Caves du Louvre και μια περιήγηση με τα πόδια στη Μονμάρτρη και τη Sacré Coeur. Υπάρχουν διαφορετικές διάρκειες για το πάσο, από δύο ημέρες έως έξι ημέρες.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στον Πύργο του Άιφελ

Ώρες λειτουργίας του Πύργου του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ είναι ανοιχτός κάθε μέρα της εβδομάδας και είναι κλειστός για όλη ή μέρος της ημέρας μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι ώρες λειτουργίας για τα βράδια προσαρμόζονται εποχιακά και συνήθως παρατείνονται μετά τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι γενικές ώρες λειτουργίας είναι επί του παρόντος από τις 9:30 έως τις 17:30 τόσο από τις σκάλες όσο και από τον ανελκυστήρα, με την κύρια είσοδο να κλείνει για νέους επισκέπτες μία ώρα νωρίτερα, εκτός από τα Σαββατοκύριακα που ο πύργος είναι ανοιχτός μέχρι τις 22:45. Από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2021, ο Πύργος του Άιφελ είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 9:30 έως τις 22:45 τόσο με σκάλες όσο και με ανελκυστήρα.

Λάβετε υπόψη ότι η πρόσβαση στην κορυφή του πύργου μπορεί να απαγορευτεί σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ή ανώτατου αριθμού επισκεπτών.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε τον Πύργο του Άιφελ;

Υπάρχουν καλύτερες στιγμές από άλλες για να επισκεφτείτε τον Πύργο του Άιφελ, αν θέλετε να αποφύγετε να ασχοληθείτε με τα πλήθη. Όχι μόνο θα είναι πολύ απασχολημένος στον πύργο όταν επισκέπτεστε τις ώρες αιχμής, θα συναντήσετε μεγαλύτερες ουρές για να μπείτε και μπορεί να δυσκολευτείτε ακόμη και να βγάλετε εισιτήριο.

Συνήθως, ο Πύργος του Άιφελ είναι στην πιο ήσυχη κατάσταση κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, πολύ μακριά από τους διαβόητα έντονους καλοκαιρινούς μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Τα Σαββατοκύριακα τείνουν να είναι η πιο πολυσύχναστη ώρα της εβδομάδας για επίσκεψη, ενώ η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι συνήθως πολύ πιο ήσυχα.

Ο Πύργος του Άιφελ είναι συνήθως πιο ήσυχος πρώτο πράγμα το πρωί μέχρι τις 11:00 και μετά ξανά αργότερα τα βράδια μετά τις 20:00 όταν ο πύργος είναι ανοιχτός τόσο αργά.

Πώς να φτάσετε στον Πύργο του Άιφελ

Το να φτάσετε στον Πύργο του Άιφελ μόλις βρεθείτε στο Παρίσι δεν θα ήταν ευκολότερο χάρη στο ολοκληρωμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης. Η καλύτερη συγκεκριμένη διαδρομή για εσάς θα εξαρτηθεί από το πού μένετε ή προέρχεστε, αλλά βασικά θα περιλαμβάνει το μετρό της πόλης, το τρένο RER ή τις γραμμές λεωφορείων ή συνδυασμό αυτών.

Υπάρχουν τρεις σταθμοί του μετρό κοντά στον Πύργο του Άιφελ: Trocadéro στη γραμμή 9, Bir-Hakeim στη γραμμή 6 και Ecole Militaire στη γραμμή 8. Κοντά στο Bir-Hakeim, θα βρείτε επίσης τον σταθμό Champ de Mars–Tour Eiffel για το RER Γραμμή C. Όταν ταξιδεύετε με λεωφορείο, θα θέλετε τη στάση Tour Eiffel στα λεωφορεία 30 και 82, τη στάση Champ de Mars στα λεωφορεία 69 και 86 ή τη στάση Pont d’Iena στο λεωφορείο 72. Όλοι αυτοί οι σταθμοί και Οι στάσεις λεωφορείων σάς φέρνουν σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον Πύργο του Άιφελ.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια του Πύργου του Άιφελ;

Προτού μπορέσουμε να σας μάθουμε πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ, είναι καλύτερο να εξηγήσουμε τους διαφορετικούς τύπους επισκέψεων που είναι δυνατοί. Οι επισκέπτες του Πύργου του Άιφελ έχουν την επιλογή να αποφασίσουν πόσο ψηλά θα ήθελαν να φτάσουν στον πύργο και πώς θα ήθελαν να φτάσουν εκεί.

Κατά την επίσκεψή σας, μπορείτε να επιλέξετε να πάτε μέχρι την πανοραμική βεράντα του δεύτερου ορόφου 116 μέτρα (381 πόδια) πάνω από το έδαφος ή να συνεχίσετε στην κορυφή της πλατφόρμας (κορυφή) του πύργου (276 μέτρα, 906 πόδια). Για να φτάσουν στον δεύτερο όροφο, οι επισκέπτες μπορούν είτε να επιλέξουν να ανέβουν τις 674 σκάλες από την εσπλανάδα είτε να ανέβουν με ανελκυστήρα. Η πρόσβαση στην κορυφή είναι δυνατή μόνο μέσω ενός ανελκυστήρα με γυάλινους τοίχους.

Και οι δύο επισκέψεις στον δεύτερο όροφο και στην κορυφή περιλαμβάνουν πρόσβαση στον πρώτο όροφο, όπου μπορείτε να κοιτάξετε κάτω από το γυάλινο πάτωμά του μέχρι την εσπλανάδα και να δείτε ένα τμήμα της αρχικής σπειροειδούς σκάλας που κάποτε έτρεχε ακριβώς στην κορυφή.

Εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ διατίθενται για κράτηση 60 ημέρες νωρίτερα για εισιτήρια ανελκυστήρα και 14 ημέρες νωρίτερα για εισιτήρια σκάλας. Όταν κάνετε online κράτηση εισιτηρίων για τον Πύργο του Άιφελ μέσω του επίσημου ιστότοπου, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια προγραμματισμένη ώρα για την επίσκεψή σας από αυτές που είναι ακόμα διαθέσιμες. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μπορούν είτε να εκτυπωθούν είτε να εμφανιστούν σε smartphone, αρκεί ο γραμμωτός κώδικας να είναι αναγνώσιμος.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ;

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον Πύργο του Άιφελ ξεκινούν από 10,50€ για ενήλικες που επιλέγουν να ανεβούν τις σκάλες στον δεύτερο όροφο και κυμαίνονται έως και 26,10€ για πρόσβαση με ασανσέρ στην κορυφή.

Εν τω μεταξύ, οι νέοι ηλικίας 12 έως 24 ετών πληρώνουν περίπου τη μισή τιμή για εισιτήρια: 5,20 € για τις σκάλες στον δεύτερο όροφο και 13,10 € για πρόσβαση με ασανσέρ στην κορυφή. Φθηνότερες τιμές είναι διαθέσιμες για παιδιά ηλικίας 4 έως 11 ετών και για άτομα με αναπηρία, ενώ τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών εισέρχονται δωρεάν.

Μερικές φορές διατίθενται εκπτώσεις μέσω του επίσημου ιστότοπου για κρατήσεις που γίνονται εκ των προτέρων για τις πιο ήσυχες εποχές.

Ξενοδοχεία κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι

Όταν επισκέπτονται το Παρίσι, πολλοί ταξιδιώτες επιθυμούν να μείνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Πύργο του Άιφελ και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Ποιος δεν θέλει μια εκπληκτική θέα στον πύργο από το παράθυρο του υπνοδωματίου του ή την ευκαιρία να περιπλανηθεί όποτε θέλει; Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η καλύτερη θέα στον Πύργο του Άιφελ απολαμβάνετε από μικρή απόσταση, οπότε πιθανότατα θα χρειαστεί να επιλέξετε ανάμεσα σε μέρη που προσφέρουν ασυναγώνιστη θέα και σε αυτά που βρίσκονται κοντά.

Για να περιποιηθείτε πραγματικά τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Παρίσι, μην κοιτάξετε πέρα ​​από την παρακμιακή Tour Eiffel Suite στο La Clef Tour Eiffel Paris . Από αυτή την τεράστια σουίτα, θα απολαύσετε μια υπέροχη θέα στον πύργο, ενώ ταυτόχρονα θα περιβάλλεστε με ένα ντεκαέντινγκ πέντε αστέρων, με σπα, χαμάμ και γυμναστήριο.

Ένα υπέροχο ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας που σας φέρνει κοντά στον Πύργο του Άιφελ αλλά προσφέρει και καλή θέα σε αυτόν είναι το ξενοδοχείο Jardins Eiffel . Μένοντας σε αυτό το ξενοδοχείο τριών αστέρων, θα βρίσκεστε μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από τον πύργο και θα απολαύσετε κομψά και άνετα δωμάτια.

Δυστυχώς, δεν θα βρείτε πάρα πολλές οικονομικές επιλογές στο Παρίσι κοντά στον πύργο. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι το 3 Ducks Boutique Hostel and Bar , καθώς απέχει περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από τον πύργο. Αυτός ο καλά εδραιωμένος ξενώνας σε ένα ιστορικό κτήριο προσφέρει καθαρούς κοιτώνες, ιδιωτικά δωμάτια και εξαιρετικά φιλικό προσωπικό.

Αναζητάτε περισσότερες προτάσεις διαμονής; Φροντίστε να δείτε τον οδηγό μας για τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Παρίσι καθώς και τον οδηγό μας για τα καλύτερα Airbnbs στο Παρίσι.

Διαδικασία ασφαλείας στον Πύργο του Άιφελ

Όλοι οι επισκέπτες του Πύργου του Άιφελ θα πρέπει να περάσουν από διαδικασίες ασφαλείας κατά την είσοδό τους στην είσοδο του Πύργου του Άιφελ στην εσπλανάδα. Γνωρίζοντας τι να περιμένετε σε σχέση με αυτή τη διαδικασία θα εξασφαλίσετε μια ομαλή έναρξη της επίσκεψής σας.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα απαγορευμένων αντικειμένων που οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στον Πύργο του Άιφελ, συμπεριλαμβανομένων αποσκευών, κατοικίδιων ζώων, μη αναδιπλούμενων καροτσιών και ποτών σε ποτήρι ή κουτάκια. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει βεστιάριο ή χώρος αποθήκευσης αποσκευών στον πύργο, επομένως θα πρέπει να κανονίσετε να αποθηκεύσετε τις τσάντες σας πριν πάτε στον πύργο.

Μετά την πανδημία, οι επισκέπτες στον Πύργο του Άιφελ πρέπει να περάσουν από έλεγχο για τον COVID-19. Οι απαιτήσεις διαφέρουν για επισκέπτες από τη Γαλλία, την ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά γενικά απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού ή πρόσφατο αρνητικό τεστ. Δείτε τη δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείπνο στον Πύργο του Άιφελ

Το να βλέπεις απίστευτη θέα στο Παρίσι δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον Πύργο του Άιφελ. Μέσα στον Πύργο του Άιφελ, υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο εστιατόρια, ένα στον πρώτο όροφο και ένα στον δεύτερο, καθώς και ένα μπαρ σαμπάνιας στο επάνω κατάστρωμα. Στον πρώτο όροφο, θα βρείτε το 58 Tour Eiffel, ένα ανεπίσημο μπιστρό, ενώ ο δεύτερος φιλοξενεί το Le Jules Verne, ένα πολυτελές εστιατόριο με αστέρι MICHELIN που σίγουρα θα σας προσφέρει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Οι κρατήσεις για το 58 Tour Eiffel περιλαμβάνουν εισιτήρια που παρέχουν πρόσβαση στον πρώτο όροφο του πύργου, αλλά θα χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστά εισιτήρια για να πάτε ψηλότερα. Η πρόσβαση στο Le Jules Verne γίνεται μέσω ενός ιδιωτικού ανελκυστήρα απευθείας στο εστιατόριο, επομένως και πάλι, θα πρέπει να προμηθευτείτε ξεχωριστά εισιτήρια εάν θέλετε να δείτε τον υπόλοιπο πύργο.

Επίσκεψη στον Πύργο του Άιφελ με Αναπηρία

Οι εγκαταστάσεις έχουν προστεθεί στον Πύργο του Άιφελ για τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών με αναπηρίες και τις ανάγκες προσβασιμότητας. Αυτά περιλαμβάνουν καμπίνες ανελκυστήρων μεγάλης χωρητικότητας, αντικατάσταση του κιγκλιδώματος με παράθυρα στον δεύτερο όροφο και τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες σε κάθε επίπεδο. Ωστόσο, η διοίκηση δεν επιτρέπει την πρόσβαση στην κορυφή του πύργου για άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια για λόγους ασφαλείας που σχετίζονται με εκκενώσεις έκτακτης ανάγκης.

FAQ – Γεγονότα για τον Πύργο του Άιφελ

Πότε χτίστηκε ο Πύργος του Άιφελ;

Η κατασκευή του Πύργου του Άιφελ ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου 1887 και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 1889, που σημαίνει ότι το έργο διήρκεσε δύο χρόνια, δύο μήνες και πέντε ημέρες.

Γιατί χτίστηκε ο Πύργος του Άιφελ;

Ο Πύργος του Άιφελ κατασκευάστηκε για την Έκθεση Universelle του 1889, μια Παγκόσμια Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της 100ης επετείου από την έφοδο στη Βαστίλη, ένα γεγονός που εγκαινίασε τη Γαλλική Επανάσταση. Είναι ενδιαφέρον ότι ο πύργος προοριζόταν να παραμείνει μόνο για 20 χρόνια μετά την έκθεση, αλλά επαναχρησιμοποιήθηκε για επιστημονικά πειράματα και τηλεπικοινωνίες.

Ποιος έχτισε τον Πύργο του Άιφελ;

Ο πολιτικός μηχανικός Gustave Eiffel είναι ο άνθρωπος που πιστώνεται κυρίως για την κατασκευή του Πύργου του Άιφελ, αλλά δεν ήταν μόνος που δημιούργησε το ορόσημο του Παρισιού.

Δύο μηχανικοί που εργάστηκαν για την εταιρεία του Άιφελ, ο Maurice Koechlin και ο Emile Nouguier, ήταν αυτοί που κατέληξαν στο αρχικό σχέδιο για τον πύργο, ενώ ο αρχιτέκτονας Stephen Sauvestre συνέβαλε στο σχεδιασμό βελτιώνοντας την εμφάνιση του πύργου.

Όσο για εκείνους που εργάστηκαν πραγματικά στον πύργο, υπήρχαν μεταξύ 150 και 300 εργάτες στο εργοτάξιο και άλλοι 150 εργάτες σε ένα κοντινό εργοστάσιο υπεύθυνο για την κατασκευή των εξαρτημάτων του.

Πόσο ψηλός είναι ο Πύργος του Άιφελ;

Ο Πύργος του Άιφελ έχει ύψος 324 μέτρα (1.063 πόδια), αλλά ήταν μόλις 312 μέτρα (1.024 πόδια) πριν προστεθεί η κεραία του το 1957. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το 1889 έως το 1930, ο Πύργος του Άιφελ ήταν ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο.

Από τι είναι κατασκευασμένος ο Πύργος του Άιφελ;

Υπάρχουν 7.300 τόνοι επεξεργασμένου σιδήρου στον Πύργο του Άιφελ, γι’ αυτό ο πύργος είναι συχνά γνωστός ως η Σιδηρά Κυρία ή La dame de fer στα γαλλικά.

Πού βρίσκεται ο Πύργος του Άιφελ;

Θα βρείτε τον Πύργο του Άιφελ δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα στο Champ de Mars, ένα μεγάλο πάρκο στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι για την περιήγηση στον Πύργο του Άιφελ τώρα που έχετε όλες αυτές τις πληροφορίες στα χέρια σας. Γνωρίζοντας πώς λειτουργούν τα εισιτήρια του Πύργου του Άιφελ, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αποκτήσετε τα σωστά που ταιριάζουν σε εσάς και στο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : “Κλείστε Τώρα και Πληρώστε Λιγότερα! Απίστευτες Τιμές Ξενοδοχείων με Ένα Κλικ!”

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.