15 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Κονέκτικατ το 2023

Για πολλούς, το κράτος του Συντάγματος δημιουργεί εικόνες πλούτου. Σε τελική ανάλυση, το Κονέκτικατ είναι το σπίτι της παράκτιας γοητείας της Νέας Αγγλίας, των εύπορων κοινοτήτων που συχνά βυθίζονται στη Νέα Υόρκη και, φυσικά, του Πανεπιστημίου Yale, ενός παγκοσμίου φήμης ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Ivy League. Αλλά οι δραστηριότητες στο Κονέκτικατ δεν προορίζονται για τους υπερπλούσιους. Οι πολλές παραλίες και τα άφθονα κρατικά πάρκα και δάση παρέχουν πολλές ευκαιρίες διακοπών για οικογένειες και οι λάτρεις της ιστορίας θα απολαύσουν τις κοινότητες με αρχιτεκτονική που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να βρείτε διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε στο Κονέκτικατ και έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της πολιτείας για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε.

Διαβάστε επίσης:Φλόριντα καλύτερα μέρη για επίσκεψη

Χάρτφορντ, Κονέκτικατ, ΗΠΑ στον ορίζοντα της πόλης.
Sean Pavone / shutterstock.com

1. Χάρτφορντ

Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε στο Κονέκτικατ, η πρωτεύουσα της πολιτείας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Η πόλη βρίσκεται στην καρδιά της πολιτείας και αγκαλιάζει τη δυτική όχθη του ποταμού Κονέκτικατ. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1630, το Χάρτφορντ είναι από τις παλαιότερες πόλεις των ΗΠΑ και δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα έχουν ιστορική σημασία.

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Χάρτφορντ είναι το Σπίτι και το Μουσείο του Μαρκ Τουέιν . Ο Samuel Langhorne Clemens (γνωστός περισσότερο με το ψευδώνυμό του, Mark Twain) έζησε στο σπίτι των 11.500 τετραγωνικών ποδιών από το 1874 έως το 1891, και ο Clemens έγραψε τα πιο διάσημα έργα του εκείνη την περίοδο. Το εκπληκτικό σπίτι λειτουργεί πλέον ως μουσείο και προσφέρει δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το Μουσείο Τέχνης Wadsworth Atheneum είναι ένα άλλο πολύ αγαπημένο αξιοθέατο του Χάρτφορντ. Το Wadsworth Atheneum, που ιδρύθηκε το 1842 και άνοιξε στο κοινό δύο χρόνια αργότερα, είναι το παλαιότερο δημόσιο μουσείο τέχνης που λειτουργεί συνεχώς στη χώρα.

Για μια διαδραστική, εκπαιδευτική εμπειρία που απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, κατευθυνθείτε στο Κέντρο Επιστημών του Κονέκτικατ , το οποίο διαθέτει 165 πρακτικά εκθέματα που εξερευνούν τη γεωλογία, την αστρονομία, τη φυσική και πολλά άλλα. Όσον αφορά τους χώρους πρασίνου, το Bushnell Park είναι κάτι που πρέπει να δείτε. Ο χώρος των 37 στρεμμάτων είναι το παλαιότερο πάρκο με δημόσια χρηματοδότηση στις ΗΠΑ και διασκεδάζει τους επισκέπτες με ένα ιστορικό καρουζέλ, έργα τέχνης και τακτικά προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Rocky Neck State Park, Κονέκτικατ
Brendan van Son / shutterstock.com

2. Rocky Neck State Park

Στις όχθες του Long Island Sound, το Rocky Neck State Park είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να πάτε στο Κονέκτικατ για λίγη αναψυχή δίπλα στη θάλασσα. Η προέλευση του πάρκου χρονολογείται το 1931, όταν μια ομάδα οικολόγοι χρησιμοποίησαν τα δικά τους κεφάλαια για να προστατεύσουν τη γη έως ότου το κράτος εγκρίνει την αγορά του. Το πάρκο έκτασης 710 στρεμμάτων αγκυροβολείται από το Ellie Mitchell Pavilion , ένα καμπυλωτό κτήριο που κατασκευάστηκε από τοπική πέτρα και ξύλο τη δεκαετία του 1930.

Το ποικίλο έδαφος του Rocky Neck επιτρέπει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Η παραλία με λευκή άμμο είναι διαθέσιμη για μπάνιο με θαλασσινό νερό αλλά και για ψάρεμα. Οι ψαράδες είναι ευπρόσδεκτοι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στην προβλήτα της παραλίας, όπου μπορούν να ψαρέψουν χειμωνιάτικο καλκάνι, ριγέ λαβράκι, μαυρόψαρο και γαλάζιο. Το καβούρια επιτρέπεται επίσης σε ορισμένες περιοχές.

Το πικνίκ και η πεζοπορία είναι δημοφιλείς δραστηριότητες στην ξηρά. Τα μονοπάτια είναι εύκολα και ευχάριστα στο περπάτημα και ανταμείβουν τους πεζοπόρους με άξια φωτογραφίας θέα όπως αυτή της αλυκής. Οι παρατηρητές πουλιών μπορούν να κατασκοπεύσουν ερωδιούς, γερανούς και βουβούς κύκνους το φθινόπωρο. Για τους επισκέπτες που χρειάζονται περισσότερες από μία ημέρα για να εξερευνήσουν το τοπίο, 160 δασώδη και ανοιχτά κάμπινγκ είναι ανοιχτά από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Καλυμμένη γέφυρα Δυτικής Κορνουάλης στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ
Dan Hanscom/shutterstock.com

3. Κορνουάλη

Εάν επισκέπτεστε το Κονέκτικατ έχοντας κατά νου τη φύση και τη γαλήνη, σκεφτείτε να κατευθυνθείτε σε μια αγροτική πόλη. Πήρε το όνομά του από τη νοτιοδυτική κομητεία της Αγγλίας, η Κορνουάλη έχει πληθυσμό λιγότερο από 1.500 κατοίκους και είναι κρυμμένη στην καταπράσινη βορειοδυτική γωνία του Κονέκτικατ. Η κοινότητα βρίσκεται στους πρόποδες του Berkshires και απολαμβάνει ένα πυκνά δασωμένο τοπίο, που προκάλεσε το παρατσούκλι της: η πιο πράσινη πόλη στο Κονέκτικατ.

Αγκαλιάζοντας την ανατολική όχθη του ποταμού Housatonic, η Κορνουάλη χρησιμεύει ως πύλη σε πολλές λίμνες και κρατικά πάρκα και δάση. Μία από τις πιο δημοφιλείς προστατευόμενες περιοχές είναι το Mohawk Mountain State Forest State Park . Το τραχύ καταφύγιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για γραφικές πεζοπορίες και εντοπισμό άγριων ζώων. Το Black Spruce Bog του δάσους είναι μια μοναδική φυσική περιοχή και έχει μια από τις μοναδικές φυτικές κοινότητες του είδους του στην πολιτεία. Το βουνό Mohawk είναι περισσότερο γνωστό για το χιονοδρομικό κέντρο του, το οποίο διαθέτει δασώδεις και ανοιχτές πίστες κατάβασης.

Η Κορνουάλη είναι πιθανώς περισσότερο γνωστή για το West Cornwall Covered Brid ge, το οποίο μεταφέρει την κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος του ποταμού Housatonic. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1860, η δομή περιλαμβάνεται στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων και είναι μια από τις τελευταίες εναπομείνασες καλυμμένες γέφυρες στο Κονέκτικατ. Για περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν της κοινότητας, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις διάφορες εκθέσεις στην Ιστορική Εταιρεία της Κορνουάλης .

Οικογένεια στο Hammonasset Beach State Park στο Κονέκτικατ, ΗΠΑ
Romiana Lee / shutterstock.com

4. Hammonasset Beach State Park

Με περισσότερα από δύο μίλια αμμώδης παραλίας, το Hammonasset Beach State Park είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα μέρη για διακοπές στο Κονέκτικατ. Το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της πολιτείας άνοιξε για το κοινό το 1920 και ήταν ένα άμεσο τουριστικό ενδιαφέρον. Το πάρκο χρησίμευσε ως κράτηση του αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προτού επαναλάβει τη δημοτικότητά του ως κέντρο αναψυχής. Σήμερα, το Hammonasset Beach State Park καλωσορίζει περισσότερους από τρία εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Η παραλία είναι το προφανές αστέρι του πάρκου. Το κολύμπι είναι ευχάριστο και ασφαλές χάρη σε έναν πέτρινο κυματοθραύστη που κατασκευάστηκε το 1955. Το ημερήσιο ψάρεμα στο θαλασσινό νερό είναι διαθέσιμο σε δύο προβλήτες κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής και το νυχτερινό ψάρεμα επιτρέπεται κατά μήκος της παραλίας. Τα ψάρια εδώ περιλαμβάνουν τη χειμωνιάτικη και καλοκαιρινή καλκάνη, το γαλαζόψαρο, το μαυρόψαρο, το αδύναμο ψάρι, το σκουπ και το ριγέ λαβράκι. Επιτρέπονται επίσης σκάφη πάνω από αυτοκίνητα, όπως καγιάκ, κανό και μικρά ιστιοφόρα στο νερό.

Οι χώροι κατασκήνωσης στο Hammonasset Beach State Park ανοίγουν το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης και κλείνουν στα μέσα Οκτωβρίου. Το πάρκο διαθέτει περισσότερα από 550 κάμπινγκ καθώς και μερικές ρουστίκ καμπίνες. Το Nature Centre του ξενοδοχείου φιλοξενεί εκθέματα και παρέχει ερμηνευτικά προγράμματα. Εάν η προτεραιότητά σας είναι η χαλάρωση, απολαύστε ένα από τα σημεία για πικνίκ ή κάντε μια χαλαρή βόλτα στα μονοπάτια πεζοπορίας του πάρκου. Διατίθενται επίσης ενοικιάσεις ποδηλάτων.

Ένα παραθαλάσσιο κτήμα βρίσκεται στις όχθες του Indian Harbor στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ
Τζέιμς Κιρκίκης / shutterstock.com

5. Γκρίνουιτς

Η νοτιότερη και δυτικότερη πόλη της πολιτείας, το Γκρίνουιτς είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο Κονέκτικατ για επίσκεψη, εάν τα σχέδια των διακοπών σας περιλαμβάνουν μια στάση στη Νέα Υόρκη. Βρίσκεται στη Χρυσή Ακτή, το Γκρίνουιτς είναι γνωστό για τις εύπορες γειτονιές του και τον μεγάλο πληθυσμό των επιβατών που ταξιδεύουν στο Μανχάταν για δουλειά. Αλλά μην τρομάζετε από τα hedge funds, τις εταιρείες επενδύσεων και το πόλο κλαμπ. Το Γκρίνουιτς έχει επίσης έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό ιστορικών τοποθεσιών, διατηρημένων εκτάσεων και πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Το κέντρο του Γκρίνουιτς είναι αγκυροβολημένο από την Ιστορική Περιοχή της Λεωφόρου Γκρίνουιτς , έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων το 1989. Αυτή είναι σίγουρα μια περιοχή που πρέπει να εξερευνήσετε με τα πόδια, ώστε να μπορείτε να εκτιμήσετε σωστά την ποικιλία των αρχιτεκτονικών στυλ που χρησιμοποιούνται στο 19ος και αρχές 20ου αιώνα. Ένα άλλο σημείο που δεν πρέπει να χάσετε στο κέντρο της πόλης είναι το Μουσείο Bruce , το οποίο έχει συλλογές με επίκεντρο την τέχνη, την επιστήμη, την ιστορία, τα υφάσματα και την εθνολογία.

Μάθετε για τους φυσικούς οικοτόπους της περιοχής επισκεπτόμενοι το Greenwich Audubon Centre , το οποίο έγινε το πρώτο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της National Audubon Society όταν άνοιξε το 1943. Το κέντρο διαθέτει επτά ξεχωριστά καταφύγια ανοιχτά στο κοινό. Εδώ, οι πεζοπόροι μπορούν να παρατηρήσουν είδη πουλιών, αγριολούλουδα, ποικίλες δασικές εκτάσεις και πολλά άλλα.

Λίμνη Waramaug κοντά στον αμπελώνα Hopkins στο Warren, CT.
Alisa_Ch / shutterstock.com

6. Κρατικό πάρκο Lake Waramaug

Αν ψάχνετε για διακοπές δίπλα στη λίμνη στο Κονέκτικατ, η λίμνη Waramaug δεν μπορεί να νικήσει. Το Lake Waramaug State Park βρίσκεται στο δυτικό Κοννέκτικατ και προσφέρει θέα που αξίζουν καρτ ποστάλ χάρη στο λαμπερό γαλάζιο νερό και τους κυματιστούς λόφους που καλύπτονται από πλούσια βλάστηση. Το τοπίο των 95 στρεμμάτων αγοράστηκε από το κράτος το 1920 και πήρε το όνομά του από τον αρχηγό της φυλής Wyantenock, οι άνθρωποι της οποίας περνούσαν τα καλοκαίρια δίπλα στη λίμνη.

Η μεταμόρφωση της λίμνης κατά τη διάρκεια των εποχών την καθιστά ένα από τα πιο όμορφα μέρη στο Κονέκτικατ. Ζωντανό φθινοπωρινό φύλλωμα στα δέντρα δίπλα στη λίμνη και η αντανάκλασή του στο νερό προσελκύει πολλούς φωτογράφους και φυλλομετρητές. Το χειμώνα, το παγωμένο τοπίο μετατρέπεται σε μια χώρα των θαυμάτων για πατινάζ στον πάγο και ψάρεμα στον πάγο για καφέ πέστροφα, κίτρινη πέρκα, αλυσιδωτή πηχτή και λαβράκι.

Με το καλοκαίρι έρχονται όλες οι βασικές υπαίθριες δραστηριότητες. Το κολύμπι και το πικνίκ είναι δημοφιλείς οικογενειακές ασχολίες. Οι ενοικιάσεις κανό και καγιάκ είναι βολικές για επισκέπτες από μακριά που δεν μπορούν να φέρουν το δικό τους σκάφος. Το πάρκο διαθέτει 76 ανοιχτά και κατάφυτα κάμπινγκ, καθώς και μερικές καμπίνες που είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση τα Σαββατοκύριακα. Η τυπική περίοδος κατασκήνωσης ξεκινά το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης και εκτείνεται μέχρι τον Οκτώβριο. 

Φάρος Lynde Point στο Saybrook, Κονέκτικατ, ΗΠΑ
Romiana Lee / shutterstock.com

7. Old Saybrook

Όταν πρόκειται για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο στο Κονέκτικατ, το ήσυχο και παραθαλάσσιο Old Saybrook είναι μια αξιοσημείωτη επιλογή. Βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Κονέκτικατ, το Old Saybrook διαθέτει τον βασικό συνδυασμό της Νέας Αγγλίας της παραθαλάσσιας γοητείας και των ιστορικών τοποθεσιών. Οι Ευρωπαίοι άποικοι έφτασαν για πρώτη φορά στην περιοχή το 1624 και ίδρυσαν γρήγορα μια κοινότητα. Το σχέδιο της τρέχουσας σημαίας του Κονέκτικατ προέρχεται από τη σφραγίδα της αποικίας Saybrook.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία στο Old Saybrook είναι πάνω στο νερό. Η παραλία Harvey θεωρείται από πολλούς ως μια από τις καλύτερες παραλίες της πολιτείας χάρη στην απαλή, λευκή άμμο και τις διάφορες ανέσεις. Το κολύμπι, η βαρκάδα και το ψάρεμα είναι ευπρόσδεκτα εδώ, ενώ οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν παιδική χαρά, τουαλέτες και περίπτερο παραχώρησης. Για περισσότερη διασκέδαση στη θάλασσα, σκεφτείτε μια ναύλωση ψαρέματος ή μια κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού Κονέκτικατ.

Γνωστό τοπικά ως Kate, το Katharine Hepburn Cultural Arts Center είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Old Saybrook. Αρχικά άνοιξε το 1911 ως δημαρχείο, σήμερα το κέντρο φιλοξενεί εκθέματα μουσείων, προβολές ταινιών, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Για περισσότερη εκτίμηση της ιστορίας, επισκεφθείτε το General William Hart Hous e ή το Lynde Point Lighthouse , ή περιηγηθείτε σε μερικά από τα πολλά καταστήματα με αντίκες της πόλης.

Chapman Falls στο Devil's Hopyard State Park, Κονέκτικατ, ΗΠΑ
Isabelle OHara / shutterstock.com

8. Devil’s Hopyard State Park

Encompassing 860 miles of rocky, forested terrain, Devil’s Hopyard State Park is one of the coolest places in Connecticut for hiking fans. The exact origins of the park’s name are unclear, which adds to the site’s mysterious appeal. Some say that a man named Dibble grew hops in the area, and eventually Dibble became Devil. Others believe the lore that the park’s perfectly cylindrical potholes are the result of the devil’s hooves burning holes in the ground.

Το πάρκο είναι περισσότερο γνωστό για τους καταρράκτες Chapman του ποταμού Eightmile . Αυτός ο γραφικός καταρράκτης πέφτει πάνω από 60 πόδια πάνω από έναν σχηματισμό βράχου πολλαπλών βημάτων. Οι διάσημες λακκούβες της περιοχής, που δημιουργήθηκαν από πέτρες που διαβρώνουν το έδαφος αφού παγιδεύτηκαν σε στροβιλιζόμενες δίνες, βρίσκονται κοντά στους καταρράκτες. Και τα δύο αυτά φυσικά χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους φωτογράφους της φύσης. Τα ρυάκια στο πάρκο δεν είναι ασφαλή για κολύμπι, αλλά είναι εξαιρετικές πηγές πέστροφας για τους ψαράδες.

Οι καταρράκτες και άλλες γραφικές όψεις είναι προσβάσιμες μέσω διαφόρων μονοπατιών πεζοπορίας. Επιτρέπεται επίσης η ποδηλασία, αλλά οι λάτρεις των ζώων μπορεί να προτιμούν να περπατούν ώστε να μπορούν να κάνουν συχνές στάσεις για να εκτιμήσουν μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες παρατήρησης πουλιών στην πολιτεία. Τα 21 δασώδη κάμπινγκ του πάρκου βρίσκονται κοντά στους καταρράκτες Chapman και είναι ανοιχτά από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

9. Stonington

Το Stonington βρίσκεται στις ακτές του Fishers Island Sound και αγκαλιάζει τα σύνορα με το Rhode Island, και είναι μια από τις καλύτερες πόλεις στο Κονέκτικατ για χαλαρωτικές διακοπές. Αφού άποικοι από το Πλύμουθ έφτασαν στην περιοχή το 1649, το Stonington έγινε κόμβος για τη ναυπηγική και τη βιομηχανία φαλαινοθηρίας. Ενώ η αλιεία εξακολουθεί να συμβάλλει στην οικονομία της πόλης σήμερα, το Stonington βασίζεται επίσης στον τουρισμό. Η παραλιακή γοητεία της πόλης, η ιστορική διατήρηση και η ατμόσφαιρα που μοιάζει με θέρετρο συνδυάζονται για να προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών.

Τίποτα δεν λέει «διακοπές» όπως μια παραλία, και η παραλία DuBois του Stonington είναι μια από τις καλύτερες της Νέας Αγγλίας. Ανοιχτή σε εποχιακή βάση, η παραλία είναι δημοφιλής στις οικογένειες χάρη στην απαλή άμμο, το απαλό σερφάρισμα και το σκιερό κιόσκι της. Η παραλία διαθέτει επίσης προβλήτες για καβούρια. Λίγα βήματα από την παραλία βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά ορόσημα του Stonington, το Old Lighthouse Museum . Χτισμένο το 1840, αυτή η χαρακτηριστική πέτρινη κατασκευή είναι το πρώτο μουσείο φάρων στη χώρα.

Το Stonington είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος διακοπών για τους γνώστες του κρασιού. Η Stonington Vineyards , που ιδρύθηκε το 1987, είναι ιδρυτικό μέλος του Connecticut Wine Trail . Το οινοποιείο βρίσκεται περίπου πέντε μίλια βόρεια του κέντρου της πόλης και ειδικεύεται στο chardonnay που έχει υποστεί ζύμωση σε βαρέλι. Το Saltwater Farm Vineyard βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Wequetequock και διαθέτει μια αίθουσα γευσιγνωσίας που στεγάζεται σε ένα υπόστεγο αεροπλάνων της εποχής του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι Mystic, Κονέκτικατ, Νέα Αγγλία, ΗΠΑ.
Allard One / shutterstock.com

10. Μύστης

Το Mystic είναι τεχνικά ένα μέρος που έχει οριστεί από την απογραφή που βρίσκεται στις πόλεις Groton και Stonington, αλλά το χωριό αξίζει αναμφισβήτητα τη δική του εγγραφή σε αυτόν τον κατάλογο. Το Mystic είναι μια σημαντική τουριστική κλήρωση και πρέπει να δείτε στο Κονέκτικατ. Βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Mystic, το χωριό ήταν ένα ιστορικά σημαντικό λιμάνι μεταξύ του 17ου και του 19ου αιώνα και χρησίμευσε ως κόμβος φαλαινοθηρίας και ναυπηγικής δραστηριότητας. Μέχρι σήμερα, πολλές από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες του Mystic θυμίζουν τη ναυτική του κουλτούρα.

Το Mystic Seaport Museum είναι ένα από τα κορυφαία ναυτικά μουσεία στον κόσμο και το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο του Mystic. Το μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1929, διαθέτει επί του παρόντος ένα πλανητάριο, κήπους, ιστορικά πλοία, ένα αναδημιουργημένο λιμάνι του 19ου αιώνα και πολλά άλλα. Το Mystic Aquarium είναι αγαπημένος προορισμός για οικογένειες. Το συγκεκριμένο ενυδρείο είναι γνωστό για το πρόγραμμα διάσωσης ζώων και την αφοσίωση στη διατήρηση. έχει επίσης τον μεγαλύτερο υπαίθριο βιότοπο μπελούγκα στη χώρα.

Πλαισιώνει και τις δύο όχθες του ποταμού Mystic, το Historic Downtown Mystic είναι μια γραφική, βατή γειτονιά γεμάτη με τοπικά καταστήματα λιανικής και εστιατόρια με θαλασσινά. Αυτή είναι επίσης η τοποθεσία της Mystic Pizza , της πιτσαρίας που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία του 1988. Για ακόμη πιο μοναδικά καταστήματα και εστιατόρια, κατευθυνθείτε περίπου ένα μίλι βόρεια στο Olde Mistick Village .

Καταρράκτες Enders στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ
Jennifer Yakey-Ault / shutterstock.com

11. Κρατικό Δάσος Έντερς

Στο βόρειο Κονέκτικατ, περίπου πέντε μίλια νότια των συνόρων με τη Μασαχουσέτη, το κρατικό δάσος του Έντερς ήταν αρχικά ένα δώρο γης 1.500 στρεμμάτων από την οικογένεια Έντερς στην πολιτεία. Η γη ανακηρύχθηκε επίσημα κρατικό δάσος το 1970 και σήμερα το Enders περιλαμβάνει σχεδόν 2.100 στρέμματα συνολικά. Το δάσος είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Κονέκτικατ για ταξιδιώτες σε εξωτερικούς χώρους που εκτιμούν τους καταρράκτες και τη διαφορετική τοπογραφία.

Η πεζοπορία είναι η κύρια δραστηριότητα στο κρατικό δάσος Enders. Το ανάγλυφο περιλαμβάνει υγροβιότοπους, δάση και εκβολές βράχων, έτσι τα μονοπάτια παραμένουν ενδιαφέροντα ακόμη και για έμπειρους πεζοπόρους. Το υψόμετρο κυμαίνεται από περίπου 900 πόδια έως 1.100 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ενώ είναι ελκυστικό και όμορφο, ο συνδυασμός της ποικίλης τοπογραφίας του πάρκου, του πλήρους θόλου των δέντρων και της πληθώρας ρεμάτων δημιουργεί ολισθηρές συνθήκες, επομένως συνιστάται προσοχή.

Οι καταρράκτες είναι τα αστέρια αυτού του δάσους και πολλά καθορισμένα μονοπάτια θα οδηγήσουν τους πεζοπόρους σε βέλτιστα σημεία για να δουν τους καταρράκτες. Άλλες δημοφιλείς δραστηριότητες εδώ περιλαμβάνουν πικνίκ, ψάρεμα και παρατήρηση πουλιών. Το κυνήγι επιτρέπεται σε ορισμένες περιοχές, αλλά υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί σύμφωνα με τους όρους της αρχικής πράξης.

Πύργος Heublein στο Talcott Mountain State Park, Κονέκτικατ, ΗΠΑ
Andy_Leclerc / shutterstock.com

12. Talcott Mountain State Park

Αν ψάχνετε για αξιοθέατα του Κονέκτικατ που συνδυάζουν ιστορία, φύση και πραγματικά εκπληκτική θέα, το Talcott Mountain State Park είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε. Κάτω από 10 μίλια βορειοδυτικά του Χάρτφορντ, το κρατικό πάρκο είναι αγκυροβολημένο από τον εμβληματικό Πύργο Heublein , που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Talcott. Ο πύργος μήκους 165 ποδιών είναι προσβάσιμος μόνο μέσω μονοπατιού πεζοπορίας.

Ο Πύργος Heublein, που χτίστηκε ως ιδιωτική εξοχική κατοικία το 1914 από τον Gilbert Heublein, πουλήθηκε στην εφημερίδα Hartford Times τη δεκαετία του 1940. Περίπου 20 χρόνια αργότερα, υπήρχαν σχέδια για την οικιστική ανάπτυξη του πύργου, αλλά οι οικολόγοι και η κυβέρνηση συνεργάστηκαν για να οργανώσουν την κρατική αγορά του πύργου και 557 στρεμμάτων της γύρω γης. Σήμερα, ο πύργος στεγάζει ένα μουσείο που είναι ανοιχτό σε εποχική βάση.

Η κορυφή του Talcott Mountain έχει ύψος 1.000 πόδια και προσφέρει εκπληκτική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε μια καθαρή μέρα, οι επισκέπτες με αετά μάτια μπορούν να κατασκοπεύσουν το όρος Monadnock του Νιού Χάμσαϊρ στα βορειοανατολικά, το Berkshires στα βορειοδυτικά και το Long Island Sound στα νότια. Το μονοπάτι που οδηγεί στον πύργο έχει μήκος περίπου 1,25 μίλια και οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν άγρια ​​ζωή όπως κουνέλια, αλεπούδες και ελάφια στη διαδρομή. 

13. Στάμφορντ

Το Στάμφορντ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Κονέκτικατ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Γκρίνουιτς στη Χρυσή Ακτή. Όπως το Γκρίνουιτς, έτσι και το Στάμφορντ φιλοξενεί σημαντικό αριθμό επιβατών που εκμεταλλεύονται τον χρόνο ταξιδιού μιας ώρας με το τρένο μεταξύ της πόλης τους και του Μανχάταν. Το Στάμφορντ είναι επίσης ένας επιχειρηματικός κόμβος, αλλά από την πόλη δεν λείπουν μέρη που αξίζουν διακοπές. Όπως πολλά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Κονέκτικατ, τα κορυφαία αξιοθέατα του Στάμφορντ είναι κυρίως υπαίθριες.

Μόλις λίγα μίλια ανατολικά του πολυσύχναστου κέντρου του Στάμφορντ βρίσκεται το Cove Island Park , μια δημοφιλής όαση με δύο παραλίες με άμμο, μονοπάτι πεζοπορίας 1 μίλι, πολλά αθλητικά γήπεδα, ποδηλατόδρομο, παιδική χαρά και πολλά άλλα. Το γειτονικό Cove Island Wildlife Sanctuary διαθέτει 309 είδη πουλιών και περίπου 50 είδη πεταλούδων. Περιηγηθείτε περίπου πέντε μίλια βόρεια του κέντρου της πόλης για να επισκεφθείτε το Stamford Museum & Nature Centre , μια ιδιοκτησία 118 στρεμμάτων που περιλαμβάνει μονοπάτια, παιδική χαρά, παρατηρητήριο και πλανητάριο, ένα αγρόκτημα, το Bendel Mansion και πολλά εκπαιδευτικά εκθέματα και προγράμματα.

Αν θέλετε να διασκεδάσετε σε ένα όμορφο, ιστορικό περιβάλλον, ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Palace Theatre . Ο χώρος των 1.580 θέσεων άνοιξε αρχικά το 1927 ως βαντβίλ και έκτοτε έχει ανακαινιστεί για να περιλαμβάνει μια σκηνή διαμετρήματος Μπρόντγουεϊ. Το Palace φιλοξενεί συναυλίες, stand-up comedy, μιούζικαλ, μπαλέτο και συμφωνικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Gillette Castle State Park, East Haddam, Κονέκτικατ, ΗΠΑ
jgorzynik / shutterstock.com

14. Gillette Castle State Park

Από αρχιτεκτονική άποψη, το Gillette Castle State Park είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τουριστικά αξιοθέατα στο Κονέκτικατ. Στην ανατολική όχθη του ποταμού Κονέκτικατ, το Κάστρο Gillette είναι το πρώην κτήμα του William Gillette, ενός διακεκριμένου σκηνοθέτη, θεατρικού συγγραφέα και ηθοποιού του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Το κράτος αγόρασε το κάστρο και τους χώρους του το 1943 από τους εκτελεστές της διαθήκης της Gillette.

Ο ίδιος ο Gillette σχεδίασε το μεγαλύτερο μέρος του κάστρου, το οποίο ονόμασε Έβδομη Αδελφή από την αλυσίδα των λόφων πάνω στους οποίους βρίσκεται το κάστρο. Το εξωτερικό του κάστρου χτίστηκε για να θυμίζει μεσαιωνικό κάστρο και το εσωτερικό είναι γεμάτο με τις προσωπικές πινελιές της Gillette, όπως χτιστούς καναπέδες, ξύλινους διακόπτες φωτισμού και μοναδικά και περίπλοκα σκαλισμένα μάνδαλα πόρτας. Το κτήμα 184 στρεμμάτων της Gillette περιλάμβανε επίσης μονοπάτια πεζοπορίας και έναν στενό σιδηρόδρομο.

Σήμερα, το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο και κέντρο επισκεπτών και χαρακτηρίζεται σταθερά ως ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στο Κονέκτικατ. Εκτός από την περιήγηση στο αξιόλογο κάστρο, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα στα μονοπάτια πεζοπορίας και να απολαύσουν σημεία για πικνίκ. Το κάμπινγκ στο ποτάμι είναι επίσης διαθέσιμο από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο για επισκέπτες που ταξιδεύουν στον ποταμό Κονέκτικατ. 

Φθινοπωρινή σεζόν στο New Haven Green, ένα πάρκο στο κέντρο του New Haven, CT που χρησιμοποιείται για δημόσιες εκδηλώσεις και συνορεύει με το Πανεπιστήμιο Yale.
f11photo / shutterstock.com

15. New Haven

Το New Haven είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στο Κονέκτικατ και καταλαμβάνει ένα γραφικό παράκτιο σημείο στο Long Island Sound, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την τοποθεσία ως το σκηνικό για το Πανεπιστήμιο Yale . Η προέλευση του Yale χρονολογείται πριν από περισσότερα από 300 χρόνια και το εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με το New Haven που τα περισσότερα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης συνδέονται με το πανεπιστήμιο κατά κάποιο τρόπο.

Μια ξενάγηση στην πανεπιστημιούπολη του Γέιλ παρέχει πληροφορίες για τους αιώνες ιστορίας του πανεπιστημίου και δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ του σχολείου, τα οποία περιλαμβάνουν τον μπρουταλισμό, τη γοτθική αναβίωση, τη γεωργιανή και τον μεταπολεμικό μοντερνισμό. Μεταξύ των πολλών αξιοθέατων του Yale είναι η Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου Yale , το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Yale Peabody και το Yale Center for British Art . Το Yale διαθέτει επίσης πολλές βιβλιοθήκες, με πιο αξιοσημείωτη τη Βιβλιοθήκη Σπάνιων Βιβλίων & Χειρογράφων Beinecke , η οποία φιλοξενεί μια Βίβλο του Gutenberg.

Αν βρείτε τον χρόνο ή την τάση να απομακρυνθείτε από την τρομερή πανεπιστημιούπολη του Γέιλ, σκεφτείτε να ανακαλύψετε μερικούς από τους χώρους πρασίνου του New Haven. Το East Rock Park έκτασης 425 στρεμμάτων είναι καταχωρισμένο στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων και επικεντρώνεται σε έναν εκπληκτικό σχηματισμό που υψώνεται 350 στρεμμάτων πάνω από τον πυθμένα της κοιλάδας του ποταμού Mill. Το New Haven Green αποτελείται από 16 στρέμματα στο κέντρο του κέντρου και φιλοξενεί δωρεάν συναυλίες.

Οι πολιτείες της Νέας Αγγλίας είναι γνωστές για τις γοητευτικές παράκτιες κοινότητες, τη θαλάσσια κουλτούρα και τα μυριάδες εστιατόρια με θαλασσινά. Το Κονέκτικατ προσφέρει όλα αυτά τα βασικά αξιοθέατα, αλλά τρέφει επίσης βαθύ σεβασμό για τους χώρους πρασίνου και τη διατήρηση της ιστορίας. Είτε βρεθείτε στη μέση ενός δάσους είτε κοιτάζετε την αρχιτεκτονική αιώνων, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσετε άφθονη ομορφιά κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο Κονέκτικατ.

Διαβάστε επίσης:Airbnb στο Park City

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.