συμβουλές για όποιον ταξιδεύει στην Αφρική

Σημαντικές ταξιδιωτικές συμβουλές για όποιον ταξιδεύει στην Αφρική

Η Αφρική είναι ένα μοναδικό μέρος. Σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου, δεν είναι ούτε πιο ανεπτυγμένη ούτε λιγότερο ανεπτυγμένη, και ακόμη και αν είστε έμπειρος ταξιδιώτης, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Στην Αφρική, τα πράγματα γίνονται διαφορετικά και οι κανόνες και οι κανονισμοί δεν είναι πάντα αυτοί που θα περίμενε κανείς. Ως εκ τούτου, το πρώτο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενημερωθείτε από την τοπική πρεσβεία σχετικά με την ασφάλεια και την πολιτική κατάσταση στη χώρα ή την περιοχή στην οποία ταξιδεύετε.

Το να ταξιδέψετε στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι μια ηρακλειακή εργασία με τις κορυφαίες συμβουλές μας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Υπάρχουν εμφύλιοι πόλεμοι σε όλη την Αφρική και ως τουρίστας δεν θέλετε να βρεθείτε στη μέση τους. Η απόκτηση της σωστής βίζας είναι απαραίτητη και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για την απόκτηση των σωστών εγγράφων και της σωστής γραφειοκρατίας, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί. Συνιστάται επίσης να κάνετε αντίγραφα όλων των ταξιδιωτικών σας εγγράφων και να τα αφήσετε σε ένα έμπιστο μέλος της οικογένειάς σας στο σπίτι, για παν ενδεχόμενο.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητη όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Αφρική. Δεν είναι ασυνήθιστο να “εξαφανίζονται” αποσκευές στα αεροδρόμια, οπότε θα πρέπει να εξασφαλίσετε επαρκή ασφάλιση έναντι κλοπής όλων των αντικειμένων σας. Επίσης, να έχετε πάντα μαζί σας τιμαλφή. Σε μέρη όπως η Κένυα, ένα αμερικανικό διαβατήριο έχει μεγάλη αξία, οπότε καλό είναι να ζητήσετε από το ξενοδοχείο σας να φυλάξει τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι απαραίτητο να συνάπτετε ασφάλιση υγείας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Σε πολλά μέρη της Αφρικής θα χρειαστεί να πάρετε φάρμακα εβδομάδες (ή και μήνες) πριν από την αναχώρησή σας, οπότε είναι πολύ σημαντικό να το ελέγξετε εγκαίρως. Σε ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές, η ιατρική περίθαλψη είναι ανεπαρκής και μπορεί να πληρώσετε βαρύ τίμημα αν δεν λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Δεν είναι ποτέ καλό να σκέφτεστε τα απρόοπτα, αλλά το να είστε προετοιμασμένοι είναι σίγουρα ένας έξυπνος τρόπος να ταξιδεύετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Αφρική. Εάν λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις, μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ταξίδι με το κεφάλι σας ήσυχο.

Άμστερνταμ με μια ματία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια