Τα 15 καλύτερα μουσεία στην Πόλη του Μεξικού

Η Πόλη του Μεξικού είναι γεμάτη από υπέροχα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και οι ταξιδιώτες που αγαπούν τον πολιτισμό θα διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει τέλος των μουσείων που περιμένουν να εξερευνηθούν.

Στην πραγματικότητα, η μεξικανική πρωτεύουσα έχει μια από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις μουσείων στον κόσμο και οι ντόπιοι θα σας ενημερώσουν ευχαρίστως ότι η πόλη τους μπορεί να ανταγωνιστεί όπως το Λονδίνο ή τη Ρώμη όσον αφορά την ιστορία.

Δεν έχουν άδικο και μπορείτε να περάσετε μέρες, ίσως και εβδομάδες, προσπαθώντας να επισκεφτείτε όλα τα καλύτερα μουσεία στην Πόλη του Μεξικού. Από τους εκτεταμένους διαδρόμους του ανθρωπολογικού μουσείου στην Πόλη του Μεξικού μέχρι το καλλιτεχνικό εσωτερικό του εμβληματικού Μουσείου Φρίντα Κάλο, εδώ είναι τα αγαπημένα μας μουσεία για επίσκεψη στην πρωτεύουσα.

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

BondRocketImages / shutterstock.com

1. Μουσείο Φρίντα Κάλο

Υπάρχει πάντα μια μεγάλη ουρά που απλώνεται γύρω από τους φωτεινούς μπλε εξωτερικούς τοίχους του εμβληματικού Μουσείο Φρίντα Κάλο στην περιοχή Coyoacán της Πόλης του Μεξικού, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία για επίσκεψη στην Πόλη του Μεξικού.

Αυτό είναι το πρώην σπίτι της διάσημης Μεξικανής καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο και το μουσείο είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο της. Η Φρίντα Κάλο έζησε από το 1907 έως το 1954 και έγινε γνωστή για τις αυτοπροσωπογραφίες της και για τις πολύχρωμες σχέσεις της με εκκεντρικούς χαρακτήρες όπως ο καλλιτέχνης Ντιέγκο Ριβέρα και ο εξόριστος κομμουνιστής Λέον Τρότσκι.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Αυτό είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία στην Πόλη του Μεξικού, αλλά αξίζει την ουρά για να μάθετε περισσότερα για τον πιο διάσημο καλλιτέχνη του 20ου αιώνα του Μεξικού.

BondRocketImages / shutterstock.com

2. Μουσείο Λέον Τρότσκι

Στο Coyoacán βρίσκεται επίσης το εξίσου συναρπαστικό Μουσείο León Trotsky. Ο διαβόητος κομμουνιστής επαναστάτης εξορίστηκε από τη Σοβιετική Ένωση από τον Στάλιν και βρήκε το δρόμο του σε όλο τον κόσμο στην Πόλη του Μεξικού, όπου συνέχισε να γράφει σοσιαλιστική λογοτεχνία.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ξεκίνησε μια σκανδαλώδη σχέση με τη Φρίντα Κάλο και η δημόσια ζωή του τράβηξε τελικά την προσοχή των δολοφόνων του Στάλιν, οι οποίοι τον δολοφόνησαν φρικτά στο σπίτι του.

Το σπίτι όπου συνέβη η δολοφονία είναι σήμερα το Μουσείο Λέον Τρότσκι στο οποίο μπορείτε να μάθετε για τη ζωή του μαζί με την ιστορία του Μεξικού με τον κομμουνισμό και τη Σοβιετική Ένωση.

ItzaVU / shutterstock.com

3. Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας (NMA)

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο πριν μπείτε στο εξαιρετικό Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο και θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε μέρες περιηγώντας τα εκθέματα.

Αυτό το τεράστιο μουσείο είναι ίσως το καλύτερο στην Πόλη του Μεξικού, ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά στην πρωτεύουσα. Σε ταξιδεύει στην ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού, εστιάζοντας φυσικά στους ανθρώπους.

Το μουσείο ξεκινά από την προϊστορική εποχή, προτού προχωρήσει αργά στην ιστορία των Μάγια και των Αζτέκων, στην ισπανική αποικιακή εποχή και στη συνέχεια στη σύγχρονη εποχή. Μπορείτε να βρείτε το Μουσείο Ανθρωπολογίας από το Chapultepec Park, ενώ υπάρχει ένα μεγάλο εστιατόριο και καφέ μέσα για όταν χρειάζεστε ξεκούραση.

Ντιέγκο Γκράντι / shutterstock.com

4. Μουσείο του Παλατιού των Καλών Τεχνών

Βρέθηκε στο Centro Histórico, το Μουσείο του Παλατιού των Καλών Τεχνών βρίσκεται μέσα σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Το αρ νουβό κτίριο είναι ένδοξο εξωτερικά, που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Στο εσωτερικό, τα έργα τέχνης και τα σχέδια είναι επίσης απολύτως εκπληκτικά.

Το μουσείο παρουσιάζει τα υπέροχα έργα τέχνης για τα οποία είναι τόσο διάσημο το Παλάτι, ενώ μπορείτε επίσης να απολαύσετε συναυλίες και παραστάσεις που πραγματοποιούνται τακτικά μέσα στο μεγαλοπρεπές και πολυτελές κτίριο.

Kiev.Victor / shutterstock.com

5. Μουσείο Μνήμης και Ανοχής

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία για επίσκεψη στην Πόλη του Μεξικού είναι το Μουσείο Μνήμης και Ανοχήςή το Μουσείο Μνήμης και Ανοχής.

Βρίσκεται στο πάρκο Alameda, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Palacio de Bellas Artes, αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη μερικών από τις χειρότερες ανθρώπινες σφαγές και γενοκτονίες στην ιστορία.

Το μουσείο επικεντρώνεται στο Ολοκαύτωμα στην Ευρώπη και σε άλλες, λιγότερο γνωστές γενοκτονίες που διαπράχθηκαν στη Λατινική Αμερική. Στόχος του είναι να καλλιεργήσει μια αίσθηση μνήμης και μια αίσθηση ανεκτικότητας σε όσους το επισκέπτονται, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι αυτά τα γεγονότα δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά.

BondRocketImages / shutterstock.com

6. Πανεπιστημιακό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUAC)

Αν είστε λάτρης των τεχνών τότε το Πανεπιστημιακό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – ή το Πανεπιστημιακό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – θα μπορούσε να είναι το καλύτερο μουσείο τέχνης στην Πόλη του Μεξικού για να επισκεφτείτε.

Συνήθως γνωστό λίγο πιο απλά ως MUAC, αυτό είναι ένα μουσείο που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή μοντέρνας τέχνης στο Μεξικό και μια από τις μεγαλύτερες συλλογές στην Αμερική επίσης.

Το MUAC παρουσιάζει την καλύτερη σύγχρονη τέχνη από το Μεξικό και έχει γίνει μια από τις καλύτερες πλατφόρμες για ανερχόμενους και σύγχρονους καλλιτέχνες στη χώρα.

Amith Nag / shutterstock.com

7. Εθνικό Μουσείο Τέχνης (MUNAL)

Ένα άλλο φανταστικό μουσείο τέχνης για επίσκεψη στην Πόλη του Μεξικού είναι το Εθνικό Μουσείο Τέχνηςή MUNAL.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μουσείο τέχνης του Μεξικού και φιλοξενεί μερικούς από τους πιο πολύτιμους πίνακες και γλυπτά της χώρας.

Το εθνικό μουσείο τέχνης διαθέτει έργα τέχνης που χρονολογούνται από την πρώιμη ισπανική αποικιακή εποχή, μέχρι τον 20ο αιώνα.

Federico Fermeglia / shutterstock.com

8. Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

ο Δημοφιλές μουσείο τέχνης είναι ένα μοναδικό μουσείο που εστιάζει στη λαϊκή και λαϊκή τέχνη του Μεξικού.

Το μουσείο διαθέτει υπέροχες, πολύχρωμες εκθέσεις παραδοσιακής κεραμικής, χειροτεχνίας και οργάνων, από τις ιθαγενείς παραδόσεις μέχρι τις θρησκευτικές και πιο σύγχρονες παραδόσεις.

Μία φορά το χρόνο, το Museo de Arte Popular χορηγεί την εμβληματική παρέλαση Alebrije, η οποία βλέπει τεράστιες απεικονίσεις μεξικανικών φολκλορικών τεράτων να παρελαύνουν στους δρόμους της Πόλης του Μεξικού.

BondRocketImages / shutterstock.com

9. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Tamayo

ο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Tamayo είναι ένα μουσείο τέχνης που είναι αφιερωμένο στον Μεξικανό καλλιτέχνη, Rufino Tamayo.

Ο καλλιτέχνης του 20ου αιώνα ήταν διάσημος για τα σουρεαλιστικά έργα του και το μουσείο σήμερα φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή από τα καλύτερα έργα του.

Το μουσείο διαθέτει επίσης εκθέσεις που εστιάζουν σε άλλους σύγχρονους καλλιτέχνες, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε περισσότερα για τους καλύτερους σύγχρονους καλλιτέχνες της χώρας.

10. Tlalpan AC Time Museum

ο Μουσείο χρόνου Tlalpan είναι ένα θαυμάσιο εξειδικευμένο μουσείο που κάνει ένα συναρπαστικό διάλειμμα από την τέχνη και τον πολιτισμό.

Αυτό είναι το Μουσείο του Χρόνου της Πόλης του Μεξικού και εμβαθύνει στο παρελθόν καθώς εξετάζει το μοναδικό θέμα της ιστορίας του χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε να βρείτε αρχαϊκές συσκευές μέτρησης ώρας, καθώς και ρολόγια αντίκες και ρολόγια που εμφανίζονται εδώ.

Dr Poppet / shutterstock.com

11. Μουσείο Dolores Olmedo

Βρίσκεται στο Xochimilco, το προάστιο γνωστό για τα κανάλια της εποχής των Αζτέκων, το Μουσείο Dolores Olmedo είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία τέχνης της Πόλης του Μεξικού.

Το μουσείο επιμελήθηκε αρχικά η Dolores Olmedo, μέχρι τον θάνατό της το 2002. Η Olmedo ήταν δια βίου φίλη του εμβληματικού Μεξικανού καλλιτέχνη Diego Rivera και εμφανίστηκε σε αρκετούς από τους πίνακές του.

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Αφιέρωσε το μουσείο τέχνης της στον Ριβέρα το 1994. Μέσα μπορείτε να βρείτε μια τεράστια επιλογή από έργα του Ριβέρα, μαζί με έργα της συζύγου του Ριβέρα, Φρίντα Κάλο.

Kit Leong / shutterstock.com

12. Μουσείο Templo Mayor

Βρέθηκε στο Zocalo, την κεντρική κεντρική πλατεία της Πόλης του Μεξικού, το Μουσείο Δημάρχου Templo στεγάζει τα ερείπια ενός ναού των Αζτέκων που υψωνόταν ψηλά πάνω από την πόλη.

Η Πόλη του Μεξικού ήταν γνωστή στους Αζτέκους ως Tenochtitlan, και όταν έφτασαν οι Ισπανοί Conquistadors, απλώς γκρέμισαν τους ναούς της πρωτεύουσας των Αζτέκων και έχτισαν το zocalo πάνω από τα ερείπια.

Τα 10 καλύτερα μουσεία στο Μαϊάμι, Φλόριντα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το μουσείο προστατεύει τα λίγα ερείπια ναών που έχουν απομείνει στην Πόλη του Μεξικού και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμβαθύνετε στην κρυμμένη ιστορία που βρίσκεται κάτω από τη μεξικανική πρωτεύουσα.

ItzaVU / shutterstock.com

13. Museo Soumaya

Οι λάτρεις της τέχνης δεν θα θέλουν να χάσουν μια επίσκεψη στο λαμπρό Μουσείο Σουμάγιαένα από τα πιο εκτεταμένα μουσεία τέχνης στην Πόλη του Μεξικού.

Το μουσείο ιδρύθηκε από τον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Carlos Slim και ονομάστηκε προς τιμήν της εκλιπούσας συζύγου του. Το μουσείο φιλοξενεί μια απίστευτη συλλογή έργων τέχνης που παρουσιάζει έργα που κυμαίνονται από όλη την ιστορία του Μεξικού.

3 Μέρες στην Πόλη του Μεξικού: Το τέλειο δρομολόγιο στην πόλη του Μεξικού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μέσα στο Museo Soumaya, μπορείτε να βρείτε έργα τέχνης που χρονολογούνται από την πρώιμη περίοδο των Μάγια, καθώς και ιθαγενή έργα τέχνης και γλυπτικής που επέζησαν της αποικιακής περιόδου.

Μπορείτε επίσης να βρείτε διάσημα έργα αποικιοκρατών Ισπανών και Ευρωπαίων και πιο μοντέρνα έργα εμβληματικών καλλιτεχνών όπως ο Σαλβαδόρ Νταλί.

dowraik / shutterstock.com

14. Μουσείο Σοκολάτας (ΠΟΛΥ)

Η σοκολάτα έχει την καταγωγή της στη Λατινική Αμερική, όπου καλλιεργήθηκε και συγκομίστηκε και χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ως νόμισμα από τους Αζτέκους και τους Μάγια.

Μετέτρεψαν τη σοκολάτα σε ζεστό ρόφημα και όταν έφτασαν οι Ισπανοί αυτό ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια της γηγενούς κουλτούρας και κουζίνας που πήγαν πίσω στην Ευρώπη και μετά εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο.

15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από την Πόλη του Μεξικού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Στο Μουσείο Σοκολάτας μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη συναρπαστική ιστορία πίσω από τη σοκολάτα. Από τις ρίζες του στις ζούγκλες της Αμερικής μέχρι τις μπάρες σοκολάτας που μπορείτε να αγοράσετε στα καταστήματα σήμερα.

Ντιέγκο Γκράντι / shutterstock.com

15. Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

ο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο βρίσκεται μέσα στο Κάστρο Chapultepec, ένα από τα μοναδικά βασιλικά ανάκτορα που έχουν χτιστεί στη Βόρεια Αμερική.

Πόλη του Μεξικού | 10 καλύτερα πράγματα να κάνετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η ιστορική τοποθεσία περιλαμβάνει εκθέσεις της μεξικανικής ιστορίας ξεκινώντας από την εποχή της αποικιοκρατίας, μέχρι τους Μεξικανικούς Πολέμους της Ανεξαρτησίας και στη συνέχεια τη Μεξικανική Επανάσταση, όλα καθοριστικά γεγονότα που βοήθησαν στην ανάπτυξη του σημερινού Μεξικού.

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες μουσεία για επίσκεψη στην Πόλη του Μεξικού, και αυτός ο οδηγός με τα καλύτερα μουσεία στην Πόλη του Μεξικού μόλις και μετά βίας χαράζει την επιφάνεια. Υπάρχουν πολλά άλλα εξειδικευμένα και λιγότερο γνωστά μουσεία για επίσκεψη, οπότε αν αγαπάτε την ιστορία και τον πολιτισμό, ετοιμαστείτε να ενθουσιαστείτε από την τεράστια ποικιλία υπέροχων μουσείων της Πόλης του Μεξικού.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια