Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Παλάτι των Βερσαλλιών το 2023

Περιεχόμενα

Το Παρίσι είναι μια πόλη με έναν ιλιγγιώδη αριθμό διάσημων αξιοθέατων, από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι τη Βασιλική Sacré-Cœur και την Αψίδα του Θριάμβου. Αλλά ένα αξιοθέατο σε κάθε ολοκληρωμένη διαδρομή στο Παρίσι που δεν υπάρχει καν στην πόλη είναι το υπέροχο Παλάτι των Βερσαλλιών. Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO είναι γεμάτο βασιλική αίγλη και μπορεί εύκολα να απασχολήσει μια μέρα του ταξιδιού σας. Λόγω της δημοτικότητας του παλατιού στους τουρίστες, είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας εκεί εκ των προτέρων, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζετε τις επιλογές σας για την απόκτηση εισιτηρίων για το Παλάτι των Βερσαλλιών πριν φτάσετε.

Συγκεντρώσαμε αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία, ο οποίος είναι γεμάτος με κάθε είδους πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Διαβάστε και απολαύστε!

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Παλάτι των Βερσαλλιών: Αν δεν σας αρέσει να περάσετε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα είτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας στο Παλάτι των Βερσαλλιών εκ των προτέρων ή να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Παλάτι των Βερσαλλιών . Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή καθώς μπορείτε να μάθετε για την ιστορία αυτού του όμορφου παλατιού από έναν ειδικό οδηγό.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : Τα 20 πιο όμορφα κάστρα στις Ηνωμένες Πολιτείες

 • Τι να κάνετε στη Γαλλία
 • 36 ώρες στο Παρίσι: Το τέλειο δρομολόγιο στο Παρίσι

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Παλάτι των Βερσαλλιών

Με ένα τόσο δημοφιλές και μεγάλο αξιοθέατο όπως αυτό, είναι λογικό ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κλείσετε εισιτήρια για το Παλάτι των Βερσαλλιών. Οι περισσότερες επιλογές για την απόκτηση εισιτηρίων σάς επιτρέπουν να τις τακτοποιήσετε εκ των προτέρων, αλλά αυτό είναι χρήσιμο μόνο εάν είστε οργανωμένοι και γνωρίζετε ακριβώς πότε θέλετε να επισκεφθείτε. Σε τελική ανάλυση, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε όποια επιλογή ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και στο δρομολόγιό σας.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Εάν αποφασίσετε να μην αγοράσετε εισιτήρια για το Παλάτι των Βερσαλλιών εκ των προτέρων, τότε η μόνη σας επιλογή είναι να κάνετε ουρά όταν φτάσετε εκεί την ημέρα. Αυτή είναι η πιο αργή και επικίνδυνη προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς θα πρέπει να παραμείνετε στην ουρά έξω από το εκδοτήριο εισιτηρίων μόνο για να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας και στη συνέχεια να εγγραφείτε σε μια ξεχωριστή γραμμή για να εισέλθετε και να περάσετε από την ασφάλεια. Οι ουρές για τα εισιτήρια είναι διαβόητα μεγάλες, διαρκούν γενικά από 30 λεπτά έως δύο ώρες, πράγμα που είναι πραγματικά καλύτερος χρόνος που δαπανάται μέσα στο παλάτι.

Το πού πρέπει να πάτε για να αγοράσετε εισιτήρια αυτοπροσώπως θα εξαρτηθεί από το είδος του εισιτηρίου που θέλετε, καθώς υπάρχουν διαφορετικά γραφεία εισιτηρίων για το παλάτι και το Κτήμα Τριανόν. Τα εισιτήρια του παλατιού και του διαβατηρίου αγοράζονται στην αριστερή πλευρά της αυλής της τιμής, ενώ τα εισιτήρια για το Trianon αγοράζονται στο Grand ή στο Petit Trianon. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται ξεχωριστά στη δεξιά πλευρά του Honor Courtyard.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Μια πολύ καλύτερη επιλογή για τους ταξιδιώτες είναι να κάνουν online κράτηση εισιτηρίων skip-the-line για το Παλάτι των Βερσαλλιών πριν από το ταξίδι τους. Αυτό σας επιτρέπει να παραλείψετε το εκδοτήριο εισιτηρίων και να κατευθυνθείτε κατευθείαν στην είσοδο. Πρέπει να πούμε ότι όλοι οι επισκέπτες πρέπει να περάσουν από μια γραμμή για ασφάλεια, η οποία συχνά μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως μία ώρα από μόνη της, αλλά τουλάχιστον θα παραλείψετε μία γραμμή με αυτά τα εισιτήρια.

Οι τουρίστες μπορούν να κλείσουν τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Παλατιού των Βερσαλλιών . Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται, πράγμα που σημαίνει ότι θα ξεφύγετε από την τσέπη σας εάν αλλάξουν τα σχέδιά σας. Αντίθετα, συνιστούμε να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου για τα εισιτήρια Passport σας, καθώς αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να ακυρώσετε έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων χωρίς σχεδόν καμία διαφορά τιμής.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Όσοι θέλουν να αξιοποιήσουν περισσότερο την εμπειρία τους στο παλάτι θα πρέπει να σκεφτούν να κάνουν κράτηση για μια ξενάγηση στο Παλάτι των Βερσαλλιών. Οι επισκέπτες που θα επιλέξουν αυτή την επιλογή θα περάσουν το χρόνο τους περιηγώντας το Παλάτι των Βερσαλλιών καθώς ένας ειδικός ξεναγός τους οδηγεί στην ιστορία και τις λεπτότητες του εντυπωσιακού παλατιού.

Συνιστούμε να κάνετε κράτηση είτε για αυτήν την ξενάγηση που περιλαμβάνει τους κήπους είτε για αυτήν την ξενάγηση χωρίς τους κήπους . Υπάρχει επίσης η επιλογή να κάνετε μια ξενάγηση από το Παρίσι με το μεσημεριανό γεύμα, γλιτώνοντας την ταλαιπωρία να μεταβείτε από και προς το παλάτι.

4. Αγοράστε ένα πάσο για το Μουσείο του Παρισιού

Μια άλλη επιλογή που μπορεί να προσελκύσει τουρίστες με μεγάλα σχέδια να κάνουν πολλές περιηγήσεις στα αξιοθέατα είναι το πάσο για το Μουσείο του Παρισιού. Όπως και άλλα εισιτήρια πόλεων σε όλο τον κόσμο, αυτό το πάσο παρέχει πρόσβαση σε μια μακρά λίστα αξιοθέατων και βοηθά τους κατόχους διαβίβασης να εξοικονομήσουν χρήματα στο ταξίδι τους.

Το Paris Museum Pass προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερα από 50 μουσεία και μνημεία στην πόλη του Παρισιού και πέρα ​​από αυτήν. Αυτά περιλαμβάνουν το Musée D’orsay, το Μουσείο του Λούβρου, την Αψίδα του Θριάμβου και, το πιο σημαντικό, το Παλάτι των Βερσαλλιών. Τα πάσο έρχονται με διάρκεια είτε δύο, τεσσάρων ή έξι ημερών.

Εδώ μπορείτε να αγοράσετε κάρτες μουσείων και να τις ακυρώσετε με ειδοποίηση για περισσότερες από 24 ώρες.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο παλάτι των Βερσαλλιών

Παλάτι των Βερσαλλιών Ώρες λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας για το Παλάτι των Βερσαλλιών ποικίλλουν για διαφορετικά μέρη του ανακτορικού συγκροτήματος, αλλά επίσης ορίζονται διαφορετικά για την υψηλή περίοδο και τη χαμηλή περίοδο. Η υψηλή περίοδος διαρκεί από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, ενώ η χαμηλή περίοδος διαρκεί από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου. Το πάρκο και οι κήποι του παλατιού είναι ανοιχτά καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από έκτακτες καιρικές συνθήκες, ενώ το παλάτι και το Κτήμα Τριανόν είναι κλειστά τη Δευτέρα και τον Ιανουάριο 1, 1 Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου.

Κατά την υψηλή περίοδο, οι ώρες λειτουργίας είναι:

 • The Palace: 9:00 έως 18:30, με τελευταία είσοδο στις 18:00 και εκδοτήριο εισιτηρίων κλειστό στις 17:45
 • Κτήμα Τριανόν: 12:00 έως 18:30, με τελευταία είσοδο στις 18:00 και εκδοτήρια κλειστά στις 17:50
 • Estate or Marly: 8:00 έως 17:00, με τελευταία είσοδο στις 16:30, αν και τα Σαββατοκύριακα μεταξύ τέλους Μαΐου και Σεπτεμβρίου, το πάρκο κλείνει στις 20:30
 • The Gardens: 8:00 έως 20:30, με τελευταία είσοδο στις 19:00 στην Κεντρική Πύλη
 • The Park: 7:00 έως 20:30, με τελευταία είσοδο στις 19:45 στην κεντρική πύλη και την πύλη Queen’s

Κατά τη χαμηλή περίοδο, οι ώρες λειτουργίας είναι:

 • The Palace: 9:00 έως 17:30, με τελευταία είσοδο στις 17:00 και εκδοτήριο εισιτηρίων κλειστό στις 16:50
 • Κτήμα Τριανόν: 12:00 έως 17:30, με τελευταία είσοδο στις 17:00 και εκδοτήρια κλειστά στις 16:50
 • Estate of Marly: 8:00 έως 17:00, με τελευταία είσοδο στις 16:30
 • The Gardens: 8:00 έως 18:00, με τελευταία είσοδο στις 17:30 στην Κεντρική Πύλη, την Πύλη Chapelle και την Πύλη Dragon
 • The Park: 8:00 έως 18:00, με τελευταία είσοδο στις 17:30

Το Coach Gallery είναι ανοιχτό μόνο κατά τη χαμηλή σεζόν. Συνήθως είναι ανοιχτό το Σάββατο και την Κυριακή, αλλά είναι αποκλειστικά ανοιχτό από Τρίτη έως Κυριακή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων από 18 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου, εκτός από τις 25 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 12:30 έως τις 17:30, με τελευταία είσοδο στις 16:45.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Παλάτι των Βερσαλλιών;

Επειδή το Παλάτι των Βερσαλλιών είναι τόσο σημαντικό αξιοθέατο, υπάρχουν καλύτερες στιγμές από άλλες για να επισκεφθείτε για να αποφύγετε να περιτριγυριστείτε από πλήθη συντρόφων. Υπάρχουν όμως και εξωτερικοί χώροι του παλατιού που πρέπει να εξερευνήσετε, πράγμα που σημαίνει ότι θα θέλετε επίσης ευχάριστο υπαίθριο καιρό κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εκεί.

Παρόλο που η χαμηλή περίοδος με τους λιγότερους επισκέπτες διαρκεί από Νοέμβριο έως Μάρτιο, οι καλύτερες στιγμές για να προγραμματίσετε την περιήγησή σας στο Παλάτι των Βερσαλλιών είναι ο Απρίλιος έως τον Μάιο και ο Οκτώβριος έως τον Νοέμβριο. Ο κόσμος αυτές τις εποχές του χρόνου είναι ακόμα σχετικά χαμηλός, αλλά θα επωφεληθείτε από τον πιο ήπιο καιρό από ό,τι αν το επισκεφτείτε το χειμώνα.

Για μια πιο ήσυχη εμπειρία, η καλύτερη ώρα της ημέρας για να επισκεφθείτε το παλάτι είναι το πρώτο πράγμα το πρωί ή αργά το απόγευμα, αν και αυτό θα είναι ευκολότερο την υψηλή περίοδο, όταν το κτήμα θα είναι ανοιχτό αργότερα. Όσον αφορά την καλύτερη μέρα της εβδομάδας για επίσκεψη, η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι συνήθως το καλύτερο στοίχημα, καθώς τα Σαββατοκύριακα είναι απασχολημένα και τα περισσότερα μουσεία είναι κλειστά την Τρίτη, αφήνοντας το παλάτι ένα από τα λίγα σημαντικά αξιοθέατα ανοιχτό.

Πώς να φτάσετε στο παλάτι των Βερσαλλιών

Για να επισκεφθούν το Παλάτι των Βερσαλλιών από το Παρίσι, οι ταξιδιώτες έχουν μερικές επιλογές. Ωστόσο, ο καθορισμός της καλύτερης διαδρομής για εσάς θα εξαρτηθεί από το πού έρχεστε, αν και οι κύριες επιλογές για να φτάσετε μέσω των μέσων μαζικής μεταφοράς περιλαμβάνουν όλες τις διαδρομές με το τρένο. Τα εισιτήρια για το ταξίδι πρέπει να είναι για τις ζώνες 1 έως 4.

Η πιο γρήγορη και κοντινή επιλογή για να φτάσετε εκεί είναι να πάρετε τη γραμμή C του RER στον σιδηροδρομικό σταθμό Versailles Château–Rive Gauche και στη συνέχεια να περπατήσετε 10 λεπτά μέχρι το παλάτι. Μπορείτε να επιβιβαστείτε στο τρένο σε κεντρικούς σταθμούς όπως το Musée d’Orsay και το Saint-Michel Notre-Dame.

Εναλλακτικά, υπάρχουν τρένα SNCF από το Gare Montparnasse προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Versailles Chantiers και τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Saint Lazare προς το σιδηροδρομικό σταθμό Versailles Rive Droite. Για κάθε διαδρομή, είναι περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από το παλάτι.

Εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία των μέσων μαζικής μεταφοράς, μπορείτε επίσης να κλείσετε μια ξενάγηση στο παλάτι από το Παρίσι εδώ .

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια του Palace of Versailles;

Τα εισιτήρια για το Παλάτι των Βερσαλλιών έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν στους επισκέπτες την ελευθερία να επιλέξουν ποια μέρη του παλατιού θέλουν να εξερευνήσουν. Οι διαφορετικοί τύποι εισιτηρίων που διατίθενται βασίζονται σε συνδυασμούς αξιοθέατων μέσα στο συγκρότημα του παλατιού, επομένως οι επισκέπτες θα πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν να δουν πριν κάνουν κράτηση. Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά μπορούν να εμφανιστούν είτε ως έντυπο αντίγραφο είτε στο smartphone σας.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος εισιτηρίου είναι το Passport , ένα εισιτήριο που παρέχει πρόσβαση σε παντού μέσα στο κτήμα του παλατιού. Αυτό περιλαμβάνει το απίστευτο Hall of Mirrors στο Παλάτι των Βερσαλλιών, καθώς και το Κτήμα Τριανόν, τους Κήπους, το Πάρκο και τυχόν προσωρινές εκθέσεις. Η είσοδος στο παλάτι βασίζεται σε ένα σύστημα προγραμματισμού και οι επισκέπτες θα πρέπει να επιλέξουν ένα χρονικό διάστημα για την επίσκεψή τους σε αυτό το τμήμα του συγκροτήματος του παλατιού.

Για τους επισκέπτες που δεν επιθυμούν να δουν ολόκληρο το συγκρότημα του παλατιού λόγω χρόνου, κόστους ή έλλειψης ενδιαφέροντος, υπάρχουν δύο τύποι εισιτηρίων που πρέπει να λάβουν υπόψη. Καθένα περιλαμβάνει πρόσβαση είτε στο παλάτι είτε στο Κτήμα Τριανόν, καθώς και στους Κήπους, το Πάρκο και τυχόν προσωρινές εκθέσεις.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα ειδικά εισιτήρια που περιλαμβάνουν ένα με πλήρη πρόσβαση στο κτήμα του παλατιού συν ένα ιππικό σόου και ένα με πλήρη πρόσβαση στο κτήμα του παλατιού συν ένα γκουρμέ γεύμα στο εστιατόριο La Petite Venise.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Παλάτι των Βερσαλλιών;

Τώρα που καλύψαμε τους διαφορετικούς τύπους εισιτηρίων, πιθανότατα αναρωτιέστε πόσο ακριβώς είναι τα εισιτήρια για το Παλάτι των Βερσαλλιών. Μπορείτε να βρείτε όλες τις διαφορετικές τιμές για εισιτήρια στον επίσημο ιστότοπο, αλλά θα καλύψουμε τις πιο συνηθισμένες τιμές εισιτηρίων για το Παλάτι των Βερσαλλιών εδώ.

Το all inclusive εισιτήριο Passport κοστίζει 20€ για ενήλικες και περιλαμβάνει ηχητικό οδηγό για το παλάτι. Εν τω μεταξύ, τα εισιτήρια για το Κτήμα Τριανόν κοστίζουν 12 ευρώ για ενήλικες και τα εισιτήρια μόνο για το παλάτι κοστίζουν 18 ευρώ για ενήλικες και περιλαμβάνουν ηχητικό οδηγό Palace. Τα εισιτήρια για ξενάγηση στο παλάτι κοστίζουν 10€ για ενήλικες. Παιδιά κάτω των 18 ετών και κάτοικοι ΕΕ κάτω των 26 ετών εισέρχονται δωρεάν, αλλά πρέπει να κάνουν κράτηση εισιτηρίου χωρίς χρέωση .

Η είσοδος στο Παλάτι των Βερσαλλιών και στο κτήμα του είναι δωρεάν για όλους την πρώτη Κυριακή του μήνα μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου.

Ξενοδοχεία κοντά στο Παλάτι των Βερσαλλιών

Οι ταξιδιώτες μπορεί να αναρωτιούνται ποιες είναι οι επιλογές τους για μέρη διαμονής όταν σχεδιάζουν την επίσκεψή τους στο Παλάτι των Βερσαλλιών. Πολλοί θα επιλέξουν να μείνουν στο Παρίσι, κάτι που είναι λογικό δεδομένου του πόσα πράγματα υπάρχουν στην πόλη. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ξενοδοχεία κοντά στο Παλάτι των Βερσαλλιών, αν προτιμάτε να μείνετε πιο κοντά.

Για μια πολυτελή εμπειρία που θα σας κάνει να νιώθετε σαν βασιλιάδες μείνετε στο πολυτελές Waldorf Astoria Versailles – Trianon Palace . Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων βρίσκεται στη βόρεια άκρη των κήπων του παλατιού και προσφέρει μεγάλα δωμάτια, εγκαταστάσεις σπα, πισίνα και εστιατόριο με αστέρι MICHELIN.

Αν θέλετε να εξισορροπήσετε την άνεση με το κόστος, τότε αξίζει να σκεφτείτε το Hotel des Lys για την επίσκεψή σας στις Βερσαλλίες. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια τόσο από το σιδηροδρομικό σταθμό όσο και από το παλάτι, αυτό το ξενοδοχείο τριών αστέρων προσφέρει φρέσκα, διακριτικά δωμάτια με μια νότα κομψότητας.

Οι Βερσαλλίες δεν είναι το είδος του τόπου για οικονομικά καταλύματα ή ξενώνες, επομένως οι οικονομικοί ταξιδιώτες είναι καλύτερα να μείνουν σε έναν ξενώνα στο Παρίσι, όπως το 3 Ducks Boutique Hostel and Bar και να προλάβουν το τρένο. Εκεί έχετε την επιλογή καθαρών κοιτώνων και ιδιωτικών δωματίων, καθώς και τα προνόμια ενός καλά εδραιωμένου ξενώνα που περιλαμβάνει εξυπηρετικό προσωπικό και κοινωνική ατμόσφαιρα.

Προτιμάτε να μείνετε στο Παρίσι παρά στις Βερσαλλίες; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Παρίσι και τον οδηγό μας για τους καλύτερους ξενώνες στο Παρίσι για να βρείτε κάτι στην πόλη που σας ταιριάζει.

Διαδικασία ασφαλείας στο Παλάτι των Βερσαλλιών

Για να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν απροσδόκητες επιπλοκές στην έναρξη της επίσκεψής σας, αξίζει να γνωρίζετε τις διαδικασίες ασφαλείας και τους κανόνες εισόδου στο Παλάτι των Βερσαλλιών. Αυτοί οι κανόνες σχετίζονται κυρίως με το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φέρετε μαζί σας μέσα στο παλάτι, γι’ αυτό φροντίστε να τους κοιτάξετε πριν ξεκινήσετε να το επισκεφτείτε.

Υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που δεν επιτρέπεται να φέρονται μέσα στο παλάτι. Αυτά περιλαμβάνουν ζώα, φαγητό και ποτό, τρίποδα, μπαστούνια selfie, drones και καροτσάκια και καρότσια με μεταλλικό σκελετό. Επιτρέπονται τα πορτ-μπεμπέ χωρίς μεταλλικό σκελετό.

Οι επισκέπτες θα βρουν κανονικά μια υπηρεσία αριστερών αποσκευών στο παλάτι όπου μπορούν να αποθηκευτούν προσωρινά αποσκευές και μεγάλα αντικείμενα. Ωστόσο, η υπηρεσία αριστερών αποσκευών έχει ανασταλεί επί του παρόντος λόγω των μέτρων υγείας για τον COVID-19.

Οι επισκέπτες στο Παλάτι των Βερσαλλιών πρέπει επίσης να περάσουν από έλεγχο COVID-19 για να εισέλθουν στον ιστότοπο σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες. Για την είσοδο, οι επισκέπτες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό εμβολιασμού ή πρόσφατο αρνητικό τεστ για να επιτρέπεται η είσοδος. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε σε αυτή τη δήλωση στον επίσημο ιστότοπο .

Επίσκεψη στο παλάτι των Βερσαλλιών με αναπηρία

Μέτρα προσβασιμότητας έχουν ενσωματωθεί στο Παλάτι των Βερσαλλιών για να βοηθήσουν τους επισκέπτες με αναπηρία. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν δωρεάν είσοδο για άτομα με αναπηρία σε ορισμένες περιοχές και μειωμένες τιμές στις εκδρομές.

Εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Μη μηχανοκίνητα αναπηρικά καροτσάκια είναι διαθέσιμα για χρήση στο Gabriel Pavilion και στο Petit Trianon για περιηγήσεις.

Οι σκύλοι-οδηγοί επιτρέπονται με την απόδειξη της επιλεξιμότητας και ένας απτικός χάρτης είναι διαθέσιμος για άτομα με προβλήματα όρασης. Οι ακουστικοί οδηγοί είναι ρυθμισμένοι με επαγωγικούς βρόχους για να βοηθήσουν όσους διαθέτουν ακουστικά βαρηκοΐας, ενώ είναι δυνατές ξεναγήσεις με χρήση γαλλικής νοηματικής γλώσσας ή ανάγνωσης χειλιών κατόπιν αιτήματος.

Εκθέσεις, παραστάσεις και εκδηλώσεις στο Παλάτι των Βερσαλλιών

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, το Παλάτι των Βερσαλλιών φιλοξενεί μια ποικιλία από ειδικές εκθέσεις, εκδηλώσεις, παραστάσεις και συναυλίες. Οι συναυλίες περιλαμβάνουν όπερες και ορχηστρικά έργα. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το παλάτι φιλοξενεί τακτικές παραστάσεις το Σαββατοκύριακο από την Ιππική Ακαδημία των Βερσαλλιών.

Ειδικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή είναι:

 • The King’s Animals , από 2/10/21 έως 13/2/22
 • Versailles Night στο Petit Trianon , από 12/9/21 έως 21/11/21

FAQ – Γεγονότα για το Παλάτι των Βερσαλλιών

Πόσο χρονών είναι το Παλάτι των Βερσαλλιών;

Η ιστορία του Παλατιού των Βερσαλλιών ξεκίνησε το 1623 όταν ένα μικρό βασιλικό κυνηγετικό καταφύγιο χτίστηκε στο δάσος και στα λιβάδια της τοποθεσίας. Αυτό κάνει τον ιστότοπο σχεδόν 400 ετών.

Πότε χτίστηκε το παλάτι των Βερσαλλιών;

Το 1631 άρχισε η κατασκευή για να αντικαταστήσει το κυνηγετικό καταφύγιο με ένα κάστρο, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1634, παρέχοντας τη βάση για το παλάτι όπως είναι σήμερα.

Ποιος έχτισε το παλάτι των Βερσαλλιών;

Ο βασιλιάς Λουδοβίκος XIII έχτισε το αρχικό κυνηγετικό καταφύγιο και αργότερα το κάστρο στις Βερσαλλίες αφού είχε κάνει εκδρομές κυνηγιού στην περιοχή ως αγόρι. Ο Philibert Le Roy ήταν ο αρχιτέκτονας υπεύθυνος για το σχεδιασμό του κάστρου.

Γιατί χτίστηκε το παλάτι των Βερσαλλιών;

Το κυνηγετικό καταφύγιο και το κάστρο χτίστηκαν ως βασιλική εξοχική κατοικία αναψυχής που προοριζόταν για διανυκτερεύσεις όταν ο βασιλιάς κυνηγούσε στην περιοχή.

Πού βρίσκεται το Παλάτι των Βερσαλλιών;

Το Παλάτι των Βερσαλλιών βρίσκεται στη μικρή πόλη των Βερσαλλιών στο διαμέρισμα των Yvelines. Βρίσκεται περίπου 19 χλμ (12 μίλια) νοτιοδυτικά του Παρισιού.

Σε τι χρησιμεύει το Παλάτι των Βερσαλλιών;

Δεν χρησιμοποιείται πλέον ως βασιλική κατοικία, το Παλάτι των Βερσαλλιών διαχειρίζεται πλέον το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού ως τουριστικό αξιοθέατο, μουσείο και χώρος εκδηλώσεων.

Τώρα θα πρέπει να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για τα πλεονεκτήματα των skip-the-line εισιτηρίων για το Παλάτι των Βερσαλλιών και την επίσκεψη σε αυτό το εκπληκτικό αξιοθέατο του Παρισιού. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας και να ζήσετε μόνοι σας αυτό το πραγματικά εκθαμβωτικό μέρος.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.