15 τοποθεσίες γυρισμάτων του Lord of the Rings στη Νέα Ζηλανδία

Πολύ πριν το Game of Thrones κάνει θαύματα για τον τουρισμό σε μέρη όπως η Ισλανδία, η Ιρλανδία και η Κροατία, υπήρχε ένα άλλο έπος φαντασίας που συρρέουν ταξιδιώτες για να δουν τις όμορφες τοποθεσίες γυρισμάτων του πραγματικού κόσμου. Μιλάμε, φυσικά, για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και το έθνος του Ειρηνικού της Νέας Ζηλανδίας. Οι θαυμαστές των ταινιών ανυπομονούσαν να επισκεφτούν όλους τους προορισμούς της Νέας Ζηλανδίας που χρησιμοποιούνται ως τοποθεσίες γυρισμάτων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών για να αναπαραστήσουν τη Μέση Γη.

 

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που η σειρά ταινιών βγήκε στους κινηματογράφους, αλλά ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών θα επιστρέψει σύντομα στις οθόνες μας με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Η Amazon βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μέση της παραγωγής μιας τηλεοπτικής σειράς που θα μεταφέρει τους θεατές πίσω στη Μέση Γη. Επιπλέον, αυτή η σειρά γυρίζεται επίσης στη Νέα Ζηλανδία, που σημαίνει πιο πανέμορφα σκηνικά της Νέας Ζηλανδίας. Για να σας ενημερώσω μέχρι να κάνει το ντεμπούτο της νέας σειράς, εδώ είναι μια λίστα με τα μέρη που γυρίστηκαν οι ταινίες στη Νέα Ζηλανδία.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Εναν όχι Κλικ εδώ

Πού γυρίστηκε το The Lord of the Rings ;

Είναι γνωστό ότι ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία, η οποία φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία τοπίων, γεγονός που τον καθιστά κατάλληλο ως τοποθεσία γυρισμάτων.

Η χώρα αποτελείται από δύο νησιά: το Βόρειο Νησί και το Νότιο Νησί, με μεγάλο μέρος του χαρακτηριστικού ορεινού τοπίου που βρίσκεται στο Νότιο Νησί, αν και υπήρχαν μερικά σημεία που γυρίστηκαν και στο Βόρειο Νησί, όπως κοντά στο Ουέλινγκτον, Ματαμάτα, και το Πορτ Γουαϊκάτο. Λόγω του σκηνικού φαντασίας, οι περισσότερες τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τις ταινίες είναι στην ύπαιθρο και όχι σε εύκολα προσβάσιμες τοποθεσίες της πόλης.

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Περιοδεία The Lord of the Rings στη Νέα Ζηλανδία

Με τόσους πολλούς θαυμαστές των ταινιών να έρχονται στη Νέα Ζηλανδία, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έγιναν διαθέσιμες περιηγήσεις που δείχνουν στους ταξιδιώτες τις τοποθεσίες των ταινιών. Οι περισσότερες περιοδείες στις τοποθεσίες γυρισμάτων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στη Νέα Ζηλανδία επικεντρώνονται σε μία ή δύο μόνο τοποθεσίες, αλλά υπάρχουν μερικές μεγαλύτερες περιοδείες που επισκέπτονται περισσότερα σημεία.

Τοποθεσίες γυρισμάτων The Lord of the Rings

Μπορείτε να βρείτε τον δικό σας δρόμο για τις διάφορες τοποθεσίες είτε χρησιμοποιώντας αυτό το άρθρο είτε έναν οδηγό τοποθεσίας για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να πλοηγηθείτε. Στην πραγματικότητα, το Τμήμα Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας έχει συντάξει μια λίστα με τοποθεσίες με συντεταγμένες και δρόμους πρόσβασης που χρησιμοποιούνται για να φτάσετε σε αυτές, οι οποίες θα είναι ανεκτίμητες σε μια ξενάγηση στις τοποθεσίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών .

Timo Kaestner / shutterstock.com

1. Χόμπιτον

Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε αυτή τη λίστα από το απίστευτο σετ του Hobbiton. Το κινηματογραφικό συνεργείο κατασκεύασε στην πραγματικότητα ένα ολόκληρο χωριό χόμπιτ σε μια φάρμα κοντά στην πόλη Ματαμάτα, με τρύπες για χόμπιτ ενσωματωμένες στο έδαφος. Το Hobbiton είναι, φυσικά, όπου ξεκινά το The Fellowship of the Ring , εισάγοντάς μας στα χόμπιτ, τον Gandalf και το One Ring. Το πραγματικό Hobbiton ήταν ανοιχτό για περιοδείες από το 2002, λαμβάνοντας σημαντική αναβάθμιση όταν χρησιμοποιήθηκε ξανά για την τριλογία The Hobbit του Peter Jackson . Σε μια επίσκεψη στο Χόμπιτον, θα δείτε τρύπες για χόμπιτ όλων των διαφορετικών κλιμάκων, αλλά κυρίως το σπίτι του Μπάγκ Εντ του Μπίλμπο και του Φρόντο.

Τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε κάθε μήνα του χρόνου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

WitR / shutterstock.com

2. Εθνικό Πάρκο Tongariro

Το Εθνικό Πάρκο Tongariro, στο κέντρο του Βόρειου νησιού, καλύπτει περίπου 796 km² και φιλοξενεί πολλές τοποθεσίες γυρισμάτων. Δύο από τα πιο δημοφιλή είναι το όρος Ngauruhoe και οι καταρράκτες Tawhai.

Όρος Ngauruhoe

Για το μεγαλύτερο μέρος τριών ταινιών, η αναζήτηση του Frodo ήταν να φτάσει στο κατάλληλο όνομα Mount Doom για να πετάξει το δαχτυλίδι του στο ηφαίστειο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι ένα πραγματικό ηφαίστειο χρησιμοποιήθηκε για να απεικονίσει το Όρος Doom. Αν θέλετε να επισκεφθείτε τη Μόρντορ, τότε θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς το όρος Ngauruhoe στο Εθνικό Πάρκο Tongariro. Το μονοπάτι πεζοπορίας Tongariro Crossing προσφέρει μερικές από τις καλύτερες απόψεις του όρους Ngauruhoe και σας επιτρέπει να ανεβείτε και στο βουνό. Απλώς να θυμάσαι, δεν θα έχεις τον Σαμ μαζί να σε μεταφέρει.

Καταρράκτες Tawai

Αλλού στο εθνικό πάρκο, θα βρείτε έναν καταρράκτη και μια πισίνα που είναι κοινώς γνωστά τώρα ως Gollum’s Pool. Ονομάζεται στην πραγματικότητα οι καταρράκτες Tawhai, αυτό το όμορφο σημείο καταρράκτη χρησιμοποιήθηκε για τη σκηνή στο The Two Towers όταν ο Gollum ψαρεύει, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Faramir και οι Rangers of Ithilien έχουν εκπαιδευτεί πάνω του τα τόξα τους. Ενώ το σκηνικό άλλαξε ψηφιακά για την ταινία, είναι πραγματικά ένα όμορφο σημείο από μόνο του.

John Gregory / shutterstock.com

3. Πάρκο Mavora Lakes

Το ποικίλο σκηνικό του πάρκου Mavora Lakes χρησιμοποιήθηκε για ορισμένες από τις σκηνές στο τέλος του The Fellowship of the Ring και στην αρχή του The Two Towers .

Αφού κωπηλατήσουν στον ποταμό Anduin, οι Fellowship φέρνουν τα σκάφη τους στην ακτή κατά μήκος της λίμνης North Mavora. Αμέσως μετά, ο Merry και ο Pippin κρύβονται από τη μάχη με τους Uruk-hai στην ίδια περιοχή δίπλα στη λίμνη. Στο The Two Towers , χωράφια και δάσος κοντά στη λίμνη χρησιμοποιούνται για τη σκηνή όπου ο Aragorn, ο Legolas και ο Gimli αναζητούν τα χαμένα χόμπιτ στην άκρη του δάσους.

Karl Burry / shutterstock.com

4. Φαράγγι Σκίπερς

Ο χαρακτήρας του Arwen κάνει την πρώτη εντύπωση στο The Fellowship of the Ring. Δημιουργεί μια πλημμύρα για να ξεπλύνει τους Nazgûl που κυνηγούν αυτήν και τον Frodo καβάλα στο άλογο. Η τοποθεσία που χρησιμοποιείται για αυτή τη σκηνή στο Ford of Bruinen είναι το Skippers Canyon, το οποίο από μόνο του προκαλεί μεγάλη εντύπωση στην πραγματική ζωή. Το φαράγγι, σε μια κοιλάδα ποταμού έξω από το Κουίνσταουν, είναι ένα ιδιαίτερα γραφικό σημείο με τον ποταμό Shotover να ρέει μέσα από αυτό και βουνά τριγύρω.

Naruedom Yaempongsa / shutterstock.com

5. Εθνικό Πάρκο Fiordland

Ένα άλλο μεγάλο εθνικό πάρκο που χρησιμοποιήθηκε για πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα στις ταινίες ήταν το Εθνικό Πάρκο Fiordland στο νοτιοδυτικό άκρο του Νοτίου Νησιού. Σε μια επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Fiordland, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τόσο τον πανίσχυρο ποταμό Anduin όσο και το δάσος Fangorn.

Στίβος Kepler

Σε μια τριλογία γεμάτη συναρπαστικές εναέριες λήψεις, ένα από τα καλύτερα είναι το Fellowship που κωπηλατεί στον ποταμό Anduin μετά την αποχώρησή του από το Lothlórien στο The Fellowship of the Ring . Πολλοί από τους ποταμούς της Νέας Ζηλανδίας χρησιμοποιήθηκαν για να απεικονίσουν τον ποταμό Anduin, μεταξύ των οποίων ο ποταμός Waiau κοντά στο Te Anau. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τα μέρη του ποταμού Waiau που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα είναι να ακολουθήσετε την πίστα Kepler που ακολουθεί την όχθη του ποταμού.

Δάσος Σνόουντον

Το Fangorn Forest είναι ένα πολύ κομβικό σκηνικό στην αρχή των The Two Towers , τόσο για τους χαρακτήρες που παρουσιάζει όσο και για την αρχαία ατμόσφαιρά του. Ίσως είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένα τέτοιο μέρος υπάρχει στην πραγματικότητα στη Νέα Ζηλανδία, αλλά επισκεφτείτε το δάσος Snowdon στο Εθνικό Πάρκο Fiordland και θα δείτε ότι υπάρχει. Εδώ, στο δάσος Snowdon, με τις ριζικές ρίζες και τα στριμμένα άκρα δέντρων, βλέπουμε τον Aragon να ακολουθεί τον Merry και τον Pippin αφού ξεφύγουν από τον Urukhai. Το Fangorn είναι επίσης το σπίτι των Ents, αλλά δυστυχώς δεν έχετε πολλές πιθανότητες να τους δείτε.

Ventura / shutterstock.com

6. Διπλές κορυφές

Ορισμένες τοποθεσίες γυρισμάτων αξίζει να επισκεφτείτε ανεξάρτητα από τη σύνδεσή τους με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών . Μια τέτοια τοποθεσία είναι οι Pinnacles Putangirua. Προκαλούμενη από διάβρωση για πάνω από εκατό χιλιάδες χρόνια, αυτή η περιοχή στην οροσειρά Aorangi του Βόρειου νησιού διαθέτει ένα παράξενο σύμπλεγμα από κορυφές βράχου. Οι κορυφές χρησιμοποιήθηκαν ως φόντο για να κινηματογραφήσουν τα μονοπάτια των νεκρών καθώς ο Άραγκορν, ο Λέγκολας και ο Γκίμλι πηγαίνουν να στρατολογήσουν τον Στρατό των Νεκρών στο The Return of the King .

Joppi / shutterstock.com

7. Κυριακή του Όρους

Μεγάλο μέρος των The Two Towers επικεντρώθηκε στο βασίλειο του Rohan, όπου ζουν χαρακτήρες όπως ο Eomer και ο Eowyn. Ο Ρόχαν αποδείχθηκε ότι διαθέτει ατελείωτα χωράφια σε κυλιόμενους λόφους, με εντυπωσιακά βουνά να τον βλέπουν και τη μαγευτική πρωτεύουσά του, την Έντορας, να ακουμπάει σε έναν λόφο. Ενώ το σετ για την πόλη διαλύθηκε μετά τα γυρίσματα, το υπέροχο σκηνικό της Κυριακής του Όρους στο οποίο χτίστηκε παραμένει. Το σημείο βρίσκεται μέσα στις νότιες Άλπεις, όχι μακριά από μεγάλα βουνά όπως το όρος Taylor και το Mount Cook, εξασφαλίζοντας εκπληκτική θέα αν το επισκεφτείτε.

Viktor Hejna / shutterstock.com

8. Περιφερειακό πάρκο Kaitoke

Πόλεις όπως το Wellington δεν ήταν βιώσιμες τοποθεσίες γυρισμάτων για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά υπάρχουν μερικές τοποθεσίες γυρισμάτων κοντά στο Wellington που αξίζει να επισκεφτείτε. Πιθανώς το πιο ενδιαφέρον είναι το Kaitoke Regional Park, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για ορισμένες σκηνές που διαδραματίζονται στην πόλη των ξωτικών του Rivendell στο The Fellowship of the Ring. Επίσης κοντά στο Upper Hutt βρίσκεται το Harcourt Park, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις σκηνές της πρώτης ταινίας του Isengard, το σπίτι του Saruman. Στη συνέχεια, υπάρχει ο ποταμός Hutt, ένας άλλος από τους ποταμούς που χρησιμοποιούνται για τις σκηνές του ποταμού Anduin.

9. Παράδεισος

Θα μπορούσε να υπάρξει πιο τέλειο όνομα από το Paradise για έναν προορισμό που χρησιμοποιείται ως το μυστικιστικό δάσος των ξωτικών του Lothlorien; Βρέθηκε κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Κουίνσταουν και το Μίλφορντ Σάουντ, το Paradise χρησιμοποιήθηκε για τις σκηνές όταν η Fellowship συναντούσε για πρώτη φορά τα ξωτικά εκεί. Άλλα μέρη του δάσους χρησιμοποιήθηκαν επίσης αργότερα για τη μεγάλη μάχη με τον Uruk-hai και τον θάνατο του Boromir στο τέλος του The Fellowship of the Ring .

Naruedom Yaempongsa / shutterstock.com

10. Εθνικό Πάρκο Mount Aspiring

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στα εθνικά πάρκα της Νέας Ζηλανδίας που χρησιμοποιεί ο Peter Jackson, φτάνουμε στο Mount Aspiring National Park, όπου γυρίστηκαν διάφορες σκηνές. Αυτό το μεγάλο εθνικό πάρκο στη δυτική ακτή του νότιου νησιού χρησιμοποιήθηκε για κάθε είδους λήψεις τοπίων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων χιονισμένων κορυφών των Misty Mountains. Ωστόσο, τα ελαφρώς πιο προσβάσιμα σημεία για επίσκεψη περιλαμβάνουν το Dan’s Paddock και την κοιλάδα του ποταμού Dart , τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για το τοπίο γύρω από το Isengard, αν και η Κοιλάδα του ποταμού Dart άλλαξε αρκετά κατά τη μεταπαραγωγή.

Molly Brown NZ / shutterstock.com

11. Παγετώνας Φραντς Γιόζεφ

Ο παγετώνας Franz Josef είναι ήδη ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε στη Νέα Ζηλανδία και το γεγονός ότι συνδέεται επίσης με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σας δίνει απλώς έναν άλλο λόγο για να το επισκεφτείτε. Ο ίδιος ο παγετώνας δεν εμφανίστηκε στις ταινίες. Αντίθετα, χρησιμοποιήθηκε η θέα από την κοιλάδα του παγετώνα Franz Josef προς το όρος Gunn στην κοιλάδα Waiho. Αυτή η απίστευτη θέα είναι αυτό που βλέπετε καθώς οι φάροι στην κορυφή του βουνού φωτίζονται κατά μήκος των Λευκών Ορέων καλώντας για βοήθεια στον Γκοντόρ.

Rafique / shutterstock.com

12. 12 Mile Delta

Το να βλέπεις τον Sam και τον Gollum να αλληλεπιδρούν είναι πάντα διασκεδαστικό στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών , ειδικά όταν τσακώνονται για το φαγητό ενώ κάνουν κατασκήνωση στους The Two Towers . Η σκηνή του κάμπινγκ, καθώς και η ενέδρα από τον Faramir και τους Rangers of Ithilien στους Oliphaunts, γυρίστηκε στο σκάμπ κοντά στο 12 Mile Delta Campsite στη λίμνη Wakatipu. Κοντά στο κάμπινγκ, θα βρείτε μια επιφυλακή που δείχνει τη θέα που είχαν ο Φρόντο, ο Σαμ και ο Γκόλουμ από την ενέδρα.

Robert Engberg / flickr (CC BY 2.0)

13. Πορτ Γουαϊκάτο

Υπήρχαν μερικές ιδιαίτερα συναρπαστικές σκηνές με τους Nazgûl νωρίς στο The Fellowship of the Ring . Το ένα ήταν όταν επιτέθηκαν στα χόμπιτ στα ερείπια του Weathertop. Αν και το ερειπωμένο φρούριο του Weathertop δεν είναι πραγματικό, ο χαρακτηριστικός ασβεστολιθικός λόφος στον οποίο κάθονταν σίγουρα είναι. Ο λόφος του Weathertop και πολλοί κυκλοθυμικοί ασβεστολιθικοί βραχώδεις σχηματισμοί, όπως αυτός, βρίσκονται στην ύπαιθρο γύρω από το Port Waikato στο Βόρειο Νησί.

Top 10 Τουριστικά Αξιοθέατα Για Επίσκεψη Στην Ελλάδα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Beehappy28 / shutterstock.com

14. Φαράγγι Kawarau

Μία από τις πιο δύσκολες τοποθεσίες γυρισμάτων στη Νέα Ζηλανδία είναι πιθανώς το φαράγγι Kawarau κοντά στο Κουίνσταουν στο Νότιο Νησί. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δύο κολοσσιαία πέτρινα αγάλματα του Argonath προστέθηκαν ψηφιακά. Ωστόσο, είναι πράγματι ο ποταμός Kawarau και το φαράγγι που χρησιμοποιούνται για αυτό το σημείο κατά μήκος του ποταμού Anduin από τους Στύλους των Βασιλέων. Σε κοντινή απόσταση, θα βρείτε επίσης την κρεμαστή γέφυρα Kawarau Gorge, ένα δημοφιλές σημείο για bungee jumping.

Τα 100 πιο όμορφα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Φωτογραφικό πρακτορείο Zoonar GmbH / shutterstock.com

15. Σταθμός Ben Ohau

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είχε πολλές επικές μάχες σε αυτό, αλλά το μεγαλύτερο θέαμα πρέπει να είναι η Μάχη των Πεδίων Pelennor έξω από την πόλη Minas Tirith στο The Return of the King . Είναι λογικό, λοιπόν, ότι αυτή η τεράστια αντιπαράθεση σε ανοιχτά χωράφια με γρασίδι γυρίστηκε στο σταθμό προβάτων Beh Ohau κοντά στην πόλη Twizel. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτός ο σταθμός προβάτων είναι ιδιωτική γη, αλλά μπορούν να οργανωθούν περιηγήσεις στο Twizel.

Guztsudio / shutterstock.com

Μπόνους: Weta Cave & Workshop

Αν και δεν είναι τοποθεσία γυρισμάτων με την ίδια έννοια με τους άλλους προορισμούς αυτής της λίστας, θα ήταν λάθος να εγκαταλείψουμε το απίστευτο σπήλαιο Weta. Βρίσκεται στο Wellington, αυτό είναι η έδρα του Weta Workshop, των ανθρώπων πίσω από τα υπερσύγχρονα ειδικά εφέ και τα στηρίγματα που χρησιμοποιούνται στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών . Εδώ θα δείτε γλυπτά σε φυσικό μέγεθος και βιτρίνες γεμάτες σκηνικά και ένα δωρεάν ντοκιμαντέρ για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια με το έργο τους.

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια