Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ναμίμπια ;

Η νότια αφρικανική χώρα της Ναμίμπια είναι δημοφιλής στους ταξιδιώτες που γνωρίζουν ότι αγαπούν τη φύση και την άγρια ​​ζωή. Κάθε χρόνο, η χώρα δέχεται κατά μέσο όρο ένα εκατομμύριο επισκέπτες , πολλοί από τους οποίους ξένους τουρίστες αναζητούν εκπληκτική φύση.

Τα τοπία και η άγρια ​​ζωή είναι τα κύρια αξιοθέατα στη Ναμίμπια.

Οι επισκέπτες συρρέουν σε μέρη όπως το Εθνικό Πάρκο Etosha, το οποίο είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής της χώρας και πιο προσιτό και οικείο από τα διάσημα πάρκα της γειτονικής Νότιας Αφρικής.

Απολαύστε τα εκπληκτικά τοπία της ερήμου σε μέρη όπως το Sossusvlei, το Deadvlei και το Spitzkoppe. Η Ναμίμπια έχει πολλά κρυμμένα πετράδια που περιμένουν τους ατρόμητους ταξιδιώτες να τα ελέγξουν.

Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε εάν οι απόψεις αξίζουν πιθανούς κινδύνους για την ασφάλειά σας. Είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας όταν ταξιδεύετε, ειδικά αν πηγαίνετε σε μια χώρα για την οποία δεν γνωρίζετε πολλά.

Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί συνθέτουν αυτόν τον λεπτομερή ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν ένα ταξίδι στη Ναμίμπια θα είναι ασφαλές ή όχι. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Αποσαφήνιση: Οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι προσωπικές απόψεις και δεν φέρουμε ευθύνη για οποιεσδήποτε δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ναμίμπια ;

Ναί. Ως επί το πλείστον, η Ναμίμπια είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Είναι μια σταθερή χώρα με λίγες εμφύλιες αναταραχές ή βίαιες συγκρούσεις.

Ωστόσο, υπάρχει κάποια εγκληματικότητα γύρω από το Windhoek και άλλες πόλεις, και το ποσοστό εγκληματικότητας σε ορισμένα μέρη αυξάνεται. Θα πρέπει να προσέχετε τα υπάρχοντά σας καθώς ταξιδεύετε.

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα για την ασφάλεια της Ναμίμπια είναι οι διαφορετικές ταξιδιωτικές συμβουλές. Οι περισσότερες χώρες εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές για διαφορετικά μέρη σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν τους πολίτες τους να ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Ναμίμπια

Όταν εκδίδουν αυτές τις συμβουλές, τείνουν να είναι προσεκτικοί, αναφέροντας κάθε πιθανό κίνδυνο που μπορεί να συναντήσουν οι τουρίστες. Πολλές χώρες είναι χαλαρές σχετικά με τις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τη Ναμίμπια.

Η Νέα Ζηλανδία  δεν εκδίδει καν ειδική ταξιδιωτική οδηγία για τη Ναμίμπια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες  απλώς λένε στους πολίτες τους να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις στη Ναμίμπια.

Άλλες χώρες είναι πιο προσεκτικές σχετικά με τις συμβουλές τους για τη Ναμίμπια. Για παράδειγμα, ο Καναδάς συμβουλεύει τους πολίτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη Ναμίμπια λόγω των ποσοστών εγκληματικότητας.

Τα κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι τουρίστες στη Ναμίμπια περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Κλοπή από οχήματα
 • Ληστεία
 • Ενοπλη ληστεία
 • Κλοπή αυτοκινήτων
 • Ληστεία

Τα περισσότερα εγκλήματα που συμβαίνουν στη Ναμίμπια είναι μικρού χαρακτήρα, αλλά οι τουρίστες έχουν πέσει θύματα βίαιων εγκλημάτων στο παρελθόν. Τα περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας συχνά συγκεντρώνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας και τη νύχτα.

Όσον αφορά την πολιτική βία και άλλες μορφές σύγκρουσης, η Ναμίμπια είναι μια χώρα χαμηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης , η Ναμίμπια είναι το #68 στη λίστα με τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο και μία από τις ασφαλέστερες στην Αφρική.

Ωστόσο, η σύγκρουση που ενοχλεί τους γείτονές της μερικές φορές αιμορραγεί στη Ναμίμπια. Συχνά συνιστάται στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τη συνοριακή περιοχή της Αγκόλας λόγω του υψηλού κινδύνου ληστείας.

Ναμίμπια

Θα πρέπει επίσης να προσέχετε τον ακραίο καιρό της Ναμίμπια. Τις περισσότερες φορές, το κλίμα είναι πολύ ζεστό και ξηρό. Ντυθείτε κατάλληλα για τον καιρό με φαρδιά, ελαφριά ρούχα που καλύπτουν το δέρμα σας για προστασία από τον ήλιο.

Φροντίστε να εφαρμόζετε άφθονο αντηλιακό και να πίνετε πολύ νερό. Η Ναμίμπια έχει μια περίοδο βροχών, η οποία διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, μπορεί να συμβούν πλημμύρες και ξαφνικές πλημμύρες , καταστρέφοντας τη χώρα. Ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού πριν πάτε και παρακολουθήστε τις πηγές ειδήσεων ενώ βρίσκεστε στη χώρα για να προετοιμαστείτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Έγκλημα στη Ναμίμπια

Η εγκληματικότητα είναι ένα από τα πρωταρχικά προβλήματα για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Όσοι ταξιδεύουν στη Ναμίμπια δεν διαφέρουν. Οι άνθρωποι που επισκέπτονται αυτήν την αφρικανική χώρα ανησυχούν μήπως χάσουν τα τιμαλφή τους ή πέσουν θύμα μιας τραυματικής εγκληματικής συνάντησης.

Οι επισκέπτες στη Ναμίμπια ανησυχούν για το έγκλημα με βάσιμους λόγους. Η χώρα έχει πολύ υψηλό ποσοστό βίαιων εγκλημάτων και εγκλημάτων ιδιοκτησίας.

Για μια εικόνα του πόσο σοβαρό είναι το έγκλημα στη Ναμίμπια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε τα δεδομένα ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Ναμίμπια είναι 12 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Αυτό είναι πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο και αρκετό για να ταξινομηθεί η Ναμίμπια ως χώρα με επιδημία ανθρωποκτονιών. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό το υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών.

Το ένα είναι το υψηλό ποσοστό κατοχής όπλων  στη Ναμίμπια, συμπεριλαμβανομένων των όπλων χωρίς άδεια. Τα εγκληματικά δίκτυα αυξάνονται επίσης σε ισχύ στη Ναμίμπια, συμπεριλαμβανομένων των συμμοριών του δρόμου και των κρατικών φορέων.

Πολλές ανθρωποκτονίες συνδέονται με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Η Ναμίμπια έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά  ενδοοικογενειακής βίας στην Αφρική. Ο βιασμός, η επίθεση, ακόμη και ο φόνος συνδέονται συχνά με την οικογενειακή βία (συνήθως οι γυναίκες είναι θύματα ανδρών).

Τα ποσοστά άλλων εγκλημάτων είναι εξίσου υψηλά στη Ναμίμπια. Σύμφωνα με το Numbeo, η Ναμίμπια βαθμολογείται με 72,40 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι υψηλή τιμή.

Τα εγκλήματα που απάντησαν ανησυχούσαν για τα περισσότερα που περιλάμβαναν διαρρήξεις, διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων, κλοπές, κλοπές, επίθεση και ένοπλη ληστεία. Το πιο διαδεδομένο έγκλημα είναι η διαφθορά και η δωροδοκία (που μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί το έγκλημα είναι τόσο διαδεδομένο).

Οι κοινωνικοί παράγοντες μπορούν να εξηγήσουν γιατί το ποσοστό εγκληματικότητας στη Ναμίμπια είναι τόσο υψηλό. Η Ναμίμπια έχει υψηλό ποσοστό ανεργίας περίπου 20%, υψηλό ποσοστό φτώχειας και χαμηλό δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας.

Κοινωνικοί παράγοντες όπως η φτώχεια συχνά ωθούν τους ανθρώπους προς το έγκλημα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Εάν η Ναμίμπια έχει τόσο υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, πώς γίνεται τόσες πολλές χώρες να εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές χαμηλού επιπέδου για αυτήν;

Αυτό οφείλεται στο ότι το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας επηρεάζει κυρίως τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες. Εάν οι τουρίστες βιώσουν έγκλημα, είναι συνήθως θύματα μικροκλοπών χαμηλού επιπέδου.

Τα περισσότερα περιστατικά βίαιων εγκλημάτων γίνονται μεταξύ ατόμων που γνωρίζονται μεταξύ τους, όπως δύο συζύγων. Το έγκλημα στη Ναμίμπια συγκεντρώνεται επίσης σε μεγαλύτερες πόλεις όπως το Windhoek.

Ναμίμπια

Οι περισσότεροι επισκέπτες στη χώρα κάνουν ένα beeline για φυσικά πάρκα και περιοχές άγριας φύσης και δεν περνούν πολύ χρόνο στις πόλεις. Στις αγροτικές περιοχές, το έγκλημα εξακολουθεί να εμφανίζεται, αλλά είναι πολύ λιγότερο συχνό.

Μικροκλοπή

Η μικροκλοπή είναι το πιο πιθανό έγκλημα που μπορεί να συναντήσουν οι τουρίστες κατά την επίσκεψή τους στη Ναμίμπια. Οι μικροκλοπές συμβαίνουν με πολλές μορφές στη χώρα. Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα είναι πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών, απάτη και κλοπή από οχήματα.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της για την επικράτηση μικροκλοπών στη Ναμίμπια. Πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών συμβαίνουν συχνά σε πόλεις της Ναμίμπια όπως το Γουίντχουκ.

Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος εγκλημάτων, επειδή οι εγκληματίες γνωρίζουν ότι οι αλλοδαποί είναι πιο πιθανό να έχουν μετρητά και ακριβά αντικείμενα στο χέρι από τους ντόπιους. Τα smartphones είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στόχοι.

Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας στη Ναμίμπια ανά πάσα στιγμή. Φυλάξτε τα πολύτιμα αντικείμενα σε ασφαλές μέρος, όπως μια τσάντα με φερμουάρ, ζώνη χρημάτων ή μπροστινή τσέπη. Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη.

Αποφύγετε να αναβοσβήσετε τα τιμαλφή σας, κάτι που θα τραβήξει την περιττή προσοχή πάνω σας. Για παράδειγμα, τραβήξτε τις φωτογραφίες σας και αφήστε το τηλέφωνο ή τη φωτογραφική μηχανή σας μακριά αντί να το κρατάτε στο χέρι σας.

Να είστε προσεκτικοί όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να σας αποσπάσουν την προσοχή στο δρόμο, καθώς οι κλέφτες συχνά εργάζονται σε συνεργασίες ή ομάδες. Η απάτη με πιστωτικές κάρτες είναι μια άλλη κοινή μορφή κλοπής στη Ναμίμπια. Ορισμένα ξενοδοχεία και ξενώνες επιτρέπουν στους επισκέπτες να πληρώσουν με κάρτα και μετά να αντιγράψουν την κάρτα.

Όταν πληρώνετε με κάρτα, βεβαιωθείτε ότι η κάρτα σας είναι πάντα ορατή. Χρησιμοποιείτε μόνο ασφαλή ΑΤΜ και καλύπτετε το πληκτρολόγιο με το χέρι σας. Ελέγχετε τακτικά τις χρεώσεις στην πιστωτική σας κάρτα.

Ναμίμπια

Εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο στη Ναμίμπια, να ξέρετε ότι η κλοπή από οχήματα είναι συνηθισμένη.

Οι κλέφτες στοχεύουν αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε στάσεις ανάπαυσης ή ακόμα και αυτοκίνητα που κάθονται στην κίνηση. Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας στη θέα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και προσπαθήστε να αποφύγετε να αφήνετε τηλέφωνα και πορτοφόλια στο αυτοκίνητο όταν λείπετε.

Όταν παρκάρετε σε στάση ανάπαυσης, βεβαιωθείτε ότι ένα άτομο είναι πάντα δίπλα στο αυτοκίνητο. Να σταθμεύετε μόνο σε ασφαλείς χώρους. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες σας είναι πάντα κλειδωμένες και τα παράθυρα κλειστά, ακόμη και όταν οδηγείτε.

Ενοπλη ληστεία

Ενώ τα περισσότερα εγκλήματα που βιώνουν οι τουρίστες στη Ναμίμπια είναι μικρού χαρακτήρα, οι επισκέπτες βιώνουν μερικές φορές πιο βίαια περιστατικά. Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα που θα συναντήσετε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Ναμίμπια είναι πιθανώς η ένοπλη ληστεία.

Η οπλοκατοχή είναι διαδεδομένη σε όλη τη χώρα και οι ληστές χρησιμοποιούν συχνά πυροβόλα όπλα. Τους αρέσει να στοχοποιούν ξένους καθώς δημιουργούν πιο προσοδοφόρα θύματα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί για την επικράτηση των κλοπών και των ληστειών που στοχεύουν τουρίστες. Ένα συνηθισμένο τέχνασμα που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες είναι να υποδύονται τον ωτοστόπ ή κάποιον που χρειάζεται βοήθεια στην άκρη του δρόμου.

Αποφύγετε να σταματάτε για αγνώστους, ειδικά μετά το σκοτάδι. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί επίσης για την επικράτηση βίαιων ληστειών που στοχεύουν τουρίστες, ειδικά μετά το σκοτάδι.

Οι ληστείες στο δρόμο είναι συχνές, ειδικά στους δρόμους του Windhoek. Αποφύγετε να περπατάτε τη νύχτα.

Τα μη εξουσιοδοτημένα ταξί συχνά ληστεύουν τους επιβάτες. Ακόμα κι αν ο ίδιος ο οδηγός ταξί δεν είναι εγκληματίας, αυτά τα ταξί συχνά παραλαμβάνουν πολλούς επιβάτες καθώς κυκλοφορούν και ένας από τους συνεπιβάτες σας μπορεί να είναι εγκληματίας.

Αποφύγετε ταξί στο δρόμο και ζητήστε από το ξενοδοχείο σας να καλέσει ένα για εσάς. Εάν κάνετε ταξί, βεβαιωθείτε ότι έχει ένα λογότυπο Namibia Bus and Taxi Association, το οποίο δείχνει ότι πρόκειται για ένα ταξί με άδεια από την κυβέρνηση.

Αποφυγή κακών περιοχών

Η αποφυγή περιοχών υψηλού εγκλήματος στη Ναμίμπια συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της ασφάλειας. Να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε την πρωτεύουσα, το Windhoek, καθώς εκεί συμβαίνουν τα περισσότερα εγκλήματα κατά των τουριστών.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνετε έξω από το κέντρο της πόλης και να αποφύγετε τυχόν δήμους μετά το σκοτάδι. Η πόλη Swakopmund είναι ένα άλλο σημείο της εγκληματικότητας. Πολλοί τουρίστες το επισκέπτονται επειδή είναι στην ακτή, αλλά παραμένετε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Αποφύγετε την περιοχή κοντά στα σύνορα με την Αγκόλα, όπως η περιοχή Kavango και το δυτικό τμήμα του Zambezi, λόγω του κινδύνου αναταραχής. Η παραμεθόρια περιοχή έχει επίσης υψηλή συγκέντρωση ναρκών ξηράς.

Ναμίμπια

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στη Ναμίμπια:

 • Οι οδικές συνθήκες στη Ναμίμπια είναι κακές. Εάν νοικιάσετε ένα όχημα, θα χρειαστείτε 4WD. Οι δρόμοι, ειδικά οι δευτερεύοντες, δεν συντηρούνται καλά και πολλοί άνθρωποι οδηγούν μεθυσμένοι. Αποφύγετε την οδήγηση τη νύχτα.
 • Να είστε προσεκτικοί με την άγρια ​​ζωή. Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στη Ναμίμπια για να εντοπίσουν ζώα στη φύση, αλλά βεβαιωθείτε ότι αλληλεπιδράτε μαζί τους με ασφάλεια. Ακολουθήστε τους κανόνες όταν επισκέπτεστε εθνικά πάρκα. Μην επιχειρήσετε ποτέ να ταΐσετε ή να αγγίξετε άγρια ​​ζώα. Ζώα όπως οι ελέφαντες μπορεί να διασχίσουν τους δρόμους όταν οδηγείτε, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι.
 • Ρωτήστε πριν τραβήξετε φωτογραφίες. Πολλοί κάτοικοι της Ναμίμπια έχουν βαρεθεί τους τουρίστες να τους φωτογραφίζουν χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Συνηθίζεται να δίνετε ένα μικρό φιλοδώρημα αν φωτογραφίζετε κάποιον, εκτός αν γνωρίζετε ο ένας τον άλλον.
 • Η Ναμίμπια είναι μια συντηρητική χριστιανική χώρα. Σεβαστείτε τους τοπικούς κανόνες ντυνόμενοι σεμνά εκτός των περιοχών του θερέτρου (αυτό ισχύει τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες). Αυτή η συντηρητική στάση επηρεάζει τη μεταχείριση των LGBT ταξιδιωτών.

Ναμίμπια

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές επιπλέον ερωτήσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε να λάβετε απαντήσεις πριν κατευθυνθείτε στη Ναμίμπια:

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τώρα τη Ναμίμπια;

Ναι, η Ναμίμπια είναι ασφαλής για επίσκεψη τώρα! Από την ανεξαρτησία της χώρας από τη Νότια Αφρική και το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη γειτονική Αγκόλα, η Ναμίμπια είναι πιο ασφαλής για επίσκεψη από ποτέ.

Πόσο ασφαλές είναι η Ναμίμπια εναντίον της Νότιας Αφρικής;

Όπως η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Ωστόσο, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλότερο στη Ναμίμπια από ό,τι στη Νότια Αφρική. Οι τουρίστες στη Ναμίμπια έχουν επίσης μικρότερες πιθανότητες να γίνουν θύματα βίαιων εγκλημάτων από ό,τι στη Νότια Αφρική.

Είναι η Ναμίμπια ακριβή ή φθηνή;

Η Ναμίμπια είναι ένας οικονομικός ταξιδιωτικός προορισμός αφού πληρώσετε για τις πτήσεις σας. Ενώ υπάρχουν πολυτελή θέρετρα, η χώρα είναι επίσης γεμάτη από οικονομικά φιλικές επιλογές διαμονής.

Είναι η Ναμίμπια κίνδυνος ελονοσίας;

Υπάρχει υψηλός κίνδυνος ελονοσίας εάν ταξιδεύετε στη Ναμίμπια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφοδιαστεί με φάρμακα κατά της ελονοσίας πριν πάτε και λάβετε προφυλάξεις για να αποτρέψετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Αξίζει τον κόπο να πάτε στη Ναμίμπια;

Ναι, αξίζει τον κόπο να πάτε στη Ναμίμπια. Η χώρα έχει εκπληκτικές ευκαιρίες θέασης της φύσης και της άγριας ζωής που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφτείτε τη Ναμίμπια;

Ως επί το πλείστον, η Ναμίμπια είναι μια ασφαλής χώρα για επίσκεψη. Θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή σε μεγάλες πόλεις όπως το Windhoek, αλλά τα περισσότερα εγκλήματα που είναι πιθανό να συναντήσετε θα είναι μικρού χαρακτήρα. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η ειδυλλιακή χώρα!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια