Οδηγός ημερήσιας εκδρομής στο Isla Mujeres, Μεξικό

Αυτός είναι ένας ημερήσιος οδηγός για το Isla Mujeres, ένα μικρό νησί της Καραϊβικής που βρίσκεται στα ανοιχτά της ακτής του Κανκούν, στο Μεξικό.

Το νησί ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τους Μάγια και σύντομα έγινε ένα καταφύγιο αφιερωμένο στη θεά των Μάγια της σελήνης, της γονιμότητας, της θεραπείας και των θηλυκών δυνάμεων, Ixchel. Λόγω των πολλών γυναικείων αγαλμάτων στο νησί, οι Ισπανοί αργότερα ονόμασαν το νησί Isla Mujeres, που σημαίνει το νησί των γυναικών.

Μετάβαση στο Isla Mujeres από το Κανκούν

Για να φτάσετε στο Isla Mujeres, σας συνιστούμε να πάρετε το UltraMar Ferry, καθώς είναι γρήγορο, άνετο και αξιόπιστο. Μπορείς κλείστε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο από Κανκούν προς Isla Mujeres εδώ.

Ανάλογα με το πού μένετε, μπορείτε να πάρετε το πλοίο από 4 διαφορετικές τοποθεσίες στο Κανκούν. Δύο από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες είναι:

1. Από το κέντρο του Κανκούν:

Το πλοίο που αναχωρεί από το Puerto Juarez είναι το φθηνότερο σε όλους τους τερματικούς σταθμούς UltraMar, καθώς βρίσκεται έξω από τις τουριστικές περιοχές. Για να φτάσετε στον τερματικό σταθμό των φέρι, μπορείτε είτε να πάρετε το λεωφορείο R-1 προς το Puerto Juarez για 9,50 $ πέσος ή τα φορτηγά μεταφοράς που αναχωρούν από το “El Cruecero” με 7 $ πέσος, και τα δύο θα σας αφήσουν ακριβώς μπροστά στο λιμάνι UltraMar.

Κόστος ναύλου μετ’ επιστροφής: $146 πέσος

Δρομολόγια πλοίων: Από τις 5 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ. το πλοίο εκτελεί δρομολόγια κάθε 30 λεπτά και στη συνέχεια εκτελεί δρομολόγια κάθε ώρα έως τις 23:30. Το τελευταίο πλοίο από το Isla Mujeres αναχωρεί στις 12 π.μ.

Ώρα να φτάσετε στο Isla Mujeres: 18 λεπτά

2. Από την ξενοδοχειακή ζώνη:

Αρκετά βολικά, το UltraMar διαθέτει τρία λιμάνια στη ζώνη του ξενοδοχείου: η προβλήτα, Παραλία Χελώνας και Παραλία Σαλιγκάρι. Κάθε λεωφορείο που πηγαίνει στη Ζώνη του ξενοδοχείου θα σας μεταφέρει απευθείας σε ένα από αυτά τα λιμάνια με 9,50 $ πέσος.

Κόστος ναύλου μετ’ επιστροφής: $19 USD

Δρομολόγια πλοίων: Το πρόγραμμα των φέρι διαφέρει για κάθε τοποθεσία, ωστόσο το πρώτο πλοίο που πηγαίνει στο Isla Mujeres αναχωρεί στις 9 π.μ. και το τελευταίο πλοίο από το Isla Mujeres αναχωρεί γύρω στις 5 μ.μ.

Ώρα να φτάσετε στο Isla Mujeres: 22-25 λεπτά

Ημερήσια εκδρομή στα ερείπια Tulum & Gran Cenote(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εσωτερική συμβουλή: Σας συνιστούμε να βρείτε ένα σημείο στο επάνω κατάστρωμα για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στα καθαρά τιρκουάζ νερά. Μερικές φορές τις βραδινές ώρες, έχουν ακόμη και ζωντανή μουσική, που κάνει τη βόλτα ακόμα πιο ευχάριστη.

Μόλις φτάσετε στο Isla Mujeres, το πλοίο θα σας αφήσει στην καρδιά του κέντρου και μόλις λίγα χιλιόμετρα με τα πόδια από την Playa Norte (Βόρεια Παραλία). Σας συνιστούμε να μην πάτε εκεί πρώτα γιατί μόλις βάλετε τα μάτια σας σε αυτό το κομμάτι του ουρανού, θα είναι δύσκολο για εσάς να φύγετε και να εξερευνήσετε το υπόλοιπο νησί.

Eddy Galeotti / shutterstock.com

Ταξίδι στο Isla Mujeres

Η μετακίνηση γύρω από το νησί είναι αρκετά εύκολη καθώς έχει μήκος μόνο 5 μίλια και πλάτος ½ μίλι. Αν και το νησί είναι προσβάσιμο για περπάτημα, το συνιστούμε να μην το κάνετε καθώς κάνει πολύ ζέστη και μπορεί να είναι πολύ εξαντλητικό.

Τα πιο δημοφιλή μέσα μεταφοράς στο νησί είναι τα Καρότσια γκολφ που μπορεί να ενοικιαστεί στο κέντρο της πόλης. Η μέση τιμή είναι περίπου $50 USD για μια ολόκληρη ημέρα. Εάν θέλετε να νοικιάσετε μόνο ένα καλάθι γκολφ για λίγες ώρες, η τιμή κυμαίνεται από $14-$16 USD ανά ώρα.

Ένας πιο φιλικός προς τον προϋπολογισμό τρόπος μετακίνησης είναι να νοικιάσετε ένα Ποδήλατο ή Σκούτερ. Και τα δύο μπορούν να ενοικιαστούν ανά ώρα ή για ολόκληρη την ημέρα. Η ενοικίαση ενός ποδηλάτου για ολόκληρη την ημέρα είναι περίπου $120 πέσος και ένα σκούτερ είναι περίπου $250 πέσος. Πήγαμε με την επιλογή ποδηλάτου και νοικιάσαμε δύο ποδήλατα για $200 πέσος (έκανε συμφωνία εδώ). Ωστόσο, αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι θα έπρεπε να είχαμε πάει με το σκούτερ, καθώς θα είχε σχεδόν την ίδια τιμή και θα απαιτούσε λιγότερη προσπάθεια από εμάς.

15 καλύτερα Airbnbs στο Νέο Μεξικό, ΗΠΑ (Έκδοση 2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι τελευταίες επιλογές είναι ταξί. Τα ταξί μπορούν να ενοικιαστούν για την ημέρα και θα σας μεταφέρουν από το σημείο στο άλλο σε τιμή διαπραγμάτευσης.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Isla Mujeres

Φάρμα χελωνών (Tortugranja) δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στη διατήρηση και προστασία των απειλούμενων θαλάσσιων χελωνών στο Μεξικό. Στην Tortugranja, μπορείτε να δείτε χελώνες σε όλα τα διαφορετικά στάδια της ζωής τους, να αγγίξετε διαφορετικά θαλάσσια ζώα καθώς και να δείτε μερικούς καρχαρίες. Το κόστος εισόδου ανά άτομο είναι 30 $ πέσος (~ $ 3 USD)

«Τι κοιτάς;» είπε η χελώνα

South Point ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα μας μέρη για επίσκεψη στο νησί, δεύτερο μόνο μετά την Playa Norte φυσικά! Το εκπληκτικό φυσικό αξιοθέατο, όπως η πανοραμική θέα στον βράχο και αυτό που θα λέγαμε το “Iguana Resort” (το λέμε έτσι γιατί υπάρχουν τόσα πολλά ιγκουάνα τριγύρω) πρέπει να δείτε. Το Punta Sur βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, όπου μπορείτε να βρείτε έναν κήπο με γλυπτά, έναν φάρο και τα ερείπια ενός ναού αφιερωμένου στη Θεά, Ixchel.

10 Καλύτερες Ζώνες Αναρρίχησης (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

marako85 / shutterstock.com

βόρεια παραλία βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού και μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό των φέρι Ultramar. Η παραλία είναι πολύ δημοφιλής και την απολαμβάνουν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες. Το νερό είναι ήρεμο, καθαρό και είναι απλά εκπληκτικό. Ίσως έχετε την ευκαιρία να δείτε και μερικά ψάρια. Αυτή η παραλία είναι το τέλειο μέρος για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα στο νησί. Υποσχόμαστε ότι είναι κάτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Eddy Galeotti / shutterstock.com

Εθνικό πάρκο υφάλων Garrafon βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού. Η τιμή εισόδου σάς δίνει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις τους, καθώς και σε σωσίβια, εσωτερικούς σωλήνες και καγιάκ. Το πάρκο προσφέρει πολλές δραστηριότητες, όπως φερμουάρ, κολύμβηση με αναπνευστήρα, καγιάκ και πολλές άλλες.

Ταξίδι στο Τουλούμ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Υποβρύχιο Μουσείο έχει πάνω από 400 διαφορετικά υποβρύχια γλυπτά με φιγούρες σε φυσικό μέγεθος από τον Jason de Caires Taylor. Το Μουσείο λέγεται ότι πρέπει να δείτε και δεν πρέπει να το χάσετε. Για έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το υποβρύχιο μουσείο Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Humpback_Whale / shutterstock.com

Ανακάλυψη δελφινιών σας παρέχει την ευκαιρία να κολυμπήσετε με δελφίνια που εκτελούν μια ποικιλία από διαφορετικές θαλάσσιες δραστηριότητες.

Πού να φάτε στο Isla Mujeres

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια για να διαλέξετε στο κέντρο της πόλης. Αν θέλετε να φάτε αυθεντικά μεξικάνικα θαλασσινά, σας προτείνουμε να περπατήσετε στη Rueda Medina, τον δρόμο που βρίσκεται δίπλα στην παραλία, όπου θα βρείτε πολλά καλά εστιατόρια με αξιοπρεπείς τιμές. Υπάρχουν επίσης μερικά αμερικανικά, κινέζικα και ιταλικά εστιατόρια στην καρδιά του κέντρου της πόλης. Ωστόσο, δεν προτείνουμε να πάτε εκεί εκτός και αν θέλετε να πληρώσετε σχεδόν τη διπλάσια τιμή για το φαγητό σας.

Κανκούν, Μεξικό: Πόσο ακριβό είναι πραγματικά;!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αν προτιμάτε να φάτε με τους ντόπιους, μπορείτε να περπατήσετε λίγο έξω από τις τουριστικές περιοχές και να βρείτε τυχαίους πωλητές street food με tacos, empanadas, tamales και πολλά άλλα.

Insider Tip: Υπάρχει ένα φοβερό εστιατόριο με θαλασσινά που ονομάζεται “Club Nautico” στο Puerto Juarez, μόλις 5 λεπτά με τα πόδια βόρεια από τον τερματικό σταθμό. Πήγαμε εκεί πριν κατευθυνθούμε στο Isla Mujeres και παραγγείλαμε φρέσκο ​​ψάρι αξίας ενός κιλού (αρκετό για 3-4 άτομα) που ήρθαν με ρύζι, σαλάτα και τορτίγιες για 150 $ πέσος (~ $ 12 USD). Είχαμε αρκετά ψάρια για να πάρουμε σπίτι και να φάμε για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα.

Το Isla Mujeres κάνει μια ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή από το Κανκούν, οπότε αν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο θα πρέπει οπωσδήποτε να πάτε και να εξερευνήσετε το νησί μόνοι σας.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια