monk Ταϊλάνδη

25 Πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στην Ταϊλάνδη

Περιεχόμενα

Η Ταϊλάνδη είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να ταξιδέψετε με τους φιλικούς ντόπιους, όμορφα φυσικά τοπία και έναν μοναδικό πολιτισμό που πρέπει να αγκαλιάσετε. Ωστόσο, όσον αφορά τον πολιτισμό και ακόμη και τον νόμο, η Ταϊλάνδη είναι πολύ διαφορετική από τις δυτικές ομολόγους της. Ενώ βρίσκεστε στη χώρα των χαμόγελων, θα μπορούσατε εν αγνοία σας να προσβάλετε έναν Ταϊλανδό, να πέσετε θύμα μιας απάτης ή ακόμα χειρότερα, να συμμετάσχετε σε μια παράνομη δραστηριότητα που δεν ήξερες ότι ήταν παράνομη. Για να σας προετοιμάσουμε καλύτερα για την περιπέτεια στην Ταϊλάνδη, έχουμε φτιάξει προσεκτικά αυτήν τη λίστα με πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στην Ταϊλάνδη, ώστε να έχετε ένα αξέχαστο ταξίδι και να συνδεθείτε με τους ντόπιους χωρίς λόξυγκας ή παρεξηγήσεις.

Μην φοράτε παπούτσια σε σπίτια και σε ορισμένες εγκαταστάσεις

Για τους Ταϊλανδούς, αυτό είναι ένα τεράστιο όχι-όχι για τους τουρίστες. Οι Ταϊλανδοί περνούν πολύ χρόνο στο πάτωμα του σπιτιού τους χαλαρώνοντας, τρώνε και τεντώνοντας. Ακόμη και τα οικογενειακά καταστήματα μπορούν να ζητήσουν από τους επισκέπτες να αφαιρέσουν τα παπούτσια τους, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να προσέχετε και να σεβαστείτε τις πινακίδες που έχουν αναρτηθεί για να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε σε εστιατόρια, θρησκευτικούς χώρους, καταστήματα, ξενοδοχεία ή σπίτια. Τα παπούτσια σας περπατούν μέσα από πολλά πράγματα στο δρόμο, είτε είναι κατούρημα ζώων, λάσπη, σούβλα ή ακόμα και σκυλάκι doo-doo. Θεωρείται πολύ βρώμικο και ασεβές να φέρνεις αυτή τη λάσπη του δρόμου στο χώρο κάποιου, οπότε αν έχεις αμφιβολίες για το αν πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου, είναι καλύτερο να αεριστείς με προσοχή και να τα βγάλεις!

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Bookingκαι Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Ακολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης:Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη

Thailand

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

_Dog on scooter in Thailand

Μην οδηγείτε μοτοσυκλέτα χωρίς άδεια

Έχετε ακούσει ποτέ για τατουάζ στην Ταϊλάνδη; Αυτά μπορεί να είναι η πιο ακριβή μορφή τατουάζ και συνήθως είναι αποτέλεσμα ατυχήματος με σκούτερ! Για κάποιο λόγο, πολλοί τουρίστες που δεν έχουν δίπλωμα μοτοσικλέτας στη χώρα τους και δεν έχουν οδηγήσει ούτε μια μέρα στη ζωή τους πιστεύουν ότι μπορούν να έρθουν στην Ταϊλάνδη, να κάνουν ποδήλατο και να φύγουν χωρίς προβλήματα. Αυτό δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό σας αλλά και όλους τους άλλους στο δρόμο. Η Ταϊλάνδη είναι πασίγνωστη για τα ατυχήματα με μοτοσικλέτες και σύμφωνα με το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων, το 74% των 20.000 ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία ατυχήματα κάθε χρόνο είναι αναβάτες μοτοσυκλετών. Αυτό είναι τρία στα τέσσερα ατυχήματα! Με τους χαλαρούς οδικούς νόμους και τη μικρή επιβολή του ελέγχου αδειών σε εγκαταστάσεις ενοικίασης σκούτερ, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε από πού προέρχονται αυτά τα στατιστικά στοιχεία. Εάν δεν ξέρετε πώς να οδηγείτε ένα όχημα στη χώρα σας, μην οδηγείτε μοτοσικλέτα στην Ταϊλάνδη, ειδικά επειδή ο Ταϊλάνδης οδηγεί στην αριστερή πλευρά του δρόμου που είναι λιγότερο οικείο για πολλούς Δυτικούς.

Μην έρθετε στην Ταϊλάνδη χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση

Η Ταϊλάνδη δεν απαιτεί από τους επισκέπτες να αποκτήσουν ταξιδιωτική κάλυψη υγείας για να εισέλθουν στη χώρα, αλλά ειλικρινά, θα έπρεπε. Ο αριθμός των ατυχημάτων και των μολύνσεων που έχω δει τους τελευταίους μήνες ζωής στην Ταϊλάνδη είναι εκπληκτικός και το κόστος αυτών των περιστατικών είναι εξίσου υπερβολικό. Για παράδειγμα, έβαλα μια φίλη να πέσει από το slackline και να σπάσει τον καρπό της, με αποτέλεσμα έναν λογαριασμό 600.000 μπατ για χειρουργική επέμβαση και παραμονή στο νοσοκομείο. Αρκετοί άλλοι φίλοι έχουν υποστεί μικροτραυματισμούς, όπως κοψίματα ή τρίχες που έχουν μπει προς τα μέσα, οι οποίες μολύνθηκαν λόγω του ζεστού και υγρού κλίματος, κοστίζοντας τους από 400 έως 2.000 μπατ την ημέρα σε ιατρικά έξοδα για αντιβιοτικά και καθημερινούς επιδέσμους. Φυσικά, υπάρχει και ο αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων με μηχανάκι. Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί και να αγοράσετε κάποια ταξιδιωτική ασφάλιση. Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση για μόλις 10 $ την εβδομάδα, καθιστώντας την μια οικονομικά προσιτή αδιάφορη αγορά για τους ταξιδιώτες. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω.

Μην δείχνεις με τα πόδια σου

Όπως είπε η Shania Twain «Αυτές οι μπότες είναι φτιαγμένες για περπάτημα», έτσι είναι και τα πόδια σου! Στην κουλτούρα της Ταϊλάνδης, θεωρείται πολύ αγενές να δείχνεις ή να χρησιμοποιείς τα πόδια σου για να κάνεις χειρονομίες προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Γι’ αυτό κρατήστε το σεβασμό και χρησιμοποιήστε το παλιό εξπρές φτέρνας-δάχτυλα για αυτό για το οποίο φτιάχτηκαν, το περπάτημα!

Thailand

Μην πατάτε χρήματα της Ταϊλάνδης

Έτσι, κάνετε μια βόλτα στους δρόμους της Μπανγκόκ όταν μια σημείωση 100 μπατ επιπλέει στο μονοπάτι σας στον άνεμο. Ως καλό άτομο, μπορεί να προσπαθήσετε να εμποδίσετε τα χρήματα να πετάξουν μακριά πατώντας τα και στη συνέχεια επιστρέφοντας το σημείωμα στον κάτοχό του, αλλά πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί κάνοντας αυτό. Όλα τα μπατ της Ταϊλάνδης έχουν πορτρέτα του βασιλιά πάνω τους και θεωρείται μεγάλη ασέβεια να πατάς αυτά τα τραπεζογραμμάτια. Για να αποφύγετε την προσβολή του βασιλιά (που είναι παράνομο) και των ντόπιων, είτε σκύψτε και πάρτε τα χρήματα με το χέρι σας είτε αφήστε το χαρτονόμισμα να φύγει. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τα πόδια σας για να τα σταματήσετε!

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Μην μιλάτε άσχημα για τη βασιλική οικογένεια

Στην Ταϊλάνδη, είναι παράνομο να μιλάς άσχημα για τη βασιλική οικογένεια. Ενώ η συζήτηση για τον βασιλιά ή τη βασιλική οικογένεια φαίνεται αθώα, μπορεί γρήγορα να γίνει ξινή καθώς πολλοί Ταϊλανδοί έχουν ισχυρές απόψεις για τη βασιλική οικογένεια. Είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτό το θέμα εντελώς και αν είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα, διαβάστε για τη βασιλική οικογένεια στο διαδίκτυο.

Μην αφήνετε μια κακή κριτική

Οι τουρίστες πρέπει να είναι πολύ, πολύ προσεκτικοί όταν αφήνουν κριτικές στο διαδίκτυο για επιχειρήσεις της Ταϊλάνδης στο Google ή στο Yelp (ή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα κριτικών). Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις τουριστών που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για ένα ίδρυμα ή έναν υπάλληλο ή τους υπαλλήλους που οδήγησαν σε αγωγή. Η Ταϊλάνδη έχει εξαιρετικά αυστηρούς νόμους κατά της συκοφαντικής δυσφήμισης και το να αφήσετε μια κακή κριτική μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη και έως και δύο χρόνια φυλάκιση. Πιο πρόσφατα, ένας Αμερικανός τουρίστας άφησε αρνητικές κριτικές για ένα θέρετρο στο Koh Chang στο TripAdvisor και σε πολλές άλλες πλατφόρμες, περιγράφοντας την κακή του εμπειρία με ένα ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο μήνυσε και αντιμετώπιζε δύο χρόνια φυλάκιση για συκοφαντία, αλλά ευτυχώς, το θέρετρο συμφώνησε να εγκαταλείψει τις αλλαγές, εφόσον ο τουρίστας ζητούσε δημόσια συγγνώμη για τα σχόλιά του. Με λίγα λόγια, μην αφήνετε αρνητικές κριτικές και, εναλλακτικά, μην εμπιστεύεστε τις κριτικές όσο θα κάνατε σε άλλες χώρες, καθώς πολλοί φοβούνται να αφήσουν μια αρνητική κριτική στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης:Τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στην Ταϊλάνδη

Μην ντύνεστε αποκαλυπτικά, ειδικά σε θρησκευτικούς χώρους και κυβερνητικά γραφεία

Η κουλτούρα της Ταϊλάνδης είναι μια λιτή ντύσιμο και τα αποκαλυπτικά ρούχα μπορούν να θεωρηθούν ως ασέβεια. Θεωρείται ντροπή να ντύνεται με αποκαλυπτικά ή προκλητικά ρούχα δημόσια, κάτι που μπορεί να είναι ένας σκληρός πολιτιστικός κανόνας για τους ιδρωμένους τουρίστες σε μια τόσο υγρή χώρα. Τα κυβερνητικά γραφεία, όπως τα γραφεία μετανάστευσης και οι θρησκευτικοί χώροι, όπως το Μεγάλο Παλάτι και άλλοι ναοί της Ταϊλάνδης, δεν θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να εισέρχονται με αποκαλυπτικά ρούχα. Το γενικό περίγραμμα για να ντυθείτε με σεβασμό είναι να καλύπτετε τους ώμους σας (αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λουράκια σπαγγέτι ή φανελάκια) και τα γόνατά σας (όχι κοντό σορτς). Ειδικά αν επισκέπτεστε έναν ναό, πρέπει να φοράτε μακρύ παντελόνι. Επίσης, μην φοράτε προσβλητικά πουκάμισα με απεικονίσεις γυμνών γυναικών/ανδρών ή με προσβλητικά ρητά.

νερό της βρύσης

Μην πίνετε το νερό της βρύσης

Η κοιλιά της Μπανγκόκ δεν είναι μια διασκεδαστική εμπειρία, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε ως τουρίστας για να αποτρέψετε μια τέτοια άβολη ασθένεια: αποφύγετε το νερό της βρύσης! Ενώ το νερό στη χώρα είναι εντάξει στην καλύτερη περίπτωση (οι ντόπιοι θα το χρησιμοποιήσουν), είναι καλύτερο να μην το ρισκάρετε καθώς μπορεί να μολυνθεί. Όταν πρόκειται για το βούρτσισμα των δοντιών σας ή για το πόσιμο νερό, κατευθυνθείτε στον τοπικό διανομέα νερού 7/11 ή εφοδιαστείτε με μερικά μεγαλύτερα μπουκάλια για αποθήκευση στο δωμάτιό σας. Το στομάχι και τα έντερά σας θα σας ευχαριστήσουν!

Μην βασίζεστε στη χρεωστική ή την πιστωτική σας κάρτα

Με απλά λόγια, τα μετρητά είναι βασιλιάς στην Ταϊλάνδη! Οι Ταϊλανδοί έχουν τη δική τους μορφή πληρωμής QR μόνο για τους κατόχους τραπεζών της Ταϊλάνδης, αλλά εκτός από αυτό, θα δυσκολευτείτε να βρείτε μέρη που δέχονται κάρτες. Ενώ μεγάλες επωνυμίες όπως η 7/11, η McDonalds και η KFC δέχονται κάρτες, πολλές από τις μικρότερες επιχειρήσεις δεν δέχονται κάρτες, ή αν το κάνουν, είναι πάνω από 3% επιπλέον χρέωση για τη χρήση μιας κάρτας. Πολλοί ξενώνες και ξενοδοχεία είναι επίσης μόνο σε μετρητά. Μην παρασυρθείτε στο ταμείο ή στη ρεσεψιόν που δεν μπορείτε να πληρώσετε και να μεταφέρετε ένα καλό ποσό μπατ Ταϊλάνδης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

Διαβάστε επίσης: 35 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ταϊλάνδη

Μην καβαλάτε ελέφαντες

Οι ασιατικοί ελέφαντες είναι απίστευτα πλάσματα για να δεις και βρίσκονται στη λίστα πολλών τουριστών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγξετε σοβαρά πού θα ζήσετε την εμπειρία του ελέφαντα, ώστε να μην υποστηρίζετε άθελά σας ένα καταφύγιο που κακοποιεί αυτά τα όμορφα ευγενικά ζώα. Εάν μια περιοδεία καυχιέται ότι εσείς και η ομάδα σας θα οδηγήσετε έναν ελέφαντα, αποφύγετε αυτό το μέρος με κάθε κόστος. Δεν είναι ανθρώπινο να έχουν αυτά τα ζώα να μεταφέρουν αγνώστους καθημερινά και είναι ενδεικτικό άλλων άχαρων συνηθειών φροντίδας στο καταφύγιο. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η εμπειρία σας με τους ελέφαντα είναι ηθική, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα με ηθικά καταφύγια ελεφάντων που συντάχθηκε από τον ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο οργανισμό Responsible Travel .

ελέφαντες

Μην βασίζεστε στο Grab όπου κι αν πάτε

Το Grab είναι το Uber της Ασίας, που προσφέρει τόσο μερίδιο μεταφοράς όσο και παράδοση φαγητού/παντοπωλείου. Ωστόσο, όσο βολικό κι αν είναι να παραγγείλετε μια βόλτα από το τηλέφωνό σας, το Grab δεν είναι διαθέσιμο παντού στην Ταϊλάνδη. Πολλές περιοχές εξακολουθούν να ελέγχονται από τη μαφία των ταξί, συμπεριλαμβανομένου του Koh Tao, γύρω από το αεροδρόμιο Surat Thani, το εθνικό πάρκο Khao Sok και πολλές άλλες περιοχές. Όταν ανοίγετε την εφαρμογή σε αυτές τις περιοχές, θα συμβεί ένα από τα δύο πράγματα. Το Grab είτε θα σας ενημερώσει ότι δεν υπάρχουν οδηγοί στην περιοχή σας είτε η εφαρμογή σας θα περιστρέφεται και θα αναζητά έναν οδηγό που μπορεί ή όχι να σας παραλάβει. Έχετε πάντα ένα εφεδρικό σχέδιο μεταφοράς σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Grab.

Μην αφήνετε πυροτεχνήματα ή κροτίδες

Καθόμουν στην παραλία Sairee στο Koh Tao ένα βράδυ όταν μια ομάδα νεαρών τουριστών αποφάσισε να αφήσει μερικά πυροτεχνήματα πάνω από το νερό. Φαινόταν αρκετά αθώο μέχρι που ήρθε ένας ντόπιος και τους μάζεψε για να τους φέρει στην αστυνομία. Τα πυροτεχνήματα και τα κροτίδες απαγορεύονται εδώ στην Ταϊλάνδη και το να τα αφήνεις σε μια παραλία είναι ακόμη πιο επικίνδυνο, δεδομένου ότι πολλοί ντόπιοι της Ταϊλάνδης έχουν μακρόστενα, ψαρευτικά ή τουριστικά σκάφη που χρησιμοποιούν για να βγάλουν τα προς το ζην. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον νόμο είναι εάν λάβετε τις κατάλληλες άδειες πριν τις αφήσετε.

Μην δείχνετε το μεσαίο δάχτυλο

Για μερικούς Δυτικούς, το μεσαίο δάχτυλο μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να παίξετε με έναν φίλο ή να δείξετε χαριτολογώντας τη δυσαρέσκειά σας. Ωστόσο, εδώ στην Ταϊλάνδη, είναι εξαιρετικά ασεβές. Είναι μια χειρονομία που πολλοί Ταϊλανδοί δεν βλέπουν συχνά, και αν είναι στο άκρο που τους δέχεται, μπορεί να τους προκαλέσει μεγάλη αγωνία και προσβολή. Ακόμα κι αν κάνετε χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο σε έναν φίλο, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ασέβεια, επομένως αποφύγετε να γυρίζετε το πουλί ενώ βρίσκεστε σε διακοπές στην Ταϊλάνδη.

Μην αγγίζετε τα κεφάλια του Thai

Μερικές φορές, εμείς οι Δυτικοί μας αρέσει να χαϊδεύουμε ο ένας τον άλλον στο κεφάλι ως ένδειξη άνεσης, αλλά αυτό είναι πολύ προσβλητικό στην κουλτούρα της Ταϊλάνδης. Το κεφάλι είναι μια ιερή περιοχή, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε αγάλματα του Βούδα, επομένως αποφύγετε να αγγίξετε το κεφάλι κανενός (ή τα κεφάλια των αγαλμάτων) εκτός εάν είστε στενοί φίλοι ή συγγενείς μαζί τους.

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη

Μην αγοράσετε κατά λάθος λευκαντικό αντηλιακό

Ενώ οι δυτικοί πολιτισμοί σέβονται το μαυρισμένο δέρμα ως ένδειξη ομορφιάς, τα ασιατικά πρότυπα ομορφιάς είναι το αντίθετο. Το ανοιχτόχρωμο δέρμα θεωρείται πολύ όμορφο εδώ στην Ταϊλάνδη και ακόμη και το αντηλιακό μπορεί να ενισχυθεί με λευκαντικές χημικές ουσίες. Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε αντηλιακό και χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή μεταφραστή με λειτουργία μεταφραστή φωτογραφιών, όπως το Google Translate, για να αποκαλύψετε εάν το προϊόν έχει λευκαντικές χημικές ουσίες.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Μην πηγαίνετε γυμνόι ή τόπλες στην παραλία

Ας ανατρέξουμε στο πώς οι Ταϊλανδοί ντύνονται πιο λιτά. Το να ντύνεσαι σεμνά δεν ισχύει μόνο για πολυσύχναστους δημόσιους δρόμους ή εσωτερικά εμπορικά κέντρα, αλλά και για την παραλία! Ενώ οι γραμμές μαυρίσματος μπορεί να είναι ενοχλητικές για μερικούς, αποφύγετε να ελευθερώσετε τη θηλή σε δημόσιες παραλίες, εκτός εάν πρόκειται για συγκεκριμένη παραλία γυμνιστών. Οι οικογένειες της Ταϊλάνδης θέλουν να απολαμβάνουν την παραλία εξίσου με τους ξένους, αλλά το να βλέπουν έναν ξένο να κάνει παρέα θα ήταν εξαιρετικά αποσπώντας την προσοχή και θα θεωρηθεί εντελώς ακατάλληλο για μια δημόσια παραλία.

topless

Μην εμπλακείτε σε σκληρά ναρκωτικά

Ενώ η Ταϊλάνδη νομιμοποίησε πρόσφατα τη μαριχουάνα, αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα είναι ελεύθερη για όλους όταν πρόκειται για ναρκωτικά. Θέλετε να χαλαρώσετε στην παραλία με ένα κοινό; Κανένα πρόβλημα. Θέλετε να απολαύσετε μια μπύρα κατά την πεζοπορία; Εντελώς μια χαρά. Αλλά το να ασχοληθείς με οτιδήποτε περισσότερο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποστολή σε φυλακή της Ταϊλάνδης. Παρακαλώ μην παρασυρθείτε στη σκηνή του πάρτι, όπως το πάρτι της Πανσέληνου, και σκεφτείτε ότι είναι εντάξει να κάνετε παράνομα ναρκωτικά. Ακριβώς επειδή είναι διαθέσιμα δεν τα καθιστά νόμιμα. Θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε έως και μια ισόβια φυλάκιση για διανομή ή κατοχή και ένα μεγάλο πρόστιμο. Σεβαστείτε τους νόμους και απολαύστε αυτό που έχει ήδη να προσφέρει η Ταϊλάνδη (που είναι πολλά)!

Μην υπερβείτε τη βίζα σας

Οι νόμοι της Ταϊλάνδης για τις βίζες αλλάζουν συνεχώς, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερώνεστε για τις νέες απαιτήσεις βίζας και τον αριθμό των ημερών που θα λάβετε για βίζα. Μερικές φορές, το δρομολόγιό σας δεν ταιριάζει με τη βίζα σας και η πτήση σας για το σπίτι μπορεί να υπερκαλύπτει την προθεσμία έκδοσης βίζας κατά μερικές ημέρες. Έχω δει κάποιους αλλοδαπούς να αρνούνται να παρατείνουν τη βίζα τους καθώς θα φύγουν ούτως ή άλλως σε λίγες μέρες και αυτό είναι ένα μεγάλο όχι! Όταν φεύγετε από την Ταϊλάνδη, το διαβατήριό σας θα ελεγχθεί για να διασφαλιστεί ότι μείνατε νόμιμα στη χώρα. Εάν παραμείνετε πέρα ​​από την προθεσμία έκδοσης βίζας, όχι μόνο θα επισημανθείτε ως ταξιδιώτης που δεν συμμορφώνεται με τους νόμους για τις βίζες (σε ποιες άλλες χώρες εισέρχεστε μετά την Ταϊλάνδη θα δείτε ότι υπάρχει κίνδυνος για παραμονή), αλλά θα χρεωθείτε επίσης τουλάχιστον 500 μπατ για κάθε ημέρα παραμονής. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρέωση 20.000 μπατ για παραμονή 40 ημερών ή περισσότερο! Αποφύγετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα όταν φεύγετε από την Ταϊλάνδη και απλά δαγκώστε τη σφαίρα και παρατείνετε τη βίζα σας. Θα σας κοστίσει λιγότερο μακροπρόθεσμα.

Μην πέφτετε στην απάτη του «κλειστού αξιοθέατου».

Μία από τις μεγαλύτερες απάτες που θα βρείτε εδώ στην Ταϊλάνδη είναι ότι ένας ντόπιος θα σας πλησιάσει κοντά σε μια δημοφιλή τουριστική τοποθεσία, όπως το Grand Palace, και θα σας πει ότι ο ναός ή το αξιοθέατο που σκοπεύετε να επισκεφτείτε είναι κλειστό εκείνη την ημέρα λόγω σε μια εκδήλωση, θρησκευτική γιορτή ή μυριάδες άλλους λόγους. Στη συνέχεια θα σας προτείνουν ένα διαφορετικό αξιοθέατο για να επισκεφτείτε και θα εισπράξουν μια προμήθεια για να σας στείλουν εκεί. Αυτή είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής απάτη με οδηγούς ταξί. Για να αποφύγετε αυτήν την απάτη, απλώς ευχαριστήστε το άτομο για την προειδοποίησή του και ελέγξτε πρώτα το αξιοθέατο. Το 99% των περιπτώσεων, το αξιοθέατο είναι πράγματι ακόμα ανοιχτό.

Μην αφήνετε το διαβατήριό σας ως κατάθεση

Εάν νοικιάζετε ένα σκούτερ στην Ταϊλάνδη, είναι κοινή πρακτική για πολλά μέρη να ζητάτε να κρατήσετε το διαβατήριό σας ως μορφή κατάθεσης, αλλά ποτέ μην το κάνετε αυτό. Το διαβατήριό σας είναι το εισιτήριό σας για την έξοδο από τη χώρα και εάν η επιχείρηση το καταστρέψει ή το χάσει, εναπόκειται σε εσάς να βρείτε μια πρεσβεία και να το αντικαταστήσετε. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι είναι νόμος να λάβετε το διαβατήριό σας, επειδή δεν είναι έτσι και θα μπορούσατε να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί το διαβατήριό σας για παράνομες πράξεις εν αγνοία σας, όπως η σεξουαλική εμπορία. Κρατήστε το διαβατήριό σας σαν νεογέννητο μωρό και, αντί αυτού, βρείτε τουριστικούς πράκτορες και γραφεία ενοικίασης που σας επιτρέπουν να αφήσετε μια κατάθεση σε μετρητά (θα πρέπει να είναι περίπου 4.000 μπατ).

Να σέβεστε τον Βούδα ή τους μοναχούς

Ο Βούδας και οι μοναχοί τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού εδώ στην Ταϊλάνδη, και ενώ είναι μια δροσερή εμπειρία να τους βλέπει κανείς από κοντά, σεβαστείτε τον χώρο τους. Μην τρέχετε κοντά τους και προσπαθήσετε να τραβήξετε μια φωτογραφία μαζί τους ή να τους αγγίξετε με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είστε γυναίκα, καθώς αυτοί οι Ταϊλανδοί μοναχοί βλέπουν τα θηλυκά ως σύμβολο πειρασμού. Επιπλέον, μην δείχνετε μοναχούς, αγάλματα του Βούδα ή άλλους ανθρώπους με τα δάχτυλά σας ή τα πόδια σας! Αντίθετα, μπορείτε να κάνετε χειρονομίες με το δεξί σας χέρι με την παλάμη σας προς τα επάνω.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Three Boy in Orange Suits

Μην ατμίζετε

Σε πολλές χώρες, το άτμισμα είναι εξίσου συνηθισμένο με το κάπνισμα ενός τσιγάρου. Ωστόσο, εδώ στην Ταϊλάνδη, το άτμισμα είναι παράνομο. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι τουρίστες δεν θα μπορούν να βρουν μέρη που πουλάνε ατμούς, καθώς δεν είναι δύσκολο να βρεις ένα μέρος που να έχει κάποιες γεύσεις σε απόθεμα τόσο από κοντά όσο και διαδικτυακά. Αλλά εξαρτάται από εσάς εάν θέλετε να διακινδυνεύσετε να πάρετε πρόστιμο 30.000 μπατ ή να καταδικαστείτε σε έως και πέντε χρόνια φυλάκιση. Δεν θέλουμε να σας τρομάξουμε, καθώς είμαστε βέβαιοι ότι έχετε φίλους που έχουν ταξιδέψει εδώ και έχουν χρησιμοποιήσει ατμιστή χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις πότε ένας αστυνομικός της Ταϊλάνδης θα αποφασίσει να μοιράσει εισιτήρια και δεν θέλεις να πάρεις ένα από αυτά. Εάν χρειάζεται να ατμίσετε, να είστε έξυπνοι και να ατμίζετε σε λιγότερους κοινόχρηστους χώρους.

Μην στοιχηματίζετε

Ενώ το πόκερ ή το στοίχημα σε αθλήματα είναι συνηθισμένο στη Δύση, εδώ στην Ταϊλάνδη είναι εξαιρετικά παράνομο. Ενώ τα υπόγεια αθλητικά στοιχήματα και τα καζίνο είναι πολυσύχναστα, αυτά είναι παράνομα. Οι μόνες μορφές νόμιμων τυχερών παιχνιδιών στην Ταϊλάνδη είναι οι κρατικά ελεγχόμενες ιπποδρομίες και τα λαχεία.

Μην βασίζεστε στα Αγγλικά για να σας ξεπεράσετε

Αν και είναι κατανοητό ότι οι τουρίστες δεν μπορούν να μιλήσουν ταϊλανδέζικα, ορισμένοι τουρίστες απογοητεύονται πολύ προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τους ντόπιους, ειδικά στις αγροτικές περιοχές. Ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των Ταϊλανδών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς μιλάει λίγα αγγλικά, να είστε προετοιμασμένοι για κακές επικοινωνίες και την ανάγκη για μια εφαρμογή μεταφραστή. Επιπλέον, προσπαθήστε να μάθετε μερικές φράσεις και λέξεις της Ταϊλάνδης, αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ με τους ντόπιους! 

Το να είσαι ταξιδιώτης με σεβασμό στην Ταϊλάνδη δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο, εφόσον ακολουθείς τους νόμους και σέβεσαι τις τοπικές παραδόσεις. Ίσως η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας αφήσουμε είναι ότι όσο βρίσκεστε στη χώρα του χαμόγελου, μην ξεχνάτε να χαμογελάτε! Ασχοληθείτε με τους ντόπιους και απολαύστε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η όμορφη χώρα, και ποιος ξέρει, μπορεί να βρεθείτε επαναλαμβανόμενος ταξιδιώτης σε αυτήν την απίστευτη χώρα.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια