Συμβουλές και ιδέες για ταξίδια Victoria Falls

Καπνός που βρυχάται, δηλαδή Mosi-oa-Tunya. Αυτό είναι το όνομα που έδωσαν οι ιθαγενείς σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη στον ποταμό Ζαμβέζη, ο οποίος ρέει μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε.

Είναι ευρέως γνωστός ως Καταρράκτες της Βικτώριας, αλλά όταν κάποιος βλέπει τους καταρράκτες, σκέφτεται αμέσως ότι ο βροντώδης καπνός θα ήταν πιο κατάλληλος. Οι καταρράκτες, που ο εξερευνητής Ντέιβιντ Λίβινγκστον είπε ότι “πρέπει να τους είδαν ιπτάμενοι άγγελοι”, θα αποτελέσουν το αποκορύφωμα του ταξιδιού σας στη Νότια Αφρική.

Οι καταρράκτες είναι ορατοί από το Εθνικό Πάρκο Mosi-Oa-Tunya στη Ζάμπια και το Εθνικό Πάρκο Victoria Falls στη Ζιμπάμπουε. Στην πραγματικότητα, οι καταρράκτες είναι ορατοί από απόσταση 30 μιλίων.

Κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, 19 εκατομμύρια κυβικά πόδια νερού ρέουν από τους καταρράκτες, και το σπρέι υψώνεται πάνω από 1.000 πόδια στον αέρα και είναι ορατό σε απόσταση χιλιομέτρων. Σε αντίθεση με τους παγκοσμίου φήμης καταρράκτες, όπως ο Νιαγάρας, οι καταρράκτες της Βικτώριας μπορούν να παρατηρηθούν από μπροστά. Εδώ, οι αισθήσεις σας θα ηρεμήσουν από τη δροσερή ομίχλη του σπρέι, τον δυνατό ήχο και το αιώνιο ουράνιο τόξο. Το απίστευτο είναι υποτιμητικό.

Όσοι θέλουν να δουν τους καταρράκτες της Βικτώριας στην πιο όμορφη εκδοχή τους θα πρέπει να επισκεφθούν τη Ζιμπάμπουε ή τη Ζάμπια κατά την περίοδο των βροχών από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, όταν ο όγκος του νερού αυξάνεται και μπορεί κανείς να απολαύσει το δράμα των καταρρακτών. Επί του παρόντος, οι τουρίστες συχνά επιλέγουν να δουν τους καταρράκτες από την πλευρά της Ζάμπια, κυρίως λόγω των πολιτικών εντάσεων στη Ζιμπάμπουε.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι ασφαλέστερο να πάνε στη Ζάμπια, και ακόμη και τα ταξιδιωτικά γκρουπ παροτρύνουν τους ανθρώπους να μην πάνε στη Ζιμπάμπουε χωρίς συνοδεία. Παρόλα αυτά, η επίσκεψη στους καταρράκτες θεωρείται γενικά ασφαλής και διατίθεται ημερήσιο εισιτήριο για επισκέψεις από την πλευρά της Ζιμπάμπουε. Για ημερήσιες εκδρομές, δεν απαιτείται βίζα και οι άδειες περιλαμβάνονται συχνά σε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Ελέγξτε εκ των προτέρων τις τελευταίες συμβουλές και τους κανονισμούς σχετικά με τη διέλευση των συνόρων και προσπαθήστε να επιστρέψετε πριν κλείσουν τα σύνορα (συνήθως γύρω στις 6 μ.μ.).

Μια διασκεδαστική ημερήσια εκδρομή στους Καταρράκτες Βικτώριας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τα αξιοθέατα και τα αξιοθέατα. Διατίθενται δραστηριότητες όπως bungee jumping, rafting και καγιάκ.

Ενώ βρίσκεστε εκεί, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε κάποια από τα άγρια ζώα της περιοχής. Το Εθνικό Πάρκο Mosi-oa-Tunya φιλοξενεί μπαμπουίνους, αγριογούρουνα, καμηλοπαρδάλεις, λευκούς ρινόκερους, ελέφαντες και βουβάλια. Οι καταρράκτες της Βικτώριας είναι πλούσιοι σε φυσική ομορφιά.

Διαβάστε επίσης:Είναι η Ζάμπια ασφαλής για επίσκεψη

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τους καταρράκτες Shoshone

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Ζιμπάμπουε

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ζιμπάμπουε

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια