Πώς να ντύνεσαι κατάλληλα στο Κατάρ

Έχοντας κερδίσει το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022, το Κατάρ, ένα μικρό εμιράτο στα βορειοανατολικά της Αραβικής Χερσονήσου, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Καθώς είναι μια κυρίως μουσουλμανική χώρα, θέτει ένα μικρό δίλημμα για τις γυναίκες που επισκέπτονται από άλλες χώρες ως προς το τι να φορέσουν. Ο τρόπος που ντύνονται οι γυναίκες στο Κατάρ επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τις αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές ταξιδιωτικού στυλ και απλοί κανόνες ευγένειας που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το ταξίδι σας ευχάριστο και να σεβαστείτε τις τοπικές αξίες στο Κατάρ.

Eμπειρίες στην έρημο του Κατάρ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το κλειδί για να ντυθείτε καλά στο Κατάρ είναι να σκεφτείτε πώς ντύνονται οι ίδιες οι γυναίκες του Κατάρ. Είναι πιθανό να είναι πλήρως καλυμμένες από την κορυφή ως τα νύχια με μια φαρδιά, αποκαλυπτική ρόμπα και τα πρόσωπά τους είναι συχνά καλυμμένα. Οι Καταριανοί δεν περιμένουν απαραίτητα από τους δυτικούς ταξιδιώτες να ντύνονται με τον ίδιο τρόπο, αλλά ενημερώνουν τους ταξιδιώτες ότι τα αποκαλυπτικά ρούχα είναι ακατάλληλα στη χώρα αυτή. Τα φαρδιά ρούχα που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια θεωρούνται πιο σεβαστά.

1) Ελέγξτε την πληθώρα μακρών βαμβακερών γυναικείων ρόμπων που πωλούνται στα εμπορικά κέντρα, στα παζάρια ή στα μεγάλα σούπερ μάρκετ του Κατάρ. Η επιλογή των χρωμάτων και των σχεδίων έχει διευρυνθεί και γίνει πιο μοντέρνα με την πάροδο των ετών. Φορέστε αυτές τις ρόμπες κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Κατάρ. Θα νιώθετε άνετα μέσα σε αυτό στη ζέστη και θα νιώθετε πολύ πιο ευπρόσδεκτοι από τους ντόπιους.

Τι ρούχα να φορέσετε στην Ιορδανία: Οδηγός ταξιδιού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

(2) Τα παντελόνια, οι φούστες και τα φορέματα πρέπει να φοριούνται κάτω από το γόνατο. Τα σορτς, ακόμη και αν φτάνουν μέχρι το γόνατο, είναι ακατάλληλα, όπως και οι καρό φούστες. Μην δείχνετε τα πόδια σας.

3) Τα στενά ή χαμηλοκάβαλα ρούχα δεν πρέπει να μένουν στο σπίτι. Δεν θα είναι κατάλληλες για την Katara.

4) Η περιοχή του στήθους και των ώμων πρέπει να καλύπτεται. Φέρτε μια μπλούζα ή ένα πουκάμισο με μανίκια τριών τετάρτων ή μακριά μανίκια. Αν φέρετε πουκάμισο, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ στενό και ότι τα μανίκια έχουν το σωστό μήκος. Κρατήστε τη μέση καλά καλυμμένη.

Η επόμενη πολυτελής απόδρασή σας για να χαλαρώσετε είναι στην Ιορδανία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5) Πάρτε μαζί σας ένα σιφόν μαντήλι που μπορεί να διπλωθεί και να τοποθετηθεί σε μια τσάντα και να χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα του κεφαλιού όταν χρειάζεται ή όταν επισκέπτεστε ένα τζαμί.

6) Σκεφτείτε ποια μαγιό θα πάρετε μαζί σας στην παραλία ή στην πισίνα του ξενοδοχείου στο Κατάρ. Τα μπικίνι προσελκύουν ανεπιθύμητα βλέμματα. Τα ολόσωμα ρούχα που παρέχουν αρκετή προστασία όταν βγαίνετε από το νερό θα είναι πιο κατάλληλα.

Στο Κατάρ, οι γυναίκες πρέπει να ντύνονται σεμνά. Και ενώ οι Καταριανοί μπορεί να μην σας λένε τι να μην φοράτε, μπορεί να μην προσβάλλονται πάντα και αυτό να επηρεάζει τη στάση τους απέναντί σας. Ακολουθώντας τους απλούς κανόνες ευγένειας και ενδυματολογικού κώδικα όταν ταξιδεύετε, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να σεβαστείτε την τοπική κουλτούρα, αλλά και θα διασφαλίσει ότι δεν θα προσβάλλετε τους ντόπιους.

Πώς να ταξιδέψετε στην Ιορδανία με αυτοκίνητο, λεωφορείο και με τα πόδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια