15 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Αρκάνσας το 2023

Περιήγηση στο Αρκάνσα σημαίνει εξοικείωση με τη γεωγραφία και την ιστορία της πολιτείας. Πολλά από τα καλύτερα μέρη του Αρκάνσας για επίσκεψη είναι γεμάτα πιπεριά σε όλη τη βορειοδυτική περιοχή της πολιτείας, όπου τα Όρη Ozark ανταμείβουν τους ταξιδιώτες με τραχύ έδαφος και εκπληκτική θέα. Τα αστικά τοπία αποδεικνύονται εξίσου απολαυστικά χάρη στη διατήρηση της ιστορικής αρχιτεκτονικής και την παρουσία ποικίλων μουσείων. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς της πολιτείας για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε το δρομολόγιό σας στο Αρκάνσας.

Marti Bug Catcher / shutterstock.com

1. Λιτλ Ροκ

Αν σας απασχολεί το τι να κάνετε στο Αρκάνσας, ξεκινήστε με την πρωτεύουσα του κράτους. Το Little Rock βρίσκεται στη νότια όχθη του ποταμού Αρκάνσας, ακριβώς στη μέση της πολιτείας. Η πολυπληθέστερη πόλη του Αρκάνσας είναι πλούσια σε ιστορία και οι ιστορικά σημαντικές περιοχές της συνυπάρχουν αρμονικά με τη φασαρία μιας ποικιλόμορφης μητρόπολης.

Η περιοχή με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της πρωτεύουσας της πολιτείας είναι το Little Rock Central High School , ένας χαρακτηρισμένος εθνικός ιστορικός χώρος. Το 1957, μια ομάδα Αφροαμερικανών μαθητών, γνωστών ως Little Rock Nine, εγγράφηκε στο σχολείο αλλά αρνήθηκε την είσοδο παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ του 1954 που κήρυξε τους νόμους περί διαχωρισμού των σχολείων ως αντισυνταγματικούς. Οι ξεναγήσεις στο σχολείο υπό την ηγεσία του Ranger εμβαθύνουν στην ιστορία και την κληρονομιά της Κρίσης Ενσωμάτωσης του Little Rock. Άλλα δημοφιλή ιστορικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν την Προεδρική Βιβλιοθήκη & Μουσείο William J. Clinton και το Καπιτώλιο της Πολιτείας του Αρκάνσας .

Διαβάστε επίσης: Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Το River Market District είναι ο κόμβος του κέντρου του Little Rock. Το Ottenheimer Market Hall της περιοχής είναι ένα εξαιρετικό σημείο για μεσημεριανό γεύμα, που προσφέρει απολαυστικές διεθνείς κουζίνες. Άλλα αξιοθέατα του River Market περιλαμβάνουν ζωντανή μουσική και χειροτεχνήματα από ντόπιους τεχνίτες. Το Riverfront Park είναι ένα άλλο αγαπημένο σημείο στο Little Rock. Εκτείνεται κατά μήκος 11 οικοδομικών τετραγώνων της όχθης του ποταμού, το πάρκο διαθέτει ένα ιστορικό περίπτερο, έναν κήπο με γλυπτά, ένα αμφιθέατρο, ένα πάρκο με βουτιές και πολλά άλλα.

Bonita R. Cheshier / shutterstock.com

2. Κρατικό πάρκο κρατήρα διαμαντιών

Μια επίσκεψη στο Crater of Diamonds State Park δεν είναι απλώς μια διασκεδαστική δραστηριότητα στο Αρκάνσας – θα μπορούσε να είναι επίσης μια πολύτιμη εμπειρία. Ονομάστηκε κρατικό πάρκο το 1972, αυτή η γη λίγο έξω από το Murfreesboro στο νοτιοδυτικό Αρκάνσας αποτελείται από χώμα περιδοτίτης που έχει δώσει διαμάντια και άλλα πετράδια και ορυκτά στους ερευνητές από τις αρχές του 20ού αιώνα. Περισσότερα από 33.000 διαμάντια έχουν βρεθεί στο πάρκο από το άνοιγμα του.   

Το κύριο αξιοθέατο είναι το χωράφι 37 στρεμμάτων του πάρκου, όπου οι επισκέπτες καλούνται να αναζητήσουν πολύτιμους λίθους, πέτρες και ορυκτά. Επιπλέον, οι ανακαλύψεις τους είναι δικές τους για να τις κρατήσουν. Το πάρκο έχει εργαλεία εξόρυξης προς ενοικίαση ή μπορείτε να φέρετε τον δικό σας εξοπλισμό αρκεί να μην λειτουργεί με μπαταρία ή μηχανοκίνητο. Τα μέλη του προσωπικού του πάρκου θα αναγνωρίσουν τα ευρήματά σας δωρεάν εκτός από την προσφορά επιδείξεων εξόρυξης και διάφορα ερμηνευτικά προγράμματα.

Το πάρκο διαθέτει πολλά κάμπινγκ για επισκέπτες που θέλουν να μεγιστοποιήσουν την τύχη τους περνώντας αρκετές μέρες ψάχνοντας για πολύτιμους λίθους. Εάν το σκάψιμο για διαμάντια δεν είναι το χόμπι της επιλογής σας, μην φοβάστε, καθώς υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες εδώ. Ο ποταμός Little Missouri διασχίζει το πάρκο και οι ψαράδες μπορούν να ψαρέψουν λαβράκι, γατόψαρο, τσιπούρα και πέστροφα. Άλλες υπαίθριες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν χώρους για πικνίκ και μονοπάτια πεζοπορίας.

Martina Sliger / shutterstock.com

3. Ozark–St. Francis National Forest

Περιλαμβάνει περισσότερα από ένα εκατομμύριο στρέμματα, το Ozark–St. Το Εθνικό Δάσος του Φραγκίσκου περιλαμβάνει στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστά δάση: το Εθνικό Δάσος Ozark και το Εθνικό Δάσος του Αγίου Φραγκίσκου . Τα δύο δάση έχουν διαφορετικά τοπογραφικά χαρακτηριστικά και οικοσυστήματα, και τα δύο αποτελούν αξιοθέατα του Αρκάνσα από μόνα τους.

Ο Εθνικός Δρυμός Ozark είναι μακράν το μεγαλύτερο από τα δύο, εκτείνεται σε 1,2 εκατομμύρια στρέμματα στο βορειοδυτικό Αρκάνσας. Το μεγαλύτερο μέρος του δάσους βρίσκεται στα βουνά Ozark, τα οποία περιλαμβάνουν το Mount Magazine, την ψηλότερη κορυφή της πολιτείας. Το Εθνικό Δάσος Ozark είναι αξιοσημείωτο για την ομορφιά του σε όλες τις εποχές που αλλάζουν, με άφθονα αγριολούλουδα την άνοιξη και φλογερό φύλλωμα το φθινόπωρο. Το δάσος περιλαμβάνει πέντε καθορισμένες περιοχές άγριας φύσης και εκατοντάδες κάμπινγκ.

Ο Εθνικός Δρυμός του Αγίου Φραγκίσκου βρίσκεται στο ανατολικό-κεντρικό Αρκάνσας, κοντά στα κρατικά σύνορα. Το δάσος καλύπτει 22.600 στρέμματα και είναι απίστευτα βιολογικά ποικιλόμορφο σε σχέση με το μέγεθός του. Αυτή η ποικιλομορφία έχει δημιουργήσει ενδιαιτήματα για μια ποικιλία άγριας ζωής, όπως ελάφια με λευκή ουρά, υδρόβια πτηνά, σκίουρους και άγριες γαλοπούλες. Οι ποταμοί του Αγίου Φραγκίσκου και του Μισισιπή και οι πολλές λίμνες έχουν κάνει το δάσος δημοφιλές σημείο για τους ψαράδες χάρη στην παρουσία λαβράκι, ριγέ λαβράκι, γατόψαρο, τσιπούρα και πολλά άλλα.

Ashley Elizabeth Martin / shutterstock.com

4. Σπήλαια Blanchard Springs

Ένα από τα ωραιότερα μέρη στο Αρκάνσας μπορεί να δει κανείς μόνο με μια βόλτα στο υπόγειο. Το Blanchard Springs Caverns βρίσκεται στο Εθνικό Δάσος Ozark και είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο προσεκτικά ανεπτυγμένα συστήματα σπηλαίων στη χώρα και αξίζει τη δική του θέση σε αυτήν τη λίστα. Τα σπήλαια άνοιξαν για περιηγήσεις τη δεκαετία του 1970 και παραμένουν τα μόνα σπήλαια που ανήκουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτός του συστήματος των Εθνικών Πάρκων.

Τα σπήλαια Blanchard Springs συχνά αναφέρονται ως το Living Cave επειδή το περιεχόμενό τους αλλάζει συνεχώς. Το νερό που στάζει τακτικά εναποθέτει ασβεστίτη στους βραχώδεις σχηματισμούς, οι οποίοι συνεχίζουν να αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα. Τρεις διαφορετικές περιηγήσεις στα σπήλαια προσφέρονται από έμπειρους οδηγούς της δασικής υπηρεσίας. Το μονοπάτι Dripstone είναι ένας εύκολος περίπατος που επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν σχεδόν κάθε τύπο βράχου που υπάρχει στο σύστημα των σπηλαίων. Το Discovery Trail διασχίζει το χαμηλότερο επίπεδο των σπηλαίων και περιλαμβάνει θέα στο υπόγειο ρεύμα. Το Wild Cave Tour είναι μια επίπονη περιπέτεια που εξερευνά μη ανεπτυγμένα τμήματα του συστήματος των σπηλαίων.

Πάνω από το έδαφος, το Blanchard Springs έχει ακόμη περισσότερα αξιοθέατα. Μεταξύ αυτών είναι ένας καταρράκτης και μερικές εντυπωσιακές πηγές, που περιλαμβάνουν χώρους για κολύμπι και ψάρεμα. Διατίθενται επίσης κάμπινγκ και μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας.

Zack Frank / shutterstock.com

5. Mount Magazine State Park

Το Mount Magazine State Park μπορεί να είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στο Αρκάνσας σήμερα, αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος για να λάβει η γη τον χαρακτηρισμό που της αξίζει. Υπό τον Πρόεδρο Franklin D. Roosevelt, το Mount Magazine έγινε μέρος του Εθνικού Δρυμού Ouachita το 1938, μόνο για να μεταφερθεί στο Εθνικό Δάσος Ozark το 1941. Η έκταση των 2.234 στρεμμάτων έγινε τελικά κρατικό πάρκο το 2002.

Με ύψος 2.753 πόδια, το Mount Magazine είναι η ψηλότερη κορυφή στο Αρκάνσας και η απέραντη θέα του προσελκύει ντόπιους και τουρίστες. Το υψόμετρο του πάρκου το καθιστά ένα προνομιακό σημείο για αιωροπτερία, αθλητική αναρρίχηση, bouldering και ράπελ. Το Huckleberry Mountain Trail , ένα δημοφιλές και απαιτητικό μονοπάτι πολλαπλών χρήσεων που οδηγεί στον Εθνικό Δρυμό Ozark, φιλοξενεί πεζοπόρους, ποδηλάτες βουνού, ιππείς και οχήματα παντός εδάφους. Τα επιπλέον μονοπάτια πεζοπορίας ποικίλλουν σε μήκος και δυσκολία, επομένως υπάρχει ένα μονοπάτι που ταιριάζει σε πεζοπόρους όλων των επιπέδων.  

Εάν μια μέρα στο πάρκο δεν αισθάνεστε επαρκής, σκεφτείτε να επωφεληθείτε από τα καταλύματα στις εγκαταστάσεις. Διατίθενται κάμπινγκ, αλλά οι ταξιδιώτες που αναζητούν μια πραγματικά άνετη εμπειρία μπορούν να επιλέξουν τη διαμονή τους σε μια από τις καμπίνες του πάρκου ή στο Lodge at Mount Magazine, τα οποία προσφέρουν εκπληκτική θέα στην κοιλάδα του ποταμού Petit Jean και στη λίμνη Blue Mountain .

6. Λίμνη Κάστορας

Στα βουνά Ozark κοντά στα σύνορα με το Μιζούρι, η Λίμνη Beaver είναι μια τεχνητή δεξαμενή που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1960 όταν το φράγμα Beaver κατέκλυσε τον White River. Η λίμνη είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στο Αρκάνσας, αλλά είναι επίσης πηγή πόσιμου νερού για τον βορειοδυτικό πληθυσμό της πολιτείας.

Η λίμνη καλύπτει 28.000 στρέμματα επιφάνειας και έχει σχεδόν 500 μίλια ακτογραμμής, επομένως είναι εύκολο να βρείτε ευκαιρίες αναψυχής. Οι υδάτινες δραστηριότητες περιλαμβάνουν θαλάσσιο σκι, βαρκάδα, καταδύσεις, καγιάκ, κολύμπι και wakeboarding. Το Beaver Lake είναι επίσης το σκηνικό για πολλά τουρνουά ψαρέματος χάρη στην εθνική φήμη του για εξαιρετικό ψάρεμα μπάσου. Πίσω στη στεριά, οι όχθες της λίμνης είναι ένα καταφύγιο για πεζοπόρους, παρατηρητές πουλιών και εκδρομείς.  

Η νότια ακτή της Λίμνης Beaver φιλοξενεί το Hobbs State Park–Conservation Area . Με 12.054 στρέμματα, η γη αποτελεί το μεγαλύτερο κρατικό πάρκο στο Αρκάνσας. Το πάρκο διαθέτει ένα σύστημα μονοπατιών μήκους 54 μιλίων για πεζοπόρους, ποδηλάτες βουνού και ιππείς. Τα πρωτόγονα κάμπινγκ εξυπηρετούν ατρόμητους επισκέπτες, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον ανθρώπινο αντίκτυπο. Το Hobbs State Park–Conservation Area είναι το μοναδικό κρατικό πάρκο του Αρκάνσας που επιτρέπει το ρυθμιζόμενο κυνήγι.

shuttersv / shutterstock.com

7. Bentonville

Το Bentonville στο βορειοδυτικό Αρκάνσας είναι περισσότερο γνωστό ως η γενέτειρα της Walmart, αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την πόλη από το μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής στον κόσμο. Το Bentonville χρησιμεύει ως πύλη προς τη Λίμνη Beaver και διάφορα ορεινά πάρκα και τα ποικίλα πολιτιστικά ιδρύματά του μπορούν να προσελκύσουν σχεδόν κάθε ταξιδιώτη.

Ένα ταξίδι στο Bentonville είναι αναπόφευκτα εκπαιδευτικό, αφού τα περισσότερα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης είναι μουσεία. Το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Crystal Bridges στεγάζεται σε μια μαγευτική δομή που σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Moshe Safdie. Το μουσείο περιλαμβάνει μια μόνιμη συλλογή που απεικονίζει πέντε αιώνες αμερικανικής τέχνης εκτός από δυναμικά προσωρινά εκθέματα. Το Μουσείο Ιστορίας των Ιθαγενών της Αμερικής δεν έχει χρέωση εισόδου και εξερευνά τον πολιτισμό των ιθαγενών 14.000 ετών. Το Scott Family Amazeum ειδικεύεται σε διαδραστικά εκθέματα και εμπειρίες που τροφοδοτούν την περιέργεια των παιδιών για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, την τέχνη και τα μαθηματικά.

Οι επισκέπτες που επιθυμούν να αντλήσουν το αίμα τους είναι τυχεροί, καθώς το Bentonville είναι γνωστό σε ορισμένους ως η πρωτεύουσα της ορεινής ποδηλασίας του κόσμου. Οι ποδηλάτες που κάνουν βόλτα στην πόλη μπορούν να θαυμάσουν τις 100 δόσεις που απαρτίζουν το δημόσιο πρόγραμμα τέχνης του Bentonville. Λίγα μίλια βορειοδυτικά του κέντρου βρίσκεται το Coler Mountain Bike Preserve . Το καταφύγιο συνδυάζει φυσικές σταγόνες με τεχνητά εμπόδια για να δημιουργήσει προκλητικές διαδρομές.

8. Devil’s Den State Park

Το Devil’s Den State Park, που θεωρείται ευρέως σύμβολο της πολιτείας, είναι κάτι που πρέπει να επισκεφτείτε στο Αρκάνσας. Βρίσκεται ακριβώς δυτικά του Εθνικού Δρυμού Ozark κοντά στα κρατικά σύνορα, το πάρκο χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 από μέλη του Civilian Conservation Corps, ενός προγράμματος ανακούφισης εργασίας που παρείχε απασχόληση σε νέους άνδρες από το 1933 έως το 1942. Το Devil’s Den είναι αξιοσημείωτο επειδή είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα έργα Civilian Conservation Corps στις ΗΠΑ.

Οι νεαροί άνδρες του CCC χρησιμοποίησαν εγγενές ξύλο και πέτρα για να χτίσουν τις δομές του πάρκου, οι οποίες περιλαμβάνουν περίπτερα, 17 καμπίνες και το βραχώδες φράγμα στο Lee Creek που σχημάτισε τη λίμνη Devil. Η λίμνη των οκτώ στρεμμάτων προσελκύει ψαράδες καθώς και βαρκάδες, οι οποίοι μπορούν να νοικιάσουν κανό και θαλάσσια ποδήλατα στις εγκαταστάσεις. Σε αναγνώριση της μοναδικής, ρουστίκ αρχιτεκτονικής του, το Devil’s Den State Park καταχωρήθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων το 1994.

Το CCC ήταν επίσης υπεύθυνο για τη δημιουργία των μονοπατιών του πάρκου, τα οποία εκτείνονται στον παρακείμενο Εθνικό Δρυμό Ozark. Σχεδόν δώδεκα μονοπάτια οδηγούν τους επισκέπτες από καταρράκτες, σπήλαια και ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς. Τα μονοπάτια είναι δημοφιλή σε πεζοπόρους, ποδηλάτες βουνού, σακίδια και ιππείς.

shuttersv / shutterstock.com

9. Πηγές Ευρήκα

Ακριβώς ανατολικά της λίμνης Beaver στο βορειοδυτικό Αρκάνσας είναι μια από τις καλύτερες μικρές πόλεις στο Αρκάνσας για τους λάτρεις της ιστορίας. Το National Trust for Historic Preservation ονόμασε τις Eureka Springs έναν από τους ξεχωριστούς προορισμούς της Αμερικής το 2001 και ολόκληρη η περιοχή του κέντρου της πόλης καταχωρήθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων το 1970 ως Ιστορική Περιοχή Eureka Springs.

Το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στο Eureka Springs είναι η ιστορική συνοικία στο κέντρο της πόλης. Ένα σημαντικό τμήμα της περιοχής του κέντρου της πόλης κατασκευάστηκε μεταξύ 1880 και 1910 και παρουσιάζει καλοδιατηρημένα παραδείγματα βικτωριανής αρχιτεκτονικής. Μια επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Eureka Springs παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για το παρελθόν της πόλης, καθώς και μια γκαλερί τέχνης και κήπους πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι μοναδικές μπουτίκ και τα εστιατόρια και η έντονη νυχτερινή ζωή συμβάλλουν στη γοητεία της περιοχής.

Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του Eureka Springs απαιτούν μια σύντομη διαδρομή από το κέντρο της πόλης. Οικογένειες συρρέουν στο Turpentine Creek Wildlife Refuge περίπου εννέα μίλια νότια του κέντρου της πόλης. Το καταφύγιο εξυπηρετεί συγκεκριμένα παραμελημένες και κακοποιημένες μεγαλόσωμες γάτες, εστιάζοντας σε κούγκαρ, λεοπαρδάλεις, λιοντάρια και τίγρεις. Περίπου τρία μίλια βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης βρίσκεται το εμβληματικό παρεκκλήσι Thorncrown . Η χαρακτηριστική δομή άνοιξε το 1980 και ο μοναδικός σχεδιασμός από ξύλο και γυαλί έχει προσελκύσει περισσότερους από επτά εκατομμύρια επισκέπτες.

Lynn Bell Thompson / shutterstock.com

10. Κρατικό πάρκο Petit Jean

Η ιστορία και η γεωλογία είναι για πάντα αλληλένδετες στο Petit Jean State Park, το πρώτο χαρακτηρισμένο κρατικό πάρκο στο Αρκάνσας. Το πάρκο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Petit Jean, με τον Εθνικό Δρυμό Ozark στα βόρεια και τον Εθνικό Δρυμό Ouachita στα νότια. Το τραχύ έδαφος του Petit Jean αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική του πάρκου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1933 από το Civilian Conservation Corps χρησιμοποιώντας φυσική πέτρα και ξύλο.

Το βουνό Petit Jean υψώνεται 1.120 πόδια πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Αρκάνσας, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικά από τα πιο αγαπημένα σημεία του πάρκου είναι η θέα του. Η πολλαπλή θέα προσφέρουν θέα στον ποταμό Petit Jean , στο φαράγγι του Cedar Creek και σε διάφορα βουνά. Μην ξεχνάτε τη φωτογραφική μηχανή σας. Αυτές οι όψεις είναι δημοφιλείς στους φωτογράφους, ειδικά το ηλιοβασίλεμα. Ένα άλλο που πρέπει να δείτε για τους κοριούς είναι το Cedar Falls Trail . Ο ομώνυμος καταρράκτης 95 ποδιών είναι ένας από τους πιο πολυφωτογραφημένους καταρράκτες στην πολιτεία.

Οι καμπίνες και το καταφύγιο του Petit Jean’s CCC έχουν κάνει το πάρκο ένα εξαιρετικό ιστορικό μέρος διακοπών στο Αρκάνσας. Στην πραγματικότητα, το Mather Lodge είναι το μοναδικό κατάλυμα στο Αρκάνσας που χτίστηκε από το Σώμα. Ο ξενώνας διαθέτει 24 δωμάτια και τραπεζαρία με μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν στους επισκέπτες γραφική θέα στο φαράγγι Cedar Creek.

Glenn W. Wheeler / shutterstock.com

11. Buffalo National River

Το 1972, οι ΗΠΑ όρισαν τα χαμηλότερα 135 μίλια του ποταμού Buffalo του βόρειου Αρκάνσας ως τον πρώτο Εθνικό Ποταμό της χώρας. Ο Εθνικός Ποταμός Buffalo είναι ένας από τους λίγους ποταμούς στις χαμηλότερες 48 πολιτείες που παραμένουν χωρίς φράγματα. Το μονοπάτι του ποταμού μέσα από τα Όρη Όζαρκ έχει οδηγήσει σε μια υδάτινη οδό που περιβάλλεται από γιγάντιες μπλόφες.

Η πιο δημοφιλής διασκέδαση στο ποτάμι είναι η κωπηλασία, η οποία μπορεί να γίνει μέσω καγιάκ, κανό ή με σωλήνα. Η στάθμη του νερού του ποταμού εξαρτάται από τις βροχοπτώσεις, επομένως η διάρκεια της περιόδου κωπηλασίας ποικίλλει από χρόνο σε χρόνο. Ο ποταμός προσελκύει επίσης ψαράδες χάρη στα 12 είδη ψαριών θηραμάτων, συμπεριλαμβανομένων των λαβράκι και της ουράνιου τόξου και της καφετιάς πέστροφας. Στις όχθες του ποταμού διατίθενται δραστηριότητες όπως πεζοπορία, παρατήρηση πουλιών, κάμπινγκ και ιππασία.  

Ο Εθνικός Ποταμός Buffalo είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να πάτε στο Αρκάνσας για να συμμετάσχετε σε κάποια σοβαρή παρατήρηση των άστρων. Ο ποταμός χαρακτηρίστηκε ως Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού το 2019 αφού η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου προσάρμοσε τον φωτισμό της τουαλέτας και των εγκαταστάσεων προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις της φωτορύπανσης. Το πάρκο φιλοξενεί πολλά προγράμματα νυχτερινού ουρανού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως οι λάτρεις της αστρονομίας μπορεί να θέλουν να παρακολουθούν το ημερολόγιο εκδηλώσεων του Buffalo National River.

shuttersv / shutterstock.com

12. Φαγιέτβιλ

Με πληθυσμό 87.590 κατοίκους, η Φαγιέτβιλ είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Αρκάνσας. Η πόλη απέχει λιγότερο από 30 μίλια νότια του Bentonville, αλλά έχει τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα και αξιοθέατα. Η Fayetteville αυτοπροσδιορίζεται ως η πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας του βορειοδυτικού Αρκάνσας και η παρουσία της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας διασφαλίζει ότι μια νεανική ενέργεια διαπερνά την πόλη ανά πάσα στιγμή.

Η Dickson Street Entertainment District έχει να κάνει με τη διασκέδαση. Την ημέρα, απολαύστε τις μοναδικές μπουτίκ, τα εστιατόρια και τις γκαλερί τέχνης στο κέντρο της πόλης. Μετά το σκοτάδι, τα μπαρ και τα κλαμπ προσφέρουν ζωντανή μουσική τις περισσότερες νύχτες της εβδομάδας. Ξεχωρίζει το George’s Majestic Lounge , ο παλαιότερος χώρος ζωντανής μουσικής που λειτουργεί συνεχώς στην πολιτεία. Το σαλόνι άνοιξε το 1927 και άρχισε να φιλοξενεί μουσικές και κοινωνικές εκδηλώσεις ήδη από τη δεκαετία του 1930. Για μεγάλα ονόματα της ζωντανής μουσικής και της κωμωδίας, ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιο εκδηλώσεων του Walton Arts Center .

Οι κάτοικοι της Φαγιέτβιλ υπερηφανεύονται για το εκτεταμένο σύστημα μονοπατιών της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει πλακόστρωτα μονοπάτια πολλαπλών χρήσεων καθώς και φυσικά, μη ασφαλτοστρωμένα μονοπάτια για ποδηλασία βουνού. Η πόλη φιλοξενεί επίσης ένα τμήμα του Razorback Regional Greenway , ένα μονοπάτι κοινής χρήσης 36 μιλίων που συνδέει τα Fayetteville, Johnson, Springdale, Lowell, Rogers και Bentonville.

Warren Price Photography / shutterstock.com

13. DeGray Lake Resort State Park

Σχεδιάζετε διακοπές στο ύπαιθρο στο Αρκάνσας, αλλά δεν είστε λάτρης του χοντροκομμένου; Το DeGray Lake Resort State Park μπορεί απλώς να είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Στις όχθες της ομώνυμης λίμνης στα Όρη Ouachita, το DeGray Lake Resort State Park συνδυάζει άνετο κατάλυμα και μια πληθώρα ανέσεων με ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Το αστέρι του πάρκου, χωρίς έκπληξη, είναι η λίμνη DeGray των 13.800 στρεμμάτων. Η αμμώδης παραλία της λίμνης είναι η αγαπημένη των οικογενειών και τα σκιερά τραπέζια για πικνίκ στη γύρω περιοχή προσφέρουν μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα από τον ήλιο. Η παραλία έχει θέα σε μια καθορισμένη περιοχή κολύμβησης στη λίμνη που είναι απαγορευμένη για βάρκες. Το υπόλοιπο μέρος της λίμνης συμπληρώνεται από μια μαρίνα πλήρους εξυπηρέτησης με ενοικιάσεις σκαφών, χώρο αποβάθρας και ένα κατάστημα δολωμάτων και ειδών.

Δεν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ; Κανένα πρόβλημα. Το πάρκο του θέρετρου διαθέτει επίσης ένα γήπεδο γκολφ πρωταθλήματος 18 οπών, ένα γήπεδο γκολφ με δίσκο και ένα δωμάτιο απόδρασης. Μπορείτε να απολαύσετε έξι διαφορετικά μονοπάτια πεζοπορίας με οδηγό ή μόνοι σας, ενώ μια εμπειρία ιππασίας με ξεναγό οδηγεί τους επισκέπτες κατά μήκος της όχθης της λίμνης και μέσα από συστάδες πεύκων, χωρίς να απαιτείται ιππική εμπειρία. Οι παροχές στο καταφύγιο περιλαμβάνουν θερμαινόμενη πισίνα, γήπεδο βόλεϊ στην άμμο, παιδική χαρά και γυμναστήριο.

kan_khampanya / shutterstock.com

14. Λίμνη Χάμιλτον

Μία από τις πιο δημοφιλείς λίμνες της πολιτείας, η λίμνη Χάμιλτον είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο στο Αρκάνσας, ιδιαίτερα αν κατοικείτε μέσα ή γύρω από τις Hot Springs. Η λίμνη των 7.200 στρεμμάτων εκτείνεται σε μήκος περίπου 18 μιλίων, παρέχοντας άφθονη ακτογραμμή για θέρετρα, συγκυριαρχίες, μοτέλ και εστιατόρια.

Η τεχνητή λίμνη δημιουργήθηκε το 1932 όταν το φράγμα Carpenter κατέκλυσε τον ποταμό Ouachita. Το φράγμα κατασκευάστηκε για να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια, αλλά η δεξαμενή που προέκυψε αποδείχθηκε πολύτιμο τουριστικό αξιοθέατο που συνεχίζει να ωφελεί την οικονομία των θερμών πηγών. Όλα τα συνηθισμένα θαλάσσια σπορ είναι διαθέσιμα εδώ, όπως κολύμπι, θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο, βαρκάδα και ψάρεμα. Το Belle of Hot Springs Riverboat προσφέρει κρουαζιέρες στα αξιοθέατα στη λίμνη.   

Για ένα μικρό διάλειμμα από το νερό, σκεφτείτε μια εκδρομή στους Garvan Woodland Gardens , που βρίσκονται σε μια χερσόνησο 210 στρεμμάτων που χύνεται στη λίμνη και είναι προσβάσιμη με βάρκα. Οι βοτανικοί κήποι, που ανήκουν στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου Fay Jones του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας , είναι φανταστικοί για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Ένας κήπος μπονσάι, όμορφες γέφυρες, μια λίμνη koi και ένας κήπος περιπέτειας για παιδιά είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα εδώ. Αν θέλετε να δείτε το έδαφος γεμάτο με τουλίπες και αγριολούλουδα, φροντίστε να πάτε από εκεί την άνοιξη.   

Sean Pavone / shutterstock.com

15. Θερμές Πηγές

Φωλιασμένο στα βουνά Ouachita, το Hot Springs είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε στο Αρκάνσας για ξεκούραση και χαλάρωση. Η πόλη-θέρετρο πήρε το όνομά της για τις φυσικές θερμαινόμενες πηγές της περιοχής, τις οποίες απολαμβάνουν για αιώνες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Είτε επιλέξετε να χαλαρώσετε με μια αναζωογονητική περιποίηση σπα είτε με μια διαλογιστική παραμονή στη φύση, θα αφήσετε τις Θερμές Πηγές να ανανεώνονται τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό.

Για μια ματιά στην ιστορία του Hot Springs ως θέρετρο, επισκεφτείτε το Bathhouse Row , το οποίο ορίστηκε ως Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο το 1987. Η τοποθεσία λειτουργεί από την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου και περιλαμβάνει οκτώ κτίρια λουτρών που χτίστηκαν μεταξύ 1892 και 1923. από τα κτίρια έχουν ανακαινιστεί, αλλά το Buckstaff Bathhouse λειτουργεί συνεχώς από το 1912 και εξακολουθεί να προσφέρει θερμικές θεραπείες σήμερα. Τα σύγχρονα ιαματικά λουτρά των Hot Springs προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από θεραπείες που κυμαίνονται από ιαματικά λουτρά μέχρι σουηδικό μασάζ έως θεραπεία ρέικι.

Εάν η άσκηση είναι ο τρόπος σας για χαλάρωση, ακολουθήστε τα μονοπάτια στο Εθνικό Πάρκο Hot Springs . Το πάρκο έχει συνολικά 26 μίλια μονοπατιών και το δασωμένο περιβάλλον του θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από την πόλη. Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν τη νύχτα στη φύση στο κάμπινγκ Gulpha Gorge του πάρκου, το οποίο διαθέτει επίσης χώρους για κολύμπι και πικ νικ.

Δεν λείπουν όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα για να δείτε στο Αρκάνσας, αρκεί να ξέρετε πού να ψάξετε. Είτε η θέα που προτιμάτε είναι τα βουνά και τα φαράγγια είτε η ιστορική αρχιτεκτονική και τα πολυσύχναστα στο κέντρο της πόλης, το Αρκάνσας έχει πολλά συναρπαστικά μέρη που παρακινούν τους τουρίστες να σταματήσουν και να χαζέψουν.

Διαβάστε επίσης: 

Φλόριντα | 21 καλύτερα μέρη για επίσκεψη

15 καλύτερα Airbnb στο Steamboat Springs, CO (έκδοση 2023)

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.