14 καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο

Για ορισμένους λάτρεις της φύσης, η απλότητα του να δένουν ένα ζευγάρι μπότες πεζοπορίας και να κατευθύνονται σε μια απομακρυσμένη χώρα είναι μια ισχυρή έκκληση. Ο καθαρός καθαρός αέρας, η μοναξιά και η ησυχία του τοπίου είναι μερικά από τα πράγματα που παρακινούν τους πεζοπόρους να κάνουν πεζοπορίες και μονοπάτια πεζοπορίας σε όλο τον κόσμο.

Μερικά από τα πιο όμορφα τοπία στον κόσμο είναι προσβάσιμα μόνο με τα πόδια. Και ενώ πολλές από τις καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο είναι πολυήμερες διαδρομές, μερικές είναι ημερήσιες πεζοπορίες που μπορούν να αντιμετωπιστούν από οποιονδήποτε έχει αξιοπρεπή φυσική κατάσταση.

Δημοφιλή μονοπάτια πεζοπορίας βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, σε διάφορους τύπους εδάφους, ενώ ορισμένα παρέχουν πρόσβαση σε ιστορικούς θησαυρούς. Στα Ιμαλάια, αρχαία μονοπάτια πεζοπορίας συνδέουν χωριά και περνούν από τα ψηλότερα βουνά του κόσμου. Σε άλλα μέρη του κόσμου, οι πεζοπορίες θα σας οδηγήσουν σε αρχαία ερείπια, σε βαθιά φαράγγια, κατά μήκος ανεμοδαρμένων ακτών ή σε ιλιγγιώδη ύψη.

Για έμπνευση που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την επόμενη επική σας περιπέτεια, δείτε τη λίστα με τις καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο.

Τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε κάθε μήνα του χρόνου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Μονοπάτι των Ίνκας, Περού

14 καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο

Η κατάβαση από το μονοπάτι των Ίνκας στο Μάτσου Πίτσου με την ανατολή του ηλίου είναι μια από τις σπουδαίες εμπειρίες της ζωής. Όχι για τους αδύναμους, το μονοπάτι των Ίνκας είναι μια πεζοπορία 42 χιλιομέτρων (26 μιλίων) που σας μεταφέρει πάνω από δύο περάσματα 13.000 ποδιών.

Το μονοπάτι ακολουθεί τη διαδρομή που ακολούθησαν οι αρχαίοι Ίνκας πριν από 650 χρόνια, και μεγάλο μέρος της αρχικής λιθοδομής είναι ακόμα στη θέση του. Στη διαδρομή, θα περάσετε μέσα από δύο σήραγγες που δημιούργησαν οι Ίνκας, το αρχαίο ερείπιο του Winay wayna και πολλούς καταρράκτες.

Αυτή είναι μια δύσκολη πεζοπορία, που συνήθως γίνεται σε τέσσερις ημέρες με άστατο καιρό. Μπορεί να είναι ζεστό και με ατμό, καταρρακτώδης βροχή, φλεγόμενος ήλιος και περιστασιακά κρύο. Να είστε προετοιμασμένοι για κάθε καιρικό ενδεχόμενο. Αυτή είναι μια δημοφιλής διαδρομή και πολλές εταιρείες πεζοπορίας είναι διαθέσιμες για να διαλέξετε.

2. Σιρκουί Annapurna, Νεπάλ

14 καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο

Το μονοπάτι Annapurna Circuit είναι ένα ταξίδι 17 ημερών, 205 χιλιομέτρων, (108 μίλια) μέσα από μερικές από τις ψηλότερες κορυφές του πλανήτη. Το μονοπάτι ξεκινάει σε μια αχνιστή ζούγκλα και ανεβαίνει αρκετά πάνω από τη γραμμή των δέντρων.

Θα φτάσετε στα 5.394 μέτρα (17.770 πόδια) στο πέρασμα Thorung , όπου το μονοπάτι περιβάλλεται από ένα εκθαμβωτικό πανόραμα βουνών, όλα πάνω από 6.096 μέτρα (20.000 πόδια).

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, που μπορεί να γίνει προαιρετικά, είναι το Poon Hill . Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή για την ανατολή του ηλίου. Από αυτό το πλεονέκτημα, θα μπορείτε να δείτε οκτώ από τις 14 υψηλότερες βουνοκορφές στον κόσμο.

Το Annapurna Circuit είναι μια δημοφιλής πεζοπορία και απαιτεί υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Οι μέρες και οι αποστάσεις είναι μεγάλες, και σε συνδυασμό με το υψηλό υψόμετρο, μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους. Μπορεί να θέλετε να προσλάβετε αχθοφόρους για το σακίδιό σας για να κάνετε το ταξίδι σας πολύ πιο ευχάριστο.

Η διαμονή κατά μήκος του μονοπατιού είναι βασική όπως και το φαγητό. Ωστόσο, η μεγάλη ποικιλία ανθρώπων από όλο τον κόσμο που συναντάς είναι αυτά που κάνουν τις βραδιές απολαυστικές.

Ένα άλλο μικρότερο μονοπάτι που εξακολουθεί να σας επιτρέπει να δείτε μερικά από τα κυριότερα σημεία είναι το Annapurna Panorama Trek . Αυτό το ταξίδι τριών έως πέντε ημερών ξεκινά από την Ποκάρα και κατευθύνεται προς το Γκορεπάνι. Σηκωθείτε νωρίς και ανεβείτε στο Poon Hill για μια αξέχαστη θέα. Η διαμονή και το φαγητό σε αυτό το τμήμα είναι και τα δύο πολύ καλά.

Τα 10 κορυφαία αξεσουάρ ταξιδιού για ταξιδιώτες με σακίδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Κιλιμάντζαρο, Τανζανία

Το Κιλιμάντζαρο είναι μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες σε όλη την Αφρική και η πεζοπορία στην κορυφή είναι στη λίστα πολλών ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, περίπου 30.000 άνθρωποι επιχειρούν αυτή την πεζοπορία κάθε χρόνο. Ανάλογα με τη διαδρομή, οι πιθανότητές σας να ολοκληρώσετε το ταξίδι είναι αρκετά καλές.

Η θέα από την κορυφή σε όλο το γύρω τοπίο είναι εντυπωσιακή, ειδικά την ανατολή του ηλίου όταν οι περισσότεροι πεζοπόροι προσπαθούν να ανέβουν στην κορυφή. Η πεζοπορία μέχρι την κορυφή και το πίσω μέρος διαρκεί γενικά περίπου πέντε ή έξι ημέρες, ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τον ρυθμό εγκλιματισμού σας.

4. Κατασκήνωση βάσης Everest, Νεπάλ

 

Πάνω και κάτω είναι πιθανώς οι δύο καλύτερες λέξεις για να περιγράψετε την πεζοπορία στο Everest Base Camp (EBC). Αυτό το μονοπάτι μήκους 65 χιλιομέτρων, μονόδρομος ανεβαίνει κυριολεκτικά σε μια κορυφογραμμή βουνού, στη συνέχεια πέφτει σε ένα ποτάμι και, στη συνέχεια, σκαρφαλώνει σε μια άλλη κορυφογραμμή του βουνού καθώς κάνει το δρόμο για την κατασκήνωση βάσης.

Η πεζοπορία διαρκεί 12 έως 14 ημέρες κατά μέσο όρο και είναι υψηλή – θα φτάσετε στο μέγιστο στα 5.500 μέτρα (18.044 πόδια). Τούτου λεχθέντος, το μεγαλύτερο μέρος του περπατήματος γίνεται στην περιοχή 3.500-4.500 μέτρων (11.482 έως 4.763 πόδια). Ο αέρας εδώ είναι αραιός και οποιαδήποτε προσπάθεια φαίνεται διπλάσια.

Να γνωρίζετε ότι δεν βλέπετε την κορυφή του Έβερεστ από το Base Camp. Ωστόσο, θα το δείτε από διάφορα σημεία του μονοπατιού όταν άλλα ογκώδη βουνά δεν είναι εμπόδια. Η πεζοπορία γίνεται καλύτερα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, όταν οι θερμοκρασίες είναι μέτριες και ο ουρανός είναι καθαρός.

Τα κυριότερα σημεία της διαδρομής περιλαμβάνουν το Namchee Bazaar , το Everest View Hotel (το υψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο) και το μοναστήρι Tengboche . Η διαμονή κατά μήκος του μονοπατιού είναι βασική αλλά άνετη και άμεσα διαθέσιμη. Αυτό είναι ένα καλοπερπατημένο μονοπάτι και πιθανότατα μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας μόνοι σας ή, αν προτιμάτε, με έναν από τους πολλούς ρούχους.

Aεροπορικά εισιτήρια – airtickets(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. W Circuit, Torres Del Paine NP, Χιλή

Βρίσκεται στη νοτιότερη περιοχή της Χιλής, το W Circuit στο Εθνικό Πάρκο Torres Del Paine, είναι μια από τις πιο διάσημες πεζοπορίες στον κόσμο. Εύκολα αναγνωρίσιμη από τους οδοντωτούς πύργους των βράχων και των παγετώνων λιμνών, αυτή η τραχιά και απομακρυσμένη περιοχή προσελκύει πεζοπόρους από όλο τον κόσμο.

Οι βελτιώσεις στο μονοπάτι και τις υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει το μονοπάτι πιο προσιτό – δεν χρειάζεται πλέον να μεταφέρετε τον δικό σας εξοπλισμό. Η πεζοπορία διαρκεί γενικά μεταξύ τεσσάρων και έξι ημερών και η κύρια περίοδος είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο . Απαιτείται κράτηση για καταλύματα και κάμπινγκ (δωρεάν στο CONCAF) εντός του πάρκου.

Ο καιρός στην Παταγονία είναι άστατος και μεταβλητός. Να είστε προετοιμασμένοι για βροχή, χιόνι, ήλιο και, φυσικά, πολύ αέρα.

6. Φαράγγι Σαμαριάς, Ελλάδα

14 καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο

Η πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς είναι η καλύτερη πεζοπορία στο νησί της Κρήτης και ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Κρήτης . Ξεκινώντας από πευκοδάση, αυτή η μονόδρομη πεζοπορία κατηφορίζει μέσα από μια στενή κοιλάδα, καταλήγοντας τελικά στο Λιβυκό Πέλαγος. Η πεζοπορία έχει μήκος λίγο πάνω από 16 χιλιόμετρα και θα πέσετε πάνω από 1.500 μέτρα.

Το πρώτο μέρος της πεζοπορίας είναι το πιο απότομο, όπου θα κατεβείτε μια μεγάλη σειρά από ανατροπές για περίπου μία ώρα πριν φτάσετε στο ρέμα που ευθύνεται για αυτό το απίστευτο φαράγγι. Σε αυτό το σημείο, το μονοπάτι ισοπεδώνεται και τα υπόλοιπα 13 περίπου χιλιόμετρα είναι μια σχετικά εύκολη βόλτα. Γύρω στα μισά της διαδρομής της πεζοπορίας, θα φτάσετε στο πιο διάσημο μέρος του μονοπατιού: ένα στενό κενό όπου οι απόκρημνες τοίχοι του φαραγγιού απέχουν μόνο λίγα μέτρα και 300 μέτρα ύψος.

Τελικά, θα αναδυθείτε στη μικρή πόλη της Αγίας Ρουμέλης. Η παραλία με τη μαύρη άμμο εδώ είναι ιδανική για ένα δροσιστικό μπάνιο. Αφού δροσιστείτε, πιείτε ένα σνακ ή ένα κρύο ποτό από ένα από τα πολλά κοντινά καταστήματα, ενώ περιμένετε τη βόλτα σας με το σκάφος πίσω στον πολιτισμό.

7. Cinque Terre Hike, Ιταλία

Θεωρείται από καιρό ως μια από τις πιο όμορφες πεζοπορίες στην Ιταλία, η πεζοπορία Cinque Terre είναι μια εύκολη ημερήσια πεζοπορία ανάμεσα σε χωριά σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βουνά της παραλίας. Περπατώντας κατά μήκος αυτής της αρχαίας διαδρομής με τα λαμπερά γαλάζια νερά της Μεσογείου από κάτω θα σας κάνει να ξεχάσετε την προσπάθεια που καταβάλατε.

Ο καλύτερος τρόπος για να περπατήσετε την πεζοπορία Cinque Terre είναι να ξεκινήσετε από το Monterosso και να τελειώσετε στο Riomaggiore. Πάρτε το χρόνο σας και σταματήστε για ένα καπουτσίνο και μπισκότα το μεσημέρι, ακολουθήστε το με λίγο περισσότερο περπάτημα πριν σταματήσετε για ένα απολαυστικό γεύμα. Απομακρυνθείτε από τη θέα στο μεσημεριανό σας μέρος και περπατήστε για λίγο ακόμα μέχρι να νιώσετε την ανάγκη για έναν απογευματινό εσπρέσο.

Εάν βρίσκεστε στη Λα Σπέτσια, μπορείτε να περπατήσετε το μονοπάτι και στη συνέχεια να πάρετε το τρένο πίσω στο ξενοδοχείο σας. Απαιτείται ημερήσιο πάσο για να περπατήσετε το μονοπάτι και μπορείτε να το αγοράσετε από τους θαλάμους εισιτηρίων κατά μήκος του μονοπατιού. Η καλύτερη συμφωνία είναι να αγοράσετε ένα συνδυασμένο ημερήσιο πάσο τρένου και μονοπατιού.

Οι 10 καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί πεζοπορίας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

8. Milford Track, Νέα Ζηλανδία

Το Milford Track είναι ένα επικό οδοιπορικό 53 χιλιομέτρων (33 μιλίων) στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας που παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα τοπία που έχει να προσφέρει η χώρα. Σε διάστημα πέντε ημερών, θα περάσετε από αναρίθμητους καταρράκτες, συμπεριλαμβανομένων των καταρρακτών Sutherland , του υψηλότερου της Νέας Ζηλανδίας.

Ψυχρές, καθαρές αλπικές λίμνες. όμορφα λιβάδια? παγετώνες? και οι πανύψηλες βουνοκορφές παίρνουν τη σειρά τους να σας εντυπωσιάζουν καθώς περπατάτε καθημερινά. Η διαμονή είναι σε βασικές αλπικές καλύβες ή σε πιο άνετους ιδιωτικούς ξενώνες, και για τα δύο πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Αυτή η περιοχή της Νέας Ζηλανδίας έχει άστατο καιρό και μπορεί να είναι πολύ υγρό. Η περιοχή δέχεται μια εκπληκτική βροχή εννέα μέτρων (30 πόδια) κάθε χρόνο.

9. Bright Angel Trail, Grand Canyon NP, ΗΠΑ

Καθώς κοιτάζετε πάνω από το χείλος του Γκραντ Κάνυον, θα δείτε ένα μονοπάτι πεζοπορίας να κατεβαίνει στην πλαγιά του γκρεμού σε μια μεγάλη πεδιάδα και στη συνέχεια να πέφτει ξανά προς τον ποταμό Κολοράντο. Αυτό που βλέπετε είναι το παγκοσμίως γνωστό μονοπάτι Bright Angel Trail.

Αυτό το μονοπάτι έχει μήκος 25 χιλιόμετρα (15,6 μίλια) και πέφτει 1.340 μέτρα (4.380 πόδια) από το νότιο χείλος του φαραγγιού μέχρι την άκρη του νερού στο Phantom Ranch και το Bright Angel Campground . Η θέα κατά μήκος του μονοπατιού κατά μήκος και κάτω από το φαράγγι είναι εντυπωσιακή, και πολλοί άνθρωποι κάνουν τμήματα του μονοπατιού ως ημερήσια πεζοπορία. Η υπηρεσία πάρκου συνιστά να μην πάτε μακρύτερα από το Indian Springs, εάν αυτό είναι το σχέδιό σας.

Το Bright Angel Trail είναι εξαιρετικά καλά συντηρημένο και εύκολο να το ακολουθήσετε, απλά προσέξτε τα συχνά τρένα mule που μοιράζονται τη διαδρομή μαζί σας. Οι κρατήσεις για το κάμπινγκ και το Phantom Ranch Lodge πρέπει να γίνουν πολύ νωρίτερα και πρέπει να επιβεβαιωθούν δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία άφιξής σας.

Οι 8 καλύτεροι προορισμοί πεζοπορίας στην Ινδία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

10. Μονοπάτι Δυτικής Ακτής, Καναδάς

Κατά μήκος της άγριας ακτής του Ειρηνικού του νησιού Βανκούβερ, το μονοπάτι της Δυτικής Ακτής είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές θαλάσσιες πεζοπορίες στον Καναδά. Το μονοπάτι είναι μήκους 75 χιλιομέτρων (46 μίλια) και σχεδιάστηκε αρχικά ως σωτήριο μονοπάτι για πλοία που έφτασαν στις δόλιες θάλασσες ακριβώς στην ανοιχτή θάλασσα. Το μονοπάτι διαρκεί έξι έως οκτώ ημέρες για να ολοκληρωθεί .

Αυτή είναι μια πραγματική εμπειρία άγριας φύσης. Πυκνά τροπικά δάση περιστοιχίζονται από τη μία πλευρά του μονοπατιού, με τον καταγάλανο ωκεανό από την άλλη. Το να πούμε ότι πρόκειται για μια πεζοπορία περιπέτειας μπορεί να υποτιμούμε λίγο τα πράγματα: σχεδιάστε να περπατήσετε μέσα από ποτάμια με γρήγορη ροή, να σκαρφαλώσετε πάνω από 100 σκάλες με το πλήρως φορτωμένο σακίδιο σας και να διασχίσετε εκτεταμένες λασπώδεις εκτάσεις.

Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο καιρού: βροχή, άνεμος, ομίχλη και ελπίζουμε ήλιος. Σχεδιάστε καλά εκ των προτέρων και σημειώστε ότι απαιτούνται κρατήσεις μονοπατιών και τείνουν να γεμίζουν γρήγορα. Μια πιο σύντομη επιλογή τριών έως πέντε ημερών είναι να ξεκινήσετε από το μονοπάτι Nitinaht Village, αυτό διακόπτει μερικές ημέρες, αλλά εξακολουθεί να σας προσφέρει την εμπειρία του West Coast Trail.

11. Tour du Mont Blanc, Ευρώπη

Μια από τις πιο πολυτελείς πεζοπορίες στον κόσμο είναι το Tour du Mont Blanc. Το μονοπάτι μήκους 170 χιλιομέτρων (106 μιλίων) διασχίζει τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία και συνήθως ολοκληρώνεται σε 11 ή 12 ημέρες. Το τοπίο κατά μήκος του μονοπατιού είναι εντυπωσιακό καθώς ανεβοκατεβαίνετε γύρω από τον ορεινό όγκο του Mont Blanc.

Στην πορεία, θα περάσετε μέσα από φαρδιές κοιλάδες, εκτεταμένα λιβάδια και δάση ροδόδενδρων και θα κορυφώσετε ψηλά αλπικά περάσματα. Θα περπατήσετε επίσης σε υπέροχα αλπικά χωριά. Προγραμματίστε προσεκτικά το ταξίδι σας, υπάρχουν επιλογές για να ανεβοκατεβείτε με τελεφερίκ για να αποφύγετε τις επίπονες αναβάσεις και καταβάσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μονοπάτι περνά από την Ιταλία και τη Γαλλία, θα διαπιστώσετε ότι το φαγητό κατά μήκος του μονοπατιού είναι πολύ καλό και τα καταλύματα είναι άνετα. Το μονοπάτι είναι καλά σηματοδοτημένο και είναι εύκολο να ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο κατά μήκος της διαδρομής.

Εάν επιθυμείτε να έχετε μια εμπειρία συνοδείας, πολλοί ξεναγοί προσφέρουν ταξίδια σε διαφορετικά επίπεδα κόστους και άνεσης και θα μεταφέρουν τις αποσκευές σας για εσάς.

12. Half Dome, Εθνικό Πάρκο Yosemite, Η.Π.Α

Η εντυπωσιακή εξοχή από γρανίτη Half Dome στο Εθνικό Πάρκο Yosemite προσελκύει πεζοπόρους για περισσότερα από 100 χρόνια. Αυτή η ημερήσια πεζοπορία 23 χιλιομέτρων (17 μίλια) μέσω του Mist Trail είναι δύσκολη. Θα ανεβείτε σχεδόν 1.500 μέτρα, (4.800 πόδια) στο δρόμο σας προς την κορυφή. Βασιστείτε σε ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής διάρκειας 10 έως 12 ωρών.

Η ανταποδοτική θέα από την κορυφή και η αίσθηση της ολοκλήρωσης αξίζουν όλη την προσπάθεια. Θα έχετε θέα 360 μοιρών στα γύρω βουνά. Ωστόσο, η θέα από την κορυφή δεν είναι η μόνη ανταμοιβή, θα περάσετε επίσης από τους καταρράκτες Vernal και τη Nevada Falls στην πορεία.

Το τελευταίο τμήμα του μονοπατιού είναι ένα κατακόρυφο γρύλισμα πάνω σε φαλακρό γρανίτη. Ευτυχώς, η υπηρεσία του πάρκου έχει παράσχει καλώδια και ξύλινες ράγες κατά μήκος του μονοπατιού για να εμποδίσει τους ανθρώπους να πέφτουν. Ετοίμασαν επίσης ένα βίντεο για την πεζοπορία στο Half Dome για να βοηθήσουν τους πεζοπόρους να προσδιορίσουν εάν πρόκειται για μια επιχείρηση που θέλουν να αντιμετωπίσουν.

Σημειώστε ότι απαιτούνται άδειες πεζοπορίας και εκδίδονται με σύστημα κλήρωσης τον Μάρτιο. Μόνο 300 πεζοπόροι επιτρέπονται την ημέρα μέσω αυτού του συστήματος και 50 ανά ημέρα με σειρά προτεραιότητας.

Παραλίες και ξενοδοχεία γυμνιστών στην Ελλάδα (55 παραλίες γυμνιστών – 6 ξενοδοχεία γυμνιστών)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

13. Angels Landing, Zion NP, Η.Π.Α

Τα ιλιγγιώδη ύψη και οι στενές προεξοχές του Angels Landing στο Εθνικό Πάρκο Zion κάνουν αυτό το μονοπάτι μόνο για τους πιο γενναίους πεζοπόρους. Αν και η πεζοπορία δεν είναι μεγάλη σε περίπου οκτώ χιλιόμετρα, (πέντε μίλια) μετ’ επιστροφής, ή ιδιαίτερα δύσκολη, με υψόμετρο περίπου 457 μέτρα (1.500 πόδια), η κατάκτηση αυτής της πεζοπορίας είναι περισσότερο ψυχική μάχη παρά οτιδήποτε άλλο.

Η τελική ευθεία προς την επιφυλακή βρίσκεται σε μια μακρόστενη ράχη από βράχο και εδώ κερδίζετε το ένα τρίτο του συνολικού υψομέτρου ολόκληρης της πεζοπορίας. Ένα από τα εμβληματικά σημεία κατά μήκος αυτής της περιοχής είναι το Step of Faith , ένα εξαιρετικά στενό τμήμα του μονοπατιού με μεγάλο βήμα και μεγάλες κατακόρυφες αποβολές και στις δύο πλευρές.

Το μονοπάτι μπορεί να είναι πολύ γεμάτο τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Η καλύτερη εποχή για να κάνετε την πεζοπορία είναι είτε η άνοιξη είτε το φθινόπωρο – οι θερμοκρασίες είναι πιο μέτριες και τα πλήθη πιο αραιά.

14. Puez-Odle Altopiano, Ιταλία

Η πεζοπορία Puez-Odle βρίσκεται ψηλά στην οροσειρά των Ιταλικών Δολομιτών και απολαμβάνει μερικά από τα καλύτερα τοπία της περιοχής. Δεν χρειάζεται να κάνετε ολόκληρη την πεζοπορία: η θέα από την αρχή είναι εκπληκτική. Το μονοπάτι ξεκινά από την κορυφή του τελεφερίκ Dantercepies και διαρκεί περίπου 15,5 χιλιόμετρα (εννέα μίλια).

Το μονοπάτι είναι φαρδύ και εύκολο να ακολουθηθεί, και θα δείτε τον ορεινό όγκο Sassolungo και τους εκπληκτικούς πύργους Sella. Η πεζοπορία στο Puez-Oldle είναι πολύ πολιτισμένη: στη διαδρομή υπάρχουν καταφύγια και εστιατόρια, όπου σερβίρονται παγωμένα ποτά και καλό φαγητό.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια