10 ημέρες στην Πολωνία: Το τέλειο δρομολόγιο στην Πολωνία

Ούτε εξαιρετικά δημοφιλής ούτε εντελώς άγνωστη, η κεντρική ευρωπαϊκή χώρα της Πολωνίας συνεχίζει να γοητεύει όσους την επισκέπτονται. Αυτή η μεγάλη ευρεία χώρα συναγωνίζεται πολλούς πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς με τον πλούτο των πόλεων, κωμοπόλεων, κάστρα και εθνικών πάρκων. Είναι μια χώρα γεμάτη ταραχώδη ιστορία, μεσαιωνική και σύγχρονη, για να μην αναφέρουμε την απολαυστική κουλτούρα και την πλούσια κουζίνα.

Με έναν τόσο μακρύ κατάλογο επιλογών στη διάθεσή σας, υπάρχει μικρή πιθανότητα να ξεμείνετε από μέρη για επίσκεψη στην Πολωνία. Αλλά αυτό μπορεί να καταστήσει την εκπόνηση του τέλειου δρομολογίου στην Πολωνία μια πρόκληση. Από πού ξεκινάς; Η απάντηση – εδώ, με αυτό το δείγμα 10ήμερης διαδρομής που σας ταξιδεύει στα καλύτερα αυτής της ιστορικής γης.

Τι θα βρείτε σε αυτό το άρθρο

 1. Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πολωνία
 2. Πώς να περιηγηθείτε στην Πολωνία
 3. Διαμονή στην Πολωνία
 4. Το τέλειο 10ήμερο δρομολόγιο στην Πολωνία

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πολωνία

Όπως και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, οι πιο πολυσύχναστοι μήνες της Πολωνίας για τους επισκέπτες είναι γενικά οι καλοκαιρινοί μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Το Γκντανσκ, για παράδειγμα, είναι πολύ απασχολημένο το καλοκαίρι καθώς οι επιβάτες της κρουαζιέρας αποβιβάζονται και γεμίζουν το κέντρο της πόλης. Οι μήνες της περιόδου ώμου Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος είναι πιθανό να έχουν λιγότερο κόσμο και να προσφέρουν φθηνότερες επιλογές.

Η άλλη φορά που πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε αυτό το δρομολόγιο στην Πολωνία είναι ο μήνας που προηγείται των Χριστουγέννων, καθώς πόλεις όπως η Κρακοβία και το Βρότσλαβ διοργανώνουν δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες αγορές.

Ελέγξτε πτήσεις προς Πολωνία από ΗΠΑ (από 465 $) και Ηνωμένο Βασίλειο (από 17 £)

Πώς να περιηγηθείτε στην Πολωνία

Ως μια μέτρια μεγάλη χώρα, η περιήγηση στην Πολωνία μπορεί να φαίνεται πρόκληση, αλλά αυτό δεν ισχύει. Εάν μετακινείστε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, θα βρείτε δρόμους και υποδομές που ανταγωνίζονται μεγάλο μέρος της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης. Επιπλέον, θα έχετε την ελευθερία να σταματήσετε σε μέρη στη διαδρομή και να κάνετε ημερήσιες εκδρομές κατά βούληση.

Σύσταση: Για να έχετε την καλύτερη τιμή για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας, σας συνιστούμε να ανατρέξετε στο Rentalcars.com. Ψάχνουν και συγκρίνουν τιμές ενοικίασης από όλες τις μεγάλες εταιρείες ενοικίασης στην Πολωνία, ώστε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή τιμή για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας.

Ωστόσο, η Πολωνία φιλοξενεί επίσης ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο και αξιόπιστο δίκτυο δημόσιων μεταφορών. Τα τρένα στην Πολωνία σάς επιτρέπουν να μεταβείτε εύκολα από τη μια πόλη στην άλλη ανώδυνα καθώς το δίκτυο διασχίζει τη χώρα. Ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις, όπως αυτές που περιλαμβάνονται σε αυτό το δρομολόγιο της Πολωνίας, υπάρχουν τρένα υψηλής ταχύτητας InterCity που μειώνουν σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού σας.

Τα περιφερειακά τρένα είναι επίσης αρκετά άνετα και προσφέρουν μια φθηνότερη επιλογή όταν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να βρείτε δρομολόγια και να αγοράσετε εισιτήρια για InterCity και περιφερειακά τρένα στο Intercity.pl . Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προορισμοί χρησιμοποιούν την πολωνική ορθογραφία, π.χ. Βαρσοβία για Βαρσοβία.

Εναλλακτικά, η χώρα συνδέεται και με δίκτυο λεωφορείων. Το λεωφορείο γενικά είναι μια πιο αργή επιλογή αλλά και συνήθως φθηνότερη, ανάλογα με τη διαδρομή και την ώρα της ημέρας. Για παράδειγμα, μια διαδρομή 2,5 ωρών με το τρένο από την Κρακοβία στη Βαρσοβία διαρκεί 5 ώρες με το λεωφορείο.

Διαμονή στην Πολωνία

Τα καταλύματα είναι σε μεγάλη προσφορά για καθέναν από αυτούς τους προορισμούς, από ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας μέχρι διαμερίσματα και ξενώνες με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων. Όπως και με την υψηλή σεζόν αλλού, είναι πάντα καλύτερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να βρείτε κάπου που σας αρέσει.

Όταν αναζητάτε κατάλυμα στην Πολωνία, δύο υπέροχα μέρη για να ξεκινήσετε είναι η Booking.com και η Airbnb, καθώς και οι δύο προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών σε κάθε προορισμό σε αυτό το δρομολόγιο.

Εάν είστε ταξιδιώτης με προϋπολογισμό, θα χαρείτε να ακούσετε ότι οι ξενώνες είναι πολλοί εδώ στην Πολωνία, ειδικά στη Βαρσοβία και την Κρακοβία. Σίγουρα θα βρείτε αυτά που σας αρέσουν σχεδόν σε κάθε πόλη, είτε θέλετε να κάνετε πάρτι είτε απλά χρειάζεστε ένα ήσυχο μέρος για να κοιμηθείτε. Για τις καλύτερες τιμές των ξενώνων, ελέγξτε το Hostelworld.

Αλλά αν δεν θέλετε να ψάξετε σε εκατομμύρια καταχωρίσεις, μην ανησυχείτε. Για τη διευκόλυνσή σας, προχωρήσαμε και παραθέσαμε τις ιδιαίτερα προτεινόμενες επιλογές διαμονής για κάθε στάση στο δρομολόγιό μας στην Πολωνία.

Το τέλειο 10ήμερο δρομολόγιο στην Πολωνία

Αυτό το δρομολόγιο στην Πολωνία σας μεταφέρει σε μια πίστα που ξεκινά και τελειώνει στην πρωτεύουσα της Βαρσοβίας. Στην πορεία θα δείτε πολλές από τις πιο δημοφιλείς πόλεις και αξιοθέατα της Πολωνίας. Περιστασιακά θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ημερήσιες εκδρομές για να ανακαλύψετε περισσότερα από αυτά που έχει να προσφέρει αυτή η αξιόλογη χώρα.

Για την ευθυγράμμιση μακρύτερων ταξιδιών με ορισμένες πόλεις, βοηθάει να ταξιδεύετε αυτό το συγκεκριμένο κύκλωμα δρομολογίου αριστερόστροφα. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές για να αλλάξετε την κατεύθυνση ή το σημείο εκκίνησης, καθώς τόσο η Κρακοβία όσο και το Γκντανσκ διαθέτουν επίσης σημαντικά αεροδρόμια.

Ενώ μπορείτε να προγραμματίσετε μικρότερα ταξίδια, η διαμονή τουλάχιστον 10 ημερών στην Πολωνία σας επιτρέπει πραγματικά να δείτε τα βάθη του πολιτισμού, της ιστορίας και της κουζίνας της χώρας. Ακόμη και με 10 ημέρες, υπάρχουν τεράστια τμήματα της χώρας που δεν φτάνει αυτό το δρομολόγιο στην Πολωνία, οπότε μην εκπλαγείτε αν ξεκινήσετε γρήγορα να σχεδιάζετε μια επιστροφή.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο δρομολόγιό μας στην Πολωνία, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση μόνο για περίπου 10 $ την εβδομάδα, καθιστώντας την αδιανόητη. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω:

Το SafetyWing, φυσικά, δεν είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Δύο άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές είναι το World Nomads και το Heymondo.

Τώρα με αυτό το πρόβλημα, ας φτάσουμε ήδη σε αυτό το δρομολόγιο στην Πολωνία!

yorgil / shutterstock.com

1η μέρα: Βαρσοβία

Είναι φυσικό να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας με την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Αυτή η μεγάλη μεγαλούπολη έχει πραγματικά λίγα από όλα, κάτι που μπορεί να το κάνει δύσκολο να το καταλάβετε γρήγορα. Δεν θα σας πάρει πολύ για να παρατηρήσετε ότι η πόλη εξακολουθεί να φέρει πολλά χαρακτηριστικά του σοσιαλιστικού παρελθόντος της χώρας.

Ένα τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε μια επίσκεψη στη Βαρσοβία είναι το πανύψηλο Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών και το κατάστρωμα παρατήρησής του. Με υπέροχη θέα σε όλη την πόλη, σας βοηθά επίσης να έχετε τον προσανατολισμό σας προσδιορίζοντας τα ορόσημα και τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.

Από το κέντρο της πόλης, μια βόλτα κατά μήκος του Nowy Świat θα σας οδηγήσει μπροστά από δεκάδες ιστορικά παλάτια και κομψά κτίρια. Αυτό περιλαμβάνει το μεγάλο Προεδρικό Μέγαρο , την έδρα του προέδρου της Πολωνίας και πολλές εντυπωσιακές εκκλησίες και μνημεία.

Σχετικά: 3 ημέρες στη Βαρσοβία: Το τέλειο δρομολόγιο της Βαρσοβίας

Ο δρόμος σας οδηγεί στην Πλατεία του Κάστρου της Βαρσοβίας δίπλα στο Βασιλικό Κάστρο και σας φέρνει στην πολύχρωμη και γραφική Παλιά Πόλη . Στη συνέχεια, μπορείτε να περιπλανηθείτε σε αυτήν την πλήρως ανακατασκευασμένη παλιά πόλη και τις γύρω οχυρώσεις, είτε μόνοι σας είτε με μία από τις πολυάριθμες δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια που ξεκινούν από την Πλατεία του Κάστρου. Μην χάσετε την πλατεία της αγοράς της παλιάς πόλης και το άγαλμα της Γοργόνας της Βαρσοβίας , το σύμβολο της πόλης.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στη Βαρσοβία:
Mamaison Residence DianaRenttner ApartamentyWarsaw Marriott Hotel

[tp_cheapest_ticket_each_day_month_shortcodes origin=”ATH” destination=”WAW”]

piotrbb / shutterstock.com

Ημέρα 2: Τορούν

Καλώς ήρθατε στο Τορούν, το σπίτι του διάσημου αστρονόμου Νικόλαου Κοπέρνικου! Αυτή η μεσαίου μεγέθους πόλη, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στους τουρίστες, διαθέτει ένα αξέχαστο ιστορικό κέντρο στις όχθες του ποταμού Βιστούλα. Μπορεί να υπάρχουν πολλές ιστορικές παλιές πόλεις στην Πολωνία, αλλά καμία δεν μοιάζει με το Τορούν.

Φροντίστε να παραμείνετε στην Πλατεία της Αγοράς της Παλιάς Πόλης και να απολαύσετε κάθε ένα από τα υπέροχα πλινθόκτιστα κτίριά της, από το παλιό ταχυδρομείο μέχρι το Artus Court. Στο κέντρο όλων, το Δημαρχείο φιλοξενεί ένα διαφωτιστικό μουσείο της πόλης και ο στενός πύργος του προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη. Άλλα αξιοσημείωτα ορόσημα στους γοητευτικούς μεσαιωνικούς δρόμους περιλαμβάνουν το Σπίτι του Κοπέρνικου όπου γεννήθηκε το 1473, καθώς και μια σειρά από εκκλησίες και καθεδρικούς ναούς, που αξίζει να τα δείτε.

Γνωρίζατε ότι η Πίζα δεν είναι η μόνη με κεκλιμένο πύργο; Ακολουθήστε τα ερείπια των τειχών της πόλης νότια από την πύλη Łuk Cezara και σύντομα θα φτάσετε στον Πύργο του Τορούν .

Ακολουθήστε τα τείχη για να βρείτε άλλες πύλες της παλιάς πόλης, για να μην αναφέρουμε τι έχει απομείνει από το παλιό Τευτονικό Κάστρο . Με μια επίσκεψη στα ερείπια μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την πόλη και πώς οι ντόπιοι πάλεψαν για να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους.

Ίσως κάντε μια βόλτα δίπλα στο ποτάμι καθώς ο ήλιος αρχίζει να δύει. Αξίζει επίσης να το εξερευνήσετε τη νύχτα καθώς τα ιστορικά κτίρια φωτίζονται κάτω από τα φώτα του δρόμου. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο κέντρο της πόλης για να απολαύσετε μερικά απολαυστικά και χορταστικά pierogi – πολωνικά ζυμαρικά – στο Pierogarnia Stary Torun .

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Τορούν:
Hotel Petite FleurHotel GotykHotel Filmar

Patryk Kosmider / shutterstock.com

3η μέρα: Γκντανσκ

Πάνω από τις ακτές της Βαλτικής βρίσκεται η υπέροχη πόλη του Γκντανσκ. Σε αντίθεση με πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, το πιο ενδιαφέρον μέρος αυτής της πόλης δεν είναι η παλαιότερη συνοικία της. Αντίθετα, οι επισκέπτες συρρέουν στο βαριά ανακατασκευασμένο κέντρο της πόλης που έπρεπε να ανοικοδομηθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, ποτέ δεν θα το μάθεις κοιτάζοντάς το.

Το τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε επίσκεψη στο Γκντανσκ είναι το γραφικό Long Lane που εκτείνεται στο κέντρο της πόλης. Καθώς περπατάτε, ο δρόμος θα σας παρουσιάσει γραφικά ορόσημα μετά από γραφικό ορόσημο. Τόσο η Golden Gate όσο και η Green Gate που κλείνουν τον δρόμο είναι αγνά έργα τέχνης, όπως και σχεδόν κάθε σπίτι που βρίσκεται δίπλα στη Long Market .

Σχετικά: 3 ημέρες στο Γκντανσκ: Το τέλειο δρομολόγιο στο Γκντανσκ

Περιπλανηθείτε προς τα βόρεια και θα απολαύσετε την όμορφη Ulica Piwna ή Beer Street , ιδανική για ένα διάλειμμα *wink wink*, και την Ulica Mariacka ή Amber Street με τα πολυάριθμα κεχριμπαρένια κοσμήματα. Ανάμεσα στα δύο θα βρείτε τη Βασιλική της Αγίας Μαρίας , η οποία είναι ο εκπληκτικός πύργος που προσφέρει απαράμιλλη θέα στο Γκντανσκ.

Δεν βλάπτει να κάνετε μια βόλτα στα κανάλια της πόλης για να θαυμάσετε τον Γερανό του Γκντανσκ που έχει γίνει σύμβολο της πόλης. Απέναντι από το κανάλι θα βρείτε το σύγχρονο Amber Sky Wheel , που προσφέρει θέα χωρίς όλες αυτές τις σκάλες.

Για δείπνο, γιατί να μην ψάξετε σε όλα τα πατάτα στο Pyra Bar , με τη σειρά από πιάτα με επίκεντρο την πατάτα.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Γκντανσκ:
Puro Gdansk Stare MiastoHotel Almond Business & SPAHotel Liberum

Lukasz Janyst / shutterstock.com

4η μέρα: Γκντανσκ

Σήμερα είναι μια ευκαιρία να διαμορφώσετε το δρομολόγιό σας στην Πολωνία με βάση αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο. Υπάρχουν σίγουρα περισσότερα να δείτε στο Γκντανσκ, αλλά η βόρεια Πολωνία έχει επίσης πολλά άλλα συναρπαστικά αξιοθέατα. Οποιοδήποτε από τα παρακάτω θα ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο ταξίδι σας στην Πολωνία, αλλά ένα από τα παρακάτω μπορεί να σας ενοχλήσει περισσότερο από τα άλλα:

 • Πολεμική Ιστορία του Γκντανσκ: Η Ελεύθερη Πόλη του Γκντανσκ έχει την ατυχή τιμή να είναι η πρώτη πόλη που κατέλαβαν οι Ναζί στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάντε μια κρουαζιέρα στο ποτάμι μέσω του Γκντανσκ στο Westerplatte, την παράκτια τοποθεσία αυτής της τραγικής στιγμής στην ιστορία ή επισκεφθείτε το Μουσείο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου του Γκντανσκ.
 • Παραλίες Sopot και Gdynia: Μαζί με το Sopot και Gdynia, το Γκντανσκ είναι μέρος αυτού που είναι γνωστό ως οι Τρεις Πόλεις. Οι μικρότεροι βόρειοι γείτονές του αναπληρώνουν το μέγεθός τους με υπέροχες, φαρδιές αμμώδεις παραλίες. Μόλις ένα γρήγορο τοπικό τρένο μακριά, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να κάνετε ηλιοθεραπεία και να κολυμπάτε σε πολλές διαφορετικές όμορφες παραλίες σε χρόνο ρεκόρ, αν και η παραλία της πόλης Sopot είναι ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή.
 • Κάστρο Malbork: Αναρωτηθήκατε ποτέ πού βρίσκεται το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο; Λοιπόν, η Πολωνία είναι η απάντηση. Malbork για να είμαι συγκεκριμένος. Ένα κολοσσιαίο τευτονικό κάστρο του 13ου αιώνα, θα μείνετε έκπληκτοι από την τεράστια κλίμακα του κτιρίου, για να μην αναφέρουμε την κατάσταση των πολλών αιθουσών και θαλάμων του.

[tp_widget][/tp_widget]

SF / shutterstock.com

5η μέρα: Βρότσλαβ

Αποχαιρετήστε τον βορρά με ένα μεγάλο αυτοκίνητο ή τρένο μέχρι την κομψή πόλη του Βρότσλαβ. Στην πραγματικότητα προφέρεται «Vroczwav», το όνομα της πόλης είναι μόνο μία από τις πολλές προκλήσεις που έχουν οι επισκέπτες με την πολωνική γλώσσα. Ανεξάρτητα από αυτό, το Βρότσλαβ φιλοξενεί μερικά όμορφα και ευχάριστα κιτς αξιοθέατα.

Είναι καλύτερο να μην είστε πολύ φιλόδοξοι μετά το μακρύ ταξίδι, αλλά ευτυχώς το κέντρο του Βρότσλαβ δεν είναι τόσο μεγάλο. Φυσικά, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι η Πλατεία Αγοράς της πόλης που επικεντρώνεται στο περίτεχνο, γοτθικό Δημαρχείο.

Κάντε το δρόμο σας νότια για να γνωρίσετε εντυπωσιακά ορόσημα όπως το Βασιλικό Παλάτι του Βρότσλαβ , την Όπερα και την Εκκλησία του Κόρπους Κρίστι. Αλλά πρώτα, περιποιηθείτε τον εαυτό σας που θα περάσετε μια κουραστική μέρα με τη γλυκιά καλοσύνη ενός παραδοσιακού πολωνικού ντόνατ στο Stara Pączkarnia .

Αν σας απομένει ακόμα λίγη ενέργεια, κάντε μια βόλτα στο νότιο τμήμα του καναλιού που απλώνεται γύρω από την παλιά πόλη της πόλης σαν τάφρο. Διαφορετικά, γιατί να μην σηκώσετε τα πόδια σας στη χαλαρή παμπ Bułka z Masłem ;

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Βρότσλαβ:
Ibis Styles Wroclaw CentrumApartament24PURO Wrocław Stare Miasto

Stanislav Samoylik / shutterstock.com

Ημέρα 6: Βρότσλαβ

Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα για να μάθετε περισσότερα για αυτήν την ιδιαίτερη πόλη και να πάτε για κυνήγι για νάνους… επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω!

Μια περιήγηση με τα πόδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερωθείτε για την ιστορία του Βρότσλαβ και να μάθετε περισσότερα για τις τοποθεσίες που επισκεφτήκατε την προηγούμενη μέρα. Η ξενάγηση θα σας μεταφέρει επίσης σε άλλες τσέπες του κέντρου της πόλης, όπως τα μεγάλα παλιά κτίρια του πανεπιστημίου της πόλης και τις τοπικές απολαύσεις της Fair Market .

Πέρα από το κέντρο της πόλης, θα πρέπει να διασχίσετε τον ποταμό Oder προς το Ostrow Tumski και τον πλούτο των εκκλησιών και των καθεδρικών ναών του. Εάν έχετε ένα εφεδρικό λουκέτο και μια ρομαντική ψυχή, γιατί να μην το αφήσετε στο Most Tumski με τα χιλιάδες άλλα μπιχλιμπίδια;

Τώρα… οι νάνοι. Περπατώντας στην πόλη, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μικρούς χάλκινους καλικάντζαρους εδώ κι εκεί. Ας ελπίσουμε ότι ο ξεναγός σας θα έχει εξηγήσει την ιστορία πίσω από αυτούς τους «νάνους» ή κράναλ και πώς έχουν γίνει σύμβολο της πόλης. Υπάρχουν πάνω από 300 μοναδικά εκεί έξω, πόσα μπορείτε να βρείτε;

SF / shutterstock.com

7η μέρα: Κρακοβία

Και τέλος, φτάνουμε στην αγαπημένη της Πολωνίας, την εξαίσια πόλη της Κρακοβίας. Είναι σπάνιο να ακούσεις κάτι κακό να λέγεται για αυτήν την υπέροχη, ιστορική πόλη. Χωρίς σωματική βλάβη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Κρακοβία είναι ένα αυθεντικό, αλλά συχνά προβληματικό κομμάτι της ιστορίας.

Ένα πραγματικό αξιοθέατο της Κρακοβίας είναι η Κεντρική Πλατεία της πόλης που βρίσκεται στην καρδιά της υπέροχα διατηρημένης Παλιάς Πόλης. Εδώ θα γνωρίσετε μερικά από τα πιο υπέροχα εικονίδια της πόλης, όπως το μεγάλο Cloth Hall και την ανώμαλη Βασιλική της Αγίας Μαρίας με την ωριαία τρομπέτα. Υπάρχει ακόμη και ένα υπόγειο μουσείο κάτω από την Κεντρική Πλατεία για όσους δεν είναι κλειστοφοβικοί.

Σχετικά: 3 ημέρες στην Κρακοβία: Το τέλειο δρομολόγιο στην Κρακοβία

Περιπλανώμενοι στην Παλιά Πόλη με τα πόδια, βρείτε το δρόμο προς την Πύλη του Αγίου Φλοριάν και το Barbican της Κρακοβίας , τα ερείπια των τειχών της πόλης. Διασχίστε την Παλιά Πόλη μέσω του πεζόδρομου Grodzka ή του πάρκου που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο για να φτάσετε στο πανίσχυρο κάστρο Wawel , μια πραγματική ομορφιά.

Απολαύστε ένα πλούσιο πολωνικό γεύμα στο παραδοσιακό Pod Wawelem Kompania Kuflowa απέναντι από το κάστρο Wawel ή κατευθυνθείτε προς την εβραϊκή συνοικία Kazimierz . Δεν θα δυσκολευτείτε ούτε να βρείτε μέρη για ποτό και πάρτι.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στην Κρακοβία:
Queen Boutique HotelHotel Sheraton Grand KrakowΔιαμερίσματα Βανίλια

Szymon Kaczmarczyk / shutterstock.com

8η μέρα: Κρακοβία

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσεγγίσετε αυτή τη δεύτερη μέρα στην Κρακοβία: μπορείτε είτε να αφιερώσετε άλλη μια μέρα στην εξερεύνηση της Κρακοβίας είτε να επιλέξετε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή. Αυτό θα εξαρτηθεί πραγματικά από το τι θέλετε να κάνετε την επόμενη μέρα, αλλά οι επιλογές μπορεί να είναι:

 • Άουσβιτς Μπίρκεναου: Το διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου, μια περιήγηση στο Άουσβιτς είναι ένα από τα πιο συχνά ταξίδια που κάνουν οι άνθρωποι που επισκέπτονται την Κρακοβία. Αναφέροντας λεπτομερώς τη σπαρακτική ιστορία και τις ιστορίες από αυτό το μέρος, αυτό το ταξίδι μπορεί να μην είναι για όλους, καθώς μπορεί να είναι μια συναισθηματικά επιβαρυντική εμπειρία. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή μας, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για μια περιήγηση από την Κρακοβία .
 • Εβραϊκή Ιστορία της Κρακοβίας: Είναι επίσης δυνατό να μάθετε για ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στην Κρακοβία κατά των Εβραίων θυμάτων. Εκτός από περιηγήσεις με τα πόδια, υπάρχει η ευκαιρία να περιηγηθείτε στο εργοστάσιο του Όσκαρ Σίντλερ (της φήμης της Λίστας του Σίντλερ). Το στοιχειωμένο μνημείο στην πλατεία Ηρώων του Γκέτο δεν πρέπει να χάσετε.
 • Περιοδεία Ghost Stories: Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε να περάσετε τη μέρα σας, γιατί να μην αλλάξετε τα πράγματα με κάτι λίγο τρομακτικό; Τις περισσότερες νύχτες της εβδομάδας μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση με τα πόδια που σας μεταφέρει στη μακάβρια πλευρά της Κρακοβίας. Περιμένετε να εμφανιστούν φαντάσματα και μάθετε για τους τοπικούς αστικούς θρύλους. Ένας διασκεδαστικός τρόμος για να αποτινάξει τις πιο βαριές στιγμές της ημέρας.

[tp_widget][/tp_widget]

Krzyzak / shutterstock.com

9η μέρα: Κρακοβία

Μία από τις πτυχές της Κρακοβίας που την καθιστούν βασικό πυλώνα στα περισσότερα δρομολόγια στην Πολωνία είναι οι διάφορες επιλογές για ημερήσιες εκδρομές από την πόλη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα μπορούσατε να επισκεφθείτε το Άουσβιτς Μπίρκεναου σήμερα, αλλά άλλες ημερήσιες εκδρομές στην Κρακοβία περιλαμβάνουν:

Οι 20 καλύτερες και πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης για επίσκεψη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 • Αλατωρυχείο Wieliczka: Σημειώνοντας πολλά κουτιά ταυτόχρονα, το αλατωρυχείο Wieliczka είναι ένα ιστορικό, υπόγειο αλατωρυχείο καταγεγραμμένο στην UNESCO. Αφού κατεβείτε στο ορυχείο, μπορείτε να εξερευνήσετε πολλά σπήλαια και ακόμη και να επισκεφθείτε ένα κομψό υπόγειο παρεκκλήσι. Ορισμένες εκδρομές συνδυάζουν πραγματικά μια περιήγηση στο αλατωρυχείο με μια επίσκεψη στο Άουσβιτς Μπίρκεναου, όπως αυτή για παράδειγμα . Ωστόσο, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για μια περιήγηση μόνο στο αλατωρυχείο .
 • Ζακοπάνε: Στους πρόποδες των βουνών Τάτρα που συνορεύουν με τη Σλοβακία, το Ζακοπάνε είναι ένα καταφύγιο ιδανικό για υπαίθριες δραστηριότητες. Ενώ η επίσκεψη το χειμώνα σημαίνει σκι και σνόουμπορντ, ένα ταξίδι το καλοκαίρι οδηγεί σε ορεινές πεζοπορίες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να περιμένετε εκπληκτική θέα αφού πάρετε το τελεφερίκ μέχρι το βουνό Gubałówka για να δείτε την πόλη από κάτω.
fotorince / shutterstock.com

10η μέρα: Βαρσοβία

Επιστρέψτε στην πρωτεύουσα του έθνους και το σημείο εκκίνησης για μια τελευταία μέρα στη Βαρσοβία. Αν και μπορεί να έχετε δει μερικά από αυτήν την τεράστια πόλη, υπάρχουν πολλά περισσότερα για να εξερευνήσετε.

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Για παράδειγμα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την τραγική εβραϊκή ιστορία της πόλης στο Μουσείο της Ιστορίας των Πολωνών Εβραίων ή με μια περιήγηση με τα πόδια που σας οδηγεί στο γκέτο της πόλης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό είναι, φυσικά, εάν δεν είστε πολύ συναισθηματικά στραγγισμένοι μετά την επίσκεψη στο Άουσβιτς Μπίρκεναου.

Μια πιο ελαφριά επιλογή είναι να βγείτε στη μακρινή όχθη του ποταμού Βιστούλα και να εξερευνήσετε την εναλλακτική γειτονιά της Πράγκα . Αυτή η μποέμ συνοικία μοιάζει σχεδόν σαν μια διαφορετική πόλη, που στην πραγματικότητα ήταν για πολύ καιρό. Λέγεται ότι πολλοί ντόπιοι εξακολουθούν να το αντιμετωπίζουν έτσι.

Για ένα κομμάτι γαλήνης και τοπίου, σκεφτείτε να κατεβείτε με το τραμ στο πάρκο Łazienki . Αυτό το τεράστιο πάρκο είναι ιδανικό για ένα ρομαντικό πικνίκ ή περιστασιακή βόλτα, και το παλάτι Łazienki είναι το εκπληκτικό σημείο. Εδώ, σίγουρα νιώθεις σαν να έχεις αφήσει πίσω σου τη Βαρσοβία.

Μάρτιος / shutterstock.com

Ημέρα 11+

Φυσικά, υπάρχουν πολλά μέρη που θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε για να παρατείνετε αυτό το 10ήμερο δρομολόγιο. Είναι σίγουρα δυνατό να διασπαστεί περαιτέρω αυτή η διαδρομή με άλλες στάσεις ή παρακάμψεις, δεδομένου του πόσο εύκολο είναι να μετακινηθείτε στην Πολωνία. Άλλες υπέροχες πόλεις που θα μπορούσατε να προσθέσετε στο δρομολόγιό σας περιλαμβάνουν:

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

 • Πόζναν: Για όσους δεν έχουν βαρεθεί ακόμα τις περίτεχνες παλιές πόλεις, η πόλη του Πόζναν, κοντά στο κέντρο της χώρας, θα πρέπει να είναι η επόμενη στη λίστα σας. Μην χάσετε τις μηχανικές κατσίκες που παρουσιάζουν καθημερινά το μεσημέρι στο υπέροχο Δημαρχείο της πόλης ή το ανακαινισμένο κάστρο που οι ντόπιοι λένε ότι μοιάζει να είναι από τα Στρουμφάκια .
 • Κατοβίτσε: Δεν είναι απαραιτήτως κάθε πόλη στην Πολωνία ένα ιστορικό στολίδι, και το Κατοβίτσε είναι απόδειξη αυτού. Κάποτε μια βιομηχανική πόλη, η πόλη έχει υποστεί μια μεγάλη μεταμόρφωση δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον πλέγμα μοντέρνας και αστικής χαλάρωσης. Είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μια διαφορετική, πιο μοντέρνα πλευρά της χώρας σε αυτόν τον ανερχόμενο προορισμό.
 • Szczecin: Στα δυτικά της χώρας, όχι μακριά από το Βερολίνο, βρίσκεται η μπουκιά Szczecin. Με ένα γραφικό ανάχωμα δίπλα στο ποτάμι, η πόλη είναι επίσης γνωστή για το μεγάλο παλιό Ducal Castle και την υπερσύγχρονη Philharmonic Hall.

Και καλά, αυτό συνοψίζει λίγο πολύ τι μπορείτε να δείτε στην Πολωνία σε 10 ημέρες. Ελπίζω να έχει γίνει σαφές ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες πόλεις, αξιοθέατα και περιοχές για εξερεύνηση σε όλη την Πολωνία. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε ευχαρίστως να περάσετε ακόμη περισσότερο σε κάθε στάση που αναφέρεται σε αυτό το δρομολόγιο. Εξάλλου, αυτό είναι το ταξίδι σας και αυτό το δρομολόγιο στην Πολωνία είναι απλώς ένας οδηγός.

Χαρούμενα μονοπάτια καθώς εξερευνάτε την Πολωνία, δεν θα το μετανιώσετε!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια