Είναι το Co-Living το μέλλον του ταξιδιού;

Οι άνθρωποι παντού θέλουν να ταξιδέψουν και να δουν τον κόσμο, αλλά μόνο σε λίγους από εμάς δίνονται ευκαιρίες να το κάνουν με προσιτό και ευχάριστο τρόπο. Συχνά, τα άτομα λαχταρούν για διακοπές ή ένα ταξίδι στη ζωή τους μόνο για να ανακαλύψουν ότι είναι απαγορευτικά ακριβό. Άλλες φορές, θα επιθυμούν απλώς μια ταξιδιωτική εμπειρία χωρίς ξενοδοχεία και τη μοναξιά που μπορεί να έρθει με την ενοικίαση ενός μονόκλινου δωματίου για τον εαυτό σας για μέρες ή εβδομάδες.

Αυτές τις μέρες, ωστόσο, αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει. Χάρη στη συνδιαβίωση ή τις ρυθμίσεις όπου κάποιος μπορεί να νοικιάσει έναν κοινόχρηστο χώρο διαβίωσης για σύντομο χρονικό διάστημα, νέες ταξιδιωτικές ευκαιρίες εμφανίζονται στην επιφάνεια. Είναι το co-living το μέλλον των ταξιδιών; Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τη συνδιαβίωση και πώς επηρεάζει τις βιομηχανίες του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι το Co-Living;

Ο ευκολότερος τρόπος για να εξηγήσετε τη συνδιαβίωση είναι να περιγράψετε τι πραγματικά λαμβάνετε όταν εγγράφεστε σε μια συμφωνία συμβίωσης. Οι περισσότερες ρυθμίσεις συμβίωσης καθορίζονται από την ενοικίαση μιας ιδιωτικής κρεβατοκάμαρας που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κτηρίου σε στυλ κοιτώνα με κοινόχρηστες εγκαταστάσεις για πράγματα όπως το μαγείρεμα και η καθαριότητα. Μπορεί να έχετε κοινόχρηστη κουζίνα ή γκαράζ με άλλα άτομα, αλλά η κρεβατοκάμαρά σας είναι ο δικός σας ιδιωτικός χώρος στον οποίο μπορείτε να μένετε για μέρες ή και εβδομάδες κάθε φορά. Το co-living είναι στην πραγματικότητα μια από τις παλαιότερες ρυθμίσεις διαβίωσης στην ανθρώπινη ιστορία, αλλά έπεσε σε δημοτικότητα για αρκετό καιρό και τώρα ξαναζωντανεύει χάρη στη δύναμη των σύγχρονων εφαρμογών.

eSIM: ολοκληρωμένος οδηγός(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

ΕΝΑ συλλογή εφαρμογών όπως το WeLive, το Ollie και άλλοι κερδίζουν δημοτικότητα επειδή οι άνθρωποι θέλουν να περιπλανηθούν στον κόσμο για να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τους ήχους του από πρώτο χέρι χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε υπηρεσίες όπως η Airbnb ή ένα πιο παραδοσιακό ξενοδοχείο. Οι ρυθμίσεις συνδιαβίωσης σάς παρέχουν την ιδιωτικότητα που αναζητούν οι περισσότεροι ταξιδιώτες μετά από μια κουραστική μέρα εν κινήσει, αλλά σας παρέχουν επίσης μια αίσθηση κοινότητας και ανήκοντας για να αποτρέψετε τη μοναξιά. Εξάλλου, πολλοί τουρίστες και ταξιδιώτες που επισκέπτονται μια νέα περιοχή για πρώτη φορά συχνά αισθάνονται σαν να είναι εντελώς μόνοι και απομονωμένοι μέσα στα υπνοδωμάτιά τους.

Οι ρυθμίσεις συνδιαβίωσης ελπίζουν να το αλλάξουν αυτό, και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να ταρακουνήσουν τις βιομηχανίες του τουρισμού και της φιλοξενίας μας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σύγχρονες ρυθμίσεις συμβίωσης είναι πολύ πιο συγκεκριμένες και προσανατολισμένες στη λεπτομέρεια από ποτέ. Ενώ οι ξενώνες και άλλες ρυθμίσεις προσωρινής διαβίωσης με βάση την κοινότητα υπάρχουν εδώ και αμέτρητους αιώνες, οι σύγχρονες ρυθμίσεις συμβίωσης συνήθως περιλαμβάνουν τη συγκέντρωση ομοϊδεατών ανθρώπων για να ενισχύσουν την ποιότητα των διακοπών όλων. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για την αξία τους.

Αεροπορικά εισιτήρια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κάποιοι το έχουν υποστηρίξει Οι συμφωνίες συμβίωσης ακολουθούν μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στη διάβρωση της αστικής μοναξιάς και στο να επιτρέψεις στον εαυτό σου να σε εκμεταλλευτεί ο εταιρικός κυνισμός. Δεν είναι επομένως σαφές εάν συνδιαβίωση θα είναι σε θέση να επανεφεύρει πλήρως τον εαυτό του για τη σύγχρονη εποχή, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι ωστόσο ενδιαφέρονται εναγωνίως για αυτό.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Οι τουρίστες αγκαλιάζουν τη συνδιαβίωση

Μερικοί τουρίστες σε όλο τον κόσμο υιοθετούν τη συνδιαβίωση ως μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση σε πιο παραδοσιακά ξενοδοχεία ή νεότερες καινοτομίες όπως το Airbnb, το οποίο μπορεί να είναι ευχάριστο, αλλά είναι επίσης αρκετά μοναχικό και σπάνια επικεντρώνεται σε ομάδες. Η ευρεία αγορά συνδιαβίωσης παράγει πραγματικά εντυπωσιακά ποσοστά ανάπτυξης αυτή τη στιγμή. σύμφωνα με μια αναφορά, η προμήθεια του Οι ευκαιρίες συνδιαβίωσης διπλασιάστηκαν το 2018 μόνος. Αυτός ο κοινός τρόπος ζωής που σας προσφέρει ωστόσο ιδιωτικότητα με σχετικά προσιτό τρόπο είναι σαφώς δημοφιλής στους σύγχρονους επαγγελματίες και νέους ταξιδιώτες που λαχταρούν κάτι διαφορετικό όσον αφορά τις ρυθμίσεις διαβίωσής τους.

Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ως επί το πλείστον, το co-living λειτουργεί επειδή στοχεύει μικροσκοπικά σε νεότερους, πλουσιότερους επαγγελματίες σε αστικές περιοχές που επιθυμούν να συναντήσουν άτομα με ομοϊδεάτες μέσω εφαρμογών. Μπορούμε ωστόσο να περιμένουμε ότι οι ρυθμίσεις συνδιαβίωσης θα γίνουν δημοφιλείς και αλλού, ειδικά σε μικρότερες πόλεις όπου οι εφαρμογές δεν έχουν ακόμη διεισδύσει αλλά έχουν τεράστιες δυνατότητες. Μεγαλύτερες και μεγαλύτερες κοινότητες συνδιαβίωσης πιθανότατα θα γίνουν ο κανόνας με την πάροδο του χρόνου, έστω και μόνο επειδή αυτό διασφαλίζει ότι το όλο πράγμα είναι πιο προσιτό και επομένως πιο πιθανό να απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών.

Το co-living αλλάζει τις βιομηχανίες του τουρισμού και της φιλοξενίας, αλλά μόλις ξεκινάει όταν πρόκειται να διεισδύσει στην αμερικανική αγορά κατοικίας. Αναμένετε ρυθμίσεις συνδιαβίωσης να έρθουν στην πόλη σας νωρίτερα παρά αργότερα, καθώς αυτό το προσιτό μέσο συμβίωσης με άλλους είναι πλέον πιο προσιτό και ευχάριστο από ποτέ χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια