7 ταβέρνες της Αθήνας που έχουν γράψει ιστορία

7 ταβέρνες της Αθήνας που έχουν γράψει ιστορία

Ιστορικές ταβέρνες της Αθήνας με πολλά χρόνια ιστορίας στη γεύση της πόλης αλλά και στις προτιμήσεις των φανατικών θαυμαστών τους.

Αθηναϊκές ταβέρνες, καθεμία με τη δική της ιστορία που χάνεται στον χρόνο. Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν όμως οι γεύσεις εδώ παραμένουν ίδιες. Πιστές στους φανατικούς θαυμαστές τους, αυτές οι 7 ταβέρνες των Αθηνών έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης και θα το καταλάβετε μόλις κάνετε μια έξοδο στην Αθήνα.

Δείτε και το παλαιότερο εστιατόριο στην Αθήνα που σερβίρει από το 1898!

Αυτές οι ταβέρνες της Αθήνας μοιάζουν λες βγαλμένες από ταινία παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με την απλότητα στη διακόσμηση αλλά και στα πιάτα να… περισσεύει. Όπως άλλωστε και το χαμόγελο των ιδιοκτητών που ξέρουν τι θα πει… φιλοξενία, αλλά και καλό φαγητό στην Αθήνα.

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Ακρόπολη, Αθήνα το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι 7 ιστορικές αθηναϊκές ταβέρνες!

Ο Λελούδας στον Βοτανικό

Λιτός χώρος, απέριττος γι’ αυτούς που γοητεύονται από την παράδοση. Ρετσίνα από τα βαρέλια, μαγειρευτά από τα τσουκάλια, μπακαλιάρος να ψήνεται στο τηγάνι και παρέες που γίνονται ένα απολαμβάνοντας το περιβάλλον αλλά και τα πεντανόστιμα πιάτα.

Η κληματαριά στην Πλατεία Θεάτρου

Θυμίζει παλιά αυλή ελληνικού κινηματογράφου, αποτελώντας εύκολα ένα διαμάντι της παραδοσιακής γαστρονομίας και της διασκέδασης.

Μαγειρευτά όλων των ειδών, φασολάδα, ρέγγα, γαρδούμπες και το κρασί να ρέει άφθονο από τα δρύινα βαρέλια. Η «Κληματαριά» 100 χρόνια μετά παραμένει νέα κι αγέρωχη, πιστή στους φανατικούς θαυμαστές της.

Ιρλανδία | 25 καλύτερα μέρη για επίσκεψη το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σαλταμάνης στην Κηφισιά

Με 100 και πλέον χρόνια… στην πλάτη, αυτή η κηφισιώτικη ταβέρνα κερδίζει τις εντυπώσεις στα σημεία! Ποια είναι αυτά; Κυνήγια στην κουζίνα και ψαγμένα πιάτα προσηλωμένα στην παράδοση.

Στην κουζίνα θα παρελάσουν κυνήγια, άγρια μανιτάρια από τα Γρεβενά και τη Φλώρινα, «ψαγμένα» πιάτα με προσήλωση στην παράδοση.

Η αυλή στο κέντρο

Δύσκολα την ανακαλύπτεις, εύκολα την λατρεύεις. Ανοίγοντας τη σιδερένια της πόρτα οι επισκέπτες μπαίνουν σε έναν χώρο που μοιάζει βγαλμένος από το παρελθόν. Το ίδιο και τα πιάτα της, κλασικά, πεντανόστιμα, απλά!

Πρέπει να δοκιμάσετε σίγουρα τα περίφημα κεφτεδάκια, την συκωταριά αλλά και τον καγιανά. Το καλό κρασί και το ασταμάτητο κέφι δεν τελειώνουν ποτέ!

Η Μεταξού στο Μεταξουργείο

Τραπεζάκια έξω και γεύσεις αυθεντικές και τίμιες. Γιουβέτσι, κοκκινιστό με μακαρόνια, γαριδομακαρονάδες και ό,τι λαχταράει η όρεξη ενός καλοφαγά.

Το ποτό δεν στερεύει και είναι πάντα το καλύτερο. Οι παρέες έρχονται και ξανάρχονται γιατί η Μεταξού αποτελεί σταθερή αξία στη γεύση.

Ο Καραβίτης στο Παγκράτι

Από το 1920 ο «Καραβίτης» γράφει τη δική του ιστορία στο Παγκράτι. Βαρέλια δρύινα για σκέπη τον χειμώνα, στον κήπο το καλοκαίρι, με κλασικά ελληνικά εδέσματα που ευφραίνουν ουρανίσκους και ποτά που κάνουν τους περισσότερους να σιγοτραγουδούν.

Κι ας μην ξέρουν τους στίχους!

Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου στο κέντρο

Από το 1864 σερβίρει αδιάλειπτα! Σήμερα η τέταρτη γενιά των ιδιοκτητών κρατάει την παράδοση με τον κλασικό μπακαλιάρο, που συνοδεύεται από σκορδαλιά, αλλά και με τον πικάντικο γεύρο που ξεχωρίζει από τα πιάτα.

Εδώ έχουν φάει διάσημοι και μη, άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης. Και συνεχίζουν…

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια